Ahoj všichni, už nemůžu dohledat recenze na granule Bewi dog. tak zakládám novou niť. Můžu znát názor? Ptám se kvůli tomu, že tuhle značku fakt neznám a jsem teď v organizaci kde se objednává vcelku dost pro psí svěřence. Chci o nich vědět víc, zda poměr kvalita X cena je slušná nebo totál shit. Díky.
Masakr. Jen do nich. Mohu rozhodně doporučit.
Kukuřičné vločky; škvarky, sušené (13%); pšenice; masová moučka; kukuřičné otruby;pšenice; extrudovaná rýže (4,5%); rostlinný olej (palmový, kokosový); drůbeží moučka; sušené pivovarské kvasnice (2,5%); extrudovaná zelenina; drůbeží tuk; sušené řepné řízky, odcukřené; hydrolyzovaná drůbeží játra; sleďová moučka; ječmen; fosforečnan vápenatý; chlorid sodný; sušená vejce; karob; uhličitan vápenatý;chlorid draselný
prý pro "Krmivo pro psy s normální a lehce zvýšenou aktivitou".
Stačí ne?
A kdyby ne, tak pro citlivé zažívání nabizí tuto excelentní kvalitu:
Drůbeží moučka (25%); kukuřice; rýže; kukuřičné otruby; jehněčí moučka (5%); proso (5%); drůbeží tuk; rostlinný olej (palmový a kokosový); sušené pivovarské kvasnice (2,5%); karob; sušené řepné řízky, odcukřené; sušená vejce; hydrolyzovaná drůbeží játra; chlorid sodný; chlorid draselný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
myspule007
napsal(a):
Ufff, tak to mám obavu, aby psi nezačali brzo kvokat...
napadá Vás která značka by byla cenově přijatelná a kvalita méně slepičí?
Když k tomu začnou i snášet, tak proč ne?!
Uživatel s deaktivovaným účtem

myspule007
napsal(a):
Ufff, tak to mám obavu, aby psi nezačali brzo kvokat...
napadá Vás která značka by byla cenově přijatelná a kvalita méně slepičí?
Fíha! Vzhledem ke složení strašná darda! Zkuste třeba Brit Care, ve výsledku to vyjde o pár korun dráž, ale složení o x tříd výše. I když předpokládám, že dávkování bude u Britu nižší, tj. náklady minimálně stejné...
napsal(a):
Fíha! Vzhledem ke složení strašná darda! Zkuste třeba Brit Care, ve výsledku to vyjde o pár korun dráž, ale složení o x tříd výše. I když předpokládám, že dávkování bude u Britu nižší, tj. náklady minimálně stejné...
Neni, je vyssi a vyzkousela jsem; psiska kadili 5x denne kasi. Dlouho jsem nevydrzela a vratila ae k Bewidogu. Nasim psum "sedi" uz 5 generaci.
anonymx
napsal(a):
Neni, je vyssi a vyzkousela jsem; psiska kadili 5x denne kasi. Dlouho jsem nevydrzela a vratila ae k Bewidogu. Nasim psum "sedi" uz 5 generaci.
Tak jen tak dál. Hlavně je důležité, že kadí a dobře.
Jak vidno, pes skutečně seřeze z hladu co se dá. Protože v těch granulích ví prd, co dostane.
Ale prospívá pět generací. No aby ne, když žere od mala bordel. Co mu zbývá.
anonymx
napsal(a):
Nerozcilujte se. Pro mne neni rozhodujici co je napsano na obalu, ale jak po tom vypadá pes a opravdu i vzhled výkalů. Mozna mam jen stesti kdyz to uz 5. generaci psum ve vrcholovem vycviku tak prospiva.
Ne, ne, v pořádku. Nejsem rozčílený. Jen Vám úplně nerozumím. Ale chápu, když leta používáte něco, tak něco změnit, byť k lepšímu, je trochu složitější.
A když jste zkoušeli i jiné značky a psi neměli dobré výkaly, tak to znamená i jinou věc. Prostě jejich trávicí systém to "lepší" nepobral a musel by se tak trochu znovu přizpůsobit a naučit. To je celé.
Ne nadarmo se radí, že při přechodu na jiné značky, jiný druh krmiva, se má jít postupnou cestou.
Můj pes, za 6 měsíců vyzkoušel tři značky, jdeme na čtvrtou a nikdy se z ničeho nepodělala. A měnil jsem to značku za značku, bez "průpravy". Tak nevím. Nemáme náhodou lepší trávení?
Ale ja fakt nejsem uplny blb. Nepodelali se, jen častěji a misto pevneho bobku kaše. Traveni maji asi v pořádku. Kosti nebo sem tam něco na prilepsenou s nimi neudela vůbec nic. Nevim jestli to lepsi nepobral, protoze nevim jestli to bylo lepsi. Jsou nabiti energií, vyrostli bez jakychkoliv problemu rovnoměrne a jsou na tom jak v kostre tak osvaleni skvele, srst nadherna. Dozivaji se pozehnaneho veku v super kondici Tak proc menit? To spíš na mne zapracovalo "davove silenstvi" ze by mohli mit neco lepsiho, ale rozum zvitezil.
anonymx
napsal(a):
Ale ja fakt nejsem uplny blb. Nepodelali se, jen častěji a misto pevneho bobku kaše. Traveni maji asi v pořádku. Kosti nebo sem tam něco na prilepsenou s nimi neudela vůbec nic. Nevim jestli to lepsi nepobral, protoze nevim jestli to bylo lepsi. Jsou nabiti energií, vyrostli bez jakychkoliv problemu rovnoměrne a jsou na tom jak v kostre tak osvaleni skvele, srst nadherna. Dozivaji se pozehnaneho veku v super kondici Tak proc menit? To spíš na mne zapracovalo "davove silenstvi" ze by mohli mit neco lepsiho, ale rozum zvitezil.
Ok. Supr. Beru to. A jsem rád, že jste spokojená. Rekněme si to tak jak to je. Spokojení jstli jsou psi a i Vy, tak to je to nejdůležitější.
joanne.s
napsal(a):
Oproti Bewi dog by si psi polepšili i s Profine nebo obyč BRit premium.
Když máme my lidi zažívací potíže, jsme na sladkých piškotech a suchých rohlíkách. Ale to neznamená, že je to vhodné pro život.
Holt obyč granule nacpané obilím jsou v průměru méně dráždivé pro zažívací trakt.
No, oni by si polepšili skoro se vším, ale jsou lidé, kteří budou stát za svým a tím to hasne. I kdyby šlo o odpad z kuchyně, ve kterém maso nepotkáte. Pak nezbývá, než vyvěsit bílý prapor a odpádlovat. Jiná cesta není...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Mar-Afra
napsal(a):
No, oni by si polepšili skoro se vším, ale jsou lidé, kteří budou stát za svým a tím to hasne. I kdyby šlo o odpad z kuchyně, ve kterém maso nepotkáte. Pak nezbývá, než vyvěsit bílý prapor a odpádlovat. Jiná cesta není...
Já bych se tolik nevzrušovala - pokud si někdo stojí za svým, za svoje peníze a na svých psech, tak ať si krmí třeba hmoždinkama. je to jeho zodpovědnost, a případné následky (nebo nenásledky) si ponese jen on sám
Vzhledem k tomu, že za 20 let jsem žádné následky na 5ti generacích psů nezaznamenala, tak to asi tak špatné krmení zase nebude. A to se jedná o NO, psi ve vrcholovém výcviku, březí feny, štěňata, staří psi, ... Jak říkám, občas jsem podlehla reklamám a zkusila něco "lepšího" a pokorně se vrátila k Bewi dogu. Psům maximálně svědčí, neznám panostitidu ani jiné růstové problémy a nepřidávám vůbec nic.
anonymx
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že za 20 let jsem žádné následky na 5ti generacích psů nezaznamenala, tak to asi tak špatné krmení zase nebude. A to se jedná o NO, psi ve vrcholovém výcviku, březí feny, štěňata, staří psi, ... Jak říkám, občas jsem podlehla reklamám a zkusila něco "lepšího" a pokorně se vrátila k Bewi dogu. Psům maximálně svědčí, neznám panostitidu ani jiné růstové problémy a nepřidávám vůbec nic.
Trošku to zní jako reklama (nedivte se pokud si tu nějaký prodejce dělá reklamu, tak velmi často v zastoupení "pejskaře" co na tom vychoval X generací psů a nikdy žádný neměl ani rýmu).
Bewi dog je na českém trhu 21 let. Takže předpokládám, že jste vlastně ničím jiným ani nekrmila (kromě pár pokusů, které stály psy málem zdraví).
Aliens_II
napsal(a):
Ne, ne, v pořádku. Nejsem rozčílený. Jen Vám úplně nerozumím. Ale chápu, když leta používáte něco, tak něco změnit, byť k lepšímu, je trochu složitější.
A když jste zkoušeli i jiné značky a psi neměli dobré výkaly, tak to znamená i jinou věc. Prostě jejich trávicí systém to "lepší" nepobral a musel by se tak trochu znovu přizpůsobit a naučit. To je celé.
Ne nadarmo se radí, že při přechodu na jiné značky, jiný druh krmiva, se má jít postupnou cestou.
Můj pes, za 6 měsíců vyzkoušel tři značky, jdeme na čtvrtou a nikdy se z ničeho nepodělala. A měnil jsem to značku za značku, bez "průpravy". Tak nevím. Nemáme náhodou lepší trávení?
Máte lepší trávení. Pokud krmíte krom granulí i čerstvým - maso, kosti, zelenina- nepodělá se hned tak po něčem a zvládne v pohodě i změnu granulí ze dne na den.
Pokud je pes nonstop na jednom druhu granulí, tak je při přechodu na jinou značku změněná konzistence i množství stolice normální.
Terven
napsal(a):
Máte lepší trávení. Pokud krmíte krom granulí i čerstvým - maso, kosti, zelenina- nepodělá se hned tak po něčem a zvládne v pohodě i změnu granulí ze dne na den.
Pokud je pes nonstop na jednom druhu granulí, tak je při přechodu na jinou značku změněná konzistence i množství stolice normální.
Ano, občas dostanou i něco jiného a nejsem blb, pokud jsem měla "záchvat" změny krmení, tak fakt jsem nesoudila kvalitu stolice po pár dnech. Pokud měsíc i déle byla stále spíše kašovitá a hlavně značné množství, obsahuje "kvalitní krmení" množství balastních látek nebo tuku ve značném množství. Krmím namočené a pokud se po rozmáčí tak nic moc. Ono se tomu co je psáno na obalech moc věřit nedá.
Zvláště mně rozesmějí krmiva - losos, kachna, divočina a podobná "masa" z atraktivních zvířat.

anonymx
napsal(a):
Ano, občas dostanou i něco jiného a nejsem blb, pokud jsem měla "záchvat" změny krmení, tak fakt jsem nesoudila kvalitu stolice po pár dnech. Pokud měsíc i déle byla stále spíše kašovitá a hlavně značné množství, obsahuje "kvalitní krmení" množství balastních látek nebo tuku ve značném množství. Krmím namočené a pokud se po rozmáčí tak nic moc. Ono se tomu co je psáno na obalech moc věřit nedá.
Zvláště mně rozesmějí krmiva - losos, kachna, divočina a podobná "masa" z atraktivních zvířat.
Co Vàs na tom rozesmívá?
Taky nechápu.
např. toto je výborné
SLOŽENÍ
Čerstvé maso divokého kance (8%), čerstvé jehněčí maso (7,5%), čerstvá hovězí játra (7,5%), čerstvé vepřové maso (7,5%), moučka z jehněčího masa (7%), hrách, moučka z lososího masa (7%), červenohnědé brambory, moučka z masa sledě (7%), celá čerstvá vejce (5%), čerstvé maso bizona (4%), bramborový škrob, čerstvé maso lososa (4%), moučka z tichomořského síha (4%), čerstvé maso candáta (3,5%), lososí olej (3%) (konzervován směsí tokoferolů), vojtěška sušená na slunci, hrachová vláknina, organická hnědá mořská řasa, dýně, kořen čekanky, mrkev, špenát, listy tuřínu, jablka, brusinky, černý rybíz, kořen lékořice, kořen anděliky lékařské, pískavice řecké seno, květy měsíčku lékařského, sladký fenykl, listy máty peprné, květy heřmánku lékařského, smetanka lékařská, saturejka zahradní, rozmarýna lékařská, vitamínové doplňky (vitamín A, vitamín D3, vitamín E, niacin, thiamin mononitrát, riboflavin, vitamín B5, vitamín B6, kyselina listová, biotin, vitamín B12), minerální doplňky (chelát aminokyselin a železa, zinku, manganu, mědi a selenu), mikroorganismy druhu Lactobacillus acidophillus (DSM13241) a Enterococcus faecum.
*DODÁVÁNO ČERSTVÉ – NIKDY MRAŽENÉ A BEZ KONZERVAČNÍCH PROSTŘEDKŮ
zdroj: http://www.upejska.cz/orijen-dospely-pes/orijen-regional-red-13-kg/.

Z orijenu se stopro podělají, nejsou na to zvyklí a jestli několik let používají mikromnožství jednoho, dvou mas, tak tím hůř. orijen 42 protein,20 tuk,5,6 vláknina, sachar.23.
bewi dog protein 26, tuk 16, vlák.3, sachar.38. (jsou i s hodnotou přes 50)
někdo by konzervativcům musel poradit jak na zlatý střed. tato věta je naprostý nesmysl, ano, vím

joanne.s
napsal(a):
Megí: já taky nikde neradím rovnou krmiči Bewi dog, aby přešel rovnou na Orijen. Jen ukazuju Anonymx krmivo se zvěřinou, které mi nijak směšné nepřipadá /reakce na její příspěvek.
Jasné, jasné, já jen, že to tak vždy vidím. řeknou, že zkusili ty kvalitní jako orijen, acana, psi se poto a tak se pokorně vrátili k slepičímu krmení. fakt je toho tady i jinde spousta. nikdo neřekl ano vzal jsem to postupně. nic. pořád ta stejná slova 20 let dokola.

anonymx
napsal(a):
Selský rozum mi říká, že pokud jsou taková masa pro normálního člověka cenově poměrně nedostupná, tak kolik jich asi tak obsahuje krmení pro psy? Skotského lososa nebo tichomořského, divokou kachnu, bizona, jehněčí nebo i králíka my tedy na jídelníčku nemíváme.
To vám říká správně. ale. nakupujete po 100 tunách lososa ?
pro představu: teď jsem ho koupila 5kg filet bez kosti a stálo to 200kč s donáškou domů.

napsal(a):
To vám říká správně. ale. nakupujete po 100 tunách lososa ?
pro představu: teď jsem ho koupila 5kg filet bez kosti a stálo to 200kč s donáškou domů.
Nevěřím

napsal(a):
Nevěřím
To je dobře důvěřuj ale...
hledejte kdo to prodává, reklamu nedělám.).

napsal(a):
To je dobře důvěřuj ale...
hledejte kdo to prodává, reklamu nedělám.).
Taky dobrý

Nevím kde nakupujete, ale každý snad chápe, že s cenama od řezníka to neklapne.
když mně prodají celou kachnu za 47kč/kg a vepřové za 33, zvěřina 57...a celé divoké prase mě stojí 300kč a test u veta. tak za co asi nakupují takoví diamond pet foods ?
Asi nemá smysl se hádat, každý ať krmí tím co vyhovuje jeho psům a jemu. Pro mě je důležité jak psi rostou a v jaké jsou kondici, cena krmiva je na posledním místě. Ale nejsem fanatik, abych krmila tím co je doporučováno jen proto, že je to módní trend. Zrovna tak jako lidem vyhovuje každému jiná strava a nejsem fanatik "bio" ani vegetarián nebo jiný cvok. Psiska občas dostanou něco na přilepšenou, nekupuji žádné doplňky stravy zrovna tak jako já se tím necpu. Jsme všichni zdraví (i v mém značně pokročilém věku), neznáme alergie ani jiné choroby. Pokud se u některého psa neprojeví nějaký problém, budu dál krmit tím čím krmím.
Trend? Kvalita není trend. Pokud nevěříte kvalitním granulím, už vůbec nemůžete věřit těm svým, z čehož mi vychází, že vám tam zbyde mouka. Chápu, když si chcete krmit něčím, co máte po 5 generací vyzkoušené, ale nehaňte kvalitní granule a stravu. A určitě kvalita není doporučována jen proto, že je to modní trend, blbost. Stejné jako by jste řekla, svým dětem nebudete dávat zeleninu, protože to je modní trend, tak jim dáte léty vyzkoušený rohlík, po kterém se vám najisto nepo.serou.
Věřím tomu, co mám vyzkoušené a prověřené. Nehaním kvalitu, ale nevěřím tomu, co je jen napsané na obalu a uvedené v reklamě. Chci vidět psi na tom konkrétním krmivu odchované od štěněte až po seniora a ne jednoho. O tom, že to co je doporučené nemusí být vždy to nejkvalitnější se asi dohadovat nebudeme. Přečtu si uvedené informace, ale sáhnu po tom, co mi doporučí ne veterinář, ale chovatel, jehož psy znám a kterému věřím. Ano, dětem budu dávat zeleninu a ovoce, ale v žádném případě ne takovou jaká je zpracovaná v hotové dětské stravě. Nebudu jim dávat tolik doporučované různé vitamínové doplňky. Ale rohlík jim klidně dám (mimochodem z obchodu jsme bez něj nikdy neodcházeli a dcera byla v nákupním košíku s ním nejspokojenější).

Ale dceři nikdo nedává JEN rohlíky, v tom je jádro NO, že.
anonymx
napsal(a):
Věřím tomu, co mám vyzkoušené a prověřené. Nehaním kvalitu, ale nevěřím tomu, co je jen napsané na obalu a uvedené v reklamě. Chci vidět psi na tom konkrétním krmivu odchované od štěněte až po seniora a ne jednoho. O tom, že to co je doporučené nemusí být vždy to nejkvalitnější se asi dohadovat nebudeme. Přečtu si uvedené informace, ale sáhnu po tom, co mi doporučí ne veterinář, ale chovatel, jehož psy znám a kterému věřím. Ano, dětem budu dávat zeleninu a ovoce, ale v žádném případě ne takovou jaká je zpracovaná v hotové dětské stravě. Nebudu jim dávat tolik doporučované různé vitamínové doplňky. Ale rohlík jim klidně dám (mimochodem z obchodu jsme bez něj nikdy neodcházeli a dcera byla v nákupním košíku s ním nejspokojenější).
Víte, že pro vás mám i pochopení. Ale víte, že jsou chovatelé, co frčí na RC, Eukanuba, Happydog, Josera, dokonce i marketovkách? A budou vám klidně přísahat, jak psům prospívá.
A ve finále se dozvíte, že ti, co jsou bez potíží nežijí JEN na těchto granulích, ale dostávají i pravidelně maso, zeleninu apod. Pak věřím, s jediným dodatkem: kdyby jim místo těch obilných dobrot nandali vařenou rýži, udělalo by to stejnou službu.
Ale jak říkáte o tý zelenině, nedáte jim zpracovanou z obchodu, ale svym psum nedate zeleninu a maso, ale neco zpracovane do granule, kde bud je slozeni maso + zelenina nebo slozeni cosi + neco+neco+ masova moucka.
Taky nedavam na veterinare, ani na reklamu (to bych krmila BONO)..
A na mase a na kvalinich granulich taky byly odchovany vrhy nemyslete si ze nee.

Chovatelé mají i lepší ceny možná ? soudím dle N&D a farmina. s tou rýží je to přesné.

napsal(a):
Z orijenu se stopro podělají, nejsou na to zvyklí a jestli několik let používají mikromnožství jednoho, dvou mas, tak tím hůř. orijen 42 protein,20 tuk,5,6 vláknina, sachar.23.
bewi dog protein 26, tuk 16, vlák.3, sachar.38. (jsou i s hodnotou přes 50)
někdo by konzervativcům musel poradit jak na zlatý střed. tato věta je naprostý nesmysl, ano, vím
Podle těchto hodnot bych granule zrovna neškatulkovala, zrovna my máme u Barking ještě nižší. Ale složení věřit lze, protože kdyby v nich bylo nejlevnější obilí a kuře, tak bych to spolehlivě poznala na jasných zvucích doprovázených adekvátním odérem a měkčích bobcích.
Bewi třeba sednou, to nikomu neberu, ale ta cena vs. suroviny je děsná.

napsal(a):
Podle těchto hodnot bych granule zrovna neškatulkovala, zrovna my máme u Barking ještě nižší. Ale složení věřit lze, protože kdyby v nich bylo nejlevnější obilí a kuře, tak bych to spolehlivě poznala na jasných zvucích doprovázených adekvátním odérem a měkčích bobcích.
Bewi třeba sednou, to nikomu neberu, ale ta cena vs. suroviny je děsná.
Já bych to taky jistě poznala, čuba by se uškrábala.
anonymx
napsal(a):
Selský rozum mi říká, že pokud jsou taková masa pro normálního člověka cenově poměrně nedostupná, tak kolik jich asi tak obsahuje krmení pro psy? Skotského lososa nebo tichomořského, divokou kachnu, bizona, jehněčí nebo i králíka my tedy na jídelníčku nemíváme.
My třeba kupujeme granule s klokanem. Jako doplněk k masu, ale to je jedno. Ano, klokaní steak v restauraci bych si taky nedala.
V místě původu je klokan vyloženě přemnožený, resp. konkurence ovcím a je příčinou dopravních nehod, je docela velký tlak na jejich regulaci, takže snad na to něco i přispívá vláda. Zrovna včera jsem se velkou shodou náhod o tom bavila s člověkem, který na tom docela profituje.
Na druhou stranu, pro psa je to snad i lepší, nějaký takovýhle odstřelený, že to není z faremního odchovu, je to v podstatě divočina. A taky když už musel umřít, je aspoň k něčemu dobrý.
Jinak celkem hodně krmíme králíky, protože máme zdroje, ale jen sezónně.