Jsou všechna krmiva pro psy odpad?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2016 14:02
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

Zdravím,

sami žádného psa nemáme, ani nemůžeme mít, ale zajímal by mě názor chovatelů.
Múj bývalý spolužák je veterinář, můj soused je veterinář. Oba se velmi negativně (slabé slovo) vyjadřují o průmyslových krmivech pro psy. Bez ohledu na značku.
Prý nejsou nijak kontrolována a výrobci do nich nasypou ten nejlevnější odpad. Pak udělají drahou reklamní kampaň a mají vyděláno. Většina psů má pak zdravotní problémy.
Soused říká, že většina případů co každý den řeší je právě ze žrádla. Že jsou lidi líný vařit a místo aby dali do hrnce trochu těstovin a kousek masa, tak dají psovi šunt, který ho za pár let zabije.

Jaké máte zkušenosti vy?

26.3.2016 14:06
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No máte štěstí, že ti dva nejsou lidskými doktory. Co by říkali na lidskou potravu. To je daleko větší odpad co do sebe dokážeme dostat. To je nepohoršuje?
A není to pravda. Je to vždy jen o trhu a poptávce. Stejně, jak u lidí.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2016 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

stschvojkovicebrod napsal(a):
Zdravím,

Múj bývalý spolužák je veterinář, můj soused je veterinář. Oba se velmi negativně (slabé slovo) vyjadřují o průmyslových krmivech pro psy. Bez ohledu na značku.
Prý nejsou nijak kontrolována a výrobci do nich nasypou ten nejlevnější odpad. Pak udělají drahou reklamní kampaň a mají vyděláno. Většina psů má pak zdravotní problémy.
Soused říká, že většina případů co každý den řeší je právě ze žrádla. Že jsou lidi líný vařit a místo aby dali do hrnce trochu těstovin a kousek masa, tak dají psovi šunt, který ho za pár let zabije.

Jaké máte zkušenosti vy?

Bohužel mají víceméně pravdu - papír snese všechno, a už pouhým selským rozumem je jasné, že kdyby v těch granulích byly opravdu kvalitní suroviny, tak se nikdy výrobci nedostanou na takovou cenu, za které je prodávají (a to myslím i ty drahé). Protože když si uvědomíme, že maso má cca 80% obsah vody, tak je jasné kolik kg by ho na ten pytel granulí muselo padnout, k tomu ostatní ingredience, energie a technologie při zpracování, platy zaměstnanců, obaly, distribuce, marketing, DPH a ještě na tom všichni včetně obchodníků vydělají...

ale samozřejmě jsou úplný šunty - jen ochucený chemický šrot co se prodává v supermarketech, a ty lepší, které maso obsahují, a nejsou tak nabušený chemií., ale nedělejte si iluzi, že do mouček, ze kterých se granule dělají se dává kvalitní maso. To ani náhodou - obecně platí, že maso, co nějak vypadá se prodává jako krmné maso, to co už není taková hitparáda, ale ještě se z toho nepoblejete jde do konzerv, a největší veřejně nepublikovatelný hnus jde do mouček, protože tam to není vidět.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2016 14:55

Nebudu tady hanit granule...moji pesani vyrostli na Britovi bez jediného problému...a to jen proto, že jsem se bála sama sestavovat krmné dávky domácí stravy, aby jim něco nechybělo...mě tedy na granulích vadí, že vlastně nevím, jak vypadaly vstupní suroviny a když (u granulí, kde jsou složky uvedeny procentuálně) sečtu jednotlivé položky nedá mi to 100%...no tak co tvoří ten zbytek?

Fobie u mě dospěla tak daleko, že si vyčítám, že jsem kdy granulemi krmila (im memorian se omlouvám i svému chrťákovi, byť měl granule pouze na "dojedení"...a dokonce i nyní když krmím masem kupuji mletiny minimálně (2-3x měsíčně), děsí mě představa, co do toho namleli raději kusové a vím přesně kolik čeho dávám a jak to vypadá.

26.3.2016 15:59

Já naivně doufám, že když mě stojí granule 160 Kč/kg, tak to čistý odpad nebude. :D Osobně mi daleko horší přijdou pamlsky, většina z nich je narvaná chemií od shora dolů. Lidi řeší granule, ale tohle moc nevnímají.

26.3.2016 16:09
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebudu tady hanit granule...moji pesani vyrostli na Britovi bez jediného problému...a to jen proto, že jsem se bála sama sestavovat krmné dávky domácí stravy, aby jim něco nechybělo...mě tedy na granulích vadí, že vlastně nevím, jak vypadaly vstupní suroviny a když (u granulí, kde jsou složky uvedeny procentuálně) sečtu jednotlivé položky nedá mi to 100%...no tak co tvoří ten zbytek?

Fobie u mě dospěla tak daleko, že si vyčítám, že jsem kdy granulemi krmila (im memorian se omlouvám i svému chrťákovi, byť měl granule pouze na "dojedení"...a dokonce i nyní když krmím masem kupuji mletiny minimálně (2-3x měsíčně), děsí mě představa, co do toho namleli raději kusové a vím přesně kolik čeho dávám a jak to vypadá.

No joooooo, ale kdyz ja jsem v psim zajmu davat to nej krmila masem a prilohami, fenka mi to prestala zrat a kdyz jsem ji dala vybrat, dala prednost granulim .Ted obcas slupne i kousek masa, ale z toho se od nej zhnusene odvrati.Jestli ona neni vegetarian

26.3.2016 18:00

Tak když si koupím granule co mají suroviny v potravinářské kvalitě a používají jehněčí z volného chovu z nového zélandu, kuřata z volného chovu human grade a pšenici v lepší kvalitě než pro lidskou spotřebu...tak předpokládám, že to odpad není.
cena je taková a maková protože ví jak se prodat a také prodávají šílená kvanta. jako mléko v penny. ble.
3kg masa a 12kg brambor v 15kg pytli za 1500kč mi přijde akorát.

neříkám to přesně, jen princip.

26.3.2016 18:17
ketlin

XXX.XXX.204.32

Krmím granulema, ale budu přecházet na Barf...Jen mě zaujala věta-
Že jsou lidi líný vařit a místo aby dali do hrnce trochu těstovin a kousek masa, tak dají psovi šunt, který ho za pár let zabije.
Myslím, že vařené maso a těstoviny nejsou pro psa nijak výživné a super :D Není to asi uplně o lenosti, ale někdo třeba nechce krmit BARFem nebo se bojí, že něco zkazí a tak nasype granule /kvalitní, samo/

26.3.2016 18:26
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

ketlin napsal(a):
Krmím granulema, ale budu přecházet na Barf...Jen mě zaujala věta-
Že jsou lidi líný vařit a místo aby dali do hrnce trochu těstovin a kousek masa, tak dají psovi šunt, který ho za pár let zabije.
Myslím, že vařené maso a těstoviny nejsou pro psa nijak výživné a super :D Není to asi uplně o lenosti, ale někdo třeba nechce krmit BARFem nebo se bojí, že něco zkazí a tak nasype granule /kvalitní, samo/

Ale nepodléhejte módě Barfu. Všeho s mírou. Uvidíte sama, jak to psu sedne. Já vařit líný jsem, ale mám štěstí, že syrové nám jede náramně. Kuřecí, vepřové, ryby. Nicméně jsem se rozhodl jít střední cestou. Tedy syrová strava obohacená o břečky zeleniny a příloh a k tomu vedle granule. Pro mě ideál prostě.

26.3.2016 18:43
hn..

XXX.XXX.245.253

Když si tak čistě teoreticky představím, že jsem sama výrobcem granulí a samozřejmě na nich chci co nejvíc vydělat, tak ty moje granule budou z odpadu.
A když si naopak představím, že odchovám venku biokuřata, tak je raději prodám za plnou cenu pro lidskou spotřebu, než za mnohem méně na psí žrádlo.
O kvalitě vstupních surovin do granulí si tedy moc iluze nedělám.

26.3.2016 18:44
ketlin

XXX.XXX.204.32

Aliens_II napsal(a):
Ale nepodléhejte módě Barfu. Všeho s mírou. Uvidíte sama, jak to psu sedne. Já vařit líný jsem, ale mám štěstí, že syrové nám jede náramně. Kuřecí, vepřové, ryby. Nicméně jsem se rozhodl jít střední cestou. Tedy syrová strava obohacená o břečky zeleniny a příloh a k tomu vedle granule. Pro mě ideál prostě.

Nepodléhám :) Nijak nevím, kde jste na to došla :D Prostě se mi líbí vědět co dávám do misky :).

26.3.2016 19:09

Aliens_II napsal(a):

Tak tak, pro nás taky ideální. Akorát já už jsem tak zblbá, že u řezníka koukám, co bych vzala. Koukám na panenku, už jí vidím s balzamikovým krémem, ale pak se zastavím a řeknu si: "Hmmm, pro mazla by asi byla lepší ta kachna. Nebo králík?" Tak vezmu kachní, kousek z něj si dovolím nechat a už řeším, s čím jí dostane raťafák.

26.3.2016 19:32
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak tak, pro nás taky ideální. Akorát já už jsem tak zblbá, že u řezníka koukám, co bych vzala. Koukám na panenku, už jí vidím s balzamikovým krémem, ale pak se zastavím a řeknu si: "Hmmm, pro mazla by asi byla lepší ta kachna. Nebo králík?" Tak vezmu kachní, kousek z něj si dovolím nechat a už řeším, s čím jí dostane raťafák.

Přesně. I mě to krutě svádí na myšlenky. Jé co já bych ji ještě koupil. Nějakou dobrůtku.
Děs, děs. Co mi to jen udělala, potvora.

26.3.2016 19:33
Terven

XXX.XXX.110.147

Včera jsem přinesla z Glóbusu několik balíčků masa a syn se zeptal, co z toho je pro nás

26.3.2016 19:36
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Terven napsal(a):
Včera jsem přinesla z Glóbusu několik balíčků masa a syn se zeptal, co z toho je pro nás

Lidi, neblázněme. Uáááá.

26.3.2016 19:38
Terven

XXX.XXX.110.147

Aliens_II napsal(a):

Lidi, neblázněme. Uáááá.

Pro nás byla většina

26.3.2016 19:41

Ví někdo něco o tomto ?

Ve Velké Británii udávají přísné restrikce čím mohou a čím nemohou být zvířata krmena a tím pádem pochází masou určené na výrobu krmiv ze zdrojů které se dají označit jako "human grade" neboli v potravinářské kvalitě. Naproti tomu, například na výrobu krmiva v USA, může výrobce použít maso uhynutých, umírajících a nemocných zvířat, kdežto V Británii musí veškeré zdroje pocházet z masa určeného pro lidskou spotřebu. Tato pravidla také platí pro veškeré výrobky které se například do Velké Británie dováží.

26.3.2016 19:43
joanne.s

XXX.XXX.52.102

Výrobce granulí, který používá maso v potravinářské kvalitě, to v základním popisku vždy uvádí. Byl by sám proti sobě, kdyby ne.

26.3.2016 20:18

A z toho plyne, že odpad je u kuch. linky a ne v misce.

26.3.2016 20:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

Zdravím,

Jaké máte zkušenosti vy?

Myslím, že člověk musí používat selský rozum - tj. nevěřit slepě jen granulím (osobně bych taky nechtěla celý život chroustat nějaké hnědé "bobulky"), ale zároveň z nich nedělat ani takové zlo ala pes je sežere a okamžitě se osype. ;)

Suma sumárum musím koukat vždy na složení x ceně a dle toho se rozhodnout. Např. my krmíme převážně masem, ale máme doma i granule pro případ, že zapomenu rozmrazit maso, apod. A klidně se přiznám, že psi dostanou sem tam i zbytek zeleninové polévky s vývarem z domácího kuřete/slepice, apod. Na čistění zubů suchý chleba, apod. Maso nedostávají jen čistou svalovinu, ale i chrupavky, vnitřnosti, kosti, kůže, atd. a nějaké přílohy? Dříve jsme jim v zimě vařili maso s ovesnými vločkami, teď jim sem tam uvaříme maso s rýží či vločkami či těstovinami, sem tam přihodíme mrkev, apod. Sem tam nasypu sypané doplňky (vitamíny, kvasnice, kelpa, kolagen), ale není to nijak pravidelně, cca 1-2x do týdne, jak to vyjde. Nenervuju se, že nemají denně vyváženou dávku (je důležitý delší časový horizont), že mi nežerou denně k masu zeleninu, apod.

PS: Docela by mě zajímalo, kolik lidí, co řeší tak urputně krmení psa, řeší to samé u svého jídla. Občas se musím smát, když ve skupině barfařů někdo dá fotku, jak se pes cpe masem, zeleninou a xx doplňky (včetně konopného, dýňového, apod. oleje) a napíše, že on sám teď jí párek s chlebem či pizzu, apod...

26.3.2016 20:24

hn.. napsal(a):
Když si tak čistě teoreticky představím, že jsem sama výrobcem granulí a samozřejmě na nich chci co nejvíc vydělat, tak ty moje granule budou z odpadu.
A když si naopak představím, že odchovám venku biokuřata, tak je raději prodám za plnou cenu pro lidskou spotřebu, než za mnohem méně na psí žrádlo.
O kvalitě vstupních surovin do granulí si tedy moc iluze nedělám.

To je zdravá představa, ale podívejte se kolik lidí je tak praštěných, že jsou ochotni platit za granule kvalitnější než co sami jedí a výrobci to vědí moc dobře. jsou i tací, co si zdroj masa pěstují sami. napálí cenu a odbyt mají.
mezi ty blázny se počítám také, k večeři mám rohlík s paštikou.

26.3.2016 20:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

PSS: Horší je, když veterináři, kteří by měli něco o výživě a potřebě psa a kočky vědět, nacpou majitelům mazlíka s klidným svědomím Pro Plan, Royal Canin či Hills plný obilí, jen proto, že z toho mají provizi. A daný majitel si myslí, že když mu je doporučil veterinář,. musí to být špička a jak on tomu svému mazlíkovi dopřává...

26.3.2016 20:38
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

On soused dával za příklad, že k němu často chodí lidi, že jim pes po granulích bleje. Tak zkouší jiné a on zase *. A soused nato, jestli mu zkoušeli žrádlo uvařit...Koukají naněj jak na blázna. Když jim řekne, co mu mají vařit, tak to vydrží týden a jsou u něj zas, že ty granule pořád nesnáší...! Jako kdyby normální žrádlo byla terapie.
Ještě je otázka, jestli "human grade" maso je kvalita. Human grade je i "růžová hmota" z kuřecího odpadu.

26.3.2016 20:50

On soused dával za příklad, že k němu často chodí lidi, že jim pes po granulích bleje. Tak zkouší jiné a on zase *. A soused nato, jestli mu zkoušeli žrádlo uvařit...Koukají naněj jak na blázna. Když jim řekne, co mu mají vařit, tak to vydrží týden a jsou u něj zas, že ty granule pořád nesnáší...! Jako kdyby normální žrádlo byla terapie.
Ještě je otázka, jestli "human grade" maso je kvalita. Human grade je i "růžová hmota" z kuřecího odpadu.

Tak se můžeme bavit o mase od řezníka jestli je fakt v pořádku. protože často není. koupím tedy svíčkovou v masně, dám ji psovi a dobrý ? není to rozmražené závadné maso z polska ?
kolují tu řeči, že jsou v granulích drápy, chlupy, peří, ale ani to tam nesmí. na vše jsou předpisy, proto když vybírám jídlo pro nás i pro psy, musím mít i kapku víry. bohužel.

26.3.2016 21:04

lavacca napsal(a):
Myslím, že člověk musí používat selský rozum - tj. nevěřit slepě jen granulím (osobně bych taky nechtěla celý život chroustat nějaké hnědé "bobulky"), ale zároveň z nich nedělat ani takové zlo ala pes je sežere a okamžitě se osype. ;)

Suma sumárum musím koukat vždy na složení x ceně a dle toho se rozhodnout. Např. my krmíme převážně masem, ale máme doma i granule pro případ, že zapomenu rozmrazit maso, apod. A klidně se přiznám, že psi dostanou sem tam i zbytek zeleninové polévky s vývarem z domácího kuřete/slepice, apod. Na čistění zubů suchý chleba, apod. Maso nedostávají jen čistou svalovinu, ale i chrupavky, vnitřnosti, kosti, kůže, atd. a nějaké přílohy? Dříve jsme jim v zimě vařili maso s ovesnými vločkami, teď jim sem tam uvaříme maso s rýží či vločkami či těstovinami, sem tam přihodíme mrkev, apod. Sem tam nasypu sypané doplňky (vitamíny, kvasnice, kelpa, kolagen), ale není to nijak pravidelně, cca 1-2x do týdne, jak to vyjde. Nenervuju se, že nemají denně vyváženou dávku (je důležitý delší časový horizont), že mi nežerou denně k masu zeleninu, apod.

PS: Docela by mě zajímalo, kolik lidí, co řeší tak urputně krmení psa, řeší to samé u svého jídla. Občas se musím smát, když ve skupině barfařů někdo dá fotku, jak se pes cpe masem, zeleninou a xx doplňky (včetně konopného, dýňového, apod. oleje) a napíše, že on sám teď jí párek s chlebem či pizzu, apod...

No třeba já. Granule a výživu řeším v návaznosti na to, protože dávat si pozor na sebe a kašlat na psa by bylo pokrytectví. A pizzu si dám, potažmo si jí dělám celkem často. A pořád stejně, shaved slanina, žampiony, rajčatová omáčka, mozzarella a česrtvé bylinky, docela zdravá varianta. Akorát chudák pes z ní dostane zobnout akorát kousek mozzarelly při výrobě.

26.3.2016 22:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

No třeba já. Granule a výživu řeším v návaznosti na to, protože dávat si pozor na sebe a kašlat na psa by bylo pokrytectví. A pizzu si dám, potažmo si jí dělám celkem často. A pořád stejně, shaved slanina, žampiony, rajčatová omáčka, mozzarella a česrtvé bylinky, docela zdravá varianta. Akorát chudák pes z ní dostane zobnout akorát kousek mozzarelly při výrobě.

To bylo ohledně kupované pizzy - toho mraženého polotovaru. ;) My si taky děláme pizzu doma a zdravě. :)

Jasně, že se takoví lidi najdou, ale mám pocit, že spoustu lidí toho psa řeší na úkor sebe...což postrádá trochu logiku, když oni tu budou několik desítek let a pes těch 10-15 let, že? Aneb nic se nesmí přehánět. ;).

27.3.2016 13:38
garmia

XXX.XXX.34.242

Mluvím z naší vlastní zkušenosti, máme dva psy a ani jeden nesnese granule, ale jakýkoliv, a to jsem vybírali z těch nejvyšších tříd, ale na radu naší veterinářky i dietní a dopadlo to vždycky stejně, blití, průjmy, myslím, že tam je spíš intolerance než na složení, tak obecně na tu formu, jakou je to zpracováváno, ale byť jsme vyzkoušeli i jiné než pečené, dopadlo to nakonec vždycky stejně. Takže vaříme, je to sice násobně dražší, ale jde to, žerou kuřecí plus vepřovou svalovinu někde v poměru 1:1, plus zelenina, rýže, doplněno o roboran, alavis triple blend, občas kostní moučka, probiotika, je to dražší, pracnější, ale fungujou a o tom to je:).

27.3.2016 16:42
joanne.s

XXX.XXX.38.170

Garmia: docela by mě zajímalo, jaké konkrétní granule jste zkoušeli? na dietní z veterinární řady se neptám.

27.3.2016 17:05

garmia napsal(a):
Mluvím z naší vlastní zkušenosti, máme dva psy a ani jeden nesnese granule, ale jakýkoliv, a to jsem vybírali z těch nejvyšších tříd, ale na radu naší veterinářky i dietní a dopadlo to vždycky stejně, blití, průjmy, myslím, že tam je spíš intolerance než na složení, tak obecně na tu formu, jakou je to zpracováváno, ale byť jsme vyzkoušeli i jiné než pečené, dopadlo to nakonec vždycky stejně. Takže vaříme, je to sice násobně dražší, ale jde to, žerou kuřecí plus vepřovou svalovinu někde v poměru 1:1, plus zelenina, rýže, doplněno o roboran, alavis triple blend, občas kostní moučka, probiotika, je to dražší, pracnější, ale fungujou a o tom to je:).

Neřekla bych, že je krmení masem dražší, než kvalitní granule. Mám N.O., krmím masem( pro lidi) a vyjde mě to levněji, než kvalitní granule. Taky je mám doma pro strýčka příhodu. Než jsem přešla na maso, pytel Orijenu jsem měla asi na měsíc a přes 1700 se na mase nedostanu.

27.3.2016 17:07
joanne.s

XXX.XXX.38.170

Anet: Zřejmě Garmia Orijenu šanci nedal

27.3.2016 18:03

Když vidím psáno "i jiné než pečené", vůbec netuším jak to bylo myšleno. to jako fakt zkusili vše ?
extrudované, lisované, sušené mrazem /zrovna ten orijen/ nebo na vzduchu, pečené v troubě ?
stalo se to ještě někomu ?

27.3.2016 18:08
divoka sučka

XXX.XXX.71.6

Všechno je odpad či je to levne nebo drahe pred 50 lety nebily granule a psy žily zdrave a krasne a dnes same choroby

27.3.2016 18:20

Dřív ty choroby asi nikdo moc nezkoumal, že. ťapka se střelila do hlavy a šla do hrobečku.
stejně jako lidé i psi mají "civilizační choroby".

27.3.2016 18:33
aj

XXX.XXX.5.173

Dřív ty choroby asi nikdo moc nezkoumal, že. ťapka se střelila do hlavy a šla do hrobečku.
stejně jako lidé i psi mají "civilizační choroby".

To je sice pravda, ale stejně mě udivuje ten vysoký počet alergiků. Asi mám štěstí, ale ani jeden můj pes na ni nikdy netrpěl. Jak to však zde čtu, tak pomalu každý druhý je na něco alergický.

27.3.2016 18:39

aj napsal(a):
To je sice pravda, ale stejně mě udivuje ten vysoký počet alergiků. Asi mám štěstí, ale ani jeden můj pes na ni nikdy netrpěl. Jak to však zde čtu, tak pomalu každý druhý je na něco alergický.

To máte pravdu. také neznám alergie. ale já zas psy potencionálním alergenům asi nevystavila. nebo nevím jak se to zadařilo. je fakt, že od dob granulí alergiků přibývá. anebo se to dřív neřešilo. chce to zjistit od starších. možná jim to způsobujeme sami svou přehnanou péčí o každý drobeček co spapají, šlechtěním... ? fakt nevím.

27.3.2016 18:47
Andrýsek3

XXX.XXX.56.225

Neřekla bych, že je krmení masem dražší, než kvalitní granule. Mám N.O., krmím masem( pro lidi) a vyjde mě to levněji, než kvalitní granule. Taky je mám doma pro strýčka příhodu. Než jsem přešla na maso, pytel Orijenu jsem měla asi na měsíc a přes 1700 se na mase nedostanu.

Mě maso vyjde o pulků lezvněji než granule.
pro zad.:A syrové nejí? Nebylo by s tim tolik práce. Tak nějak tam postrádám kosti, vápník, nebo ten je v Roboranu?

27.3.2016 18:51

aj napsal(a):

Já myslím že to bude i dobou - ovzduší, potraviny,..., u lidí je taky stále více onemocnění než bývalo dříve.

27.3.2016 19:20
aluska

XXX.XXX.168.76

Mám 4 jezevčice,11 let,8 let,3 roky a nalezenou asi 1,5 roku. Vařím maso, občas dám syrové. Vepřový a hovězí ořez, vnitřnosti, syrové kuřecí křídla a všelijaké kosti na kousání. Přidám zeleninu, a občas kelpu, olej, sušené droždí, nejstarší canvit condro. Krmení mě vyjde na cca 400, - za měsíc pro všechny 4 holky. Nikdy žádná neblila, neměla průjem, jsou štíhlé, vitální, v kondici.

27.3.2016 20:27

aluska napsal(a):
Mám 4 jezevčice,11 let,8 let,3 roky a nalezenou asi 1,5 roku. Vařím maso, občas dám syrové. Vepřový a hovězí ořez, vnitřnosti, syrové kuřecí křídla a všelijaké kosti na kousání. Přidám zeleninu, a občas kelpu, olej, sušené droždí, nejstarší canvit condro. Krmení mě vyjde na cca 400, - za měsíc pro všechny 4 holky. Nikdy žádná neblila, neměla průjem, jsou štíhlé, vitální, v kondici.

27.3.2016 21:04
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

joanne.s napsal(a):
Výrobce granulí, který používá maso v potravinářské kvalitě, to v základním popisku vždy uvádí. Byl by sám proti sobě, kdyby ne.

Joanne, a poraďte, kteří to jsou, jestli víte.
Já jsem se nadchla z BARF masíčka, samotné by se mi jedno hovězí líbilo na guláš, ale po dvou hrstkách se nám pes prostě pos..l. Další 2 hrstky masa nám zatím tedy pro jistotu mrznou v mrazáku.

Jak tu psala Megííí o rozdílu mezi normami USA a evropským kontinentem, můžu z jiné oblasti jen potvrdit - Američani fakt mají neskutečně nízké třeba i bezpečnostní normy...
O kvalitě granulí můžeme pochybovat, ale snad musí nějakou tou kontrolou procházet, nebo fakt ne?

S tím vařením masa, nevím no. Určitě se tímto procesem řada živin ztrácí, navíc vařené maso přece není pro psa přirozenou stravou (nebo jo?) smajlík.
Samozřejmě taky krmíme různě - včera dostala vařené žaludky a rýži s mrkví. Jinak je na granulích N&D.

27.3.2016 21:10
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Já myslím že to bude i dobou - ovzduší, potraviny,..., u lidí je taky stále více onemocnění než bývalo dříve.

A taky lidi do všeho víc vrtají, vždyť kde byla v 50. letech nějaká biochemická analýza?
Nám při zjištění těhotenství před 25 lety řekli, přijdťe v 7. měsíci na UZ a pak porodit. Dnes šťouchají do mladých holek každou chvíli a pak se diví, že je potratů...

27.3.2016 21:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

RomčaJelča napsal(a):
A taky lidi do všeho víc vrtají, vždyť kde byla v 50. letech nějaká biochemická analýza?
Nám při zjištění těhotenství před 25 lety řekli, přijdťe v 7. měsíci na UZ a pak porodit. Dnes šťouchají do mladých holek každou chvíli a pak se diví, že je potratů...

Nesouhlasim, rodilo se mnohem vice vrozenych vyvojovych vad, zrud...a ze by ted bylo vice potratu to vite z nejake statistiky?

27.3.2016 21:27
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):
Nesouhlasim, rodilo se mnohem vice vrozenych vyvojovych vad, zrud...a ze by ted bylo vice potratu to vite z nejake statistiky?

A kolik bylo za našich mamin rizikových těhotenství? Vždyť já neznám ani jednu mladou ženskou, která by makala do 8. měsíce.

Prosím, já se nehodlám dohadovat o nějakých statistikách, jestli to baví Vás, tak klidně nás informujte, to já se ráda poučím, ale můj příspěvek byl jen takové povzdechnutí...
Prostě všecko to jde s tou dobou, s možnostmi analýz, použitím biochemických metod atd.
Na jednu stranu je to k dobru, protože se něco závadného zavčas zjistí, na druhé straně i gynekolog mi přiznal, že čím ví se do těla rejpe, tím snadněji žena potratí.
Ale o tom tato diskuze není. smajlík

P.S. S tím Lexaurinem bych to nepřeháněla. smajlík

27.3.2016 21:30
joanne.s

XXX.XXX.38.170

RomčaJelča napsal(a):
Já jsem se nadchla z BARF masíčka, samotné by se mi jedno hovězí líbilo na guláš, ale po dvou hrstkách se nám pes prostě pos..l. Další 2 hrstky masa nám zatím tedy pro jistotu mrznou v mrazáku.

Jak tu psala Megííí o rozdílu mezi normami USA a evropským kontinentem, můžu z jiné oblasti jen potvrdit - Američani fakt mají neskutečně nízké třeba i bezpečnostní normy...
O kvalitě granulí můžeme pochybovat, ale snad musí nějakou tou kontrolou procházet, nebo fakt ne?

S tím vařením masa, nevím no. Určitě se tímto procesem řada živin ztrácí, navíc vařené maso přece není pro psa přirozenou stravou (nebo jo?) smajlík.
Samozřejmě taky krmíme různě - včera dostala vařené žaludky a rýži s mrkví. Jinak je na granulích N&D.

Ta kvalita masa do granulí i surovin celkově, je bohužel stejně dost o důvěře ke konkrétnímu výrobci.

Chce to prostudovat jednotlivé základní popisky jednotlivých značek granulí. Zpaměti si nejsem jistá, ale vybavuje se mi Artemis, Barking heads, Applaws. jinak co do surovin celkem důvěřuji kanaďanům, Orijenu, Acaně, Canidae, Essential.

Jinak prohlášení o potravinářské kvalitě najdete i u jiných granulí, ale nebudou ani vícemasové, ani bezobilné /tuším Almo nature, Schesir, Bozita apod/.

Zas bych ten původ masa úplně nepřeháněla. kolik barfistů krmí maso nevalné kvality, a psi jsou v pohodě.

27.3.2016 21:31
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

RomčaJelča napsal(a):
A kolik bylo za našich mamin rizikových těhotenství? Vždyť já neznám ani jednu mladou ženskou, která by makala do 8. měsíce.

Prosím, já se nehodlám dohadovat o nějakých statistikách, jestli to baví Vás, tak klidně nás informujte, to já se ráda poučím, ale můj příspěvek byl jen takové povzdechnutí...
Prostě všecko to jde s tou dobou, s možnostmi analýz, použitím biochemických metod atd.
Na jednu stranu je to k dobru, protože se něco závadného zavčas zjistí, na druhé straně i gynekolog mi přiznal, že čím ví se do těla rejpe, tím snadněji žena potratí.
Ale o tom tato diskuze není. smajlík

P.S. S tím Lexaurinem bych to nepřeháněla. smajlík

No a deti se dopikaly v troube a prezily jen silni jedinci Take se nehodlam dohadovat ale nedalo mi to

27.3.2016 21:31
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

garmia napsal(a):

Hmmm, nám právě vepřové veterinář poměrně razantně rozmlouval. Je prý pro zvířata nejhorší. Fakt je ten, že kdo si může dovolit krmit zvíře doporučovaným hovězím, telecím, krůtím a králičím... O kuřecím se vyjádřil, že vyvolává alergie.
Je to dost drahý veterinář, ale nám už 3x pomohl opravdu dobře a ohlasy má teda jedině kladné. Až na ty ceny smajlík.
Zatím mu věřím. smajlík

27.3.2016 21:32

RomčaJelča napsal(a):

O surovinách v potravinářské kvalitě vím o těch ze svého výběru - Marp, Barking Heads a Artemis.

27.3.2016 21:32
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):
No a deti se dopikaly v troube a prezily jen silni jedinci Take se nehodlam dohadovat ale nedalo mi to

Ale jo, jen pište, co Vám na jazyk přijde.
Přesně můj táta byl v troubě dopíkán, při porodní váze 1,90. Vždycky jsme se tomu doma smáli. Dnes má 74 let a jaký je to chlap! smajlík

27.3.2016 21:36
joanne.s

XXX.XXX.38.170

Romča: hovězí je mezi nejčastějšími alergeny spolu s kuřecím masem.

já bych spíš řekla, že příliš častý kontakt s kuřecím masem spouští alergie. stejně jako u pšenice, kukuřice, hovězího apod.

dle mě jsou bezpečná masa v současné době v ČR králičí, krůtí a některé druhy ryb. Přesto bych nekrmila jen tyto, střídat.

Ale souhlasím - krmit dokola jen kuřecími granulemi je risk jak vepř.

27.3.2016 21:38
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

O surovinách v potravinářské kvalitě vím o těch ze svého výběru - Marp, Barking Heads a Artemis.

Díky. Omrknem to s mladými. Oni jsou zatím s N&D. spokojeni, pes (asi) taky.
Já jsem právě taky proti nějakému přehánění a hysterčení z údajů o %... A to nijak nevzývám chovy našich předků (nebo konkrétně mojí švagrové), kteří psům celoživotně uvázaným na dvoře na řetězu převrátili hrnec zbytků a jakou měli psi srst. Vím (o lidské stravě, např. inst. polévkách), že číst složení na obalech je skoro zbytečné, ty rozbory se totiž nedělají nebo jen opisují, přičemž se ani moc nedbá na to, kolik čeho se do sáčku dostalo.
Ale je fakt, že i když to složení granulí člověk nechce brát smrtelně vážně, tak čert aby se v nabídce vyznal. smajlík

27.3.2016 21:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
No joooooo, ale kdyz ja jsem v psim zajmu davat to nej krmila masem a prilohami, fenka mi to prestala zrat a kdyz jsem ji dala vybrat, dala prednost granulim .Ted obcas slupne i kousek masa, ale z toho se od nej zhnusene odvrati.Jestli ona neni vegetarian

Mám to bohužel podobně Co se týče granulí, snažím se alespoň dávat ty kvalitnější, už pár let střídáme příchutě Wolfsblut s velkým úspěchem...o čemž svědčí i to, že jim dá přednost před masem Jinak..na granulích mi rozhodně nevadí to, že je tam semleto mejspíš čichlé maso, třeba slepice komplet i s peřím...v tom si myslím, že je nejmenší problém. Problémy byly s chemií. která se do nich valila kvůli konzervaci, i tohle se u kvalitních značek doufám dostatečně omezilo, takže úplně se toho složení nebojím a není to hlavní důvod té averze ke granulím. Ten bych řekla, že spočívá v technologigi výroby. Co by v tom mohlo být zdravé, mi připadne, že se procesem zpracování zničí...prostě krmit psa amarounama mi nepřipadne normální a zdravé, sama žádné polotovary nežeru...(či minimálně).

27.3.2016 21:44

N&D jsou dobré jídlo. a napadlo mě, že psi krmeni zbytkama právě měli strašně pestrou stravu ?

27.3.2016 21:50
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

lesnížínka napsal(a):
Mám to bohužel podobně Co se týče granulí, snažím se alespoň dávat ty kvalitnější, už pár let střídáme příchutě Wolfsblut s velkým úspěchem...o čemž svědčí i to, že jim dá přednost před masem Jinak..na granulích mi rozhodně nevadí to, že je tam semleto mejspíš čichlé maso, třeba slepice komplet i s peřím...v tom si myslím, že je nejmenší problém. Problémy byly s chemií. která se do nich valila kvůli konzervaci, i tohle se u kvalitních značek doufám dostatečně omezilo, takže úplně se toho složení nebojím a není to hlavní důvod té averze ke granulím. Ten bych řekla, že spočívá v technologigi výroby. Co by v tom mohlo být zdravé, mi připadne, že se procesem zpracování zničí...prostě krmit psa amarounama mi nepřipadne normální a zdravé, sama žádné polotovary nežeru...(či minimálně).

Ja o tom Wolfsblutu porad premyslim , je tu hodne chvalen, zatim jsme na Marpu, Barking heads stridam a ted jsem objednala Magnusson. Z manualu na svoje plemeno vim, ze je na zradlo nenarocne, proto asi zacala odmitat to maso, tak si rikam, jestli ten Wolfsblut nema masa moc, z granuli s vysokym podilem masa ma srajdu .

27.3.2016 21:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

RomčaJelča napsal(a):
Díky. Omrknem to s mladými. Oni jsou zatím s N&D. spokojeni, pes (asi) taky.
Já jsem právě taky proti nějakému přehánění a hysterčení z údajů o %... A to nijak nevzývám chovy našich předků (nebo konkrétně mojí švagrové), kteří psům celoživotně uvázaným na dvoře na řetězu převrátili hrnec zbytků a jakou měli psi srst. Vím (o lidské stravě, např. inst. polévkách), že číst složení na obalech je skoro zbytečné, ty rozbory se totiž nedělají nebo jen opisují, přičemž se ani moc nedbá na to, kolik čeho se do sáčku dostalo.
Ale je fakt, že i když to složení granulí člověk nechce brát smrtelně vážně, tak čert aby se v nabídce vyznal. smajlík

Ono je to i s tím hrncem zbytků rozdíl: tehdy byl hrnec zbytků poměrně kvalitních surovin. Žádné konzervanty, vegety, polotovary, innstantní bramborová kaše, instantní jíška a nevím co ještě existuje za blafy...prostě opravdová nešizená domácí strava, se sádlem a máslem, ve které jediný problém byla sůl(a i ta v granulích je).

27.3.2016 21:55
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Barking Heads jsme teď prohlídli, nevypadá to špatně. Za chvíli budeme přecházet ze štěněcích na dospělácké, tak tu značku asi zvolíme.
O Brit Care jsem (neinformovaná od mladých) uvažovala, ale prý se z toho (jehněčího) naše psice podělala. Tak nic smajlík.

27.3.2016 21:56
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

lesnížínka napsal(a):
Ono je to i s tím hrncem zbytků rozdíl: tehdy byl hrnec zbytků poměrně kvalitních surovin. Žádné konzervanty, vegety, polotovary, innstantní bramborová kaše, instantní jíška a nevím co ještě existuje za blafy...prostě opravdová nešizená domácí strava, se sádlem a máslem, ve které jediný problém byla sůl(a i ta v granulích je).

Jasně, já akorát dones občas přemýšlím, jak je možný, že tomu jejich psovi nic nebylo z brambor a bramborového salátu smajlík smajlík. Brambory prý pes nestráví. A byl to opravdu moc pěkný pes, mně ho vždycky bylo líto, že je celý život na řetězu; byla jsem už alergická na to hrkání řetězu po betonu na dvoře.

27.3.2016 21:57
Terven

XXX.XXX.110.147

RomčaJelča napsal(a):
Jasně, já akorát dones občas přemýšlím, jak je možný, že tomu jejich psovi nic nebylo z brambor a bramborového salátu smajlík smajlík. Brambory prý pes nestráví. A byl to opravdu moc pěkný pes, mně ho vždycky bylo líto, že je celý život na řetězu; byla jsem už alergická na to hrkání řetězu po betonu na dvoře.

To je pověra- brambor jako příloha je při krmení barfem běžně doporučován.

27.3.2016 22:00
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Terven napsal(a):

To je možné, nebyla jsem si jistá, proto jsem napsala "prý". Někde jsem to kdysi slyšela jako informaci - ale obávám se, jestli dokonce ne od veterináře, protože jinak jsem nikdy za "bývalého" psa s nikým o žrádle moc nemluvila. Vycházela jsem z toho, že v původní rodině jsme měli psů jak... psů. smajlík

27.3.2016 22:01
joanne.s

XXX.XXX.38.170

Formulace nestráví - to nemusí znamenat průjem, ale že to obsahuje vlákninu. Ale i ta je na místě.

zrovna tak některé granule obsahují celulozu, což je na jednu stranu z výživového hlediska bez hodnoty, nestravitelné - balast, ale trávení to prospívá.

27.3.2016 22:02
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Terven napsal(a):

Např.

http://zajimavostiopsechakockach.blogspot.cz/2010/06/jsou-brambory-vhodnou-surovinou-pro-psa.html

je psáno:
Vždyť je přece obecně známé, že pes brambory špatně tráví a v podstatě je nijak nevyužije. Ale pozor! To se týká brambor doma vařených.

... při této debatě se mi připomnělo, že fakt s touto informací několik let žiju smajlík.
Náš pes je teda jak vysavač, on slupne skoro všecko, ale... ty následky...

27.3.2016 22:03
joanne.s

XXX.XXX.38.170

Romča: s těmi brambory si to tak nesmíte brát. Jsou i veterináři, kteří vám jako top krmení doporučí Hills nebo RC.

veterináři nejsou výživoví poradci. Ostatně ani praktický lékař pro lidi není.

27.3.2016 22:04
joanne.s

XXX.XXX.38.170

Romča: zrovna tak jsem četla, že bílá rýže, pivovarská rýže, zlomková rýže, je pro psy i kočky v krmivu bez hodnoty..

Eden. původ GB.51% masa v sušině
Bez lepku
Čerstvé kuře a ryby kvality určené k lidské spotřebě třída A
Losos a sleď jako zdroj Omega 3 & 6
Probiotika pro podporu trávení
Žádné ch.konzervanty
Britská kuřata, která nejsou chována v klecích
Losos ze skotských rybích farem kvůli zachování volně žijící populace
Sleď a Bílá ryba ze Severního Atlantiku
Ovoce, zelenina, bylinky, vitamíny a minerály
Žádné obiloviny, rýže a řepné řízky, pouze ovoce a zelenina

127kč/kg

tak co je tam odpad ?

RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

joanne.s napsal(a):
Romča: s těmi brambory si to tak nesmíte brát. Jsou i veterináři, kteří vám jako top krmení doporučí Hills nebo RC.

Jasně, máloco beru smrtelně vážně. Na druhou stranu, člověk potřebuje být informován a - co s tolika protichůdnými informacemi, že. smajlík smajlík

27.3.2016 22:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Ja o tom Wolfsblutu porad premyslim , je tu hodne chvalen, zatim jsme na Marpu, Barking heads stridam a ted jsem objednala Magnusson. Z manualu na svoje plemeno vim, ze je na zradlo nenarocne, proto asi zacala odmitat to maso, tak si rikam, jestli ten Wolfsblut nema masa moc, z granuli s vysokym podilem masa ma srajdu .

Samozřejmě vašemu psu vůbec sedět nemusí...známe to, každý pes, jiná ves Mám podobné plemeno(samojeda) a srajduje právě každou chvíli. Jednou stačí Pribiňák, podruhé že nechce kosti a žere jen granule, posledně si vzal dvakrát po sobě vepřové maso...apod Už jsem to psala vedle na vlákno: kvůli nemocnému druhému psu jsme museli volit dietní a vet nám cpal hned hills dietu, tak jsem mu ji rovnou zamítnula a hledala nejdietnější granule, s nízkým obsahem tuků, u některých značek bylo i v poznámce, že jsou třeba vhodné při nemocech jater a ledvin(my měli ta játra) Vzala jsem to k vetovi, ať mi řekne, které z nich budou nejlepší a vybral mi zase Wolfsblutky, nízkoenergetické(pro seniory) a samík najednou tmavě hnědé tuhé bobky(léta má řídké žluté, jen když má období, kdy žere maso s kostma, je to lepší) byla jsem fakt úplně mile překvapená. No a ke všemu začal odmítat maso a chtěl žrát jen granule. Možná se po nich prostě cítil líp, nevím, neřekne, že jo Tyhle byly super: http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-grey-peak-senior-15kg/ teď máme tyto a také spokojenost http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-gold-fields-15kg/ - z této várky bych vám jedině mohla poslat...třeba dvě kila na ochutnávku, jestli vůbec by chutnaly. Když tak hoďte zprávu, domluvíme se.

27.3.2016 22:08
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Eden. původ GB.51% masa v sušině
Bez lepku
Čerstvé kuře a ryby kvality určené k lidské spotřebě třída A
Losos a sleď jako zdroj Omega 3 & 6
Probiotika pro podporu trávení
Žádné ch.konzervanty
Britská kuřata, která nejsou chována v klecích
Losos ze skotských rybích farem kvůli zachování volně žijící populace
Sleď a Bílá ryba ze Severního Atlantiku
Ovoce, zelenina, bylinky, vitamíny a minerály
Žádné obiloviny, rýže a řepné řízky, pouze ovoce a zelenina

127kč/kg

tak co je tam odpad ?

To vypadá dobře, dokonce i cena.

Přátelé, viděla jsem kdysi dokument o chovu kuřat a fakt mi bylo smutno. A nějak tak bezmocno.

27.3.2016 22:11
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lesnížínka: http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-gold-fields-15kg/

Tož kurňa, velblouda ani pštrosa jsem ještě nejedla. Ale psovi bych to dopřála.

27.3.2016 22:13
Iliena

XXX.XXX.37.7

lesnížínka napsal(a):
Samozřejmě vašemu psu vůbec sedět nemusí...známe to, každý pes, jiná ves Mám podobné plemeno(samojeda) a srajduje právě každou chvíli. Jednou stačí Pribiňák, podruhé že nechce kosti a žere jen granule, posledně si vzal dvakrát po sobě vepřové maso...apod Už jsem to psala vedle na vlákno: kvůli nemocnému druhému psu jsme museli volit dietní a vet nám cpal hned hills dietu, tak jsem mu ji rovnou zamítnula a hledala nejdietnější granule, s nízkým obsahem tuků, u některých značek bylo i v poznámce, že jsou třeba vhodné při nemocech jater a ledvin(my měli ta játra) Vzala jsem to k vetovi, ať mi řekne, které z nich budou nejlepší a vybral mi zase Wolfsblutky, nízkoenergetické(pro seniory) a samík najednou tmavě hnědé tuhé bobky(léta má řídké žluté, jen když má období, kdy žere maso s kostma, je to lepší) byla jsem fakt úplně mile překvapená. No a ke všemu začal odmítat maso a chtěl žrát jen granule. Možná se po nich prostě cítil líp, nevím, neřekne, že jo Tyhle byly super: http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-grey-peak-senior-15kg/ teď máme tyto a také spokojenost http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-gold-fields-15kg/ - z této várky bych vám jedině mohla poslat...třeba dvě kila na ochutnávku, jestli vůbec by chutnaly. Když tak hoďte zprávu, domluvíme se.

Také jsme na Wolfsblut, fena je alergik a teď je úplně bez problémů. Jinak přímo na stránkách www.wolfsblut.cz je možno se domluvit, telefonicky, mailem (mimochodem paní byla moc ochotná) a nechat si zaslat třeba kilo dvě na zkoušku

27.3.2016 22:13
joanne.s

XXX.XXX.38.170

Eden Country
složení:
čerstvě připravené kachní 30%, kachní (ze sušeného masa) 13%, sladké brambory 13%, čerstvě připravené jehněčí 10%, králík (ze sušených králík) 8%, čerstvě připravený srnčí 7%, kachní tuk 5%, tapioka 3.5 %, cizrna 3,5%, jehněčí (sušené jehněčí) 3%, celá vejce (sušená vejce z) 2%, kachních jater 2%, hrachová vláknina 0,5%, minerální látky a vitamíny, mrkev, jablko, špenát, kokosový olej 0,06%, lucerne, plody šípku, kořen lopuchu, heřmánek, mořské řasy, brusinky, anýz a pískavice řecké seno, fruktooligosacharidy 450mg/kg, Glukosamin 340mg/kg, Methylsulfonylmethane 340mg/kg, chondroitin sulfát 240mg/kg, tymián, majoránka, oregano, petržel, šalvěj

Analytické složky:

hrubý protein 32%
hrubé oleje a tuky: 19%
hrubá vláknina: 3%
hrubá popelovina (minerální látky): 12%
vlhkost: 8%
Omega 6: 3,3%
Omega 3: 0,3%
vápník: 2,4%
fosfor: 1,6%.
Množství využitelné energie: 3560 kcal/kg

Nutriční doplňkové látky:

Vitamíny: Vitamin A (jako retinylacetát) 14400 IU / kg, vitamín D3 (cholekalciferol as) 2165 IU / kg, vitamín E (jako alfa tokoferol acetát) 95 mg / kg. Obohacený o důležitých vitamínů a olejů, samozřejmě stabilizovaný směsí tokoferolů-. Neobsahuje žádné přidané syntetické antioxidanty

Stopové prvky: černé chelát aminokyselin n-hydrát 320 mg / kg, zinek chelát aminokyselin n-hydrát 320 mg / kg, manganatý chelát aminokyselin n-hydrát 225 mg / kg, Chelát mědi a aminokyselin n-hydrát 145 mg / kg, jodičnan vápenatý bezvodý 1,58 mg / kg, seleničitan sodný 0,64 mg / kg.

vidím ho poprvé. Vy ho někdo znáte, kde se vyrábí?

nevadí tolik popelovin? jinak se mi složení zamlouvá.

27.3.2016 22:19

Brambory - vláknina, C, B6, draslík a škrob, který psi špatně štěpí, batáty lepší
rýže - bílá - zbavena všeho cenného, malé množství draslíku, vápníku a železa, škrob
zdroje sacharidů to jsou
pivovarská - ty nejhnusnější zbytky, které nikdo nechtěl.

27.3.2016 22:19
Šarina

XXX.XXX.231.146

...nevadí tolik popelovin? jinak se mi složení zamlouvá...

Pojem, popel“ v krmivech není popel. Popel (Hrubý popel) je pojmenování souboru minerálních látek, které zbudou po analýze (to, co by zbylo, kdyby se granule spálily). Tímto zbytkem (popelem) jsou minerální látky (kalcium, fosfor, sůl, magnezium a stopové prvky jako je zinek, selen apod.).

27.3.2016 22:20
Terven

XXX.XXX.110.147

joanne.s napsal(a):

Přesně...už jsem slyšela tolik nesmyslů z úst veterinářů...bohužel i lékařů.
A ano, internet je plní informací, což je na jednu stranu plus, na druhou mínus. Je třeba umět třdit informace, zdaleko ne vše, co je psáno, je dáno, i když si to část lidí myslí. Na net může kdokoli vyvěsit cokoli.

27.3.2016 22:21
garmia

XXX.XXX.34.242

Když jsem krmil granulema, cca 15 kg na měsíc, cca1500. Nyní kilo svaloviny na den, tj 100, - denně, plus zelenina pod svíčkovou 18, - /den,1-2 sáčky rýže( vařím 3 na dva dny), doplňky-vit, kl. výživa,...plyn, elektřina na přípravu, a dělá to 3500-4000 á měsíc, takže určitě to dražší je, ale neřešíme, trávení se upravilo a vše je ok. Jinak dávali jsem toho hodně, začali jsem na různých fitminech, to byly začátky, poté magnusson, taste of the wild, snad všechny receptury, až teda na ryby, pak granule za studena lisovaný, potom dietní receptury- to byl trovet a royally, ve všech případech stejnej průběh akorát s rozdílnou délkou tolerance, nejlíp vyšly tasty. Takže jsme začali vařit, našli jsme maso na kterým fungujou, např hovězí neé, kvalita masa bohužel jenom z krámu, masité kosti neé. No a takhle jedem, takže za mě granule ne a můj názor na granule je, že nevěřím, že ta forma je pro psa vhodná, proč to tak je, nevím, možná je problémem obsah vody, skutečně nevím. No a jestli by některý granule mohly fungovat, možná ano, ale už nemáme zapotřebí něco hledat, když jsme to našli.

27.3.2016 22:22

RomčaJelča napsal(a):

Brambory jsou naopak na dietu a jsou pomalu v každých druhých granulích.
Teď jsme konkrétně na Barking Heads Quackers a srst normálně hází blesky. A to trdloň jako plemeno bez podsady vzal v potaz zimu a nasadil. Minulý rok byl jak samet, totálně bez lesku.

27.3.2016 22:23

Eden se vyrábí ve velké británii a já popisovala eden original. country je dražší. ale takhle pěkný popis složení a to ostatní a i cenu, to jsem dlooooho neviděla.

27.3.2016 22:23
joanne.s

XXX.XXX.38.170

Šarina: to chápu. Ale vyčetla jsem, že to souvisí jak s množstvím masa, tak i s jeho ne/vykoštěním.

A rozhodně neplatí čím víc tím líp. Nekvalitní krmiva bez masa mají do pěti procent. Četla jsem, že masové kvalitní by mít nad devět taky moc mít neměly.

27.3.2016 22:24

garmia napsal(a):
Když jsem krmil granulema, cca 15 kg na měsíc, cca1500. Nyní kilo svaloviny na den, tj 100, - denně, plus zelenina pod svíčkovou 18, - /den,1-2 sáčky rýže( vařím 3 na dva dny), doplňky-vit, kl. výživa,...plyn, elektřina na přípravu, a dělá to 3500-4000 á měsíc, takže určitě to dražší je, ale neřešíme, trávení se upravilo a vše je ok. Jinak dávali jsem toho hodně, začali jsem na různých fitminech, to byly začátky, poté magnusson, taste of the wild, snad všechny receptury, až teda na ryby, pak granule za studena lisovaný, potom dietní receptury- to byl trovet a royally, ve všech případech stejnej průběh akorát s rozdílnou délkou tolerance, nejlíp vyšly tasty. Takže jsme začali vařit, našli jsme maso na kterým fungujou, např hovězí neé, kvalita masa bohužel jenom z krámu, masité kosti neé. No a takhle jedem, takže za mě granule ne a můj názor na granule je, že nevěřím, že ta forma je pro psa vhodná, proč to tak je, nevím, možná je problémem obsah vody, skutečně nevím. No a jestli by některý granule mohly fungovat, možná ano, ale už nemáme zapotřebí něco hledat, když jsme to našli.

Nechci vám vyvracet současný způsob krmení, když máte psy v pohodě, ale u granulí jste skončili někde v průměru.

27.3.2016 22:26
joanne.s

XXX.XXX.46.55

Souhlas s Ollie, top granulím jste podle vašeho popisu šanci nedal.

27.3.2016 22:47
garmia

XXX.XXX.34.242

joanne.s napsal(a):
Souhlas s Ollie, top granulím jste podle vašeho popisu šanci nedal.

Není důvod dávat šanci něčemu čemu už nevěříte. A ano, mohli jsme to zkoušet dál a dávat 200 za kilo granulí, ale ptám se proč, když můžu za ty samý prachy dát psům maso. Pokud to bere hlava vám, dělejte to, mně to hlava nebere, tak vařím. Mně to připadá s těma granulářema jako se sluníčkářema, neustále vnucovat svoji pravdu, ti taky nejsou přesvědčení o své pravdě, a tak přesvědčují druhý, aby tomu uvěřili :), ale to už bysme byli v jiné rubrice...

27.3.2016 22:50

lesnížínka napsal(a):

Na technologii výroby skutečně něco bude. Ještě mi nikdo nevysvětlil, proč můj pes může kuře v jakémkoliv množství, ale když je v granulích, stačí i jen "zchutňovadlo" ve formě nástřiku z kuřecích jater (často ve složení neidentifikováno) a srajdí. Zkoušeno na jedněch průměr granulí a na čtyřech v podstatě top.

27.3.2016 23:07
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Nechci vám vyvracet současný způsob krmení, když máte psy v pohodě, ale u granulí jste skončili někde v průměru.

Čím déle toto vlákno čtu, tím větší zmatek v těch granulích mám smajlík smajlík. Už proto, že mi právě před chvílí dcera říkala (je v klubu granulářů), že někteří lidé označují jako top něco, co fakt top není, resp., zvíře mnohdy na "netop" reaguje líp než na "top". smajlík
Už v tom asi budou ty drobné nuance a nutnost konstatovat, že holt každé zvíře má jiný žaludek.
Ale hlavně jsem teď chtěla poznamenat, že obdivuji lidi, kteří vaří pro psa. Tedy permanentně. To bych já při své práci absolutně nezvládala. Přestože mu ráda čuchtám nějaký ten hrnec a těším se, jak mu to bude chutnat, nedokážu si představit, že by pes byl závislý na tom, kdy se postavím k plotně. To bych prostě duševně nedala. smajlík smajlík

27.3.2016 23:10
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Jo ještě - a nevíte teda někdo o tom, jak se provádějí kontroly výroby granulí? Nezdá se mi, že by žádné neprobíhaly... Mám kámošku na hygieně, musím se jí příležitostně zeptat.

27.3.2016 23:30
garmia

XXX.XXX.34.242

RomčaJelča napsal(a):
Čím déle toto vlákno čtu, tím větší zmatek v těch granulích mám smajlík smajlík. Už proto, že mi právě před chvílí dcera říkala (je v klubu granulářů), že někteří lidé označují jako top něco, co fakt top není, resp., zvíře mnohdy na "netop" reaguje líp než na "top". smajlík
Už v tom asi budou ty drobné nuance a nutnost konstatovat, že holt každé zvíře má jiný žaludek.
Ale hlavně jsem teď chtěla poznamenat, že obdivuji lidi, kteří vaří pro psa. Tedy permanentně. To bych já při své práci absolutně nezvládala. Přestože mu ráda čuchtám nějaký ten hrnec a těším se, jak mu to bude chutnat, nedokážu si představit, že by pes byl závislý na tom, kdy se postavím k plotně. To bych prostě duševně nedala. smajlík smajlík

Ono to není tak složitý, pokud máte přítelkyni, která to dělá :) Né vážně, s tím časem to tak hrozný není, máme čtyři hořáky, jeden pro zeleninu, druhej pro rýži, třetí pro kuřecí, čtvrtej vepřový, od začátku do konce za hod je dovaříno, nechá se vychladnout, elektrickej mlýnek to pomele za vás, no umyje se nádobí a je to, cca 2 hod, každej druhej den. Jinak s tou přítelkyní je to pravda, měli jsem se střídat, ale bohužel mi do toho většinou něco přijde :(.

27.3.2016 23:35
Šarina

XXX.XXX.231.146

" Ale hlavně jsem teď chtěla poznamenat, že obdivuji lidi, kteří vaří pro psa. Tedy permanentně. To bych já při své práci absolutně nezvládala. Přestože mu ráda čuchtám nějaký ten hrnec a těším se, jak mu to bude chutnat, nedokážu si představit, že by pes byl závislý na tom, kdy se postavím k plotně. To bych prostě duševně nedala. "

Bejvaly doby, kdy jsme psům vařili všichni, bez výjimky. Každej pejskař- práce nepráce. Nebylo skoro žádné maso pro psy, nejčastěji se jezdilo na jatka, kde byly k mání oslizlé kravské čumáky a vnitřnosti. A to si pište, že to vaření stálo tehdy za to! FUJ!

Nevaření (tedy krmení syrovým masem) proto dnes považuju za nesmírné ulehčení práce. Pokud se zvládne logistika, není časově velký rozdíl mezi nasypáním granulí a nandáním masa do misky. Co je potřeba, je mrazák a určité nadání pro "tetris" (Kdo někdy rovnal psí maso do mrazáku, pochopí )
Mezi vařením a nevařením jsem strávila cca 20 let (a tři psy) na granulích. Ač jsme se během těch let naštěstí nesetkali s žádnými problémy (potravinová intolerance, nechutenství atd), přesto si dnes na plný pecky užíváme té radosti dávat našim šelmám syrové maso.
Odpadla nám spousta problémů, min. nemusíme řešit složení, příchutě, konzervanty, proteiny, dochucovadla...
Ale třeba na táboře, na výstavách atd. klidně dáváme granule nebo konzervy. Nezlenivělé psí trávení snáší změny docela snadno.

28.3.2016 00:04
garmia

XXX.XXX.34.242

Šarina napsal(a):
" Ale hlavně jsem teď chtěla poznamenat, že obdivuji lidi, kteří vaří pro psa. Tedy permanentně. To bych já při své práci absolutně nezvládala. Přestože mu ráda čuchtám nějaký ten hrnec a těším se, jak mu to bude chutnat, nedokážu si představit, že by pes byl závislý na tom, kdy se postavím k plotně. To bych prostě duševně nedala. "

Bejvaly doby, kdy jsme psům vařili všichni, bez výjimky. Každej pejskař- práce nepráce. Nebylo skoro žádné maso pro psy, nejčastěji se jezdilo na jatka, kde byly k mání oslizlé kravské čumáky a vnitřnosti. A to si pište, že to vaření stálo tehdy za to! FUJ!

Nevaření (tedy krmení syrovým masem) proto dnes považuju za nesmírné ulehčení práce. Pokud se zvládne logistika, není časově velký rozdíl mezi nasypáním granulí a nandáním masa do misky. Co je potřeba, je mrazák a určité nadání pro "tetris" (Kdo někdy rovnal psí maso do mrazáku, pochopí )
Mezi vařením a nevařením jsem strávila cca 20 let (a tři psy) na granulích. Ač jsme se během těch let naštěstí nesetkali s žádnými problémy (potravinová intolerance, nechutenství atd), přesto si dnes na plný pecky užíváme té radosti dávat našim šelmám syrové maso.
Odpadla nám spousta problémů, min. nemusíme řešit složení, příchutě, konzervanty, proteiny, dochucovadla...
Ale třeba na táboře, na výstavách atd. klidně dáváme granule nebo konzervy. Nezlenivělé psí trávení snáší změny docela snadno.

Jasný, další věcí je s jakou radostí přijímali granule a s jakou chutí žerou maso...

28.3.2016 00:34

RomčaJelča napsal(a):

Njn, není to tak jednoduché.
Obecně se za top granule považují Orijen (kvalita vstupních surovin, vysoký obsah masa/proteinů), ale spousta psů je prostě nemůže. Můj pes má po nich pekelné zažívací potíže, někteří ještě hůř. O mase to asi nebude (asi zas ten zakopaný pes v technologii výroby), kolikrát je celý den jen čistě na svalovině (jinak granulář) a pak vystřelí pár broků. Zbytky nula nula nic a konzistence standardně luxusní. Pak jsou top granule (skoro stejně drahé), které jsou úplně jiné. Lehčí, jednodušší receptury s nižším obsahem proteinů (stálý přísun sušeného a čerstvého masa, tak neřeším), nicméně s vysokým podílem živočišných bílkovin. Všeobecně u nich nejsou problémy se zažíváním ani s přechody. Za nás uvedené Marp, BK a Artemis. Artemis s kuřetem neprošel, ale jinak super. U M a BH jsem nikdy neřešila přechod, průjem, nic. Většina psů si u nich nemusí na nic zvykat, pokud vím, kombinování s přirozenou stravou je úplně v klidu.

28.3.2016 00:36

garmia napsal(a):
Jasný, další věcí je s jakou radostí přijímali granule a s jakou chutí žerou maso...

Vám klidně natočím svého psa, který by pomalu zabil pro Barking Heads Quackers stejně jako pro syrové maso.

28.3.2016 00:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Šarina napsal(a):

"Co je potřeba, je mrazák a určité nadání pro "tetris" (Kdo někdy rovnal psí maso do mrazáku, pochopí..."

28.3.2016 01:01

fikovnice napsal(a):
"Co je potřeba, je mrazák a určité nadání pro "tetris" (Kdo někdy rovnal psí maso do mrazáku, pochopí..."

Horší je, když je pes kombi a vy pak nárazově hledáte ty jeho pytlíčky mezi zmraženými švestkami apod.

28.3.2016 01:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Horší je, když je pes kombi a vy pak nárazově hledáte ty jeho pytlíčky mezi zmraženými švestkami apod.

To jo, to už nezvládne ani ten talent na tetris...

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 01:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

RomčaJelča napsal(a):
Jo ještě - a nevíte teda někdo o tom, jak se provádějí kontroly výroby granulí? Nezdá se mi, že by žádné neprobíhaly... Mám kámošku na hygieně, musím se jí příležitostně zeptat.

Nesmíte zapomínat na to, že "granulářské firmy" nakupují už zpracovanou a zakonzervovanou kafilerní moučku, takže ten největší humáč neuvidíte ve firmě kde se dělají granule, ale v kafině, která jim tu moučku dodává. Další věc je, že firma, co ty granule dělá opravdu žádnou chemii přidávat nemusí, ale ty moučky jsou už chemicky konzervované, aby vydržely, takže i granule "bez chemické konzervace", jsou z chemicky konzervované moučky (a výrobce to nemusí uvádět, protože sám tam žádnou chemii nepřidal).

28.3.2016 01:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nesmíte zapomínat na to, že "granulářské firmy" nakupují už zpracovanou a zakonzervovanou kafilerní moučku, takže ten největší humáč neuvidíte ve firmě kde se dělají granule, ale v kafině, která jim tu moučku dodává. Další věc je, že firma, co ty granule dělá opravdu žádnou chemii přidávat nemusí, ale ty moučky jsou už chemicky konzervované, aby vydržely, takže i granule "bez chemické konzervace", jsou z chemicky konzervované moučky (a výrobce to nemusí uvádět, protože sám tam žádnou chemii nepřidal).

Hmm, pravda pravda... A výrobce je z obliga, že přidává konzervanty...

28.3.2016 09:03

Masová a masokostní je něco jiného. masových mouček jsou 4 stupně. takže hledám "A". na vše jsou zákony, normy a výrobce si nemůže vymýšlet co si napíše na obal.
protože jinak by si RC napsali na pytel: svalovina z jednoho kance 100%
jenže tam mají třeba vedlejší produkty živ.původu a ten kdo chce si zjistí, že ani do těch vedlejších odpadků se spousta věcí dostat nesmí.
pak záleží na zemi, ve které se krmivo vyrobilo a do které se dováží.
třeba brit se vyrábí tady i všude možně a dováží sem. takže i ten musí dodržet naše a eu normy.
a hlavně...firmám jde o pověst a tu my lidé dokážeme rozcupovat hodně rychle
kdo si dnes nevšímá recenzí kde se píše jak antiparazitikum zabije pejsánka, lednička po roce neodmrazuje, felda reziví už při výjezdu z továrny atd.
kdo kontroluje jídlo pro lidi ?
koupím si 2kg šedé kuře v penny a bude mi celý den blbě nebo 1,2kg od malého farmáře, který to nechá se pást na louce ?
kdo chce si dobrého výrobce najde, kdo ne, šíří bludy a kdo je extra paranoidní, musí si kuřátko sám vychovat a hlavně, lidi, dejte bacha na čem ho pasete, hlína v čr je sviňa !

28.3.2016 09:26

Masová a masokostní je něco jiného. masových mouček jsou 4 stupně. takže hledám "A". na vše jsou zákony, normy a výrobce si nemůže vymýšlet co si napíše na obal.
jenže tam mají třeba vedlejší produkty živ.původu a ten kdo chce si zjistí, že ani do těch vedlejších odpadků se spousta věcí dostat nesmí.
třeba brit se vyrábí tady i všude možně a dováží sem. takže i ten musí dodržet naše a eu normy.
kdo si dnes nevšímá recenzí kde se píše jak antiparazitikum zabije pejsánka, lednička po roce neodmrazuje, felda reziví už při výjezdu z továrny atd.
koupím si 2kg šedé kuře v penny a bude mi celý den blbě nebo 1,2kg od malého farmáře, který to nechá se pást na louce ?
kdo chce si dobrého výrobce najde, kdo ne, šíří bludy a kdo je extra paranoidní, musí si kuřátko sám vychovat a hlavně, lidi, dejte bacha na čem ho pasete, hlína v čr je sviňa !

Krásně napsané a připomněla jse mně návštěvu známých z Prahy, kteří nám tvrdili, že ty naše slepice musí být nemocné, protože mají žloutky vajec do červena.

28.3.2016 09:38

Krásně napsané a připomněla jse mně návštěvu známých z Prahy, kteří nám tvrdili, že ty naše slepice musí být nemocné, protože mají žloutky vajec do červena.

Díky a Pražákům vzkazuji, že tyto slépky mají červenku a vždy když přijde jejich čas, odvezeme je na rampu k penny do Prahy.
Hezký svátek přeji.).

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Výrobce si nemusí nic vymýšlet - on jen nesmí vyloženě lhát, ale může si pravdu dost poupravit, nebo spoustu negativních věcí prostě nenapsat, a tak se prostě běžně děje - viz třeba rozepisování obilovin tak, aby i přes plný pytel obilí bylo ve složení na 1. místě maso, popř. uvádět maso v čerstvém stavu (které se však po vysušení najednou dostane ve složení třeba na 3.-4. místo, konzervanty EU, a další hnusy, na které se ve složení "zapomene", a dále konzervované moučky v granulích "bez chemiceké konzervace".
Na recenze a složení se podrobně dívá jen hrska lidí (ti, co sedí na ifauně a jiných fórech), ale 90% běžných spotřebitelů se nechá opít rohlíkem, nebo kupují to, co je levné, a složení je jim ukradené.

28.3.2016 10:11
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Šarina: Bejvaly doby, kdy jsme psům vařili všichni, bez výjimky. Každej pejskař- práce nepráce. Nebylo skoro žádné maso pro psy, nejčastěji se jezdilo na jatka, kde byly k mání oslizlé kravské čumáky a vnitřnosti. A to si pište, že to vaření stálo tehdy za to! FUJ!

Jasně, je mi přes 50, takže si pamatuji, jak naši vařívali psům, naštěstí táta pochází z gruntu, je to horlivý zemědělec a hospodář smajlík, tak jsme vždycky měli u paneláku (na malém městečku) zahradu se slepicemi, králíky, vietnamskými prasaty, takže suroviny byly. Naši dělali v místní fabrice, v půl třetí byli doma.
Ale dnes jezdím do práce a z práce 70 km, jsem doma nejdřív v 17.30 h., ještě brigádničím, prací u PC se zabývám běžně i o víkendech a po večerech a nemám na krku jen to zvíře, tudíž si fakt dnes neumím představit život bez granulí.
Psa jsem si samozřejmě nepořídila já - z důvodu únavy a preference dobrého zaměstnání a naleštěného bytu už jsem žádné zvíře nechtěla. No tak mám, přátelé, vedle v pokoji psa, za zády na posteli dvě kočky a na balkóně dva potkany. To abych věděla, že život nedopadne vždycky tak, jak si člověk naplánuje smajlík smajlík smajlík. Především když zbožňuje své dítě. ;-) smajlík

28.3.2016 10:54

RomčaJelča napsal(a):

Je to jednoduché jako facka

28.3.2016 10:56

garmia napsal(a):
Ono to není tak složitý, pokud máte přítelkyni, která to dělá :) Né vážně, s tím časem to tak hrozný není, máme čtyři hořáky, jeden pro zeleninu, druhej pro rýži, třetí pro kuřecí, čtvrtej vepřový, od začátku do konce za hod je dovaříno, nechá se vychladnout, elektrickej mlýnek to pomele za vás, no umyje se nádobí a je to, cca 2 hod, každej druhej den. Jinak s tou přítelkyní je to pravda, měli jsem se střídat, ale bohužel mi do toho většinou něco přijde :(.

Proč to proboha děláte tak složite?

28.3.2016 10:58

Njn, není to tak jednoduché.
Obecně se za top granule považují Orijen (kvalita vstupních surovin, vysoký obsah masa/proteinů), ale spousta psů je prostě nemůže. Můj pes má po nich pekelné zažívací potíže, někteří ještě hůř. O mase to asi nebude (asi zas ten zakopaný pes v technologii výroby), kolikrát je celý den jen čistě na svalovině (jinak granulář) a pak vystřelí pár broků. Zbytky nula nula nic a konzistence standardně luxusní. Pak jsou top granule (skoro stejně drahé), které jsou úplně jiné. Lehčí, jednodušší receptury s nižším obsahem proteinů (stálý přísun sušeného a čerstvého masa, tak neřeším), nicméně s vysokým podílem živočišných bílkovin. Všeobecně u nich nejsou problémy se zažíváním ani s přechody. Za nás uvedené Marp, BK a Artemis. Artemis s kuřetem neprošel, ale jinak super. U M a BH jsem nikdy neřešila přechod, průjem, nic. Většina psů si u nich nemusí na nic zvykat, pokud vím, kombinování s přirozenou stravou je úplně v klidu.

Nene TOP je Ziwipeak a ten spousta psů "může"

28.3.2016 11:01
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Je to jednoduché jako facka

Ano?
Nerozumím Vám.

28.3.2016 11:04
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Nejspíš proto, že každá ta surovina se vaří jinak dlouho smajlík.
Já jsem předevčírem vařila rýži, žaludky a mrkev a inteligentně jsem to do jednoho hrnce hodila v pořadí, o němž jsem se domnívala, že by to tu potřebnou dobu vaření v tom pořadí mohlo splnit... a mrkev byla nedovařená, tož jsem ostatní suroviny vyndala, dala mrkev ve zbytku vývaru zpátky na sporák a sedla k ifauně. No tak mám zničený hrnec a větrala jsem celý večer. smajlík smajlík

28.3.2016 11:06

RomčaJelča napsal(a):
Já jsem předevčírem vařila rýži, žaludky a mrkev a inteligentně jsem to do jednoho hrnce hodila v pořadí, o němž jsem se domnívala, že by to tu potřebnou dobu vaření v tom pořadí mohlo splnit... a mrkev byla nedovařená, tož jsem ostatní suroviny vyndala, dala mrkev ve zbytku vývaru zpátky na sporák a sedla k ifauně. No tak mám zničený hrnec a větrala jsem celý večer. smajlík smajlík

evidentně ještě nemáte praxi Jak jsem říkala, když budete chtít, pomohu

28.3.2016 11:39

Výrobce si nemusí nic vymýšlet - on jen nesmí vyloženě lhát, ale může si pravdu dost poupravit, nebo spoustu negativních věcí prostě nenapsat, a tak se prostě běžně děje - viz třeba rozepisování obilovin tak, aby i přes plný pytel obilí bylo ve složení na 1. místě maso, popř. uvádět maso v čerstvém stavu (které se však po vysušení najednou dostane ve složení třeba na 3.-4. místo, konzervanty EU, a další hnusy, na které se ve složení "zapomene", a dále konzervované moučky v granulích "bez chemiceké konzervace".
Na recenze a složení se podrobně dívá jen hrska lidí (ti, co sedí na ifauně a jiných fórech), ale 90% běžných spotřebitelů se nechá opít rohlíkem, nebo kupují to, co je levné, a složení je jim ukradené.

To s vámi souhlasím, ale nelze kvůli tomu říci, že granule automaticky odpad. i u moučky hledám původ a její konzervaci, když chci tímto krmit, to je jasné. hledám i netestování na zvířatech.

poslední slovní spojení je bohužel pravda také. jinak by ty firmy co dělají prací prášek, zubní pastu a šampón neměly takový obrat a kdo si přečetl, že purina zabila pár tisíc psů, že. a když už, pravdu vidět nechtějí.

28.3.2016 11:54

Nene TOP je Ziwipeak a ten spousta psů "může"

To rozhodně, jenže to nejsou granule. Nejsem rentiér, tak jsem jen zkoušela, a pes se mi z nich nepo... Ale bohužel, je to darda. A ta krátká trvanlivost a citlivost na způsob skladování.

28.3.2016 11:57

To rozhodně, jenže to nejsou granule. Nejsem rentiér, tak jsem jen zkoušela, a pes se mi z nich nepo... Ale bohužel, je to darda. A ta krátká trvanlivost a citlivost na způsob skladování.

já taky nejsem rentiér, ale kupuji je, když jedeme třeba na dovču. Těch 5kg je v poho.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 12:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Na krmení má každý z nás jiný názor a každý z nás krmí jinak.
Co ale nelze paušalizovat je říct, granule jsou odpad...

Ono hodně záleží na kvalitě.
Je velký rozdíl mezi granulema třeba mezi Carnilovem a Pro Pescem.
Stejně tak je rozdíl mezi masem - kupuješ kvalitní kusy masa nebo mletinu, která obsahuje více podkožního tuku, šlach než masa samotného... (psa ve finále krmíš namletou kůží s tukem a "zbytkama", což taky není úplně super a taky se dá říct, že je to kafilérní odpad, čim psa krmíš...)

28.3.2016 12:15
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Díky za nabídku, já snad takovou praxi ani nechci smajlík, už mám jiné představy o trávení volného času a vaření to rozhodně není (musím se k plotně nutit i pro nás lidi, radši kutám na zahradě); zvířata jsou mladejch, já jen občas "vypomohu" (protože musím) smajlík.

28.3.2016 12:17

RomčaJelča napsal(a):
Díky za nabídku, já snad takovou praxi ani nechci smajlík, už mám jiné představy o trávení volného času a vaření to rozhodně není (musím se k plotně nutit i pro nás lidi, radši kutám na zahradě); zvířata jsou mladejch, já jen občas "vypomohu" (protože musím) smajlík.

Jakou praxi nechcete? Vy nechcete umět správně nakrmit psa? Tatím ty Vaše kiksy nemají žadnou vypovídající hodnotu, snad jen to, že "hodím něco do hrnce a děj se vůle boží"...tak to na mě působí.

28.3.2016 12:45
garmia

XXX.XXX.34.242

Složitě? Že vařím každou surovinu zvlášť? No řekněme, že nemáme zapotřebí, aby to bylo jednodušší.

28.3.2016 13:07

garmia napsal(a):
Složitě? Že vařím každou surovinu zvlášť? No řekněme, že nemáme zapotřebí, aby to bylo jednodušší.

Myslíte si, že jste tím výjimečný? Psovi je to jedno, ale nepište tedy, že vaření v obecném slova smyslu je zdlouhavé, protože to není pravda.

28.3.2016 13:10
Andrýsek3

XXX.XXX.40.231

Vy maso také vaříte? Tak nějak nechápu význam, četla jsem, že se pak z masa lecos vytratí, tak proč ne syrové, všichni vaří a stěžují si na čas, vím že někteří psi syrové nechtějí. Syrové je to převce snazší a pro.psa lepší,.když to teda jí. Nebo se pletu?

28.3.2016 13:14

Andrýsek3 napsal(a):
Vy maso také vaříte? Tak nějak nechápu význam, četla jsem, že se pak z masa lecos vytratí, tak proč ne syrové, všichni vaří a stěžují si na čas, vím že někteří psi syrové nechtějí. Syrové je to převce snazší a pro.psa lepší,.když to teda jí. Nebo se pletu?

Ix let jsem všem mým i ne mým psům vařila. Jde o to, že pokud vaříte celé menu v krátkém časovém horizontu, cca 20min, tak se nic moc neděje. Já si na zádný čas nestěžuji, naopak, navařím ix litrů krmení a schraňuji v ledničce třeba týden a nemusím se "nutit" obden vařit jak hlupák. Někreří psi, vč mé nynější feny, syrové špatně tráví, tak proto vařené.

28.3.2016 13:18
Andrýsek3

XXX.XXX.40.231

Ix let jsem všem mým i ne mým psům vařila. Jde o to, že pokud vaříte celé menu v krátkém časovém horizontu, cca 20min, tak se nic moc neděje. Já si na zádný čas nestěžuji, naopak, navařím ix litrů krmení a schraňuji v ledničce třeba týden a nemusím se "nutit" obden vařit jak hlupák. Někreří psi, vč mé nynější feny, syrové špatně tráví, tak proto vařené.

Děkuju. Právě se hodně lidí diví, že krmím syrovým, ví, že někteří dávzají psům maso, ale taky vařené. Tak se ptám, že by to pro mě bylo složitější, než to je teď se syrovým.

28.3.2016 13:20
aj

XXX.XXX.5.173

Já taky vařím a následně nasáčkuji denní porci. Část uskladním v ledničce a část do mražáku. Pak už jen vytahuji sáčky. Vařit, co druhý den, bych nedávala. Nemám tolik času.

28.3.2016 13:22

aj napsal(a):
Já taky vařím a následně nasáčkuji denní porci. Část uskladním v ledničce a část do mražáku. Pak už jen vytahuji sáčky. Vařit, co druhý den, bych nedávala. Nemám tolik času.

Přesně

28.3.2016 14:48

RomčaJelča napsal(a):

Tak tuto kombinaci mám vychytanou, ráno vstanu postavim si na aj, na plotnu hodim hrnec s nakrájenou mrkví a k tomu kio zmrzlejch žaludků...plotna nejede na plno, aby mi to z hrnce neuteklo a jdu si po svym..., když jdu okolo a vidím, že se voda vaří přihodim rýži...a ono se to tak nějak dovaří... časově pro mě tak zdržení 2min než nakrájím mrkev...zbytek se uvaří v rámci mé přípravy do zaměstnání, stejně bych už byla vzhůru takže vaření pro pesany mě žádný čas navíc nestojí.Večer rozdělím z hrnce do misek...hrnec pak vylíže fena, nakonec hodím do mičky a fertig.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 14:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak tuto kombinaci mám vychytanou, ráno vstanu postavim si na aj, na plotnu hodim hrnec s nakrájenou mrkví a k tomu kio zmrzlejch žaludků...plotna nejede na plno, aby mi to z hrnce neuteklo a jdu si po svym..., když jdu okolo a vidím, že se voda vaří přihodim rýži...a ono se to tak nějak dovaří... časově pro mě tak zdržení 2min než nakrájím mrkev...zbytek se uvaří v rámci mé přípravy do zaměstnání, stejně bych už byla vzhůru takže vaření pro pesany mě žádný čas navíc nestojí.Večer rozdělím z hrnce do misek...hrnec pak vylíže fena, nakonec hodím do mičky a fertig.

Chtěla bych mít takovýho času, jako ty...

28.3.2016 16:38
garmia

XXX.XXX.34.242

Myslíte si, že jste tím výjimečný? Psovi je to jedno, ale nepište tedy, že vaření v obecném slova smyslu je zdlouhavé, protože to není pravda.

Určitě tím výjimečný jsem, minimálně pro svýho psa a jestli pro vás? To je mi upřímně šumák. A kde jsem napsal, že to zabere hodně času nevím, my nemáme problém věnovat obden 2 hodiny vařením našim čoklíkům, my s tím teda problém nemáme a kdybych musel vařit denně, budu vařit denně a že vy to zplácáte a vaříte dohromady nebo co s tím děláte je mi taky jedno, věřte :) My nezavařujeme, nemrazíme, navaříme a dáváme pokud možno čerstvý. Proč to tak děláme, když můžeme krmit mletinama z vetamixu nebo granulema pedigrie? Nevím, asi jsme úplně na palici, druhou možností, že chceme být zajímavý, třetí je, že děláme pro psy maximum bych vyloučil, to přeci může dělat jenom naprostej idiot, vždyť je to jenom pes ne...

28.3.2016 16:42

garmia napsal(a):
Určitě tím výjimečný jsem, minimálně pro svýho psa a jestli pro vás? To je mi upřímně šumák. A kde jsem napsal, že to zabere hodně času nevím, my nemáme problém věnovat obden 2 hodiny vařením našim čoklíkům, my s tím teda problém nemáme a kdybych musel vařit denně, budu vařit denně a že vy to zplácáte a vaříte dohromady nebo co s tím děláte je mi taky jedno, věřte :) My nezavařujeme, nemrazíme, navaříme a dáváme pokud možno čerstvý. Proč to tak děláme, když můžeme krmit mletinama z vetamixu nebo granulema pedigrie? Nevím, asi jsme úplně na palici, druhou možností, že chceme být zajímavý, třetí je, že děláme pro psy maximum bych vyloučil, to přeci může dělat jenom naprostej idiot, vždyť je to jenom pes ne...

Co to tady plácáte?

28.3.2016 16:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

garmia napsal(a):

Proč se tak moc čílíte? A ještě na svátky... Každej děláme pro svá zvířata vše podle našeho nejlepšího vědomí a svědomí!

28.3.2016 16:50
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

No dámy, já bych těm vzletným složením na obalu psího žrádla moc nevěřil. Vemte si, jak se podvádí u lidských potravin a to jsou mnohem více kontrolované.
A normy jsou v EU sice "přísné", ale to neplatí pro výrobu a dovoz ze třetích zemí. Například se v EU nesmí používat karcinogenní barvy na textil, ale když je vyrobíte v Číně a dovezete, tak je všechno vpořádku a tak naše děti můžou nosit oblečení z roztomilých barviček, které kůží pronikají do organismu a způsobují neplodnost.
Vyrobeno v GB znamená, že to v GB napytlovali!

Jinak špatný zdravotní stav psů je dán tím, že jsou kšeft. Kolik lidí si koupí psa s PP od solidní chovatelské stanice...možná 10% a to přeháním. Většina koupí od množíren ať vědomě nebo ne. Jak pak mají ti psi vypadat...

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Ptám se čistě teoresticky...
Co dá psovi maso, které prošlo bodem varu, tím pádem je vařené?
Já sem totiž nikdy nepochopila, proč psovi maso vařit... když ho hluboko zmrazíš, tak stejně, jako varem zničích choroboplodné zárodky i "cizopasníky"... a kór, když ho uvaříš, tak maso ztrácí živiny...

Nikdy sem psům nevařila, vždy dostávali maso syrové... (hned z několika důvodů)

28.3.2016 16:54

Já sem totiž nikdy nepochopila, proč psovi maso vařit... když ho hluboko zmrazíš, tak stejně, jako varem zničích choroboplodné zárodky i "cizopasníky"... a kór, když ho uvaříš, tak maso ztrácí živiny...

Ať ti to vysvětlí někdo další, už se na to ptala Andrysek.

28.3.2016 16:55
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Právě, proto jsem se ptala, přijde mi to akorát složitější, nic dobrého na tom nevidím. Chápu, ale když psi syrové nechtějí. I zeleninu dávám syrovou, většinou rozemletou na kaši a taky šmakuje.

28.3.2016 16:56
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

To je blbost. Zmražením se zejména viry pěkně zakonzervují a vydrží měsíce, zatímco při teplotě nad 80°C je za 5minut po nich.

A co to je "hluboko zmrazíš"? Pochybuju, že máte doma kapalný dusík.

28.3.2016 17:55

Chtěla bych mít takovýho času, jako ty...

Během hodinky než se jako rodina vyprdelíme je hotovo...nejhorší je pro mě vstávání na ranní prochajdu, když jsem celej den v práci, tak aby se pesani jen nepovalovali (i když ji to neva), už se těším na opravdický jaro a až bude v pět ráno už alespoň lehce světlo.
Ale je pravda, že postupem času (věkem a tím, jak vyrostly děti) jsem spoustu činností odbourala a z koníčků si nechala jen psy a občas koně, ale přiznám se, že už to není také tak často jako dříve.

28.3.2016 18:02

Já bohužel nekrmila masem pesany od mala...a pesan prostě syrové maso ve větším množství nesní...proto se snažím krmit většími kousky např. srdce, které ovařím, ale vevnitř zústanou syrové (vlk se nažere, ale koza zůstane celá), asi by se i naučil a zvyknul si, ale přiznám se, že jsem po týdnu ztratila nervy a vyprdla se na to...to samé máme s kostmi, když do pesana dostanu 1-2 kuřecí syrová křídla týdně..je to úspěch...no další štěndo budu odmalička krmiti masíkem, tak snad to bude lepší

28.3.2016 18:02
Šarina

XXX.XXX.231.146

To je blbost. Zmražením se zejména viry pěkně zakonzervují a vydrží měsíce, zatímco při teplotě nad 80°C je za 5minut po nich.

A co to je "hluboko zmrazíš"? Pochybuju, že máte doma kapalný dusík.

Tak já nevím, nebudu se starat o "viry" v syrovém mase, když mi psové pak na prochajdě oblíznou, kde co.

Chápu, že někdo vyváří, protože mu jeho pes syrové nežere, ale hlubokomrazit nebo vařit jen proto, aby v mase zabily choroboplodné zárodky, to mi přijde úplně zbytečné.
Pes je přece šelma a s něčím takovým si musí jeho žaludek poradit.

Ze syrového masa našim psům nikdy nic nebylo (ani když třeba občas najdou nějakou poloshnilou mršinu), ale z výstavy jsme už ledacos nepěkného domů přitáhli.

28.3.2016 18:06
garmia

XXX.XXX.34.242

fikovnice napsal(a):
Proč se tak moc čílíte? A ještě na svátky... Každej děláme pro svá zvířata vše podle našeho nejlepšího vědomí a svědomí!

Kéž by to tak bylo. Ale víme všichni, jaký jsou lidi hovada... Jinak já se nerozčiluju, jenom mě nebaví lidi, kteří si myslí, že jenom ta jejich cesta je správná a pokud jim dojdou argumenty, výsledek je vždy stejnej, začnou plácat o tom, že někdo plácá. Mělo by to tady vypadat trošku jinak, neměla by to být přehlídka ega jednotlivých účastníků, ale snaha skutečně poradit a akceptovat, že to někdo dělá jinak, bohužel to tady některým jedincům, kteří si myslí, že sežrali svět, moc nejde...

28.3.2016 19:58

Já sem si teda nevšimla, že tu někdo arogantně propaguje jen to svoje. spíše někdo nechce slyšet, že to udělal blbě a tak to hází na výrobce granulí.

28.3.2016 20:04
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mrknul jsem na pár videí o výrobě granul a odpad to fakt není. Ač vesměs všichni ukazují, jak jsou nejlepší a konkurence je špatná.

28.3.2016 20:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Lexaurin napsal(a):

Granule jsou totiž ovoněné a ochucené přímo pro pejsky.
Když jsem našeho psa z útulku přecvičovala z jejich stravy (tím nechci hanět útulky, krmí tím na co mají, či dostanou) na kvalitnější granule, nechtěl mi je žrát, dával přednost granulím ze supermarketu.
Tak jsem ty echt granule polévala slepičím vývarem, aby je žral.
Už si zvykl. Z těch nekvalitních granulí měl střevní potíže, rozhašené zažívání, všelijakou srst a vůbec byl nějaký pošpatnělý.
Po roce je to konečně fešák a myslím, že se i spokojeněji kouká.

28.3.2016 20:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Šarina napsal(a):
Tak já nevím, nebudu se starat o "viry" v syrovém mase, když mi psové pak na prochajdě oblíznou, kde co.

Chápu, že někdo vyváří, protože mu jeho pes syrové nežere, ale hlubokomrazit nebo vařit jen proto, aby v mase zabily choroboplodné zárodky, to mi přijde úplně zbytečné.
Pes je přece šelma a s něčím takovým si musí jeho žaludek poradit.

Ze syrového masa našim psům nikdy nic nebylo (ani když třeba občas najdou nějakou poloshnilou mršinu), ale z výstavy jsme už ledacos nepěkného domů přitáhli.

Pokud maso uvaříte, můžete mu rovnou dát ty granule.
Copak si vlci něco vaří?
A kupované maso je přece kontrolované. Pokud si pes něco uloví, tak je to maso zase přírodní.
Když tedy odhlédnu od toho, že za ulovené by měl dostat ťafku a ne žvanec.

Pes má kyselejší žaludeční šťávy takže může natrávit kosti, ovšem jen syrové, a jeho žaludek má schopnost "uhýbat"před ostrou hranou kostí.
Takže pokud maso, tak nejlépe syrové + přílohy.

28.3.2016 20:21
garmia

XXX.XXX.34.242

Já sem si teda nevšimla, že tu někdo arogantně propaguje jen to svoje. spíše někdo nechce slyšet, že to udělal blbě a tak to hází na výrobce granulí.

Musím s vámi jenom souhlasit, pokud je člověk de.il, krmí masem.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
Mrknul jsem na pár videí o výrobě granul a odpad to fakt není. Ač vesměs všichni ukazují, jak jsou nejlepší a konkurence je špatná.

Pokud si někdo točí promo video, tak tam logicky nedá nic, co by mu dělalo špatnou reklamu - to za prvni, a da druhé, ten hnus nehledejte ve fabrice na granule, ale u těch, co moučku a jiné ingredience vyrábí.
Mezi námi děvčaty - vám není ani divný, že kilová konzerva kde musí být maso v nějaké kvalitě, stačí na její výrobu pouhé 1 kg masa, a je na technologii zpracování nestovnatelně méně nákladná než výroba granulí, stojí skoro tolik, jako kilo granulí, na které je potřeba přes 3 kg masa, a to je tam ještě hromada jiných ingrediencí, a hlavně samotná výroba a technologie je dost drahá... ?!

28.3.2016 20:44
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

sisi58 napsal(a):
Granule jsou totiž ovoněné a ochucené přímo pro pejsky.
Když jsem našeho psa z útulku přecvičovala z jejich stravy (tím nechci hanět útulky, krmí tím na co mají, či dostanou) na kvalitnější granule, nechtěl mi je žrát, dával přednost granulím ze supermarketu.
Tak jsem ty echt granule polévala slepičím vývarem, aby je žral.
Už si zvykl. Z těch nekvalitních granulí měl střevní potíže, rozhašené zažívání, všelijakou srst a vůbec byl nějaký pošpatnělý.
Po roce je to konečně fešák a myslím, že se i spokojeněji kouká.

To nebude nas pripad, ja krmila masem minimalne rok, granule po tu dobu vubec nemela, po roce zacala maso frfnat, zkousela jsem vsechno mozne, az jsem ji ze zoufalstvi dala vybrat mezi miskou masa a miskou granuli a granulim dala prednost.Ted je alespon zalevam jehnecim vyvarem, abych mela pocit, ze alespon neco varim

28.3.2016 20:48
joanne.s

XXX.XXX.48.194

garmia napsal(a):
Kéž by to tak bylo. Ale víme všichni, jaký jsou lidi hovada... Jinak já se nerozčiluju, jenom mě nebaví lidi, kteří si myslí, že jenom ta jejich cesta je správná a pokud jim dojdou argumenty, výsledek je vždy stejnej, začnou plácat o tom, že někdo plácá. Mělo by to tady vypadat trošku jinak, neměla by to být přehlídka ega jednotlivých účastníků, ale snaha skutečně poradit a akceptovat, že to někdo dělá jinak, bohužel to tady některým jedincům, kteří si myslí, že sežrali svět, moc nejde...

Tak co chcete? poplácat po rameni, že děláte všechno rozumně a supr, když máme i jiné názory? od toho jste na diskuzním fóru.

A to, že krmení masem opravdu nemusí být dražší, než krmení TOP granulemi, je jasná zpráva. Akorát se nenakupuje maso pro psa 100 Kč/1kg.

Jestli vašemu psovi vařená rýže s masem svědčí i chutná, nic proti tomu. Ale chutností žrádla bych teda rozhodně neargumentovala - je to individuální, a taky je dost zavádějící se říct zrovna tím. To bysme taky mohli všichni krmit Friskies.

28.3.2016 21:08
garmia

XXX.XXX.34.242

joanne.s napsal(a):
Tak co chcete? poplácat po rameni, že děláte všechno rozumně a supr, když máme i jiné názory? od toho jste na diskuzním fóru.

A to, že krmení masem opravdu nemusí být dražší, než krmení TOP granulemi, je jasná zpráva. Akorát se nenakupuje maso pro psa 100 Kč/1kg.

Jestli vašemu psovi vařená rýže s masem svědčí i chutná, nic proti tomu. Ale chutností žrádla bych teda rozhodně neargumentovala - je to individuální, a taky je dost zavádějící se říct zrovna tím. To bysme taky mohli všichni krmit Friskies.

Jak můžete porovnávat maso a friskies, to mi hlava nebere. Koukám, že to není jenom poradna, ale i dobrá škola demagogie :).

28.3.2016 21:10
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Pokud si někdo točí promo video, tak tam logicky nedá nic, co by mu dělalo špatnou reklamu - to za prvni, a da druhé, ten hnus nehledejte ve fabrice na granule, ale u těch, co moučku a jiné ingredience vyrábí.
Mezi námi děvčaty - vám není ani divný, že kilová konzerva kde musí být maso v nějaké kvalitě, stačí na její výrobu pouhé 1 kg masa, a je na technologii zpracování nestovnatelně méně nákladná než výroba granulí, stojí skoro tolik, jako kilo granulí, na které je potřeba přes 3 kg masa, a to je tam ještě hromada jiných ingrediencí, a hlavně samotná výroba a technologie je dost drahá... ?!

Pokud maso prodává farmář přímo výrobci granulí, pokud rybář dodává ryby výrobci granulí, tak se dívám na to správné video. Pokud farmář chová divoké kance pro výrobce granulí, tak to maso končí v těch granulích. Nebo co tam s těmi tunami masa dělají?

28.3.2016 21:25

V kilu granulí 3kg masa ?

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
Pokud maso prodává farmář přímo výrobci granulí, pokud rybář dodává ryby výrobci granulí, tak se dívám na to správné video. Pokud farmář chová divoké kance pro výrobce granulí, tak to maso končí v těch granulích. Nebo co tam s těmi tunami masa dělají?

To by ten farmář musel být charita, aby se se zvířaty choval, makal okolo nich jako negr, a pak jejich maso prodal za směšnou cenu výrobci granulí (protože kdyby to v potravinářské kvalitě prodal za tržní cenu, tak ty granule nikdo nezaplatí).
Když se budeme držet při zemi, a vezmeme jenom krmné maso z vetamixu, které není ani v potravinářské kvalitě (a už vůbec ne v bio z faremního chovu), a mají ho z vlastních jatek za náklady, tak 1kg hovězího stojí 82 kč. K výrobě 1kg kvalitních granulí je potřeba cca 3 kg masa + další ingredience, výroba granulí je náročná na energii a technologie, platy zaměstnanců + odvody (soc., zdrav.), DPH, obal, marketing, distribuce, marže, a všichni včetně obchodníků na tom vydělají. Z toho mi vychází, že buď se všichni dali na charitu, abyste kilo "kvalitních" granulí mohli mít za 100 -120Kč, anebo to není s těma surovinama tak růžový, jak si to malujete
... přičemž ve vyspělých zemích jsou úplně jiné ceny, náklady na výrobu, pracovní sílu a distribuci do ČR.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

V kilu granulí 3kg masa ?

Proč ne?

28.3.2016 21:50
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

To by ten farmář musel být charita, aby se se zvířaty choval, makal okolo nich jako negr, a pak jejich maso prodal za směšnou cenu výrobci granulí (protože kdyby to v potravinářské kvalitě prodal za tržní cenu, tak ty granule nikdo nezaplatí).
Když se budeme držet při zemi, a vezmeme jenom krmné maso z vetamixu, které není ani v potravinářské kvalitě (a už vůbec ne v bio z faremního chovu), a mají ho z vlastních jatek za náklady, tak 1kg hovězího stojí 82 kč. K výrobě 1kg kvalitních granulí je potřeba cca 3 kg masa + další ingredience, výroba granulí je náročná na energii a technologie, platy zaměstnanců + odvody (soc., zdrav.), DPH, obal, marketing, distribuce, marže, a všichni včetně obchodníků na tom vydělají. Z toho mi vychází, že buď se všichni dali na charitu, abyste kilo "kvalitních" granulí mohli mít za 100 -120Kč, anebo to není s těma surovinama tak růžový, jak si to malujete
... přičemž ve vyspělých zemích jsou úplně jiné ceny, náklady na výrobu, pracovní sílu a distribuci do ČR.

Já se picnu. Proč ta zarputilost? Mě to připadá, jako by Vám ty granule ubližovaly.

Cenu z větší její části také určuje trh. Asi by ta firma nepodnikala, kdyby byla prodělečná.
Kdybychom počítali, tak asi z vetamixu nikdo na výrobu granulí nebere. Pokud jsem exkluzivní odběrce, kupuji tuny masa, nemám cenu 82, -, ale klidně 30, -. Vyprodukujii tuny granulí za 130, - za kilo, plus vyrábím další zboží, pamlsky a další produtky. Prostě je to neskutečný kšeft, kde jde hlavně o super pověst! A pokud budu šidit a krást, zákoši mě sejmou.
To je ale jedno, furt se tu bude bojovat. Ať si lidi krmí čím chtějí. Hlavně s rozumem a kvalitně.

28.3.2016 21:50

Kilo hovězího pro lidskou spotřebu mám za 60kč s dph. a teď si představte za kolik to bere velkoodběratel.
to je jak říkat, že novák prodává za 99kč a řezník s argentinským hovězím za 999kč a musí všecko živit a ještě na tom vydělává, tak novák má určitě kafilerní odpad. zítra jim to půjdu říct.

28.3.2016 22:01

Proč ne?

Jak to tam nacpete ? takový zázrak ještě nikdo nedokázal

28.3.2016 22:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
Copak si vlci něco vaří?
A kupované maso je přece kontrolované. Pokud si pes něco uloví, tak je to maso zase přírodní.

Pes má kyselejší žaludeční šťávy takže může natrávit kosti, ovšem jen syrové, a jeho žaludek má schopnost "uhýbat"před ostrou hranou kostí.

Víte, ono je tohle také, papouškovaná kravina z NETu". Za prvé: varem se u masa rozhodně nezničí všechno, zůstane tam jak většina vitamínů, tak stopových prvků, výživovou hodnotu má nadále. Co se zničí jsou enzymy a to se mi na vaření také nelíbí, proto se té naší nežravce, také snažím vnutit i nějaké syrové maso. A vařit - u pejskařů neznamená dělat 3 hodiny vývar, ale pouze nechat přejít varem, maximálně do 10minut. To, že pes nestráví vařené kosti je osobně ověřená blbost - náš pes se dožil 17 let a celý život žral jen a pouze vařené kosti, syrovou snad nikdy do huby nevzal. Jako, že by žaludek uměl uhýbat jen před syrovýma kostma a vařenýma ne? Žaludek s inteligencí Sama ráda vlky beru za příklad, protože mám severské plemeno a ať se to některým líbí či ne, v jeho chování je z vlka vidět hodně. A pes se domestikoval prý tak, že ho k lidem lákala vůně odhazovaných pečených kostí...takže je žere už 15tisíc let a a za tu dobu se nejspíš i naučil je trávit

28.3.2016 22:04

Ano, je to tak, naprostý souhlas , nebudu se vyjadřovat k tomuto tématu, je to pro mě takové moc hádavé tady, ale jen povím jednu věc, Carnilove- dělá se v továrně tady v Česku (pracuje tam kamarádka, přímo ve výrobě), žádné maso, tam ani NEMAJÍ, do továrny se naveze moučka z ciziny, nesmím napsat odkud, a z té moučky se dělají granule, přidají se sušené bylinky, syntetické vitamíny atd... extruder to zpracuje, pak se to zabalí, hotovo. Nebo kapsičky pro psy, jak je v reklamě -chutné maso ve šťávičce-? Šťávička je původně ovoněný sypký prášek-škrob, opět se dováží sem do továrny, no a masíčko v kapsičce je taky mňamka, dovezená ve velkém množství zamrazený fujtajbl, který se tady zpracuje, vozí se po tunách. Dál se vyjadřovat nebudu. Nevěřte všemu, co čtete na pytlích granulí. Hezký večer všem.

28.3.2016 22:07
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Jak to tam nacpete ? takový zázrak ještě nikdo nedokázal

To né. Takto se to nepočítá. Suší se to, mele. Dělá moučka. A tak no. Má to jasně danou recepturu, dávkování. Taky jsou různé druhy výroby. Lis, za studena, a ták.
Můj názor je ten, že kvalitní granuje existují a jsou velice dobrou alternativou ke krmení zvířat.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
Já se picnu. Proč ta zarputilost? Mě to připadá, jako by Vám ty granule ubližovaly.

Cenu z větší její části také určuje trh. Asi by ta firma nepodnikala, kdyby byla prodělečná.
Kdybychom počítali, tak asi z vetamixu nikdo na výrobu granulí nebere. Pokud jsem exkluzivní odběrce, kupuji tuny masa, nemám cenu 82, -, ale klidně 30, -. Vyprodukujii tuny granulí za 130, - za kilo, plus vyrábím další zboží, pamlsky a další produtky. Prostě je to neskutečný kšeft, kde jde hlavně o super pověst! A pokud budu šidit a krást, zákoši mě sejmou.
To je ale jedno, furt se tu bude bojovat. Ať si lidi krmí čím chtějí. Hlavně s rozumem a kvalitně.

30 kč není ani výkupní cena vepřovýho z polskýho velkochovu (přičemž výkrm prasete trvá pouhé 3 měsíce).
Granule mi nijak neubližují, ale stojím nohama na zemi, protože sami máme farmu, a vím jaké jsou náklady na odchov, a jaká je tržní cena masa v biokvalitě. Jezdím koně na ekofarmě, co se zabývá chovem masného skotu a drůbeže, a pořadník na odběr masa mají na 3/4 roku dopředu - neumím si představit, že by prodali maso v téhle kvalitě na moučku do granulí (to by nikdo nezaplatil)
A s tou super pověstí to taky není tak růžový - to by tolik lidí nemělo za super granule třeba Royal, pedigree, a podobný hnusy

28.3.2016 22:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Co se týče masa, dejme tomu hovězího do granulí: v celé Jižní Americe se chovají miliony krav na porážku...kdo to všechno sežere? Tito farmáři nevypadají nějak jo extra bohatí, jejich životní náklady proti např. evropským budou také někde jinde, takže nevidím důvod, proč by si farmář nenechal nasmlouvat pravidelný odběr XXX kusů dobytka, sice za minimální cenu, ale s jistotou odběru, od nějaké granulářské firmy? Navíc náklady na chov krav, které se tam celý rok pasou a nemusí ani dělat sena na zimu, mi přijdou skoro žádné...

28.3.2016 22:15
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No nebudu tady nadále zdržovat.

28.3.2016 22:19

Aliens_II napsal(a):
To né. Takto se to nepočítá. Suší se to, mele. Dělá moučka. A tak no. Má to jasně danou recepturu, dávkování. Taky jsou různé druhy výroby. Lis, za studena, a ták.
Můj názor je ten, že kvalitní granuje existují a jsou velice dobrou alternativou ke krmení zvířat.

Nemá smysl vysvětlovat někomu, kdo o tom nic neví. vy víte.)
my co chceme vědět se podíváme na normy moučky drůbeží v usa, drůbeží usa pod aafco a drůbeží čr, kuřecí, rybí, lososové ze severního moře a tichého oceánu...moučka pečením, sušením na vzduchu...
stejně jako neberu vetamix a podobné smrdící věci, neberu neprůhledné granule.
vaření, syrové proti granule je prostě něco neporovnatelné.

28.3.2016 22:28
Šarina

XXX.XXX.231.146

sisi58 napsal(a):
Copak si vlci něco vaří?

Nevím, proč reagujete s tímhle na mě? Já někde píšu, že maso vařím?

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 22:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Co se týče masa, dejme tomu hovězího do granulí: v celé Jižní Americe se chovají miliony krav na porážku...kdo to všechno sežere? Tito farmáři nevypadají nějak jo extra bohatí, jejich životní náklady proti např. evropským budou také někde jinde, takže nevidím důvod, proč by si farmář nenechal nasmlouvat pravidelný odběr XXX kusů dobytka, sice za minimální cenu, ale s jistotou odběru, od nějaké granulářské firmy? Navíc náklady na chov krav, které se tam celý rok pasou a nemusí ani dělat sena na zimu, mi přijdou skoro žádné...

Navíc náklady na chov krav, které se tam celý rok pasou a nemusí ani dělat sena na zimu, mi přijdou skoro žádné...
tak skoro žádné náklady to určitě nejsou - to se možná zdá vám, když vidíte pasoucí se stádo na Prima zoomu (mimochodem masný skot se chová pastevně i v evropě), ale tam se zase cena navyšuje o náklady na dopravu do Evropy.

28.3.2016 22:31
aj

XXX.XXX.5.173

Ano, je to tak, naprostý souhlas , nebudu se vyjadřovat k tomuto tématu, je to pro mě takové moc hádavé tady, ale jen povím jednu věc, Carnilove- dělá se v továrně tady v Česku (pracuje tam kamarádka, přímo ve výrobě), žádné maso, tam ani NEMAJÍ, do továrny se naveze moučka z ciziny, nesmím napsat odkud, a z té moučky se dělají granule, přidají se sušené bylinky, syntetické vitamíny atd... extruder to zpracuje, pak se to zabalí, hotovo. Nebo kapsičky pro psy, jak je v reklamě -chutné maso ve šťávičce-? Šťávička je původně ovoněný sypký prášek-škrob, opět se dováží sem do továrny, no a masíčko v kapsičce je taky mňamka, dovezená ve velkém množství zamrazený fujtajbl, který se tady zpracuje, vozí se po tunách. Dál se vyjadřovat nebudu. Nevěřte všemu, co čtete na pytlích granulí. Hezký večer všem.

Věřím vám, mám podobné informace. I z našich kafilérek se vyváží masová popř. masokostná moučka do zahraničí. Tam se zpracuje do granulí a ty se následně dováží i k nám.

28.3.2016 22:35

Přesně ten princip vyjádřila lesnípaní. velkoodběr a pravidelný ! to samé s dopravou.
někdo to měl na první hodině ekonomie, někdo se zajímá a někdo to nepobere nikdy.
neřište bludy a přeji všem dobrou chuť a noc.

28.3.2016 22:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

na Prima zoomu...mimochodem masný skot se chová pastevně i v evropě - jste mne rozesmála. Nejsem z Prahy, pasoucí se stáda mám všude kolem sebe. Jen jsem to porovnávala s nutností nadělat pro krávy na zimu sena a siláž, ustájit, celá zima péče v kravíně...to si myslím se nedá např. s tou Jižní Amerikou srovnávat.

28.3.2016 22:38

Masokostní :D.

28.3.2016 22:40

aj napsal(a):
Věřím vám, mám podobné informace. I z našich kafilérek se vyváží masová popř. masokostná moučka do zahraničí. Tam se zpracuje do granulí a ty se následně dováží i k nám.

Je to opravdu tak, to co jsem napsala, je fakt pravda, ten člověk, který tam pracuje, mi všechno řekl, jak to chodí, použité suroviny, postup výroby atd.. Ale správně to říkat nesmí, proto to nechci tady dále rozebírat.

28.3.2016 22:41
aj

XXX.XXX.5.173

Je to opravdu tak, to co jsem napsala, je fakt pravda, ten člověk, který tam pracuje, mi všechno řekl, jak to chodí, použité suroviny, postup výroby atd.. Ale správně to říkat nesmí, proto to nechci tady dále rozebírat.

Já mám zas informace z kafilerie.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2016 22:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
na Prima zoomu...mimochodem masný skot se chová pastevně i v evropě - jste mne rozesmála. Nejsem z Prahy, pasoucí se stáda mám všude kolem sebe. Jen jsem to porovnávala s nutností nadělat pro krávy na zimu sena a siláž, ustájit, celá zima péče v kravíně...to si myslím se nedá např. s tou Jižní Amerikou srovnávat.

Srovnávat se to nedá, i když třeba polsko, které zásobubuje český trh ve velkém se s masným skotem rozhodně tak nepatle, a nic na zimu neustajuje, ale oni tam mají zase jiný náklady, a jejich skot nemá v roce jateční váhu 500kg. Samozřejmě tím, že pasou celoročně mají nižší náklady, ale určitě nejde říct, že to mají zadara (nehledě na tom, že farmář je ten kdo se nejvíc nadře, dostane nejmíň, ale na jeho produktech se pak pakují jiní).

28.3.2016 23:02

aj napsal(a):
Já mám zas informace z kafilerie.

A máte je pravdivé, toto se děje úplně běžně. A nejen s krmivy pro zvířata, ale i potraviny pro lidi. Např. Naše slavné znojemské okurky, myslíte, že se dělají kde? Naši kamioňáci naloží na Moravě okurky, vezou je do Německa, tam je vykládka, v Německu je zpracují do sklenic a opět se vezou okurky sem kamionama do Česka. Tak tomu už nerozumím vůbec. A tak je to s vícero potravinami. To mi hlava nebere, asi to má nějaký svůj význam, kašlu na to, ještě jdu se psem na chvíli ven a pak spinkat, je plno hodin.

28.3.2016 23:07

Přesně ten princip vyjádřila lesnípaní. velkoodběr a pravidelný ! to samé s dopravou.
někdo to měl na první hodině ekonomie, někdo se zajímá a někdo to nepobere nikdy.
neřište bludy a přeji všem dobrou chuť a noc.

Taky si myslím že velkou roli hrají velkoobchodní ceny a množstevní ceny - slevy. Vždyť je to tak se vším. Např.obyčejné bavlněné tričko co si koupíte třeba za 400kč má výrobní cenu např.40kč - a taky je je tam započítané všechno, od práce různých lidí, přes dopravu, ...

28.3.2016 23:07

Já třeba krmím Wolfsblutem a myslím si že je to hodně kvalitní krmivo. Podle složení, nebo i detailního a myslím že odborného rozboru od pana Miloše. A sám výrobce uvádí že je maso z volně žijících zvířat. Tak že by zase lež?

28.3.2016 23:12
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Já třeba krmím Wolfsblutem a myslím si že je to hodně kvalitní krmivo. Podle složení, nebo i detailního a myslím že odborného rozboru od pana Miloše. A sám výrobce uvádí že je maso z volně žijících zvířat. Tak že by zase lež?

Ale není. Buďte v klidu. Berte to tak, že ve světě existují firmy, co skutečně vyrábí kvalitu a nefungují na principu českého naturelu. Hlavně to nějak ojebat, však to stejně sežerou. Hlavně ať z toho kapou prachy.

28.3.2016 23:17

Před časem jsme dali dohromady pár lidí, kteří krmili identickými granulemi, s tím, že se složíme na laboratorní rozbor. Pak z toho nějak sešlo. Ale klidně do toho můžete jít.

29.3.2016 02:04

O kvalite granuli si moc velke iluze nedelam, ale nemyslim si ze jsou vsechny tak uplny srot. Co na tom, ze se do nich semele cele kure i s paraty, kdyz to same zerou i v cerstvem stavu. Nemam mrazak, takze vetsinou psum davam granule.
Ted tu ale vyrobci objevili novy zpusob jak zlevnit vyrobu - misto zivocisneho tuku je v nich sojovy nebo canola olej. Nevim jestli se tohle stalo modni i v Cechach. Kdyz srovnam slozeni mexickych granuli s jejich protejsky v USA, tak je slozeni uplne nekde jinde, ale rozhodne ne v prime umere k cene. Ta je tu i o vic jak tretinu vyssi nez na sever od nas.

29.3.2016 06:02
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

Potravinářský průmysl je hlavně o chemii, na to by měl člověk myslet, když si dělá iluze. Vysoušedla, zahušťovadla, kypřidla, přísady atp.
Jinak maso obsahuje asi 80% vody, takže když ho vysuší, zbyde kolik hmoty...?

29.3.2016 07:43
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Opravdu u psa, který si dá k dobru i pěkně uleželou mršinu, budete řešit, že masová moučka do granulí není v potravinářské kvalitě (tedy určená pro lidi)?

29.3.2016 07:44
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Potravinářský průmysl je hlavně o chemii, na to by měl člověk myslet, když si dělá iluze. Vysoušedla, zahušťovadla, kypřidla, přísady atp.
Jinak maso obsahuje asi 80% vody, takže když ho vysuší, zbyde kolik hmoty...?

Eee...20 %?

29.3.2016 07:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já četla 70 procent vody.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2016 08:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Žaneta kocková napsal(a):
Opravdu u psa, který si dá k dobru i pěkně uleželou mršinu, budete řešit, že masová moučka do granulí není v potravinářské kvalitě (tedy určená pro lidi)?

Nejde o tohle, ale o to, že si někteří naivně myslí, že se granule dělají ze super surovin v potravinářské kvalitě (nejen maso, ale i ostatní suroviny), a nechtějí připustit, že se vyrábí z odpadu z potravinářského průmyslu/zemědělství, a mnohdy v dost nechutné kvalitě, neb to co jakž takž vypadá se prodává jako krmné maso, nebo jde do konzerv.

29.3.2016 08:47

Losos 67 vepřové 74 hovězí 70 telecí 73 zvěřina 70 koza 70 kuře 70
průměrně.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2016 09:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Losos 67 vepřové 74 hovězí 70 telecí 73 zvěřina 70 koza 70 kuře 70
průměrně.

Ještě záleží na tom, jestli se jedná o svalovinu, nebo třeba vnitřnosti.

29.3.2016 09:08
samain

XXX.XXX.38.212

Tak když si koupím granule co mají suroviny v potravinářské kvalitě a používají jehněčí z volného chovu z nového zélandu, kuřata z volného chovu human grade a pšenici v lepší kvalitě než pro lidskou spotřebu...tak předpokládám, že to odpad není.
cena je taková a maková protože ví jak se prodat a také prodávají šílená kvanta. jako mléko v penny. ble.
3kg masa a 12kg brambor v 15kg pytli za 1500kč mi přijde akorát.

neříkám to přesně, jen princip.

Http://www.jehneci-bio.cz/cenik/

Na 15 kilo 3 kila masa? To vychází asi tak 0,10 na jednu krmnou dávku.Krom toho, surovin je v tom pytlíku za Cca 600. Těch 900 platíte za výrobu, obal a distribuci.
No, asi by bylo ekonomičtější si to jehně a brambory koupit.
Já teda krmím syrové, převážně kuřecí trupy vkvalitě pro lidskou spotřebu a stojí mně kilo 8 korun no...

29.3.2016 09:33

samain napsal(a):
Http://www.jehneci-bio.cz/cenik/

Na 15 kilo 3 kila masa? To vychází asi tak 0,10 na jednu krmnou dávku.Krom toho, surovin je v tom pytlíku za Cca 600. Těch 900 platíte za výrobu, obal a distribuci.
No, asi by bylo ekonomičtější si to jehně a brambory koupit.
Já teda krmím syrové, převážně kuřecí trupy vkvalitě pro lidskou spotřebu a stojí mně kilo 8 korun no...

Asi tak jako se vším, ne ?
reebok běžecké boty si doma také ušiju sama. dyť je to jen látka a guma, chemoprén vyhrabu v kůlně.
penicilin si stvořím neuklízením.
kdo vám vyrobil auto ? není ten plech moc drahý v konečné podobě ?
ne, fakt nebude lepší si jehně koupit, protože k těm cenám se my, obyčejní smrtelníci nedostaneme.
kuřecí trup a novozélandské jehněčí z volného chovu má asi trochu jinou cenu, že.
mám kančí, dančí a hovězí neustálý přísun občas za 60kč. tak ho budu za ty prachy prodávat ?
ano, nevím vše a ráda se přiučím, ale totálně padlá na hlavu nejsem.)
nikomu jeho styl krmení neberu, je jen dobře co pro psy děláme-te a že tato diskuze je.

to inspektor: samozřejmě, odvíjí se od tuku, druhu drůbeže atd. nevěděla jsem, že tu musím vše napsat slovo od slova...kupci granulí postačí orientačně co píše joanne.s.

29.3.2016 09:41

Aby se dobře koupilo, je potřeba dost znát. moc práce, že.
víte co u nás znamená drůbeží moučka a co v usa?
co vedlejší produkty ? co v nich je a co už se pálí tady, v usa ?
složité ? aaaaaa tak tomu nerozumím, to bude odpad.)

na paštice mám napsáno 96% masa. jídlo pro lidi. jak to tedy je, je tam maso nebo odpad ?

29.3.2016 09:45
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Megííí: to by mě zajímalo. Která moučka obsahuje vedlejší produkty, a jaké? Není moučka kanadská o kus lepší, než česká, španělská a italská?

29.3.2016 09:56

joanne.s napsal(a):
Megííí: to by mě zajímalo. Která moučka obsahuje vedlejší produkty, a jaké? Není moučka kanadská o kus lepší, než česká, španělská a italská?

Drůbeží moučka – výrobek získaný vařením, sušením a šrotováním odpadů z drůbežích jatek. Výrobek musí být v podstatě prostý peří.

Kuřecí moučka - výrobek prostý kopyt, rohů, štětin, srsti, peří a obsahu zažívacího traktu.

stejně tak u nás.

Drůbeží moučka dle aafco: bez použití peří, hlav, nohou a vnitřností.

29.3.2016 11:01
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Tak si říkám, jestli zadavatel vůbec tušil, co znamená založit takovéto vlákno na Ifaunu.
Moc nerozumím tomu, proč mají lidé tak často sklon ke krajně jednostranným názorům a černobílému vidění světa. Nečetl jsem to celé, ale pár kousků opravdu stálo za to. Jak někde na politickém fóru, kde si méně duševně vybavení jedinci potřebují vybít svou nenávist. Pravda, nepravda.
Pohled na vaření, krmení syrovým (BARF), granule...cokoliv, nemůže být černobílý, protože nic není černobílé. Naprosté dobro a zlo patří tak leda do pohádek pro malé děti, a ty by se tomu, ještě před dovršením deseti let, měly už shovívavě usmívat.
Krmení tím, nebo tím, není černobílé, ale většinou více (či méně) šedé (o barvách už raději ani nemluvím, abych to nepřehnal ).
Hádky, slepé odsuzování, vybírám si to nejhorší, co na kritizovaném způsobu krmení můžu najít, v té nejhorší podobě, a pak to všechno hodím do jednoho pytle. A nepřítele ukřičím.
Jsou granule špatné? Ano a je jich dost.
Jsou granule dobré? Ano, i ty se dají najít.

Granule (nebo spíše suchá strava, to by bylo přesnější) jsou prostě suché krmení (nikoliv jed namíchaný... - dosaďte si tam co chcete). Se všemi výhodami a nevýhodami, co suchá strava nabízí. Někdy blbě, někdy docela dobře, někdy velmi slušně.

Vaření se může dělat také dobře, není to jen hrůzné zlo. Má samozřejmě své nevýhody...a i nějaké výhody.

BARF se také může dělat skvělý, nebo tak mizerný, že už budou lepší granule z hypermarketu.

A propó...ta vlčí strava. Chovejte, drůbež, králíky, sem tam prasátko atd. atd...samozřejmě ve volných výbězích, aby měli stravu stejnou jako zvířata v přírodě. A pak je psům servírujte komplet se vším všudy. Celá zvířata. Pak máte skutečnou vlčí stravu. Vše ostatní už vlčí strava není. Už se to musí nějak připravit a vymyslet (i BARF).

Je fajn, když někdo krmí svého psa dobře, nebo ještě lépe skvěle. A předat své zkušenosti je také dobré. Ale když kritizujeme, měli bychom tomu rozumět a ne jen slepě nadávat. Je to jako ve fotbalu (třeba). Můj tým je lepší, protože lépe hraje. To ovšem neznamená, že soupeř je banda...velmi sprosté slovo..., co neumí kopnout do míče, ale pořád jen fauluje. Ať hraje sebelépe, bude to pro mě...ještě sprostší slovo...
To je přemýšlení vymatlaného fotbalového fanouška. Ne slušného člověka.
Takhle by to být nemělo.

29.3.2016 16:24
Šarina

XXX.XXX.231.146

Pro Mar- Afra:
Já tedy nevím, jestli jsme na stejné diskuzi (?).

Až na dva-tři sršatější příspěvky tady nevidím nic z toho, co píšete (?).
Dokonce bych řekla, že černobílých názorů je tady naprosté minimum- jsou-li tu nějaké.
O nenávisti tu fakt nemůže být řeči, stejně tak o hádkách, slepém odsuzování atd... naopak většina příspěvků je tu nad očekávání smířlivých a debata tu plyne docela v poklidu- možná až na ten váš příspěvek ...

Možná byste to měl tady pročíst celé, než se budete pokoušet tuto diskuzi "shrnout a kárat".

29.3.2016 16:29
aj

XXX.XXX.5.173

Vzhledem k tomu jak výbušné bývá téma krmení, tak tato diskuze probíhala v celkem smířlivém tónu.

29.3.2016 16:30

Aliens_II napsal(a):
Ale není. Buďte v klidu. Berte to tak, že ve světě existují firmy, co skutečně vyrábí kvalitu a nefungují na principu českého naturelu. Hlavně to nějak ojebat, však to stejně sežerou. Hlavně ať z toho kapou prachy.

Díky, jsem ráda že to někdo vidí podobně jako já.

29.3.2016 16:31

Před časem jsme dali dohromady pár lidí, kteří krmili identickými granulemi, s tím, že se složíme na laboratorní rozbor. Pak z toho nějak sešlo. Ale klidně do toho můžete jít.

Kdybych na tom nebyla finančně tak špatně jak jsem tak bych do toho i šla.

29.3.2016 16:34
tapina

XXX.XXX.211.145

Kdybych na tom nebyla finančně tak špatně jak jsem tak bych do toho i šla.

Já jsem to nějak nezaregistrovala - o jaké krmivo konkrétně jde?

29.3.2016 16:42

Nejde o tohle, ale o to, že si někteří naivně myslí, že se granule dělají ze super surovin v potravinářské kvalitě (nejen maso, ale i ostatní suroviny), a nechtějí připustit, že se vyrábí z odpadu z potravinářského průmyslu/zemědělství, a mnohdy v dost nechutné kvalitě, neb to co jakž takž vypadá se prodává jako krmné maso, nebo jde do konzerv.

Ano, ty nekvalitní (levné nebo poměrně levné) granule typu Pro Plan, Hill´s, Brit, supermarketové apod se vyrábí z odpadu. Ale kvalitní granule (Wolfsblut, Canine Caviar, Annamaet... se snad z odpadu nevyrábí. Proto za ně připlácíme a proto řešíme složení (někteří). Pokud by to mělo být všechno z odpadu, jak živočišného tak rostlinného tak nechápu teda proč dávat za granule 2tis měsíčně za 15kg pytel? Potom kdo nechce krmit syrovým nebo vařeným tak ať radši kupuje pytel za 200kč někde v tescu nebo kauflandu, ne?

V super kvalitně nemáte ani to co si kupujete pro sebe. Takže myslím si že jsou výrobci granulí kteří používají kvalitní suroviny co jsou v dobrém stavu. Je jich ale velice málo. Jinak u jídla pro lidi by se to taky dalo rozdělit na kategorie - odpad a kvalitní potraviny. A neříkejte mně že si vše vyrábíte doma. Já si toho vyrábím poměrně hodně, ale pořád je to jen malá část z toho co jím. Ono totiž pokud by chtěl jíst člověk opravdu zdravě tak za 1.by strávil život výrobou jídla a za 2.by ho to vyšlo hodně peněz.

29.3.2016 16:44

tapina napsal(a):
Já jsem to nějak nezaregistrovala - o jaké krmivo konkrétně jde?

O Wolfsblut, tomu já věřím a zastávám se ho tady, tedy toho výrobce Ale řeší se tu granule všeobecně.

29.3.2016 16:47
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Šarina napsal(a):
Pro Mar- Afra:
Já tedy nevím, jestli jsme na stejné diskuzi (?).

Až na dva-tři sršatější příspěvky tady nevidím nic z toho, co píšete (?).
Dokonce bych řekla, že černobílých názorů je tady naprosté minimum- jsou-li tu nějaké.
O nenávisti tu fakt nemůže být řeči, stejně tak o hádkách, slepém odsuzování atd... naopak většina příspěvků je tu nad očekávání smířlivých a debata tu plyne docela v poklidu- možná až na ten váš příspěvek ...

Možná byste to měl tady pročíst celé, než se budete pokoušet tuto diskuzi "shrnout a kárat".

Tak to jsem viděl právě pár těch sršatějších...a jelikož jde o téma, kdy to většinou dost lítá, tak jsem si to "doodhadl" celkem logicky. Pokud jsem zareagoval jen na vyloženou menšinu příspěvků, tak se omlouvám.
Můžete si myslet, že jsem úplný pitomec, co chce jen kalit vodu. Nebudu mít nic proti tomu .

29.3.2016 16:49
aj

XXX.XXX.5.173

Nevím, co si od toho slibujete ? Myslím, že udávané hodnoty +-nějaká odchylka se dodržují.
Spíš by bylo zajímavé zjistit, z jaké suroviny se zístávají proteiny, to vám však běžný laboratorní rozbor nezjistí.

29.3.2016 17:12
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

Někteří tu argumentují výrobky z USA, ale to není tak růžové. V US má jejich úřad pro kontrolu potravin dost značné výkyvy v názorech na výživu obyvatelstva. Mám dojem, že oni tam pořád krmí drůbež antibiotiky, aby více přibírala...Rusové jim před lety blokli kvůli tomu dovoz.
Obecně, třeba naše normy na potraviny jsou poměrně přísné, ale je tu bohužel ta možnost obcházet je pomocí importu na který se vztahují jalové normy EU.

29.3.2016 17:18
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Někteří tu argumentují výrobky z USA, ale to není tak růžové. V US má jejich úřad pro kontrolu potravin dost značné výkyvy v názorech na výživu obyvatelstva. Mám dojem, že oni tam pořád krmí drůbež antibiotiky, aby více přibírala...Rusové jim před lety blokli kvůli tomu dovoz.
Obecně, třeba naše normy na potraviny jsou poměrně přísné, ale je tu bohužel ta možnost obcházet je pomocí importu na který se vztahují jalové normy EU.

Ono to tak úplně jakové není. V USA jsou krmiva, kde najdete přímo upozornění, že neobsahují antibiotiky nahnaná kuřátka či jiná zvířátka. Ovšem je pravda, že tam najdete i krmiva, která by se v EU prodávat nemohla. U Američanů je dobré si vybírat. Umí totiž oba extrémy. Jak v tom dobrém, tak bohužel i v tom špatném. Ten horší extrém k nám naštěstí neprojde. Ten totiž nevydýchají ani ty jalové normy v EU. Ale myslím, že se to tam už zlepšuje. Američani se strašně rádi chytají různých "mód". A zdravá strava je tam v daleko větší módě, než byla dříve.

29.3.2016 17:25

aj napsal(a):
Nevím, co si od toho slibujete ? Myslím, že udávané hodnoty +-nějaká odchylka se dodržují.
Spíš by bylo zajímavé zjistit, z jaké suroviny se zístávají proteiny, to vám však běžný laboratorní rozbor nezjistí.

Chtěli jsme spíš nějakou chemii ve složení v souvislosti s masovými moučkami apod., kdy je výrobce granulí z obliga. No a jinak prostě pro zajímavost. Ale už si nic neslibuji, nějak se to rozpadlo a není to sranda za pár korun.

29.3.2016 18:01

Nevím jestli jsem to napsala moc složitě, ale usa je volnější, proto hledáme logo aafco a oháním se británií, ne usa. tam do krmiv jde human grade a prodává se tam v 99% human grade.

30.9.2017 21:59

lesnížínka napsal(a):
Víte, ono je tohle také, papouškovaná kravina z NETu". Za prvé: varem se u masa rozhodně nezničí všechno, zůstane tam jak většina vitamínů, tak stopových prvků, výživovou hodnotu má nadále. Co se zničí jsou enzymy a to se mi na vaření také nelíbí, proto se té naší nežravce, také snažím vnutit i nějaké syrové maso. A vařit - u pejskařů neznamená dělat 3 hodiny vývar, ale pouze nechat přejít varem, maximálně do 10minut. To, že pes nestráví vařené kosti je osobně ověřená blbost - náš pes se dožil 17 let a celý život žral jen a pouze vařené kosti, syrovou snad nikdy do huby nevzal. Jako, že by žaludek uměl uhýbat jen před syrovýma kostma a vařenýma ne? Žaludek s inteligencí Sama ráda vlky beru za příklad, protože mám severské plemeno a ať se to některým líbí či ne, v jeho chování je z vlka vidět hodně. A pes se domestikoval prý tak, že ho k lidem lákala vůně odhazovaných pečených kostí...takže je žere už 15tisíc let a a za tu dobu se nejspíš i naučil je trávit

Je to o hubu, meli jsme psa dobrmana zemřel v 9 letech na propíchnutí žaludku.
To že vám JEDEN pes snesl pečené kosti neznamená že všichni je můžou nadšeně krmit, vařené kosti znám psi kteří dřív nebo později na to umřeli (zase znám jiné lidi kteří do teď krmí syrove kosti a psům je bez mála 10-15 let.
Tam riziko (tepelných kosti)propíchnutí žaludku je mnohem větší (je přece kdo dá psům pečenou kachnu i s masem?).

Přidejte reakci

Přidat smajlík