Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Xgold

16.4.2016 12:43
Xgold

XXX.XXX.205.2

Zdravim lidi, budu strucny... jsem neslysici sympatak, omlouvam se za chyby gramatiky... Mam byt na panelaku 2+1 a chtel bych poridit psa, ktery je vhodny pro me. Prostredi na venceni neni problem.. Chci se zeptat, jestli pes zvladne muj matersky jazyk ( znakova rec ). Mluvim normalne ale zrovna muj hlas neni tak dobry, protoze neslysim, komunikace s kymkoliv zvladam ( snazim se )... Nechci mit velkeho ani maleho, proste stredni, zabavny, hlavne me bude poslouchat... moc dekujiii za pomoc.

16.4.2016 12:57
aj

XXX.XXX.5.173

Podle mě to zvládne možná líp než ovládání pouze hlasem. Možná bych zapojila nějaký zvukový signál ( píšťalka) na upoutání pozornosti, když se nedívá a dále lze ovládat posunky.

16.4.2016 12:59
hunter

XXX.XXX.168.162

Nejsem expert na tohle téma, ale myslím, že pes nebude mít problém s vaším handicapem. Jen výcvik bude probíhat maličko jinak. Stačí abyste použil na základní povely píšťalku, když vás pes začne registrovat, už se domluvíte gesty.
Pes se dá "ovládat" zcela beze slov.
Plemen je přehršel a poslušnost zcela závisí na psovodovi. Tudíž zvažte spíš vaše časové možnosti a chuť se psem pracovat.

16.4.2016 13:13
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Xgold napsal(a):
Zdravim lidi, budu strucny... jsem neslysici sympatak, omlouvam se za chyby gramatiky... Mam byt na panelaku 2+1 a chtel bych poridit psa, ktery je vhodny pro me. Prostredi na venceni neni problem.. Chci se zeptat, jestli pes zvladne muj matersky jazyk ( znakova rec ). Mluvim normalne ale zrovna muj hlas neni tak dobry, protoze neslysim, komunikace s kymkoliv zvladam ( snazim se )... Nechci mit velkeho ani maleho, proste stredni, zabavny, hlavne me bude poslouchat... moc dekujiii za pomoc.

Pohode, i kdyz vas hlas je takovy jaky je, stejne si pes na nej zvykne.A znakova rec je psum blizsi nez slova.Volila bych mezi plemeny bez loveckeho pudu, takove, kteri si sveho pana hlidaji sami-ovcaci. Ja si uzivam, ze nemusim hlidat psa a pes si hlida me . Mam tibetskeho teriera, ale tam je pece o srst dulezita, pro vas treba Lapinkoira, peruansky nahac osrstena varianta...

16.4.2016 13:14
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Šeltie...,.

16.4.2016 13:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

I malý, bystrý pinč.

Xgold

16.4.2016 14:40
Xgold

XXX.XXX.205.2

Pitbulla bych chtel...

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2016 14:41

Určitě zvládne. Mně kolikrát jen něco proběhne hlavou bez vnějších projevů a pes ví, prostě šestý smysl.
Když jdeme na vytočené flexině, stačí lehce pohnout stranou a hned mění směr.
Stejně tak pochopí, že když po vás něco chce, že musí použít tlapku nebo čumák.
Píšťalka je v pohodě, na různé povely lze použít i různou délku písknutí, na to sluchová kontrola samozřejmě není třeba.

16.4.2016 15:30
aj

XXX.XXX.5.173

Xgold napsal(a):
Pitbulla bych chtel...

Nejprv si ujasněte, kolik času denně můžete věnovat psovi. Pak se zamyslete nad tím, jak by jste ten čas chtěl trávit, jaké aktivity se psem dělat. Taky můžete popřemýšlet trochu nad sebou, jakou máte povahu vy, zda jste klidnější nebo výbušný, zda trávíte čas aktivně, zda jste společenský a pod.
A až pak vybírejte psa.

16.4.2016 15:42
tapina

XXX.XXX.211.169

Co by třeba mohlo být trochu těžší - ze své zkušenosti vím, že třeba ve tmě nebo někdy i na obyč procházce lokalizuji psa podle cinkající známky na obojku, holt psa budete muset víc sledovat, nebo mít na vodítku. Taky bude horší psa korigovat, pokud bude štěkat, to je často předmětem panelákových svárů. Pak taky různé mezipejskařské šarvátky, kdy na vás někdo na 100m volá - ať s tím pitbulem vypadnete a pod.

Co se týká povelů, komunikace, vy- pes, pokud na to máte trochu cit, to bude asi nejmenší problém. Co zkusit chodit venčit známým nebo do nějakého útulku, abyste pejsky trochu "nakoukal"?

16.4.2016 16:12
hunter

XXX.XXX.168.162

tapina napsal(a):
Co by třeba mohlo být trochu těžší - ze své zkušenosti vím, že třeba ve tmě nebo někdy i na obyč procházce lokalizuji psa podle cinkající známky na obojku, holt psa budete muset víc sledovat, nebo mít na vodítku. Taky bude horší psa korigovat, pokud bude štěkat, to je často předmětem panelákových svárů. Pak taky různé mezipejskařské šarvátky, kdy na vás někdo na 100m volá - ať s tím pitbulem vypadnete a pod.

Co se týká povelů, komunikace, vy- pes, pokud na to máte trochu cit, to bude asi nejmenší problém. Co zkusit chodit venčit známým nebo do nějakého útulku, abyste pejsky trochu "nakoukal"?

Nepodceňoval bych zadavatele. Asi mu je jasné, že psa bude hlídat jen zrakem. Ve tmě se dají používat ledkové obojky, v tom bych neviděl problém. Navíc většina psů štěká, když je doma sama, což je pak hluchota majitele irelevantní.
Zároveň si nemyslím, že útulkáči mu něco dají. Přeci jen mají většinou problém s poslušností už tak, natož aby byly zvyklý na různá gesta a přeci jen horší artikulaci.
Netuším jak zadavatel zvládá například odezírat, ale umím si představit, že komunikace s případným výcvikářem může být složitější.

16.4.2016 16:22

Xgold napsal(a):

A nepsal už jste do Helppes? Ti se zabývají výcvikem signálních psů a tuším, že pomáhají zdarma.

16.4.2016 16:29
tetrivek

XXX.XXX.210.52

Jednou jsem viděla neslyšícího pána s labradorem. Pes ho poslouchal jen na posunky rukou. Bylo to na procházce po pláži v Itálii. Byli jsme tam s partou přátel a jeden hledal klíče v kapsách. A jak rukou plácal po kapsách, tak pes byl u nás. A ten pán jen mával rukama. Asi ho měl tak vycvičeného. Nám to nevadilo, jen jsme se na něj usmáli a mávli rukou. Pes běhal okolo svého pána a pořád mu koukal na ruce.

16.4.2016 18:40
tapina

XXX.XXX.211.169

hunter napsal(a):
Nepodceňoval bych zadavatele. Asi mu je jasné, že psa bude hlídat jen zrakem. Ve tmě se dají používat ledkové obojky, v tom bych neviděl problém. Navíc většina psů štěká, když je doma sama, což je pak hluchota majitele irelevantní.
Zároveň si nemyslím, že útulkáči mu něco dají. Přeci jen mají většinou problém s poslušností už tak, natož aby byly zvyklý na různá gesta a přeci jen horší artikulaci.
Netuším jak zadavatel zvládá například odezírat, ale umím si představit, že komunikace s případným výcvikářem může být složitější.

Ne určitě to nemyslím jako podceňování, jsou to běžné věci denního života, co si třeba ani neuvědomíme. Spoustu věcí třeba dopředu pro psa předvídáte, díky tomu. Nemyslela jsem to zle, jen jako postřeh. Určitě, bude potřeba to řešit jinak. Některé věci stran prvního psa si člověk neuvědomí, spíš tak jsem to myslela.

V paneláku někteří psi štěkají na ruch za dveřmi, někteří si zvyknou, někteří mají tenfenci vyštěkávat, hlídat, a to právě když je doma majitel. Když to není zkorigováno pokaždé, v zárodku, stane se z toho zlozvyk. Pravda, pitbullové nepatří mezi uštěkané psy.

V útulcích bývají občas klidní psi, které "půjčují" i dětem třeba. Nemyslela jsem to zle.

16.4.2016 19:21
noemi

XXX.XXX.64.236

Xgold napsal(a):
Pitbulla bych chtel...

Pitbul může být konfliktní k ostatním psům - nejsem si jistá, zda bude schopen v případné kritické situaci reagovat na posunky.

17.4.2016 18:11
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nevidím jako rozumné, aby si neslyšící člověk pořizoval psa typu bull. Zejména, pokud by mělo dojít ke konfliktům mezi jeho psem a cizími psy, a to u psů bull nelze vyloučit, spíše naopak. Pochybuji, že pes se nechá odradit od bitky s jiným psem nějakými posunky, pochybuji, že majitel včas odhadne situaci. A pokud na něj něco bude křičet majitel jiného psa, nebude možná rozumět. Prostě, zjednodušeně řečeno, si myslím, při vší úctě k handicapovaným lidem (mají to fakt těžké), že by si zadavatel neměl ještě více komplikovat život s problémovým psem. Problémovým ve smyslu soužití s jinými psy a zvířaty - zadavatel nemá ani dům se zahradou, bude nucen chodit často mezi jiné psy.
Také je nutno vzít v úvahu, že psi typu bull vyvolávají i negativní reakce u části lidí (a to pejskařů i nepejskařů) a i vzhledem k tomu by mohl mít zbytečné problémy, rozhodně ne sympatie svého okolí.
Zadavateli: proč zrovna chcete pitbula?
A když tedy chcete pitbula, proč se vlastně ptáte zde na radu jaké plemeno?
Jestli ono to nakonec není celé nějaké divné

17.4.2016 20:42
Šarina

XXX.XXX.231.146

Já si taky myslím, že pitbull není ve vašem případě to nejvhodnější. Musíte se připravit na to, že v některých situacích budete mít o mnoho těžší psa ovlivnit. Měl byste být rozumný a i přes sympatie k pitbullům byste měl sáhnout po nějakém společenském plemeni, které je ze své podstaty méně náročné na soužití se psy. Nekomplikujte si život- zvláště pokud by to byl váš první pes. Abyste nebyl zbytečně nešťastný vy a koneckonců i vaše okolí.

18.4.2016 08:04
imattree

XXX.XXX.8.240

Já si myslím, že nejlepší by byl nějaký ovčák, který sleduje svého pána, tudíž bude reagovat i na posunky. A opravdu si nemyslím, že pitbul by byl vhodný, stejně tak, jako nebude vhodný ohař nebo terier.

18.4.2016 08:37
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Xgold napsal(a):

Až na výběr plemene, nevidím velký problém. Pes naopak reaguje na gesta rychleji a lépe /protože se jedná o řeč těla/, než na naše mluvené slovo. Mámě v paneláku sousedy jejichž dvojčata jsou neslyšící. Obě holky si v dospělosti po osamostatnění pořídily pesany a protože se výcviku věnovaly opravdu svědomitě, mají psy dobře zvládnuté. Ale doporučuju cvičit od úplného začátku pod dozorem. Protože jste začátečník a navíc s určitím omezením, plemeno typu bull bych pro teď opravdu vynechala. Víte ono vychovat psa někdy pro některé lidi nebývá úplně legrace. A tihle pesani, ač naprosto supr k lidem mívají potíž s ostatními psy a to by pak mohlo vést k problémům. Než se pro koupi rozhodnete, ještě vše důkladně zvažte a pozjišťujte si více informací. Také se koukněte ve svém okolí po cvičácích a dopředu si zjistětě, zda vám pomůžou.

xerxes

18.4.2016 14:54
xerxes

XXX.XXX.13.140

Proč ne... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=5R0UZkdcHIk

komunikace není problém, pokud bude mít pes dostatečné vyžití a pokud jste zodpovědný majitel (pitbulla není rozumné pouštět mezi ostatní psy).

22.4.2016 19:02
deaf lukas

XXX.XXX.17.143

Já jsem také neslyšící a mám taky psy. Dá se použít i znakovku. Já mám taky špatný hlas, ale psi mi rozumí. Jde o zvyk na hlas ;).

24.4.2016 20:01

koňadra napsal(a):
Nevidím jako rozumné, aby si neslyšící člověk pořizoval psa typu bull. Zejména, pokud by mělo dojít ke konfliktům mezi jeho psem a cizími psy, a to u psů bull nelze vyloučit, spíše naopak. Pochybuji, že pes se nechá odradit od bitky s jiným psem nějakými posunky, pochybuji, že majitel včas odhadne situaci. A pokud na něj něco bude křičet majitel jiného psa, nebude možná rozumět. Prostě, zjednodušeně řečeno, si myslím, při vší úctě k handicapovaným lidem (mají to fakt těžké), že by si zadavatel neměl ještě více komplikovat život s problémovým psem. Problémovým ve smyslu soužití s jinými psy a zvířaty - zadavatel nemá ani dům se zahradou, bude nucen chodit často mezi jiné psy.
Také je nutno vzít v úvahu, že psi typu bull vyvolávají i negativní reakce u části lidí (a to pejskařů i nepejskařů) a i vzhledem k tomu by mohl mít zbytečné problémy, rozhodně ne sympatie svého okolí.
Zadavateli: proč zrovna chcete pitbula?
A když tedy chcete pitbula, proč se vlastně ptáte zde na radu jaké plemeno?
Jestli ono to nakonec není celé nějaké divné

Proč by neměl majitel včas odhadnout situaci? Většinu konfliktů poznáte včas spíš podle řeči těla, než podle zvukových projevů, takže hluchý člověk v tomhle směru nebude v moc velké nevýhodě.
Když už se psy do sebe pustí, nebo když je vůbec zaujatý čímkoliv, tak jsou posunkové povely na nic, ale to se dá vyřešit tou píšťalkou.
Souhlasím s tím, že vlastnictví pitbula je možná zbytečná komplikace života, na druhou stranu to není neřešitelný problém.

24.4.2016 20:24
imattree

XXX.XXX.7.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč by neměl majitel včas odhadnout situaci? Většinu konfliktů poznáte včas spíš podle řeči těla, než podle zvukových projevů, takže hluchý člověk v tomhle směru nebude v moc velké nevýhodě.
Když už se psy do sebe pustí, nebo když je vůbec zaujatý čímkoliv, tak jsou posunkové povely na nic, ale to se dá vyřešit tou píšťalkou.
Souhlasím s tím, že vlastnictví pitbula je možná zbytečná komplikace života, na druhou stranu to není neřešitelný problém.

Např. nemusí slyšet nevychovaného psa bežícího k nim zezadu, za což očividně nemůže, ale je nutné s tím počítat.

24.4.2016 21:26

imattree napsal(a):
Např. nemusí slyšet nevychovaného psa bežícího k nim zezadu, za což očividně nemůže, ale je nutné s tím počítat.

Tak tahle situace mě nenapadla. Já měla na mysli situace kdy se psi normálně potkají a vzájemně se neshodnou. Ale i tak mi to nepřijde jako tak velká nevýhoda. Pokud zrovna ten pes neběží po betonu, tak ho ani vy neuslyšíte dřív než si ho všimne váš pes. Spíš jde o to, s takovými situacemi počítat a být na ně připravený.

25.4.2016 00:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak tahle situace mě nenapadla. Já měla na mysli situace kdy se psi normálně potkají a vzájemně se neshodnou. Ale i tak mi to nepřijde jako tak velká nevýhoda. Pokud zrovna ten pes neběží po betonu, tak ho ani vy neuslyšíte dřív než si ho všimne váš pes. Spíš jde o to, s takovými situacemi počítat a být na ně připravený.

Promiňte, zeptám se mimo téma: už se Vám podařilo umístit Vaši fenku (samozřejmě jsem teď zapomněla její jméno...něco Rose (?)?

25.4.2016 00:46

fikovnice napsal(a):
Promiňte, zeptám se mimo téma: už se Vám podařilo umístit Vaši fenku (samozřejmě jsem teď zapomněla její jméno...něco Rose (?)?

Ne, Tori Rose je pořád u nás. Byli jsme s ní na jednom adopčním setkání, ale ona na každého vyjížděla. S těmi stehy nad okem to bylo jak nacvičená scénka. člověk natáhne ruku k její hlavě: "jé, co se jí to stalo tady nad okem?"... "RAF! vrrrrrrr..."
Pokud se jí lidi nesnaží adoptovat, tak je na každého milá, s dětmi na ulici si hraje, ale jak se někdo zeptá, co je potřeba k tomu jí adoptovat, tak je zle. Nevím, podle čeho to poznává.

25.4.2016 08:02

Ne, Tori Rose je pořád u nás. Byli jsme s ní na jednom adopčním setkání, ale ona na každého vyjížděla. S těmi stehy nad okem to bylo jak nacvičená scénka. člověk natáhne ruku k její hlavě: "jé, co se jí to stalo tady nad okem?"... "RAF! vrrrrrrr..."
Pokud se jí lidi nesnaží adoptovat, tak je na každého milá, s dětmi na ulici si hraje, ale jak se někdo zeptá, co je potřeba k tomu jí adoptovat, tak je zle. Nevím, podle čeho to poznává.

Asi jste její rodiny vy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík