XVKm

XXX.XXX.68.31
Zdravím! :)
Rozhodla jsem se, že si pořídím štěňátko labradora, ale hodně přemýšlím nad tím, zda si vzít štěně s PP nebo bez PP. Na výstavy bych s ním nejezdila, měla bych ho spíš jako domácího mazlíka. Proto bych se chtěla zeptat na Vaše názory.
Já vážně nevím, proto jsem se rozhodla napsat sem.
XVKm
napsal(a):
Zdravím! :)
Rozhodla jsem se, že si pořídím štěňátko labradora, ale hodně přemýšlím nad tím, zda si vzít štěně s PP nebo bez PP. Na výstavy bych s ním nejezdila, měla bych ho spíš jako domácího mazlíka. Proto bych se chtěla zeptat na Vaše názory.
Já vážně nevím, proto jsem se rozhodla napsat sem.
Pokud chcete opravdového labradora, tak s PP. Pokud by vám stačilo něco, co jako labrador vypadá, tak v útulku je jich plno . Na téma PP a bez PP tady bylo spousta diskuzí, zkuste pohledat.
Ano, pokud chcete opravdu labradora, kupte si psa s průkazem původu, nijak vás to omezovat nebude, jen vám to dá další možnosti. (Nikdy nevíte, jestli za 3 roky, nebudete chtít na výstavu, nebo složit lovecké zkoušky)
Pokud jste si jistá, že chcete opravdu psa na mazlíčka, tak např. v Chrudimi mají 3 "Jakolabradory" viz.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.597687210281234.1073741853.420351458014811&type=3.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.12
Pokud chceš určité plemeno, tak jedině s PP. Pokud chceš vořecha podobající se labradorovi, vem si bez PP - iděálně z útulku, tak jich je mraky...
Tohle taky měli bejt Labradoři čistokrevní bez PP...
Nějakého pejska z útulku bych si hrozně ráda vzala, myslím si, že bych udělala líp, ale vzhledem k tomu, že už doma jednoho pejska mám a bojím se, že by nepřijal už dospělého psa, tak to bohužel nejde.
Také proto si chci pořídit malé štěně, protože na nějakých 99,5% vím, že štěně narozdíl od už dospělého psa přijme. A když už si tedy nemůžu vzít psa z útulku, raději si pořídím štěně a v tom případě určitě čistokrevného labradora! :)
Říkáte, že s pp, tak tedy s pp. Hrozně moc děkuju!
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
MiNiChaKo
napsal(a):
Nějakého pejska z útulku bych si hrozně ráda vzala, myslím si, že bych udělala líp, ale vzhledem k tomu, že už doma jednoho pejska mám a bojím se, že by nepřijal už dospělého psa, tak to bohužel nejde.
Také proto si chci pořídit malé štěně, protože na nějakých 99,5% vím, že štěně narozdíl od už dospělého psa přijme. A když už si tedy nemůžu vzít psa z útulku, raději si pořídím štěně a v tom případě určitě čistokrevného labradora! :)
Myslím že můžete zkusit třeba i odrostlejší štěně, po pečlivějším hledání určitě nějaké takové najdete, nebo možná nějaké útulky či organizace by vám povolili vzít sebou vašeho psa na zkoušku zda by si sedli :).
Jinak si samozřejmě nemyslím, že každý pes bez PP musí být nutně kříženec.
Doma máme středního pudlíka, který je bez PP, brali jsme si ho, když mně bylo 9let, jemu byli 4týdny, jeho mamču jsme neviděli (údajně jí přejelo auto, takže jsme viděli jen jeho tátu) a je to zdravý, hravý, přátelský a hezký čistokrevný pudl! Asi to bylo štěstí.
Každopádně, teď už bych do toho znovu nešla a takhle bych nezariskovala.
MiNiChaKo
napsal(a):
Doma máme středního pudlíka, který je bez PP, brali jsme si ho, když mně bylo 9let, jemu byli 4týdny, jeho mamču jsme neviděli (údajně jí přejelo auto, takže jsme viděli jen jeho tátu) a je to zdravý, hravý, přátelský a hezký čistokrevný pudl! Asi to bylo štěstí.
Taky máme čistokrevného pudla bez pp s je to typicky Pudl na 100%. Při předání jsem viděli oba rodiče
Uživatel s deaktivovaným účtem

MiNiChaKo
napsal(a):
Kdybyste chtěla pomoci s výběrem štěněte a chs, tak mi napište soukromou zprávu a já Vám rada pomůžu
koňadra
napsal(a):
Jde o to, že s PP je dražší, ta nevím, jestli peníze nebudou rozhodovat.
Já i rodiče samozřejmě víme, že psi s PP jsou dražší, ale zase ty peníze raději dáme za opravdu čistokrevného a zdravého psa, než potom peníze a možná i víc, které jsme ušetřili za nepapíráka dávat za veterinu a ještě vidět, jak se pes trápí. (samozřejmě neříkám, že pes s PP musí být zdravý!)
Dneska jsme spolu o tom zase diskutovali a dospěli jsme k názoru, že pes s PP opravdu bude lepší! :)
To MiniChako:
Jen pozor - samotný průkaz původu Vám nezaručuje nic víc než příslušnost psa k určitému plemeni. Než se závazně pro štěně rozhodnete, zjistěte si maximum o vybrané chovatelské stanici a chovateli.
Nepíše se o něm na internetu příliš často v negativních souvislostech? Nemá kvanta psů, na kterých odchovává tolik štěňat, kolik chovatelský řád dovolí? Nezbavuje se obratem všech vysloužilých psů? Nestřídá plemena podle toho, co je právě v módě a jak dobře se to prodává? V jakém prostředí psi žijí a jak je o ně postaráno? atd...
Kouzlo registrovaného chovu je právě v tom, že informace jsou dohledatelné! Vénujete-li výběru CHS a Vašeho budoucího pejska přiměřené množství času a úsilí, máte velkou šanci, že pořídíte dobře!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
koňadra
napsal(a):
Jde o to, že s PP je dražší, ta nevím, jestli peníze nebudou rozhodovat.
To taky není úplně pravda...
MiNiChaKo
napsal(a):
Mám 2 psy z útulku...oba byli dospělí a vycházejí spolu úplně v pohodě.
Fenka psa vychovává (fakt od ní dostává za ucho a kouše ho do noh, když něco provede ) a on je pro ni zase něco jako starší brácha a "vodicí pes" - vždycky na prochajdách za ním cupitá .
Bych se toho zase až tak nebála...pokud chcete poskytnou domov nějakému psímu bezdomovci, tak do toho určitě běžte (bez výmluv) nebo si vyberte štěndo opravdového labíka (= s PP).
noemi
napsal(a):
Mám 2 psy z útulku...oba byli dospělí a vycházejí spolu úplně v pohodě.
Fenka psa vychovává (fakt od ní dostává za ucho a kouše ho do noh, když něco provede ) a on je pro ni zase něco jako starší brácha a "vodicí pes" - vždycky na prochajdách za ním cupitá .
Bych se toho zase až tak nebála...pokud chcete poskytnou domov nějakému psímu bezdomovci, tak do toho určitě běžte (bez výmluv) nebo si vyberte štěndo opravdového labíka (= s PP).
Já bych si tipla, že v některých útulcích se najdou i štěnda podobná labíkům. Co z nich pak vyroste doopravdy, je věc druhá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
fikovnice
napsal(a):
Já bych si tipla, že v některých útulcích se najdou i štěnda podobná labíkům. Co z nich pak vyroste doopravdy, je věc druhá...
Tak v tom je to s koupí psa bez PP naprosto stejné, akorát za něj nedáte x tisíc

fikovnice
napsal(a):
Teta si svého času pořídila labíka bez PP...vyrostl z toho labrador, ale na krátkých nožkách
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak v tom je to s koupí psa bez PP naprosto stejné, akorát za něj nedáte x tisíc
Jasný, já jen, že zadavatelka shání štěně, psala, že proto to nemůže být z útulku...a já myslím, že i v někt. útulcích či depozitech by se našla nějaká "labradoidní" štěňata. Jsou útulky, kde přijmou březí feny, takže pak jsou tam i štěnda. Jinak samozřejmě souhlas s Vámi.
napsal(a):
Teta si svého času pořídila labíka bez PP...vyrostl z toho labrador, ale na krátkých nožkách
My máme křížence všech kříženců - požadavek byl, aby byl barevně podobný tomu, co jej předtím zadávil RR nezodpovědného chlápka. Takže máme takovou kopii minulého psa, ale také zůstal na kratších nožkách!