Dobrý den, chtěla bych se zeptat co dáváte nebo ste dávali štěněti na kousání když bylo malé. Mám doma tři měsíce starého rotvíka. Miluje kostičky z bucolí kůže potažené masickem, zařízené usi a vubec tak vsechno..ale mam obavu o jeho zoubky. Tak prosim o radu či typ čím maleho zabavit :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Velké syrové kloubové hovězí kosti, to je nejlepší zábava, mám taky RTW a během chvilky zlikvidovala všechno, ale tahle kost ji vždy vydržela dlouho. Jinak kostičky z buvolí kůže jsou dost nekvalitní, je to sajrajt a ještě nebezpečný, to bych ne dávala vůbec, můžete ještě vyzkoušet sušené přírodní pamlsky Mapes.

MarkyGro
napsal(a):
Super, děkuji za radu a myslíte, že i tech třech měsících je to pro nej ok?
Moje drtila od 2 měsíců

MarkyGro
napsal(a):
Tak super kost z buvolí kůže už je v koši
Super a ještě, jestli se můžu se zeptat, čím prcka krmíte?

MarkyGro
napsal(a):
Tak super kost z buvolí kůže už je v koši
Je moc fajn, že je v koši, mě, jak byla moje čuba malá, sám vet říkal, že to nemám dávat, měl prý ze slavných bůvolích kůží, uzlů a pod. nesmyslů v ordinaci několik psů s podrážděným žaludkem, střevama a průjmy a dost silné. Sice nemám RTW, ale myslím, že tady na plemeni ani nezáleží.

Moji vsichni psi je dlabali a dlabou odjakziva. Samozrejme kdyz nemam kosti. Nikdy jim nic nebylo. Zas neco jako: "Nekrmte vejce, vareny kureci kosti, cesnek, ... je to jed!"
Samozrejme vseho moc skodi, ale to uz je jine tema.

Moji psi je nikdy nedlabali a dlabat nebudou nikdy, protože mi na nich záleží.

MarkyGro
napsal(a):
Malej je na Taste of Wild :).
A šmakujou mu? Co dostává ještě mimo?
napsal(a):
A šmakujou mu? Co dostává ještě mimo?
Moc mu chutna. Dostává obcas strouhane jablicko a mel uz i dušené kruti s mrkvickou po tom se muze utlouct :) a pak jako pamlsky piskoty a sušené masicko. Co dostávala vaše kdyz byla stene na prilepsenou a cim krmíte?

Moje princezna byla do 4 a půl let krmena masem (varenym i syrovym), vnitrnostmi a kostmi, a rybami prospívala krásně, ale objevila se u ni alergie, tskže je na granulich Wolfsblut, ty jsou perfektní a sedí jí pěkně

MarkyGro
napsal(a):
Moc mu chutna. Dostává obcas strouhane jablicko a mel uz i dušené kruti s mrkvickou po tom se muze utlouct :) a pak jako pamlsky piskoty a sušené masicko. Co dostávala vaše kdyz byla stene na prilepsenou a cim krmíte?
Pokud byste chtěla napsat třeba pár jednoduchých receptů na přilepšenou, ta Vám do soukromé zprávy můžu napsat
napsal(a):
Moji vsichni psi je dlabali a dlabou odjakziva. Samozrejme kdyz nemam kosti. Nikdy jim nic nebylo. Zas neco jako: "Nekrmte vejce, vareny kureci kosti, cesnek, ... je to jed!"
Samozrejme vseho moc skodi, ale to uz je jine tema.
Tzv. "Buvolí" kosti: přečtěte si něco o jejich výrobě, a pak se rozhodněte, jestli je budete dávat i dál.

Na doporučení vet při první návštěvě - paroží. Hlodal a hlodal a hlodal. Skus korektní. Jediná špatná zkušenost bylo daňčí paroží, měkké a nebezpečné, pes se může ucpat, pokud ho schlamstne na jeden zátah.
Já jsem fanda pamlsků Mapes
http://www.mapes.cz/mapes/index.php
největší hit jsou u nás minizlomky střívek. Díky tomu, že jsou malinké, se dají bezvadně použít při cvičení - nehrozí, že štěně bude celou věčnost zdolávat pamlsek a výcvik tudíž neztratí dynamiku
Často pamlskujeme i granule a na delší zabavení je bezva kus morkové kosti - to je opravdu hodinu i dýl klid
Ale pozor u psů, co jsou výhradně na granulích anebo nejsou zvyklí - morek je tučný, může prohnat.

Vždycky jsem všem psům dávala i ty buvolí kostičky, jak oštěnda je jen tahali, dospělý pes je schopný zblajznout jí za odpoledne. Nikdy žádnému nic nebylo.
napsal(a):
Vždycky jsem všem psům dávala i ty buvolí kostičky, jak oštěnda je jen tahali, dospělý pes je schopný zblajznout jí za odpoledne. Nikdy žádnému nic nebylo.
Já jsem četla, jak se buvolí pamlsky vyrábí, tudíž je psovi nedávám, protože v nich není nic dobrého. Ale nečekala bych, že to se psem sekne po zblajznutí jedné či několika kostiček.
Asi jako křiklavě barevné bonbóny pro děti, plné nejrůznějších additiv a prázdného cukru - dítě taky jejich konzumací neutrpí hned viditelnou újmu, ale přesto jsem se jim vždy vyhýbala, co to šlo. Není mi jedno, co do dětí a zvířat hrnu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
MarkyGro
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co dáváte nebo ste dávali štěněti na kousání když bylo malé. Mám doma tři měsíce starého rotvíka. Miluje kostičky z bucolí kůže potažené masickem, zařízené usi a vubec tak vsechno..ale mam obavu o jeho zoubky. Tak prosim o radu či typ čím maleho zabavit :).
Žádná bůvolí kůže, ale brutální chemický svinstvo.. bůvola to nevidělo ani z rychlíku. Ty kostičky jsou zbytek kožedělného průmyslu - nejčastěji hovězina, chemicky pročištěné a slisované do tvaru kosti...
Štěně dej něco pořádnýho, né blaf z čistírny...
Tedy zkrmuj syrové - velké morkové kosti, vepřové kosti - lopatky, stehenní kosti, oháňky (klidně i kravské), dál telecí lebky jsou úplná delikatesa, vepřové nohy, drůbeží krky, drůbeží zkrmuji skelety a krky, s drůbežími kostmi bych počkala do vyššího věku.
Ze sušeného cokoliv tě napadne - sušené vepřové nohy, uši, vazovice, penisy, šlachy, pak vnitřnosti - jako plíce, střívka, játra... (Mapes, Jeseničan, Vetamix).
Prakticky všechno, co pochází rovnou ze zvířete je nejlepší. (Kosti nevař, je to zbytečné).

MarkyGro
napsal(a):
Určitě ano :) moc dekuji!
Ráda Vám receptíky vypíšu, ale zítra nad ránem odjíždím mimo republiku a vrátím se za pár dní, takže až se vrátím, pošlu Vám je ve zprávě
Obnovuji diskusi a ptám se, zda měl někdo problémy u štěněte s pamlsky jako jsou sušené uši. Koupila jsem králičí, ty jsou vhodná i pro štěněcí zoubky. Jenže naše 3 měsíční štěně má po nich průjem. Je to normální? Předtím jsem mu dávala uzly z hovězí kůže s kuřecí masem a to snáší v pohodě. Co je na těch uších špatného, že mu to vadí?

MarBrau
napsal(a):
Obnovuji diskusi a ptám se, zda měl někdo problémy u štěněte s pamlsky jako jsou sušené uši. Koupila jsem králičí, ty jsou vhodná i pro štěněcí zoubky. Jenže naše 3 měsíční štěně má po nich průjem. Je to normální? Předtím jsem mu dávala uzly z hovězí kůže s kuřecí masem a to snáší v pohodě. Co je na těch uších špatného, že mu to vadí?
V tomto tématu se to relativně nedávno rozebíralo. Dokonce i konkrétně ty králičí uši.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3707335/susene-vsechnomozne?from-list=1#a3707663