Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte niekto psa, ktorý sa povahou líši od štandardu? Napr. rotvajlera s povahou labradora? alebo naopak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
No, tady hodněěě zavzpomínám...
Měli jsme rtw, jménem Bára a ta viděla rtw opravdu jen v zrcadle. Ke každému se za neustálého vrtění vrhla, děti milovala, nechala po sobě i cizí skákat, opravdu povahou taková ťuňťa... Také na to doplatila... Ve 4 letech nám ji otrávili... protože byla rtw...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, tady hodněěě zavzpomínám...
Měli jsme rtw, jménem Bára a ta viděla rtw opravdu jen v zrcadle. Ke každému se za neustálého vrtění vrhla, děti milovala, nechala po sobě i cizí skákat, opravdu povahou taková ťuňťa... Také na to doplatila... Ve 4 letech nám ji otrávili... protože byla rtw...
Známej, kterej si vždycky vybíral to nejostřejší štěně z vrhu a měl taková plemena jako fila a kavkazan...koupil shodou okolností taky rotvičku...no zlatej retrívr byl proti ní pes baskervillský.
Já tedy mám křížence snad dvou nejhodnějších ras na světě bernardýna a bsp a fena je nějakým záhadným způsobem ten nejostřejší pes, co jsem kdy měla...ta strčí i ty rtw s přehledem do kapsy (no zaplať pánbůh, bála jsem se, že budu mít nějaký dobrácký medvědy), chtěla jsem saošku, ale manželovi se to moc nezdálo...no s její povahou se lehounce k pastevci blížíme...
Mám zlatýho retrívra,12letá fena s pp, ve chvíli kdy se přiblíží jinej pes, nezná se, měli jsme s ní křížence akita inu (byl tu o 7 let dřív než ona) a několikrát se dorvali až do krve, nedokáže vyjít s žádným psem, a je jedno jestli je to čivava, retrívr nebo bernardým, salašník, starej pes, mladej pes, štěně a podobně, nezáleží na tom jestli je to na našem pozemku, venku, nebo u někoho cizího, na lidi je ale milá, ostatní zvířata neřeší (byla na přesplot s vietnamskýma prasatama a ty brala v klidu, chovám papoušky a má volno okolo voliér a taky si jich nevšímá), zkrátka je silně konfliktní s jinými psy, přitom chovatel co ji odchoval měl mimo retrívrů i rotvajlery a tuším nějaké bernardýny nebo tak něco. Za další se šíleně bojí vody, nevleze nikam ani kdybych ji nutil, je to pro ni největší trest, na sprchu můžu zapomenout, klepe se a mám strach že dostane infarkt. Všude po domě má volno (i do ložnie, pokud jsem doma, jinak ne) a koupelna je jediné místo kam nevleze, nemůžu na ni ani šplíchnout rozprašovačem, aby nestáhla ocas, uši a neutíkala co může.
Mám zlatého retrívra. Je ale bez PP: Ke psům a ostatním zvířatům má povahu takovou, jakou má mít. K lidem ne. Je vynikající hlídač - několikrát dokázal zasáhnout a kousnout. Nemá rád kontakt s cizími lidmi, nemá rád hlazení od nich - respektive jak od koho, hodně si vybírá. A i co se nás týče, tak je na retrívra spíše takový samotářský a nezávislý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Asi se budu opakovat...
Mám berňáka a je povahou takovej ostřejší. Není to takovej "umazlenej blbeček".
K cizím je nedůvěřivý (není to jako že na něj zašišláš a on bezhlavě běží plácajíc celým tělem).
Když jde někdo cizí k brance, berňák ho ohlásí (dokonce i dřív než pastevec) a pokud jsou psiska na zahradě, berňák letí k brance a neobejde se to bez toho, aby se na branku postavil a blafal návštěvě takřka do obličeje... Pokud k nám přijde někdo cizí, tak se chová odtažitě, nenápadně krouží kolem, až když vidí, že je vše cajk, tak se nechá pohladit, ale je to takový: "Tak sis mě pohladila a už si mě nevšímej". Nevyhledává lidi, nevyhledává děti...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi se budu opakovat...
Mám berňáka a je povahou takovej ostřejší. Není to takovej "umazlenej blbeček".
K cizím je nedůvěřivý (není to jako že na něj zašišláš a on bezhlavě běží plácajíc celým tělem).
Když jde někdo cizí k brance, berňák ho ohlásí (dokonce i dřív než pastevec) a pokud jsou psiska na zahradě, berňák letí k brance a neobejde se to bez toho, aby se na branku postavil a blafal návštěvě takřka do obličeje... Pokud k nám přijde někdo cizí, tak se chová odtažitě, nenápadně krouží kolem, až když vidí, že je vše cajk, tak se nechá pohladit, ale je to takový: "Tak sis mě pohladila a už si mě nevšímej". Nevyhledává lidi, nevyhledává děti...
Tak nějak si pořád myslím, že to co máte doma, je správný berňák, tak jak by měl být.
Asi nikdo na salaši nepotřeboval "umazleného blbečka".
Už jsem to někdy psala. Poznala jsem podobnou sebevědomou berňačku. Když na ní chtěl cizí sáhnout ( vždyť je to přece ten krásnej medvídek ), neštěkla, nezavrčela, stačilo, když se podívala a dotyčný tu ruku radši schoval za záda. Věděla přesně, kde je hranice pozemku ( bez plotu, kolem horských chalup ploty nebývají ), nikdy pozemek neopouštěla a na nikoho za hranicí pozemku nezaútočila. Podle mě berňák, jak má být.

Kdysi jsem znala chovatelku pitů. Jednou se u ní zjevil mladý pes - údajně ho nějaká stará dáma řezala holí. Byl to strašně hodný kluk, ale takový truhlík, co stáhnul uši, i když na něj bafnul nějaký trpaslík. Když ho dala do pořádku a prošel výchovou, tak jsem se ptala, kam půjde. Prý se ještě neví, ale nejvhodnější by byli starší lidé. Gaučák a mazel, co se pokud možno ani nehne od páníčků, trochu bázlivý a submisivní. Kromě toho, co zažil, to prý bylo prostě povahou. Ne že by tihle psi měli být z podstaty ostří, ale on byl opravdu ňoumík.