Prosím o radu-kryci smlouva

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Niki001

25.4.2016 12:45
Niki001

XXX.XXX.158.62

Dobry den, prosim o radu a Vas nazor ohledne kryci smlouvy. Sehnala jsem ke kryti psa s pp pro svou fenu bez pp. Kdyz jsem s majitelkou psa mluvila, jak to bude s poplatkem za kryti, ze bych chtela udelat smlouvu s tim, ze bych ji dala nejakou cast penez pri nakryti a zbytek po zjisteni brezosti feny, tak me odpalkovala tim, ze u psu BEZ PP se toto nedela. Zajimal by me duvod proc, by se toto udelat nemohlo? Preci nevyhodim do luftu 6000 kc za neco, z ceho nic byt nemusi. Prijde mi to docela jako nefer jednani, z jeji strany, protoze 6 tis. uz neni tak mala castka. Kdyby to bylo 1000 kc, tak smlouvu az tak neresim. Vsem dekuji za nazory.

25.4.2016 13:04
vava69

XXX.XXX.136.28

"Chovatelka" psa s PP s vámi nemůže podepsat žádnou smlouvu o krytí feny bez PP, protože by si tím přiznáním koledovala o velký průšvih ve svém klubu. Prostě psa bez PP nakrýt nemá.

25.4.2016 13:07
Arni

XXX.XXX.3.16

vava69 napsal(a):
"Chovatelka" psa s PP s vámi nemůže podepsat žádnou smlouvu o krytí feny bez PP, protože by si tím přiznáním koledovala o velký průšvih ve svém klubu. Prostě psa bez PP nakrýt nemá.

Majitelka psa pp nemusí být v klubu, pes nemusí být uchovněn ale pp má.

25.4.2016 13:10
vava69

XXX.XXX.136.28

To nemusí, máte pravdu. Vzala jsem to tak, že krycí pes s PP = klub. Moje blbost. Ne všichni to tak mají.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2016 13:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Arni napsal(a):

To je pravda, ale pokud ten pes není neuchovnitelný odpad, popř. pokud má jeho majitelka CHS, tak si flákáním bezpapíráků koleduje o to, že psovi zruší chovnost, popř. dostane zákaz chovu. A za to jí nějaká cizí bezpapíračka určitě nestojí.

niki001

25.4.2016 13:12
niki001

XXX.XXX.158.62

Pani psa uchovneneho nema. Takze nevim v cem je problem udelat si smlouvu.

niki001

25.4.2016 13:15
niki001

XXX.XXX.158.62

Nekteri se laskave zdrzte svych debilnich komentaru, ptala jsem se na smlouvu a ne, ze se tady bude rozebirat nejaky puvod.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2016 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Niki001 napsal(a):
Dobry den, prosim o radu a Vas nazor ohledne kryci smlouvy. Sehnala jsem ke kryti psa s pp pro svou fenu bez pp. Kdyz jsem s majitelkou psa mluvila, jak to bude s poplatkem za kryti, ze bych chtela udelat smlouvu s tim, ze bych ji dala nejakou cast penez pri nakryti a zbytek po zjisteni brezosti feny, tak me odpalkovala tim, ze u psu BEZ PP se toto nedela. Zajimal by me duvod proc, by se toto udelat nemohlo? Preci nevyhodim do luftu 6000 kc za neco, z ceho nic byt nemusi. Prijde mi to docela jako nefer jednani, z jeji strany, protoze 6 tis. uz neni tak mala castka. Kdyby to bylo 1000 kc, tak smlouvu az tak neresim. Vsem dekuji za nazory.

Prijde mi to docela jako nefer jednani
víte, on je celý "chov" bez PP tak trochu nefér.

xerxes

25.4.2016 13:20
xerxes

XXX.XXX.13.128

V práci si vyděláte máílo, že máte potřebu množit zmrdíky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2016 13:21

No, když už máš ten debilní nápad množit svou kříženku i když je všude absolutně přepsíno tak věz, že co si do smlouvy dáte, to tam budete mít a to bude platit, pokud to nebude v rozporu s NOZ. A pokud paní smlouvu nechce podepsat, tak smlouva nebude. A na nějaké "se dělá" a "se nedělá" se nehraje, smlouva je věcí domluvy.

Arni

XXX.XXX.3.16

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je pravda, ale pokud ten pes není neuchovnitelný odpad, popř. pokud má jeho majitelka CHS, tak si flákáním bezpapíráků koleduje o to, že psovi zruší chovnost, popř. dostane zákaz chovu. A za to jí nějaká cizí bezpapíračka určitě nestojí.

To máte pravdu a myslím si že by si majitel uchovneneho psa tímto krytím problémy nedělal.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

niki001 napsal(a):

No, a po nás tady chcete co? Abysme šli paní domluvit?

25.4.2016 13:23

Arni napsal(a):

To nevím, co je pak horší, zvlášť pokud by bylo plemeno zatížené dědičnými chorobami s povinnými testy, tzn. neuchovnění jedinci téměř s jistotu testováni nebudou, o bez PP nemluvě. To se pak může stát, že se narodí postižená štěňata a paní to bude stát daleko víc, než 6000.

25.4.2016 13:24
niky001

XXX.XXX.158.62

Chapu, kdybych mela krizence 10 psu, ale jelikoz fena je po matce s pp a jeji otec po rodicich s pp, tak mi to zas az tak nefer neprijde. Kdyby to melo byt tak u lidi, tak 90 % jich nema deti, protoze svuj puvod ani neznaji. Nemam fenku jako stroj na stenata, ale rada bych po ni proste stene.

25.4.2016 13:27
niky001

XXX.XXX.158.62

Vsem zucastnenim dekuji za reakce na muj prispevek

25.4.2016 13:28
niky001

XXX.XXX.158.62

No, a po nás tady chcete co? Abysme šli paní domluvit?

Ne, to urcite ne

25.4.2016 13:29
Arni

XXX.XXX.3.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To nevím, co je pak horší, zvlášť pokud by bylo plemeno zatížené dědičnými chorobami s povinnými testy, tzn. neuchovnění jedinci téměř s jistotu testováni nebudou, o bez PP nemluvě. To se pak může stát, že se narodí postižená štěňata a paní to bude stát daleko víc, než 6000.

Nevím proč to píšete mně, já reagoval na vava 69 to by mělo být směřováno zadavatelce.

25.4.2016 13:30

niky001 napsal(a):
Chapu, kdybych mela krizence 10 psu, ale jelikoz fena je po matce s pp a jeji otec po rodicich s pp, tak mi to zas az tak nefer neprijde. Kdyby to melo byt tak u lidi, tak 90 % jich nema deti, protoze svuj puvod ani neznaji. Nemam fenku jako stroj na stenata, ale rada bych po ni proste stene.

90 % lidí nemá rodný list a jeho předci nejsou zapsáni na matrikách?! Odkud jste?

Myslíte, že štěně po fence určitě zdědí vzhled i povahu? S tím nepočítejte. A co to zdraví, zajímala jste se o to, nebo vám jde jen o ten "nějaký původ", jak jste se o PP s despektem vyjádřila?

Naprosto nechápu, že producenti mimo chov PP opovrhují, ale na druhou stranu pokrytecky zdůrazňují PP rodiče, když pak štěňata potřebují prodat.

25.4.2016 13:31

Arni napsal(a):
Nevím proč to píšete mně, já reagoval na vava 69 to by mělo být směřováno zadavatelce.

Jen jsem navazovala, to nebylo nic přímo směrem k vám.

25.4.2016 13:32
brebera

XXX.XXX.31.114

niky001 napsal(a):

Sáhněte si do svědomí - necháte štěňata nezaměnitelně označit čipem a zaregistrovat?
Pokud ne, nedivte se, že vám nechce dát smlouvu na krytí, množeníčko bez pp totiž férové není.
Pokud štěňata načipujete a zaregistrujete, můžete chtít férovost i po ostatních.

25.4.2016 13:46
Arni

XXX.XXX.3.16

Jen jsem navazovala, to nebylo nic přímo směrem k vám.

Někdy nechápu, asi mám delší vedení po Segedínu s šesti.

25.4.2016 13:48
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Niki001 napsal(a):

A co vlastně chcete ?...Majitelka psa má právo se rozhodnout a zvolit podmínky jaké ona che a vy máte dvě možnosti bud štěnata chcete za každou cenu a na její podmínky přistoupíte a nebo holt máte smolíka a musíte si bude nechat zajít chut na štěnata a nebo najít psa u kterého majitel přistoupí na vaše podmínky.
V chovu psu s pp je celkem běžné že se od lidí kde není jistá vymahatelnost plnění berou peníze za krytí hned a na ruku a částky jsou podstatně větší.

25.4.2016 14:03

Možná by bylo lepší, kdyby se nedohodli. Pokud si někdo za bez PP krytí řekne 6 000, tj. mu nejde jen o to, aby si pes "skočil", což je bohužel častým argumentem a motivací, tak někde bude nějaký problém, v horším případě zdravotní. Uchovnění většinou není nic nesplnitelného.

Poplatek za samotné krytí + následné doplatky za počet štěňat je celkem standardní postup u PP chovu a u některých plemen by v situaci, kdy se narodí jen jedno štěně (což se může stát i zadavatelce), mohl být finální poplatek za krytí i nižší, než zmíněných 6000 Kč. Ale tak zas nevíme, čemu se fena zadavatelky podobá, jestli nemá být angl. buldog nebo něco podobného, kdy se i bez PP štěňata pohybují v cenových relacích okolo 10 000.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2016 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Možná by bylo lepší, kdyby se nedohodli. Pokud si někdo za bez PP krytí řekne 6 000, tj. mu nejde jen o to, aby si pes "skočil", což je bohužel častým argumentem a motivací, tak někde bude nějaký problém, v horším případě zdravotní. Uchovnění většinou není nic nesplnitelného.

Poplatek za samotné krytí + následné doplatky za počet štěňat je celkem standardní postup u PP chovu a u některých plemen by v situaci, kdy se narodí jen jedno štěně (což se může stát i zadavatelce), mohl být finální poplatek za krytí i nižší, než zmíněných 6000 Kč. Ale tak zas nevíme, čemu se fena zadavatelky podobá, jestli nemá být angl. buldog nebo něco podobného, kdy se i bez PP štěňata pohybují v cenových relacích okolo 10 000.

Když pominu, co si o množení bezpapíráků myslím, tak zase nevidím důvod proč by měla mít krytí zadara, nebo za symbolický poplatek, když štěňata pak zkšeftí (tomu, že je bude rozdávat za cenu očkování asi nikdo nevěří... )
Další věc oproti PP chovu je, že těžko platit krytí podle odchovaných štěňat, když nejde prokázat, kolik štěňat fena měla - majitel feny přizná 2 aby nemusel moc platit, a jak mu chcete prokázat, že jich čuba měla 10... ?!

25.4.2016 14:17
kiko

XXX.XXX.225.98

A víte kolik se platí za krytí PP řádně uchovněných jedinců? 6 tisíc je pakatel, Když Vám to tak vadí, tak prostě nekryjte.

25.4.2016 14:22

Když pominu, co si o množení bezpapíráků myslím, tak zase nevidím důvod proč by měla mít krytí zadara, nebo za symbolický poplatek, když štěňata pak zkšeftí (tomu, že je bude rozdávat za cenu očkování asi nikdo nevěří... )
Další věc oproti PP chovu je, že těžko platit krytí podle odchovaných štěňat, když nejde prokázat, kolik štěňat fena měla - majitel feny přizná 2 aby nemusel moc platit, a jak mu chcete prokázat, že jich čuba měla 10... ?!

No jo, nulová kontrola mě vůbec nenapadla, nejsem zběhlá v produkci štěňat bez podmínek a s absencí pravidel.

25.4.2016 14:23
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Smlouvu na co? vždyt jde o chov bez PP . Tam se stejně nikdo ničeho nedomůže a můžete mít těch smluv klidně 10

25.4.2016 14:33
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Já myslím že není podstatně o kolik si řekne majitel psa a ani to jestli mu jde o peníze či nikoliv, uchovnění u některých plemen obzvláště u psu je docela náročné a pokud se nejedná a psa ze supr genetickým potencionálem a k tomu povahově nebo exteriérově nadpruměr tak nemá cenu toto ani podstupovat jelikož většina psu si ani neškrkne...

Neregistrovaný uživatel

25.4.2016 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

ivulka2 napsal(a):
Já myslím že není podstatně o kolik si řekne majitel psa a ani to jestli mu jde o peníze či nikoliv, uchovnění u některých plemen obzvláště u psu je docela náročné a pokud se nejedná a psa ze supr genetickým potencionálem a k tomu povahově nebo exteriérově nadpruměr tak nemá cenu toto ani podstupovat jelikož většina psu si ani neškrkne...

Náročné uchovnění má jen NO a některá lovecká plemena, jinak všude stačí výstava a zdravotní testy, popř. povaháč.

25.4.2016 14:40
kiko

XXX.XXX.225.98

Oni mají některá plemena rozdílné podmínky uchovnění pro psy a feny? Ptám se čistě z mé neznalosti, tak to prosím neberte někdo jako rýpaní.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2016 14:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

kiko napsal(a):
Oni mají některá plemena rozdílné podmínky uchovnění pro psy a feny? Ptám se čistě z mé neznalosti, tak to prosím neberte někdo jako rýpaní.

Jj, mají - např. ohaři, myslím, že RTW a další.

25.4.2016 14:44
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Náročné uchovnění má jen NO a některá lovecká plemena, jinak všude stačí výstava a zdravotní testy, popř. povaháč.

Možná jsem to blbě napsala nejde ani o náročnost ale spíš o to že cesta k chovnému -krycímu psu je docela náročná a dlouhá a pes k tomu aby kryl musí splnit podstatně víc podmínek než fena.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2016 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

ivulka2 napsal(a):
Možná jsem to blbě napsala nejde ani o náročnost ale spíš o to že cesta k chovnému -krycímu psu je docela náročná a dlouhá a pes k tomu aby kryl musí splnit podstatně víc podmínek než fena.

Stručně řečeno: psovi nestačí jen splnit podmínky chovnosti. Musí být i krevně zajímavý, něco dokázat, být vidět, a majitel ho musí dobře prezentovat, jinak s ním nikdo krýt nebude.

25.4.2016 15:17
kiko

XXX.XXX.225.98

Jj, mají - např. ohaři, myslím, že RTW a další.

A v čem je rozdílná?Díky za poučení

25.4.2016 15:20
conie

XXX.XXX.206.202

Arni napsal(a):
Někdy nechápu, asi mám delší vedení po Segedínu s šesti.

Slyšela jsem pro to krásný odborný výraz:
postgastrální demence

Neregistrovaný uživatel

25.4.2016 15:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

kiko napsal(a):
A v čem je rozdílná?Díky za poučení

Jestli se něco nezměnilo, tak u ohařů musí mít pes Výbornou z klubovky, feně stačí VD, a byl tam i rozdíl ve zkouškách. U RTW zase feně stačila do chovu ZM a pes musel mít ZVV1, a tak to mělo víc plemen.

Niki001

25.4.2016 18:30
Niki001

XXX.XXX.158.62

Kryti zadarmo, nebo za symbolicky poplatek me tedy opravdu nenapadlo. Se zaplacenim castky, kterou si pani rekla, nemam nejmensi problem.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2016 20:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Niki001 napsal(a):
Kryti zadarmo, nebo za symbolicky poplatek me tedy opravdu nenapadlo. Se zaplacenim castky, kterou si pani rekla, nemam nejmensi problem.

No, tak ji zaplaťte, když po tom vrhu tolik toužíte, a tím je to vyřešené, ne...?!

26.4.2016 13:29
koňadra

XXX.XXX.128.31

kiko napsal(a):

Ano, u některých plemen jsou vyšší nároky na psy (samce) než na feny, což vyplývá z toho, že krycí pes může podstatněji ovlivnit kvalitu budoucí populace.

26.4.2016 18:15
awake

XXX.XXX.115.72

Niki001 napsal(a):

Co máte za plemeno? Za kolik se prodává štěně?
Mám plemena kde se cena štěňat s PP pohybuje cca.10-15 tisíc a krycí polatek v chovu s PP máme 1000 - až cca.2500 za štěně.
U štěňat bez PP bych krycí polatek 6000 Kč tedy nedala. Co vydím inzeráty, nabízí se krytí tak kolem 1000 Kč.

26.4.2016 21:34
kniga

XXX.XXX.132.48

niky001 napsal(a):

Takze jste parazitka..:O Parazitujete na praci jinych... zkuste v prvnibrade popremyslet proc pp pes by mel kryt bezpp. Asi protot, ze na ppf.enu ho nikdo nechce... mnozte si mnozte...

27.4.2016 07:57
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

niky001 napsal(a):

Jo jo, fena je po matce s PP a její otec po rodičích s PP, akorát že teda děda byl labrador s PP a babička německý ovčak. :D

Prosím vás, zkuste vzít rozum do hrsti a na množení psů se vybodněte. Vždyť ani nemáte jistotu, že vaše fena není křížená. A jestli vám jde o potomka vaší feny - no tak si skočte do útulku, tam máte docela šanci, že některý z těch chudáků bude potomkem sourozenců nebo rodičů vaší feny.

27.4.2016 12:13
bilusik

XXX.XXX.168.4

niki001 napsal(a):

Problém z toho děláte jen vy. Majitel krycího psa vám řekne všechny podmínky (tedy i finanční), za jakých jeho pes kryje - a je na vás, jestli je přijmete nebo ne a půjdete jinam hledat jiného krycího psa za jiných podmínek. Nevím co pořád dokola řešíte - pokud se vám podmínky a finanční částka nelíbí - můžete krýt jinde jiným psem za jiných podmínek. U krytí na bezpapíráky nikdy nikdo žádnou smlouvu nepíše (u prodeje bezpapírových štěňat také 99,9 % množitelů žádné smlouvy na prodej štěňat bez PP nevystavuje ) - tím není žádný doklad o příjmu a neplatí se žádné daně... Už chápete, proč na to nechce psát žádnou smlouvu, aby nebyl žádný doklad. Vy také potom až budete svoje bezpapíráky prodávat (pokud vám fena zabřezne), tak nebudete dávat žádné smlouvy, abyste nemusela svůj příjem danit, tak to dělají skoro všichni množitelé bezpapíráků a žádné daně z prodaných štěňat (z příjmu) neplatí...

27.4.2016 12:58
lev

XXX.XXX.253.186

Nebo prostě majitelka psa nechce dál množit bezpapíráky a tak slušně odmítne vysokou částkou za krytí, kterou množky neakceptují.

Přidejte reakci

Přidat smajlík