Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2016 12:52

Zrovna sem se vrátila domů. šli jsme si, pesan si čmuchal a proti nám rodinka. Maminka s kočárkem, tatínek a chlapeček, už od pohledu poťouchlý chlapeček. Hned jak sem se na něj podívala bylo mě jasné že psovi něco udělá. Vím že pes nic neudělá, tak sem jen tak čekala co se bude dít.Pes začmuchanej v trávníku, chlapeček po něm pokukoval a jak ho míjel, šup a už ho držel za ocas. V duchu sem se smála, protože sem to prostě věděla, stačilo mě se na toho smrada kouknout. Tak sem měla důvod pěkně seřvat jeho rodiče, protože kdyby na místo toho mého psa tam byl nějakej jinej tak to srandovní být nemuselo.

15.4.2016 12:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zrovna sem se vrátila domů. šli jsme si, pesan si čmuchal a proti nám rodinka. Maminka s kočárkem, tatínek a chlapeček, už od pohledu poťouchlý chlapeček. Hned jak sem se na něj podívala bylo mě jasné že psovi něco udělá. Vím že pes nic neudělá, tak sem jen tak čekala co se bude dít.Pes začmuchanej v trávníku, chlapeček po něm pokukoval a jak ho míjel, šup a už ho držel za ocas. V duchu sem se smála, protože sem to prostě věděla, stačilo mě se na toho smrada kouknout. Tak sem měla důvod pěkně seřvat jeho rodiče, protože kdyby na místo toho mého psa tam byl nějakej jinej tak to srandovní být nemuselo.

A seřvala ?

15.4.2016 13:00

To je u nás dnes a denně. Vč. toho, že mi mrňata buší do prosklených dveří kanceláře a pomatené matky je ještě povzbuzují. Můj pes se takových dětí prostě bojí a když je na vodítku a nemá kam utéct, tak na ty malé agresory prostě zavrčí. Vůbec tuhle reakci u něj nezvládám potlačit. Mrně v klidu je ok, ale jakmile je to živější, tak chudák čeká útok.

15.4.2016 13:11

Moje fena nesnáší děti cca do 6ti let, takže jakmile je procházející dítě živější, tak se zase rychle klidní.

15.4.2016 13:12

A seřvala ?

Jen tak lehce

15.4.2016 13:39

Jen tak lehce

Doufám, že výhružně

15.4.2016 14:09

To je u nás dnes a denně. Vč. toho, že mi mrňata buší do prosklených dveří kanceláře a pomatené matky je ještě povzbuzují. Můj pes se takových dětí prostě bojí a když je na vodítku a nemá kam utéct, tak na ty malé agresory prostě zavrčí. Vůbec tuhle reakci u něj nezvládám potlačit. Mrně v klidu je ok, ale jakmile je to živější, tak chudák čeká útok.

Máme to podobně. Fena leží u prosklených dveří. Z druhé strany batole na bobku, vytrvale mydlí rukou do skla, fena to vydrží, když si všimnu a zklidním ji. Sedím k ní zády, takže se i stane, že proti sklu vyletí - když je toho moc. Matka ( nebo babička ) pohoršeně kroutí hlavou, když je požádám, ať to dítě nedělá - však je mezi nimi to sklo, co by ten pes mohl dítěti udělat !
Pak chodí okolo "smradi" ze školy, ha, ha děsná sranda kopnout do dveří, do skla. Když pak stojí na rohu, pokuřují a já jdu ven, stačí se ohnout ke karabině a dělat, že fenu vypouštím a už si cvrkají do gatí.

15.4.2016 14:52
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

A co toto?
Vytáhl jsem to z videa, tak kvalita nic moc.
Nechali by se Vaši hafani?

15.4.2016 15:11
imattree

XXX.XXX.8.240

Psi by se nechali, já bych nenechal dítě. Nebo spíše, záleží v jakém množství a jestli by si to pes užival jako hru, nebo by to jen "ignoroval", "trpěl".

15.4.2016 15:15
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

imattree napsal(a):
Psi by se nechali, já bych nenechal dítě. Nebo spíše, záleží v jakém množství a jestli by si to pes užival jako hru, nebo by to jen "ignoroval", "trpěl".

Tak trauma to nebylo, mezi lidma je úžasný kliďas a nechá se.
Byla to náhoda jen a jednou. Normálně to neděláme, není důvod. Byl to takový zážitek na konci procházky.

15.4.2016 15:29

Aliens_II napsal(a):
Tak trauma to nebylo, mezi lidma je úžasný kliďas a nechá se.
Byla to náhoda jen a jednou. Normálně to neděláme, není důvod. Byl to takový zážitek na konci procházky.

U toho je největší problém, že tak malému dítěti ne vždy vysvětlíte, že takhle se chovat ke psovi nemůže ve všech případech.

15.4.2016 15:31
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

U toho je největší problém, že tak malému dítěti ne vždy vysvětlíte, že takhle se chovat ke psovi nemůže ve všech případech.

Souhlas. Byla to opravdu jen nárazovka. Ale objímala ji a mazlila a Alína byla v pohodě.
I to je potřeba vědět, že se pes "neurve" a člověk má nějakou důvěru. Nicméně vždy je potřeba být ve střehu. U ní vím, že by se neohnala, to je tutový, ale může se zvednou rychle a podobně a ták.
Ale jak říkm, bylo to neskutečn náhoda a docela prča ve výsledku.

15.4.2016 15:39
imattree

XXX.XXX.8.240

To je zajímavé, můj bratranec v 1,5 roku přesně ví jak se ke psu chovat, co smí a co nesmí. Stejně tak psi. Když se nevhodně chová dítě, zakáže se mu to a vysvětlí se mu, že to pejska třeba bolí, nebo je mu to nepříjemné, pokud to udělá znovu, už se mu vynadá. Pokud se nevhodně chová pes, je poslán na místo nebo vydán zákazový povel, ev. převeden na jinou činnost.

15.4.2016 16:14

imattree napsal(a):
To je zajímavé, můj bratranec v 1,5 roku přesně ví jak se ke psu chovat, co smí a co nesmí. Stejně tak psi. Když se nevhodně chová dítě, zakáže se mu to a vysvětlí se mu, že to pejska třeba bolí, nebo je mu to nepříjemné, pokud to udělá znovu, už se mu vynadá. Pokud se nevhodně chová pes, je poslán na místo nebo vydán zákazový povel, ev. převeden na jinou činnost.

Píšu "ne vždy". A jde samozřejmě o to, jak se k tomu staví rodiče. Sem tam taky potkáme normální maminku, jako zrovna včera. Když se mi ke psovi rozběhlo mrně, tak ho maminka zastavile s tím, že nemůže, že tohle není jejich Beník. Kéž by se tak chovali všichni rodiče.

15.4.2016 16:55
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

To moc dobře znám. Vzhledem k tomu že mám retrívra a většina lidí si myslí, že z hlazení musí být nadšený. Nemá rád cizí lidi, a ještě víc nemá rád cizí děti. Když jsem s ním šla městem u nohy na vodítku a s košem, docela jsem zírala, kolik maminek nechá dítě aby si šli psa pohladit. Pokud pes zavrčel, nakonec jsem za to dostala ještě vynadáno já.

Beru pokud se lidi zeptají, zda si můžou psa pohladit. Pak jím podle situace vysvětlím zda ano nebo ne. Děti jsem nenechávala nikdy, protože fakt vím, že mu to není příjemné. Občas to byl člověk, na kterého pes od začátku vrtěl ocasem a bylo vidět, že se mu líbí. Ale pokud to tak nebylo, tak jsem lidem slušně vysvětlila, že cizí lidi rád nemá a pohladit si ho tudíž nemohou.

Ale to že by mi vyloženě dítě psa chytlo za ocas nebo po něm skočilo se mi nestalo. Když byl navolno a šli okolo lidi, vždy jsem si ho dala k noze.

Teď jsem si ještě vzpomněla na jeden zážitek ze ZOO. Byli jsme tam se štěnětem. Seděli jsme u stánku a jedli, štěně leželo pod lavičkou u mých nohou. U vedlejšího stolu seděli mladý pár asi tak s 5ti letou holčičkou, která jedla hranolky. Snědla jich pár a už nechtěla. Maminka ji suverénně řekla, ať je jde dát pejskovi, že my jíme a on chudák nic nedostane.

15.4.2016 17:09

marcelaamax napsal(a):
To moc dobře znám. Vzhledem k tomu že mám retrívra a většina lidí si myslí, že z hlazení musí být nadšený. Nemá rád cizí lidi, a ještě víc nemá rád cizí děti. Když jsem s ním šla městem u nohy na vodítku a s košem, docela jsem zírala, kolik maminek nechá dítě aby si šli psa pohladit. Pokud pes zavrčel, nakonec jsem za to dostala ještě vynadáno já.

Beru pokud se lidi zeptají, zda si můžou psa pohladit. Pak jím podle situace vysvětlím zda ano nebo ne. Děti jsem nenechávala nikdy, protože fakt vím, že mu to není příjemné. Občas to byl člověk, na kterého pes od začátku vrtěl ocasem a bylo vidět, že se mu líbí. Ale pokud to tak nebylo, tak jsem lidem slušně vysvětlila, že cizí lidi rád nemá a pohladit si ho tudíž nemohou.

Ale to že by mi vyloženě dítě psa chytlo za ocas nebo po něm skočilo se mi nestalo. Když byl navolno a šli okolo lidi, vždy jsem si ho dala k noze.

Teď jsem si ještě vzpomněla na jeden zážitek ze ZOO. Byli jsme tam se štěnětem. Seděli jsme u stánku a jedli, štěně leželo pod lavičkou u mých nohou. U vedlejšího stolu seděli mladý pár asi tak s 5ti letou holčičkou, která jedla hranolky. Snědla jich pár a už nechtěla. Maminka ji suverénně řekla, ať je jde dát pejskovi, že my jíme a on chudák nic nedostane.

Ty bláho! Dvě z nejhorších věcí, co se může stát - bez dovolení nechat přiblížit k cizímu psovi dítě + krmit ho a jako bonus něčím absolutně nevhodným. Takže vlastně tři. To bych si asi nebrala servítky a na rovinu řekla něco ve smyslu, že paní měla asi nehodu z důvodu střevních potíží.

15.4.2016 17:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Svého psa pustím ke každému, kdo projeví zájem, ale pokud bych viděla od nějakého spratka nevhodné chování, vystartovala bych já, pes určitě ne. Už se mi několikrát stalo, že nějaký puberťák naznačil, že ho třeba nakopne(frajeřinka před ostatníma) tak jsem mu zrovna řekla, že ho nechám, ať mu natrhne prdel(většina lidí si totiž myslí, že je to ostrý pes, jelikož je celkem uštěkaný).

15.4.2016 17:30

marcelaamax napsal(a):

Ľudia mali potrebu hladiť odmalička môjho čiernopáleného NO a susedia mi ho kŕmili a hladili cez plot v dobe mojej neprítomnosti, takisto aj ľudia na cvičáku ho stále osahávali. Keď som im povedal, že sa mi to nepáči, tak som bol potom iba najhorší. Keď mal pes 7 mesiacov a už mal cca 60 cm, tak ani to ich neodradilo. Psa som mal vtedy u brata a susedia sa tam bežne premávali cez náš dvor. Dokonca aj smetiar strčil ruku cez plot a volal ho k sebe. Pes ešte v tej dobre nestrážil. A vtedy ma to už poriadne naštvalo. Potom pes dospel a začal strážiť pomerne neskoro, až v 3 rokoch a potom si to už nikto nedovolil. Ja nikomu nehladím ani nekŕmim psa a to isté požadujem aj od cudzích. Mám taký pocit, že ľudia sa dnes už neboja žiadnych psov. Okrem bull plemien, ktoré vyvolávajú u ľudí rešpekt a boja sa ich.

15.4.2016 17:35
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Ľudia mali potrebu hladiť odmalička môjho čiernopáleného NO a susedia mi ho kŕmili a hladili cez plot v dobe mojej neprítomnosti, takisto aj ľudia na cvičáku ho stále osahávali. Keď som im povedal, že sa mi to nepáči, tak som bol potom iba najhorší. Keď mal pes 7 mesiacov a už mal cca 60 cm, tak ani to ich neodradilo. Psa som mal vtedy u brata a susedia sa tam bežne premávali cez náš dvor. Dokonca aj smetiar strčil ruku cez plot a volal ho k sebe. Pes ešte v tej dobre nestrážil. A vtedy ma to už poriadne naštvalo. Potom pes dospel a začal strážiť pomerne neskoro, až v 3 rokoch a potom si to už nikto nedovolil. Ja nikomu nehladím ani nekŕmim psa a to isté požadujem aj od cudzích. Mám taký pocit, že ľudia sa dnes už neboja žiadnych psov. Okrem bull plemien, ktoré vyvolávajú u ľudí rešpekt a boja sa ich.

To souhlasím. Když jdu s obouma, a lidi se ptají, zda si psa můžou pohladit, řeknu, že retrívra ne, ale toho druhého (křížence staforda) klidně, většinou vykulí oči, pronesou něco jako že radši ne a jdou pryč

15.4.2016 17:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Ty bláho! Dvě z nejhorších věcí, co se může stát - bez dovolení nechat přiblížit k cizímu psovi dítě + krmit ho a jako bonus něčím absolutně nevhodným. Takže vlastně tři. To bych si asi nebrala servítky a na rovinu řekla něco ve smyslu, že paní měla asi nehodu z důvodu střevních potíží.

K tomu, aby se dítě přiblížilo ke psovi nestačilo dojít. Hned jsem paní řekla, že jestli myslí našeho psa, protože jiného nevidím, tak na to ať zapomene. Paní se uraženě ptala proč, že jejich pes by za to byl vděčný. Tak jsem jí řekla, ať si to zabalí a doveze svému psovi.

15.4.2016 17:45

marcelaamax napsal(a):
To souhlasím. Když jdu s obouma, a lidi se ptají, zda si psa můžou pohladit, řeknu, že retrívra ne, ale toho druhého (křížence staforda) klidně, většinou vykulí oči, pronesou něco jako že radši ne a jdou pryč

Ja by som si nikdy nedovolil hladiť cez plot žiadne plemeno. Aj ten najmilšie vyzerajúci pes ako labrador, berňák alebo čivava môžu pohrýzť.

15.4.2016 17:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mí psi jsou při braní si jídla celkem opatrní, ale i jim se občas stane, že chňapnou i s prstem. Ale takové ty pažravky, co to berou i s rukama, viz. mamčina feňule...to by si také měli rodiče těch dětí uvědomit jenže: pořád je ještě plno lidí, co vidí jen ty hodné pejsky v reklamách a ani netuší, jak se chová či zachová opravdový pes, když mu nabídnete jídlo či prostrčíte tu ruku přes plot, se záměrem pohladit si ho. Proto bych neriskovala, mít psa, který by mohl ne nevědomky, ale záměrně ublížit.

15.4.2016 17:50
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lesnížínka napsal(a):
Mí psi jsou při braní si jídla celkem opatrní, ale i jim se občas stane, že chňapnou i s prstem. Ale takové ty pažravky, co to berou i s rukama, viz. mamčina feňule...to by si také měli rodiče těch dětí uvědomit jenže: pořád je ještě plno lidí, co vidí jen ty hodné pejsky v reklamách a ani netuší, jak se chová či zachová opravdový pes, když mu nabídnete jídlo či prostrčíte tu ruku přes plot, se záměrem pohladit si ho. Proto bych neriskovala, mít psa, který by mohl ne nevědomky, ale záměrně ublížit.

Tak ono pokud se ti rodiče dětí majitele psa zeptají, tak jim řekne, že si nepřeje aby mu něco dávali. A nebo že radši ne, že pes je pobrkaný a mohl by nechtíc ublížit, nebo že může, ale psa si zkorigují, aby si to vzal opatrně. Já prostě cizí lidi mého psa krmit nenechávám.

15.4.2016 18:09
Andrýsek3

XXX.XXX.22.98

Taky se mi stává celkem často, nedávno chlapeček šel asi pět metru za matkou a najednou skočil na krk mému psovi, on je v pohodě, ale jiný by nemusel, matka se tomu jeste smála. Nebo malé děti, jdou kolem nás, pes u nohy na vodítku a oni mu strčí ruce az pomalu do tlamy..nechápu. Včera jsme šli městem, malý kluk histericky zachvat a máma koukej pes, neprestanes a sni tě. Ale pak jsou i normalní rodiče, kteří se zeptají a z ně jsem.fakt ráda.

15.4.2016 19:44

Dítě a pes...nikdy není jistota, že se něco nesemele. Mám sestřenici, dávno dospělou, celý život s jizvou na tváři, docela dlouhou. Hrála si s vlastním psem s míčem ( když jí bylo 8,10 let - žádný mrně ). Jednu chvíli se u míče sešly dvě hlavy, její a psí a bylo...
Pes nemusí chtít ublížit, stačí, když mu něco zabzučí za zadkem
( např.), on se ožene a dětská hlava bude cestou.

15.4.2016 19:47

Aliens_II napsal(a):
A co toto?
Vytáhl jsem to z videa, tak kvalita nic moc.
Nechali by se Vaši hafani?

Ani já bych nenechala to dítě. Je maličké, kdyby vstalo, zavrávoralo a keclo...nemohlo by feně ublížit ?

15.4.2016 20:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Co ty lidi k tomu nutí ?
(já to vím...).

15.4.2016 21:03

Ještě k tomu, jak maj lidi tendenci krmit cizí psy...
když jsem jsem měla afgána, tak jsme se vraceli z prochajdy a u sousedů dělníci, co spravovali plot, tak zrovna svačili na zídce před domem, vedle mě se vznášelo načesané éterické stvoření (zcela vyjímečně absolvoval procházku na vodítku po chodnících, takže jsme náhodou nevypadali jako nevzhledná koule obalená listím, jehličím a eventuelně vyválená v nějakém sajrajtu nebo přímo v hov...) a jeden z dělníků mu říká..."No ty jsi krasavec, na tady máš páreček" a než jsem stihla zareagovat, tak chrťákovi párek nabídnul. Chrt si od něj párek důstojně převzal a stejně důstojně ho vyplivl. Chlap utrousil poznámku o tom, že je pěkně rozmlsanej a že mu doma dáváme asi koňský vejce. Já na to, že není, že je slušně vychovanej a že ví, že si od cizích lidí nemá nic brát.
Což tedy nebyla pravda, venku si nevzal nic ani ode mne. Ono když učíte psa přivolání..máte sebou šunčičku, protože tu má váš pan pes nejraději...pes přijde náhodou na přivolání, vy ho chcete odměnit a místo toho ho trapně přemlouváte, aby si tu šunčičku spapal, což on samozřejmě neučiní a vy jen zíráte, protože doma bráníte šunku vlastním tělem a máte pocit, že váš pes je "Alibaba z chovatelské stanice Čtyřicet loupežníků...to je pak mooc prima

15.4.2016 21:17

Já cizí psy krmím a hladím běžně, ale samozřejmě s dovolením pána a pes musí mít sám zájem. Žádné přepadovky ňuf ňuf, ty seš úžasnej, pocem. Stejně tak u mého po dotazu, cože dobrého to mají, a u drbání upozorním, že hlavu nemusí, ale jinak se ho nezbaví, dokud neodejdeme. A možná ani nebude chtít odejít. Jako tuhle od jednoho příslušníka, co nás tu chrání před teroristy. Hodně kvalitní drbač, protože když jsme se konečně hnuli, tak se rozběhl a zezadu do něj tlapkou šťouchnul tak razantně, až mu skoro podklesly nohy.

15.4.2016 22:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sardullah - "No ty jsi krasavec, na tady máš páreček" a než jsem stihla zareagovat, tak chrťákovi párek nabídnul. Chrt si od něj párek důstojně převzal a stejně důstojně ho vyplivl. - to měl asi k svačině stejně, úžasný" párek, jako jsem před pár lety koupila psům v obchodě za odměnu já. Čekali před sámoškou, tak že jim dám za to, že jsou hodní a v klidu, něco jóó extra(nikdy před tím párek ani salám nejedli a panička si myslela, že se z toho potento ) Dopadlo to stejně jako s vaším chrtem: vyplivnuli ho oba

15.4.2016 22:35

lesnížínka napsal(a):
sardullah - "No ty jsi krasavec, na tady máš páreček" a než jsem stihla zareagovat, tak chrťákovi párek nabídnul. Chrt si od něj párek důstojně převzal a stejně důstojně ho vyplivl. - to měl asi k svačině stejně, úžasný" párek, jako jsem před pár lety koupila psům v obchodě za odměnu já. Čekali před sámoškou, tak že jim dám za to, že jsou hodní a v klidu, něco jóó extra(nikdy před tím párek ani salám nejedli a panička si myslela, že se z toho potento ) Dopadlo to stejně jako s vaším chrtem: vyplivnuli ho oba

Tak ony ty párky mají kolikrát nižší obsah masa než třeba granule. Jednou jsme byli na výletě a potkali stánek s ohništěm, kde si každý ten svůj zakoupený buřt mohl tepelně upravit k obrazu svému. Pečlivě jsem opékala, kousla do něj... Chutnalo to jako sojová náhražka, neochucená, pouze osolená, konzistence stejná, takové želé. Tak jsem nabízela kolem a pán s jezevčíkem si vzal. Pro psa. Ten čuchnul a šel. Pán nevěřil, uzeniny prý miluje.

16.4.2016 00:08
litanie

XXX.XXX.166.41

Briard na vodítku, samozřejmě náhubek, šel kolem DOSPĚLÝ chlap a že jestli si psa může pohladit.Já ženéé, nesnáší to.Co udělal chlap ?Šáhl mu na hlavu, že si ho stejně pohladí.Pes vystartoval, chlap málem padl na zadek, ale ani slovem necekl.

16.4.2016 00:10

litanie napsal(a):
Briard na vodítku, samozřejmě náhubek, šel kolem DOSPĚLÝ chlap a že jestli si psa může pohladit.Já ženéé, nesnáší to.Co udělal chlap ?Šáhl mu na hlavu, že si ho stejně pohladí.Pes vystartoval, chlap málem padl na zadek, ale ani slovem necekl.

Správně.

16.4.2016 05:40
tapina

XXX.XXX.211.169

lesnížínka napsal(a):

Moje babička se všemi psy, co kdy měla, má rituál: za čekání před obchodem půlku rohlíku, pes sedě na zídce, aby se babička nemusela ohýbat. Párkrát babičku někdo spucoval, že psům kazí žaludek, ale moje babička je v tomhle suverén, nic si z toho nedělá.
Jednou jsem taky takhle myslela, že psovi přilepším -dětská šunka - jo, vzal si. Ale ještě čekal na ten rohlík. Musela jsem ho jít koupit, protože jinak se nechtěl hnout - vypadala bych, že ho u toho obchodu kradu

16.4.2016 07:48

lesnížínka napsal(a):

To nebylo tím, že by párky nejedl (i když jsem jimi cíleně nekrmila)...to doma, když se mu zadařilo ukradl párek raz dva...ohřejete si párek, kouknete na psa...pes spí...otočíte se ke špajzu, vyndáte rohlík, otočíte se zpátky...párek nikde...pes spí na tom samým místě...no prostě úplnej Coperfield.
Zajímavé ovšem bylo, že kdykoliv jsme cokoliv narafičili s tím, aby jsme chrťáka chytli při činu a vysvětlili mu, že se to nedělá...tak se toho ani nedotkl a mohlo to na lince ležet celej den...

Přidejte reakci

Přidat smajlík