Jakého pejska do bytu pro pracující lidi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2016 20:32
Luci28

XXX.XXX.212.124

Dobrý den, s přítelem jsme se přestěhovali do malého bytu. Oba pracujeme, takže 9 hodin denně nejsme ani jeden doma. Chtěli bychom malého pejska. Pejska, který nepouští moc chlupy a pejska, který když nebudeme doma, tak nebude celou dobu štěkat. Přemýšleli jsme o jorkšírkovi nebo čivavě, ale známá měla štěně jorkšíra a celou dobu co nebyla doma štěkalo :( o čivavě zase vím, že hodně líná a chlupy jsou všude. Děkuji moc za rady a zkušenosti.

19.4.2016 20:45
kniga

XXX.XXX.132.193

Nebude kocka lepsi? nebo spis co muzete psovi nabidnout? Jak moc se mu chcete venovat? I malej pes chce dlouhe prochazky a zabavit mozek... Chlupy treba nepousti vytrimovany maly knirac. Ale musite se o tu srst starat... a zase byvaj trosku ustekanejsi, hlidaji. Ale da se to omezit. Nicmene chteji pohyb a zabavu... Buldocek je super, ale chlupy budou vsude. Taktez mops ci bostonsky terier... od veci by treba nebyl maly pudl, ci toy... ale ti jsou drazsi..

19.4.2016 20:54
nexxi

XXX.XXX.228.56

Nezáleží co je dopoledne, záleží na tom, co je odpoledne ;) já mám v bytě neuvěřitelný torpédo, mix ohař ovčák, a za dva roky štěkala dle sousedů akorát jednou. ale přijdu z práce a pokud není jo hnusně, tak se jde na procházku, u nás v zápřahu na postroji, pokud trošku dovolí počasí, tak běháme, v létě houby, borůvky.. psa mám jako doprovodného, naštěstí jsme se shodly obě na aktivitě, která nás baví a tou je běhání v zápřahu. takže pokud máte odopledne co nabídnout a neuděláte si ze psa závisláka a naučíte ho i odpočívat, tak si pořidtce co srdce ráčí ;).

Sam 90210

19.4.2016 20:56
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Plyšového :)

19.4.2016 21:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Keramiku...

19.4.2016 21:07
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Sam 90210 napsal(a):
Plyšového :)

A to jako proč? Je celkem normální, že lidi musí pracovat a 9 hodin nejsou doma. Pokud má pes po zbytek dne dostatečné zaměstnání, tak 9 hodin v klidu prospí. To by pak psa nemohl mít téměř nikdo.

Je pravda, že zadavatel se málo rozepsal o tom, jak by řežim psa vypadal, ale stačí se na to jen zeptat a ne hned psát, ať si pořídí plyšového.

Sam 90210

19.4.2016 21:17
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

marcelaamax napsal(a):
A to jako proč? Je celkem normální, že lidi musí pracovat a 9 hodin nejsou doma. Pokud má pes po zbytek dne dostatečné zaměstnání, tak 9 hodin v klidu prospí. To by pak psa nemohl mít téměř nikdo.

Je pravda, že zadavatel se málo rozepsal o tom, jak by řežim psa vypadal, ale stačí se na to jen zeptat a ne hned psát, ať si pořídí plyšového.

To ano, ale u tohoto příspěvku se mi vybavil inzerát který se nejspíš do půl roka objeví "Daruji pejska nemáme na něj čas". Tato odpověď se mi k takovému příspěvku hodila nejlíp :).

19.4.2016 21:20
brebera

XXX.XXX.31.114

Nechápu, proč hned to odsuzování ala plyšový nebo keramický pes. Většina lidí chodí do práce.

Je fakt, že vy to chtělo víc detailů, co se může psovi po práci nabídnout.

19.4.2016 21:30
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):

Tak, tak...psa by si měli pořizovat jen nezaměstnaní. Případně ještě důchodci, ale pouze ti v extra dobré kondici, aby s ním zvládli provozovat krom procházek i jiné aktivity.
Samozřejmě, že majitelé z obou zmíněných skupin musejí mít k mizernému příjmu i dost našetřeno, protože neexistuje psa krmit pytli šrotu z hypáče

19.4.2016 21:33
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

brebera napsal(a):
Nechápu, proč hned to odsuzování ala plyšový nebo keramický pes. Většina lidí chodí do práce.

Je fakt, že vy to chtělo víc detailů, co se může psovi po práci nabídnout.

A to na základě čeho? . Nebylo by lepší nejdřív počkat, než se zadavatel rozepíše co chce se psem dělat a co mu může nabídnout a teprve po tom soudit?

Sam 90210

19.4.2016 21:36
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Nelíná to, vydrží doma sám, neštěká a dokonce i nečůrá a nežere Ideální

19.4.2016 21:37
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Terven napsal(a):
Tak, tak...psa by si měli pořizovat jen nezaměstnaní. Případně ještě důchodci, ale pouze ti v extra dobré kondici, aby s ním zvládli provozovat krom procházek i jiné aktivity.
Samozřejmě, že majitelé z obou zmíněných skupin musejí mít k mizernému příjmu i dost našetřeno, protože neexistuje psa krmit pytli šrotu z hypáče

Jojo, tak asi vypadá ideální majitel psa a všichni ostatní by měli mít plyšáka. Možná ještě pár, který pracuje na směny a u psa se střídají, tudíž se spolu vůbec nevídají, ale hlavně že pes není 8 hodin doma sám

Nebo by ještě mohli vymyslet něco jako mateřskou dovolenou pro psa, někdy mi připadá, že ty nároky na to mít psa, jsou větší než nároky na to mít dítě.

19.4.2016 21:39
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Terven napsal(a):

Brebera: Pardon, můj příspěvek měl být reakcí na příspěvek Sam90210, ne na váš

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2016 04:20

Všichni chodíme do práce, nebo alespoň většina normálních lidí. Psovi je jedno jestli je ve velkém domě, v malém bytě nebo v kotci. Podstatné je co a kolik s ním majitel dělá. Takže pokud bude majitel magor jako třeba já a přijde z práce a bude se věnovat hlavně psovi, bude třeba i v zimě za tmy kdy normální lidé sedí u televize lítat po cvičáku, může si dovolit klidně i služební plemeno. Ovšem bordel a chlupy jsou z každého psa, s tím se musí smířit.

20.4.2016 05:27
koňadra

XXX.XXX.128.31

Mnoho lidí chodí do práce na 9 hodin, někteří i na dvanáctky. Jenže také každý do práce někam dojíždí, a to třeba půl hodiny, nebo i dvě hodiny. Když to připočteme k devítihodinové pracovní době, tak je pes sám zavřený v bytě bez možnosti vyvenčení nejméně 10 a více hodin. A to už se mě nezdá až tak ideální. Pro psa je nejlepší, když jej mají rodiny, více členů se prostřídá.
Nemyslím si, že by psa museli mít nutně jen nezaměstnaní nebo důchodci, sama jsem měla psy v bytě a pracovala jsem na 12 h + 1,5 h cesta (tedy 15 h z domu) a manžel dokonce 24 h + 3 h cesty. Jenže tím, že jsme pracovali dlouhé směny, tak jsme také měli delší volna mezi tím a snažili jsme se, aby se naše směny nepotkávaly. Pokud už se to stalo - výjimečně - zaskočila kamarádka. Protože týrat psa, aby byl zavřený 15 h bez možnosti vyvenčení, to bych tedy nedala.
Tím, že zadavatelé chodí oba na stejné směny, hrozí, že skutečně budou z domu min.10 h (nevím, jak to mají daleko do práce), takže bych se přikláněla také spíše k tomu, aby si psa nepořizovali.
HABE: souhlasím, že je důležité, kolik času člověk psovi věnuje po práci, ale nesouhlasím s tím, že je jedno, jestli je pes sám zavřený 12 h v kotci, v bytě... V bytě nemá žádné podněty, může tak akorát spát, v kotci může alespoň koukat po okolí, ale hlavně: nemusí se trápit tím, že potřebuje na záchod a nemůže. A v tom vidím ten zásadní problém.

20.4.2016 08:19
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Luci28 napsal(a):
Dobrý den, s přítelem jsme se přestěhovali do malého bytu. Oba pracujeme, takže 9 hodin denně nejsme ani jeden doma. Chtěli bychom malého pejska. Pejska, který nepouští moc chlupy a pejska, který když nebudeme doma, tak nebude celou dobu štěkat. Přemýšleli jsme o jorkšírkovi nebo čivavě, ale známá měla štěně jorkšíra a celou dobu co nebyla doma štěkalo :( o čivavě zase vím, že hodně líná a chlupy jsou všude. Děkuji moc za rady a zkušenosti.

Je potřeba si to pořádně promyslet zda psa fakt chcete a není to jen chvilková náhražka za dítě jak je to ve spoustě případu běžné, možná se ted budete cítit dotčení ale já chovám a motám se okolo spoustu let a prostě to tak je..je spoustu psu co takto prožijí štastné život a i když pak přijde dítko tak není odsunut do zapomnění ale je jich i možná více co v případě příchodu dítěte nebo nemusí být i dítě ale stačí první problém a je okamžitě odsunut...
Pes není hračka a čurá kadí, řve, smrdí, pouští chlupy, blije, potřebuje si hrát i když máte za sebou 12 hodinovou pracovní směnu., poskáče vás když odcházíte z domu v krásnech šatech do divadla..rozkouše vám boty, šaty, stěny, dveře, rozhádá vás se sousedama v domě a připraví vás o spoustu kamarádu i přátel

20.4.2016 08:22
paulí&majk

XXX.XXX.22.21

Reakce jako plyšového nebo keramického nějak nechápu.
Proč by nemohli mít psa, zadavatelka píše že nikdo není doma 9 hodin - to může být myšleno i s cestou. Sama to tak mám. Máme kavalíra, v práci jsem 8,5 hodiny + 20 minut na cestě + občas třeba rychle do pekárny a téměř těch 9 hodin je doma taky sám. Asi by byl radši kdyby to bylo kratší (to já taky), ale peníze někde vydělat musím.
Je pravda že by mohla zadavatelka napsat více třeba jaký mají aktivity nebo co by chtěli se psem dělat, ale třeba chtějí jen společníka. Což opět neznamená že nebudou chodit na procházky. Když jsme neměli psa taky jsem nechodila na procházky, ono co tam taky sama a teď si nedovedu představit, že bych den nevyrazila ven. Až když budou mít psa třeba je napadne že by chtěli dělat se psem nějaký sport.
To že sem napsala je každopádně dobře, že se chce poradit a trošku o tom přemýšlí a snad si nevezme první pěkné štěňátko z obrázku, ale vybere si vhodné plemeno a následně dobrou chovatelkou stanici.

A teď k těm plemenům napadá mě pudl, malý knírač, boloňský psík, westík, možná čínský chocholatý - samozřejmě všechna plemena vyžadují péči o srst ať už česání, koupání, stříhání nebo u některých trimování.
Pak už musíte také vybírat podle toho jak jste aktivní a ujasnit si i jiné priority při výběru psa ne jen že nechcete všude chlupy a ještě ač jsou některá plemena více uštěkaná je to hlavně o výchově.

20.4.2016 08:43
mgtka

XXX.XXX.92.43

Proto mame tri pejsky takze sami nejsou nikdy. S pritelem mame stejne smeny uz po cely petilety zivot pejsku a jsem tada ze nemame jen jednoho, to by mi ho bylo lito

Sam 90210

20.4.2016 09:21
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

"Reakce jako plyšového nebo keramického nějak nechápu. "
Tak jinak, zadavatel má na psa nároky a nikde nepíše co je ochotný psovi obětovat. K takovému příspěvku se mi prostě nejlíp hodila taková odpověď. Podívejte se do jakékoliv inzerce nebo útulku, je tam celá hromada psů které majitel odložil z nedostatku času, "alergie", těhotenství, stěhování atd. další výmluv což může být za rok případ i štěněte které si zadavatel pořídí. Tady nejde o práci, já jsem pryč taky 12 hodin denně, ranní, odpolední, noční směny, pes to vydrží ale je zadavatel připravený přijít po šichtě domů a uklízet zdevastovaný byt a hnát na procházku ? Ano jsou výjimky kterým pes přiroste k srdci a člověk mu obětuje spoustu času, peněz aby spolu mohli žít, ale spousty lidí se vzdají raději psa než svého pohodlí. Každý pes není jenom hodný a poslušný, stačí když majitel trochu zanedbá výchovu a oheň je na střeše obzvláště v malém panelákovém bytě se sousedy ze všech stran, nejjednodušší je pak psa se zbavit při prvním problému "My přece nemáme čas ho cvičit, chodíme do práce!". každý pes jedno jakého plemene se vám může rozštěkat, záleží jak si ho naučíte. Dobře zvažte pořízení psa, možná by bylo lepší kdyby si psi pořizovali jen ti nezaměstnaní a důchodci, pak by nebylo tolik zlomených psů...

20.4.2016 09:38
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Sam 90210 napsal(a):
"Reakce jako plyšového nebo keramického nějak nechápu. "
Tak jinak, zadavatel má na psa nároky a nikde nepíše co je ochotný psovi obětovat. K takovému příspěvku se mi prostě nejlíp hodila taková odpověď. Podívejte se do jakékoliv inzerce nebo útulku, je tam celá hromada psů které majitel odložil z nedostatku času, "alergie", těhotenství, stěhování atd. další výmluv což může být za rok případ i štěněte které si zadavatel pořídí. Tady nejde o práci, já jsem pryč taky 12 hodin denně, ranní, odpolední, noční směny, pes to vydrží ale je zadavatel připravený přijít po šichtě domů a uklízet zdevastovaný byt a hnát na procházku ? Ano jsou výjimky kterým pes přiroste k srdci a člověk mu obětuje spoustu času, peněz aby spolu mohli žít, ale spousty lidí se vzdají raději psa než svého pohodlí. Každý pes není jenom hodný a poslušný, stačí když majitel trochu zanedbá výchovu a oheň je na střeše obzvláště v malém panelákovém bytě se sousedy ze všech stran, nejjednodušší je pak psa se zbavit při prvním problému "My přece nemáme čas ho cvičit, chodíme do práce!". každý pes jedno jakého plemene se vám může rozštěkat, záleží jak si ho naučíte. Dobře zvažte pořízení psa, možná by bylo lepší kdyby si psi pořizovali jen ti nezaměstnaní a důchodci, pak by nebylo tolik zlomených psů...

To by mě potom ale zajímalo z čeho ten nezaměstnaný bude toho psa živit.

20.4.2016 09:38
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

koňadra napsal(a):
Mnoho lidí chodí do práce na 9 hodin, někteří i na dvanáctky. Jenže také každý do práce někam dojíždí, a to třeba půl hodiny, nebo i dvě hodiny. Když to připočteme k devítihodinové pracovní době, tak je pes sám zavřený v bytě bez možnosti vyvenčení nejméně 10 a více hodin. A to už se mě nezdá až tak ideální. Pro psa je nejlepší, když jej mají rodiny, více členů se prostřídá.
Nemyslím si, že by psa museli mít nutně jen nezaměstnaní nebo důchodci, sama jsem měla psy v bytě a pracovala jsem na 12 h + 1,5 h cesta (tedy 15 h z domu) a manžel dokonce 24 h + 3 h cesty. Jenže tím, že jsme pracovali dlouhé směny, tak jsme také měli delší volna mezi tím a snažili jsme se, aby se naše směny nepotkávaly. Pokud už se to stalo - výjimečně - zaskočila kamarádka. Protože týrat psa, aby byl zavřený 15 h bez možnosti vyvenčení, to bych tedy nedala.
Tím, že zadavatelé chodí oba na stejné směny, hrozí, že skutečně budou z domu min.10 h (nevím, jak to mají daleko do práce), takže bych se přikláněla také spíše k tomu, aby si psa nepořizovali.
HABE: souhlasím, že je důležité, kolik času člověk psovi věnuje po práci, ale nesouhlasím s tím, že je jedno, jestli je pes sám zavřený 12 h v kotci, v bytě... V bytě nemá žádné podněty, může tak akorát spát, v kotci může alespoň koukat po okolí, ale hlavně: nemusí se trápit tím, že potřebuje na záchod a nemůže. A v tom vidím ten zásadní problém.

Zadavatelka psala, že 9 hodin denně nejsou doma, takže počítám, že je to i s cestou.

Jinak teda pokud někdo dělá 12ctky, tak to už mi přijde na psa v bytě také moc, z důvodu venčení. Ale jak píšete, že je rozdíl mezi tím zda je pes v bytě nebo v kotci, tak to nevím. Znám spoustu psů, kteří berou kotec jako svůj pelíšek a nevyvenčili by se v něm.

20.4.2016 09:39
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

kobylatko napsal(a):

Jo, to by se pro změnu začali vyskytovat inzeráty typu prodám psa, protože už ho nemám z čeho živit

Sam 90210

20.4.2016 09:40
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

kobylatko napsal(a):

Citace uživatele Terven - Samozřejmě, že majitelé z obou zmíněných skupin musejí mít k mizernému příjmu i dost našetřeno, protože neexistuje psa krmit pytli šrotu z hypáče

20.4.2016 09:41
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

marcelaamax napsal(a):
Zadavatelka psala, že 9 hodin denně nejsou doma, takže počítám, že je to i s cestou.

Jinak teda pokud někdo dělá 12ctky, tak to už mi přijde na psa v bytě také moc, z důvodu venčení. Ale jak píšete, že je rozdíl mezi tím zda je pes v bytě nebo v kotci, tak to nevím. Znám spoustu psů, kteří berou kotec jako svůj pelíšek a nevyvenčili by se v něm.

Ano, souhlas. Ten můj extrém se nevyvenčí ani v bytě a drží se, než půjde ven. Nicméně to psa velmi stresuje.

20.4.2016 09:44
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Aliens_II napsal(a):
Ano, souhlas. Ten můj extrém se nevyvenčí ani v bytě a drží se, než půjde ven. Nicméně to psa velmi stresuje.

Jo to souhlasím, proto říkám, že když někdo dělá 12ctky a nemá mu psa kdo venčit tak už to není moc dobrý. Jen si myslím, že u spousty psů je jedno zda jsou v bytě nebo v kotci, protože někteří se nevyvenčí ani v kotci.

Mému štěněti dělá problém se vyvenčit i na oploceném dvoře (jinak je uvnitř v bytě). Jako čůrání tojo, to ještě zvládne, ale když chce hodit bobek tak kňourá u vrat a musíme jít mimo dvůr

20.4.2016 09:44
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Sam 90210 napsal(a):
Citace uživatele Terven - Samozřejmě, že majitelé z obou zmíněných skupin musejí mít k mizernému příjmu i dost našetřeno, protože neexistuje psa krmit pytli šrotu z hypáče

Hmm to je sice hrozně hezký ale furt nejsme u toho kde ten člověk veme prachy když nemaká, to je našetří horko těžko.A musela by to být fakt slušná našetřená částka aby to vydrželo do konce života psa a aby neumřel hlady i páníček .

20.4.2016 09:45
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

kobylatko napsal(a):
Hmm to je sice hrozně hezký ale furt nejsme u toho kde ten člověk veme prachy když nemaká, to je našetří horko těžko.A musela by to být fakt slušná našetřená částka aby to vydrželo do konce života psa a aby neumřel hlady i páníček .

Z to vyplývá, že psa může mít pouze nezaměstnaný milionář

20.4.2016 09:46
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):

No asi to tak bude .

20.4.2016 09:47

marcelaamax napsal(a):

OT: Vše nejlepší k svátku

20.4.2016 09:48
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
OT: Vše nejlepší k svátku

Jéé moc děkuji smajlík

20.4.2016 09:52

marcelaamax napsal(a):
Jéé moc děkuji smajlík

NZ

20.4.2016 10:13
paulí&majk

XXX.XXX.22.21

Nikde nepíše co je ochotný psovi obětovat - já psovi nic neobětuji (až výjimky např. ubytování na dovolené) je to prostě styl života který se mi líbí. Pokud si někdo myslí že musí pořád psovi něco obětovat tak by si měl dobře rozmyslet jestli ho opravdu chce.
Hnát na procházku? - osobně mám to jako odreagování a zábavu - opět pokud někdo nechce chodit ven tak ať si pořídí třeba kočku nebo králíka.
možná by bylo lepší kdyby si psi pořizovali jen ti nezaměstnaní a důchodci - nedovedu si představit aktivní psi kteří potřebují zaměstnávat u důchodce (i kdyby to byl aktivní důchodce nikdy neví co ve stáří bude třeba za 5 let, a nezaměstnaní pes stojí nějaké peníze a takový nezaměstnaný těch peněz většinou moc nemá - psovi se pak něco stane potřebuje mimořádný výdaj za veterinu ale protože na to nemá tak také může skončí v útulku.

Prostě nemám ráda předsudky. Každý není hned odborník a tohle mohl být jen první dotaz ohledně toho zda si pořídit psa. Jen se zeptala na nelínající malé plemeno, které by netrpělo samotou nenapsala tu nic ve stylu "máme štěně dominatního jorkšíra který všude značkuje a štěká"
Samozřejmě to může být i další ze špatných případů, ale myslím že ty většinou nemají otázky na výběr psa, ale píšou až s těmi hroznými dotazy ohledně toho že jim pes čůrá všude po bytě i když tam má podložku nebo že mají agresivní dominantní štěně.

Pro mgtka - druhý pejsan je v plánu na podzim až se budeme stěhovat, stále koukám které plemeno a nejspíše to bude voříšek útulkáček - takže ano vím kolik jich tam je

20.4.2016 10:21
joanne.s

XXX.XXX.41.2

marcelaamax napsal(a):

Nemyslím.

Spíš rodina, nebo aspoň dva lidi, kteří se prostřídají aspoň s venčením.

20.4.2016 10:26
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

joanne.s napsal(a):
Nemyslím.

Spíš rodina, nebo aspoň dva lidi, kteří se prostřídají aspoň s venčením.

To bylo bráno s nadsázkou

Pokud člověk pracuje na 12ti hod. směny tak ano, ale pokud je člověk i s cestou v práci 9 hodin, tak v tom nevidím problém.

20.4.2016 11:02
brebera

XXX.XXX.31.114

Podle mě se z toho dělá zbytečná kovbojka.9 hodin je v práci většina pracujících a myslím, že i většina pejskařů - tim myslím lidi, co se psy něco aktivně dělají, ne jen vycházky. Aspoň ti v mém okolí a známí, pokud to ještě nejsou studenti nebo matky na mateřské. Ale i ty dál čeká práce, stejně jako se o práci snaží i část nezaměstnaných. Jedině důchodci to mají fajn, ale ti by si radu plyšového psa zas vysloužili kvůli věku.

20.4.2016 11:07
brebera

XXX.XXX.31.114

Takže odpověď pro zadavatele - do bytu pro pracující lidi je vhodný jakýkoli pes, o kterého se zvládnete postarat. V bytě může být jak čivava, tak doga. Pecivál nebo i hyperaktivní ohař.
Jde o to, co můžete psovi nabídnout ve volném čase.

20.4.2016 11:09
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

brebera napsal(a):
Podle mě se z toho dělá zbytečná kovbojka.9 hodin je v práci většina pracujících a myslím, že i většina pejskařů - tim myslím lidi, co se psy něco aktivně dělají, ne jen vycházky. Aspoň ti v mém okolí a známí, pokud to ještě nejsou studenti nebo matky na mateřské. Ale i ty dál čeká práce, stejně jako se o práci snaží i část nezaměstnaných. Jedině důchodci to mají fajn, ale ti by si radu plyšového psa zas vysloužili kvůli věku.

Souhlas. Většina lidi prostě pracovat musí, a ten pes to vydrží. Podle mě je pořád lepší pes v bytě sám 9 hodin, potom lítání venku, unavení, a i večer pořád ve společnosti páníčků, než pes, který je celoživotně na zahradě, kde sice má prostor, může se venčit jak chce, ale na procházku jde jednou za měsíc a nikdo se mu nevěnuje. A že jich takových znám.

20.4.2016 11:11
aj

XXX.XXX.5.173

Pokud zadavatelka touží po nějakém zvířátku, tak kočička by byla vhodnější.
Pokud trvá na psovi, tak bych se klonila spíš k nějakému dospělému útulkáči.
Pokud chce vysloveně štěně, tak bych se poohlídla po okolí, nebo zaangažovala širší příbuzenstvo. Prostě najít někoho, kdo by byl ochoten stavit se přes den a štěně vyvenčil.

20.4.2016 12:07
brebera

XXX.XXX.31.114

Ale tohle se zvládne i se štěnětem.90% našich štěňat jde do stejných podmínek, toto je opravdu typický majitel psa. Lidi počítají s tím, že ze začátku padne dovolená, náhradní volno a že to postupně pude.
Doteď jsme s manželem pracovali taky takhle a i si v těchto podmínkách nechávali psy od štěněte. Trochu se to uzpůsobilo, ale šlo to. A nikdy bych neřekla, že naši psi trpěli. A to máme celkem aktivisty.
Prostě jinak by nemohl mít psa skoro nikdo.

20.4.2016 12:21
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

brebera napsal(a):
Ale tohle se zvládne i se štěnětem.90% našich štěňat jde do stejných podmínek, toto je opravdu typický majitel psa. Lidi počítají s tím, že ze začátku padne dovolená, náhradní volno a že to postupně pude.
Doteď jsme s manželem pracovali taky takhle a i si v těchto podmínkách nechávali psy od štěněte. Trochu se to uzpůsobilo, ale šlo to. A nikdy bych neřekla, že naši psi trpěli. A to máme celkem aktivisty.
Prostě jinak by nemohl mít psa skoro nikdo.

Přesně tak. Já jsem sice zhruba v půlce pracovní doby jezdila štěně domu vyvenčit, ale znám hodně lidí, kde to prostě nešlo a také to zvládli.

20.4.2016 18:11
wejka

XXX.XXX.57.129

Máme v bytě dva psi, samozrejme ze nez se naucili byt sami doma a naucili se hygienickym navykum trvalo to, ale do půl roku byl klid, proste vedi, ze musime pryc a neprijde jim to nejak zvlast divny, po praci do vecera a cele volne dny patri jen jim, vylety, dlouhe prochazky, nikdy nejsou dyl jak 9hod sami.uz jsem se setkala s tim, ze jak nekdo muze pracovat a mit psa ale podle me, pes je rad obcas taky sam, ma svuj klid a nebo kdyz jsou dva, nikdo je nesekyruje a muzou se 'rvat' cele odpoledne

20.4.2016 19:39
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Luci28 napsal(a):

Do podobnych podminek a s podobnymi adepty jsem porizovala psa take. Jorksira jsem chtela moc, ale nakonec jsem ho zavrhla pro unafanost a civava byla mala moc.Jako alergik jsem chtela psa nelinaveho.Prostudovala jsem co jsem mohla a volba padla na havanskeho psika. Byl to prvni pes pes, vsichni mi rikali jak na nad bude netrpelive cekat u dveri v hodinu, kdy se vracime z prace, jak nas bude vitat...Mile stenatko jsme spici odsunovali dvermi, za kterymi spalo jako dudek, kdyz jsme se vraceli z prace . Super pohodovy prizpusobivy pes, tak jme mu za tri roky poridili havanskou holcicku. O srst je treba pecovat.

20.4.2016 19:52

" Chtěli bychom malého pejska. Pejska, který nepouští moc chlupy a pejska, který když nebudeme doma, tak nebude celou dobu štěkat."

no, tak na tohle zadání - a nic o tom, že třeba chtěla bych s ním dělat agility, sportovku, chodit po horách, jsme sportovně založení- tak ať zvládne běh x km, u kola...asi lepší odpověď, než plyšový či keramický, fakt není...

20.4.2016 19:57
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

" Chtěli bychom malého pejska. Pejska, který nepouští moc chlupy a pejska, který když nebudeme doma, tak nebude celou dobu štěkat."

no, tak na tohle zadání - a nic o tom, že třeba chtěla bych s ním dělat agility, sportovku, chodit po horách, jsme sportovně založení- tak ať zvládne běh x km, u kola...asi lepší odpověď, než plyšový či keramický, fakt není...

A to jako proč? Existuje neco jako spolecenska plemena, neznate?

20.4.2016 20:27

Lexaurin napsal(a):

To není o společenském či nespolečenském, ale jediné zadání je, co NECHTĚJÍ, notabene aby pes nebyl chlupatý a štěkal.... Vcelku normální je říct, jaký život hodlají psu nabídnout, ne (aktivita x neaktivita, jaká...)...? A z toho by mohlo to "společenské" vzejít.

20.4.2016 20:36

Lexaurin napsal(a):

I mě napadl ten plyšový. Protože i společenská plemena pouští chlupy, štěkají, čůrají...
Takže jestli si někdo dá jako hlavní podmínku u štěněte, aby nepouštěl chlupy a neštěkal...- tak opravdu plyšový.
Navíc - ta dvě zmíněná plemena - tak nějak vždyť je to v módě a já to ještě nemám.

20.4.2016 20:40
brebera

XXX.XXX.31.114

Vůbec se nedivím, že zadavatelka nereaguje.
Ano, napsala toho málo, ale nebylo by lepší se zeptat, co víc má v plánu, než ji rovnou odsoudit?
Tleskám, že to dokážete z pár vět textu

20.4.2016 20:43
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

brebera napsal(a):
Ano, napsala toho málo, ale nebylo by lepší se zeptat, co víc má v plánu, než ji rovnou odsoudit?

Tak tak.

20.4.2016 21:48
Clayton

XXX.XXX.104.9

brebera napsal(a):

Tak fajn, ať napíše, jak se hodlá psovi více věnovat, budeme jen rádi...

21.4.2016 06:44

brebera napsal(a):

No však právě! Napsala JENOM to (teda ještě oněch 9 hodin, což opravdu není nic nenormálního a to ani z pohledu běžného denního režimu psa), takže pro zadavatelku to nejdůležitější na soužití člověk -pes?! To podstatné kritérium pro výběr živého společníka na x let?!

21.4.2016 16:03

I mě napadl ten plyšový. Protože i společenská plemena pouští chlupy, štěkají, čůrají...
Takže jestli si někdo dá jako hlavní podmínku u štěněte, aby nepouštěl chlupy a neštěkal...- tak opravdu plyšový.
Navíc - ta dvě zmíněná plemena - tak nějak vždyť je to v módě a já to ještě nemám.

Štěkání v paneláku může být dost nepříjemné, pes se musí naučit aby neštěkal. Pouštění chlupů, nevím je to o zvyku. Můj první pes byla malá asi sedmikilová kříženka. tenkrát sem přemýšlela jestli jo nebo ne, protože psy jsme mívali u rodičů ale v domku a nedovedla sem si moc představit pes a fungl nové zařízení bytu ale bez psa sem taky nechtěla být, a našla sem tuhle fenku. S postupem let se psi zvětšovali protože sem zjistila že soužití v jedné místnosti se psem není vůbec hrozné, takže mě vmini bytě nevadí labrador Ono opravdu záleží na člověku, jestli má ke psu vztah a nebo jestli ho chce jen pro to že ho mají sousedi od vedle a pejsek je hezký.

21.4.2016 16:36

Štěkání v paneláku může být dost nepříjemné, pes se musí naučit aby neštěkal. Pouštění chlupů, nevím je to o zvyku. Můj první pes byla malá asi sedmikilová kříženka. tenkrát sem přemýšlela jestli jo nebo ne, protože psy jsme mívali u rodičů ale v domku a nedovedla sem si moc představit pes a fungl nové zařízení bytu ale bez psa sem taky nechtěla být, a našla sem tuhle fenku. S postupem let se psi zvětšovali protože sem zjistila že soužití v jedné místnosti se psem není vůbec hrozné, takže mě vmini bytě nevadí labrador Ono opravdu záleží na člověku, jestli má ke psu vztah a nebo jestli ho chce jen pro to že ho mají sousedi od vedle a pejsek je hezký.

Štěkání v paneláku je děs běs, stejně jako když pes štěká nepřetržitě na zahradě. A asi to není plemenem, ale jedincem. Pak se pes společenský změní na psa služebního - slouží mu celá rodina. Jen ten malý společenský pejsek je míň slyšet.

21.4.2016 16:40

A ještě dodám, že mě přijde i těch 9 hodin pro psa zavřeného v bytě dost.
Je lepší když se na péči o něj podílí víc lidí, kteří se vystřídají.
Třeba kolegyně má sousedku - starou paní. Teď když jsou děti velké a mají víc povinností a na psa míň času, sousedka důchodkyně si pejska
v poledne vezme, vyvenčí, odpoledne jí dělá společnost a když se rodina vrací domů, jde domů i pejsek.
Spokojenost na všech stranách.

21.4.2016 16:49
balisek

XXX.XXX.131.211

Žila jsem v bytě se psi různých plemen a velikostí. Jednu dobu jsem dokonce sdílela 1+1 se dvěma středními psy a vlkodavem. Pravdou je, že pokud má psisko dostatek odpovídajícího zaměstnání, není velikost bytu limitující.

Druhou věcí však je, jak moc je člověk citlivý na čistotu v bytě. Z vlastní zkušenosti vím, že čím větší pes, tím víc nepořádku (chlupů, bláta a písku natahaného zvenčí atd.). Nyní mám malého čínského naháče a opravdu si užívám toho, že nemusím pořád něco obírat z chlupů nebo že mokrého a zabláceného psa jednoduše vezmu pod paži a hodím do vany...

12.4.2017 06:11
Lassa22

XXX.XXX.213.126

Dobrý den, není třeba si pořizovat více pejsků, jsou i řasy jako gaučáci ti samotu doma zvládají stejně jako kdyby tam byly s vámi.Stačí jim jídlo teplý pelech atd.Je to na
př.:Boloňský psík, Hádanka psík, bišonek, Japan chin...

12.4.2017 09:20
Terven

XXX.XXX.110.147

Lassa22 napsal(a):
Dobrý den, není třeba si pořizovat více pejsků, jsou i řasy jako gaučáci ti samotu doma zvládají stejně jako kdyby tam byly s vámi.Stačí jim jídlo teplý pelech atd.Je to na

Prosím?
To, že je nějaký pes "gaučák", čili společenské plemeno, znamená, že nevyžaduje žádné zvláštní zaměstnání, nemá extrémní nároky na pohyb, jeho hlavním posláním je být společník.
Už samotný název "společenské plemeno" napovídá, že ten pes nebude šťastný o samotě, i když si jistě může zvyknout a jistou dobu vydržet, stejně jako kterékoliv jiné plemeno.
Ale že by těmto psům stačilo jen jídlo a teplý pelech, to fakt čtu prvně...

Accuracy

12.4.2017 09:52
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Z těch plemen, co tu ještě nikdo nepsal, mě napadl ještě grifonek.

Tedysek

12.4.2017 10:55
Tedysek

XXX.XXX.46.62

Hele lidi a vy do práce nechodite? Na jak dlouho? Mě to tu zní jak kdyby vám někdo platil za to že jste doma se psem.

12.4.2017 11:29
lodenka333

XXX.XXX.226.248

Taky mi to tak prijde, vsichni vi vsechno nejlíp, vse delaji jak je jedině správně a ostatní jsou blbci, typická česká povaha, bohužel smajlík zajímavé ale je zjistit jaká je realita... Z vlastní zkušenosti většinou úplně jiná smajlík

aktevi

12.4.2017 13:51
aktevi

XXX.XXX.243.228

Vy co tvrdite, ze psikovi nevadi byt 9 hodin byť sam, skuste si nastavit kameru a sledujte ho pocas tych 9 hodin. Kolkokrat sa postavi a prehlada byt ze kde ste. Ze ako dokaze hypnotizovat dvere s nadejou ze sa otvoria a v nich budete stat vy ! Tvrdite, ze on aj tak spí cely cas. A podla Vas ma co robit ? Pes nevie pozerat TV, citat, byt na pocitaci. Ani si zavolat priatelov. Cely jeho svet ste VY !

Ono naozaj treba zvazit, ze ak pride zadavatelka z prace sa jej bude chciet chodit na prechadzky. Hrat sa s nim. Ze uz si nebude moct ak pride z prace sa povedzme osprchovat a lahnut s kavickou na sedacku. Alebo vecer ist do kina ci na veceru. Ved bol psik cely den sam, uz vecer ho nemozu nechat sameho ! Musia sa prisposobovat vylety aj dovolenky psikovi.

Okrem toho ak si kupi steniatko, ufff tak to si neviem to si neviem predstavit ho zavriet.
A to o venceni psika ani nehovorim 9 hodin neexistuje psika trapit aby vydrzal necikat. Po case zacne trpet na ladviny, mechur, zvierače a pod.

Psik by mal byt tam, kde sa majitelia vedia o neho bud striedavo starat, alebo mat super susedku ci babicku ktora pomoze. Aspon u nas to tak bolo. Ked som bola z domu prec ja, prisla moja maminka a bola s nou.

No na druhej strane psik z utulku, ktory bol týraný bitkou a hladom by bol za domov u zadavatelky vdacny.

Prosim neukamenujte ma, je to iba moj nazor.

12.4.2017 14:24

aktevi napsal(a):
Vy co tvrdite, ze psikovi nevadi byt 9 hodin byť sam, skuste si nastavit kameru a sledujte ho pocas tych 9 hodin. Kolkokrat sa postavi a prehlada byt ze kde ste. Ze ako dokaze hypnotizovat dvere s nadejou ze sa otvoria a v nich budete stat vy ! Tvrdite, ze on aj tak spí cely cas. A podla Vas ma co robit ? Pes nevie pozerat TV, citat, byt na pocitaci. Ani si zavolat priatelov. Cely jeho svet ste VY !

Ono naozaj treba zvazit, ze ak pride zadavatelka z prace sa jej bude chciet chodit na prechadzky. Hrat sa s nim. Ze uz si nebude moct ak pride z prace sa povedzme osprchovat a lahnut s kavickou na sedacku. Alebo vecer ist do kina ci na veceru. Ved bol psik cely den sam, uz vecer ho nemozu nechat sameho ! Musia sa prisposobovat vylety aj dovolenky psikovi.

Okrem toho ak si kupi steniatko, ufff tak to si neviem to si neviem predstavit ho zavriet.
A to o venceni psika ani nehovorim 9 hodin neexistuje psika trapit aby vydrzal necikat. Po case zacne trpet na ladviny, mechur, zvierače a pod.

Psik by mal byt tam, kde sa majitelia vedia o neho bud striedavo starat, alebo mat super susedku ci babicku ktora pomoze. Aspon u nas to tak bolo. Ked som bola z domu prec ja, prisla moja maminka a bola s nou.

No na druhej strane psik z utulku, ktory bol týraný bitkou a hladom by bol za domov u zadavatelky vdacny.

Prosim neukamenujte ma, je to iba moj nazor.

Můj pes spí, když jsme pryč, a spí i když jsme doma. Už přes rok pracuju z domu, takže opravdu, ten pes celej den prospí a po procházce prospí i zbytek dne, a po další procházce zase prospí noc.
Štěně je samozřejmě něco jinýho, tam jsou nároky na venčení i aktivity jiné, ale nevím, proč by dospělej pes nemohl vydržet 9-10 hodin spát. Samozřejmostí je, že ho předtím i hned potom vyvenčím a vyřádím adekvátně k tomu, jak potřebuje.

Je to otázka samostatnosti a to je třeba každýho psa naučit (anebo to udělat jako já - náhodně si v útulku vybrat právě toho psa, který to již umí). A v tom rozhodně lidem prospěje, když nebudou pejska litovat, rozmazlovat, a utvrzovat v tom, že být sám pár hodin je něco strašnýho a umírá se na to... podobně, a zapnou selský rozum.

12.4.2017 17:10

"Vy co tvrdite, ze psikovi nevadi byt 9 hodin byť sam, skuste si nastavit kameru a sledujte ho pocas tych 9 hodin. Kolkokrat sa postavi a prehlada byt ze kde ste. Ze ako dokaze hypnotizovat dvere s nadejou ze sa otvoria a v nich budete stat vy ! Tvrdite, ze on aj tak spí cely cas. A podla Vas ma co robit ? Pes nevie pozerat TV, citat, byt na pocitaci. Ani si zavolat priatelov. Cely jeho svet ste VY ! "

netřeba dramatizovat, velmi stručně o denním režimu psa např. tady:
https://www.hovawart.cz/otazky/odpoved.php?otazka=2.

12.4.2017 17:18
koně

XXX.XXX.205.252

Lassa22 napsal(a):

Samotu peksci zvládají, ale musí mít hranice.
Nevím jak Hádanka psík, ale ostatní společenští pejsci ocení ten gauč spíše společně s člověkem.
Jídlo a teplý pelech je myslím samozřejmostí

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík