Krásný den vespolek,
Když si čtu stránky některých e-shopů se psími potřebami, píšou, že dané vodítko se dá prát v pračce na 40°C.Já si ale nedokážu představit, jak se mi tam budou mlátit ty obrovské karabiny.To přeci musí rozbít sklo v pračce.
Vím, že nejlepší by bylo prát je v ruce ve škopku, ale to se mi moc nechce.Nikdy to nevyperu tak hezky, jako pračka.Obojky a postroje peru normálně, tam se nebojím.
Jak tedy řešíte vy, když máte všechny vodítka po zimě jak prase? A jak si to ti výrobci představují?
Já peru také v ruce a to jak obojky, postroje tak vodítka. Na procházky máme jeden nylonový obojek od red dingo - ten moc neperu v tomhle počasí. Jak je všude bahno tak bych ho musela prát pořád, takže ten vyperu tak jednou za měsíc a je to vidět, špína už je tam zažraná. Do města a tak pak máme jiný obojek, který je pořád tak nějak čistý. :-D
A když už jsme u obojků, jaký fakt pevný byste doporučili? Objednala jsem si softsheelový z FB stránky se jménem, vypadal pevně, je široký, ale má plastovou sponu a už se mi stalo, že se rozepla. S tím red dingo jsem spokojená, ten mám již několik let a drží, ale chtěla bych širší, dost chvály jsem slyšela na firmu MAG - má někdo zkušenost?
marcelaamax
napsal(a):
Já peru také v ruce a to jak obojky, postroje tak vodítka. Na procházky máme jeden nylonový obojek od red dingo - ten moc neperu v tomhle počasí. Jak je všude bahno tak bych ho musela prát pořád, takže ten vyperu tak jednou za měsíc a je to vidět, špína už je tam zažraná. Do města a tak pak máme jiný obojek, který je pořád tak nějak čistý. :-D
A když už jsme u obojků, jaký fakt pevný byste doporučili? Objednala jsem si softsheelový z FB stránky se jménem, vypadal pevně, je široký, ale má plastovou sponu a už se mi stalo, že se rozepla. S tím red dingo jsem spokojená, ten mám již několik let a drží, ale chtěla bych širší, dost chvály jsem slyšela na firmu MAG - má někdo zkušenost?
MAG je bezkonkurenční, ale nekupujte černý, ten vybledne.Jinak jsou ostatní barvy stálé a obojek vydrží i agresivní tosu.Kdo má rád široké obojky, tak je pro něj MAG nejlepší řešení.Já nedám dopustit na Manmat, ale ten má 3 cm.Já ale na ohaře širší nechci.
Plastové spony jsou dobré na maličké pejsky, nedá se na ně spolehnout.Red Dingo je obrovská výjimka, dělají i Giant short.Pro psy, kteří nemají tak monstrózní obvod krku, ale chtějí široký obojek.Jinak by se možná ještě dalo věřit Rogz.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Všechno v ruce, nechám asi hodinu máčet v lavoru s nastrouhaným mýdlem na ruční praní. I Flexinu, tu samozřejmě nejdřív vytočím.
Achjo, tak jsem to s tím obojkem od Red Dingo asi zakřikla :-D Byli jsme na procházce, pes lítal po poli a najednou přiběhl a bez obojku. Nechápu, ale nějak se mu musela rozepnout ta přaska. A to jsme předtím šli vesnicí, kde se občas zapomene a cukne. Obojek jsem nenašla, pes dělal kolem mě fakt velké oblouky takže bych musela projít celé pole
No tak jdu mrknout na ten Mag a Manmat a objednám nový. Rovnou objednám známku s číslem, protože tu ztratil s obojkem.
Ale opravdu taková náhoda. Obojek mám snad 8 let, retrívr ho nosil denně, teď ho půl roku nosí štěně, žádnej problém. Jednou do diskuze napíšu, jak drží a on ho hned na to ztratí
nexxi
napsal(a):
Taky v ruce.. ale možná by bylo řešení něco jako pytlík na spodní prádlo - ušít si na to nějaou kapsu, pořádnej povlak od starýho polštáře.. a dát to do toho - ale nemám ozkoušeno, to je jen čistá teorie..
Do slabsej latky to vymlati dieru kym doperie, som takto raz zaviazala voditko do stareho tricka a v polke prania uz bolo vonku a mlatilo do pracky.
marcelaamax
napsal(a):
Achjo, tak jsem to s tím obojkem od Red Dingo asi zakřikla :-D Byli jsme na procházce, pes lítal po poli a najednou přiběhl a bez obojku. Nechápu, ale nějak se mu musela rozepnout ta přaska. A to jsme předtím šli vesnicí, kde se občas zapomene a cukne. Obojek jsem nenašla, pes dělal kolem mě fakt velké oblouky takže bych musela projít celé pole
No tak jdu mrknout na ten Mag a Manmat a objednám nový. Rovnou objednám známku s číslem, protože tu ztratil s obojkem.
Ale opravdu taková náhoda. Obojek mám snad 8 let, retrívr ho nosil denně, teď ho půl roku nosí štěně, žádnej problém. Jednou do diskuze napíšu, jak drží a on ho hned na to ztratí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Všechno peru v pračce, vezmu tričko, který potřebuju vyprat do něj zabalim vodítka (abych neotřískala karabiny) a normálka hážu do pračky a na 40...
Vodítka jsou čistá, krásná, voňavá, no, jak nová

Neperu, mám kůži...ale známá pere tak, že když se jde sprchovat, hodí všecko pod nohy a prostě se sprchuje. prej nejlíp dyž na ně eště šlape

Zrovna máčím stopovačku, kterou mazel protáhl nějakým ho*nem.
napsal(a):
Všechno v ruce, nechám asi hodinu máčet v lavoru s nastrouhaným mýdlem na ruční praní. I Flexinu, tu samozřejmě nejdřív vytočím.
Zdravím.
Prosím pěkně o radu, případě rozptýjení obav ( ), jak prát to flexi vodítko. Naposledy asi nějak zmoklo a někdo ho zapomněl vytočit, tak strašně smrdí, už jsem to vyprala v ruce v Jelenovi, ale moc to nepomohlo. Tak snad bych to dala do pračky.
Mám ještě tu starou flexi comfort compact a mám obavy
1) že rozbiju ten mechanismus vevnitř - zrezne ro nebo tak
2) že se to vodítko zamotá a nepůjde rozmorat
3) karabina je připevněná na nevím jestli mkůži nebo kožence - tak jestli toto vydrží.
Co myslíte? Nerada bych to vodítko zlikvidivatla, protože už se konkrétně to co máme asi už nedá koupit.
Díky

tapina
napsal(a):
Zdravím.
Prosím pěkně o radu, případě rozptýjení obav ( ), jak prát to flexi vodítko. Naposledy asi nějak zmoklo a někdo ho zapomněl vytočit, tak strašně smrdí, už jsem to vyprala v ruce v Jelenovi, ale moc to nepomohlo. Tak snad bych to dala do pračky.
Mám ještě tu starou flexi comfort compact a mám obavy
1) že rozbiju ten mechanismus vevnitř - zrezne ro nebo tak
2) že se to vodítko zamotá a nepůjde rozmorat
3) karabina je připevněná na nevím jestli mkůži nebo kožence - tak jestli toto vydrží.
Co myslíte? Nerada bych to vodítko zlikvidivatla, protože už se konkrétně to co máme asi už nedá koupit.
Díky
Vždycky ho vytočím a nechám chvíli máčet. Do pračky určitě ne. U Giant Professional šroubky sice jsou, ale ještě jsem se dovnitř dívat nemusela. A žádný obrázek jsem nenašla. Koženku/kůži taky nemám. Zkuste ho vymotat a namočit na delší dobu, popruh by měl jít "odsmradit", popř. vnitřek časem odvětrat. Jinak Flexi Vario mi dvakrát skončilo ve Vltavě a nic se nestalo. A to je špinavá voda, ve které všechno rádo koroduje. Výrobce musí počítat s tím, že někdy popruh/lanko třeba zmokne a navine se mokré.
nexxi
napsal(a):
Taky v ruce.. ale možná by bylo řešení něco jako pytlík na spodní prádlo - ušít si na to nějaou kapsu, pořádnej povlak od starýho polštáře.. a dát to do toho - ale nemám ozkoušeno, to je jen čistá teorie..
Já je peru právě ve starém damaškovém(silná bavlna) povlaku od polštáře. Peru takto nejen vodítka, ale hlavně i nylonové ohlávky na koně, které se tedy musí prát o moc častěji, neb naši koníci jsou veeeelká prasátka. Vždy O.K. - nic se nikdy nerozbilo a jsou krásně čisté.
Teď mi novější flexi vodítko dvakrát po sobě dost zmoklo a protože ho někdo zapomněl vytáhnout, smrdělo jako zvratky. Tak jsem ho vyprala v kyblíčku parfémovaným mýdlem a ještě jsem ho chvíli nechala v kyblíku s troškou tekutýho pracího prostředku na sportovní prádlo (nic značkovýho, obyčejnej); teď vodítko schne vytočený na balkóně tak uvidím, zda "odsmrádlo" definitivně. Doufám, že jo.