Katokimo

XXX.XXX.191.9
Zdravím, nemuže mi nekdo poradit, mam 17mesicniho Tosaka, cca do 7 mesicu byl na barfu, krasne jedl, od 7 meho mesice si zacal vybirat, chvili zral granule, pak jsem mu musela varit, a ted je zase na syrovem maso. Syrove maso zere ale strasne malo, je hubeny, zere jen jednou denne, potřebuji aby pribral, granule nechce zrat vubec, zkousela jsem snad vse, pridavat kvasnice, hladovku, vyvar a nic nezabralo. Chodim se psikem na dlouhe prochazky, takže pohyb ma, ale i když prijde domu je vyvenčený, tak misto aby se nazral jde chrapat. Potřebuju radu po čem mi pes pribere a jak ho naučit pravidelne a normalne 2krat denne zrat. Rano nechce vubec, zere jen vecer. K jidlu rano cuchne a jde pryc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Katokimo, jenom postřeh od nás - nežravé psisko si samo vyladilo režim, ráno mi maso odmítal, ale granule si dal (a nejsou granule jako granule, že...), po odpolední procházce nadšeně zblajzne sváču (skelet, kachní krk, vepřové ucho či žaludek), večer syrové, vařené (pozor, taky vyladěno, co je ochoten konzumovat ) ale bez příloh, případně s minimem (ale vaječinka mu včera chutnala). A kočičí granule žere s nadšením (klidně zkus). Takové "večer jde místo žrádla chrápat" taky znám, když jsme to přetáhli - už je prostě unavený (tak si mamka sedla k pejskovi k plotu, a krmili jsme z ruky ). Prostě to chce vyladit.
Jinak bych se samozřejmě zajímala o to zdravíčko, zda není problém tam...
Katokimo

XXX.XXX.165.244
joanne.s
napsal(a):
A co veterinář, byli jste? zdravotní problém vyloučen? Jak vypadají bobky a jak jsou často?
Byli jste u veta, delaly krevní testy, zdrav problém vyloučen, bobky podle toho co sni, když ma třeba ciste jen veprove je tam trochu srajda jak pridam skelety je to v poradku, jak kdy podle toho jak zere 2-3krat denne.
Katokimo

XXX.XXX.165.244
napsal(a):
Katokimo, jenom postřeh od nás - nežravé psisko si samo vyladilo režim, ráno mi maso odmítal, ale granule si dal (a nejsou granule jako granule, že...), po odpolední procházce nadšeně zblajzne sváču (skelet, kachní krk, vepřové ucho či žaludek), večer syrové, vařené (pozor, taky vyladěno, co je ochoten konzumovat ) ale bez příloh, případně s minimem (ale vaječinka mu včera chutnala). A kočičí granule žere s nadšením (klidně zkus). Takové "večer jde místo žrádla chrápat" taky znám, když jsme to přetáhli - už je prostě unavený (tak si mamka sedla k pejskovi k plotu, a krmili jsme z ruky ). Prostě to chce vyladit.
Jinak bych se samozřejmě zajímala o to zdravíčko, zda není problém tam...
Byli jsme prave na vysetreni, krev oka, vyloucena stitna zlaza i, delaly nam vsechy testy, odcervuji jinak pravidelne. Podle veta psík je v pořádku.
Katokimo

XXX.XXX.165.244
Byli jsme u veta, delaly krevní testy, zdrav problém vyloučen, bobky podle toho co sni, když ma třeba ciste jen veprove je tam trochu srajda jak pridam skelety je to v poradku, jak kdy podle toho jak zere 2-3krat denne.

Asi to nebude tak jednoduché, jak bych si myslela, ale zkusila bych to :
Neřešit, nechceš, nejez, je to pryč. Den, dva - určitě neumře. Mám psa žravého, tohle jsem řešit nemusela, jen vím podle dětí. Čím víc se jídlo řeší, čím víc se kolem něj tancuje, tím větší drahoty.
No taky záleží jak moc je hubený, musela bych vidět fotku... Pokud je dle veterináře ok, tak je možná jen takový štíhlejší typ! Vím, že teď je trend opačný (co nejvyšší, nejtežší) a je to vidět na výstavách... Já si ale nemyslím, že toto je podstata plemene. Pokud je pes zdravý a pěkný v typu (široká hlava, hrudník), tak není nutné, aby byl vyloženě "těžkotonážní" 90 kg apod., právě naopak, je lépe, když je znatelný pas! Někteří jedinci "ala Mastif" se mi už ani nelíbí, je to už uplně jiné plemeno... Pokud máte pejska jinak zdravého, neřešila bych, že je hubenější. Pes žere tolik, kolik uzná za vhodné, horší by byl obézní pes...
Katokimo

XXX.XXX.49.10
Budu skouset co pujde, diky za rady.
Katokimo

XXX.XXX.49.10
No my práve byli u vice vetu a ani jeden nerekl, že je hubeny. Leze mu totiž páteř a jakoby zadni kosti na zadku co ma vrchni, jestli vite jake myslim. Jinak je v pohode, zdravy, čily, blbosti vyvadi, divoky je sem tam. No my právě jezdíme na vystavy snim a podle rozhodčích by mel pribrat, zas nekteri rikaj ze je cas, tak nevim.

A když jste mu vařila, tak v jaké podobě ? Jak to menu vypadalo ?
Tazko radit, nepozam plemeno, ale mam doma psa, co bol odjakziva strasne chory, a vtedy granule vobec nie (tym nechcem povedat, ze tvoj pes je chory, to by som si nedovolila...), ale proste sme skusali vsetko mozne...ani nas pes nechce cez den moc zrat, ma nasypane male mnozstvo granul (jahnacina ryza, senzitiv typ), ale zerie skor navecer, co sme radi, lebo cez den lieta kadetade a mame okolo vela skusenosti s tzv. prevratenym zaludkom (torzia) a skusali sme ozaj vsetko mozne:
Ked som zistila, ze mu chuti prazenica (smazena vejce bez soli, oleje) tak som mu ju urobila, do toho nastruhala postupne trosku mrkvy...z kosti bud zvracia alebo ma hnacky, takze kosti ziadne, okrem kuracich ci kacacich krkov, nechce to surove...tak som postupne, systemom pokus omyl prisla na ryza, kuracina (vnutornosti nie, z toho ma tiez hnacky) alebo chuda jehnecina, zelenina, tvaroh, sardinky, vajicka na tvrdo, aj ovocie, uz zje, nemoze veprove a ani hovadzie, zvracia z toho...tak tvaroh s vajickom, sardinkami...proste sme skusali co sa da a stale skusame, kedze je ozaj dost nachylny...teraz je horzne zravy, je velky a silny, az by som povedala, ze miestami ma viac, nez by mal, ale zerie len raz denne vecer, miluje jogurty, tak doporucujem tiez, ak teda je psik zdravy, nechat ho tak, teda rezim hlavne vecer, a skusat...skusat a skusat...nemam vystavneho psa, tak to ma netrapilo, co povie komisia alebo tak...tak cez den ma granule, z ktorych si sem tam zobne, kazdy druhy den navarene, na striedacku s tvarohom a vajickami...ma 40 kilo, je zdravy ako repa, a je ozaj len v podstate raz denne...ale nepoznam specifika rasy, tvojho psika, tak to len pisem, pre moznu inspiraciu...
Naprostý souhlas s Orionkou! Tady máš žrádlo - chceš - nechceš - smůla! Vymýšlet a zkoušet a hledat, co by si tak pejsánek dal...no to by mě mohlo! Jako svoje psy miluju, ale "vocaď-pocaď" Co až zjistíte, že psík papá jen aljašskýho lososa a hovězí svíčkovou? Utratíte víc za žrádlo pro psa než za inkaso. Pokud je opravdu vyloučen zdravotní problém, pak v případě granulí vyzkoušet pár značek (některé jsou totiž opravdu humus a v případě "domácí" stravy zkusit místo syrového maso uvařit nebo podusit a příp. přihodit trochu "neškodného" koření (majoránka apod.).