Psi, pred ktorými mám rešpekt (dodatok)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2016 21:20
albina

XXX.XXX.229.168

Cieľom môjho pôvodného príspevku nebolo vyvolať vášnivú diskusiu o plemenách...

Chcela som len niečo ako naznačiť, že všetci, čo máme veľkých psov, by sme mali niesť zodpovednosť, či už za plotom, alebo pred plotom...vrátane mňa samozrejme...

Popísala som svoje zážitky, to že som menovala konkrétne plemená, súvisí s konkretnými udalosťami, kľudne by to mohol byť aj NO alebo čokoľvek iné, ale to som nezažila...neznačí, že sa ich bojím, ale že mám pred nimi rešpekt, na základe skúseností...To znamená, že k nim nepristupujem už s rovnakým nadšením, ako pred tým, než som tie zážitky s nimi mala...ale nebojím sa ich, v iných, konkrétnych prípadoch, teda v prípadoch, že sa s nimi stretnem súkromne, u priateľov, a pod...ale už som tými zážitkami ovplyvnená, a nemusela by som byť...keby boli ploty a keby neboli majitelia firemných psov, čo na nich kašlú a svalnatí majitelia bulteriérov, čo ich nechajú pobehovať navoľno a potom ich nezvládajú...

A zase sa vraciam k tomu, žijem pri lesoparku, a tento týždeň znovu, dvaja dobermani, elektrické obojky, majitelia hrdí na výcvik, ktorému venovali nemálo úsilia a nemálo peňazí, a na základe toho, dobermani pobehovali navoľno...lebo veď máme ich pod kontrolou...a z ničoho nič, jeden doberman odbehol, a začal vyhadzovať do vzduchu jazvečíka a pridal sa druhý a pohadzoval pre zmenu s bíglom, panika, majitelia klikali o dušu, psi dostali asi toľko el. výbojov, že pomaly začali svietiť a nič...dobre to dopadlo nakoniec...ale načo to bolo treba...boli v rauši a nič ich nezastvailo, ani bolesť či čo pociťujú psi, s el. obojkami...Ja som len šla vyniesť smeti, ale neviem si predstaviť, čo by sa stalo, keby som sa tam vyskytla ja s mojou akitou...síce na vodítku a v postroji, ale s dvomi dobermanmi nuž...bolo by to strašne zlé...

Tak len toľko, nebolo to o psoch, ale o majiteľoch...

Všetky moje nepríjemné zážitky neboli vinou psov, ale len a len vinou nezodpovedných majiteľov...

Neregistrovaný uživatel

16.4.2016 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.63

Z tvého příspěvku vylívá, že my, co máme velký psy, že máme být zodpovědní a jako majitelé malých plemen nic?

Já po svých psech sbírám a vidim chlapa, kterak po svym maltézákovy jeho ho*no přikryje listim? Já mám betonovej plot a tady ve vsi tetka, co má něco jako jezevčíka nějak plot neřeší a jejího vořecha imrvére potkáváme? To jako tetka si nemusí zabezpečit svýho psa?

K výcviku, k mým psům se žene soci vořechoidního, majitelka z dálky volá: "Maxi, kde mě, Maxi, Maxi, ty neruzumíš?"... a vořech nic ?

Nemám ráda, když se říká, že jen velcí psy musej být zabezpečeni, že velcí psi tohle a tamto a malý nic... Mám spíš pocit, že majitelé malých plemen dělaj větší ostudu, než pejskaři s velkejma...

16.4.2016 22:56
albina

XXX.XXX.229.168

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Z tvého příspěvku vylívá, že my, co máme velký psy, že máme být zodpovědní a jako majitelé malých plemen nic?

Já po svých psech sbírám a vidim chlapa, kterak po svym maltézákovy jeho ho*no přikryje listim? Já mám betonovej plot a tady ve vsi tetka, co má něco jako jezevčíka nějak plot neřeší a jejího vořecha imrvére potkáváme? To jako tetka si nemusí zabezpečit svýho psa?

K výcviku, k mým psům se žene soci vořechoidního, majitelka z dálky volá: "Maxi, kde mě, Maxi, Maxi, ty neruzumíš?"... a vořech nic ?

Nemám ráda, když se říká, že jen velcí psy musej být zabezpečeni, že velcí psi tohle a tamto a malý nic... Mám spíš pocit, že majitelé malých plemen dělaj větší ostudu, než pejskaři s velkejma...

A zas je to inak, ako som myslela...prosim nepodsuvaj mi veci, co som nenapisala...malych psov TERAZ neriesim, aj ti su neprijemni, a aj s tymi su problemy, aj ti vedia pohryzt, chovat sa neomalene, ich majitelia su tiez nezodpovedni, nemaju ani sajnu, ako sa chovat, ked ti ich mali milacikovia niekoho napadnu...ale to SOM v svojom prispevku neriesila, lebo maleho psa odkopnem, ak treba, ale dvoch dobermanov asi tazko...

Asi uz to vzdavam, vsetko co napisem, je inak brane...ja chodim vonku s akitou, na voditku, a pre mna su mali psi len bzucanie much, ale velki bez voditka, bez vycviku, su problem a ak su dvaja, velky problem...a ak su 4 ria, tak velmi velky problem, lebo 4 ria azijci su uplne ina kategoria ako 4 ria jazvecici, tych uz zazeniem podupavanim nie?

Uz ma to nebavi...prepac, mysli si co chces...

16.4.2016 23:10
albina

XXX.XXX.229.168

Este raz, ja momentalne riesim SVOJ problem, SVOJE skusenosti s velkymi plemenami psov, mna este maly pes ani nepohryzol, lebo nedostal sancu a ak ma napadol, nedostal sancu a ani ma moc neotravoval, a ak to skusil, zvladla som to v pohode ci uz na voditku s huskym, alebo akitou...kde si nabrala zbieranie hovienok a pod...

Ale ataky velkych psov, ak su este v pare a viac, nezvladam, a prepac, ak ta to rozculuje, ale budem pozorne monitorovat, a ak ma nabuduce napadne civava, pudel alebo jazvecik...budem o tom podrobne informovat a tiez budem nabadat majitelov k slusnemu spravaniu...nejde o "ostudu" ide o krvave potycky, a stres...ostuda ma najmenej trapi...ide o potycky typu, mojmu psovi trcia z bruchu creva, a moj syn lezi na zemi pod azijskym ovciakom...nechapes, nevadi, uz koncim...

17.4.2016 07:10
SimonL

XXX.XXX.31.9

Ano, plně chápu.Já chodím pro bezpečí okolí s náhubkem a na stopovačce i tam kde tuším, že bych mohl narazit na náhodně pohybující se lidi i s jejich psy.Snad nezažiju situaci, kdy se na nás bude řítit neurvalý pes, asi by to byl zápas na život a na smrt.Někteří majitelé psů mě serou doběla svým přístupem k majitelům obřích plemen, všichni víme jak to je.Napadení velkým psem není příjemná záležitost, vím že některé lidi klátí infarkt, když na ně můj pes spustí jen výhružné bručovité zavrčení.Je ale i zvláštní že mnoho lidí co ho vidí běsnit za plotem zastaví se a psa si zkoumavě prohlíží.

17.4.2016 09:03
Terven

XXX.XXX.110.147

No, Wulfino, bohužel je to tak
Já bych si třeba nepořídila psa, který má potenciál zabít nebo vážně ublížit, protože nechci nést tu zodpovědnost. Čímž neodsuzuju nikoho, kdo jej má - každého volba.
Jistěže odpovědnost nesu i za malého, snažím se, aby byl vychovaný a neobtěžoval. Ale pokud se mi to vymkne nebo pes bude mít úlet, tak se asi shodneme, že maltézák mimo kontrolu a RTW mimo kontrolu je rozdíl. Čímž netvrdím, že to první není protivné.
Zmínka o sběru bobků je irelevantní, to je o lidech bez ohledu na to, jak velkého mají psa.
Že vy po velkých sbíráte a soused po malém nikoli neznamená, že jinde to nemůže být naopak smajlík
Majitele blbce může mít každý pes, ale čím větší a potenciálně nebezpečnější, tím větší průser a větší riziko maléru - to bude ten důvod, proč jsou velcí psi z vašeho pohledu tak diskriminováni a lidé je více řeší.
A tu odpovědnost za ně nesete i v případě, že máte smůlu a všichni majitelé malých vořechů okolo vás jsou deb.lové, co je nemají zvládnuté.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2016 09:08

albina:

Všetky moje nepríjemné zážitky neboli vinou psov, ale len a len vinou nezodpovedných majiteľov...

Potom byste se měla obracet na VŠECHNY majitele psů, ať velkých, středních či malých. Ve svém příspěvku kritizujete nejen majitele dobrmanů, ale navážíte se i do "svalnatých" majitelů bulteriérů, do toho, že existují hlídací psi ve firmách, ...
Já mám zase převážně špatné zkušenosti s majiteli malých psů, jejichž psi jsou nevychovaní, z dálky štěkají jak o život na moje velké psy na vodítku, provokují je nabíháním do jejich blízkosti a jakmile se velký pohne, trpaslík letí s řevem pryč. Na volno či na flexině... Jejich majitele to netankuje, a někteří to považují za bezva zábavu a hlavně si myslí, že je to v pořádku.
Chce to tedy ohleduplnost a respekt ode všech, ne jen od majitelů velkých psů.

17.4.2016 09:36
aj

XXX.XXX.5.173

My jsme vždy měli veliké plemena. Měli jsme štěstí, protože dobře snášeli jiné psy. Až na toho posledního bullmastifa. Jak já nesnášela návštěvy u tchýně ! Bydlela na velikém sídlišti a venčení u ní byla vždy kolektivní akce. Jeden venčil ( na vodítku)a druhý odháněl malé, volně pobíhající zvědavce. Pamatuji na nechápavý výraz paní, kterou jsem prosila "prosím, chyťte si ho ", jelikož jsem věděla, že s každým centimetrem, co se přiblíží, víc a víc vytáčí našeho psa. Ona bez jediného náznaku aktivity se mně bezelstně zeptala -A proč ?
Pak jsme se přestěhovali s velikými psy byl utrum. Teď máme malé. A vrací se mi to. Ne, nedovolím jim provokovat veliké, ale znám ten pocit, když se rozhlížím, zda proboha zase není v parku ten rotvík na volno, co s ním machruje adolescent. Zda zase rodiče nenechali svou sedmiletou dceru venčit něco jako pitbull. Má ho sice na vodítku, ale kdyby zabral, tak ho neudrží.
Takže asi tak... Ke každému velikému psovi bych doporučila pořídit si jednoho malého. Aby to člověk chápal i z druhé strany.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 09:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

albina napsal(a):
A zas je to inak, ako som myslela...prosim nepodsuvaj mi veci, co som nenapisala...malych psov TERAZ neriesim, aj ti su neprijemni, a aj s tymi su problemy, aj ti vedia pohryzt, chovat sa neomalene, ich majitelia su tiez nezodpovedni, nemaju ani sajnu, ako sa chovat, ked ti ich mali milacikovia niekoho napadnu...ale to SOM v svojom prispevku neriesila, lebo maleho psa odkopnem, ak treba, ale dvoch dobermanov asi tazko...

Asi uz to vzdavam, vsetko co napisem, je inak brane...ja chodim vonku s akitou, na voditku, a pre mna su mali psi len bzucanie much, ale velki bez voditka, bez vycviku, su problem a ak su dvaja, velky problem...a ak su 4 ria, tak velmi velky problem, lebo 4 ria azijci su uplne ina kategoria ako 4 ria jazvecici, tych uz zazeniem podupavanim nie?

Uz ma to nebavi...prepac, mysli si co chces...

Však si napsala:
"že všetci, čo máme veľkých psov, by sme mali niesť zodpovednosť, či už za plotom, alebo pred plotom..."

Takže majitelé malých psů jí nest nemusí?

17.4.2016 09:55

Viděli jste seznam zakázaných plemen v různých státech ?
nevíte jak to posuzovali ?
jinak teda malý, velký, mám stejný metr, beru je jako psy, kteří byli vychováni námi.
takže počítám s nejhorším od malého i od velkého. překvápko se pak koná jen pozitivní.

co je pro vás velký pes ?

17.4.2016 10:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
albina:

Potom byste se měla obracet na VŠECHNY majitele psů, ať velkých, středních či malých. Ve svém příspěvku kritizujete nejen majitele dobrmanů, ale navážíte se i do "svalnatých" majitelů bulteriérů, do toho, že existují hlídací psi ve firmách, ...
Já mám zase převážně špatné zkušenosti s majiteli malých psů, jejichž psi jsou nevychovaní, z dálky štěkají jak o život na moje velké psy na vodítku, provokují je nabíháním do jejich blízkosti a jakmile se velký pohne, trpaslík letí s řevem pryč. Na volno či na flexině... Jejich majitele to netankuje, a někteří to považují za bezva zábavu a hlavně si myslí, že je to v pořádku.

Lenže je rozdiel, keď sa proti vám a vášmu psovi rozbehne veľké alebo obrie plemeno - doberman, RTW, SAO ako pes malého plemena - čivava, jazvečík, kokeršpaniel, ktorý nenapácha toľko škody a dá sa ľahko zastrašiť.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 10:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Nijak nepopírám, že když cvakne rtw bude to bolet víc než od malýho pudla.
Nicméně pes, ať je malej, velkej či střední v rukách blbečka, může být potencionálně nebezpečný... A je úplně jedno jestli je to jezevčík, ovčák nebo jiní.

VŽDY je to zodpovědnost majitele a je fuk jak je pes velkej nebo těžkej! A jak psala Balů, rovněž mám převážně špatné zkušenosti s majiteli malých psů.
Kdo z pejskařů si naloží novofundlanďana do vozíku a jede s nim do potravin? Malej pes, je díťátko a pro něj zákazy prostě neplatí... velkej pes je automaticky agresivní hovado...

Sama za sebe vim, co jsem si pořídila, vím, co mám doma... proto mám betonovej plot, zamykací kotec, všude kamerovej systém. Pokud jsem venku, pastevec má bezpodmínečně koš. Já se snažim být slušným pejskařem - snažím se, aby má psiska nikoho neobtěžovala, a totéž čekám i od ostatních, což né vždy funguje...
Neuvěřitelně mě štve, když vidim nějakýho pitomce, kterak má psa jen pro svou image! Nebo pak slečínku, co má hysterické uřvané morče na jóju, kterak oběžuje všechny kolem sebe, nebo důchodce, co si pořídí ovčáka a zahrada mu stačí a pes pak řve celej den a celou noc...
Dle mě každej majitel psa - ať malýho nebo velkýho by si měl uvědomit, že mít psa je zodpovědnost a měl by se snažit, aby jeho pes neobtěžoval druhé - jak zvířata, tak lidi...

17.4.2016 10:12

Lenže je rozdiel, keď sa proti vám a vášmu psovi rozbehne veľké alebo obrie plemeno - doberman, RTW, SAO ako pes malého plemena - čivava, jazvečík, kokeršpaniel, ktorý nenapácha toľko škody a dá sa ľahko zastrašiť.

Za svůj život jsem neměla problém s tím, že by se na mě - nebo někoho jiného z rodiny - řítil velký pes s úmyslem kousnout. Ale malých a uječených docela dost.

17.4.2016 10:14
aj

XXX.XXX.5.173

Čím vyšší je koeficient agresivita ( nebo asociální chování) x velikost, tím zodpovědnější by měl být majitel.
Nelze dát rovnítko mezi všechny plemena, nelze říct, že jezevčík je to samé jako asiat. To by bylo jako srovnávat vzduchovku se samopalem. Se vzduchovkou přinejhorším někomu vystřelíte oko, ze samopalem mu odstřelíte celou hlavu.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

No, můj pes byl pokousán od jezevčíka, protože ovčák věděl, že nesmí - že se amrdolové nežerou. Tedy jsme jeli na šití - pokousaná sem byla i já, když sem jezevčíka sundavala...

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Za svůj život jsem neměla problém s tím, že by se na mě - nebo někoho jiného z rodiny - řítil velký pes s úmyslem kousnout. Ale malých a uječených docela dost.

Rovněž tak...

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 10:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Viděli jste seznam zakázaných plemen v různých státech ?
nevíte jak to posuzovali ?
jinak teda malý, velký, mám stejný metr, beru je jako psy, kteří byli vychováni námi.
takže počítám s nejhorším od malého i od velkého. překvápko se pak koná jen pozitivní.

co je pro vás velký pes ?

Jo, viděla, fakt jsem se smála...

17.4.2016 10:43

Jo, viděla, fakt jsem se smála...

Nejvíc ukrajinský seznam, tam snad zbyli jen bišoni nebo co
tady se nějaký chystal a brali to podle výšky. takže pit zákaz, bulteriér ne :D
nicméně kudy chodím tam má srdcová plemena nedoporučuji, aby nedošlo na to, že zákaz fakt projde kvůli tomu jak jsou některé povahy zlehčované, a všude říkám připněte si toho jorka i pastevce. jinak to dál nejde. ty zákazy z něčeho vznikly, i když jsou často mimo. ze strachu. vím o čem mluvím, mám odmala bojové psy :D i když bojových plemen jsou mraky a byl tam i dobrman a tlustej buldok, mastifové, ...ale čeho se lidé bojí ?
někde na severu se uspávají štěňátka úředním veterinářem, dospělí jsou kastrováni, tohle tady prostě nechci a tak víc odpovědnosti je na majitelích větších psů.
abychom k tomuto nedospěli.

17.4.2016 10:47

Moji fenku, která po mém povelu sedni si a čekej opravdu seděla a koukala co udělám, napadl labrador. týden předtím něco jako mikro špic. ani od jednoho jsem to nečekala. co si z toho mám odnést ? že jsme to, přátelé, s těmi psy pěkně podělali a jestli je chceme chovat dál, budeme si muset každý zamést před svým prahem.

17.4.2016 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Za náš život byl můj pes dvakrát pokousaný jezevčíkem a s rozběhem na nás skočil: kavkaz či něco podobného, argentina, berňák a poslední případ z minulého víkendu byl labrador. Jezevčíky neřeším, jsou to hysterické zákeřné potvory(alespoň tady ti naši - pes měl prokouslý čumák, ale tak to přežije) S berňákem to byl rovný boj, ale on je prostě divný, nechová se jako představitel svého plemena, bůhví čím je šmrncnutý. Kavkaz, argentina a labrador - to byly útoky rychlé a náhlé, kdy se odněkud vynořil pes, který utekl pánovi či z pozemku. Ani jeden z těchto psů se ale nechoval typicky po psím: žádné obcházení, ježení, výhružné vrčení, či vyštěkávání, oběhnul nás a okamžitě na mého psa skočil.
Mám psy vyrovnané, také naučené na malé psy, takže ustojí i když mu vzteklý mini jezevčík visí na náprsence. Ten je opravdu supernevychovaný, majitele dobře znám, je to soused z ulice, vidí to a také nechápu, že na psa nevyletí a neusměrní ho, protože tomu psu jde fakt o život. Už měl jednoho, který vlezl k sousedovic háravé kavkazačce a ta ho zabila. A vůbec se nepoučili. Také si říkám, kdy mému psu dojde trpělivost. Ale chápu i ty malé uřvané psy: oni prostě ví, že jsou prckové a snaží se větší psy zastrašovat alespoň tím řevem, u většiny je to jen obrana. Vždycky jsem mým psům vysvětlovala, že pejsek ječí, protože se bojí...což si myslím, že podle gest i nějak poznali, nikdy na psa nevystartovali, nanejvíš vrknutí, když mu chňape po kotníkách. A v tom je právě ten rozdíl: jestli prcek jen řve se staženým ocáskem, tak mi nevadí, že ho majitel neokřikuje a neusměrnuje - je mi to jedno. Pokud ho nechá po psech chňapat, je to už rozcapenost a nevychovanost psa...což ukazuje něco i o majiteli. Jenže to je právě zase o minimálně o dvou pohledech na majitele: někdo má psa a neví o něm opravdu zhola nic, nic o psím chování atd, někdo má psa a myslí si, že jim patří svět a psa prostě neusměrní. Pořád mluvím o malých psech, aby si to zase někdo nevysvětlil po svém.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Nejvíc ukrajinský seznam, tam snad zbyli jen bišoni nebo co
tady se nějaký chystal a brali to podle výšky. takže pit zákaz, bulteriér ne :D
nicméně kudy chodím tam má srdcová plemena nedoporučuji, aby nedošlo na to, že zákaz fakt projde kvůli tomu jak jsou některé povahy zlehčované, a všude říkám připněte si toho jorka i pastevce. jinak to dál nejde. ty zákazy z něčeho vznikly, i když jsou často mimo. ze strachu. vím o čem mluvím, mám odmala bojové psy :D i když bojových plemen jsou mraky a byl tam i dobrman a tlustej buldok, mastifové, ...ale čeho se lidé bojí ?
někde na severu se uspávají štěňátka úředním veterinářem, dospělí jsou kastrováni, tohle tady prostě nechci a tak víc odpovědnosti je na majitelích větších psů.
abychom k tomuto nedospěli.

Tak mě na Slovenskym seznamu pobavil Tornjak - těch je tam asi 2 kusy...
Atd...

17.4.2016 10:53

Akýkoľvek pes dokáže byť nebezpečný. U nás v dedine máme dvoch čiernych labradorov a s labradormi majú spoločný asi len ten vzhľad, sú veľmi agresívni. V strážení sú nekompromisní a na druhej strane napádajú iných psov aj ľudí. Majiteľ ich nemá ani na vodítku a jemu ich povaha vyhovuje. Ďalší dvaja biely labradori majú tiež netypickú povahu, sú ostrejší, ale nie agresívny. A na druhej strane poznám u nás v dedine dvoch NO. Obidvaja majitelia mali otvorenú bránku a keď som išiel okolo nich, tak sa iba pozerali a nevybehli z dvora. Báli sa môjho psa, lebo keď sa k nim priblížil, tak ušli. V dedine máme aj skoro 2,5 ročnú tibetskú dogu a keď idú okolo jej brány nejakí psy, tak by sa najradšej s nimi hral, ľudí má rád a nešteká zbytočne. S malými psami mám také skúsenosti, že štekajú zo strachu a potom sa schovávajú za majiteľa...V susednej dedine majú malého kríženca a kríženca špica a keď sú spolu, tak je to niečo strašné. Štekajú po niektorých ľuďoch a keď sa k nim priblížite, tak by vám roztrhali nohavice.

17.4.2016 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Albino...jsem si vzpomněla na strašně dávný zážitek s první akitou, co jsem kdy v životě viděla naživo, ne jen na obrázku. Vystoupili jsme z auta v cizí vesnici u tenisové haly ke které jsme to měli asi 100m. Najednou před náma pes jako tele světle béžový, ale krásný. jen nás obešel a šel si po svých, do smíchu mi ale nějak nebylo, že je to akita mi cvaklo. V hale jsme to pak zmínili a tam nám řekli, že je to pes ze sousedství a že je to takový tulák, věčně trajdá po vesnici, ale je hodný, nikomu neublíží, děcka vedle z bytovky si tam normálně hrajou. Nevím, možná to byla americká akita, které jsou prý trochu mírnější povahy, možná i něčím šmrncnutá(třeba hodným labradorem ) ale prostě mi to přišlo už tehdy zvláštní, protože já už o tom psu uvažovala, ale pro povahu jsem si netroufnula.

17.4.2016 11:21

Ja som mal počas svojho života viac psov a ani jeden žiadnemu človeku, psovi alebo inému zvieraťu neublížil. Šteňa som vždy odmalička riadne socializoval a vyplatilo sa mi to.

17.4.2016 14:42

lesnížínka napsal(a):
Za náš život byl můj pes dvakrát pokousaný jezevčíkem a s rozběhem na nás skočil: kavkaz či něco podobného, argentina, berňák a poslední případ z minulého víkendu byl labrador. Jezevčíky neřeším, jsou to hysterické zákeřné potvory(alespoň tady ti naši - pes měl prokouslý čumák, ale tak to přežije) S berňákem to byl rovný boj, ale on je prostě divný, nechová se jako představitel svého plemena, bůhví čím je šmrncnutý. Kavkaz, argentina a labrador - to byly útoky rychlé a náhlé, kdy se odněkud vynořil pes, který utekl pánovi či z pozemku. Ani jeden z těchto psů se ale nechoval typicky po psím: žádné obcházení, ježení, výhružné vrčení, či vyštěkávání, oběhnul nás a okamžitě na mého psa skočil.
Mám psy vyrovnané, také naučené na malé psy, takže ustojí i když mu vzteklý mini jezevčík visí na náprsence. Ten je opravdu supernevychovaný, majitele dobře znám, je to soused z ulice, vidí to a také nechápu, že na psa nevyletí a neusměrní ho, protože tomu psu jde fakt o život. Už měl jednoho, který vlezl k sousedovic háravé kavkazačce a ta ho zabila. A vůbec se nepoučili. Také si říkám, kdy mému psu dojde trpělivost. Ale chápu i ty malé uřvané psy: oni prostě ví, že jsou prckové a snaží se větší psy zastrašovat alespoň tím řevem, u většiny je to jen obrana. Vždycky jsem mým psům vysvětlovala, že pejsek ječí, protože se bojí...což si myslím, že podle gest i nějak poznali, nikdy na psa nevystartovali, nanejvíš vrknutí, když mu chňape po kotníkách. A v tom je právě ten rozdíl: jestli prcek jen řve se staženým ocáskem, tak mi nevadí, že ho majitel neokřikuje a neusměrnuje - je mi to jedno. Pokud ho nechá po psech chňapat, je to už rozcapenost a nevychovanost psa...což ukazuje něco i o majiteli. Jenže to je právě zase o minimálně o dvou pohledech na majitele: někdo má psa a neví o něm opravdu zhola nic, nic o psím chování atd, někdo má psa a myslí si, že jim patří svět a psa prostě neusměrní. Pořád mluvím o malých psech, aby si to zase někdo nevysvětlil po svém.

A jsme u toho - je to jen a jen vina lidí. A tady majitele trpaslíka. Mně vadí, když na nás ječí malý pes, když jde mému velkému psu po nohách, jde na něj zezadu, a jakmile se kavkazanka podívá, tak s řevem, jako by ho právě žrala, běží pryč. Proč já mám mít pastevce zvládnutého a trpělivého s malým nevychovancem? Proč by si to měl nechat velký pes líbit jen proto, že je velký? A proto, že jsme se na jeho výchovu nevykašlali jako majitel trpaslííka? Jednou ji to může dožrat, a pak ho přimáčkne náhubkem a bude... Moji psi chodí zásadně s náhubkem.

17.4.2016 18:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A jsme u toho - je to jen a jen vina lidí. A tady majitele trpaslíka. Mně vadí, když na nás ječí malý pes, když jde mému velkému psu po nohách, jde na něj zezadu, a jakmile se kavkazanka podívá, tak s řevem, jako by ho právě žrala, běží pryč. Proč já mám mít pastevce zvládnutého a trpělivého s malým nevychovancem? Proč by si to měl nechat velký pes líbit jen proto, že je velký? A proto, že jsme se na jeho výchovu nevykašlali jako majitel trpaslííka? Jednou ji to může dožrat, a pak ho přimáčkne náhubkem a bude... Moji psi chodí zásadně s náhubkem.

Vždyť také zastávám názor, že pokud by můj pes nevydržel a pejsu chňapnul, je to problém majitele a ne můj. Já mám psa na vodítku a i jeho trpělivost jistě není nekonečná. Pokud ale vím, že můj pes tohle nezvládá a startuje, jak píšete, bude zabezpečený košíkem. Víc asi proto udělat nemůžete. Souhlas.

17.4.2016 18:28
tapina

XXX.XXX.211.128

Měli jste to nechat v jednom tématu - zajímavé názory atd., aspoň člověk vidí pohledy jiných pejskařů, takhle každé vlákno půjde svou cestou.

Škoda, že tu nejsou (a je to pochopitelné) ti, co mají ty zdrhací velké psy, nevychované prcky, neuklízeči atd. Pohled z téhle strany by to taky chtélo ;-)

Ale jinak děkuji za založení, obojeho, hezky jsem si početla

17.4.2016 19:09
hunter

XXX.XXX.168.162

Nečetl jsem druhou diskuzi na tohle téma. Ale ten nadpis je hodně zavádějící. Spíš by se to mělo jmenovat "Mám strach z debila s velkým psem", "Bojím se velkých psů". Tohle není nic o respektu.

Ke všem cizím psům by člověk měl přistupovat naprosto stejně.

Jasně, že je horší, když vás kousne vlčák, než když vás kousne čivava, ale to je tak celé.
Takto přesně vznikají seznamy "nebezpečných plemen", protože k laikům se přidají i hysteričtí lidé se špatnou zkušeností.
Ještě odbočka k seznamům, skoro všude vznikají na základě historické zkušenosti (plemena, která se používala k zápasům), statistiky, mediálního obrazu a úředního aparátu. Případně státy "opisují" od států, kde už to funguje. Mimochodem počty napadení psa člověkem snad nikde neklesl po zavedení těchto seznamů. A pokud je dané plemeno na seznamu ještě neznamená, že ho nemůžete vlastnit. jen s jejich vlastnictví souvisí větší povinnosti, např. venčení na max 2m vodítku atd.

17.4.2016 19:12
tapina

XXX.XXX.211.128

hunter napsal(a):
Nečetl jsem druhou diskuzi na tohle téma. Ale ten nadpis je hodně zavádějící. Spíš by se to mělo jmenovat "Mám strach z debila s velkým psem", "Bojím se velkých psů". Tohle není nic o respektu.

Ke všem cizím psům by člověk měl přistupovat naprosto stejně.

Jasně, že je horší, když vás kousne vlčák, než když vás kousne čivava, ale to je tak celé.
Takto přesně vznikají seznamy "nebezpečných plemen", protože k laikům se přidají i hysteričtí lidé se špatnou zkušeností.
Ještě odbočka k seznamům, skoro všude vznikají na základě historické zkušenosti (plemena, která se používala k zápasům), statistiky, mediálního obrazu a úředního aparátu. Případně státy "opisují" od států, kde už to funguje. Mimochodem počty napadení psa člověkem snad nikde neklesl po zavedení těchto seznamů. A pokud je dané plemeno na seznamu ještě neznamená, že ho nemůžete vlastnit. jen s jejich vlastnictví souvisí větší povinnosti, např. venčení na max 2m vodítku atd.

Doporučuji přečíst i původní vlákno, fakt to stojí za to.

17.4.2016 20:32

Jen bych dodala, že některé seznamy znamenají úplný zákaz a některé jen omezení a já pořád doufám, že se přestaneme dohadovat který pes je nebezpečnější a vezmeme si vodítka všichni, protože jak si ifaunu najde nějaký další rath, schvalování proběhne už ráno.

17.4.2016 20:39
aj

XXX.XXX.5.173

Já se obavám, že jednou se tyto seznamy zavedou i nás. Stále víc lidí chová psy, pomalu se mi zdá, že domácnost bez psa je raritou. Čím víc psů, tím vyšší výskyt agresivního chování a následně větší tlak na nějakou formu regulace. A před volbami to může být vděčné, hlasy nahánějící téma.

17.4.2016 20:42
tapina

XXX.XXX.211.128

aj napsal(a):
Já se obavám, že jednou se tyto seznamy zavedou i nás. Stále víc lidí chová psy, pomalu se mi zdá, že domácnost bez psa je raritou. Čím víc psů, tím vyšší výskyt agresivního chování a následně větší tlak na nějakou formu regulace. A před volbami to může být vděčné, hlasy nahánějící téma.

Http://zpravy.idnes.cz/cesi-a-psi-serial-fenomen-0xk-/domaci.aspx?c=A160226_141216_domaci_mav.

17.4.2016 20:49
aj

XXX.XXX.5.173

To Ťapino- nejvíc se mi líbila zmínka o brněnské firmě, kde si zaměstnanci můžou vzít do práce psa. To by se mi líbilo.

17.4.2016 20:59
tapina

XXX.XXX.211.128

aj napsal(a):
To Ťapino- nejvíc se mi líbila zmínka o brněnské firmě, kde si zaměstnanci můžou vzít do práce psa. To by se mi líbilo.

My máme u nás na pracovišti "místečko" pro psa lidí co k nám přicházejí. Zatím to využila jen jedna stará paní, ale udělala mi strašnou radost. Hned jsem měla krásnější den.

Do té doby ho vždy přivazovala venku, viděli jsme na něho z okna, ale měla jsem strašné nervy, aby mu, vzhledem k tomu, kde pracuju, někdo třeba neublížil nebo ho nepustil. I když jsem paní říkala, ať ho klidně vezme dovnitř, osmělila se až napotřetí. Bylo to strašně fajn. Ale protože pejsek i paní jsou klidní, rozvážní atd.

17.4.2016 21:06

aj napsal(a):

Tak jsem to myslela.

17.4.2016 21:08
tapina

XXX.XXX.211.128

Tak jsem to myslela.

Já si pořád říkám, kdyby se tady něco takového mělo stát, je teda tady v ČR pořád víc pejskařů než nepejskařů nebo aspoň nastejno - tak s tím snad něco uděláme...

17.4.2016 21:17

tapina napsal(a):
Já si pořád říkám, kdyby se tady něco takového mělo stát, je teda tady v ČR pořád víc pejskařů než nepejskařů nebo aspoň nastejno - tak s tím snad něco uděláme...

Už se prý dělalo, nějaký sraz bullů v praze, protesty...no ale nechce se mi na to spoléhat, čr se přece musí opičit po "vyspělejších" státech Společenství.

17.4.2016 21:18
tapina

XXX.XXX.211.128

Už se prý dělalo, nějaký sraz bullů v praze, protesty...no ale nechce se mi na to spoléhat, čr se přece musí opičit po "vyspělejších" státech Společenství.

Hm ale politici se musejí zavděčit především voličům, ne?

17.4.2016 21:25

lesnížínka napsal(a):
Vždyť také zastávám názor, že pokud by můj pes nevydržel a pejsu chňapnul, je to problém majitele a ne můj. Já mám psa na vodítku a i jeho trpělivost jistě není nekonečná. Pokud ale vím, že můj pes tohle nezvládá a startuje, jak píšete, bude zabezpečený košíkem. Víc asi proto udělat nemůžete. Souhlas.

Mě nejvíc, jako majielku velkých psů, štve to, že já mám mít psa, který nehne brvou, když kolem něj lítá malý otrapa, že si má defakto od malých psů nechat vše líbit, protože jakmile zareaguje, na malého otravného pinďu, který kolem nás v amoku lítá a štěká, když na něj můj pes zařve, tak v tu ránu mám já agresivní bestii, se kterou bych neměla vůbec vycházet ven, to že já vedu psa u nohy na krátkém vodítku, že na malého psa nezaútočil, jen se prostě ozval, nikoho nezajímá, jsem v tu ránu neschopná majitelka velké zabijácké bestie.
Samozřejmě, že my majitelé velkých psů máme větší zodpovědnost než majitel čivavy...ta nikoho nezabije ani vážně nezraní, zatímco můj pes je toho fyzicky schopný a byl by k tomu i ochotný...mohli bysme malé psy zakusovat na potkání...což jim samozřejmě není dovoleno.
Proto mám raději majitelé velkých psů...zatím jsem se tedy nesetkala s debilem...občas se stane, že si psi něco vysvětlí, když je to přes čáru, tak prostě mezi ně vlítnem a každý popadne svýho psa, zkontrolujem, jestli si pašáci nic neudělali (za 25 let žádné zranění) a jede se dál, také když se míjíme s velkým psem je to většinou bez problémů, když už na dálku vidíme, že si psi moc nesedí, tak se prostě obejdeme a fertig...
Prostě si nemyslím, že by si můj velký pes měl nechat vše líbit... já jsem tady proto, abych mu zabránila fyzicky někomu ublížit...víc dělat neumím ne z každého psa lze vychovat flegmatika, kterému nic nevadí...mrzí mě, že jsou pejskaři rozděleni defakto na dva tábory a omlouvám se majitelům malých vychovaných pejsků...protože i ti jsou mezi námi...opravdu toto není mířeno proti nim

17.4.2016 21:30

tapina napsal(a):
Hm ale politici se musejí zavděčit především voličům, ne?

Před volbami ano, jak říká anja ne, jasné, chápu jak to myslíte. když jdu se 4 měsíčním psem, lidé uhýbají, přechází na druhou stranu, zvedají malé i stejně velké pejsky. ten strach je tady obrovský. určitě i před velkými nebo středními psy s košíkem. košík - kouše. takže nevěřím. omezení by mi nevadilo, naopak, každý s kapucí by je prostě mít neměl :D.

17.4.2016 21:36
tapina

XXX.XXX.211.128

Před volbami ano, jak říká anja ne, jasné, chápu jak to myslíte. když jdu se 4 měsíčním psem, lidé uhýbají, přechází na druhou stranu, zvedají malé i stejně velké pejsky. ten strach je tady obrovský. určitě i před velkými nebo středními psy s košíkem. košík - kouše. takže nevěřím. omezení by mi nevadilo, naopak, každý s kapucí by je prostě mít neměl :D.

Řekla bych chce to do televize víc k lidem láskyplných bulíčků. Něco ve stylu komisař Rex, Lassie se vrací, Bílý tesák. Pro kapucáře už by to nebylo tak atraktivní a dostatečně alternativní Hm na druhou stranu, kam to dopracovalo 101 dalmatinů, že jo

17.4.2016 21:41

tapina napsal(a):
Řekla bych chce to do televize víc k lidem láskyplných bulíčků. Něco ve stylu komisař Rex, Lassie se vrací, Bílý tesák. Pro kapucáře už by to nebylo tak atraktivní a dostatečně alternativní Hm na druhou stranu, kam to dopracovalo 101 dalmatinů, že jo

Jeden pan psí našeptávač povídal v televizi: "víte, že roztomilý pejsek ve filmu malí uličníci je pitbull?" a lidé říkali: "neeee, vážně?"
a to je tak vše.

17.4.2016 22:36
tapina

XXX.XXX.211.128

Jeden pan psí našeptávač povídal v televizi: "víte, že roztomilý pejsek ve filmu malí uličníci je pitbull?" a lidé říkali: "neeee, vážně?"
a to je tak vše.

Jej tak to neznám! Ale má to krásný poster.

Není náhodou strýček Fido pitbull - velká hlava, uši, barva a chůze?

17.4.2016 22:42

Dnes sme išli okolo domu kde majú dvoch jazvečíkov. Obidvaja boli nalepení na plote a strašne zúrili a moju fenku ani nehlo a to ich štvalo ešte viac. Ináč keď neboli za plotom, tak utiekli od strachu.

17.4.2016 22:42
aj

XXX.XXX.5.173

Pls, koho si mám představit pod pojmem "kapucář "?

17.4.2016 22:47
tapina

XXX.XXX.211.128

aj napsal(a):
Pls, koho si mám představit pod pojmem "kapucář "?

Tak celkem co chcete ;-) myslím, že se to tu vylouplo v souvislosti s růžovými obojky.

Prostě, jakože jsou určité stereotypy k určitým rasám psů, tak jsou určité stereotypy k některým skupinám lidí.

18.4.2016 07:19

"Mě nejvíc, jako majielku velkých psů, štve to, že já mám mít psa, který nehne brvou, když kolem něj lítá malý otrapa, že si má defakto od malých psů nechat vše líbit, protože jakmile zareaguje, na malého otravného pinďu, který kolem nás v amoku lítá a štěká, když na něj můj pes zařve, tak v tu ránu mám já agresivní bestii, se kterou bych neměla vůbec vycházet ven, to že já vedu psa u nohy na krátkém vodítku, že na malého psa nezaútočil, jen se prostě ozval, nikoho nezajímá, jsem v tu ránu neschopná majitelka velké zabijácké bestie."
To mě vždycky napadne, jestli je takový rozdíl v mentalitě lidí dle místa...? Já v podstatě mám velkou zabijáckou bestii a ještě nikdy se mi nestalo, že by mi někdo při takové příležitosti jakkoliv nadával...je pravda, že pokud je to cizí zvíře ovladatelné a má s sebou majitele, tak ho k nám nikdo nepustí, a pokud není ovladatelné, tak se mi majitel omluví...

"víc dělat neumím ne z každého psa lze vychovat flegmatika, kterému nic nevadí"
tohle vypíchnu, protože tohle je přesně to, co vychovat NELZE! Flegmatik, sangvinik, cholerik a melancholik - to jsou typy nervové soustavy, neboli temperament a to je věc vrozená a ne získaná! Výchovou psa můžu naučit nějaké chování, můžu ho naučit i ten klid jako chování a můžu ho v jeho typu posunout v nějakých mezích, ale nervovou soustavu nezměním.

18.4.2016 07:51

Hmn..
Naštěstí se nám to stalo opravdu jen párkrát, ale i tak to zamrzí...většinou situace vypadá tak, že se páník snaží odchytit malého hrdinu...my se zastavíme pesany usadím a sledujeme divadlo...následuje omluva, ale tak 2x za rok narazíme na hysterickou paničku a je vymalováno...

Já mám zase velmi výborné zkušenosti s majiteli velkých psů, ještě jsem nenarazila na tzv. debila a pro změnu zírám, jaké mají zkušenosti ostatní...je to fakt asi hodně o lokalitě.

Ten flegmatik byl míněn jako příměr...někdo kterému je všechno jedno a na nic nereaguje...

21.4.2016 02:35
albina

XXX.XXX.229.168

Však si napsala:
"že všetci, čo máme veľkých psov, by sme mali niesť zodpovednosť, či už za plotom, alebo pred plotom..."

Takže majitelé malých psů jí nest nemusí?

Ale musia, samozrejme, ako chces, tak bude...ale tak isto by mali niest zodpovednost majitelia maciek, papagajov, fretiek, holubov a inych tvorov, je mi luto, ze mam zle skusenosti, krvave, len od velkych psov, a preto som sa na velkych psov v svojom prispevku sustredila, ( a nic ine, ziadnu inu zodpovednost, v nicom a pri nicom som neriesila, len moje skusenosti...A LEN O TOM SOM PISALA, TEDA LEN O TOM) ale uznavam, ked ma pohryzie zlata rybicka, zahrniem do svojho prispevku aj pyrane, agresivne lienky, lebo tie tiez hryzu, ...

Nechapem, preco stale riesis nieco ine, nez to, o com ja pisem...Teda MOJE zazitky...a teda NIE vseobecne pravidla chovania majitelov akychkolvek psov, vratane hovienok...ak napisem, ze som mala zlu skusenost, s predavackou v zelovoci, a napisem ze bola neprijemna, tak hadam nemusim pisat, ze neprijemne su aj predavacky v masiarstve, hypermarketoch a v bufetoch, alebo musim, ? Aby si bola spokojna?

21.4.2016 07:40

Je velmi zajímavé, že některé diskutující asi co chvíli obtěžuje, napadá, kouše a já nevím co všechno ještě jim dělá, velký pes či velcí psi.

21.4.2016 07:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Je velmi zajímavé, že některé diskutující asi co chvíli obtěžuje, napadá, kouše a já nevím co všechno ještě jim dělá, velký pes či velcí psi.

Za a) malý pes je mi jedno, když sama mám velkého, co to snese, za b) nenapadlo vás, že může bydlet v ulici kde se náhodou sešli tři nezodpovědní majitelé velkých psů?

21.4.2016 08:02

Balu, je možné, že tyto některé osoby to přitahují už svým podvědomým strachem ?

říkáme malýmu psíčkovi no jo šmudlo štěkáš jak pominutý a koušeš mě do nohavice páč se bojíš viď.

velký pes nemá nárok na jiný stav mysli než hlídej a sundej k zemi, nebojí se.

nebo to jen nedokážeme přečíst.

21.4.2016 09:44

lesnížínka napsal(a):
Za a) malý pes je mi jedno, když sama mám velkého, co to snese, za b) nenapadlo vás, že může bydlet v ulici kde se náhodou sešli tři nezodpovědní majitelé velkých psů?

B) příliš velká náhoda
a) malý nebo velký - člověk má z diskuze pocit, že žije v nebezpečné zemi, kde ho každou chvíli napadne pes, malý, z kterého si diskutující nic nedělají, protože přece malý pes není nebezpečný, a velký, který je nebezpečný už jenom z podstaty že je velký. A jen já žiju asi někde na jiné planetě, protože něco takového nezažívám.

21.4.2016 12:01

B) příliš velká náhoda
a) malý nebo velký - člověk má z diskuze pocit, že žije v nebezpečné zemi, kde ho každou chvíli napadne pes, malý, z kterého si diskutující nic nedělají, protože přece malý pes není nebezpečný, a velký, který je nebezpečný už jenom z podstaty že je velký. A jen já žiju asi někde na jiné planetě, protože něco takového nezažívám.

Nežijete...možná mě někteří majitelé malých psů štvou...protože automaticky se spoléhají na to, že můj velký pes tomu jejich malému neublíží...párkrát mě hysterická panička osočila, cože to mám za agresivního psa...to když fena na toho jejího pinďu zablafala...ale není to pravidlo, spíš to člověka zamrzí...
Ale jinak jsem se ještě s žádným majitelem-debilem za celý svůj život nesetkala...u velkých psů nikdy...(když to tady čtu, tak mě až mrazí).

21.4.2016 12:39

Nežijete...možná mě někteří majitelé malých psů štvou...protože automaticky se spoléhají na to, že můj velký pes tomu jejich malému neublíží...párkrát mě hysterická panička osočila, cože to mám za agresivního psa...to když fena na toho jejího pinďu zablafala...ale není to pravidlo, spíš to člověka zamrzí...
Ale jinak jsem se ještě s žádným majitelem-debilem za celý svůj život nesetkala...u velkých psů nikdy...(když to tady čtu, tak mě až mrazí).

Když majitel - blbec, tak to byl víceméně vždy majitel malého nevychovaného psa. Spíš afektovaná majitelka. Přitom i malý pes se dá vychovat tak, aby byl příjemný, a ne uňafaný zmetek.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2016 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.218

albina napsal(a):
Ale musia, samozrejme, ako chces, tak bude...ale tak isto by mali niest zodpovednost majitelia maciek, papagajov, fretiek, holubov a inych tvorov, je mi luto, ze mam zle skusenosti, krvave, len od velkych psov, a preto som sa na velkych psov v svojom prispevku sustredila, ( a nic ine, ziadnu inu zodpovednost, v nicom a pri nicom som neriesila, len moje skusenosti...A LEN O TOM SOM PISALA, TEDA LEN O TOM) ale uznavam, ked ma pohryzie zlata rybicka, zahrniem do svojho prispevku aj pyrane, agresivne lienky, lebo tie tiez hryzu, ...

Nechapem, preco stale riesis nieco ine, nez to, o com ja pisem...Teda MOJE zazitky...a teda NIE vseobecne pravidla chovania majitelov akychkolvek psov, vratane hovienok...ak napisem, ze som mala zlu skusenost, s predavackou v zelovoci, a napisem ze bola neprijemna, tak hadam nemusim pisat, ze neprijemne su aj predavacky v masiarstve, hypermarketoch a v bufetoch, alebo musim, ? Aby si bola spokojna?

Já jsem spokojená

Neregistrovaný uživatel

21.4.2016 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.218

Vskutku je to zajímavé...

21.4.2016 22:51
kobylatko

XXX.XXX.45.44

SimonL napsal(a):
Ano, plně chápu.Já chodím pro bezpečí okolí s náhubkem a na stopovačce i tam kde tuším, že bych mohl narazit na náhodně pohybující se lidi i s jejich psy.Snad nezažiju situaci, kdy se na nás bude řítit neurvalý pes, asi by to byl zápas na život a na smrt.Někteří majitelé psů mě serou doběla svým přístupem k majitelům obřích plemen, všichni víme jak to je.Napadení velkým psem není příjemná záležitost, vím že některé lidi klátí infarkt, když na ně můj pes spustí jen výhružné bručovité zavrčení.Je ale i zvláštní že mnoho lidí co ho vidí běsnit za plotem zastaví se a psa si zkoumavě prohlíží.

Taktéž .

"Je ale i zvláštní že mnoho lidí co ho vidí běsnit za plotem zastaví se a psa si zkoumavě prohlíží."

A co je ještě lepší tak když jde kolem našeho někdo ze psem na joju který má rozmotaný tak do půlky a nechá svý čoklisko oxidovat u našeho plotu a provokovat tak naše psiska .

21.4.2016 22:58
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Taktéž .A dokonce se mi stalo že mě pokousal kokr co byl asi 30m daleko oděmě za plotem v protější ulici, zničehož nic přeskočil plot, doběhl ke mě a rafnul mě do nohy a zas utekl zpátky, vůbec jsem nešla kolem toho psa, ulice byli do Y já šla do ulice vlevo domů a pes byl v ulici napravo.No došourala jsem se za majitelkou a vyřešilo se to naštěstí.O týden později úplně stejně zaútočil na nějakou malou holku, tak psa nechali uspat.

22.4.2016 11:36
mishaad

XXX.XXX.18.79

kobylatko napsal(a):
Taktéž .

"Je ale i zvláštní že mnoho lidí co ho vidí běsnit za plotem zastaví se a psa si zkoumavě prohlíží."

A co je ještě lepší tak když jde kolem našeho někdo ze psem na joju který má rozmotaný tak do půlky a nechá svý čoklisko oxidovat u našeho plotu a provokovat tak naše psiska .

Připomněla jste mi mou situaci. Mame velikou branu pod kterou je mezera (mala), protoze vjezd je do kopce a nedala by se jinak otevrit. Jelikoz mame odjakziva velke psy, neresime malou mezeru, stejne by tam neprolezly. Alw co me udivuje, ze kdyz mame na plote "Pozor ZLY pes" tak, ze panicci s malymi psy si dovoli aby pes prolezl k nam na pomezek a oni jeste nadavaji, ze mame blbe zabezpeceny pozemek. Tito "psi sebevrazi' maji jedine stesti, ze v danou chvili se pes na pozemku nenachazi. Jinak si neumim vysvetlit jak bych danou situaci resila - nas pes by ho okamzite zabil.
A jak.pisete, ze si psa prohlizi... Stare duchodkyne to u me maji jako hobby. "Je slecno to je pitbull?" ne labrador "mohla by jste ho zavrit, my se tu bojime chodit" Ne nemohla, nestekal by kdyby jste tu nekdakala pul hodiny "vy ho bijete, ze je tak nepříčetný?" ne, ale vas asi brzy zacnu... "Kouše?"
Ja uz se opravdu jen nasmivam.. Kdyz bydlite na ulici kde jsou 3 baraky, projde tu 5 lidi za den, ale pani drbny si zrovna vyberou místo pred vasim barakem, kde je jediny pes v blizkem okoli :D.

22.4.2016 11:39
mishaad

XXX.XXX.18.79

Jeste dodam, ze mam hrooozne nevychovaneho psa, protoze steka na "sněm drben". Vzdy to rika pani, která se brani tim, ze jejich pes nesteka a je hodny.. No on je rozdil 40kg x labrador v plne sile a 15-ti leta kokršpanělka ktera je hlucha, slepa a chroma..

22.4.2016 11:56

mishaad napsal(a):
Připomněla jste mi mou situaci. Mame velikou branu pod kterou je mezera (mala), protoze vjezd je do kopce a nedala by se jinak otevrit. Jelikoz mame odjakziva velke psy, neresime malou mezeru, stejne by tam neprolezly. Alw co me udivuje, ze kdyz mame na plote "Pozor ZLY pes" tak, ze panicci s malymi psy si dovoli aby pes prolezl k nam na pomezek a oni jeste nadavaji, ze mame blbe zabezpeceny pozemek. Tito "psi sebevrazi' maji jedine stesti, ze v danou chvili se pes na pozemku nenachazi. Jinak si neumim vysvetlit jak bych danou situaci resila - nas pes by ho okamzite zabil.
A jak.pisete, ze si psa prohlizi... Stare duchodkyne to u me maji jako hobby. "Je slecno to je pitbull?" ne labrador "mohla by jste ho zavrit, my se tu bojime chodit" Ne nemohla, nestekal by kdyby jste tu nekdakala pul hodiny "vy ho bijete, ze je tak nepříčetný?" ne, ale vas asi brzy zacnu... "Kouše?"
Ja uz se opravdu jen nasmivam.. Kdyz bydlite na ulici kde jsou 3 baraky, projde tu 5 lidi za den, ale pani drbny si zrovna vyberou místo pred vasim barakem, kde je jediny pes v blizkem okoli :D.

Tak to potom nemáte pravého labradora. Ja som mal fenu, ktorá vychádzala s cudzími ľuďmi, psami a neštekala skoro vôbec. Bohužiaľ v dnešnej dobre je toto plemeno tak prešlachtené, že ani neviete s čím je pokrížené. V poslednej dobe stretávam veľa agresívnych labradorov a zlaťákov.

22.4.2016 12:11
kobylatko

XXX.XXX.45.44

mishaad napsal(a):

Taky jste mi něco připoměla, sousedi u nás v ulici mají dva čau čau, sousedi pod něma měli yorka či co to bylo, no na psiska furt dorážel a provokoval je přes jejich společný plot zahrady, no vyhrabal si tam při to provokování i dolík pod tím plotem, čauové nic, na štěkání té malé rukavice prý nějak moc nereágovali no a jak pod ten plot uřvaná rukavice strčila svou palici tak mu ji prý ukousli.

22.4.2016 12:25
mishaad

XXX.XXX.52.153

kobylatko napsal(a):
Taky jste mi něco připoměla, sousedi u nás v ulici mají dva čau čau, sousedi pod něma měli yorka či co to bylo, no na psiska furt dorážel a provokoval je přes jejich společný plot zahrady, no vyhrabal si tam při to provokování i dolík pod tím plotem, čauové nic, na štěkání té malé rukavice prý nějak moc nereágovali no a jak pod ten plot uřvaná rukavice strčila svou palici tak mu ji prý ukousli.

Jeden nas "známý" pustil k nam na zahradu jorka, pritom si pred nasim barakem palil cigaretu. Kdyz jsem zpozorovala, ze je před domem a blokuje ulici sla jsem ho asi 150. Varovat at odjede pryc, mel stesti, ze jsem psa mela na voditku, ze jdeme vencit. Okamžitě po me zacal rvat at si psa zavru do baraku, ze ceka na dceru. Po mem hysterickem zachvatu si psa musel vytahnout mezerou pod plotem. Pote mi sproste nadaval, muj pes byl uplne v raplu- pan ho jednou pekne "placnul" pres zadek a od te doby je na nej vysazeny. Porad remcal, tak jsem vysla z brany a varovala ho, ze pokud nezavre tlamu sam dopomuze mu muj mazlik.. Neucinil tak, byla jsem nucena povolit voditko, blb*cek v soku skocil do auta a od te doby na dcerusku ceka v ulici nad nami.
Ja si někdo muze dovolit pustit jorka na pozemek kde je opravdu vztekly pes (venku je tedy az moc hodny- ale hlida si svoje za szdou cenu) to proste nechapu.. To je jak kdbych si otevrela nejakou branu a sveho.psa tam pustila vyvencit
Zpetne lituji toho, ze jsem mela voditko...

22.4.2016 12:32
mishaad

XXX.XXX.52.153

Musim jeste podotknou, ze pes by po nem ani nesteknul kdyby "vetrelec" nerval nacele sidliste... Za to ja byt psem, plot prelezu a roztrham ho bez mrknuti a jako zakusek si dam tu drzou krysu co mi ocurala auto. Protoze tohle je opakovana situace, nemela jsem jinou moznost, nez nechat "vystartovat" psa.. A to od nej byl 2m kdyz jsem popustila voditko :D.

Neregistrovaný uživatel

22.4.2016 14:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.38

kobylatko napsal(a):
Taktéž .

Co když se zastaví, oni maj tendence si se psem povídat, což ho samozřejmě rozpaluje do běla...
Kdyby člověk jen prošel, psa by to nechalo chladným, ale zastavit se, na psa čučet a ještě sis nim povídat nebo povelovat, to se*e i mě...

A přesně, ideální vzít malýho psa na jóju a jít k plotu prudit...
Zaplať pánbu, že to u nás již není možné...

22.4.2016 15:42

Co když se zastaví, oni maj tendence si se psem povídat, což ho samozřejmě rozpaluje do běla...
Kdyby člověk jen prošel, psa by to nechalo chladným, ale zastavit se, na psa čučet a ještě sis nim povídat nebo povelovat, to se*e i mě...

Tohle se asi děje všude, jak přes kopírák...ještě, že jsme na konci města a moc velký provoz kolem nás není...i tak to někdy stačí...

22.4.2016 17:04
albina

XXX.XXX.229.168

No a zase, ...mozno to nebolo co chvili, to ta nenapadlo? Mozno to bolo v priebehu rokov, a teda pred 20 rokmi, pred 9 rokmi, pred piatimi rokmi a tento rok, a prave kvoli zazitku tento rok som to napisala...A zase, aby zas nedoslo k tomu, ze kolko to mam asi rokov, ved som musela byt v skolke a podobne poznamky, no mam vela rokov, a v pohode sa tie zazitky vojdu do obdobia mojho dospeleho zivota...u nas je prislovie, ze kto chce bit psa, palicu si najde...

22.4.2016 18:23
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tohle se asi děje všude, jak přes kopírák...ještě, že jsme na konci města a moc velký provoz kolem nás není...i tak to někdy stačí...

Přesně.Taky jsme na vesnici bokem a moc tu provoz není ale i tak je to kolikrát za trest...

22.4.2016 18:32
kobylatko

XXX.XXX.45.44

No to povelování a huhlání na psy mě taky dožírá , psiska akorát naserou.

" A přesně, ideální vzít malýho psa na jóju a jít k plotu prudit.. "

No malý... I velký psy... onehdá tu šel takhle chlap na jóju s labem a malem pak ryl hubou o zem . ( asi už se opakuju... ale chodí tu tak docela často ).

Pak tu chodí další s ČSV, psa má sice u nohy na vodítku ale na úplně blbý straně, na levo, místo aby si psa dal napravo aby tak jeho pes neprovokoval našeho, jeho pes se totiž zmýtá na vodítku a štěkokvičí na našeho psa jak píchlý prase.Pak se chlap hrozně diví že mu pes podráží nohy jak se na tom vodítku motá a táhne a je rad že sebou neflákne o zem a pes ho nepotáhá.

22.4.2016 20:37
albina

XXX.XXX.229.168

Dneska o 20:16:28 som pocula jacat milacika pri plote, milacik strazi dovtedy, kym nezapnem alarm, lebo nas dva krat vykradli...Pocujem detske ziapanie, hau hau a stekanie maleho psa, potom skucanie maleho psa...vybehnem k plotu a tam mamicka, zakecana so susedou, hladka zraneneho MALEHO NEVYCHOVANEHO psa, lebo mame cca 6,5 cm medzery v plote, ale dietko robilo hau hau a MALY NEVYCHOVANY PES stekal o dusu a bohuzial, na sekundu prestrcil nufak, a vsetko sa to dialo pocas toho, co sa mamicka vykeciavala...tak milacik MALEHO NEVYCHOVANEHO PSA skrabol na nufaku a mamicka chytala hysterie...ostatok nie je podstatny, len som presne casovo zaznamenala, ako dokaz, ze v mojom zivote su aj situacie, kedy mi lezu na nervy MALI, NEVYCHOVANI psi...ale to ma nejako az tak netrapi, a je mi luto, ze som to doteraz tak zle mapovala,...trapia ma skor zakecane mamicky a mali nevychovani homo sapiens, ale to je uz iny pribeh...Ano, v aj majitelia malych nevychovanych psov by sa mali chovat zodpovedne...uz je dobre?

22.4.2016 20:49

albina napsal(a):
Dneska o 20:16:28 som pocula jacat milacika pri plote, milacik strazi dovtedy, kym nezapnem alarm, lebo nas dva krat vykradli...Pocujem detske ziapanie, hau hau a stekanie maleho psa, potom skucanie maleho psa...vybehnem k plotu a tam mamicka, zakecana so susedou, hladka zraneneho MALEHO NEVYCHOVANEHO psa, lebo mame cca 6,5 cm medzery v plote, ale dietko robilo hau hau a MALY NEVYCHOVANY PES stekal o dusu a bohuzial, na sekundu prestrcil nufak, a vsetko sa to dialo pocas toho, co sa mamicka vykeciavala...tak milacik MALEHO NEVYCHOVANEHO PSA skrabol na nufaku a mamicka chytala hysterie...ostatok nie je podstatny, len som presne casovo zaznamenala, ako dokaz, ze v mojom zivote su aj situacie, kedy mi lezu na nervy MALI, NEVYCHOVANI psi...ale to ma nejako az tak netrapi, a je mi luto, ze som to doteraz tak zle mapovala,...trapia ma skor zakecane mamicky a mali nevychovani homo sapiens, ale to je uz iny pribeh...Ano, v aj majitelia malych nevychovanych psov by sa mali chovat zodpovedne...uz je dobre?

Tak nevychované maminky s nevychovanýma dětma mě iritují víc než všichni nevychovaní psi dohromady...klepu se vzteky, jen když zaslechnu nějakou, jak říká své ratolesti "no podívej bernardýn...jdi si ho pohladit" nebo se dítě od zakecané maminky rozběhne si mého psího méďu pohladit samo...už mě nebaví na maminkám vysvětlovat, že nemám dobráckýho bernardýna a že můj pes není rozhodně na jejich děti zvědavej...odpovědí mi je, proč tedy nemá košík, když je zlej...minulý týden se mi to shodou okolností stalo 2x, takže jsem feně po šesti letech bez košíku šla ten košík koupit a budu doufat, že nasazený košík je dostatečné znamení, že mám AGRESIVNÍ BESTII a že se tudíž budou lidé chovat s náležitým respektem (a to i přesto, že moji psi cizí lidi naprosto ignorují), tak doufám, že to zabere a že nás tímto přestanou lidi otravovat.

22.4.2016 20:52

Tak nevychované maminky s nevychovanýma dětma mě iritují víc než všichni nevychovaní psi dohromady...klepu se vzteky, jen když zaslechnu nějakou, jak říká své ratolesti "no podívej bernardýn...jdi si ho pohladit" nebo se dítě od zakecané maminky rozběhne si mého psího méďu pohladit samo...už mě nebaví na maminkám vysvětlovat, že nemám dobráckýho bernardýna a že můj pes není rozhodně na jejich děti zvědavej...odpovědí mi je, proč tedy nemá košík, když je zlej...minulý týden se mi to shodou okolností stalo 2x, takže jsem feně po šesti letech bez košíku šla ten košík koupit a budu doufat, že nasazený košík je dostatečné znamení, že mám AGRESIVNÍ BESTII a že se tudíž budou lidé chovat s náležitým respektem (a to i přesto, že moji psi cizí lidi naprosto ignorují), tak doufám, že to zabere a že nás tímto přestanou lidi otravovat.

Budou, určitě nám se vyhýbají a nejen kvůli náhubku.

22.4.2016 21:00
bhk

XXX.XXX.210.20

Prostě pokud narazíte na vola - tak je fuk zda má malého či velkého psa.
Nesdílím názor, že majitelé velkých psů jsou zodpovědnější než majitelé těch menších..
Mé psy např.když jsem žila ve městě celkem pravidelně napadali psiska z jedné chovky-vždy na volno a vždy bez náhubku a vždy ve dvou - plemene Irský Vlkodav-takže fakt bezva...a samozdřejmě majitel stojí a na psa z dálky řve a výsledek oonic...
Zážitků jak s těma velkýma tak malýma mám bohužel dost a je to 50na50...

22.4.2016 21:37
albina

XXX.XXX.229.168

bhk napsal(a):
Prostě pokud narazíte na vola - tak je fuk zda má malého či velkého psa.
Nesdílím názor, že majitelé velkých psů jsou zodpovědnější než majitelé těch menších..
Mé psy např.když jsem žila ve městě celkem pravidelně napadali psiska z jedné chovky-vždy na volno a vždy bez náhubku a vždy ve dvou - plemene Irský Vlkodav-takže fakt bezva...a samozdřejmě majitel stojí a na psa z dálky řve a výsledek oonic...
Zážitků jak s těma velkýma tak malýma mám bohužel dost a je to 50na50...

Ano, ja tiez...lenze s tymi velkymi to je tazsie zvladat, a uz ked su dvaja, niekedy ide o krvave potycky...Preto som sa sustredila len na tych velkych, ale nikde som nepisala, ze aj mali nemozu byt neprijemni, su a neustale, mne vsak slo o to, ze ak mam teraz, doma, velkeho psa, co moze ublizit, nenechavam nic na nahodu, snazim sa chovat zodpovedne, predvidat...mam dobre ploty...
Ale mala som aj malych krizencov co tiez boli potvory, a aj huskych, a pocas ich zivota so mnou som mala taky nonsalantny pocit bezstarostnosti, ktory teraz uz nemam, a odhliadnuc od malych psov, co tiez robia stres, problemy, hryzu...tak teraz, ked mam doma akitu, a tento mesiac zase pisali, ze nejaka akita oskalpovala dievcatko, uvedomujem si ovela viac, ako pred tym, ze musim niest zodpovednost, ze to uz nie je o dvoch stichoch na nohe, ani neprijemnom zazitku a ani hadke, ...ze je to o tom, ze moj pes ozaj moze niekomu ublizit, ak sa nebudem chovat zodpovedne...

22.4.2016 21:43
bhk

XXX.XXX.210.20

Ano, malého zaženete lehce - velký navíc v tandemu je opravdu dost problém...

22.4.2016 21:59
albina

XXX.XXX.229.168

No o hau hau mamickach, co sa vykeciavaju, zatial co ich dietky drazdia pri plotoch cudzich psov, co ziapu tak, ze im ide pena od huby, skusaju hladkat cokolvek, jazdit na cudzich psoch a pod...som chcela napisat osobitny clanok, ale nechce sa mi, musela by som vysvetlovat, ze samozrejme su nezodpovedni aj oteckovia, babicky, dedovia, surodenci, strykovia, tetusky a aj bratranci, a su nezodpovedni aj majitelia psov za plotom a tak...sa mi nechce...ale mozno ma to prejde...a napisem o detoch, s americkou vychovou a dosledkoch, (mnozstvo clankov o tom, ze niekde nieco napadlo dieta, vratane tej akity, co oskalpovala dievcatko, co ho islo hladkat vtedy, ked pes PIL VODU...)ze ved nechapeme, nas pes si to necha, a ved ho poznal, nikdy nic neurobil, ale nuz...ja som zazila dietky, co robili, to, co robili doma na plysakoch alebo svojmu apatickemu psovi...samozrejme v priebehu mojho DLHEHO ZIVOTA...asi som nastvana, tak to necham tak, nechapem komentare, co neriesia clanok, ale nesutale hladaju uplne nieco ine, co v tom clanku nie je, netusim, preco by to tam malo byt a preco by to tam malo byt...

22.4.2016 22:36
albina

XXX.XXX.229.168

SimonL napsal(a):

Dakujem ti velmi pekne za tvoj prispevok...konecne mam pocit, ze niekto chape, co som myslela a pisala...nejako mi tvoj prispevok usiel...
Tak si predstav, ze ides so svojim psom na prechadzku, s manzelkou (priatelkou) dietkom a z nicoho nic, bez hlesu, nevydali jediny zvuk, sa na teba vyrutia 4 AO, matka a jej deti, takmer rovnako velke ako matka...matka zvali psa, co ho drzal moj syn 7 rocny a roztrhne mu brucho, nastane chaos a krik, moj syn automaticky zobral psa na ruky, matka ho zvalila, jej deti nam branili v pristupe k synovi, a nesla po nasom synovi, chcela zabit nasho psa, a tak jej natrhla brucho tak, ze jej trcali creva...az sme pustili nasho huskyho, co skocil na chrbat matke, a pritom sme mali pocit, ze sme ho odsudili na smrt...ak by boli tie deti vacsie a skusenejsie, tak v mihu roztrhaju nasich psov na cimpr campr...

A strasne bolo to, ze ked teda nas husky rozohnal svorku, matka ich o nejakych par metroch vyssie znovu zosikovala, a bez hlesu znovu zautocili, a keby sme chceli branit svojich psov, tak mame smolu...nastastie na ten krik vybehli susedia a dobre to dopadlo...
Hovorila, pisala som o SVORKE, teda minimalne dvoch psoch, a je jedno, ci zanedbanych firemnych, alebo utekavych, lebo majitel nema dobre ploty...ci hrdych majiteloch akoze vycvicenych psov, ...nechat pobehovat bez voditka, dvoch dobermanov, dvoch pitbulov, dvoch RTW, je nieco, co sa podla mojich skusenosti moze vykmnut z ruk, akokolvek sebavedomych majitelov...a moze to zle dopadnut...lebo ak k tomu dojde, a ja mam doma akitu, tak mi nic ine neostane, ako pustit ju z voditka, a potom...naozaj by to bol zapas na zivot a na smrt...a to by bolo to, co nechcem zazit a kvoli comu som ten clanok vlastne napisala...

23.4.2016 02:48
albina

XXX.XXX.229.168

Terven napsal(a):
No, Wulfino, bohužel je to tak
Já bych si třeba nepořídila psa, který má potenciál zabít nebo vážně ublížit, protože nechci nést tu zodpovědnost. Čímž neodsuzuju nikoho, kdo jej má - každého volba.
Jistěže odpovědnost nesu i za malého, snažím se, aby byl vychovaný a neobtěžoval. Ale pokud se mi to vymkne nebo pes bude mít úlet, tak se asi shodneme, že maltézák mimo kontrolu a RTW mimo kontrolu je rozdíl. Čímž netvrdím, že to první není protivné.
Zmínka o sběru bobků je irelevantní, to je o lidech bez ohledu na to, jak velkého mají psa.
Že vy po velkých sbíráte a soused po malém nikoli neznamená, že jinde to nemůže být naopak smajlík
Majitele blbce může mít každý pes, ale čím větší a potenciálně nebezpečnější, tím větší průser a větší riziko maléru - to bude ten důvod, proč jsou velcí psi z vašeho pohledu tak diskriminováni a lidé je více řeší.
A tu odpovědnost za ně nesete i v případě, že máte smůlu a všichni majitelé malých vořechů okolo vás jsou deb.lové, co je nemají zvládnuté.

Dakujem...A tu odpovědnost za ně nesete i v případě, že máte smůlu a všichni majitelé malých vořechů okolo vás jsou deb.lové, co je nemají zvládnuté.

Uplne vystihnute to, co som chcela povedat...aj ja som si uz pripadala ako de...l, ze nedokazem vysvetlit, ako som vlastne myslela to, co som napisala...skvely prispevok, este raz dakujem...uz som bola z toho, ze si veci vymyslam, som jednostranna, veci posudzujem neuplne, a pod hrozne otravena,.

23.4.2016 03:15
albina

XXX.XXX.229.168

albina:

Ako si predstavujete, ze moje OSOBNE skusenosti budem podla Vas, specifikovat, teda po prve, ja sa do nikoho nenavazam, pisala som o konkretnej situacii, a uz vobec nie do existencie "hlidacich psu", ale ak sa firemni psi flakaju cele dni po okoli, terorizuju ludi, napadaju ich a hryzu, nie je to o EXISTENCII FIREMNYCH PSU, do ktorej sa navazam...to co na nezmysel ste si vymyslela...ako ste vobec na to prisla, ze to napadam? ale o tom, ze ti psi (vy ste vobec pozorne citala, co som pisala alebo ste si nieco vycucla, len preto, ze som Vam nesympaticka) nemali rezim, pana, ze ich nikto pravidelne nekrmil, ze utekali z firmy a robili neplechu, nie preto, ze to boli podla Vas pre mna nesympaticki psi, ale preto, ze sa im NIKTO NEVENOVAL, ze fungovali ako svorka, ze si zhanali jedlo ako sa dalo a bohuzial, sa jedneho dna vyskytli u mna, priamo v dome... a prehryzol mi jeden nohu...A to ze som napisala, ze svalnati majitel bulteriera, nic nemeni na veci, ze neboli na voditku, ze boli dvaja, ze ked uz doslo ku konfliktu, vobec nerespektovali svojho pana, co hulakal, ale marne...a ako ste na to prisla, ze kritizujem majitelov dobermanov?
Ja som opisovala KONKRETNU SITUACIU, ktora sa stala, a plemeno bolo napisane len kvoli tomu, aby bolo jasne, ze to bolo velke plemeno, a mohlo ty byt akekolvek ine plemeno...

Nuz Vy ste si kadeco vybajila, vymyslela, primyslela a urobila ste z jasnej veci uplny chaos, len a len s umyslom, obvinit ma z toho, ze si vymyslam, obvinit ma zo zaujatosti voci plemenam istym, a zaver, mam nielenze averziu voci dobermanom, svalnatym majitelom pitbulov, mam problem s existenciou hlidacich firemnych psu, a este som neobjektivna...a co Vam brani napisat prispevok, kde pokritizujete malych nevychovanych psov...

A v svojom clanku sa mozete obracat na kohokolvek chcete, s uzavermi ake chcete, ...a Vasu veticku:
ale navážíte se i do "svalnatých" majitelů bulteriérů, do toho, že existují hlídací psi ve firmách, .povazujem uz za ozaj len a len sposob, akym rypat...a Vase nazory, su pre mna jednostarnne nezaujimave, tendencne a zavadzajuce a ja si to vyprosim...dakujem.

23.4.2016 03:39
albina

XXX.XXX.229.168

tapina napsal(a):
Měli jste to nechat v jednom tématu - zajímavé názory atd., aspoň člověk vidí pohledy jiných pejskařů, takhle každé vlákno půjde svou cestou.

Škoda, že tu nejsou (a je to pochopitelné) ti, co mají ty zdrhací velké psy, nevychované prcky, neuklízeči atd. Pohled z téhle strany by to taky chtélo ;-)

Ale jinak děkuji za založení, obojeho, hezky jsem si početla

Tak sice ma to tesi, ze bola dobra diskusia, ale zaroven sa cudujem...zly nadpis, moje neobjektivne, podla niektorych, utoky na firemnych psov, majitelov dobermanov, a rotwajerov, absencia mojich zazitkov s malymi nevychovanymi psami, cele som si to vymyslela, lebo ma podozrivo casto napadaju a hryzu velki psi, rozdelila som to preto, ze som uz nezvladala komentovat komenty typu, "ale navážíte se i do "svalnatých" majitelů bulteriérů, do toho, že existují hlídací psi ve firmách, "
a naivne som si myslela, ze ked opat objasnim, kvoli comu som ten prispevok napisala, tak to bude pochopene, teda v dodatku, ale mate pravdu, bol to nezmysel, nielenze nic pochopene nebolo, este som to cele zhorsila...

Ale tesi ma, ze to niekoho zaujalo a obohatilo, bez toho, aby spochybnoval to, co napisane bolo, riesil divne veci, nachadzal ine nez napisane bolo, ... takze ja tiez dakujem...

23.4.2016 09:37

albina napsal(a):
Ako si predstavujete, ze moje OSOBNE skusenosti budem podla Vas, specifikovat, teda po prve, ja sa do nikoho nenavazam, pisala som o konkretnej situacii, a uz vobec nie do existencie "hlidacich psu", ale ak sa firemni psi flakaju cele dni po okoli, terorizuju ludi, napadaju ich a hryzu, nie je to o EXISTENCII FIREMNYCH PSU, do ktorej sa navazam...to co na nezmysel ste si vymyslela...ako ste vobec na to prisla, ze to napadam? ale o tom, ze ti psi (vy ste vobec pozorne citala, co som pisala alebo ste si nieco vycucla, len preto, ze som Vam nesympaticka) nemali rezim, pana, ze ich nikto pravidelne nekrmil, ze utekali z firmy a robili neplechu, nie preto, ze to boli podla Vas pre mna nesympaticki psi, ale preto, ze sa im NIKTO NEVENOVAL, ze fungovali ako svorka, ze si zhanali jedlo ako sa dalo a bohuzial, sa jedneho dna vyskytli u mna, priamo v dome... a prehryzol mi jeden nohu...A to ze som napisala, ze svalnati majitel bulteriera, nic nemeni na veci, ze neboli na voditku, ze boli dvaja, ze ked uz doslo ku konfliktu, vobec nerespektovali svojho pana, co hulakal, ale marne...a ako ste na to prisla, ze kritizujem majitelov dobermanov?
Ja som opisovala KONKRETNU SITUACIU, ktora sa stala, a plemeno bolo napisane len kvoli tomu, aby bolo jasne, ze to bolo velke plemeno, a mohlo ty byt akekolvek ine plemeno...

Nuz Vy ste si kadeco vybajila, vymyslela, primyslela a urobila ste z jasnej veci uplny chaos, len a len s umyslom, obvinit ma z toho, ze si vymyslam, obvinit ma zo zaujatosti voci plemenam istym, a zaver, mam nielenze averziu voci dobermanom, svalnatym majitelom pitbulov, mam problem s existenciou hlidacich firemnych psu, a este som neobjektivna...a co Vam brani napisat prispevok, kde pokritizujete malych nevychovanych psov...

A v svojom clanku sa mozete obracat na kohokolvek chcete, s uzavermi ake chcete, ...a Vasu veticku:
ale navážíte se i do "svalnatých" majitelů bulteriérů, do toho, že existují hlídací psi ve firmách, .povazujem uz za ozaj len a len sposob, akym rypat...a Vase nazory, su pre mna jednostarnne nezaujimave, tendencne a zavadzajuce a ja si to vyprosim...dakujem.

Tak proč na moje názory reagujete takovým románem, když jsou pro vás " jednostarnne nezaujimave, tendencne a zavadzajuce a ja si to vyprosim." ?

albino, nemám si proč vymýšlet. Reaguji na to, co jste napsala. Mám dojem, podle toho, co píšete, že jste jakýmsi hromosvodem pro velké psy, když máte tolik špatných zkušeností.

Mimochodem, fakt vám pes prehryzol nohu - tedy přeloženo do češtiny - překousl?

23.4.2016 09:41
tapina

XXX.XXX.211.128

Tak proč na moje názory reagujete takovým románem, když jsou pro vás " jednostarnne nezaujimave, tendencne a zavadzajuce a ja si to vyprosim." ?

albino, nemám si proč vymýšlet. Reaguji na to, co jste napsala. Mám dojem, podle toho, co píšete, že jste jakýmsi hromosvodem pro velké psy, když máte tolik špatných zkušeností.

Mimochodem, fakt vám pes prehryzol nohu - tedy přeloženo do češtiny - překousl?

Já to pochopila jako "prokousl"... podle vzoru : pretlačit - protisknout (?).

23.4.2016 11:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

balu, albina - jak to tak po vás dvou čtu mám dojem, že základní problém je, že si nerozumíte, či tedy balu neumí dobře slovensky a vznikají tím nedorozumění...

24.4.2016 08:48

lesnížínka napsal(a):
balu, albina - jak to tak po vás dvou čtu mám dojem, že základní problém je, že si nerozumíte, či tedy balu neumí dobře slovensky a vznikají tím nedorozumění...

To víte, cizí jazyk .

10.5.2016 11:16
mishaad

XXX.XXX.52.153

Tak to potom nemáte pravého labradora. Ja som mal fenu, ktorá vychádzala s cudzími ľuďmi, psami a neštekala skoro vôbec. Bohužiaľ v dnešnej dobre je toto plemeno tak prešlachtené, že ani neviete s čím je pokrížené. V poslednej dobe stretávam veľa agresívnych labradorov a zlaťákov.

Mate pravdu neni cisty ale vzdy mel povahu praveho labradora dokud nebyl napaden clovekem a posléze i psem. Vse prameni ze strachu, ovsem pes je pod kontrolou a jestli me chce nekdo vykrast nebo pustit krysu na MUJ pozemek bude proste jednat jakozto ochrance - je k tomu vedeny. Navstevu pusti, ale jakmile by delala problémy vyprovodi ji svinskym krokem ovsem pouze s mym povelem. Hlida si sve teritorium. Venku je pratelsky ale jeho teritorium by branil do poslednich chvil sveho zivota.
To ze mame plno lidi v blízkosti s PP zlataky kteří jsou agresivni vuci vsemu co se hne je taky sporné. Holt "mam retrivra a ten je hodny ke vsemu na svete tak ho nevychovam".

10.5.2016 11:25
mishaad

XXX.XXX.52.153

To si.piste ze vyhnou.100kg pes s nahubkem je okamžitě agresor první kategorie :D
Ja kdyz jdu na prochazku kolem koni a krav davam psovi ohlavku obcas protoze si ani za boha nemuze zvyknout a dorazi nebo naopak utika pryc tak abych ho lepe korigovala - uz se to lepsi brumla si pod vousy a radsi kouka jinam :D. Posleze hned sundavam. A jsem oznacovana jakozto majitelka bestie co chce zabit nekolikrat vetsi zvire.

10.5.2016 20:20
conie

XXX.XXX.206.202

mishaad napsal(a):
Mate pravdu neni cisty ale vzdy mel povahu praveho labradora dokud nebyl napaden clovekem a posléze i psem. Vse prameni ze strachu, ovsem pes je pod kontrolou a jestli me chce nekdo vykrast nebo pustit krysu na MUJ pozemek bude proste jednat jakozto ochrance - je k tomu vedeny. Navstevu pusti, ale jakmile by delala problémy vyprovodi ji svinskym krokem ovsem pouze s mym povelem. Hlida si sve teritorium. Venku je pratelsky ale jeho teritorium by branil do poslednich chvil sveho zivota.
To ze mame plno lidi v blízkosti s PP zlataky kteří jsou agresivni vuci vsemu co se hne je taky sporné. Holt "mam retrivra a ten je hodny ke vsemu na svete tak ho nevychovam".

Košík ne vždy pomůže - 60 kg pastevec, košík, krátké vodítko - přesto v rozmezí 5 minut 2 ženské - jak je "kláááášnýý, ťuťu ňuňu"... Po upozornění, že ten es nemá košík pro legraci ohromný údiv - a on by jako fakt kousnul? Lidi jsou de...ové.

10.5.2016 20:50

conie napsal(a):
Košík ne vždy pomůže - 60 kg pastevec, košík, krátké vodítko - přesto v rozmezí 5 minut 2 ženské - jak je "kláááášnýý, ťuťu ňuňu"... Po upozornění, že ten es nemá košík pro legraci ohromný údiv - a on by jako fakt kousnul? Lidi jsou de...ové.

No jasně...protože všichni psi jsou sluníčkáři, který netoužej po ničem jinym než se cicmat s cizíma lidma

11.5.2016 13:18
mishaad

XXX.XXX.6.100

conie napsal(a):

Tak to bydlim nevim kde, ale cokoliv ma kosik a myslim si, ze kdyby ho mela i kocka budou se u nas lidi vyhybat.
Radsi budu mit kosik na hodnem psovi a budu označována za majitelku bestie, nez abych mela agresivniho zmetka bez koše a jeste ke všemu na volno jak je u nas zvykem. :) skoda ze neni legalni majitele techto psu strilet na potkání

11.5.2016 14:36

No naštěstí my teď už budíme s košem větší respekt než bez koše, ale stejně opravdu jsou lidi pro který je snad košík znamení, že si tím spíš psa mohou pohladit...vždyť má košík takže je nemůže kousnout...to co psala conie mi nepřijde neuvěřitelný...jak to znám u nás, tak možná na to taky časem dojde ...není to tak dlouho, co jsem stála na autobusové zastávce, kde čekal i pán s ovčounem...a paní s cca čtyřletým špuntem...po chvilce paní říká dítěti podívej jak pejsek hezky hačá...udělej pejskovi malá...dítě odmítlo...dala jsem se s pánem do řeči a najednou koukám děcko se hrabe prstem psovi v košíku...pes naštěstí úplně bez reakce...jeho maminka něco důležitého psala na mobilu...zároveň si toho všimnul i pán...vzal dítě za ručku a poprosil slušně tu maminku, zda by si nemohla dítě hlídat...co myslíte, ještě dostal řádně vynadáno, že když má zlého psa tak s nim nemá jezdit autobusem...podotýkám, že pes opravdu nehnul brvou...prostě arogance některých matek je do nebe volajcí...to že by se alespoň mohla omluvit jí ani nenapadlo

12.5.2016 11:34
mishaad

XXX.XXX.21.184

No naštěstí my teď už budíme s košem větší respekt než bez koše, ale stejně opravdu jsou lidi pro který je snad košík znamení, že si tím spíš psa mohou pohladit...vždyť má košík takže je nemůže kousnout...to co psala conie mi nepřijde neuvěřitelný...jak to znám u nás, tak možná na to taky časem dojde ...není to tak dlouho, co jsem stála na autobusové zastávce, kde čekal i pán s ovčounem...a paní s cca čtyřletým špuntem...po chvilce paní říká dítěti podívej jak pejsek hezky hačá...udělej pejskovi malá...dítě odmítlo...dala jsem se s pánem do řeči a najednou koukám děcko se hrabe prstem psovi v košíku...pes naštěstí úplně bez reakce...jeho maminka něco důležitého psala na mobilu...zároveň si toho všimnul i pán...vzal dítě za ručku a poprosil slušně tu maminku, zda by si nemohla dítě hlídat...co myslíte, ještě dostal řádně vynadáno, že když má zlého psa tak s nim nemá jezdit autobusem...podotýkám, že pes opravdu nehnul brvou...prostě arogance některých matek je do nebe volajcí...to že by se alespoň mohla omluvit jí ani nenapadlo

At lide zapnou to v hlave jmenem mozek.. Pes kovovym kosem dokaze ublizit a jeste ke vsemu diteti.

12.5.2016 14:59
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Jsem ráda, že máme fajn socializovaného psa (většího vzrůstu), který nemá tendence ublížit, ani když se mu malá plemena zavěšují za chlupy na krku.
Až to tu naši přestane bavit, menšího psa prostě zalehne, leží na tom zmítajícím se tělíčku a rozhlíží se, co má jako dál asi dělat smajlík smajlík.
Horší je to s majitelem toho zalehnutého dorážejícího (menšího) plemene: v tu ránu my jsme zlí, protože na jejich psovi ležíme! smajlík smajlík smajlík

Větší rasy se mi líbí trošku víc než čivavy, ale na druhou stranu - jak píše SimonL - nechápu, proč by jako měl (jakýkoliv) pes BĚSNIT za plotem? Co to jako je? To beru jako nezvládnutou výchovu. ;-). Mě osobně by otravoval i můj vlastní pes, kdyby běsnil za plotem. Pokud by to teda nebylo zvenku smajlík smajlík. (Přiznávám, že naše kočky občas zapomenu zavřené na balkóně) :).

12.5.2016 16:57

Větší rasy se mi líbí trošku víc než čivavy, ale na druhou stranu - jak píše SimonL - nechápu, proč by jako měl (jakýkoliv) pes BĚSNIT za plotem? Co to jako je? To beru jako nezvládnutou výchovu. ;-). Mě osobně by otravoval i můj vlastní pes, kdyby běsnil za plotem. Pokud by to teda nebylo zvenku smajlík smajlík. (Přiznávám, že naše kočky občas zapomenu zavřené na balkóně) :).

Když opomenu případy běsnění za plotem...u nás: pošťačka a Alfons (berňák se kterým se fakt nemusíme), tak se jdu kouknout, protože normálně se psi takto neprojevují...jednou takhle hlásili chlapa, co lezl sousedce přes plot (nakonec se teda ukázalo, že je to známý, co jí přijel zalejt zahradu, když byla pryč a zapomněl si klíče, ale i tak...)
Kdyby nebylo pár inteligentů, který na psa za plotem ( který max normálním štěkáním oznámil, že se u nás někdo zastavil)...začnou mluvit a slaďoučkým hlasem si asi sami sobě snaží dokázat, že hlídače přemluví k tomu, aby se s ním spřátelil...čímž postupně vytočí moje psy k nepříčetnosti, tak to je opravdu zanedbaná výchova, ale těch lidí...samozřejmě jdu na psy houknout, protože mi taky vadí, když přehnaně štěkaj, ale nejradši bych zařvala na ty lidi...

Protože mi nadměrné štěkání taky vadí, tak psy v naší nepřítomnosti zavíráme do domu (to v naší rodině zaplaťbůh není moc často)...ale vlastně je zavírám právě kvůli těmto lidem...
mám psy na hlídání a ne aby si povídali s cizíma lidma

12.5.2016 20:41
SimonL

XXX.XXX.31.9

No to slovo běsnit bylo myšleno ironicky.Jak se chová náš kavkaz když hlídá zadní hranici pozemku okolo něhož vede polní cesta? Cizího oznamuje štěkotem, pokud tam chodí někdo pravidelně už ho jen pozoruje.Známé lidi se psy, které zná z procházek na ty reaguje radostně.Pokud se cizí chová jako výše popsaní inteligenti spustí větší kravál taky se jdem podívat co se děje.Kdo zná pastevecké psi tak ví že neštěkají zbytečně.Inteligent se taky diví co je to za nevychovaného psa co si na vlastním pozemku dovolí na zevlující individuum zaštěkat, zabručet či se dokonce postavit na zadní.Zlostně vrčet jsem ho ještě neslyšel.

12.5.2016 20:59
conie

XXX.XXX.206.202

SimonL:"Zlostně vrčet jsem ho ještě neslyšel."
Těšte se a buďte ve střehu, pokud pastevec skutečně zavrčí, je už většinou pozdě... Moje šarplaninka skutečně vrčela zatím asi 2x, jednou to bylo na procházce za tmy směrem do lesa, ze kterého na to vylezla podivná existence a zdrhala pryč, podruhé zastrašila jakéhosi podomního prodejce či jehovistu, že se ani neodvážil zazvonit.

12.5.2016 21:35
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Jasně, já chápu správné upozorňování psa na něco nezvyklého, to je jistě v pořádku. Já jsem si pod tím slovem běsnění prostě představila neustálé lítání kolem plotu a řvaní na každého kolemjdoucího. Takhle to znám u mnoha lidí v okolí a klidně říkám, že takhle bych to teda nechtěla.
Jsem ráda, že náš pes zaštěká jen někdy a při této debatě mě (nikoliv poprvé) napadá, jak by to vlastně muselo vypadat při tom šrumci u nás v paneláku. To by se pes uřval smajlík.
Už při našem prvním psovi v bytě jsem si tehdy říkala zpětně, že to by teda bylo pěkné nadělení, kdyby při každém šustnutí nebo příjezdu výtahu do patra vyštěkával. Fakt nevím, co bych dělala.

Ale, Simon, dávám Vám zapravdu (aniž bych znala pastevecké psy), že ten náš pastevecký fakt zbytečně nezaštěká. A to se mi líbí a asi máme tím pádem i štěstí, v našem paneláku smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík