Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2016 11:09
Psočka

XXX.XXX.1.239

Včera jsem šla vyvenčit psa. Před námi byli 2 cesty, jedno byla silnice, druhá polní cesta a mezi těmi cestami stojí barák. Tak jsme to ještě s kamarádkou vzali po té polní cestě, že jakoby ten barák obejdeme, za ním je krásná louka. Jenomže v tom baráku mají 3 psy a už jednou se řešilo, že jim utíkali, tak aby si je zabezpečili, to udělali, ale asi ne poradně. Vyběhl na nás jejich pes ( nejspíš kříženec bulla s labradorem ). Naštěstí na nás nezaútočil, ale bylo to jen tak tak. Tak pak jsme to vzali radši už nazpátek. Jenomže jsme nechtěli jít po té silnici. Tak tam mají nad silnicí takovou zahradu, oplocené to nemají, jako soukromý pozemek to taky nemají označené. No a ta ženská pak na nás vyběhla, co si to jako dovolujem. Konkrétně nám řekla, ať jí příště laskavě po zahradě nechodíme, že tady máme pěknou silnici a jinak z toho vývodí důsledky ( nedivila bych se, kdyby na nás ty psy pustila, mají 3 ). Pak nás ještě ne pěkně titulovala, já na ní jenom koukala. A kamarádka ji na to řekla, ať si příště laskavě zabezpečí psi. No a ona nás pak ignorovala a odešla. Já na ní ještě křičela, že se pokousat nenecháme, jestli bysi ty psi nemohla zabezpečit.
Vás bych se chtěla zeptat, na čí straně byla chyba? Co by se popřípadě dalo dělat, aby si ty psi konečně už zabezpečila? Nemám s ní problém jenom já, ale i ostatní lidé z vesnice.
Omlouvám se ze chyby, je to psané na mobilu.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Psočka napsal(a):
Včera jsem šla vyvenčit psa. Před námi byli 2 cesty, jedno byla silnice, druhá polní cesta a mezi těmi cestami stojí barák. Tak jsme to ještě s kamarádkou vzali po té polní cestě, že jakoby ten barák obejdeme, za ním je krásná louka. Jenomže v tom baráku mají 3 psy a už jednou se řešilo, že jim utíkali, tak aby si je zabezpečili, to udělali, ale asi ne poradně. Vyběhl na nás jejich pes ( nejspíš kříženec bulla s labradorem ). Naštěstí na nás nezaútočil, ale bylo to jen tak tak. Tak pak jsme to vzali radši už nazpátek. Jenomže jsme nechtěli jít po té silnici. Tak tam mají nad silnicí takovou zahradu, oplocené to nemají, jako soukromý pozemek to taky nemají označené. No a ta ženská pak na nás vyběhla, co si to jako dovolujem. Konkrétně nám řekla, ať jí příště laskavě po zahradě nechodíme, že tady máme pěknou silnici a jinak z toho vývodí důsledky ( nedivila bych se, kdyby na nás ty psy pustila, mají 3 ). Pak nás ještě ne pěkně titulovala, já na ní jenom koukala. A kamarádka ji na to řekla, ať si příště laskavě zabezpečí psi. No a ona nás pak ignorovala a odešla. Já na ní ještě křičela, že se pokousat nenecháme, jestli bysi ty psi nemohla zabezpečit.
Vás bych se chtěla zeptat, na čí straně byla chyba? Co by se popřípadě dalo dělat, aby si ty psi konečně už zabezpečila? Nemám s ní problém jenom já, ale i ostatní lidé z vesnice.
Omlouvám se ze chyby, je to psané na mobilu.

No, pěkné... tady chybu vidim na obou stranách...

Nicméně, pokud zahrada patří paní, ty tam nemáš co chodit. Oplocení není povinnost a cedule, že je to soukromí pozemek taky být nemusí... Žádnej zákon nedává povinnost cokoliv oplocovat nebo nějak označovat. Pokud se podíváš do katastru, a je tam její jméno, ty máš smůlu a nemáš tam co pohledávat.
Evidentně víš, že je to její zahrada, tak nechápu, proč tamtudy chodíš. Tedy buď po silnici nebo si změň trasu jinudy. Navíc, když víš, že je tam nějaký riziko...

Chyba je i na druhé straně - ano, paní si má psy zabezpečit o tom zádná! Dle mě spoléhá na to, že tam nikdo nechodí, evidentně je to jeden barák uprostřed louky. Samozřejmě jí to nijak neomlouvá, psy má mít zabezpečené...

17.4.2016 12:25
Psočka

XXX.XXX.1.239

Bohužel se to nedá nijak obejít. Teda teď už ne, narostla řepka, takže po poli to vzít nemůžu, nebo to obejít, což by byla asi 5km zacházka. Je to prostě poslední barák z vesnice. Lidi tam normálně chodí, jezdí kolaři.

Věděla jsem to, ale já měla tokový strach, protože, kdybych šla po té silnici, tak nemam možnost kam utéct. Takže příště to mam radši obejít? Teď si to uvědomuji, že to byla moje chyba, ale já v tu situaci nepřemýšlela.

Co si sebou vzít jako obranu kvůli tomu psovi? Protže prostě tam chodit musím. Kousek máme les, chodím tam tudy na agility.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 12:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Psočka napsal(a):
Bohužel se to nedá nijak obejít. Teda teď už ne, narostla řepka, takže po poli to vzít nemůžu, nebo to obejít, což by byla asi 5km zacházka. Je to prostě poslední barák z vesnice. Lidi tam normálně chodí, jezdí kolaři.

Věděla jsem to, ale já měla tokový strach, protože, kdybych šla po té silnici, tak nemam možnost kam utéct. Takže příště to mam radši obejít? Teď si to uvědomuji, že to byla moje chyba, ale já v tu situaci nepřemýšlela.

Co si sebou vzít jako obranu kvůli tomu psovi? Protže prostě tam chodit musím. Kousek máme les, chodím tam tudy na agility.

No, asi bejt tebou, najdu jiný způsob kudy chodit na agility...
Nebo si dát holt reflexní prvky a chodit po silnici. Sama za sebe nechodim někam, kde vim, že čeká teoretické nebezpečí.

17.4.2016 12:35
Psočka

XXX.XXX.1.239

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, asi bejt tebou, najdu jiný způsob kudy chodit na agility...
Nebo si dát holt reflexní prvky a chodit po silnici. Sama za sebe nechodim někam, kde vim, že čeká teoretické nebezpečí.

To jsme se asi špatně pochopili. Na té silnici je jediná hrozba a to je ten pes. To já kdybych takhle měla chodit, kde předpokládám nějaké nebezpečí, taky bych mohla chodit asi jenom jednou cestou...

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Psočka napsal(a):
To jsme se asi špatně pochopili. Na té silnici je jediná hrozba a to je ten pes. To já kdybych takhle měla chodit, kde předpokládám nějaké nebezpečí, taky bych mohla chodit asi jenom jednou cestou...

Jo takhle, já si to představila, že je dům, zahrada a pak silnice.
A ta silnice je tak "baráková" nebo frekventovaná?

17.4.2016 12:40
Psočka

XXX.XXX.1.239

Ono je to jakoby v jedné radě, nebo nevím, jak bych to popsala. Proste polňačka, dům, silnice a pak zahrada. Proto jsme šla po té zahradě, protože ten barák se opravdu těsně u silnice. Ta silnice spojuje 2 vesnice, ale je málo frekventovaná.

17.4.2016 13:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Většina luk a polí, lesů něčí je...to by jste nemohli chodit skoro nikudy...a hledat před procházkou na katastru, co kde čí je a kudy tedy projít...to se nezlobte, ale to je trochu přehnané. U nás to lidi neřeší, či řeší takoví ti obecní prudiči, ty většina lidí zná a přes jejich pozemky tedy nechodí. Pokud by na mne někdo vyběhnul, že jsem přešla po jeho(stalo se mi to jednou v životě ve vedlejší vesnici) a Psočka měla pádný důvod..i přes jeho řev bych slušně situaci vysvětlila a omluvila se a stejně jako Psočka bych paní požádala, ať si psy zabezpečí, že nás ohrozili. Vždycky se mi vyplatilo se omluvit a chovat slušně. To i ten největší hulvát zmírní. Jinak by to bylo, kdyby nezmírnil, to bych začala být sprostá i já a to by nejspíš hodně koukal...
jednou se nám na prochajdě do dolní vedlejší vesnice stalo, že jsme také nechtěli jít kus po nebezpečné frekventované cestě, ještě do zatáčky, po příkopu se nedalo, byla tam břečka, tak jsme prošli přes sádek, který pravděpodobně patřil k osamocenému domu. Na jeho konci byla ta polňačka, na kterou jsme původně mířili. Jenže z té strany byl natažený školkařský plot(asi aby do sádku nelozily srny) Naštěstí i majitelé se tudy museli nějak dostávat na tu polňačku tak ho měli střihnutý a přidrátovaný(a tím pádem povolený) Plot jsme přizvednuli, podlezla mamka se psama, přidržela mi ho, pak já...a šli jsme po té polňačce nahoru, jako by za dům. A koukám, na dvoře majitel a něco na nás nahoru volá. Nerozumněli jsme, ale jsem předpokládala, že nadává, že jsme mu lezli přes pozemek. Šel poklízet ovce a tam jsme se srazili. Byl to starý pán, kolem 70tky. Jen nás upozornil, že tam má jehňata, ať si hlídáme psy(byli na flexinách) Já jsem mu řekla, že se omlouváme, ale prolezli jsme mu přes pozemek, protože jsme nemohli najít, kudy na tu polňačku a po silnici jsme jít nechtěli. Mávnul nad tím rukou a pozval mamku, ať se jde podívat, že má maleé jehńátka, kůzlátka, daněčky...Prostě je to o lidech a o slušnosti, o vzájemné komunikaci. Plno věcí se dá vysvětlit. Nemusím být zrovna zloděj proto, že někomu projdu přes sádek.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2016 14:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

a hledat před procházkou na katastru, co kde čí je a kudy tedy projít.

Já nikde neřekla, že máš před každou procházkou lést na katastr, ale pokud po nich paní řvala, ať vypadnou z jejího pozemku, a následně se ptát, kdo je v právu - tak je dobrý kouknout na katastr, zda je tomu tak, že tato plocha je její - jestliže ano, byla v právu paní...
Přehnané to není... je to pouze pro tvou informaci...

17.4.2016 14:31
aj

XXX.XXX.5.173

To Wulfino: Já to tedy taky tak pochopila, že by se měla před procházkou podívat do katastru.

Jinak, pokud někomu vadí, že mu vstupují na neoplocený pozemek, tak bych očekávala, že si tam natluče alespoň ceduli s nápisem Soukromí pozemek. Tedy pokud už od pohledu není poznat, že je to obdělávaná zahrada.

17.4.2016 19:48
Psočka

XXX.XXX.1.239

Hlavně bych teda potrebovala poradit, jak se před tím psem bránit, protože tam prostě chodit musím.

17.4.2016 19:52
tapina

XXX.XXX.211.128

Psočka napsal(a):
Hlavně bych teda potrebovala poradit, jak se před tím psem bránit, protože tam prostě chodit musím.

Zkuste se domluvit s majitelkou psa, pozemku. Případně, třeba, jestli je nezná Vaše babička nebo rodiče. Pokud opravdu nelze jinudy.

Nedávno se tu obrana před psy řešila a nic kloudného se nevymyslelo.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3095777/utocici-psi-a-ignorace-majitelu#a3099000.

17.4.2016 20:14
Psočka

XXX.XXX.1.239

Bohužel se tady s nikým nebaví a ani nechodí na vesnické akce.
Díky za odkaz.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2016 08:24

Já bych chtěla jen připodotknout k lesnížínce, ale spíš pro ostatní :
Pod lesnické ( ovčí ) pletivo neradno podlézat - když situaci neznáte. Také tam mohl být nerudný 100 kilový beran, který by si chránil své - a s tím se potkat...

18.4.2016 08:42
Doga Zako

XXX.XXX.161.126

Tapina

Psočka napsal(a):
Zkuste se domluvit s majitelkou psa, pozemku. Případně, třeba, jestli je nezná Vaše babička nebo rodiče. Pokud opravdu nelze jinudy.

htt p://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3095777/utocici-psi-a-ignorace-majitelu#a3099000. Toje je spravná rada : Ustupovat a lezt do zadele pak se náramně podivujete že nemužete v této demokraticke společnosti už vlastně nic ani do toho lesa a že vlastně starý bolševický přisluhovač a praskač má větší moc jak za komoušů jen tak dál !

18.4.2016 09:00
Bonnie650

XXX.XXX.249.120

Mi chodili pres pozemek turisti i sousedi vubec by mi to nevadilo kdyby za sebou zavirali branku nebo mi nelamali drevenou ohradu pro ovce. Ovce jsem musela hledat po kopcich a spravovat ohradu. Kdyz nekterym reknu slusne aby tam nechodili ze tam mam ovce tak na me jeste nadavaji ze sem suka co jim to nechce povolit.

18.4.2016 09:02

Bonnie650 napsal(a):
Mi chodili pres pozemek turisti i sousedi vubec by mi to nevadilo kdyby za sebou zavirali branku nebo mi nelamali drevenou ohradu pro ovce. Ovce jsem musela hledat po kopcich a spravovat ohradu. Kdyz nekterym reknu slusne aby tam nechodili ze tam mam ovce tak na me jeste nadavaji ze sem suka co jim to nechce povolit.

To by ode mne viděli

18.4.2016 09:14
tapina

XXX.XXX.11.91

Doga Zako napsal(a):
Tapina

Psočka napsal(a):

htt p://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3095777/utocici-psi-a-ignorace-majitelu#a3099000. Toje je spravná rada : Ustupovat a lezt do zadele pak se náramně podivujete že nemužete v této demokraticke společnosti už vlastně nic ani do toho lesa a že vlastně starý bolševický přisluhovač a praskač má větší moc jak za komoušů jen tak dál !

Tak já nevím no, když už vlastním nějaký pozemek, přišlo by mi, pokud by to byla zahrada u baráku, skoro až "bolševické" nechat si tam courat cizí lidi a nechat se tím omezovat.

Mně osobně by přišlo rozumné, kdyby mě někdo požádal, např. "v sobotu od-do tudy musím chodit na agility, protože není jiná cesta", to bych si toho psa i zavřela. Jak má kdo dopředu vědět, že tam dotyčná nepotřebuje chodit každý den. To by mě třeba taky rozčilovalo...

Jak byste to teda řešil Vy?

Podle mě normální objasnění situace, komunikace, není lezení do zadku, nebo jo? Pak to je celkem blbý a nedivte se, že Vám i zpět dostane jednání, jaké si zasloužíte.

18.4.2016 09:31
aj

XXX.XXX.5.173

To Ťapino: Podle popisu zadavatelky, mám představu, že ten barák obývá nějaká asociální famílie. A s takovýma je těžký dohovor- ať už po dobrém, nebo po zlém.
Každopádně je na místě učinit první pokus o domluvu v přátelském duchu. Třeba je to natolik překvapí, že zadavatelce vyhoví.

18.4.2016 10:03
tapina

XXX.XXX.228.7

aj napsal(a):
To Ťapino: Podle popisu zadavatelky, mám představu, že ten barák obývá nějaká asociální famílie. A s takovýma je těžký dohovor- ať už po dobrém, nebo po zlém.
Každopádně je na místě učinit první pokus o domluvu v přátelském duchu. Třeba je to natolik překvapí, že zadavatelce vyhoví.

Z čeho soudíte, že asociální familie? Nějak to nemůžu najít...

Že se s nikým nebaví může mít mraky důvodů - nepřijatí přistěhovalci, čas, ... aniž by to byli zlí lidé. I když samozřejmě je možné, že máte pravdu.

18.4.2016 10:19

tapina napsal(a):

Že se s nikým nebaví může mít mraky důvodů - nepřijatí přistěhovalci, čas, ... aniž by to byli zlí lidé. I když samozřejmě je možné, že máte pravdu.

Jak tak chodím krajinou, také sem tam někomu se psem lezu přes pozemek. Snažím se nedělat škodu (když už musím přes brambory-kukuřici tak jdu řádkou, abych nepošlapala) a co nejdříve vypadnout. Zatím nám to prochází. Když mi někdo půjde přes loučku, most ho přivede do zahrady, tak at si projde, ale když bude psice venku, tak na něj vyletí.

18.4.2016 10:40
tapina

XXX.XXX.236.123

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak tak chodím krajinou, také sem tam někomu se psem lezu přes pozemek. Snažím se nedělat škodu (když už musím přes brambory-kukuřici tak jdu řádkou, abych nepošlapala) a co nejdříve vypadnout. Zatím nám to prochází. Když mi někdo půjde přes loučku, most ho přivede do zahrady, tak at si projde, ale když bude psice venku, tak na něj vyletí.

tak nějak je to celkem normální, slušné, nebo ne? Asi byste se taky na nikoho nezlobila, kdybyste někomu chodila po sadu nebo zahradě a potkala tam jeho psa, že?

18.4.2016 11:12
Psočka

XXX.XXX.119.130

Já normálně přes tu zahradu nechodím. Nic jsme neponičili, je tam jenom tráva.
Ona totiž její matka se s každým soudila a neměla ráda lidi, teď ( asi 3roky ) tam bydlí její dcera, která má ty psy.
Mě hlavně štve, že to je normální silnice, ale člověk tam nemůže skoro ani projít. Protože nikdy neví, kdy ten jejich pes vyběhne. Neřeknu, kdyby to bylo jen jednou, ale neustále se to opakuje. Já taky nenechávám svého psa běhat po silnici a obtěžovat ostatní lidi.
Slušně se s nimi asi nedomluvim, protože zvonek nemají a venku je taky nezastihnu. Takže to vidím na nějaký pepřák, nebo tak něco.

18.4.2016 11:22
aj

XXX.XXX.5.173

tapina napsal(a):

Prostě jsem to vydedukovala : poslední barák, neoplocena zahrada, špatně oplocený barák, stížnosti na utíkající psy, s nikým se nebaví, neurvalé chování.
Samozřejmě, můžu se mýlit, ale na mě to ten dojem dělá.

18.4.2016 11:25
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Mě jen napadlo, chybí mi tu jedna informace - ten na vás vyletěl když jste byli na jejich pozemku?

18.4.2016 11:28
Psočka

XXX.XXX.119.130

marcelaamax napsal(a):
Mě jen napadlo, chybí mi tu jedna informace - ten na vás vyletěl když jste byli na jejich pozemku?

Ne, když jsme byli asi 30m od baráku na obecní cestě.

18.4.2016 11:36
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Psočka napsal(a):
Ne, když jsme byli asi 30m od baráku na obecní cestě.

Tak to pak jo. Taky mě teda nenapadá, jak to řešit. Máme ve vesnici něco podobného, akorát že je to uprostřed vesnice. Bydlí tam rodina, které pořád utíkají psi a útočí na psi co jsou na procházce. Skoro nikdo tady ven se psem nechodí, takže to nikomu téměř nevadí. Chodím já, sousedka - ale ta má fenu, takže na tu pes neútočí, a kamarádka. Pak pár lidí, co vyjdou se psem jednou za měsíc, tak těm to třeba vyjde, že psa nepotkají.

Mě už to začíná opravdu štvát, snažila jsem se domluvit s majitelkou (je to stará paní, která psa dostala k vánocům od vnoučat), říkala mi, že poprosí syna aby opravil plot. Už jsem jí to několikrát připomínala, několikrát sama viděla co její pes dělá když jdeme okolo a on uteče. Ale pořád se to neřeší. Trvá to už několik let, předtím to dělal předchozí pes, ten už je starý a přestal utíkat.

Řeším to tak, že přejdu na druhou stranu, kde není chodník a jdu po kraji silnice, nejdřív to stačilo, jenže ted už pes začal běhat za námi na druhou stranu. Nějaké řvaní na něj taky neplatí, běhá okolo v kruhu, vrčí a startuje. Můj pes už z toho začíná být taky nervní. A myslím, že až se ten pes jednou přiblíží na dosah mému psovi (kterého držím na krátko u nohy), tak to nedopadne dobře - pro druhého psa. A vzhledem k tomu, že kolečka dělá menší a stále se víc přibližuje, tak myslím, že to nebude dlouho trvat.

18.4.2016 11:45
aj

XXX.XXX.5.173

To marcelaamax: ač se příčí takovéto řešení, ale co pustit svého psa ? Možná se ten útočník nikdy nesetkal se psem, co by se mu postavil a takové menší vyprášení kožichu by ho srovnalo. Sama nevím, zda bych tohle řešení volila, ale pokud máte jistotu, že vaše úderná síla je větší a nenacházíte jiné východisko...

18.4.2016 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

aj napsal(a):
To marcelaamax: ač se příčí takovéto řešení, ale co pustit svého psa ? Možná se ten útočník nikdy nesetkal se psem, co by se mu postavil a takové menší vyprášení kožichu by ho srovnalo. Sama nevím, zda bych tohle řešení volila, ale pokud máte jistotu, že vaše úderná síla je větší a nenacházíte jiné východisko...

Jenže to by asi neskončilo jen menším vyprášením kožichu...

Edit: Můj pes je na takovýhle prudiče úplně vysazený, a já nechci aby měl další zkušenost se rvačkou.

18.4.2016 11:55

"jenže ted už pes začal běhat za námi na druhou stranu. Nějaké řvaní na něj taky neplatí, běhá okolo v kruhu, vrčí a startuje"
tak přesně takovou situaci řeším (respektive řešila s jedním vyrovnaným psem) tak, že dotyčnému cizímu hodím ten kus žvance (ještě jednou opakuji - žvance, pamlsek, jídlo...) jako mírovou pochodeň, což v drtivé většině zabere a z psa se stane neutrál, v lepším případě kámoš.

18.4.2016 11:58
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

"jenže ted už pes začal běhat za námi na druhou stranu. Nějaké řvaní na něj taky neplatí, běhá okolo v kruhu, vrčí a startuje"
tak přesně takovou situaci řeším (respektive řešila s jedním vyrovnaným psem) tak, že dotyčnému cizímu hodím ten kus žvance (ještě jednou opakuji - žvance, pamlsek, jídlo...) jako mírovou pochodeň, což v drtivé většině zabere a z psa se stane neutrál, v lepším případě kámoš.

No zkusit to můžu, ale nevím zda to bude fungovat. Připadá mi, že v tu chvíli ho nic jiného nezajímá. A celkově vůči lidem je takový plachý. Myslím, že kdyby potkal samotného psa, tak jde blíž. Ty kolečka dělá spíš proto, že se bojí mě.

18.4.2016 13:16
tapina

XXX.XXX.236.123

aj napsal(a):
Prostě jsem to vydedukovala : poslední barák, neoplocena zahrada, špatně oplocený barák, stížnosti na utíkající psy, s nikým se nebaví, neurvalé chování.
Samozřejmě, můžu se mýlit, ale na mě to ten dojem dělá.

Jo, tak asi máte pravdu, ale stejnak to tu furt nevidím smajlík člověk za svý rodiče nemůže. Opravy v baráku taky nejsou hned. Nevím...

30m od baráku, byla na zahradě... no, třeba by to mohlo být viděno i takhle: "makám na zahradě a najednou tu po mně začnou křičet cosi dvě puberťačky - co sem lezou?! tak jdu radši zkontrolovat, kde ty čokly zas mám, ať po nich ještě nevyběhnou"

To fakt nevymyslíme. Zákony, slušnost, nároky - na obou stranách bude v případě Psočky něco. Dá se to řešit různě, ale teda nějaký "nátlak" - nevím nevím.2holky se svými psy vs.3 psi samorosti

18.4.2016 13:24
Psočka

XXX.XXX.119.130

tapina napsal(a):
Jo, tak asi máte pravdu, ale stejnak to tu furt nevidím smajlík člověk za svý rodiče nemůže. Opravy v baráku taky nejsou hned. Nevím...

30m od baráku, byla na zahradě... no, třeba by to mohlo být viděno i takhle: "makám na zahradě a najednou tu po mně začnou křičet cosi dvě puberťačky - co sem lezou?! tak jdu radši zkontrolovat, kde ty čokly zas mám, ať po nich ještě nevyběhnou"

To fakt nevymyslíme. Zákony, slušnost, nároky - na obou stranách bude v případě Psočky něco. Dá se to řešit různě, ale teda nějaký "nátlak" - nevím nevím.2holky se svými psy vs.3 psi samorosti

Teď jsem to nějak nepochopila. Ona na zahradě nebyla. Byla v baráku a pak vylezla. My po ní nic nekřičeli. Ona začala křičet na nás, my jsme ji pak podobně odpověděli.
Šla jsem se psem jenom já. Normálně tam chodím se psem jen já, sama.

18.4.2016 13:30
tapina

XXX.XXX.236.123

Psočka napsal(a):
Teď jsem to nějak nepochopila. Ona na zahradě nebyla. Byla v baráku a pak vylezla. My po ní nic nekřičeli. Ona začala křičet na nás, my jsme ji pak podobně odpověděli.
Šla jsem se psem jenom já. Normálně tam chodím se psem jen já, sama.

Ne já to nemyslím proti Vám. Ale nikdo z nás než Vy jsme tam nebyl. Jen že třeba i ta paní mohla být naštvaná. Navíc si na ni děláte úsudek podle něčeho, za co třeba ani nemůže... jako jo, nemůžete tu napsat všechno, to je jasné - jenomže nakonec se stejně musìte zařídit podle sebe.

A podle mě pepřák není dobrý nápad.

18.4.2016 13:35
Psočka

XXX.XXX.119.130

tapina napsal(a):
Ne já to nemyslím proti Vám. Ale nikdo z nás než Vy jsme tam nebyl. Jen že třeba i ta paní mohla být naštvaná. Navíc si na ni děláte úsudek podle něčeho, za co třeba ani nemůže... jako jo, nemůžete tu napsat všechno, to je jasné - jenomže nakonec se stejně musìte zařídit podle sebe.

A podle mě pepřák není dobrý nápad.

A co teda jiného. Já se s ní opravdu nedomluvím. Takže potřebuji něco na obranu. Mě ten pepřák připadá jako nejlepší a hlavně je dobře dostupný.

18.4.2016 13:40
tapina

XXX.XXX.236.123

Psočka napsal(a):
A co teda jiného. Já se s ní opravdu nedomluvím. Takže potřebuji něco na obranu. Mě ten pepřák připadá jako nejlepší a hlavně je dobře dostupný.

Napište jí dopis - s dodejkou, ať víte, že ho četla

Jasný, chápu, jak to myslíte. Ale aby se to neotočilo proti Vám. Ono se totiž ukáže, odkud vítr vane.

18.4.2016 13:41
Psočka

XXX.XXX.119.130

tapina napsal(a):
Napište jí dopis - s dodejkou, ať víte, že ho četla

Jasný, chápu, jak to myslíte. Ale aby se to neotočilo proti Vám. Ono se totiž ukáže, odkud vítr vane.

Díky za dobrý nápad. Zkusím to.

18.4.2016 14:43

Možná by bylo nejlepší uvázat tam v tu chvíli psa ke stromu a jít paní vysvětlit, že byste ráda šla po cestě nebo pěkné silnici, ale že se snažíte jít co nejdál od jejího plotu, že se bojíte útoku psa, který na vás vyběhl. Až bude mít psa na své zahradě - uvázaného nebo řádně za plotem, vy budete ráda používat obecní cestu.
V naší vsi, když vyběhne pes na obecní cestu a je stížnost, tak to starosta řeší.
Takže ( ale asi až po pokusu "po dobrém") můžete příště zkusit, že vám její pes brání v používání obecní cesty a že se to bude muset vyřešit na obci.
A hned uvidíte jestli "jaká matka, taká katka" : Jestli seřve vás a pak starostu, budete mít jasno.

18.4.2016 16:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já bych chtěla jen připodotknout k lesnížínce, ale spíš pro ostatní :
Pod lesnické ( ovčí ) pletivo neradno podlézat - když situaci neznáte. Také tam mohl být nerudný 100 kilový beran, který by si chránil své - a s tím se potkat...

ne, nebyl bylo to přehledné. Samozřejmě na celooplocený pozemek bych nikdy nelezla. Tohle bylo oddělené plotem jen od dalších sadů a polí, jako by oplocená jenom jedna strana ze 4.

18.4.2016 16:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

aj napsal(a):

No, taky si říkám.

18.4.2016 16:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To jsou ty moje úplatky Na většinu psů to opravdu funguje, řekla bych, že jsou také překvapení, jak stejně smýšlející lidé: nejsou na slušné zacházení připravení. Ale opravdu je pár takových, kteří budou jen vrčet a obcházet a nevemou si nic. Tam už pes opravdu asi pořebuje, srovnat do latě".

18.4.2016 19:58
bhk

XXX.XXX.210.105

Také bych zašla za starostou se stížností na majitelku - bude to muset řešit, třeba domluvou..
U nás to tak taky bylo a opravdu stačilo, že starosta zašel a domluvil...vysvětlil možné postihy, kdyby ze strany psa došlo k nějakému maléru-počítám že následky nestojí normálnímu člověku za to a bud opraví plot nebo si psa jinak zajistí...
No a nebo bych volala PČR.

18.4.2016 20:02
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lesnížínka napsal(a):
No, taky si říkám.

Jak jsem psala výš, asi by to neskončilo jen malým vyprášením kožichu. A nechci, aby můj pes měl další zkušenost se rvačkou.

Teď celkem úspěšně trénujeme, aby psy, kteří se mu nelíbí ignoroval. Pokud bych ho úmyslně pustila aby se porval, tak můžu zase začít od začátku.

18.4.2016 20:42
aj

XXX.XXX.5.173

To marcelaamax. tak jedině klacek do ruky.
Anebo, kdyby jste měla možnost si někde půjčit elektrický bič na pohánění dobytku. To by mohlo být fakt účinné.

21.8.2016 12:09
Psočka

XXX.XXX.1.239

Tak dneska opět. Ale dneska jsem si myslela, že to dopadne tím, že žádného psa mít nebudu. Nejdříve měli jen fenu, ale ta měla štěňata a 2 si nechali. Takže místo jednoho psa mají teď 3. Já jsem se chtěla zeptat, dá se to nějak řešit, nějakou stížností? Taťka se s nimi pokusí domluvit, ale pochybuji, že vůbec ho poslechnou, to už tady bylo jednou. Ještě jedna rodina s nimi měla problém a byli za nimi a akorát přibili pár prken na plot a konec.

21.8.2016 13:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tuhle situaci nezávidím. Ale ono se myslím v každé vesnici najde pár takových problémových jedinců a pokud ještě k tomu vlastní psy, je to pro ostatní pejskaře fakt průšvih. Snad fakt jen si stěžovat všude možně, dokud na ně někdo kompetentní nedošlápne. Místní úřad, policie...

21.8.2016 16:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak ten pepřový sprej na medvědy mě dostal

22.8.2016 12:13
inusanka

XXX.XXX.98.58

Znova jsem si přečetla první příspěvek - tak chyba byla na vaší straně, pokud jí ti psi běhají po jejím pozemku. Vy tam nemáte co dělat, byť to nemá oplocené a označené. Na vsi většinou všichni víme, kde a co je čí... Pokud psi volně pobíhají MIMO její pozemek a napadají ostatní psy nebo lidi, volá se jednoznačně PČR, třeba desetkrát.

22.8.2016 12:58
Psočka

XXX.XXX.1.239

inusanka napsal(a):
Znova jsem si přečetla první příspěvek - tak chyba byla na vaší straně, pokud jí ti psi běhají po jejím pozemku. Vy tam nemáte co dělat, byť to nemá oplocené a označené. Na vsi většinou všichni víme, kde a co je čí... Pokud psi volně pobíhají MIMO její pozemek a napadají ostatní psy nebo lidi, volá se jednoznačně PČR, třeba desetkrát.

Díky. Šli jsme po silnici, ta jejich neni.
To předtím, na tom pozemku psi neměla, ten její pes na nás vyběhl, když jsme šli po cestě. A silnice vede přímo kolem vrat, proto jsme šli po té zahradě. Protože je přeci jen dál a byla nějaká šance, že by jsme utekli. Ale byla to naše chyba, to uznávám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík