Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kamcatka00

22.4.2016 08:50
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

Zdravím, prosím nevíte o nějakém dobrém cvičáku pro štěňata na Praze 8 a okolí, zkoušela jsem Ambru a fakt hrůza za ty peníze bych tam už nešla a o jednání ani nemluvím. Pak v Čimicích je další, ale dnes jsem mluvila s paní, a moc dobrý dojem to na mě taky neudělalo, navíc máme omezené časové možnosti a roční dceru kterou musím brát sebou. Pak jsem volala do cvičáku ve stromovce a tam na mě udělali dobrý dojem, ale cvičí pejsky až od 4 měsíců a to máme ještě měsíc čas. Nerada bych něco podcenila, máme útulkového křížence staforda, a je dost temperamentní. Kdybyste věděli i o nějakém levnějším soukromém učiteli, tak sem s ním. Díky moc a omlouvám se za sloh

22.4.2016 09:44
jezicek

XXX.XXX.94.7

Ambra ma desivou povest, za nesmysly a skupinovou buzeraci pry clovek plati tolik, kolik by zaplatil za toho nejlepsiho soukromeho ucitele.

O Cimicich jsem slysel minuly tyden vypravet znamou, rekneme ze bych se jim po tom vypraveni vyhnul, nebylo to ani tak o psech jako o lidech.

Stromovka je klasicky cvicak, na peknem miste, se zkusenymi instruktory. Jako treningove prostredi pro psa, co uz neco umi, misto pro setkani s clovekem se stejnymi ambicemi ve vycviku nebo jako seznameni se sportovni kynlologii proc ne - ale opravdu nevim, zda bych to doporucil jako misto pro seznameni se se spravnou vychovou mladeho bujneho psa nebo teoretickou strankou souziti se psem, na ktere bych dal stavel.

Pokud je to vas prvni pes atd, tak by mi prislo nejlepsi opravdu najit nekde indivudualni hodine a predevsim dle rad cvicit doma a na prochazkach. Cvicak ani soukrome hodiny nejsou az tak o tom, aby se tam neco naucil pes, ale proto, aby se na nich neco naucil pod zkusenym dohledem clovek, podle rad cvicil doma a za cas ukazal, jak pokrocil, nechal si opravit chyby, konzultoval sbvoje predstavy o pokracovani vycviku a tak dale.
V pripade dusledneho cloveka, co se psem ma opravdu zajem cvicit/komunikovat by mohla stacit jedna lekce za 14 dni.

Kamcatka00

22.4.2016 10:42
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

Po tom co jsme se tak dočetla tak se asi opravdu rozhodnu pro nějaké soukromé lekce zkušeného kynologa. S pejskem cvičíme už od 2 měsíce co jsme si ho vzali, a je opravdu šikovný, za měsíc zvládá přivolání, sedni, místo, a čeká dokud mu nedám povel že si může vzít misku se žrádlem ( čeká klidně 10 min), což si myslím, že je na tak malého pejska hodně. Každopádně je to můj druhý pes, a člověk se tak nějak poučil z předchozích chyb ( pes nepatří do postele, na gauč, apod). Každopádně i tak bych nerada něco podcenila už jen kvůli té dceři, a ráda bych měla zpětnou vazbu na můj způsob výchovy psa. Pokud byste tedy věděli o někom, kdo by se tomuto věnoval, a byl by ochotný někam dojet, popřípadě mi za ním někam poblíž, tak mi prosím doporučte. Budu ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu. Děkuji

Neregistrovaný uživatel

22.4.2016 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Kamcatka00 napsal(a):
Po tom co jsme se tak dočetla tak se asi opravdu rozhodnu pro nějaké soukromé lekce zkušeného kynologa. S pejskem cvičíme už od 2 měsíce co jsme si ho vzali, a je opravdu šikovný, za měsíc zvládá přivolání, sedni, místo, a čeká dokud mu nedám povel že si může vzít misku se žrádlem ( čeká klidně 10 min), což si myslím, že je na tak malého pejska hodně. Každopádně je to můj druhý pes, a člověk se tak nějak poučil z předchozích chyb ( pes nepatří do postele, na gauč, apod). Každopádně i tak bych nerada něco podcenila už jen kvůli té dceři, a ráda bych měla zpětnou vazbu na můj způsob výchovy psa. Pokud byste tedy věděli o někom, kdo by se tomuto věnoval, a byl by ochotný někam dojet, popřípadě mi za ním někam poblíž, tak mi prosím doporučte. Budu ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu. Děkuji

... a čeká dokud mu nedám povel že si může vzít misku se žrádlem (čeká klidně 10 min)
co vás k tomu proboha vede... ? Tohle už není výchova štěněte, ale obyčejná buzerace

22.4.2016 13:18
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
... a čeká dokud mu nedám povel že si může vzít misku se žrádlem (čeká klidně 10 min)
co vás k tomu proboha vede... ? Tohle už není výchova štěněte, ale obyčejná buzerace

Já mám teda psy taky naučený, aby se mi nehrnuli k miskám, aby si sedli a počkali než jim dám misky a než jim řeknu. Ale nenechávám je teda čekat 10 minut, hned co položím misky tak psy pustím žrát.

Ale zase třeba blbneme s pamlskama, že je různě pohazuji okolo psa a nesmí si je vzít dokud mu neřeknu.

22.4.2016 13:44
scylla

XXX.XXX.150.32

Kamcatka00 napsal(a):

Cvičení je fajn, ale proč h tak buzerujete u toho jídla? Proč by pes nemohl na gauč nebo do poestel? To jsou nějaké dost předpotopní postupy.

Kamcatka00

22.4.2016 14:00
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

Nezlobte se na mě, ale já se Vás neptám jak vychovávat mého psa, ale kde sehnat fajn cvičák. Samozřejmě že ho nenechávám 10 min. čekat na jídlo, nejsem hloupá, jen říkám, že je tak poslušný, že to dokáže. Nechci aby se hned vrhl na jídlo, mam dceru, která v ruce furt něco drží a jí, a nechci aby jí to z rukou kradl. Co se týče gauče a postele, mam tam nasáčkované dítě, nepotřebuji tam ještě psa. První pes mohl všude, a když měl pak 55 kg, tak už jsem se do postele těžko vešli. Pes má prostě pelech, ten je jeho a nikdo mu tam nechodí. Tak prostě i my máme místo, kam nechodí on. A prosím další podobné komentáře si nechte, a odpovídejte prosím na to na co se vás člověk zeptá. Děkuji a přeji pěkný den.

Kamcatka00

22.4.2016 14:40
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

A ještě možná taková další malá připomínka, pokud chcete někomu zdělit, že něco dělá špatně jde to i trochu lepším způsobem, než to co jste tady nyní předvedli. Jsme jenom lidi, a každý děláme chyby. Já rozhodně nemám zapotřebí jakkoliv trápit svého psa, miluji ho stejně jako své dítě, svého přítele, svou rodinu, je to prostě člen naší smečky, ale má své místo pevně dané tak jako by to měl mít každý pes. Já naprosto rozumím, že si někdo z malých plemen, nebo i z velkých dělá gaučáky, ale mě to posléze přineslo více nepříjemností než užitku, a proto to u nového přírůstku řeším trochu jinak. A rozhodně ho ani netrýzním u jídla, vždy akorát musí sednout, počkat, a až dam povel vem si ( což přichází ani ne do 20 s) tak se pustí do jídla. Takže si prosím příspěvky tohoto typu nechte prosím pro sebe, pokud nejste s celou situací zcela obeznámeni. Chápu že info které jsem napsala bylo zavádějící, ale i tak my přišli Vaše reakce přehnané. Bylo by fajn kdybyste místo poučování spíše poradili, kde sehnat dobrého kynologa. Děkuji

22.4.2016 14:46
anonymx

XXX.XXX.140.59

scylla napsal(a):
Cvičení je fajn, ale proč h tak buzerujete u toho jídla? Proč by pes nemohl na gauč nebo do poestel? To jsou nějaké dost předpotopní postupy.

S jidlem se to vysvetlilo a s gaucem to zrejme nemyslite vazne.

Kamcatka00

22.4.2016 15:03
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

Ano myslím, a Váš názor mě upřímně moc nezajímá. Ať si to každý dělá jak chce, můj pes místo gauče má sedací pytel, který je pouze a pouze jenom jeho, tam se může válet když my jsme v obýváku, ale na gauč prostě nemůže. Nevím co Vás na tom tak hrozně irituje, ať si každý dělá co chce, já Vám do výchovy Vašeho psa taky nekecám. Nepřijde Vám to trochu blbé my tady dávat podobné přednášky místo toho abyste mi poradili, a odpovídal na to na co se ptám. Vy si klidně mějte gaučáka, ale já podruhé stejnou chybu už neudělám. Pěkný den.

22.4.2016 15:14
scylla

XXX.XXX.150.32

Podle toho, co předvádíte tady, tak doufám, že vám cvičitel vysvětlí, jak se chovat ke psovi.

Kamcatka00

22.4.2016 15:19
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

No rozhodně né tak, že ho budu mít v posteli a na gauči, to ti každý kynolog potvrdí že to není moc dobré. Pes má mít prostě jasně dané kde je jeho místo. Každopádně očividně jsi asi Kynoložka, že tady takto mluvíš že ?

Kamcatka00

22.4.2016 15:21
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

Ráda bych slyšela na tuto problematiku opravdu objektivní názor nějakého Kynologa, který se tím zabývá. Nikoliv nějakého laika, který si myslí, že sežral všechnu moudrost celého světa a ještě má potřebu poučovat.

22.4.2016 15:27
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Kamcatka00 napsal(a):
Ano myslím, a Váš názor mě upřímně moc nezajímá. Ať si to každý dělá jak chce, můj pes místo gauče má sedací pytel, který je pouze a pouze jenom jeho, tam se může válet když my jsme v obýváku, ale na gauč prostě nemůže. Nevím co Vás na tom tak hrozně irituje, ať si každý dělá co chce, já Vám do výchovy Vašeho psa taky nekecám. Nepřijde Vám to trochu blbé my tady dávat podobné přednášky místo toho abyste mi poradili, a odpovídal na to na co se ptám. Vy si klidně mějte gaučáka, ale já podruhé stejnou chybu už neudělám. Pěkný den.

Anonymx nereagoval vubec na vás. Ale na scyllu. Já mam sice psa na gauči i v posteli, ale chapu kdyz nekdo nechce a sveho psa jsem taky naucila cekat nez dam misku na zem. A je naprosto normalni, ze se zde lidi chyti vseho, tak to tak neprozivejte, urcite vám brzy nekdo poradi.

Kamcatka00

22.4.2016 15:31
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

Aha, takt to jsem nějak nepostřehla že to nebylo na mě :D tak to se omlouvám, já jen nerada když má někdo potřebu poučovat, a říkat někomu co má dělat, já osobně bych si to nikdy nedovolila, i kdybych byla 100% přesvědčená, že já mam pravdu :) A ještě ani nejsou schopni odpovědět na to co se vlastně člověk ptá. Jinak díky alespoň někdo trochu normální :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2016 15:34

...tak už se nám to opět trošku zvrtává...kynoložka nejsem s pesany ležíme na gauči neustále a do postele můžou taky...ale rozhodně to není proto, že by to tak mělo - nebo nemělo být, prostě miluju, když přijdu z práce a konečně si lehnu na gauč tak na mě ty moje dvě obludy naskáčou...položej si na mě hlavy, obejmou mě tlapama...nic lepšího pro mě není...ale je samozřejmě na každém z nás, zda chce mít psa na gauči či nikoliv

22.4.2016 15:36
Šarina

XXX.XXX.231.146

Kamčatko00, už jsem zvažovala, že vám poradím, na koho se v Praze obrátit, ale po tom, co tady předvádíte za infantilní výpady, to svému známému nemůžu udělat.
Už vidím, jak po něm vystartujete, jakmile vám řekne něco, co se vám nebude líbit. To ho budete platit i za to, že se s ním budete uraženě hádat?

Máte sice teprve druhého psa (no, a první asi nebyl nic moc zvládnutý a moc toho neumíte, když se na radu ptáte tady), ale chováte se vůči zdejším reakcím jako rozmazlené trucovité děcko.

Co jste čekala tady? Že vám lidi jenom poslušně odpoví, na co jsou tázáni? No, tady halt nejste ve škole, tak se smiřte s tím, že lidi budou reagovat, jak se jim zlíbí.
Kdybyste byla chytrá, tak budete o jiných názorech přemýšlet a diskutovat, ne se takhle štětit.
Co vy víte, jestli nepocházejí zrovna od někoho, koho byste naživo tvrdě platila...

22.4.2016 15:37
L(phi)

XXX.XXX.125.67

Ci pes moze alebo nemoze na gauc je samozrejme len vasa vec, niekomu vadia chlpy, niekomu vadi ze sa musi delit o miesto, niekto psa casto taha po hoteloch a nehodi sa aby tam vsetko zablatil ked pride a skoci na postel.
Ja zas psa na gauci chcem lebo mam proste rada tie chvile kedy si sadnem s knizkou a on sa pride pritulit.

Len by som za tym nehladala ziadne teorie o "mieste v smecke". Rovnako dobre moze byt pes ten najposlednejsi omega na svete a spat na gauci, ako moze byt spokojny dominantny pes ktory v zivote na gauci nebol.

22.4.2016 15:47
Šarina

XXX.XXX.231.146

Kamcatka00 napsal(a):
No rozhodně né tak, že ho budu mít v posteli a na gauči, to ti každý kynolog potvrdí že to není moc dobré. Pes má mít prostě jasně dané kde je jeho místo. Každopádně očividně jsi asi Kynoložka, že tady takto mluvíš že ?

To vám určitě "každý kynolog" a priori nepotvrdí- jde o kontext, jak se pes celkově chová.

OK, nechcete psa na gauči- tak si ho tam nemějte, ale z "kynologického" pohledu není pes na gauči nic proti ničemu.
Představa, že pes na gauč či do postele nepatří, aby...("nebyl dominantní", nebo já nevím co) je zastaralá- o tom asi píše scylla.
Pokud budete mít problém se psem, který bude vaší rodinu terorizovat, tak vás na ten gauč nepustí, ale pokud budete mít psa celkově zvládnutého, tak se na tom gauči bude jenom vděčně tulit- k vám i vašim dětem...

Znám mnoho výborných pejskařů, kteří se svým psem žijí bez omezení a v souhře.
A pak znám jiné, pro které je život se psem neustálé vymezování prostoru a hlídání si "vůdčí pozice"... a musí to být pekelný život.

22.4.2016 16:00
anonymx

XXX.XXX.140.59

Kamcatka-soukromnika na individual asi nezaplatite (300, - a vic za hod.) a cvicak nevim k cemu potrebujete. Mozna bych byt vami hlledala skolicku nebo cvicak se zakladnimi kurzy. Staci hledat na netu - cvicaky jsou na CKS. Praha 8 - Letnany, Kobylisy, Liben. Praha 10 Hostivař, Praha 9 Hloubětín, Horni Počernice.
Jinak to s tim gaučem- chapu ze tam psa nechcete (on si tam stejne lehne kdyz nebudete doma), ale za to vas nikdo normalni nemuze odsuzovat.

22.4.2016 16:04

Šarina napsal(a):
To vám určitě "každý kynolog" a priori nepotvrdí- jde o kontext, jak se pes celkově chová.

OK, nechcete psa na gauči- tak si ho tam nemějte, ale z "kynologického" pohledu není pes na gauči nic proti ničemu.
Představa, že pes na gauč či do postele nepatří, aby...("nebyl dominantní", nebo já nevím co) je zastaralá- o tom asi píše scylla.
Pokud budete mít problém se psem, který bude vaší rodinu terorizovat, tak vás na ten gauč nepustí, ale pokud budete mít psa celkově zvládnutého, tak se na tom gauči bude jenom vděčně tulit- k vám i vašim dětem...

Znám mnoho výborných pejskařů, kteří se svým psem žijí bez omezení a v souhře.
A pak znám jiné, pro které je život se psem neustálé vymezování prostoru a hlídání si "vůdčí pozice"... a musí to být pekelný život.

Ano taky jsem to od Scylly tak pochopila...abych byla vůdce smečky tak...do dveří zásadně chodím první...jím první...na gauč ani na postel ne-vyvýšené místo náleží vůdci smečky..a pokud to děláte jinak, tak to je špatně a je s podivem, e vás pes ještě nesežral...

Přesně chápu lidi, co psa na gauči nechtěj, co nechtěj aby pes dělal to nebo ono, ale není to o postavení ve smečce, já zastávám názor, že jsme doma smečka všichni dohromady a tedy všechno děláme jako smečka spolu...jdeme ven, pracujeme na zahradě, vaříme, uklízíme, jíme, odpočíváme, spíme...do dveří posílám psi jako první se slovy "mazejte, ať za váma můžu zavřít"
přes to všechno pesani moc dobře ví kdo je kápo.

K zadavatelce, ale musím poznamenat, že je super, že si vzala útulkáčka a snaží se, aby z něj vyrostl bezproblémový pes a ještě k tomu malé dítě...dávám palec nahoru ...jen tedy nevím s těmi potvrzeními od kynologa...s tím místem ve smečce...to je snad svazarmovskej přežitek ...stejně jako ještě dříve před tím...".pes nepatří do bytu, ale k boudě na řetěz"...to by vám asi svého času taky potvrdil dobrý kynolog...

22.4.2016 16:06
anonymx

XXX.XXX.140.59

Tedy jeste ke gauci- z duvodu hygieny a ditete a vaseho pohodli plne chapu. Mne taky stve ze musim svoje ovcouny nejdřív zpacifikovat nez si sednu a spat v pozici skrcence.Ale je to moje volba. A jestli je to z duvodu obav o vasi pozici vuci psovi, tak je to opravdu nesmysl.

Kamcatka00

22.4.2016 16:08
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

Můj úmysl nebyl nikoho tady poučovat jak má vychovávat svého psa, pokud jsem někoho urazila tak se omlouvám, jak už jsem psala, ať si to každý dělá jak chce :) Já měla prvního pejska taky postelového gaučáka, a byl vychovaný, hodný, a přátelský, ale důvody proč nechci mít svého psa v posteli nejsou, že by první pes byl nevychovaný a agresivní, ale jsou úplně jiné. Já se chtěla pouze dozvědět podstatné informace o výcviku, místo toho se to tu zvrtlo v tohle. Nejsem typ člověka co vyhledává konflikty, ale když se tu do mě někdo pustí, tak si to nenechám líbit a svůj názor řeknu také. Jelikož mě tady byl schopný poradit pouze jeden člověk z deseti lidí, tak to opravdu nemá význam tady setrvávat. Popřeji Vám všem krásný a sluníčkový život, a užijte si krásný víkend :).

Kamcatka00

22.4.2016 16:17
Kamcatka00

XXX.XXX.35.136

Mimochodem asi jste mě špatně pochopili, ale já to nemyslela z důvodu nějaké hierarchie, ale z toho důvodu, že pes má prostě pelech, kam mu nikdo neleze, a my máme postel a gauč, kam se dcera před ním může schovat, když už jí hodně otravuje, to samé má on, když ho ona otravuje jde do pelechu a je tam v klidu bez ní. To je můj podstatný důvod proč to takto máme nastavené. Nikoliv že bych se obávala o své postavení. Co se týče informace o tom, že pes na posteli a gauči nemá co dělat, například ve školičce Ambra mi to bylo řečeno, ale rozhodně z toho nevycházím a nezačala jsem to dělat kvůli tomu, toto jsme si nastavili hned po příchodu k nám domů :) Tak to už je ode mne opravdu vše. Pěkný den.

23.4.2016 07:04
scylla

XXX.XXX.150.32

Kamcatka00 napsal(a):

Ano, mnoho výcvikářů bude mluvit o tom, že vyhazování psa z gauče a chození první do dveří a žraní poslední a sahání do misky a žraní na povel určí psovi místo ve smečce a že bez takové buzerace vás pes jednou sežere. Nic to ale nemění na tom, že je to naprostá pitomost. Kdo si chce na psovi honit tričko, ten tomu bude věřit a bude napadat ty, kteří se budou řídit citem a rozumem a vyjdou se psem bez podobných praktik.

Kynoložka nejsem, ani výcvikářka ani trenérka, všechna tato označení mají pro mne hanlivý význam. Jen přes 15 let dávám dohromady psy, kterých se lidé zbavili pro agresivitu, bázlivost nebo jiné formy tzv. problémového chování, takže z praxe vím, že stavět něco na vyhazování psa z gauče je prostě číčovina.

23.4.2016 07:23

Co se týče informace o tom, že pes na posteli a gauči nemá co dělat, například ve školičce Ambra mi to bylo řečeno

Já zírám... dovedu si představit jak majitel začátečník...do té doby vegetící se svým psím miminkem na gaučíku najednou zjistí, že toto je rozhodně špatně a pes musí z gauče dolů...protože tak je to správně...

23.4.2016 07:28
scylla

XXX.XXX.150.32

Ambra má velice špatnou pověst a to, co tam kážou, je na ránu. bohužel.

23.4.2016 07:37

Navíc já postel používám u štěňat záměrně...za prvé nové miminko v noci vůbec nepláče...nemá důvod..není nikde opuštěné a za druhé v noci okamžitě vím, že se štěndo vzbudilo a můžu ho popadnout a hurá ven na čůrandu...za třetí, když se ke mě štěňátko přitulí a usne, tak to je pocit k nezaplacení...

23.4.2016 07:59
anonymx

XXX.XXX.226.38

Nic neni jednoduche. Stale plati jedno: ani sladkemu štěňátku nedovolte to co nechcete aby delal dospely. A 5 zacatecniku z 10; kteří pusti stene na gauc uz nedokaze ho z toho gauce sundat a pak maji problem, ze pes je terorizuje a tak je "jednodussi" jim doporucit vubec ho to neucit. Takovych uz jsem zazila vic nez dost, od krysarika pres pudla az po ty velke. Ale paradoxne silne prevazuji mala plemena. Scylla je trochu mimo diky tomu; ze se setkava prevazne z tyranymi psy a s temi rozmazlenci je to dost jine.

23.4.2016 09:35

anonymx napsal(a):
Nic neni jednoduche. Stale plati jedno: ani sladkemu štěňátku nedovolte to co nechcete aby delal dospely. A 5 zacatecniku z 10; kteří pusti stene na gauc uz nedokaze ho z toho gauce sundat a pak maji problem, ze pes je terorizuje a tak je "jednodussi" jim doporucit vubec ho to neucit. Takovych uz jsem zazila vic nez dost, od krysarika pres pudla az po ty velke. Ale paradoxne silne prevazuji mala plemena. Scylla je trochu mimo diky tomu; ze se setkava prevazne z tyranymi psy a s temi rozmazlenci je to dost jine.

Neříkám, že neexistuje pes, který by potom své majitele "neterorizoval", ale apriori říkat, že pes na gauč nepatří i mě přijde zvláštní, fér by bylo nastínit majitelům, jaké z toho mohou vzniknout problémy...asi to opravdu není o tom, zda pes na gauč může nebo nemůže...nikdy jsem neměla jediný problém s tím, aby psi gauč nebo postel uvolnili nebo tam vůbec nešli, když jim řeknu...tak buď mám štěstí na psy nebo jsem tak úžasnej vůdce smečky

23.4.2016 10:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Navíc já postel používám u štěňat záměrně...za prvé nové miminko v noci vůbec nepláče...nemá důvod..není nikde opuštěné a za druhé v noci okamžitě vím, že se štěndo vzbudilo a můžu ho popadnout a hurá ven na čůrandu...za třetí, když se ke mě štěňátko přitulí a usne, tak to je pocit k nezaplacení...

Tak nějak...a u některých jedinců je naopak tohle potřeba, aby si vytvořili maximální vazbu na člověka, získali maximální jistotu smečky a následně i projevili maximální ochotu se tím člověkem nechat vést...

23.4.2016 12:29
anonymx

XXX.XXX.226.38

Tak nějak...a u některých jedinců je naopak tohle potřeba, aby si vytvořili maximální vazbu na člověka, získali maximální jistotu smečky a následně i projevili maximální ochotu se tím člověkem nechat vést...

Tak to uz je ponekud silne pritazene za vlasy.

23.4.2016 13:05

anonymx napsal(a):
Tak to uz je ponekud silne pritazene za vlasy.

Ani náhodou... v závislosti na plemeni a samozřejmě jednotlivci. Čím tzv. samostatnější plemeno, tím důležitější je navázání echt pevného vztahu.

23.4.2016 13:20
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

To je docela jinak - spaní na gauči nemá vůbec, ale vůbec co do činění s tím, jestli pes bude rozmazlený a nevychovaný, výchova je o něčem jiném.

23.4.2016 13:21
scylla

XXX.XXX.150.32

23.4.2016 14:57
anonymx

XXX.XXX.226.38

scylla napsal(a):
To je docela jinak - spaní na gauči nemá vůbec, ale vůbec co do činění s tím, jestli pes bude rozmazlený a nevychovaný, výchova je o něčem jiném.

To sice mate pravdu, ale za podmínky, ze pes na ten gauc pusti i majitele a na povel z něj sleze. A ze je to někdy potřeba pro navázání vztahu? To jsou tak extremni pripady, ze se s nimi asi jen tak nesetkame. A u tech echt samostatnych plemen je to velmi diskutabilní.

24.4.2016 07:45
jezicek

XXX.XXX.94.7

anonymx napsal(a):
To sice mate pravdu, ale za podmínky, ze pes na ten gauc pusti i majitele a na povel z něj sleze. A ze je to někdy potřeba pro navázání vztahu? To jsou tak extremni pripady, ze se s nimi asi jen tak nesetkame. A u tech echt samostatnych plemen je to velmi diskutabilní.

Ano, ale to, ze z nej na povel sleze je poslusnost, cvik - ne nejake vychovne opatreni typu "pes nesmi na gauc, protoze jinak by panoval" a podobne koniny.

To je stejne jako s oblibenym tematem "kdo prochazi prvni dvermi" - je to uplne jedno, proste prochazi ten, kdo je bliz respektive komu se chce projit prvnimu - cimz samozrejme neni dotceno to, ze pes musi umet, kdyz mu to reknu, zustat stat a do dveri nevstoupit a neprojit jimi - treba kdyz vychazim z cinzaku a nevim, zda kolem zrovna neprochazi nejaky ostrejsi pes (treba i na voditku) a muj pes by mu radostne vletel do tlamy.

24.4.2016 09:19
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

Malého psa, jak jste uváděla, že bývají rozmazlení, není problém sundat odkudkoli a i s velkým to jde, pokud se ví, jak na to.

Vztahy se psem se nejlépe tvoří při společném životě, práci a společném odpočinku, pokud možno od mala. Pro štěně jako mládě je fyzický kontakt dost důležitý a málokdo bude ochoten se se psem válet po zemi, takže vzít k sobě štěně na gauč nebo do postele i pohodlnější.

24.4.2016 09:41
Terven

XXX.XXX.110.147

scylla napsal(a):
Malého psa, jak jste uváděla, že bývají rozmazlení, není problém sundat odkudkoli a i s velkým to jde, pokud se ví, jak na to.

Vztahy se psem se nejlépe tvoří při společném životě, práci a společném odpočinku, pokud možno od mala. Pro štěně jako mládě je fyzický kontakt dost důležitý a málokdo bude ochoten se se psem válet po zemi, takže vzít k sobě štěně na gauč nebo do postele i pohodlnější.

To je přesné...naše minulá fena nesměla na sedací soupravu (přání manžela). Mně se večer příliš nechtělo slézat k ní na podlahu, abych jí drbala, a přitom ona by byla moc ráda. Dodnes si to vyčítám.
Naše současné štěně už na sedačku smí, kupodivu ho tam první vysadil manžel .
A je to úplně o něčem jiném, nemyslím si, že bude vychovanější a poslušnější, bude-li večer smutně bloumat po bytě nebo ležet někde na hadru, zatímco rodina bude na gauči sledovat TV.

24.4.2016 11:16

jezicek napsal(a):
Ano, ale to, ze z nej na povel sleze je poslusnost, cvik - ne nejake vychovne opatreni typu "pes nesmi na gauc, protoze jinak by panoval" a podobne koniny.

To je stejne jako s oblibenym tematem "kdo prochazi prvni dvermi" - je to uplne jedno, proste prochazi ten, kdo je bliz respektive komu se chce projit prvnimu - cimz samozrejme neni dotceno to, ze pes musi umet, kdyz mu to reknu, zustat stat a do dveri nevstoupit a neprojit jimi - treba kdyz vychazim z cinzaku a nevim, zda kolem zrovna neprochazi nejaky ostrejsi pes (treba i na voditku) a muj pes by mu radostne vletel do tlamy.

To je přesně můj názor...naprostý souhlas...moji psi se vždycky cpou jako první...pro mě je to tedy praktické, když vlezou do dveří, pak jdu já a za sebou zavřu...ale stačí povel "já jdu první" a nemají s tím problém...

24.4.2016 21:58
anonymx

XXX.XXX.226.38

scylla napsal(a):

Ano, pokud vi jak na to a to 90% lidi nevi.

24.4.2016 22:11
tapina

XXX.XXX.211.181

anonymx napsal(a):
Ano, pokud vi jak na to a to 90% lidi nevi.

Nechápu... neděláte z toho zbytečnou vědu?
(Děkuji za případné doplnění, vysvětlení - nepovažuji se za nijak zvlášť nadanou, přesto jsem svtím neměla nikdy problém. Nebo jsem měla velmi schopné, poddajné psy?).

25.4.2016 07:00

tapina napsal(a):
(Děkuji za případné doplnění, vysvětlení - nepovažuji se za nijak zvlášť nadanou, přesto jsem svtím neměla nikdy problém. Nebo jsem měla velmi schopné, poddajné psy?).

Přesně...mám to to samé

25.4.2016 10:47
anonymx

XXX.XXX.27.66

tapina napsal(a):

Asi byste nevěřili kolik lidí přijde do kurzů a tenhle problém právě mají. Samozřejmě všechno souvisí se vším, jenže speciálně svoje místo na gauči(křesle, posteli,...) si zpravidla psi začnou hlídat a asi byste nevěřili kam až to může dojít.
Proto i já raději začátečníkům radím "neučte je to".

25.4.2016 11:09

anonymx napsal(a):
Asi byste nevěřili kolik lidí přijde do kurzů a tenhle problém právě mají. Samozřejmě všechno souvisí se vším, jenže speciálně svoje místo na gauči(křesle, posteli,...) si zpravidla psi začnou hlídat a asi byste nevěřili kam až to může dojít.

No tady asi ani nejde o začátečníky, ale spíš o přirozenou autoritu...myslím, že takový lidé mohou mít i jiné problémy než je gauč...
A jinak věřila bych kam to může dojít...znala jsem rodinu, vzali si štěně křížence amerického a anglického kokra...nebudu to protahovat...postupem času defakto pejska naučili, že stačí zavrčet nebo na ně vyběhnout a rodina se klidí...když ho hodně naštvali, tak stála celá rodina na židlích v kuchyni...a to pes vůbec na gauč neměl zájem chodit...ale kdyby chtěl, tak by si tam rodina určitě nesedla, asi by byli rádi, že vůbec můžou do obýváku (o tom, že když se mu "postavili" tak je kousnul ani nebudu mluvit)...aneb jak z roztomilého a hodňoučkého štěňátka vychovat tyrana, co terorizuje celou rodinu

25.4.2016 11:38
anonymx

XXX.XXX.27.66

To jen k diskuzi, že ti, kteří své psy na gauč nepouští jsou tyrani a jejich psi chudinky a doporučení "nepouštět" je nesmyslné. Není.

25.4.2016 11:48
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

Ne všichni si ho začnou hlídat a já zase říkám lidem, že když neví, o co přichází, když tam psy nepustí. Nikdy by mě nenapadlo říkat lidem, aby nepouštěli psa na gauč. Spíš jim řeknu, jak s ním mají komunikovat, aby nedošlo k problému.

Myslím, že gauč, postel, jídlo jako poslední a chození ze dveří jsou naprosté hlouposti, které vůbec o ničem nevypovídají už vůbec nic neřeší. I když např. dr. Žertová má vyhazování psa z gauče a na kastraci postavenou celou metodiku, pořád mi to připadá jako blbost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík