DF

XXX.XXX.128.162
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak mám naučit svou fenu (20 měsíců) " moloss" běhat na předváděčce?Když je na volno má plno elánu, ale jakmile ji připnu na vodítko nebo jí navléknu předváděčku a chci s ní cvičit pohyb v kruhu odmítá běhat. Děkuji za odpověďi a rady :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Učte jako každou jinou věc, já například dávám povel běháme a při tom jí motivujte na to co na ní zabírá, pamlsek, hračka, pochvala.U nás je to cvik stejně jako každý jiný, stejně jak cvik postoj. A to musíme ještě radostně vrtět ocasem
DF
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak mám naučit svou fenu (20 měsíců) " moloss" běhat na předváděčce?Když je na volno má plno elánu, ale jakmile ji připnu na vodítko nebo jí navléknu předváděčku a chci s ní cvičit pohyb v kruhu odmítá běhat. Děkuji za odpověďi a rady :).
Je to věc tréninku, musíte ji brát do ručných prostor do hal na nádraží podchodů, na cvičák a tam si udělat kruh a trénovat tam s dalšími psy, před supermarkety, kde je hodně lidí. Je to o nácviku stresových situací, když to pes nemá v povaze, musí se to pilovat a dřít nácvikem, aby se otrkal a chodil i ve stísněných prostorech, kde je hodně lidí a psů normálně. Na louce, kde nikdo není, kde psa pustíte a on je spokojený to nenacvičíte. Když to není v povaze, musí se to tam dostat a upevnit nácvikem, musíte na to nácvikem psa připravit, vlastní zkušenost.