Annalina

XXX.XXX.5.168
Dobrý den, mám pětiletou fenu mopse a zničehonic mi začala každodenně močit do postele. Pod prostěradlem mám igelit, takže postel zničená není, ale je to hrozně únavné pořád měnit prostěradlo. Snažím se zavírat dveře, ale ona si stejně vždycky nějak najde chvíly kdy jsem je třeba zapomněla zavřít a opět se tam vymočí. Dělá to i do postele mé sestry ale na mamčinu postel, gauč, nebo křeslo ne. Taky občas na koberec, ale ty postele mě už upřímně neskutečně štvou. Únikem moči to není, občas ji přistihnu a normálně dřepí. Seřvu ji a občas i plesknu ale nepomáhá to. Trvá to několik měsíců. Nevíte co s tím? (Slyšela jsem že existuje nějaká látka co psům smrdí nebo tak něco). Venčím jí dvakrát až třikrát denně. Doma máme ještě kocoura a dálší mopsičku, ale ti tu byly už dlouho před tím než začala. Za jakoukoli radu budu vděčná!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Annalina
napsal(a):
Dobrý den, mám pětiletou fenu mopse a zničehonic mi začala každodenně močit do postele. Pod prostěradlem mám igelit, takže postel zničená není, ale je to hrozně únavné pořád měnit prostěradlo. Snažím se zavírat dveře, ale ona si stejně vždycky nějak najde chvíly kdy jsem je třeba zapomněla zavřít a opět se tam vymočí. Dělá to i do postele mé sestry ale na mamčinu postel, gauč, nebo křeslo ne. Taky občas na koberec, ale ty postele mě už upřímně neskutečně štvou. Únikem moči to není, občas ji přistihnu a normálně dřepí. Seřvu ji a občas i plesknu ale nepomáhá to. Trvá to několik měsíců. Nevíte co s tím? (Slyšela jsem že existuje nějaká látka co psům smrdí nebo tak něco). Venčím jí dvakrát až třikrát denně. Doma máme ještě kocoura a dálší mopsičku, ale ti tu byly už dlouho před tím než začala. Za jakoukoli radu budu vděčná!
A venčí ji i někdo kromě vás, nebo má možnost se jít ještě vyčůrat třeba na zahradu? Venčení 2x denně je rozhodně málo, a 3x je tak na hraně co je ještě dospělý zdravý pes schopný vydržet.
Močí do postele? Proč ji tam pouštíte? Zavírat dveře a ohlídat, aby pes neproběhl pod nohama nad zvládne každý - nebo, že by ne?
Venčit 2x denně je málo! Máte 2 psy, předpokládám, že mají stejný režim. Chudáci psi. Místo pořádných procházek dostanu průplesk, když to nemohou vydržet. Vy také chodíte jen 2x denně na záchod?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Annalina
napsal(a):
Jděte za záchod ráno a pak až večer. Přes den na to zapomeňte, vyzkoušejte si to, zvládnete to ?

Annalina
napsal(a):
Pětiletá fena začala močit do postele...
Co se změnilo, že to předtím nedělala a teď ano...přestěhovali jste se, přibylo v domácnosti zvíře, změnila se četnost venčení, přibyl nebo ubyl v domácnosti člověk?...prostě cokoliv, jestli před tím toto nedělala a teď ano, tak to není nevychovanost...zapřemýšlejte.
Jinak radím to, co už tady bylo řečeno přede mnou...venčit častěji (vždyť to nemusí být hodina, mezi hlavními venčeními stačí vyběhnout a obejít barák (také otázka, jak dlouho jste venku, když chodíte 2x-3x denně - 2x je fakt mááálo)...a zavírat dveře...přeci vidíte, když kolem vás proběhne náhodou pes...nebo pořídit mezi dveře zábrany...vy v pohodě překročíte...mopsička se nedostane.
NIKDY NIC NENÍ "ZNIČEHONIC"!
Annalina

XXX.XXX.5.168
Mají psí záchod, na který jsou naučené chodit. Ale najednou si radši začaly vybírat postel a koberce.
Annalina

XXX.XXX.5.168
Jak jsem již řekla, mají psí záchod, na který byly naučené chodit. Ale teď si radši vybírají postel a koberce.

Annalina
napsal(a):
Jak jsem již řekla, mají psí záchod, na který byly naučené chodit. Ale teď si radši vybírají postel a koberce.
Teď se na mě teda nezlob, ale absolutně nechápu, proč si pořizuješ psy, když jsi tak strašně líná, že musí chudáci místo procházky chodit na podložku.
Moc ti tu věčně pomočenou postel přeju, třeba ti konečně dojde, že je blbost učit psa chodit na záchod doma a začneš je venčit jako normální člověk.
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
Ty psí záchody jsou děs! Myslím že psům se na to určitě i blbě chodí, prostě víc venčit, víc pořádných procházek, Já psa jen za ráno venčím 2x hned jak vstanu a před tím než jdu do práce a i tak to má co dělat aby to vydržel než se vrátím. Doma je vás určitě plno tak se hezky vystřídejte a pejsky berte co nejvíc ven, prospěje to jak vám tak psům.
Annalina
napsal(a):
proč záchod, pes snad chodí ven ne? No tak jestli záchod doma nebo postel to je pro psa skoro stejné.2x denně je prostě šíleně málo. Pokud by mě fena začala doma čůrat tak řešim jeslti neni nemocná a pokud ne pak častěji chodit venčit co jiného

Pořiďte si kočku...já se všem omlouvám, ale když slyším resp. čtu "psí záchod" tak mě chytá amok. ...to prostě nepochopím, na co toho psa máte...jestli na mazlení, tak nějaké zvíře co nemusí chodit ven...na to mám jedinou radu, zrušte psí záchody, zvedněte zadek a hurá se psy ven...je vás doma víc, tak se dokonce můžete střídat...alespoň jednou denně udělejte delší prochajdu (což s vaším plemenem nemůže být zas tak velký problém) a několikrát denně s ní alespoň na půl hoďky vyběhněte...fena se naučí, že se doma nečůrá vůbec a ani jí nenapadne čůrat do postele apod.
Annalina
napsal(a):
Mají psí záchod, na který jsou naučené chodit. Ale najednou si radši začaly vybírat postel a koberce.
Myslím, že jste si tímto odpověděla. Vlastně jsem něco podobného očekávala...
Psa jste naučila, že se venčit doma lze, a tak se doma prostě venčí- pokud navíc s ním chodíte jen 2 x denně- tedy pokud chápu: ráno a večer - tak bere za samozřejmé, že se bude venčit doma. To, že s ním občas vyrazíte ještě jednou, to na věci nic nemění. (Jak on má dopředu vědět, že dneska s ním půjdete ven "ještě jednou"?)
Ty plíny, které část majitelů psů (zdráhám se napsat "pejskařů") považuje za normální na venčení, protože "mají malinké pejsky", případně "nemůžou tak často chodit ven", to považuju za příšerný nešvar, který dříve jednoduše nikoho ani nenapadl. Většinou se ta pohodlnost majiteli dřív, nebo později vymstí.
PES SE MÁ VENČIT NA PROCHÁZCE, NIKOLIV DOMA!
NENÍ TO KOČKA!

PES SE MÁ VENČIT NA PROCHÁZCE, NIKOLIV DOMA!
NENÍ TO KOČKA!