Doberman rapidne chudne

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kacenka6689

3.4.2016 23:47
kacenka6689

XXX.XXX.208.212

Máme fenku dvojročného dobermana. Asi pred dvoma mesiacmi začala chudnut, tak sme na odporucanie lekara zmenili krmivo, teraz dostava Josera Energy... Bol jej robeny rozbor krvi, ktory ukazal, ze je absolutne zdrava. takisto parazity ziadne :) Chceli robit operacne odber vzorky creva, ale to sme uz robit nedali, nie su peniaze,... Tak sa rozhodli, ze ju budu liecit na maloabsorpcny syndrom, dostava antibiotika a probiotika. Momentalne ma 22,2kg a myslim, ze zas schudla. Vyzera, chudatko nase, ako kostra obtiahnuta kozou, ale je vesela a uplne v pohode (nechapem :) Jest jej chuti a to čo z nej vychadza je ukazkove :-D Mate niekto podobnu skusenost? Co by ste odporucili zmenit? Ďakujem za rady.

4.4.2016 00:01
sheepdog

XXX.XXX.131.110

kacenka6689 napsal(a):
Máme fenku dvojročného dobermana. Asi pred dvoma mesiacmi začala chudnut, tak sme na odporucanie lekara zmenili krmivo, teraz dostava Josera Energy... Bol jej robeny rozbor krvi, ktory ukazal, ze je absolutne zdrava. takisto parazity ziadne :) Chceli robit operacne odber vzorky creva, ale to sme uz robit nedali, nie su peniaze,... Tak sa rozhodli, ze ju budu liecit na maloabsorpcny syndrom, dostava antibiotika a probiotika. Momentalne ma 22,2kg a myslim, ze zas schudla. Vyzera, chudatko nase, ako kostra obtiahnuta kozou, ale je vesela a uplne v pohode (nechapem :) Jest jej chuti a to čo z nej vychadza je ukazkove :-D Mate niekto podobnu skusenost? Co by ste odporucili zmenit? Ďakujem za rady.

Radím změnit krmení na opravdu kvalitní granule nebo ještě líp, maso. Josera není jídlo pro psy ale spíš pro slepice..

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2016 07:08

"Mate niekto podobnu skusenost?"
tak nějak a bylo to srdíčko v prd...To jste kontrolovali?...jde o dobrmana.

kacenka6689

4.4.2016 09:15
kacenka6689

XXX.XXX.208.212

Kontroloval ho tak, že ju pocuval, hovoril, ze je v poriadku, tak dufam, ze sa nemylil...

kacenka6689

4.4.2016 09:16
kacenka6689

XXX.XXX.208.212

JOseru nam odporucil veterinar, je na nej odmala. IDem dnes pokupovat maso od masiarov a budeme jej chystat stravu sami. Lewn musim este vyzistit davkovanie takejto stravy...

4.4.2016 09:18

kacenka6689 napsal(a):
Kontroloval ho tak, že ju pocuval, hovoril, ze je v poriadku, tak dufam, ze sa nemylil...

Počůvať nestačí, mého psa taky veterinář počůval a zahlásil v pořádku...

Chce to sono srdíčka (i když věřím, že to nebude ono, ale jistota je jistota, u plemene dobrman zvláště!).

4.4.2016 09:21

kacenka6689 napsal(a):
JOseru nam odporucil veterinar, je na nej odmala. IDem dnes pokupovat maso od masiarov a budeme jej chystat stravu sami. Lewn musim este vyzistit davkovanie takejto stravy...

A jaké maso budete kupovat a jak připravovat ?

4.4.2016 09:25
LájošM

XXX.XXX.14.251

Zkuste krmit masem (samozřejmě ne čistou svalovinou, ale mixem), nejlépe začít jedním druhem (doporučuji hovězí) a zeleninou, bez obilovin. Po nějaké době bych zkusil přidat jiný druh masa, vločky, namíchat klasický BARF. Pokud jde jen o intoleranci některé složky potravy, mohli byste tímto způsobem přijít na to, co jí nesedne. Pak už jen vyloučit to, co jí pravděpodobně vadí.
Když to nepomůže, asi bych hledal odborníka na gastro. I když klidně to může být problém jinde, imuno, autoimunitní...

kacenka6689

4.4.2016 09:29
kacenka6689

XXX.XXX.208.212

Ano, hovadzinu som chcela, citala som si zlozenia konzerv masovych a vo vacsine je zakald prave hovadzina. dufam, ze jej to pomoze.

4.4.2016 09:59

kacenka6689 napsal(a):
Ano, hovadzinu som chcela, citala som si zlozenia konzerv masovych a vo vacsine je zakald prave hovadzina. dufam, ze jej to pomoze.

Kupředu hovězí, vepřové a třeba i jehneci maso a vnitřnosti (žaludky, srdce, ledvinky) a kosti (tracheu, ocásky, uši, nohy, atd).A buď vše uvařte a krmte postupně nebo dávejte syrové.

4.4.2016 10:57
LájošM

XXX.XXX.14.251

kacenka6689 napsal(a):

Pozor na to, že i když je na konzervách napsané hovězí, v těch levnějších je nacpané i levné kuřecí a plno doplňujících co nejlevnějších složek (obilí, soja...). Abyste opravdu poznali, jestli psovi vyhovuje určitý druh stravy, dejte skutečně jen jeden druh masa, ne konzervu z hypermarketu.

4.4.2016 11:22

kacenka6689 napsal(a):

22,2 kg je na dobermana veľmi málo. Fenky by mali mať 27-35 kg. Ja mám psa, ktorý má výšku v kohútiku 50 cm a tiež má okolo 22 kg. Mojim známym tiež chudol pes a začali ho krmiť ryžou.

4.4.2016 11:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

kacenka6689 napsal(a):

Nedávkujte !
Chcete ji snad vykrmit...

4.4.2016 11:30
awake

XXX.XXX.115.136

Měla jsem Dobrmanku celý život hubenou (viz. foto). Byla čilá a děsně žravá. V cca.4 letech jsem jí nechala vykastrovat (zánět dělohy) a stejně nepřibrala. Zemřela v 11ti letech na torzi.
Další byl pes. Ten začal hubnout asi v 8 - 9ti letech. Byl jak kostra potažená kůží. Na radu veterináře (který nezjistil co vlastně psovi je, protože dle výsledků "mu nic nebylo") jsme začali dávat pancreolan a štěněčí granule (Royal canin - já vím no. Já je nekupovala, ale zabralo to ). Když pes začal přibírat přešli jsme na maso (většinou zvěřina) + přílohy a po čase jsme museli snížit dávky protože začal být tlustý.

kacenka6689

4.4.2016 13:26
kacenka6689

XXX.XXX.208.212

A ryza zabrala? predpokladam, ze to pridali k doterajsej strave?

kacenka6689

4.4.2016 13:27
kacenka6689

XXX.XXX.208.212

Ale dat jej po 300g suchej stravy,5 kil nesuchej tiez asi zdrave nebude...

kacenka6689

4.4.2016 13:29
kacenka6689

XXX.XXX.208.212

awake napsal(a):
Měla jsem Dobrmanku celý život hubenou (viz. foto). Byla čilá a děsně žravá. V cca.4 letech jsem jí nechala vykastrovat (zánět dělohy) a stejně nepřibrala. Zemřela v 11ti letech na torzi.
Další byl pes. Ten začal hubnout asi v 8 - 9ti letech. Byl jak kostra potažená kůží. Na radu veterináře (který nezjistil co vlastně psovi je, protože dle výsledků "mu nic nebylo") jsme začali dávat pancreolan a štěněčí granule (Royal canin - já vím no. Já je nekupovala, ale zabralo to ). Když pes začal přibírat přešli jsme na maso (většinou zvěřina) + přílohy a po čase jsme museli snížit dávky protože začal být tlustý.

Podla nasho veterinara s pankreasom nic nema, nehnackuje, nevraca;... Ked nezaberie masova strava, skusime royal...

kacenka6689

4.4.2016 13:29
kacenka6689

XXX.XXX.208.212

Ďakujem všetkym :).

4.4.2016 15:02
awake

XXX.XXX.115.136

kacenka6689 napsal(a):
Podla nasho veterinara s pankreasom nic nema, nehnackuje, nevraca;... Ked nezaberie masova strava, skusime royal...

Náš s tím taky neměl problém. Jen nám vet říkal o enzymech, a že se tím třeba "nastartuje".

5.4.2016 07:05
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Obávám se, že to vyšetření střeva veterinářem navrhované je docela nenahraditelné. Takhle nevíte co. Sama vidíte, že fenka zdravá není..

Nicméně jsem pro krmení masem. Dokud není v pořádku, je to mnohem vhodnější než všechny konzervy i granule světa.

5.4.2016 11:19
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Já bych možná hlasoval spíš pro vepřové. Je tučnější a energeticky lepší.
O krmení přirozenou stravou byly napsány spousty článků, knih a doporučení. najděte, přečtěte a začněte krmit normálně. Josera je šrot pro slepice.

Kacenka6689

5.4.2016 21:48
Kacenka6689

XXX.XXX.208.212

Dasvo napsal(a):
Já bych možná hlasoval spíš pro vepřové. Je tučnější a energeticky lepší.
O krmení přirozenou stravou byly napsány spousty článků, knih a doporučení. najděte, přečtěte a začněte krmit normálně. Josera je šrot pro slepice.

Uz citam, studujem, nakupujem. Som si ista, ze to pomoze. Uz som objednala aj bravcovinu, prave kvoli obsahu tuku...

5.4.2016 21:49

Kacenka6689 napsal(a):
Uz citam, studujem, nakupujem. Som si ista, ze to pomoze. Uz som objednala aj bravcovinu, prave kvoli obsahu tuku...

Držím palce

kacenka6689

25.4.2016 17:45
kacenka6689

XXX.XXX.208.212

Ahojteeeee, ak by to niekoho zaujímalo, naša Larunka má teraz 28,2 kil a enrgie ako nikdy pred tym. Neboli treba ziadne inavzivne zakroky, ale masko zelenina ovocie, cestoviny, ryža a vajcia smajlík Majte sa všetci pekne !

25.4.2016 17:47
Andrýsek3

XXX.XXX.20.11

kacenka6689 napsal(a):
Ahojteeeee, ak by to niekoho zaujímalo, naša Larunka má teraz 28,2 kil a enrgie ako nikdy pred tym. Neboli treba ziadne inavzivne zakroky, ale masko zelenina ovocie, cestoviny, ryža a vajcia smajlík Majte sa všetci pekne !

Super, přirozena strava dela divy. At se i nadale daří.

25.4.2016 18:48

kacenka6689 napsal(a):

skvělé

25.4.2016 20:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jééjda, tak to je od kacenky super zpráva ...jsem ráda, že se povedlo někomu poradit a pomoct

Přidejte reakci

Přidat smajlík