Zdravím, opět sem přidávám opakované téma pro postroj.
Chtěla bych na fenku (AUO, skoro dva roky) nechat ušít postroj, který by se dal použít do auta, na výlet ale zároveň měl po stranách kapsičky na drobnosti jako dávka granulí, pytlíky či pamlsky. Žádné velké tašky či kapsy.
Má někdo tip na firmu? Potřebovala bych, aby opravdu dobře seděl, fenka již takhle kšíry nesnáší a kouše je. My jsme z Prahy, ale ono je to možný jedno.
Děkuji.
nexxi
napsal(a):
Na míru šije firma ZERO DC, chválili je. my je ozkoušené nemáme. my máme všecko od manmatu a na to, že fena je tahač srdcem, a opravdu do toho dává maximum a váží necelých třicet kilo, takže opravdu síla veliká, tak máme všecko šest let a nemáme jediný problém.
Tak manmat je právě původně dělaný pro mushery, apod. takže ten musí něco vydržet. ;) Jinak za mě s ním taky velká spokojenost (máme obojky a vodítka). Postrojů máme několik, značky si už moc nepamatuju (v hlavě mám akorát Beatin, který používáme už nějakých 11 let a stále jak nový ).
nexxi
napsal(a):
Na míru šije firma ZERO DC, chválili je. my je ozkoušené nemáme. my máme všecko od manmatu a na to, že fena je tahač srdcem, a opravdu do toho dává maximum a váží necelých třicet kilo, takže opravdu síla veliká, tak máme všecko šest let a nemáme jediný problém.
Já mám od Zera postroj, vodítko, sedák a jsem maximálně spokojená.
A na co ty postroje používáte? Nemůžu se rozhodnout, jestli ho opravdu potřebujeme. Máme RedDingo, priložím obrázek a když pes sedí, odstává jí to trochu vepředu, kouše si to. Když mám vodítko cvaklé vzadu, postroj se pořád otáčí na stranu. Když běží, otáčí se jí to a už párkrát se stalo, že tím nějak prostrčila nohu při věčném válení se.
Utahovali jsme ho nesčetněkrát, myslela jsem, že sedí, je to akorát na dva prsty všude, aby to neškrtilo. Ale prostě jí to otravuje a přijde mi, že jí to prostě nesedí. A bojím se ho víc utáhnout, nevím, jak to poznat.
Chtěli jsme postroj na výlet do hor, přeci jen když tam pes někam zahučí, chci aby jí to podrželo a dala se za to vytáhnout.
Ta hurtta má postroje pěkné, pevné, ale strašně masivní, přes celou náprsenku. Nevím, jestli je to potřeba na výlet, nebo jestli je to lepší na to tahání u kola.
Díky za názor, já prostě nevím.
Anonymx: takhle - my máme psa většinou na volno, postroj dostává do auta, na zacvaknutí do autopásu, a na výlet, kduž jí občas cvakneme třeba u prudkých skal nebo v místě s ostatními psy.
Se psem jezdíme i na kole i běháme, ale opět, povětšinou na volno v místech, kde to jde, v místech kde to nejde je cvaknutá na postroj, co máme.
Z důvodu plánované vysokohorské turistiky jsme právě začali řešit postroj, v horách je větší pravděpodobnost psa na vodítku z důvodu vlastního bezpečí, vodítko již máme pořádné z horolezeckého lana, takže teď řešíme postroj. Co když by prostě pes někam zalítl, na vodítku, tak za postroj se dá vytáhnout.
Otázka je, jestli na to stačí ten postroj, co máme.
Děkuji.
beastije
napsal(a):
A na co ty postroje používáte? Nemůžu se rozhodnout, jestli ho opravdu potřebujeme. Máme RedDingo, priložím obrázek a když pes sedí, odstává jí to trochu vepředu, kouše si to. Když mám vodítko cvaklé vzadu, postroj se pořád otáčí na stranu. Když běží, otáčí se jí to a už párkrát se stalo, že tím nějak prostrčila nohu při věčném válení se.
Utahovali jsme ho nesčetněkrát, myslela jsem, že sedí, je to akorát na dva prsty všude, aby to neškrtilo. Ale prostě jí to otravuje a přijde mi, že jí to prostě nesedí. A bojím se ho víc utáhnout, nevím, jak to poznat.
Chtěli jsme postroj na výlet do hor, přeci jen když tam pes někam zahučí, chci aby jí to podrželo a dala se za to vytáhnout.
Ta hurtta má postroje pěkné, pevné, ale strašně masivní, přes celou náprsenku. Nevím, jestli je to potřeba na výlet, nebo jestli je to lepší na to tahání u kola.
Díky za názor, já prostě nevím.
To přetáčení mi taky vadí - jediné, co se nám osvědčilo - rogz utility step in (místo obojku, procházka), zero faster - do tahu. Zkoušeli jsme pro obě věci různé postroje, taky mi přišlo, že feně neseděly, je to možné. Ani na jednom co píšu ale psa z "problému" nevytáhnete.
Myslím, že pes se z ledaskde spíš vyhrabe sám. I když, nedávno jsem tu zrovna psala, jak jsme vytahovali psa ze strouhy za obojek.