Uživatel s deaktivovaným účtem

Které přesně ?
1st choice stř.+ velká plemena kuře :
26% masa + hydrolyzát kuř. jater
pivovarská - horší rýže, ječmen, krupky
chlorid draselný, propionát vápenatý a další hrůzy, vit. E 140mg
brit care jehně adult střední plemena:
38% masa
bílá rýže
vit. E 500mg - ok
takové skoro nesrovnatelné ).
výlisky z rajčat, pivovarská rýže, fosfáty, fosforečnany, propionát, vedlejší produkty rostl. i živoč. výroby, apod. v kvalitním krmivu nemají co dělat.

Tyhle hrozné složky mají úplně všude, dokonce i u hypoalergenní verze. dělají si z nás legraci. nebrat. brit care rozhodně lepší.1st choice je ukázka toho, že kanadské neznamená super. mýtus.
můžete použít chrome nebo překladač ?
doporučuji stránky
http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-reviews/first-choice-dog-food/
a
http://www.allaboutdogfood.co.uk/
v google chrome stačí do prázdna kliknout pravou myší a dát přeložit do jazyk čeština
je tam i seznam jednotlivých složek co znamenají a zda jsou ok, recenze lidí, super také jakési tachometry proteinu, sacharidů, tuku...ukáže vám to jak je pytel plný obilí cca.

KiraDingova
napsal(a):
Děkuji. No já si to myslela, podle složení. Ale nebyla jsem si jistá vzhledem k tomu, jak se 1st choice prezentují jako špička.
Všichni se prezentují jako špička :D
nedát na reklamy, žebříčky, certifikáty. v top dry dog food je třeba i eukanuba, aafco nemá moc přísné požadavky...pokud víte co která složka je, nemáte problém.

napsal(a):
Které přesně ?
1st choice stř.+ velká plemena kuře :
26% masa + hydrolyzát kuř. jater
pivovarská - horší rýže, ječmen, krupky
chlorid draselný, propionát vápenatý a další hrůzy, vit. E 140mg
brit care jehně adult střední plemena:
38% masa
bílá rýže
vit. E 500mg - ok
takové skoro nesrovnatelné ).
výlisky z rajčat, pivovarská rýže, fosfáty, fosforečnany, propionát, vedlejší produkty rostl. i živoč. výroby, apod. v kvalitním krmivu nemají co dělat.
Omlouvám se, zběžně jsem se na to mrkl (nemám teď vůbec čas), ale vaše srovnání je dost mimo skutečnost (to neznamená, že Brit care dostává na zadek, s tou horší rýží je to třeba pravda). Ale jinak bych vám ty závěry asi rozstřílel (i když třeba s podobným výsledkem, nebo také ne, to by bylo dost na srovnání). Matete lidi.
1st choice adult Sensitive skin & coat jehněčí a ryby
Složení:
dehydratované jehněčí maso, dehydratované maso ze sleďě, hnědá rýže, sušené výlisky z brambor, ovesné křupky, pivovarská rýže, perlovitý ječmen, rostlinný olej (zdroj omega -6 mastných kyselin) přírodně konzervováno směsí tokoferolů (zdroj vitamínu E), sušená řepná dužina, sušené výlisky z rajčat, prášková celulóza, celé lněné semínko (zdroj omega -3 mastných kyselin), lecitin, hydrolyzát kuřecích jater, sleďový olej, fosfát sodný, cholin chlorid, propionát vápenatý /jako konzervační prostředek), výtažek z kvasnic, kyselina askorbová (vitamín C), taurin, extrakt čekanky (zdroj inulinu), síran železnatý, glukosamin sulfát, oxid zinečnatý, alfa - tokoferolacetát (zdroj vitamínu E), chondroitin sulfát, Yucca schidigera extrakt, chelát železa, chelát zinku, seleničitan sodný, thiamin mononitrát, sušená moučka z mořských řas, extrakt ze zeleného čaje, sušená máta, sušená petržel, L-cystin, síran měďnatý, jodičnan vápenatý, pyridoxin hydrochlorid, oxid manganatý, chelát manganu, zázvorový extrakt, kyselina nikotinová, d-pantothenát vápenatý, vitamín A, chelát mědi, cholekalciferol (zdroj vitamínu D3), kyselina listová, riboflavin, biotin, vitamín B12 doplněk, kobalt uhličitan
Deklarované jakostní znaky:
Hrubý protein 22%, surový tuk 12%, hrubá vláknina 3,5%, vlhkost 10%, anorganické látky 10 %, vápník 1,6%, fosor 1,2%, vitamín A 23 000 IU/kg, vitamín D3 2000 IU/kg, vitamín E 140 IU/kg, Omega - 3 mastné kyseliny 0,8%, Omega - 6 mastné kyseliny 3,6%, Omega - 9 mastné kyseliny 1,4%, glukosamin sulfát 500mg/kg, chondroitin sulfát 250mg/kg
Zajímalo by mě, kde jste přišla na ta procenta masa v krmivu. Toto krmivo do špičky nepatří určitě, ale to ani Brit care. Špatné krmivo to určitě není.
Ad hydrolyzát jater: Naschvál koukněte ve skupině Granuláři na FB, koukněte kolik lidí/nejen prodejců/tam obhajuje tuto složku - resp. považuje za bezpečnou. Btw. najdete tam i zkazky, jak vypadají suroviny používané v oblíbené české výrobně granulí, no nic moc.

Děláte si legraci ? tuny obilí a složek co ve slušném krmivu nemají co dělat jsou lepší než maso, rýže a konzervace éčkem ? tak dobrou chuť :D
ta játra nejsou na škodu, to tam je na chuť a jak vidíte je to napsáno u masa, jakože dehydr. tam není samo.
přestaňte lidem říkat jak je propionát dobrý na konzervaci. proti plísni a nitkovitosti chleba dobrý, nikdo slušný to ale v krmivu nepoužívá.
rostlinné oleje ?
sušená rajčata výlisky ?
prášková celuloza ?
propionát vápenatý ?
matete lidi.
o britu si iluze nedělám a nikomu nedoporučuji.
ale zadavatelka se ptá na složení a podle složení jsou 1st choice vyhozené peníze. (britovi bych své také nedala)
pokud nechceme chodit do továren, budeme se řídit složením.
procenta mají v českých eshopech. taky by mě zajímalo kde je vzali. jinak složení mám z
http://1stchoice.ca/en/products/showProduct-1000028.html
jestli tímhle někdo krmí, musí být duševně nezdráv. sorry. ani jedno není špička a na to se nikdo neptal, že. nakrmte se tím sami a nejlépe 3 roky v kuse.
je to nacpané kravinama, ale krmte tím, je to dobré, když to řekla ifauna, tak je to dobré.

Ps: brit je pro mě jen mlžení, neberu.

Mar-Afra
napsal(a):
Omlouvám se, zběžně jsem se na to mrkl (nemám teď vůbec čas), ale vaše srovnání je dost mimo skutečnost (to neznamená, že Brit care dostává na zadek, s tou horší rýží je to třeba pravda). Ale jinak bych vám ty závěry asi rozstřílel (i když třeba s podobným výsledkem, nebo také ne, to by bylo dost na srovnání). Matete lidi.
To si lidé nedokáží přečíst 53% sacharidů, odpady rostlinné výroby a další nesmysly ? tím to odkládám bokem a jdu hledat jiné. lidé potřebují vidět špatné položky, dobré, cenu, pak začnou řešit maso, tuk, protein, sacharidy jen vyjímečně, pak konzervaci a možná, možná někdy pověst výrobce. to co vy považujete za vcelku dobré, nikdo slušný nepoužívá. mohl by tu továrnu rovnou zavřít. můj závěr je, že brit je pro mě lhář a 1st choice pytel hnusných obilnin. oboje za to nestojí.
napsal(a):
To si lidé nedokáží přečíst 53% sacharidů, odpady rostlinné výroby a další nesmysly ? tím to odkládám bokem a jdu hledat jiné. lidé potřebují vidět špatné položky, dobré, cenu, pak začnou řešit maso, tuk, protein, sacharidy jen vyjímečně, pak konzervaci a možná, možná někdy pověst výrobce. to co vy považujete za vcelku dobré, nikdo slušný nepoužívá. mohl by tu továrnu rovnou zavřít. můj závěr je, že brit je pro mě lhář a 1st choice pytel hnusných obilnin. oboje za to nestojí.
Opravdu nestíhám a nejsem skoro u pc, ale netvrdil bych, že obě krmiva jsou špička. To nejsou ani v nabídce obou značek (obě firmy vyrábějí vyšší třídy), ale já upozorňoval na docela slušnou řádku chyb, co jste nasekala při té první odpovědi. A bylo jich docela dost, jen teď fakt nestíhám...

Je to pytel hnusu ať k tomu dojdete jakkoli.
kdo tvrdil, že je to špička ? otáčíte si to jak se vám chce podle toho jestli je pondělí ? o špičce tu nepadlo ani slovo - ode mne.
snad lidé mají dost rozumu a umí použít wiki a různé advisoru podobné aby si to nekoupili.
každou složku si hodněkrát ověřím než jí dám zelenou. můžu vám sem zkopírovat kompletní recenzi, rozbor. myslíte, že si to cucám z prstu ? tu všechnu práci za mne udělali dogfoodanalysis, dogfoodadvisor, allaboutdogfood, wiki, fda apod.

Ale víte co, pane, vezměte pronature original a holistic, ráda si od vás zase něco přečtu.
napsal(a):
Je to pytel hnusu ať k tomu dojdete jakkoli.
kdo tvrdil, že je to špička ? otáčíte si to jak se vám chce podle toho jestli je pondělí ? o špičce tu nepadlo ani slovo - ode mne.
snad lidé mají dost rozumu a umí použít wiki a různé advisoru podobné aby si to nekoupili.
každou složku si hodněkrát ověřím než jí dám zelenou. můžu vám sem zkopírovat kompletní recenzi, rozbor. myslíte, že si to cucám z prstu ? tu všechnu práci za mne udělali dogfoodanalysis, dogfoodadvisor, allaboutdogfood, wiki, fda apod.
Zuřivostí se nikdo nikdy nikam nedopracoval, takže bych to nechal. Já ty krmiva nehodnotil, mě jen zarazilo vaše hodnocení, ale tímto stylem, by to stejně nemělo smysl. Akorát bych musel odrážet sousty nadávek a neměl čas na vysvětlení, které by vás v této náladě stejně nezajímalo.

Mar-Afra
napsal(a):
Zuřivostí se nikdo nikdy nikam nedopracoval, takže bych to nechal. Já ty krmiva nehodnotil, mě jen zarazilo vaše hodnocení, ale tímto stylem, by to stejně nemělo smysl. Akorát bych musel odrážet sousty nadávek a neměl čas na vysvětlení, které by vás v této náladě stejně nezajímalo.
A co tím chcete říct ? snad nechcete vysvětlovat, že odpad z rostlinné výroby je ve skutečnosti něco jiného. náladu mám perfektní. toto krmivo je nesmysl a lidem to stačí vysvětlit na složkách v krmivu, což paní co se ptala pochopila i bez nás. píšete většinou to samé co je na advisoru i psikrmivoradce 3 ubohé hvězdy, stejný závěr, tak proč si nepřečtete i o této značce ? je to jen pár řádků a ciferníků a i naprostý trouba z toho pochopí co je to za slepičí papáníčko. přece tu nebudu vypisovat každou složku zvlášť. anebo jo. a dojdeme ke stejnému závěru. nic dobrého tam není.
KiraDingova
napsal(a):
Nechcete si psát do zpráv? Já se tady ptala co mám dát psovi na jídlo...
Omlouvám se vám. Netušil, jsem, že to bude takové peklo. Většinu času jsem byl mimo pc a vždy jen jednou za pomalu 2 hodiny zkoukl poslední zprávu. Až teď jsem si to přečetl a vypadá to opravdu šíleně.
Můžete se klidně řídit radou Megííí a krmit Brit Care (mezi těma dvěma krmivy nebude nějaký šílený rozdíl, každé má plusy i mínusy).
Můžete požádat o porovnání těchto dvou krmiv, ale ode mě to bude trvat delší čas. Nemám rád střelbu od boku. Člověk pak má sklony k přehlížení a kiksům. Vypracování něčeho takového může trvat i několik dní. Na rychlou radu jsou si ty krmiva dost podobná. Není to tak, že jedno druhé zválcuje jako vítr pastoušku.
Můžu se vám samozřejmě na to podívat rychle a několika slovy, ale nepočítejte s nějakou dokonalostí. Byl by to jen rychlý výčet určitých plusů a mínusů obou krmiv. Těžko více.
napsal(a):
A co tím chcete říct ? snad nechcete vysvětlovat, že odpad z rostlinné výroby je ve skutečnosti něco jiného. náladu mám perfektní. toto krmivo je nesmysl a lidem to stačí vysvětlit na složkách v krmivu, což paní co se ptala pochopila i bez nás. píšete většinou to samé co je na advisoru i psikrmivoradce 3 ubohé hvězdy, stejný závěr, tak proč si nepřečtete i o této značce ? je to jen pár řádků a ciferníků a i naprostý trouba z toho pochopí co je to za slepičí papáníčko. přece tu nebudu vypisovat každou složku zvlášť. anebo jo. a dojdeme ke stejnému závěru. nic dobrého tam není.
Vůbec jsem nehodnotil ty dvě krmiva (ani jsem se nepodíval), jen vaše hodnocení, které by bylo zavádějící, i pro jiná krmiva, pokud by to někdo vzal jako návod.
Prostě to nechte být.

Brit care 71,25kč za kilo. a to druhé ? za co se jim platí ? ona má paní dost svého rozumu.
a mnou se neřiďte. a propionátem a podobnými kravinami také ne. možností za ty peníze je milion.
Jako já si přečtu co je napsáno na obale. Z toho usoudím, že beru Brit. Nejsem ale odborník a nikde nevidím (existuje?) rozbor co je v granulích skutečně. Takže z vašich komentářů chápu, že řadíte Brit care a 1st Choice na roveň s tím, že u 1st Choice navíc cena neodpovídá? Jak mám chápat složení kde je sice na 1. míste uvedeno jehněčí maso ale ne v procentech?
KiraDingova
napsal(a):
Našel by se tu někdo schopný objektivně zhodnotit a porovnat 1st choice vs brit care? Děkuji =).
No, nechávám to na vás. Tuším, že pokud bych se vám na to podíval já, bylo by to při velmi nepříjemné atmosféře a s dost agresívními komentáři. Nevím jestli to za to stojí. Upřímně, sám nevím, jestli se mi do toho chce. Vůči vám by bylo blbé z toho vycouvat, když už jsem hodil (už několikátou) poznámku (ne směrem k vám, ale k Megííí), kvůli divokému stylu doporučování na základě dost zvláštních měřítek.
Ale že bych se polovinu doby z toho chtěl s někým dohadovat, to ne.
Pokud chcete, tak buď rychlé porovnání (dost nepřesné)
Nebo pořádné (bude to trvat dlouho a nezazní hlas boží...KRM TÍMHLE), pořád to nechám na vás.
Případně bych dodal vaše finanční možnosti (jestli se lze posunout lehce vzhůru, nebo naopak brát v úvahu nižší cenu jednoho z krmiv při doporučení).

Mar-Afra
napsal(a):
Vůbec jsem nehodnotil ty dvě krmiva (ani jsem se nepodíval), jen vaše hodnocení, které by bylo zavádějící, i pro jiná krmiva, pokud by to někdo vzal jako návod.
Prostě to nechte být.
Dvě krmiva kde jedno je jasněji ošklivé než druhé. jasněji. ani jedno mě nezajímá, jedno hnus přiznává rovnou, druhé se z toho vymlouvá. pro kupce, který to jde dát do košíku a má pět pohromadě je jasná volba. i cenou. na to nepotřebuji sáhodlouhý rozbor, který na dganalysis je. takže ano, podložené to mám. kdyby si zas někdo myslel, že si to vymýšlím. hoďte rozbor, ráda si to přečtu. nevím jak by to někdo vzal jako návod, ale pokud se dá vyhnout některým směšným položkám, jsem pro se jim vyhýbat. to je vše co jsem svými příspěvky myslela. nic jiného. děláte z komára...
KiraDingova
napsal(a):
Jako já si přečtu co je napsáno na obale. Z toho usoudím, že beru Brit. Nejsem ale odborník a nikde nevidím (existuje?) rozbor co je v granulích skutečně. Takže z vašich komentářů chápu, že řadíte Brit care a 1st Choice na roveň s tím, že u 1st Choice navíc cena neodpovídá? Jak mám chápat složení kde je sice na 1. míste uvedeno jehněčí maso ale ne v procentech?
Jak mám chápat složení kde je sice na 1. místě uvedeno jehněčí maso ale ne v procentech?
...chápejte to jako fakt, že Kanada není v EU. Tudíž má jiné normy popisků.
Mimochodem ty procenta bývají zavádějící a nemusí mluvit skutečným jazykem. Pravda bývá daleko skrytější.

Já už to tu komentovat nebudu, je to celkem jasné už z prvního řádku složení.
Nechápu, že se dokážete takto štěkat kvůli pár sušenejm bobkům.
KiraDingova pokud byste vyloženě netrvala na něco z těch dvou, za podobnou cenu je teď v akci fish4dogds co jsme tu nedávno probírali. S BritCare ani carnilove se to naprosto nedá srovnávat. Druhou značku neznám. Osobně bych nekoupila ani jedno z podobných důvodů jako megiii, ale jen by oko, tolik tomu nerozumím.

tapina
napsal(a):
KiraDingova pokud byste vyloženě netrvala na něco z těch dvou, za podobnou cenu je teď v akci fish4dogds co jsme tu nedávno probírali. S BritCare ani carnilove se to naprosto nedá srovnávat. Druhou značku neznám. Osobně bych nekoupila ani jedno z podobných důvodů jako megiii, ale jen by oko, tolik tomu nerozumím.
A zrovna Carnilove jsou z těchto nejlepší.
tapina
napsal(a):
Napsala jsem to trochu nešťastně. Ne že by to bylo lepší než carnilove - ale proč do toho salmon dali kuř. játra a tuk...
To jenjedno, šťastnou ruku při výběru.
joanne.s
napsal(a):
Čím dál víc chápu rezignaci někdejšího recenzenta granulí, že sem přestal přispívat. Je to místy dost nepříjemný, až upřímně nechápu proč.
Tipla bych, že takto přijde fauna brzo o jednoho dalšího, a podle mého názoru kvalitního.
Jo, taky mi to přišlo trošku ostřejší. Podle mě je to takový spìš metodický problém - nebo ne? Podrobný rozbor vs. "semaforový" přístup. Je pravda, že ten druhý člověku ušetří spoustu času a zbytečné námahy. Není to jen o jídle, krmemení, dá se to uplatnit i v jiných činnostech. Ale je potŕeba mítvto v hlavě srovnané.
tapina
napsal(a):
Jo, taky mi to přišlo trošku ostřejší. Podle mě je to takový spìš metodický problém - nebo ne? Podrobný rozbor vs. "semaforový" přístup. Je pravda, že ten druhý člověku ušetří spoustu času a zbytečné námahy. Není to jen o jídle, krmemení, dá se to uplatnit i v jiných činnostech. Ale je potŕeba mítvto v hlavě srovnané.
Semafory fungují při vyřazování takových těch "marketovek". Čím výše, tím větší možnost chyby. Při srovnání dvou krmiv, co jsou stejné kategorie, už si můžete naběhnout. Pro normálního člověka to nevadí. No, tak se sekl no...
Pokud vystupujete jako někdo, kdo opravdu radí (a ne, že "říkám jen svůj soukromý názor"), už jsou jednoduché soudy dost na hraně.
Z profesionálního hlediska už je to spíš průšvih. Zpočátku je všechno jasné (jak se o tyhle věci začnete zajímat), ale čím více víte, tím jsou věci nejasnější. Už to není jen o tom...tohle ano, tohle ne...je to o krmivu jako o celku. Pochopit to hlouběji.
Je to podobné jako populární dokument o zvířátkách, kde vévodí hezké záběry vs. profi dokument, kde vám to dotyčné zvíře rozebírají odborníci do mrtě.
Z obou dokumentů se něco o tom zvířeti dovíte. V tom prvním dokonce v krátkém čase o několika zvířátkách. V tom druhém sotva o jednom a ještě se musíte soustředit. A závěry jsou nejasné, nečernobílé (žádný mazlík, nemazlík). Život vám to nezjednodušuje (ten první ano).
Ale v tom prvním najdete PRAVDU typu "tak to je, tak to ber".
V tom druhém SKUTEČNOST typu "taková jsou fakta, přemýšlej".
Mezi skutečností a pravdou bývají větší rozdíly, než by se mohlo zdát (i když navenek ta slova popisují jednu věc, já je vnímám jinak, protože "pravd" jsem si už užil...až dost).
Mar-Afra
napsal(a):
Semafory fungují při vyřazování takových těch "marketovek". Čím výše, tím větší možnost chyby. Při srovnání dvou krmiv, co jsou stejné kategorie, už si můžete naběhnout. Pro normálního člověka to nevadí. No, tak se sekl no...
Pokud vystupujete jako někdo, kdo opravdu radí (a ne, že "říkám jen svůj soukromý názor"), už jsou jednoduché soudy dost na hraně.
Z profesionálního hlediska už je to spíš průšvih. Zpočátku je všechno jasné (jak se o tyhle věci začnete zajímat), ale čím více víte, tím jsou věci nejasnější. Už to není jen o tom...tohle ano, tohle ne...je to o krmivu jako o celku. Pochopit to hlouběji.
Je to podobné jako populární dokument o zvířátkách, kde vévodí hezké záběry vs. profi dokument, kde vám to dotyčné zvíře rozebírají odborníci do mrtě.
Z obou dokumentů se něco o tom zvířeti dovíte. V tom prvním dokonce v krátkém čase o několika zvířátkách. V tom druhém sotva o jednom a ještě se musíte soustředit. A závěry jsou nejasné, nečernobílé (žádný mazlík, nemazlík). Život vám to nezjednodušuje (ten první ano).
Ale v tom prvním najdete PRAVDU typu "tak to je, tak to ber".
V tom druhém SKUTEČNOST typu "taková jsou fakta, přemýšlej".
Mezi skutečností a pravdou bývají větší rozdíly, než by se mohlo zdát (i když navenek ta slova popisují jednu věc, já je vnímám jinak, protože "pravd" jsem si už užil...až dost).
Podle mě, když má někdo dobré znalosti nebo zkušenosti, může právě jet podle semaforu. Ano. Ne. Počkej - u tohohle se zastav. Ne je prostě ne i kdyby vše ostatní bylo ok. Jsou nějaká objektivní kritéria, ale i ty podléhají různým školám-směrům. V tom myslím, že to má člověk v hlavě srovnané. Jasně že není jedna univerzální pravda.
Dřív jsem taky pracovala hodně analyticky, ale bylo to pro mé okolí špatnè pochopitelné, což by třeba tolik nevadilo, horší bylo, když jsem se k problému musela nuceně vrátit po delší prodlevě. Tak já počkám, k čemu se nakonec doberete, bude to pro mě poučné.
V oblasti krmiv se jak jsem předeslala vyjadřovat nemohu. Přesto tady mi to Ne přišlo jasné v otázce ne kuřecím složkàm...
tapina
napsal(a):
Podle mě, když má někdo dobré znalosti nebo zkušenosti, může právě jet podle semaforu. Ano. Ne. Počkej - u tohohle se zastav. Ne je prostě ne i kdyby vše ostatní bylo ok. Jsou nějaká objektivní kritéria, ale i ty podléhají různým školám-směrům. V tom myslím, že to má člověk v hlavě srovnané. Jasně že není jedna univerzální pravda.
Dřív jsem taky pracovala hodně analyticky, ale bylo to pro mé okolí špatnè pochopitelné, což by třeba tolik nevadilo, horší bylo, když jsem se k problému musela nuceně vrátit po delší prodlevě. Tak já počkám, k čemu se nakonec doberete, bude to pro mě poučné.
V oblasti krmiv se jak jsem předeslala vyjadřovat nemohu. Přesto tady mi to Ne přišlo jasné v otázce ne kuřecím složkàm...
Nevím co zadavatel. Abych se s něčím nelopotil, a pak ho to nezajímalo, protože "už si vybral". Takže čekám co chce, a jestli vůbec chce. Psát to sem jen proto, abych se tu na někoho "vytahoval" se mi nechce.
To si to raději nechám na někoho, kdo o to bude skutečně stát. Tady bych se nedivil, kdyby to zadavatel zabalil a na tohle vlákno se vykašlal. Já jsem dal nabídku skoro spíš povinnosti, protože to vůči němu nebylo úplně fér. Jinak mám sto chutí se na to vykašlat také.
Mar-Afra
napsal(a):
Nevím co zadavatel. Abych se s něčím nelopotil, a pak ho to nezajímalo, protože "už si vybral". Takže čekám co chce, a jestli vůbec chce. Psát to sem jen proto, abych se tu na někoho "vytahoval" se mi nechce.
To si to raději nechám na někoho, kdo o to bude skutečně stát. Tady bych se nedivil, kdyby to zadavatel zabalil a na tohle vlákno se vykašlal. Já jsem dal nabídku skoro spíš povinnosti, protože to vůči němu nebylo úplně fér. Jinak mám sto chutí se na to vykašlat také.
Omlouvám se, ale já to fakt nemyslím zle. Nejde přece o nějaké vytahování. Jen skrz tu zbytečnou práci - proto jsem zmínila ty kuř. složky.
tapina
napsal(a):
Omlouvám se, ale já to fakt nemyslím zle. Nejde přece o nějaké vytahování. Jen skrz tu zbytečnou práci - proto jsem zmínila ty kuř. složky.
Tak ty kuřecí složky pro vás a mrknu se rychle...
1st choice
hydrolyzát kuřecích jater, - pominutelná položka, spíše "vývar" pro chuť. Skoro nic to nedá, ale ani neublíží. Nejde o kuřecí játra v pravém slova smyslu. Z hlediska alergie nehraje roli...jinou kuřecí položku nevidím.
Brit
kuřecí tuk - Alergie bývá na proteiny, nikoliv na tuk. Hrozbu by to mohlo znamenat jedině v případě, že by tuk byl špatně odfiltrovaný a zapletly se tam i kousky masa. Předpokládám, že Vafo si na něco takového dalo pozor, když to prezentují jako hypoalergenní.
extrakt z chrupavky - není jasné o jakou chrupavku jde, ale za první půjde jen o extrakt.- chondroprotetikum), za druhé mám pocit, že používají prasečí chrupavky, ne kuřecí, či drůbeží (na stránkách nepíší, ale mám určité zdroje. Vzhledem k tomu, že jde o mou interní informaci a ne jasné prohlášení, lze to brát s rezervou).
Řekněme, že při nevychytané výrobě by to mohlo způsobit problémy jen psu s těžkou alergií.
V případě obou krmiv a běžné alergii, by neměl být problém ani v jednom případě.
Mar-Afra
napsal(a):
Tak ty kuřecí složky pro vás a mrknu se rychle...
1st choice
hydrolyzát kuřecích jater, - pominutelná položka, spíše "vývar" pro chuť. Skoro nic to nedá, ale ani neublíží. Nejde o kuřecí játra v pravém slova smyslu. Z hlediska alergie nehraje roli...jinou kuřecí položku nevidím.
Brit
kuřecí tuk - Alergie bývá na proteiny, nikoliv na tuk. Hrozbu by to mohlo znamenat jedině v případě, že by tuk byl špatně odfiltrovaný a zapletly se tam i kousky masa. Předpokládám, že Vafo si na něco takového dalo pozor, když to prezentují jako hypoalergenní.
extrakt z chrupavky - není jasné o jakou chrupavku jde, ale za první půjde jen o extrakt.- chondroprotetikum), za druhé mám pocit, že používají prasečí chrupavky, ne kuřecí, či drůbeží (na stránkách nepíší, ale mám určité zdroje. Vzhledem k tomu, že jde o mou interní informaci a ne jasné prohlášení, lze to brát s rezervou).
Řekněme, že při nevychytané výrobě by to mohlo způsobit problémy jen psu s těžkou alergií.
V případě obou krmiv a běžné alergii, by neměl být problém ani v jednom případě.
Aha tak super. Já v obou viděla kuř. tuk, u 1st choice jsem koukala na puppy variantu špatně. Moje chyba. To je fajn, že ten tuk nevadí, že si to u označení hypoalergenní tak hlídají.
Ještě bych se chtěla zeptat na jednu věc (neberte to, prosím, zle nebo jinak než otázku k tématu). Je pravda, že v závodě, kde vyrábí běžné neveterinární granule je velmi pravděpodobná kontaminace z jiných typů co vyrábějí? Ve smyslu že se to vše jede na 1 lince a stroje se nečistí?
Tohle totiž byl agrument, proč já granule skoro neberu nebo jen 2 značky, kde určité receptury vůbec nemají v nabídce. Než veterinární granule, kde je to nepokrytě hydrolyzát peří nebo podobně.
Ještě detail:
Brit Care - přírodní chuť. Myslím, že jde také o výtažek z jater (interní informace, ale méně jistoty, je staršího data) a v tomto případě může být též kuřecí či drůbeží. Jelikož dříve 1st Choice popisoval hydrolyzát kuřecích jater jako kuřecí příchuť, je dost možné, že půjde o stejnou, nebo velmi podobnou položku v obou krmivech.
tapina
napsal(a):
Aha tak super. Já v obou viděla kuř. tuk, u 1st choice jsem koukala na puppy variantu špatně. Moje chyba. To je fajn, že ten tuk nevadí, že si to u označení hypoalergenní tak hlídají.
Ještě bych se chtěla zeptat na jednu věc (neberte to, prosím, zle nebo jinak než otázku k tématu). Je pravda, že v závodě, kde vyrábí běžné neveterinární granule je velmi pravděpodobná kontaminace z jiných typů co vyrábějí? Ve smyslu že se to vše jede na 1 lince a stroje se nečistí?
Tohle totiž byl agrument, proč já granule skoro neberu nebo jen 2 značky, kde určité receptury vůbec nemají v nabídce. Než veterinární granule, kde je to nepokrytě hydrolyzát peří nebo podobně.
Tohle je bohužel nedohledatelná informace. Obě firmy mají své továrny, takže kontrolu nad procesem výroby mají. Ohlídat možnou vzájemnou kontaminaci by měli.
Obě továrny sídlí v krajích, kde jistá kultura a pravidla platí (Česko, Kanada).
Vafo vyrábí i jiné značky, takže se to tam rotuje asi kapánek více. PLB (1st choice) vyrábí jen svoje (asi lépe uhlídatelné).
Ale stála jste jim za zády, nebo to filmovala? Lidské pochybení (třeba jednorázové), nelze vyloučit nikdy. I třeba to, že někdo něco zbabrá.
Na druhé straně, to už zacházíme na hodně tenký led konspiračních teorií. Ty moc rád nemám.
Mar-Afra
napsal(a):
Tohle je bohužel nedohledatelná informace. Obě firmy mají své továrny, takže kontrolu nad procesem výroby mají. Ohlídat možnou vzájemnou kontaminaci by měli.
Obě továrny sídlí v krajích, kde jistá kultura a pravidla platí (Česko, Kanada).
Vafo vyrábí i jiné značky, takže se to tam rotuje asi kapánek více. PLB (1st choice) vyrábí jen svoje (asi lépe uhlídatelné).
Ale stála jste jim za zády, nebo to filmovala? Lidské pochybení (třeba jednorázové), nelze vyloučit nikdy. I třeba to, že někdo něco zbabrá.
Na druhé straně, to už zacházíme na hodně tenký led konspiračních teorií. Ty moc rád nemám.
Chápu. Říkala jsem si, to by pak člověk nemohl věřit ničemu. Na druhou stranu, červík hlodá.
V lidských provozech, alespoň co jsem měla tu čest, se jede mezi příchutěmi jakási mezidávka, která se buďto prodá zaměstnancům nebo zemědělcům pro zvířata. Louhuje se až za určitou dobu. Tam ale se to neznačí hypoalergenní.
Tak já budu pokračovat stejně. Děkuji moc.

Jen jsem napsala co v pořádném krmivu nemá co dělat, s panem M. to nemá co dělat a jestli to jeho nebo kohokoli z vás urazilo, omlouvám se.
jen mluvím narovinu. slyšet to, je to klidný tón, kterým mluvím i s lidmi s DS.)
vyjádření z britu:
"Přírodní chuť znamená, že krmivo obsahuje některé látky přírodního původu, které zlepšují chuťovou atraktivitu krmiva.
S pozdravem,
Martin Kváš"
to je odpověď, co :D
jinak čerpám zde
http://slimdoggy.com/what-is-natural-flavor-and-is-it-good-for-my-dog/
ve zkratce: AAFCO říká, že výtah je produkován chemickou nebo enzymatickou hydrolýzou čisté živočišné tkáně, která nezískala rozklad. Tyto živočišné tkáně nesmí obsahovat vlasy, rohy, zuby, kopyta a peří, s vyloučením stopových množstvích, která jsou nevyhnutelné i po přijatelných metod zpracování.
ale zrovna 1st choice teda aafco neuznává.
ještě jednou se omlouvám, vůbec to nebylo myšleno zle a dávejte pejskům něco jiného než divný přístup brita a kontroverzní složky. spočítat sacharidy a zjistit co tam je doopravdy (protein, tuk, vláknina, vlhkost, popel dohromady a co mi chybí do 100% jsou sacharidy) taky není na škodu
šťastnou ruku přeji
napsal(a):
Jen jsem napsala co v pořádném krmivu nemá co dělat, s panem M. to nemá co dělat a jestli to jeho nebo kohokoli z vás urazilo, omlouvám se.
jen mluvím narovinu. slyšet to, je to klidný tón, kterým mluvím i s lidmi s DS.)
vyjádření z britu:
"Přírodní chuť znamená, že krmivo obsahuje některé látky přírodního původu, které zlepšují chuťovou atraktivitu krmiva.
S pozdravem,
Martin Kváš"
to je odpověď, co :D
jinak čerpám zde
http://slimdoggy.com/what-is-natural-flavor-and-is-it-good-for-my-dog/
ve zkratce: AAFCO říká, že výtah je produkován chemickou nebo enzymatickou hydrolýzou čisté živočišné tkáně, která nezískala rozklad. Tyto živočišné tkáně nesmí obsahovat vlasy, rohy, zuby, kopyta a peří, s vyloučením stopových množstvích, která jsou nevyhnutelné i po přijatelných metod zpracování.
ale zrovna 1st choice teda aafco neuznává.
ještě jednou se omlouvám, vůbec to nebylo myšleno zle a dávejte pejskům něco jiného než divný přístup brita a kontroverzní složky. spočítat sacharidy a zjistit co tam je doopravdy (protein, tuk, vláknina, vlhkost, popel dohromady a co mi chybí do 100% jsou sacharidy) taky není na škodu
šťastnou ruku přeji
Je to je pěkné, a já pořád nevěděla, kde berety ty sacharidy. Do teďka jsem si myslela, že popel je to, co zbyde po "spálení" organických složek (tuků, proteinů, sacharidů). A že krom tuků proteinů vlákniny vody, že to by třeba zbytek mohly být sacharidy různých typů, ale jistá jsem si tím vůbec nebyla. A doteďka stejně nevím, co z toho pro psa vyvodit ;-)
Lidi, ještě že tu jste

Ta vláknina ne, pardon.

tapina
napsal(a):
Co - ne?
Ale jó, do 100% je i vláknina, já psala omylem úplně jinam, omluva vám veliká
napsal(a):
Ale jó, do 100% je i vláknina, já psala omylem úplně jinam, omluva vám veliká
Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil.
No a když teda máme všechny ty složky, jediný, co mi z toho rozum bere, že když je výš popel, bude tam víc nespalitelných - neuhlíkatých - minerálních látek - kostí.
To, že tam jsou nějaké bílkoviny, sacharidy mi furt neobjasňuje, jak moc je neno bení to pro psa využitelné. Navíc, každé maso má i trochu jiné procento bílkovin. Obilniny i luštěniny a jiné zas nejsou jen sacharidy, ale i bílkoviny. Co pes všechno umí využít?
Je to strašně těžké

tapina
napsal(a):
Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil.
No a když teda máme všechny ty složky, jediný, co mi z toho rozum bere, že když je výš popel, bude tam víc nespalitelných - neuhlíkatých - minerálních látek - kostí.
To, že tam jsou nějaké bílkoviny, sacharidy mi furt neobjasňuje, jak moc je neno bení to pro psa využitelné. Navíc, každé maso má i trochu jiné procento bílkovin. Obilniny i luštěniny a jiné zas nejsou jen sacharidy, ale i bílkoviny. Co pes všechno umí využít?
Je to strašně těžké
Na každou složku se zeptám chytřejšího - googla třeba :D fakt se zeptám jak trouba třeba: dokáže pes strávit brambory ?
a pak je legrace, když vědci vyvědčí, že to a ono není tak super jak jsme si 40 let mysleli...
hodně mi poví dog food ingredient glossary
http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-ingredient-glossary.php
něco tady
http://www.vseokulturistice.cz/zdroje-bilkovin-v-potravinach_65.
napsal(a):
Na každou složku se zeptám chytřejšího - googla třeba :D fakt se zeptám jak trouba třeba: dokáže pes strávit brambory ?
a pak je legrace, když vědci vyvědčí, že to a ono není tak super jak jsme si 40 let mysleli...
hodně mi poví dog food ingredient glossary
http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-ingredient-glossary.php
něco tady
http://www.vseokulturistice.cz/zdroje-bilkovin-v-potravinach_65.
Nakonec nezbyde než otestovat to na psovi.
Vše o kulturistice - pěkné. Ale co pro psa? Máme doma konopný protein, občas to sypnu psovi, ale že bych si od toho něco slibovala? O něco hůř jsou hovězí a třeba hráškové izoláty - to jsem zatrhla i manželovi - se slovy - granule jsou v barelu.

tapina
napsal(a):
Nakonec nezbyde než otestovat to na psovi.
Vše o kulturistice - pěkné. Ale co pro psa? Máme doma konopný protein, občas to sypnu psovi, ale že bych si od toho něco slibovala? O něco hůř jsou hovězí a třeba hráškové izoláty - to jsem zatrhla i manželovi - se slovy - granule jsou v barelu.
Kulturistika :D tam jsou ty proteiny v mase.) konopí je určitě super věc.
kopíruji:
Konopí protein neobsahuje alergeny a je velmi chutná, a to přirozeně poskytuje rovnováhu esenciálních mastných kyselin.
psí zdravotní přínosy z konzumace konopí bílkovin se zvyšuje energii, zlepšený stav kůže a srsti, lepší regulaci tělesné hmotnosti a posílení imunitního systému.
Esenciální aminokyseliny a mastné kyseliny je známo, že hrají důležitou roli ve zlepšení podmínek, jako jsou alergie, neoplasie, svědivých onemocnění kůže, tromboembolické nemoci, atopická dermatitida, eosinofilní granulom komplexu a degenerativních kloubních onemocnění. Konopí proteinové zastánci říkají, že to vytváří zdravé klouby, pozitivní růst a vývoj, dobrou plodnost a snížení celkového HDL cholesterolu
olej: Na rozdíl od rybí olej, konopný olej obsahuje ideální poměr omega-6 (linoleum kyselina) na omega-3 (kyselina alfa-linolenová) mastných kyselin. Jedná se o esenciální mastné kyseliny, což znamená, váš pes není možné je vyrobit a je třeba, aby si je ve své stravě. Dobrá rovnováha těchto olejů Omega je rozhodující pro zdraví psa, protože pracují synergicky v těle.
Konopná semena jsou rovněž vysoké v tzv gama linolenové kyseliny nezbytné omega-6 mastné kyseliny (GLA).
napsal(a):
Kulturistika :D tam jsou ty proteiny v mase.) konopí je určitě super věc.
kopíruji:
Konopí protein neobsahuje alergeny a je velmi chutná, a to přirozeně poskytuje rovnováhu esenciálních mastných kyselin.
psí zdravotní přínosy z konzumace konopí bílkovin se zvyšuje energii, zlepšený stav kůže a srsti, lepší regulaci tělesné hmotnosti a posílení imunitního systému.
Esenciální aminokyseliny a mastné kyseliny je známo, že hrají důležitou roli ve zlepšení podmínek, jako jsou alergie, neoplasie, svědivých onemocnění kůže, tromboembolické nemoci, atopická dermatitida, eosinofilní granulom komplexu a degenerativních kloubních onemocnění. Konopí proteinové zastánci říkají, že to vytváří zdravé klouby, pozitivní růst a vývoj, dobrou plodnost a snížení celkového HDL cholesterolu
olej: Na rozdíl od rybí olej, konopný olej obsahuje ideální poměr omega-6 (linoleum kyselina) na omega-3 (kyselina alfa-linolenová) mastných kyselin. Jedná se o esenciální mastné kyseliny, což znamená, váš pes není možné je vyrobit a je třeba, aby si je ve své stravě. Dobrá rovnováha těchto olejů Omega je rozhodující pro zdraví psa, protože pracují synergicky v těle.
Konopná semena jsou rovněž vysoké v tzv gama linolenové kyseliny nezbytné omega-6 mastné kyseliny (GLA).
Jak by řekla Lenka Kořínková - já vím ještě víc

Myslím, že toho víte mraky a ptáte se té co toho ví méně
docela dobré je to tady http://www.biostarus.com/Articles.asp?ID=268.
napsal(a):
Myslím, že toho víte mraky a ptáte se té co toho ví méně
docela dobré je to tady http://www.biostarus.com/Articles.asp?ID=268.

Aliens_II
napsal(a):
Ještě bojujete? Mám news o čubině a žrádle.
To mě zajímá.) povídejte.

Aliens_II
napsal(a):
Ještě bojujete? Mám news o čubině a žrádle.
O novém?
Tak děvčata. Koupil jsem Platinum Lamb. Asi víte, že to moje třeštidlo je prostě náročné a vybíravé. Nic nesežrala, berme granule, kde nebylo něco "mokřejšího" a snad podle ní čerstvějšího, tak to prostě nedala.
Tak a ve vší počestnosti a ve vší pompéznosti Vám všem oznamujeme: Lidé dobří, ti z vás co vybíravé psy máte a trápíte se co na na ně v tom granulovem světě platí, tak Platinum je tak neskutečně lákavé žrádlo, že opravdu funguje. Dnes jsem skutečně zažil hltavý způsob žraní psa plemene chrtího. Pak se podívala, mrkla a že, nebyl by nějaký přidavek? A že né? Tak já jdu spát. A padla a božsky spokojená.
Wau. Po šesti měsících skutečně obrovský rozdíl. Syrové maso a zelenina a dobrůtky alá barf a kombinace s tím co dnes dostala v misce? Nebudu a nechci nic zakřiknout, ale to sedí. Aspoň te mé potvoře. Fíííí.

Tak to je super, přeji vám to.)
jo, lidé říkají, že mlsní to zbožňují. tak konečně, hurá
napsal(a):
Tak to je super, přeji vám to.)
jo, lidé říkají, že mlsní to zbožňují. tak konečně, hurá
Určitě to nechci zakřiknout, ale ten smrad je lákavý, ostatně jsem ochutnal, tradičně a hmm, jde to. Určitě to budu střídat s tím kancem, vyplatí se asi to nasypat do barelu, což jsem udělal, neb v tom otevřeném sáčku to fakt "smrdí". Co bych vytknul, tak je velikost. Jsou to takové malinké trojúhelníčky, bral bych větší kusy, ale to není úplně podstatné. Jinak to balí jen do 5kg, ale shopy to střílí s výhodnou cenou na 3x5kg.
Aliens_II
napsal(a):
Určitě to nechci zakřiknout, ale ten smrad je lákavý, ostatně jsem ochutnal, tradičně a hmm, jde to. Určitě to budu střídat s tím kancem, vyplatí se asi to nasypat do barelu, což jsem udělal, neb v tom otevřeném sáčku to fakt "smrdí". Co bych vytknul, tak je velikost. Jsou to takové malinké trojúhelníčky, bral bych větší kusy, ale to není úplně podstatné. Jinak to balí jen do 5kg, ale shopy to střílí s výhodnou cenou na 3x5kg.
To jste dobří, že jste to s granulemi nevzdali. Platinum - všechny měkké (ani nevím, jestli dělají jiné) krmí moje kamarádka kavalírku. Taky chválí. Když jsem jí hlídala, snad by do toho pytle vlezl i kocour. Mě se z toho udělalo těžce nevolno, mám takový nějaký reflex z dětství na Magi
Podle mě je super, že to balí jen po těch 5kg.