Krasny vecer prajem!
Chcela som sa spytat, ci je tu niekto kto ma skusenosti s obcanym zvukom v klboch. Nasa fenka ked sa natahuje, tak obcas je pocut tzv. klik zvuk, moze to byt priznak dysplazky? Nie je to pocut stale pri natahovani, len obcasne. Ked chodi tak nic nepocut, ked beha tiez nie, lieta ako strelena, nema pohybove problemy, len cas od casu ked sa natahuje, je pocut taky klik zvuk, neviem ako to popisat, je to ako ked sa clovek natahne a mierne to zapraska v klbe. Ma niekto s tymto skusenosti?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Může to byt příznak, ale raději nechte udělat trg snímek.

anonymx
napsal(a):
Nemuze.
To teda může, mám s tím zkusenost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
DogLove
napsal(a):
Krasny vecer prajem!
Chcela som sa spytat, ci je tu niekto kto ma skusenosti s obcanym zvukom v klboch. Nasa fenka ked sa natahuje, tak obcas je pocut tzv. klik zvuk, moze to byt priznak dysplazky? Nie je to pocut stale pri natahovani, len obcasne. Ked chodi tak nic nepocut, ked beha tiez nie, lieta ako strelena, nema pohybove problemy, len cas od casu ked sa natahuje, je pocut taky klik zvuk, neviem ako to popisat, je to ako ked sa clovek natahne a mierne to zapraska v klbe. Ma niekto s tymto skusenosti?
To bych spíš viděla na volnější vazy - mladí psi bývají v době růstu občas takový "rozhrkaní".

anonymx
napsal(a):
Nemuze.
Ale může, viz například :
http://www.vetkom.cz/dispensary/questionDetail/sectionId/4/id/1193.

Píšeš "když se natahuje" = pohyb v kloubu, určitá poloha kloubu...
odpověď dá rtg.
Maly update
aby som upresnila par detailov, fenka nema pohybove problemy, nema problem si sadnut, nema problem si lahnut, nema problem behat, skakat, vyskakovat, nejavi znamky bolestivosti a ziadne pocutelne zvuky z klbov u toho nevydava, skusala som dat ruky na jej bedra ked chodi, necitit ziadne abnormalne posuny klbov. Chodi normalne, ked uteka tak bez bunny hopu.
Dnes som ju polozila na chrbat a skusala jej tocit nohami do vsetkych moznych smerov a nic, ani puk a ani necitit odpor v klbe pri manipulacii.
Fena ma skoro 8 mesiacov, na ofiko rtg je to este skoro, je to labrador, rodicia nulkovy. Zda sa mi, ze ten klik zvuk ide aj z bedier aj z kolien, trochu sa mi nechce verit, ze by mala obe tieto casti tela poskodene.
Brala alavis, teraz mam prestavku cca asi mesiac v uzivani, rastie dost rychle a nerovnomerne.
Ja osobne som praskavy typ cloveka, praska mi v laktoch, rukach, ramenach, bedrach i kolenach, snad vsade kde moze, denne snad milionkrat a bez bolestivosti alebo problemov, sakra ale u psov som sa s tymto nestretla este.

anonymx
napsal(a):
Ja bych nepanikarila a klidne počkala do roka. Pokud nema problemy tak to fakt muze byt jen uvolněné v době rustu a i kdyby tam byla DKK nebo DLK tak s tim stejne nic neuděláte. Maximum přiměřeného pohybu a zadna nadvaha.
No, pokud by tam měl být problém, tak je o tom dobré vědět co nejdřív, ono se dá něco dobře řešit u štěněte, ale čím je pes starší, tím hůř či už to vůbec nejde. Takže bych sice nepanikařila, ale k dobrému ortopedovi ji pro jistotu vzala.