Taky se vám stává, že dáte psovi jídlo, který se mu zrovna nechce jíst (od pečiva, po větší dávku kuřecích kostí) a pes pak nešťastně chodí po bytě a kňourá, dokud nevymyslí nějakou geniální schovku? /což v paneláku není zrovna lehké:D/ u nás už dneska podruhý:D prvně dostala kousek suchého chleba, o kterej měla děsnej zájem, dokud jsem ho držela v ruce, pak ho vzala do tlamy, chodila se svěšeným ocáskem po bytě a vymejšlela kam schová.. nakonec naznala, že ho bude muset sežrat.. a teď si dotáhla do přepravky kus kuřete, u kterého taky netušila kam schovat :D mě to dycky hrozně pobaví, jak ji to jídlo dokáže udělat nešťastnou - nejsem žádnej tyran, ale tohle je prostě komedie.. děsně škemrá, jak něco akutně potřebuje a když jí to dám, tak je smutná, že nemůže objevit místo, kam by to schovala :D.
Objednáváme granule z internetu a bývají k nim pamlsky jako dárek. Pes má radost z každého balíčku, zvlášť když ho spolu rozbalujem a povídám: dívej co ti přijelo, no to je pro tebe atd... a oni mu přibalili sušenky, ty on nemá rád...:D Chudák byl opravdu zklamaný a koukal, co jako dělám, vždyť to jsou jen granule a sušenku schoval do rohu pod stůl. Nakonec si na nich smlsli potkani.
Miluju ta Vaše témata
U nás je schovka v pelechu nebo v kočičím substrátu. V substrátu je poměrně záhy odhalena, v pelechu vydrží občas i dýl. Co jsme hlídali kamarádce kavalírku, ta schovávala do gauče - do škvíry mezi sedákem a opěradlem. Divím se, že to ta naše neokoukala.
Jo jo nejlepší je fakt ten výraz pachatele při schovávání předmětu doličného - přikrčená až nahrbená, oči těkající do všech stran a pokud by náhodou měla dojem, že ji někdo sledoval, je nutné předmět doličný přemístit. Ucho v pokročilém stádiu ožužlání, obalené substrátem, umístěné na dně pelechu. Pro jistotu zalehnout a výjimečně trávit večer na pelechu. A myslet si, jak je nenápadná. Houbeles, ten výraz už známe ;-).
tapina
napsal(a):
Miluju ta Vaše témata
U nás je schovka v pelechu nebo v kočičím substrátu. V substrátu je poměrně záhy odhalena, v pelechu vydrží občas i dýl. Co jsme hlídali kamarádce kavalírku, ta schovávala do gauče - do škvíry mezi sedákem a opěradlem. Divím se, že to ta naše neokoukala.
Jo jo nejlepší je fakt ten výraz pachatele při schovávání předmětu doličného - přikrčená až nahrbená, oči těkající do všech stran a pokud by náhodou měla dojem, že ji někdo sledoval, je nutné předmět doličný přemístit. Ucho v pokročilém stádiu ožužlání, obalené substrátem, umístěné na dně pelechu. Pro jistotu zalehnout a výjimečně trávit večer na pelechu. A myslet si, jak je nenápadná. Houbeles, ten výraz už známe ;-).
Děkuju
mno nedávno se mi stalo na návštěvě u babičky.. od našich je zvyklá, že mají mopsíky = malá tlamička - vše je vidět.. mno a babička dávala čubině (mix ohaře, takže pořádná tlamička:D) kousky kuřete.. a najednou moje čubina vytřeštila oči, nasadila nešťastnej výraz a domáhala se do ložnice, vydávala u toho kňoukavé zvuky... mno a znáte starší lidi, kor ty psů neznalé.. babička usoudila, že psice je pořádně nacpaná a chce si zdřímnout a jala se jí jít otvírat do ložnice.. když jsem jí říkala, že ne-ee byla jsem za tyrana.. babička nechápala, proč chudniku smutnou přecpanou fenečku nechci pustit do postele si zdřímnout..tak jsem jí hned ukázala proč.. čubina v hubě celý syrový kuřecí stehno - tu paličku, širší část mezi stoličkama, užší s kostí vepředu, při zavřené hubě nebylo vůbec vidět :D a domáhala se jí do ložnice, aby to mohla jít zahrabat na horší časy pod polštář.. :D.
KiraDingova
napsal(a):
Objednáváme granule z internetu a bývají k nim pamlsky jako dárek. Pes má radost z každého balíčku, zvlášť když ho spolu rozbalujem a povídám: dívej co ti přijelo, no to je pro tebe atd... a oni mu přibalili sušenky, ty on nemá rád...:D Chudák byl opravdu zklamaný a koukal, co jako dělám, vždyť to jsou jen granule a sušenku schoval do rohu pod stůl. Nakonec si na nich smlsli potkani.
Mě se zas stalo v době, kdy jsem ještě nekrmila syrovým, ale už jsem se tou myšlenkou zaobírala, že jsem koupila tak jednou v masně psici dvě kuřecí křídla.. dojedu domů, ukážu jí je.. vykulila oči, čmuchla k tomu a začla se tvářit, že se jí zvedá kufr.. když už ta nechápavá panička (já) nemohla pochopit, co se u nás doma jí, tak začla chodit mezi mnou a barelem s granulema a střídavě strkat čumákem do mě a do barelu s granulema:D dneska už neřeší co sní, jestli žere maso, kosti nebo granule, ale tohle její první setkání se syrovým kuřetem bylo komický.
nexxi
napsal(a):
Mě se zas stalo v době, kdy jsem ještě nekrmila syrovým, ale už jsem se tou myšlenkou zaobírala, že jsem koupila tak jednou v masně psici dvě kuřecí křídla.. dojedu domů, ukážu jí je.. vykulila oči, čmuchla k tomu a začla se tvářit, že se jí zvedá kufr.. když už ta nechápavá panička (já) nemohla pochopit, co se u nás doma jí, tak začla chodit mezi mnou a barelem s granulema a střídavě strkat čumákem do mě a do barelu s granulema:D dneska už neřeší co sní, jestli žere maso, kosti nebo granule, ale tohle její první setkání se syrovým kuřetem bylo komický.
Já tomu našemu zkoušela dávat syrové maso několikrát ale on to jíst nechce. Vůbec nechápe, že je to k jídlu a proč mu to jako dávám, když to není hotové, musí se to přeci ještě uvařit
nexxi
napsal(a):
Děkuju
mno nedávno se mi stalo na návštěvě u babičky.. od našich je zvyklá, že mají mopsíky = malá tlamička - vše je vidět.. mno a babička dávala čubině (mix ohaře, takže pořádná tlamička:D) kousky kuřete.. a najednou moje čubina vytřeštila oči, nasadila nešťastnej výraz a domáhala se do ložnice, vydávala u toho kňoukavé zvuky... mno a znáte starší lidi, kor ty psů neznalé.. babička usoudila, že psice je pořádně nacpaná a chce si zdřímnout a jala se jí jít otvírat do ložnice.. když jsem jí říkala, že ne-ee byla jsem za tyrana.. babička nechápala, proč chudniku smutnou přecpanou fenečku nechci pustit do postele si zdřímnout..tak jsem jí hned ukázala proč.. čubina v hubě celý syrový kuřecí stehno - tu paličku, širší část mezi stoličkama, užší s kostí vepředu, při zavřené hubě nebylo vůbec vidět :D a domáhala se jí do ložnice, aby to mohla jít zahrabat na horší časy pod polštář.. :D.
Historky z návštěv jsou taky super. U našich mají zvířata v předsíni vyhrazený šuplík, kde mají své hračky. Samozřejmě, že ho umí ta naše hvězda otevírat. Takže druhá priorita po příjezdu do domácnosti je udělat pořádek ve zdrojích. Nejdřív se pořádně přivítat, pak každému ukázat, hele - on je tady ten uzel pořád! A balónek! A zahradní rukavice! Plyšová myš! Kočičí chrastítko!
Pokud není včas a na bezpečné místo umístěn pelech, sobotní ráno všichni přítomní přicházejí s dárečkem, který našli pod polštářem.
Šuplík je nejspodnější v komodě se šuplíky s uchy - taťka vymyslel, že aby jej nemohla otevřít, prostrčil skrz všechny koště. To byste měla vidět no neštěstí. Ale hned věděla, kdo za to může. Jak do taťky rejpala čumákem. No, ženská.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj v životě nic neschoval. Buď to putuje do žaludku, i kdyby měl prasknout, nebo ho to prostě nezajímá. I když si tedy nepamatuji, že by někdy neměl zájem o něco, co by se dalo pozřít.
napsal(a):
Můj v životě nic neschoval. Buď to putuje do žaludku, i kdyby měl prasknout, nebo ho to prostě nezajímá. I když si tedy nepamatuji, že by někdy neměl zájem o něco, co by se dalo pozřít.
No, zrovna dnes jsem zjistila, že červenou řepu mažu na kaši a míchám mezi maso úplně zbytečně - sežere jí i samotnou nakrájenou na kostičky

Lexaurin
napsal(a):
A jeste je krasne se divat na nejstarsiho kluka-jak kdyz dostane misku s granulkami si ji zacne na nasi plovouci podlaze zahrabavat, Radost pohledet
Takhle zahrabával misku můj afgán...vždycky jí nějakým záhadný způsobem dostal pod rohožku, na které miska stála
napsal(a):
Takhle zahrabával misku můj afgán...vždycky jí nějakým záhadný způsobem dostal pod rohožku, na které miska stála
A taky ten samy pejsek si pred kazdym ulehnutim mimo pelech vyhrabava v plovoucce pelisek. Manzel to nesnasi a okrikuje ho. Ja na to :"tato kliiiid, Elfik si stele a natrepava perinku."

Moje snaha o podání syrového kuřecího křídla skončí schováním zmiňované potraviny v obýváku pod kobereček...na něm pes chvíli předstírá, že ho jí a pak přijde do kuchyně s výrazem...tak hotovo, spapáno...klíďo se běž paničko podívat..nic nezbylo.
Poprvé jsem mu na to skočila a křídlo našla až za dva dny když jsem šla chlupatý koberec vyklepat...teď už se jdu podívat rovnou...tak z pěti pokusů jedenkrát opravdu sežere...
Lexaurin
napsal(a):
Jo jenze mrska se naucila si k pamlsku napred cuchnout, jako ze jestli he to vubec jedle to co panicka povazuje za odmenu
Měli jsme bišoního křížence. Ten odmítal pozřít cokoliv, co neznal. Když jsem mu dávala nový pamlsek z ruky, pomalu k němu přičichl, ohrnul rty, jakoby chtěl říct "no to je hnus ! " a následně strčil do pamlsku, čumákem mi ho postrčil do dlaně. kdyby mluvil, tak bych slyšela- "tak to si tedy sežer sama". Když jsem mu ho na silu strčila do tlamy, tak první reakce byla, že ho vyplivoval ("Je mi z toho na blití!") ale jak už to měl v tlamě a pocítil chuť, tak úplně se dalo na něm vidět, jak mu to v hlavě šrotuje- "počkej, tak ono to nakonec není tak špatné ".

Terven
napsal(a):
No, zrovna dnes jsem zjistila, že červenou řepu mažu na kaši a míchám mezi maso úplně zbytečně - sežere jí i samotnou nakrájenou na kostičky
Heh, můj taky. Ale pokud jí švihne vcelku, tak už hlídám, aby si poklad neběžel schroustat do postele.
KiraDingova
napsal(a):
Já tomu našemu zkoušela dávat syrové maso několikrát ale on to jíst nechce. Vůbec nechápe, že je to k jídlu a proč mu to jako dávám, když to není hotové, musí se to přeci ještě uvařit
Mí psi stejně, při pohledu na syrové maso v misce utekli Přitom žádné jiné(v jiné úpravě) do té doby neviděli, jen granule - aneb, jak dočista zblbnout psa
Tyhle skrýše - to dělá mamky kříženka a když jsme měli voříška skorošpice. Oba zahradní, tak to neva Z okna jsme Alfíčka pozorovali, jak to v té malé zahrádce položí tu - zkusí zahrábnout - hmm, to není dobré - vytáhne, zkusí jinde Moji psi už vůbec. Pokud něco nechtějí zrovna sníst, nechají to ležet. Myslela bych, že samojed, jako primitivní plemeno, zrovna tohle dělat bude, ale vůbec. Napadlo mne, jestli to nemá spojitost s tím, že třeba krmíte stylem, jak bývá často prezentován: teď se jí, máš na to vymezený čas, pak se miska odnáší ať sníš či ne. Ale Alfíčkovi se nikdy nic neodnášelo, granulema se ještě nekrmilo, dostával zbytky a kdy je snědl, tehdy. A poklady zahrabával
napsal(a):
U nás je to stejné okamžitě všechno zhltne, maximálně si to odnese na pohodlné místokde si to v klidu schroupe. Jediné co nechtěla sníst byl ledový salát co nutně potřebovala když jsem ho měla. Se znechuceným výrazem "to si sežer sama" mi ho vyplivla před nohy .

Iliena
napsal(a):
U nás je to stejné okamžitě všechno zhltne, maximálně si to odnese na pohodlné místokde si to v klidu schroupe. Jediné co nechtěla sníst byl ledový salát co nutně potřebovala když jsem ho měla. Se znechuceným výrazem "to si sežer sama" mi ho vyplivla před nohy .
U nás vždycky nutně potřebuje cherry rajče na hraní. Ale to musím hlídat, protože má minimální množství dužiny, tak ho oproti normálnímu ne vždy nakonec sežere a já pak při úklidu nacházím shnilé kuličky pod nábytkem.
Tak na zahrabávání je expert naše čubina křížence jezevčíka , je to "gaučák".Když dostane kousek tvrdýho chleba nebo rohlíku a zrovna se jí to nechce sežrat i když si to vyžebrala, protože ho prostě musela mít, tak to jde zahrabat.Strčí to třeba do rohu ke skříni a dělá že to zahrabává... pak se otočí a odchází s výrazem "já níííc " .Minulej týden dostali psiska kosti, pastevec jednu už sežral tak dostal ještě jednu kostičku a dělal že ji žužlí a já odešla ke kůlně mrknou se jestli tam je kocour, při cestě zpátky vidím pastevce stát u hromady hnoje, cosi tam dělal tak jse tam šla mrknout co že to tam dělá, a on tam zahrabávál tu druhou kost, tak jsem ho ji nechala zahrabat a koukala na něj, pak jsem na něj zavolala a ten jeho výraz když zvedl hlavu od toho hnoje neměl chybu " já já já tady nic nedělám, a už vůbec jsem tam nic nezahrabal, jsem se mi tady ta hromada hnoje zdála moc rozházená tak jsem to musel upravit... " .
Iliena
napsal(a):
U nás taky Já jsem teda ještě nepřišla vůbec na nic, co by nežral Jo, vlastně zezačátku nechtěl mrkev, a pokud jí měl ve žrádle, tak to přebíral a mrkev nechal, ale teď už jí jí v pohodě. Že by hltal to ne, ale všechno si s chutí vezme a sní, žádný schovávání, nebo ohrnování nosu nad jídlem neznáme
Naše fenka dostala pořádnou neskaldnou kost a syn ji pronásledoval s foťákem, takže psí neštěstí bylo evidentní
Iliena
napsal(a):
Tohle je jeden ze způsobů, jak se spolehlivě zbavit akčního ohaře na dlouhou dobu.. vezme se ledovej salát a mletina masa pro psy.. salát se nakrájí nebo natrhá na kousky a smíchá se pečlivě s masem. potom se miska podá ohařové.. a ta se bude hodiny patlat s tím, aby pečlivě omyla každej kousínek salátu, aby nepřišel ani kousínek masa nazmar, ale aby nemusela pozřít ani pidikousek toho salátu :D
jinak žere absolutně všechno.. ale salát ani omylem.
A ještě teda situace, kdy byla těžce nešťastná panička jakožto já.. nevím proč. ale ač je moje čubina dost silná, packy má v pořádku, tak je prostě nějako neumí používat..neumí si nic co žere těma tlapama podržet.. občas ju podezírám z toho, že se jí to syrový maso hnusí, neb sedí přední packy od sebe co nejvíc to jde a žere kost.. horší je, když byla kost větší a ona ju prostě odmítla sežrat a musela jsem jí ju držet.. ten pocit, že kousek od mých prstů drtí její stoličky nějakou jinou kost.. a že té kosti ubývá a ubývá a ty zuby se blíží k mé ruce.. a stačilo by kdyby se trošku zamyslela a plynule přešla k mé ruce :D.

nexxi
napsal(a):
A ještě teda situace, kdy byla těžce nešťastná panička jakožto já.. nevím proč. ale ač je moje čubina dost silná, packy má v pořádku, tak je prostě nějako neumí používat..neumí si nic co žere těma tlapama podržet.. občas ju podezírám z toho, že se jí to syrový maso hnusí, neb sedí přední packy od sebe co nejvíc to jde a žere kost.. horší je, když byla kost větší a ona ju prostě odmítla sežrat a musela jsem jí ju držet.. ten pocit, že kousek od mých prstů drtí její stoličky nějakou jinou kost.. a že té kosti ubývá a ubývá a ty zuby se blíží k mé ruce.. a stačilo by kdyby se trošku zamyslela a plynule přešla k mé ruce :D.
Můj pes chce podržet všechno, ačkoliv packy umí používat velmi dobře, ale já jako držák jsem pohodlnější. Pořád za mnou leze s parůžkama, s rohem apod. A když dostane pet lahev od mléka, tak si jí otevře a zas přijde za mnou, ať mu jí podržím naklopenou, aby vytekly poslední kapky a on je mohl vysosat.
nexxi
napsal(a):
Taky mám takovýho prdlouše , nechápu na co ty tlapy má ... (omluvte kvalitu fotky, je focená ještě starým mobilem ).
kobylatko
napsal(a):
Taky mám takovýho prdlouše , nechápu na co ty tlapy má ... (omluvte kvalitu fotky, je focená ještě starým mobilem ).
To je presne ono! Jak kdyby to bylo prilis hnusne na to aby se toho dotykala tlapkou.. pritom venku tlapnout do bahna co ji saha po bricho ji problem necini ale s masem zaujima naprosto stejnou polohu. Teda nrkdy u toho s tema prednima od sebe jeste sedi..
nexxi
napsal(a):
To je presne ono! Jak kdyby to bylo prilis hnusne na to aby se toho dotykala tlapkou.. pritom venku tlapnout do bahna co ji saha po bricho ji problem necini ale s masem zaujima naprosto stejnou polohu. Teda nrkdy u toho s tema prednima od sebe jeste sedi..
Někdy si tu kost tlapama podrží ale většinou je dlabe takhle , nechápu význam téhle polohy .A pak se hrozně diví že mu ta kost pořád "utíká" .
lesnížínka
napsal(a):
Jo, jo, většina psů kosti žužle takto. Proč...snad by nám to nějaký biolog dokázal objasnit Možná už to bude mít něco s evolucí, protože berňák je občas použil, samojed snad nikdy. Asi ještě od lidí neodkoukal, na co ruce(tlapky) jsou...kromě lítání
To je vtipné
Vrchol evoluce je podle mě známých jezevčík, který když chce žužlat kost, vyskočí si s kostí na taburet vedle páníčkova křesla, natáhne se přes područku a páníček drží kost a pes drží páníkovu ruku aby to držel dobře. To se musí vidět.
Naše něco drží, něco ne, ale na základě čeho, to nevím. Asi podle toho, jak moc jí ty nožičky ten den bolej
Zrovna vcera jsme s jednou pani resiliy: je lepsi, vzit si s sebou psa nekam ven ( konkretni pripad je lezeni na skalach), kde pes musi nejakou cast toho travit uvazany na voditku vedle nas, coz ji hrozne tyra a knoura a chtela by behat, nebo je lepsi varianta ji nechat doma samotnou a netrapit ji.
Za me je to teda jasne, je lepsi kdyz je pes venku, nebo s panickem, nez sam doma, ale ocividne nekteri lide uvazuji jinak.

beastije
napsal(a):
Zrovna vcera jsme s jednou pani resiliy: je lepsi, vzit si s sebou psa nekam ven ( konkretni pripad je lezeni na skalach), kde pes musi nejakou cast toho travit uvazany na voditku vedle nas, coz ji hrozne tyra a knoura a chtela by behat, nebo je lepsi varianta ji nechat doma samotnou a netrapit ji.
Za me je to teda jasne, je lepsi kdyz je pes venku, nebo s panickem, nez sam doma, ale ocividne nekteri lide uvazuji jinak.
Pokud bych věděla, ze pes nebude mít vyžití, nechala bych ho doma.
Zrovna vcera jsem nasemu psu dala kureci stehno. Chudak zrovna tuto cast nikdy nevidel a nejedl a tak delal "sceny" odnesl to na pelech a lehl vedle toho. Pote to vzal znovu a na koberec, hazel s tim. Odesel a kdyz znovu naznal, ze neco dostal zacel kolem skakat a knucet . Okukovani kurete trvalo hodinu, chudak uz byl zoufalej, behal s tim za mnou a knoural Byla jsem donucena stehno naporcovat aby pán vedel, ze to je k jidlu.
Ale kolikrat si pamatuji jak schovaval jidlo i na zahradě v jezirku a pote knucel cely den, ze mu to tam "upadlo"
beastije
napsal(a):
Pokud je to lezení jen jednou součástí jinak pro psa zajímavého programu, určitě mu je s Vámi lépe než samotnému v bytě - i přes to kňourání.
Můj pes se mnou chodí na jízdárnu. Než vyčistím a nasedlám, věnuje se inspekci areálu a kontrole místních koní. Pak ho odložím do auta, kde počká, než odjezdím (samozřejmě ho nezavírám do vozu v teplých dnech, to zůstane doma). Poté se jdeme i s koněm na ruce projít - koník se napase a pes vyběhá. Domů se vrací utahaný a spokojený. Takže ač musí také nějaký čas trávit sám v omezeném prostoru, chodí se mnou moc rád a stojí v pozoru u dveří, jakmile vytáhnu "koňské" oblečení. A dělá smutné obličeje, když ho někdy nemohu vzít s sebou.

Jak udělat psa nešťastným?...odejít z domova pouze s jedním ze psů a druhého nechat doma...větší neštěstí pro mé psy není ...

beastije
napsal(a):
Když to vezmu do extrému, tak by můj pes v tuhle dobu nevystrčil čenich ze dveří. Trpí nonstop, ty ženský mu venku dávají strašně zabrat.
balisek
napsal(a):
Pokud je to lezení jen jednou součástí jinak pro psa zajímavého programu, určitě mu je s Vámi lépe než samotnému v bytě - i přes to kňourání.
Můj pes se mnou chodí na jízdárnu. Než vyčistím a nasedlám, věnuje se inspekci areálu a kontrole místních koní. Pak ho odložím do auta, kde počká, než odjezdím (samozřejmě ho nezavírám do vozu v teplých dnech, to zůstane doma). Poté se jdeme i s koněm na ruce projít - koník se napase a pes vyběhá. Domů se vrací utahaný a spokojený. Takže ač musí také nějaký čas trávit sám v omezeném prostoru, chodí se mnou moc rád a stojí v pozoru u dveří, jakmile vytáhnu "koňské" oblečení. A dělá smutné obličeje, když ho někdy nemohu vzít s sebou.
My zas chodime v lete na boruvky. Kdyz rostou, tak i denne.. k mistu boruvkareni to mam tri az ctyri kilaky, cestou se cubina projde, pak zalehne do boruvci a ozira si kericky. Kdyz je vetsi teplo, zajdu ju vykoupat do rybinika a jde se domu. Mam ji zcasti i jako.doprovodnou, musi me.v lese.hlidat a zatim s tim teda nemela nikdy problem ;).
Musim davat psum kloubni vyzivu a vcera po me hodila takovej pohled, ze jsem si vzpomela na tohle vlakno. Ta ktera to potrebuje se na tu ochucenou velkou tabletu jen znechucene smutne podiva. Ten, ktery to ma jako doplnek stravy si ji s chuti da k veceri.
Takze nasleduje ctvrceni tablety a na 4x to narvat pejskovi do krcku, aby neplival. Uteci se nepokousi, vzdycky jen tak smutne cumi, jestli to fakt myslim vazne.
(Doma to nadrtim do sunky, ale jsme na navsteve a ta moznost tu neni.).
A ještě jedna situace kdy je čubina děěěsně smutnááá. když sedím u noťasu, tak sedím v křesle a čubina má pro sebe celý gauč.. tahá si hračky a může si na tom gauči lehnout naprosto kamkoli..sice je na kousku psí deka ale je to spíš jako doporučení, než že by musela být striktně na ní :D zásadně si donese hračku, lehne si s ní na okraj gauče, hračka jí spadne a ona smutně koukáá že jí to spadlo a co má jako dělat :D ale že by si s tou hračkou lehla doprostředka gauče, to neee. tam si lehá zásadně když tuší, že chci opustit počítač a jít si lehnout za ní :D.