Mám si na štěně počkat nebo se poohlédnout jinde?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2016 15:27
keska

XXX.XXX.253.166

Dobrý den.
Prosím o každou radu, názor, zkušenosti...
Po roce a půl hledání, pátrání a pročítání jsem se konečně rozhodla pevně, jakou rasu psa si pořídíme. Po schválení všech členů rodiny a situace jsem se konečně odhodlala projít inzeráty a odpovědět. Samozřejmě pejska s PP. Pán sice bydlí 400 km daleko, ale i přesto jsme se domluvili a měli si štěňátko jet vyzvednout. Jeden týden to ze zdrav. důvodů nevyšlo, prosila jsem o nějaké fotky, protože v inzerátu byli na fotce jen rodiče, ale prý na to neměl čas, tak mi poslal aspoň své jméno na FB, kde jsou fotky z výstav. Další týden jsme si konečně pro vytouženého tvorečka jeli. V 7 ráno, když už jsme byli na cestě mi pán volal, že štěně má něco s okem, že s ním byl v noci, když se vrátil z práce na veterině a má antb. mast a že v žádném případě mi ho v tomhle stavu nedá, ale můžeme se přijet podívat. Za cca 2 hodiny psal, že nemáme vůbec jezdit (byli jsme 70 km od cíle), že štěně jde na operaci s okem, že má roztrhlé třetí víčko. Se slzou v oku jsme se otočili a jeli s prázdnou domů. Po několika sms s dotazy, jak se pejskovi daří mi konečně odpověděl, že je ok, má dva stehy na třetím víčku a škráblou rohovku. Pak zase nic, ticho po pěšině. Takže opět dotazy z mé strany, co je se štěndou, jak se jí daří a jestli vůbec bude k mání. Pán na druhý den odepsal, že jdou v pátek na kontrolu, nic víc.
V inzerátu bylo, že se jedná o tříměsíční štěňátka, podle mých počtů ted tedy bude mít skoro 4. měsíce.
Jde mi o to...chápu, že stát se může cokoliv i v tu nejblbější chvíli, kdy už máte prodej téměř jistý. Chápu, že je majitel zodpovědný a jsem za to ráda a nechce prodat nemocné štěně, ale co nechápu je postoj vůči mně, kdy se v podstatě prosím o jakékoliv informace a nevím, co dál, jestli se poohlédnout jinde. Navíc je štěně po operaci oka a už téměř 4 měsíce staré. Co vy na to zkušení pejskaři a chovatelé?

27.4.2016 15:37
anonymx

XXX.XXX.244.56

Hledat jinde a ne v inzerci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2016 15:37

keska napsal(a):
Dobrý den.
Prosím o každou radu, názor, zkušenosti...
Po roce a půl hledání, pátrání a pročítání jsem se konečně rozhodla pevně, jakou rasu psa si pořídíme. Po schválení všech členů rodiny a situace jsem se konečně odhodlala projít inzeráty a odpovědět. Samozřejmě pejska s PP. Pán sice bydlí 400 km daleko, ale i přesto jsme se domluvili a měli si štěňátko jet vyzvednout. Jeden týden to ze zdrav. důvodů nevyšlo, prosila jsem o nějaké fotky, protože v inzerátu byli na fotce jen rodiče, ale prý na to neměl čas, tak mi poslal aspoň své jméno na FB, kde jsou fotky z výstav. Další týden jsme si konečně pro vytouženého tvorečka jeli. V 7 ráno, když už jsme byli na cestě mi pán volal, že štěně má něco s okem, že s ním byl v noci, když se vrátil z práce na veterině a má antb. mast a že v žádném případě mi ho v tomhle stavu nedá, ale můžeme se přijet podívat. Za cca 2 hodiny psal, že nemáme vůbec jezdit (byli jsme 70 km od cíle), že štěně jde na operaci s okem, že má roztrhlé třetí víčko. Se slzou v oku jsme se otočili a jeli s prázdnou domů. Po několika sms s dotazy, jak se pejskovi daří mi konečně odpověděl, že je ok, má dva stehy na třetím víčku a škráblou rohovku. Pak zase nic, ticho po pěšině. Takže opět dotazy z mé strany, co je se štěndou, jak se jí daří a jestli vůbec bude k mání. Pán na druhý den odepsal, že jdou v pátek na kontrolu, nic víc.
V inzerátu bylo, že se jedná o tříměsíční štěňátka, podle mých počtů ted tedy bude mít skoro 4. měsíce.
Jde mi o to...chápu, že stát se může cokoliv i v tu nejblbější chvíli, kdy už máte prodej téměř jistý. Chápu, že je majitel zodpovědný a jsem za to ráda a nechce prodat nemocné štěně, ale co nechápu je postoj vůči mně, kdy se v podstatě prosím o jakékoliv informace a nevím, co dál, jestli se poohlédnout jinde. Navíc je štěně po operaci oka a už téměř 4 měsíce staré. Co vy na to zkušení pejskaři a chovatelé?

Nebrala bych.

27.4.2016 15:39
rapotacka11

XXX.XXX.79.37

Já bych nečekala.
A štěně, které kupuji = platím, chci jen
bezvadné.
Ať si ho nechá.

27.4.2016 15:40
koně

XXX.XXX.205.252

Jestli se můžu zeptat, to je nějaké vzácné, málopočetné a ojedinělé plemeno, co jste vybrala?
Že jste se upnula zrovna na tohoto konkrétního chovatele a jste ochotna se harcovat 400km vícekrát a navrch z nejistým výsledkem?
Pokud jsem to správně pochopila, tak dotyčný vám nebyl schopen poslat ani fotky štěňat.Jen nějaký odkaz na fotky z výstav.A tam asi ta štěňata nebyla.
A on má jedno jediné štěně?Třeba by vám místo toho zraněného mohl nabídnout jiné?
Pravdu máte, stát se může cokoli a když se to se.., tak se to se...To asi známe všichni.
Ale v tomhle případě bych si našla jiné štěně a jiného chovatele.Přinejmenším ochotnějšího a komunikativnějšího.A pokud možno také z bližšího okolí.

27.4.2016 16:04
keska

XXX.XXX.253.166

koně napsal(a):
Jestli se můžu zeptat, to je nějaké vzácné, málopočetné a ojedinělé plemeno, co jste vybrala?
Že jste se upnula zrovna na tohoto konkrétního chovatele a jste ochotna se harcovat 400km vícekrát a navrch z nejistým výsledkem?
Pokud jsem to správně pochopila, tak dotyčný vám nebyl schopen poslat ani fotky štěňat.Jen nějaký odkaz na fotky z výstav.A tam asi ta štěňata nebyla.
A on má jedno jediné štěně?Třeba by vám místo toho zraněného mohl nabídnout jiné?
Pravdu máte, stát se může cokoli a když se to se.., tak se to se...To asi známe všichni.
Ale v tomhle případě bych si našla jiné štěně a jiného chovatele.Přinejmenším ochotnějšího a komunikativnějšího.A pokud možno také z bližšího okolí.

Nejedná se o nic světoborného. Vybrala jsem si černého toy pudla. Štěně mu zbylo poslední a mi přišlo vůči štěněti smutné obrátit se k němu zády, protože jak říkáte...když se se...e, tak se se...e
Ale právě ten přístup...žádné fotky, žádná komunikace Už jsem se tak těšila.

27.4.2016 16:07
keska

XXX.XXX.253.166

anonymx napsal(a):
Hledat jinde a ne v inzerci.

A kde se hledá, když ne v inzerci?

27.4.2016 16:09
hunter

XXX.XXX.168.162

keska napsal(a):
Nejedná se o nic světoborného. Vybrala jsem si černého toy pudla. Štěně mu zbylo poslední a mi přišlo vůči štěněti smutné obrátit se k němu zády, protože jak říkáte...když se se...e, tak se se...e
Ale právě ten přístup...žádné fotky, žádná komunikace Už jsem se tak těšila.

Těžko na posouzení, možná napište o jakou ch.s. se jedná, třeba někdo poradí.

I mezi chovateli se najdou tací, co by nedokázali prodat ani vodu na poušti. To však neznamená, že jejich odchovy jsou špatné. Jen je to většinou kombinace charakteru a technické nezdatnosti. Několikrát se mi stalo, že chovatel čekal na vnučku, která umí poslat e-mail s přílohou.

Ale na druhou stranu bych štěně nejdřív okouknul, než bych ho koupil. Přeci jen se vám z nějakého důvodu nemusí zdát, i když je z dobrého spojení.

27.4.2016 16:10
koňadra

XXX.XXX.128.31

Přístup chovatele se mě zdá přinejmenším zvláštní. Důvodů, proč se tak chová, může být více. Třeba to je neseriózní chovatel. Nebo je to člověk, který má náročné zaměstnání (nestíhá), nebo má momentálně problémy v rodině. Je ale také možné, že vše jsou od chovatele výmluvy, že se mu z nějakého důvodu nezamlouváte vy a má se štěnětem jiné plány. V každém případě já bych hledala jiného chovatele, od kterého bych si štěně vzala.

27.4.2016 16:13
Clayton

XXX.XXX.104.9

Já osobně bych si vzala psa jedině ve výborném stavu, žádné operace ani nějaké léčení.Navíc bych ho chtěla max ve 3 měsících, to si pak rovnou můžu pořídit levnější odrostlé štěně.A pokud má chovatel k Vám tak laxní přístup a nemá o Vás jako zájemce evidentní zájem, nemá to cenu.Určitě se najde ochotnější chovatel se zdravými štěňaty.
Budete-li chtít, můžete mi do zpráv napsat plemeno, a pokud bych se kolem takových psů motala, mohla bych Vám nějakou dobrou chovku doporučit.
Hlavně neberte nic, co se Vám na první pohled nezdá!

27.4.2016 16:13
keska

XXX.XXX.253.166

hunter napsal(a):
Těžko na posouzení, možná napište o jakou ch.s. se jedná, třeba někdo poradí.

I mezi chovateli se najdou tací, co by nedokázali prodat ani vodu na poušti. To však neznamená, že jejich odchovy jsou špatné. Jen je to většinou kombinace charakteru a technické nezdatnosti. Několikrát se mi stalo, že chovatel čekal na vnučku, která umí poslat e-mail s přílohou.

Ale na druhou stranu bych štěně nejdřív okouknul, než bych ho koupil. Přeci jen se vám z nějakého důvodu nemusí zdát, i když je z dobrého spojení.

Je to pan Leska Chovatelská stanice "Z Hradu Grabštejna".

27.4.2016 17:07

Popravde to u me patri k vyberu stenete: chovatelsky servis. Proste jsem rada, kdyz mohu s chovatelem komunikovat a konzultovat. I kdyz stat se muze vsechno, tak tady je zarazejici pristup chovatele a ten do budoucna moc nadeje na zlepseni nedava. I kdyby mel spickove stene, nevzala bych si ho.
Ja nedavno z tohoto duvodu jedno odrostle stene odmitla a nyni jsem ve fronte na budouci vrh v jine CHS. Je to velmi vyznamna chovka, ktera pravidelne boduje i na mezinarodni scene. Presto mi chovatel uz nyni SAM obcas zavola. Ma fotky na internetu od vsech svych odchovu, nejen jako u stenat, ale i jak rostou a dospelce. Tohle je pro me idealni chovatel

27.4.2016 17:12

keska napsal(a):

Do inzerce se štěňata často vůbec nedostanou, můžete chovatele kontaktovat přes mail uvedený na klubových stránkách, viz hlášené nebo očekávané vrhy:

http://kchp-krycilisty.wbs.cz/Hlasene-vrhy.html.

27.4.2016 18:14
kniga

XXX.XXX.250.222

Odrostle stene neni problem... moje Grace mela v dobe odberu 4,5 mesice. Nikdy jsem nelitovala! takze vek by me neodradil... to ostatni uz mozna ano...

27.4.2016 18:19
keska

XXX.XXX.253.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Do inzerce se štěňata často vůbec nedostanou, můžete chovatele kontaktovat přes mail uvedený na klubových stránkách, viz hlášené nebo očekávané vrhy:

http://kchp-krycilisty.wbs.cz/Hlasene-vrhy.html.

Děkuju. Ony v izerátech bývají občas i nabídky štěňat z chovných stanic, tak mi nepřišlo divné hledat tam.

27.4.2016 18:24
keska

XXX.XXX.253.166

kniga napsal(a):
Odrostle stene neni problem... moje Grace mela v dobe odberu 4,5 mesice. Nikdy jsem nelitovala! takze vek by me neodradil... to ostatni uz mozna ano...

Věk mě taky nijak zvlášť neodrazuje, protože pokud má chovatel doma 12 psů, tak u nás bude mít veškerou pozornost jen a jen pro sebe a na to si rychle a rádo zvykne. Ale jak píšete, z toho zbytku jsem už pěkně zmatená. V podstatě "bojuju" o pejska, kterého jsem neviděla ještě ani na fotkách.

27.4.2016 19:04
koně

XXX.XXX.205.252

Nevím, jak jsou k mání toy pudlíci, ale pravděpodobně byste jiného sehnala.
Máte dojem, že byste se "obrátila zády k poslednímu štěněti" ale ještě jste ho vlastně neviděla.
Pokud jste už v podstatě jednou byli skoro na místě a chovatel vás poslal pryč, tak bych si rozhodně nic nevyčítala.
Přece by nebyl problém vidět štěně.Klidně na veterině.Nebo aspoň mohl proběhnout osobní kontakt mezi vaší rodinou a chovatelem, nějaká domluva o řešení vzniklé situace.
Držím palce, ať se vám podaří najít komunikativnějšího a serióznějšího jiného chovatele.

27.4.2016 19:14
conie

XXX.XXX.206.202

Jednání chovatele je těžko pochopitelné, štěně neberte. Pokud vám není schopen poslat v dnešní době fotky štěněte a někde má jen fotky z výstav, je to divné. Proč tam nemá štěňata? Shánějte dál, klidně přes klub i v inzerci, ale vybírejte chovatele, který s vámi bude normálně jednat a poskytne informace i fotky. Neumím si představit, že bych zájemce, kteří k nám jedou podívat se na štěně např.300 - 400 km, otočila cestou z jakéhokoliv jiného důvodu než něco skutečně vážného v rodině - úraz, úmrtí. Jinak aspoň seznámení, popovídání a domluva, co dál.

27.4.2016 19:16
keska

XXX.XXX.253.166

koně napsal(a):
Nevím, jak jsou k mání toy pudlíci, ale pravděpodobně byste jiného sehnala.
Máte dojem, že byste se "obrátila zády k poslednímu štěněti" ale ještě jste ho vlastně neviděla.
Pokud jste už v podstatě jednou byli skoro na místě a chovatel vás poslal pryč, tak bych si rozhodně nic nevyčítala.
Přece by nebyl problém vidět štěně.Klidně na veterině.Nebo aspoň mohl proběhnout osobní kontakt mezi vaší rodinou a chovatelem, nějaká domluva o řešení vzniklé situace.
Držím palce, ať se vám podaří najít komunikativnějšího a serióznějšího jiného chovatele.

Děkuji. To jsou přesně ty postřehy, které mi běží hlavou a pak si zas říkám, jestli nečekám od chovatele moc. Omlouvám ho sama před sebou, že měl a má plnou hlavu starostí s tím poraněným pejskem, ale pak si zas říkán, že když vidí, že se ptám na stav štěněte i po tom všem, mohl by mít sám od sebe zájem se mnou nějak komunikovat
Děkuji všem za vaše názory. Začínám se poohlížet jinde a budu doufat, že brzy najdu TU dušičku, která je určena pro nás...

27.4.2016 21:44
tetrivek

XXX.XXX.211.31

keska napsal(a):

Nejprve bych se koukla třeba na klub toho daného plemene. Podívala se na inzerci a chovatele tam. My jsme si taky takhle vybrali štěně. Chovatelka má webové stránky a nemá zapotřebí někde inzerovat, protože už je má všechny zamluvené. Hlavně na webovkách vidíme rodiče, jejich zkoušky, výstavy, loňská štěňata, pokud je to opakované spojení. Dokonce každé dva týdny dává fotky štěňat a teď v pěti týdnech už i ve výstavním postoji.

HabiAnn

28.4.2016 08:14
HabiAnn

XXX.XXX.115.30

Též bych do toho nešla. Přišlo by mi to zvláštní. Očekávala bych lepší přístup. FB má, tak s internetem asi umí. Chytrej telefon má taky kde kdo, tak i nějakou fotku udělá. Tahle nekomunikace by mě odradila.
Hledejte jinde, třeba to bude nakonec dobré rozhodnutí.

28.4.2016 08:49
adriana

XXX.XXX.54.121

Štěňátko si lehce najdete na stránkách klubu pudlů, případně na facebooku ve skupině pudle s PP občas někdo nabízí prcky. U nás fungují tři organizace chovatelů pudlů a to: Klub chovatelů pudlů Praha, Klub přátel a chovatelů pudlů a Pudl Klub. Na jejich stránkách najdete i odkazy na chovné stanice a tam už si chovatelé inzerují, zda mají štěňátka.

28.4.2016 10:55
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Je to nějaké divné, je vůbec nějaké štěně? ta komunikace je šílené, vždyt jste se mohli setkat i tak. napsala bych mu že vzhledem ke komunikaci, žádné info o štěněti hledáam jinde . kdo ví co za tim je, možná ani štěně prodat nechce pokud nějaké má?

28.4.2016 12:48
keska

XXX.XXX.253.166

No asi jsem byť "mladá" ještě ze staré školy. Pořád si říkám, jaký by měl důvod mě tahat za nos, kdyby štěně neměl nebo nechtěl prodat. Peníze dopředu nedostal a ani nechtěl. Já jsem prostě ještě z těch důvěřivých jelit, co se snaží hledat pořád to lepší. Přeci by stačilo říct nebo napsat, štěně si chceme nechat nebo máme zájemce za víc peněz hledejte jinde. Ušetřil by si výmluvy a odpovídání.
Každopádně znova všem děkuji za rady a postřehy, názory...Díky.

28.4.2016 12:56
Šarina

XXX.XXX.231.146

Vzhledem k tomu, že pro mě pořízením štěněte komunikace s chovatelem začíná (nikoliv končí), tak bych brala štěně určitě jinde .

28.4.2016 13:07
dadu

XXX.XXX.250.70

Určitě bych si štěňátko vybrala jinde. Komunikace s chovatelem je pro mě dost důležitá (zrovna tak jsem ráda v kontaktu s majiteli štěňátek ode mě) a to, co popisujete, se mi vůbec nelíbí.

28.4.2016 16:28
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Ten přístup je prostě divný. Já volala a paní vše řekla, i cenu tak jsem řekla že to proberu doma a že se druhý den ozvu. Volala jsem že o fenku máme zájem a paní že nejlepší abych přijela že je jim měsíc tak at si vyberu. Volala sama ještě 2x aby jsme se dohodly kdy dojedu a pak jsem jí volala že jsme už na místě a šla mě naproti . U ní jsme byla 4h vše jsme probraly, ona se ptala jestli mam zkušenosti s psama, kde bude bydlet, já se pak ptala co mě zajímalo a že se mě pak ozve až dostane tetovací čísla a kdy budou pak k odběru a jsme v kontaktu stále. Tady je moc ale, je to fakt divné a navíc ani nevědět jak štěně vypadá

Neregistrovaný uživatel

29.4.2016 09:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

keska napsal(a):

Třeba na klubových stránkách či na výstavě

Neregistrovaný uživatel

29.4.2016 09:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

kniga napsal(a):

Brala sem si roční štěně a věk mě opravdu neodradil, to jen někteří majitelé mají pocit, že když si štěně nevezmou dřív než v 5 týdnech, tak si na ně pes nikdy nezvykne..

Neregistrovaný uživatel

29.4.2016 09:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

No, na chovatele bych se vyprdla a hledala na klubových stránkách, která další chovka má štěnda. Přístup chovatele je opravdu divný... A myslím, že chovek toy pudlů je mrtě...

30.4.2016 19:57
danarny

XXX.XXX.42.129

keska napsal(a):
Je to pan Leska Chovatelská stanice "Z Hradu Grabštejna".

To bude asi hodně starší chovatel, v chst Z Hradu Grabštejna se před několika desetiletími chovali dalmatini. Možná neumí poslat fotky a dělá mu to vnuk nebo vnučka
Anebo fakt může být chovatel introvert, já jsem taky spíš tichý tip.

30.4.2016 20:06
noemi

XXX.XXX.64.236

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Brala sem si roční štěně a věk mě opravdu neodradil, to jen někteří majitelé mají pocit, že když si štěně nevezmou dřív než v 5 týdnech, tak si na ně pes nikdy nezvykne..

No, jo - protože jim to vtloukají do hlavy i v televizi.
Teď bylo tuším v Receptáři, že vzít si štěně ve 3 měsících už není dobré, protože ho člověk nevychová .
Pokud si někdo není zvyklý hledat informace i jinde (a že, jak kolem sebe pozoruji, je těch lidí většina), tak to vezme jako dogma a možná si ještě domyslí, že čím dřív, tím lépe .

30.4.2016 21:05
conie

XXX.XXX.206.202

danarny napsal(a):
To bude asi hodně starší chovatel, v chst Z Hradu Grabštejna se před několika desetiletími chovali dalmatini. Možná neumí poslat fotky a dělá mu to vnuk nebo vnučka
Anebo fakt může být chovatel introvert, já jsem taky spíš tichý tip.

Jasně, můžete být tichý typ, ale jako chovatel, když nebudete komunikovat se zájemci a později s novými majiteli štěňat, tak je to o ničem. Pokud s tím má sám chovatel problém, může si najít zástupce, který za něj bude vše vyřizovat po internetu apod. - určitě by někoho v příbuzenstvu nebo u blízkých známých našel. Také komunikuji s dcerou chovatele, protože on sám na netu prostě není. Nevadí to ani jedné straně.

1.5.2016 15:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

keska napsal(a):
Děkuji. To jsou přesně ty postřehy, které mi běží hlavou a pak si zas říkám, jestli nečekám od chovatele moc. Omlouvám ho sama před sebou, že měl a má plnou hlavu starostí s tím poraněným pejskem, ale pak si zas říkán, že když vidí, že se ptám na stav štěněte i po tom všem, mohl by mít sám od sebe zájem se mnou nějak komunikovat
Děkuji všem za vaše názory. Začínám se poohlížet jinde a budu doufat, že brzy najdu TU dušičku, která je určena pro nás...

Nejvíc z toho všeho mě zaráží, že Vy jedete přes celou republiku a kousek před cílem Vás chovatel odmítne přijmout, byť jste byli domluveni. Na takového vykuka bych se zvysoka vy... Vždyť Vás to stálo peníze (benzín), čas,...prostě toto by u mě rozhodlo. Chování chovatele je víc než neseriózní, je podle mě přímo sprosté.

1.5.2016 16:57
keska

XXX.XXX.253.166

fikovnice napsal(a):
Nejvíc z toho všeho mě zaráží, že Vy jedete přes celou republiku a kousek před cílem Vás chovatel odmítne přijmout, byť jste byli domluveni. Na takového vykuka bych se zvysoka vy... Vždyť Vás to stálo peníze (benzín), čas,...prostě toto by u mě rozhodlo. Chování chovatele je víc než neseriózní, je podle mě přímo sprosté.

No je to všechno smutné. Chovatel se od té doby neozval vůbec. V pátek mělo jít štěně na kontrolu, ale nikdo nic. Já už se sama taky neozývám, takže je opravdu možné, že si to panáček rozmyslel a neměl ty kou...e říct pravdu. Ale poslat nás nazpět po 300 km jízdě je fakt sprosté

2.5.2016 19:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

keska napsal(a):
No je to všechno smutné. Chovatel se od té doby neozval vůbec. V pátek mělo jít štěně na kontrolu, ale nikdo nic. Já už se sama taky neozývám, takže je opravdu možné, že si to panáček rozmyslel a neměl ty kou...e říct pravdu. Ale poslat nás nazpět po 300 km jízdě je fakt sprosté

Chápala bych, kdyby řekl, že štěně je zrovna na veterině, apod. že si teda jen volá, že si popovídáte jen s ním a že Vám ukáže mámu štěňat, apod., abyste se nedivili až dorazíte, kde je štěně... Ale už to, že Vás takhle vrátí, ač ví, jak dalekou cestu tam vážíte... bych se na něj z vysoka vykašlala. A hledala jinde, kde budou za zájemce jako jste vy rádi.

2.5.2016 19:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

conty napsal(a):
No není k pomazlení?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/60282818/Pudl-trpaslici-s-PP-fenka.php.

Kráska!

2.5.2016 19:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Já bych si vybrala víc symetrické znaky na drštičce...

3.5.2016 14:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kdyby jste náhodou nelpěla na PP... teď je v útulku v Praze-Tróji kouzelná černá kříženka pudla. Viz foto. Je to ještě štěndo. :)

evidenční číslo: 661/2016
plemeno: kříženec pudla
popis: fena
srst: černá, vlnitá
velikost: štěně
nalezen: 02.05.2016
P - 4, Na Krčské stráni
charakteristika: karanténa
Nalezena s fialovým látkovým obojkem.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 222025917,222025916.

Přidejte reakci