#anonym

XXX.XXX.239.241
Chci se zeptat,
Chtěla bych si pořídit psa ale aby byl vhodný jako ochranář.Je mi 14 let, bydlíme v rodiném domě a máme jednoho kocoura a Labradora. Našeho Labradora dostál děda a tak pes není vychován a když ho chci vzít ven na procházku tak mě většinou někam odtáhne..je to prostě jen hlídač (zkoušela jsem s ním úplně všechno). Já bych ale chtěla nějaké bojové plemeno aby mohla jít ven i večer a nemusela se bát že mě někdo přepadne.Chtěla bych nějaké plemeno většího vzrůstu aby z něj šel už od pohledu respekt a aby se jen tak nedal a aby nebyl hodně tvrdohlavý.
Uživatel s deaktivovaným účtem

#anonym
napsal(a):
Chci se zeptat,
Chtěla bych si pořídit psa ale aby byl vhodný jako ochranář.Je mi 14 let, bydlíme v rodiném domě a máme jednoho kocoura a Labradora. Našeho Labradora dostál děda a tak pes není vychován a když ho chci vzít ven na procházku tak mě většinou někam odtáhne..je to prostě jen hlídač (zkoušela jsem s ním úplně všechno). Já bych ale chtěla nějaké bojové plemeno aby mohla jít ven i večer a nemusela se bát že mě někdo přepadne.Chtěla bych nějaké plemeno většího vzrůstu aby z něj šel už od pohledu respekt a aby se jen tak nedal a aby nebyl hodně tvrdohlavý.
Zkoušela jsi s labíkem úplně všechno...a žádný výsledek...".bojové plemeno si NEPOŘIZUJ" jestli tě kamkoliv odtáhne labrador, tak třicetikilovej bull tím spíš...ve 14 letech doporučuju fenku NO...a nějaký cvičák...půjde z ní respekt a bude tě i schopná ochránit...
#anonym
napsal(a):
Chci se zeptat,
Někdo se zase nudí...To je přece jasná provokace nebo výplod chorého mozku.

conie
napsal(a):
Někdo se zase nudí...To je přece jasná provokace nebo výplod chorého mozku.
Já bych i věřila tomu že to 14-letá holka, vlastně ještě dítě myslí vážně. Je naivní a představuje si to jak hurvínek válku.

napsal(a):
Zkoušela jsi s labíkem úplně všechno...a žádný výsledek...".bojové plemeno si NEPOŘIZUJ" jestli tě kamkoliv odtáhne labrador, tak třicetikilovej bull tím spíš...ve 14 letech doporučuju fenku NO...a nějaký cvičák...půjde z ní respekt a bude tě i schopná ochránit...
No nevím, když nezvládne labradora tak pochybuji že zvládne fenku NO. Váhově nastejno a rozhodně nebude klidnější a míň temperamentní než labík. A co když ji bude tahat taky? Nemá šanci ji udržet na vodítku.
Já bych doporučila buď zkusit pracovat s labíkem co mají doma, aspoň mu vylepší a zpříjemní život, nebo žádného psa. Případně aspoň malého do 15kg. Když ho nezvládne vychovat tak ho aspoň udrží na vodítku = menší nebezpečí pro okolí.

napsal(a):
No nevím, když nezvládne labradora tak pochybuji že zvládne fenku NO. Váhově nastejno a rozhodně nebude klidnější a míň temperamentní než labík. A co když ji bude tahat taky? Nemá šanci ji udržet na vodítku.
Já bych doporučila buď zkusit pracovat s labíkem co mají doma, aspoň mu vylepší a zpříjemní život, nebo žádného psa. Případně aspoň malého do 15kg. Když ho nezvládne vychovat tak ho aspoň udrží na vodítku = menší nebezpečí pro okolí.
No za mých mladých let cvičili čtrnáctiletí s ovčounama běžně...takže pod vedením správného cvičitele bych v tom neviděla problém...otázka spíš je na osobu tazatelky...někdo na to nebude mít buňky ani v pětadvaceti...to zas není úplně o věku...

napsal(a):
No za mých mladých let cvičili čtrnáctiletí s ovčounama běžně...takže pod vedením správného cvičitele bych v tom neviděla problém...otázka spíš je na osobu tazatelky...někdo na to nebude mít buňky ani v pětadvaceti...to zas není úplně o věku...
Ano souhlasím, ale pokud nezvládne labradora proč myslíte že by zrovna tato osůbka měla zvládnout NO?
milka000

XXX.XXX.97.97
Ja myslim že každy pes je schopen ochrany sveho majitele ( kamarada zřidila čivava .
Doporučovala bych border koli, je inteligentni a neni příliž velka, ale potřebuje HODNĚ pohybu.
milka000

XXX.XXX.97.97
napsal(a):
milka000
napsal(a):
Ja myslim že každy pes je schopen ochrany sveho majitele ( kamarada zřidila čivava .
Doporučovala bych border koli, je inteligentni a neni příliž velka, ale potřebuje HODNĚ pohybu.
Jasně, borderka je univerzální pes pro každého, od dítěte po důchodce, na gauč, na obranu i do cirkusu

napsal(a):
Ano souhlasím, ale pokud nezvládne labradora proč myslíte že by zrovna tato osůbka měla zvládnout NO?
No ne každý začátečník zvládne "převychovat" dospělého psa, ale pokud se pracuje se štěnětem pod vedením odborníka, tak já v tom opravdu zas až takový problém nevidím...sama jsem začala s výcvikem své první feny NO ještě mi nebylo šestnáct...kamarádka cvičila psa NO taky ve čtrnácti...a rozhodně nebyla na cvičáku sama...
Navíc mě osobně přijde NO pro začátečníka docela dobrý...nějakou tu chybu vám odpustí, což se o některých plemenech říct nedá, navíc (pokud má alespoň trochu povahu NO) tak rád spolupracuje...a je lehko vycvičitelný.
napsal(a):
Tak když ho bude mít -cvičit, vychovávat od štěněte-proč ne?
Já to chápu tak, že dědův pes rostl jak dříví v lese, je dospělý a má svou hlavu...s tím fakt 14ti letá holka asi moc nenadělá...
Já měla ve 14ti Dobrmana, psa - neustále s ním na cvičáku nebo někde venku a nebyl s ním sebemenší problém...jooo je to dávno, je fakt že tehdy byla 14ti letá děcka s nejrůznějšími plemeny na cvičácích běžná záležitost
Proč by ho měla cvičit ?
Myslela jsem, že hlavní myšlenka je :
Já bych ale chtěla nějaké bojové plemeno aby mohla jít ven i večer a nemusela se bát že mě někdo přepadne.
Chtěla bych nějaké plemeno většího vzrůstu aby z něj šel už od pohledu respekt a aby se jen tak nedal a aby nebyl hodně tvrdohlavý.

napsal(a):
No ne každý začátečník zvládne "převychovat" dospělého psa, ale pokud se pracuje se štěnětem pod vedením odborníka, tak já v tom opravdu zas až takový problém nevidím...sama jsem začala s výcvikem své první feny NO ještě mi nebylo šestnáct...kamarádka cvičila psa NO taky ve čtrnácti...a rozhodně nebyla na cvičáku sama...
Navíc mě osobně přijde NO pro začátečníka docela dobrý...nějakou tu chybu vám odpustí, což se o některých plemenech říct nedá, navíc (pokud má alespoň trochu povahu NO) tak rád spolupracuje...a je lehko vycvičitelný.

bhk
napsal(a):
Tak když ho bude mít -cvičit, vychovávat od štěněte-proč ne?
Já to chápu tak, že dědův pes rostl jak dříví v lese, je dospělý a má svou hlavu...s tím fakt 14ti letá holka asi moc nenadělá...
Já měla ve 14ti Dobrmana, psa - neustále s ním na cvičáku nebo někde venku a nebyl s ním sebemenší problém...jooo je to dávno, je fakt že tehdy byla 14ti letá děcka s nejrůznějšími plemeny na cvičácích běžná záležitost
Protože podle první zprávy mně zadavatelka nepřijde jako někdo kdo by zvládl NO. Nemůžu si pomoct. Jo je to jiné když ho bude mít od štěněte, ale velice brzy to štěně bude mít cca 30kg a to bude teprve puberťák.

milka000
napsal(a):
Koukám, že Milka je vážně trefná přezdívka.

milka000
napsal(a):
Tak já bych si teda na borderu netroufla...takhle akční plemeno by i na mě bylo moc...
a hlavně čtrnáctiletá holka...pokud ona není "psí člověk"...za chvíli jí pesan omrzí a co potom, já bych spíš počkala...jsou lidi, pro které je pes splněný sen a pak s ním žijou "psí život" a pak lidi, který sice psa moooc chtěj, ale pak to vyšumí do ztracena...a objeví se jiné činnosti(chození s klukem...studium na střední evn. vysoký škole, popř nástup do zaměstnání...za minimálně 10 let věku psa se toho může stát hodně)
Takže...co za psa si přejí rodiče? Co oni zvládnou?

napsal(a):
milka000

XXX.XXX.97.97
napsal(a):
Milka je jmeno, ale ok.
Každy nemusi všechno vědět.
Ja nevim ale me se zda, že když neměla sílu srovnat labradora do latě, tak co potom až si pořídí nějaké bojové plemeno to v žádným případě. Nevim jestli ma holka přístup ke cvičáku a kolikrát do týdne případně do měsíce, ale tyhle plemena potřebuji mít vedle sebe autoritu a v případě zápalu do rvačky treba psa i vyškrtit, protože to tomu psovi někdy muže byt úplně jedno. Co se tyče border kolie tak ta potřebuje každy den běhat a sportovat a pak hry na hlavičku, jestli nemá čas na psa tak to vidím špatně. Další věc je proč chodit se psem v noci na nějaké dlouhé procházky? Jestli nemáš na psa čas přes den, tak nevim jak budeš stíhat výcvik. A další věc měla by sis uvědomit ze s nim psem budeš 15let což je celkem dlouha doba a navíc v tomhle veku nevíš co budeš ještě dělat. Podle me se vás zastane každy pes co si svého pana cení a žiji v dobrém vztahu. My máme bigla a pudla. Bigl me vždy bráni, když nás napadne pravě nějaký takoví nezvládli pes(min.4krát) a pak pudl a ten vás nenechá přiblížit bez svolení pana. Oba psi mají výcvik a jen tak nevileti(abys jste to tak nepochopili). Zasáhnou jen když se jim to uz nezdá. Ja bych doporučila psa, který bude odpovídat tvim časovým možnostem a zkušenostem.

#anonym
napsal(a):
Chci se zeptat,
Vezmi labradora a začni s ním něco dělat. Nauč ho chodit na vodítku aby tě neodtáhl, vezmi ho na cvičák at ti poradí. Až ho vychováš pak se nebudeš muset bát že tě někdo přepadne, on tě dokáže ochránit, chce to na něm jen trošku zapracovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Pokud by měla rodiče co by zvládly výchovu a holka se psem byla od štěněte a podílela se na výcviku neviděla bych ani rotvíka jako problém. Ovšem chce to zkušený dozor, opravdu zkušený a ne aby se výcviku věnovala jen slečna samodomo. To by dopadlo sakra zle.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud by měla rodiče co by zvládly výchovu a holka se psem byla od štěněte a podílela se na výcviku neviděla bych ani rotvíka jako problém. Ovšem chce to zkušený dozor, opravdu zkušený a ne aby se výcviku věnovala jen slečna samodomo. To by dopadlo sakra zle.
No, u rotvíka stopro.
#anonym
napsal(a):
Chci se zeptat,
S pořízením psa počkejte, až rozumu poberete. Zatím bude nejlepší volba pepřák.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
S pořízením psa počkejte, až rozumu poberete. Zatím bude nejlepší volba pepřák.
Ve 14 se nemá co flákat po večerech sama venku!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás chodí v tomhle věku holky pomalu na diskotéky. Teda já jsem taky neměla ve 14ti v 6 večerku.
Jinak psa bych taky nedoporučila, nevypadá to, že s ním chce něco dělat, prostě ho chce a aby byl velký a nebezpečný. To přejde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Andrýsek3
napsal(a):
U nás chodí v tomhle věku holky pomalu na diskotéky. Teda já jsem taky neměla ve 14ti v 6 večerku.
Jinak psa bych taky nedoporučila, nevypadá to, že s ním chce něco dělat, prostě ho chce a aby byl velký a nebezpečný. To přejde.
Ale té diskotéky asi nejde 14 letá holka sama a se psem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně to mě napadlo. Ve 14 se nemá co flákat po večerech venku. A už vůbec ne na místech, kde by potřebovala na ochranu psa. V tomto věku by se měla učit, odpoledne běhat se psem po cvičáku a venku, večer by měla padnout únavou.

napsal(a):
Vezmi labradora a začni s ním něco dělat. Nauč ho chodit na vodítku aby tě neodtáhl, vezmi ho na cvičák at ti poradí. Až ho vychováš pak se nebudeš muset bát že tě někdo přepadne, on tě dokáže ochránit, chce to na něm jen trošku zapracovat.
Labrador a ochrániť? Možno sa nájde pár výnimiek, ale oni nemajú v sebe ten ochranný pud ako napr. služobné, pastierske plemená. Labradori sú na to až moc dobrí, mäkkí. U nás na cvičáku labrador cvičí obranu, ale majitelia povedali, že nestráži, k ľuďom je veľmi priateľský a nevedel by ochrániť.

napsal(a):
Labrador a ochrániť? Možno sa nájde pár výnimiek, ale oni nemajú v sebe ten ochranný pud ako napr. služobné, pastierske plemená. Labradori sú na to až moc dobrí, mäkkí. U nás na cvičáku labrador cvičí obranu, ale majitelia povedali, že nestráži, k ľuďom je veľmi priateľský a nevedel by ochrániť.
Labradoři jsou dobráci ale nejsou blbí. Pokud má pes svého pána opravdu rád a o něco jde tak věřte že zasáhne i labrador. A věřte že takový naštvaný 40 kilový pes už je hodně nepříjemný. On vám nebude útočit na nějaký povel, na to povahu opravdu nemá, ale věřte nebo ne že když jdu po tmě se svým psem tak se nebojím že by mě nechránil kdyby bylo potřeba. Dovede dobře srovnat bezďáky nebo cigány do latě a to ho to nikdo nikdy neučil.
napsal(a):
Nesouhlasím, mám labradora, miluje každého člověka, dítě, psa, atd.. Ale ochránit by dokázal, podle mě každý pes, který miluje svého pána. Pokud jdeme venčit ven v noci, moc dobře si hlídá, kdo jde kolem, jednou mi vyjel na chlapa, co šel ožralej ke mně a něco říkal. Hodně rychle to otočil, já jsme se teda taky lekla, takhle jsem ho vystartovat neviděla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
#anonym
napsal(a):
Chci se zeptat,
Už máš napsané domácí úkoly?