Ahoj, potřebuji poradit ale ne tak že si mám to sama vyhledat na internetu. Chtěla bych abyste mi poradili ze svých vlastních zkušenosti. Mám šanci si pořídit psa(nebudu tu psát co to pro mě známena to prožil snad každy ). Sháním plemeno co by mělo stejné vlastnosti jako borderky(aktivní, lehko cvičítelné, přátelské) jenom se ji nesmí podobat postavou, bydlím u rodičů a to je jediná mamky podmínka, prostě se ji nelíbí vzhled. Vím ze taková plemena musí existovat stačí tyhle vlastnosti a na vzhledu nezáleží ( nesmí se podobat vzhledově border kolii)hlavně na charakteru plemena(poté samozřejmě na charakteru štěněte). Všem dik za info foto náš bigl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Německý ovčák.

Poslal som správu s mojim návrhom plemien.

Nebo třeba šiperka.
marprot
napsal(a):
Ja se bojím tohohle plemene protože muzou mít velmi dobrý trénink ale když u nej není majitel je problém. Mluvím s vlastní zkušenosti a navíc bych potřebovala psa který nebude mít takové bojové pudy. Běžné k nám chodí sousedé a pes by byl doma.
Co prosím ?!
Jsi asi dítě ?
NO je nejsnadnější, nejochotnější, snad nejvíc spolupracující, úžasný pes.
Když u něj není majitel, tak na pozemek nelezu !
Ať tam hlídá jakýkoliv pes.
Pokud si netroufneš na NO, tak co potom chceš zvládnout ?
Matka má zřejmě zdravý rozum, když odmítá borderu.
Kdo vybíral bígla?
rapotacka11
napsal(a):
Co prosím ?!
Jsi asi dítě ?
Kdo vybíral bígla?
No dovolte , že jsme dítě to ještě neznamená ze psa nesmím mít. Je mi 16let. Časové si ho muzu dovolit. S NO mám špatně zkušenosti po opakovaném nápadnutí a různými jedinci. Mamka ví co obnáší border kolie máme v okolí 3 a tam vzhled je jediná nespokojenost. A neříkám ze si něj netroufnu.Bojim se ho v tom směru ze bez majitele není pod kontrolou a bojím se o okolí. A v životě jsem nikomu nešmejdila po pozemku, to mi přijde od vás urážlivé.

Souhlasím s rájkou. Šiperka je perfektní, povahově ve stylu borderky, akční taky. Nejmenší ovčanda, tj. "skladná". Osobně upřednostňuji psy pod 10 kg, které sto pro udržím a unesu i na delší vzdálenost, kdyby něco.

napsal(a):
Souhlasím s rájkou. Šiperka je perfektní, povahově ve stylu borderky, akční taky. Nejmenší ovčanda, tj. "skladná". Osobně upřednostňuji psy pod 10 kg, které sto pro udržím a unesu i na delší vzdálenost, kdyby něco.
Jinak všem dik za doporučení. A co se tyče toho co muzu psovi nabídnout, tak máme rodinný dum s velkou zahradou. Doma máme taky hodně zvířátek a jsme všichni kamarádi prostě jedna velká parta. Psikovi muzu poskytnou všechny jeho potřeby. Bydlíme u lesa a mám na nej čas každy den na dlouhé procházky do lesa. Poblíž máme cvičák. Chtěla bych s nim chodit ke koním a v létě túry. Myslím ze jsme aktivní rodina a pejsek by se tu měl dobře
napsal(a):
Zajímavé plemeno ze jsem si ho ještě nevšimla moc dik za tip

marprot
napsal(a):
Zajímavé plemeno ze jsem si ho ještě nevšimla moc dik za tip
Není zač a zrovna mají i štěňátka

Za mě šeltie, mám ji doma.Veškeré info ráda zodpovím
Mrkněte na tento odkaz. Lapinkoiru téměř nikdo nezná a jsou to úžasní psi. Postrádají jakoukoliv agresivitu a jsou lehce cvičitelní a velice přátelští pejsci.
http://www.finnishlapphund.cz/cz/o-nas-a-lapinkach/o-nas-a-lapinkach.
Kupte si Pes pritel.cloveka, akorat tam popisuji uzasne plemeno Koikrocosi nazev solenej, ale pejsci krasni a dle vseho s.chuti makat
Kazdopadne pokud uvazujete o psu s povahou borderky uvedomte si ze nwjdulezitejsi je psa unavit psychicky... zamestnat mu hlavu
jinak trosku jineho psa bych doporucila maleho knirace fousaci jsou totiz nejlepsi
napsal(a):
Ano, a zrovna tak je šiperka uječená a histerická jako borderka

vava69
napsal(a):
Ano, a zrovna tak je šiperka uječená a histerická jako borderka
Říká se to, ale zrovna ty, co znám, vůbec neječí.
Často už ani neodpovídají některé rysy povahy, o kterých se člověk dočte v popisu plemene. Můj pes má být nekontaktní a přitom je to největší vlezlo a mazel v širokém okolí. Žádný potenciální drbač před ním neuteče. No a v neposlední řadě - "jaký si to uděláš, takový to máš".

Trosku si prisadim k terierum, co treba border terier?

vava69
napsal(a):
No ano ale co jsem potkala šiperky, tak to byly všechno fakt uječené štěkny, které šly po každém psu co prošel kolem.
Njn, jsou to psi (stejně jako borderky), se kterými se musí něco dělat. Když to nechám růst jak dříví v lese a ještě celý den doma samotné, tak jo, ze šiperky může být ječna a namachrovaná obranářka, co si myslí, že má všechno na povel.

LájošM
napsal(a):
Jestli chcete pracovního blázna jako je bordera, kupte si kelpii.
Alebo austrálskeho ovčiaka
LájošM
napsal(a):
Jestli chcete pracovního blázna jako je bordera, kupte si kelpii.
To asi ne, zadavatelka nechce psa podobného bordeře vzhledově . Nevím teda, co je ta příčina, že se nesmí podobat - její vořechoidní vzhled, liščí uši a ocas? - pak právě kelpie bych si myslela, že se líbit nebude...
Co má mít vlastně podobného k bordeře? Jestli je to jen to úvodní: "přátelské, lehko cvičitelné a aktivní", tak to může být mraky plemen. Záleží, co si kdo představí pod pojmem aktivní .
Mě první napadl NO (ale to jsem se pak dočetla v diskusi dál, že ne), takže pak mě napadl pudl, střední, královský... (nedávno jsem viděla jednoho ostříhaného na pankáče, to byl frajer ).
rapotacka11
napsal(a):
Co prosím ?!
Jsi asi dítě ?
Kdo vybíral bígla?
To, že tazateka je dítě, mě také napadlo jako první věc...
Chybí mi tam, jako ostatním, co vše bude psu nabídnuto. A vlastně proč vlastně ta bordera...? Podle mě to sice je učenlivý pes, ale zároveň hooodně náročný. A když se mu člověk dostatečně nevěnuje, tak si "práci" prostě vymyslí sám, a o různé "katastrofy" na zahradě, dvoře, apod. je postaráno. V neposlední řadě - co to znamená, že v 16letech má slečna na psa čas...? Co bude za 2 - 3 roky (pokud teď třeba ještě studuje a chodí ze školy brzy domů)? Pokud nebude dopněno více informací, tak já osobně tedy nic tak aktivního jako je bordera (nebo tedy jiný pes, ale s jejími vlastnostmi) vůbec nedoporučuji. Začátečníkům naopak spíše klidnější plemena...
fikovnice
napsal(a):
To, že tazateka je dítě, mě také napadlo jako první věc...
Chybí mi tam, jako ostatním, co vše bude psu nabídnuto. A vlastně proč vlastně ta bordera...? Podle mě to sice je učenlivý pes, ale zároveň hooodně náročný. A když se mu člověk dostatečně nevěnuje, tak si "práci" prostě vymyslí sám, a o různé "katastrofy" na zahradě, dvoře, apod. je postaráno. V neposlední řadě - co to znamená, že v 16letech má slečna na psa čas...? Co bude za 2 - 3 roky (pokud teď třeba ještě studuje a chodí ze školy brzy domů)? Pokud nebude dopněno více informací, tak já osobně tedy nic tak aktivního jako je bordera (nebo tedy jiný pes, ale s jejími vlastnostmi) vůbec nedoporučuji. Začátečníkům naopak spíše klidnější plemena...
Přesně tak
Já borderu nedoporučuju nikomu, kdo sám není tak nějak magoroidní, jako ona sama
No my máme doma takové neaktivní a ja bych těla psa kterého muzu učit kousky a taky me napadlo ze bych mohla začít agility. Proto ten aktivní pes. Ze jsou borderky náročné vím máme tři na ulici a všechny rostli jako dříví v lese což je skoda, protože jedna z nich byla velmi potenciální. Vím jaký potřebuji výcvik a jak zhruba přemýšlí. To jsem všechno nastudovala a vypozorovala, pak přišel kamen urazu a to ze si nemám(nesmím) tady tohoto psa pořizovat. A jelikož žiji u rodičů akceptuji jejich prosby a hledám psa co je ji psychicky(myšlením) a vlastnostmi podobný. Jinak všem dik za rady.
Sapp
napsal(a):
To asi ne, zadavatelka nechce psa podobného bordeře vzhledově . Nevím teda, co je ta příčina, že se nesmí podobat - její vořechoidní vzhled, liščí uši a ocas? - pak právě kelpie bych si myslela, že se líbit nebude...
Co má mít vlastně podobného k bordeře? Jestli je to jen to úvodní: "přátelské, lehko cvičitelné a aktivní", tak to může být mraky plemen. Záleží, co si kdo představí pod pojmem aktivní .
Mě první napadl NO (ale to jsem se pak dočetla v diskusi dál, že ne), takže pak mě napadl pudl, střední, královský... (nedávno jsem viděla jednoho ostříhaného na pankáče, to byl frajer ).
Pro mne zrovna kelpička nevypadá jako klasická bordera - jiná barva, jiná hlava, jiná srst (když neberu ty úplně krátkosrsté). Ale jako vořech vypadá, to je pravda. Přitom jsou to tak úžasní psi, možná je dobře, že nejsou libivé, aspoň si je nepořizuje kde kdo jen tak na okrasu.
Kuron
napsal(a):
Mrkněte na tento odkaz. Lapinkoiru téměř nikdo nezná a jsou to úžasní psi. Postrádají jakoukoliv agresivitu a jsou lehce cvičitelní a velice přátelští pejsci.
http://www.finnishlapphund.cz/cz/o-nas-a-lapinkach/o-nas-a-lapinkach.
A já se přidáván ke Kuron a hlasuji také pro lapinku. (A to nejen proto, že doufám, že jednou s námi bude sdílet společnou domácnost ).
marprot
napsal(a):
No my máme doma takové neaktivní a ja bych těla psa kterého muzu učit kousky a taky me napadlo ze bych mohla začít agility. Proto ten aktivní pes. Ze jsou borderky náročné vím máme tři na ulici a všechny rostli jako dříví v lese což je skoda, protože jedna z nich byla velmi potenciální. Vím jaký potřebuji výcvik a jak zhruba přemýšlí. To jsem všechno nastudovala a vypozorovala, pak přišel kamen urazu a to ze si nemám(nesmím) tady tohoto psa pořizovat. A jelikož žiji u rodičů akceptuji jejich prosby a hledám psa co je ji psychicky(myšlením) a vlastnostmi podobný. Jinak všem dik za rady.
A co se vlastně mámě/rodičům nelíbí na bordeře? Jaké má tedy požadavky na vzhled?
marprot
napsal(a):
Taky bych doporučila šeltii, ta by se mamince mohla líbit Aktivní, lehko cvičitelná, přátelská, v hodná ke koním a na túry by také byla.
fikovnice
napsal(a):
A co se vlastně mámě/rodičům nelíbí na bordeře? Jaké má tedy požadavky na vzhled?
No mámě se strašně líbí ohari ale ja se bojím ze nezvladnem lovecký výcvik, totiž jak jsem tak postrehla je náročný na čas, nervy, duslednost, dobrý trenér, atd. a tak se snažím najít plemeno co by se ji taky líbilo(tohle jsem fakt nepochopila proč se ji nelíbí borderky ).
jkjkjkjkjk

XXX.XXX.235.242
Čo si myslíte o hovawartovi? Povaha, náročnosť, požiadavky?
jkjkjkjkjk

XXX.XXX.235.242

Najděte na inter.povahu šeltie a uvidíte že se mamči bude líbit.Je to takový mazel lehce cvičitelný, doma naprostý pohodář, nic neničí nekouše, venku miluje procházky, není agresivní na okolí, agility má ráda.Nehne se od vás, lovecký pud nulový, miluje ostatní pejsky, s tím nemáme žádný problém.Vnoučka hlídá na zahradě, když dělá blbiny hned mi to přijde štěkotem ohlásit.Prostě srdcovka

fikovnice
napsal(a):
No jo, ale Vy máte ještě i bígla? Pomýšleli jste na to jak se budou spolu snášet?
Bígl bol odjakživa svorkový pes a keď si zadavateľka kúpi fenku, tak by sa mali zniesť.

jkjkjkjkjk
napsal(a):
Je to velký a chytrý pes. Žádný lenoch ale ani žádné torpédo jako borderka nebo ohaři. Náročnost vyplývá z té chytrosti. Potřebuje práci a vyžití, jinak si vymýšlí vlastní zábavu. Pokud nemá vedení, tak přebírá iniciativu. Rychle se učí povely, ale svou chytrost využívá i k tomu, jak se vyhnout práci, takže potřebuje důslednost a zároveň jistý cit psovoda - nesnáší dril a opakování povelů pořád dokola. Jak mu činnost nepřijde smysluplná, je schopný se sebrat a odejít. Psovod pro něj musí být parťák a práce musí být společná zábava. Občas si vymyslí vlastní vylepšení už naučených povelů. Nemívají kořistnický pud, takže obrany obecně nic moc, a nemůžete po něm čekat, že se bude přátelit s cizími lidmi, k cizím je odtažitý.
napsal(a):
Je to velký a chytrý pes. Žádný lenoch ale ani žádné torpédo jako borderka nebo ohaři. Náročnost vyplývá z té chytrosti. Potřebuje práci a vyžití, jinak si vymýšlí vlastní zábavu. Pokud nemá vedení, tak přebírá iniciativu. Rychle se učí povely, ale svou chytrost využívá i k tomu, jak se vyhnout práci, takže potřebuje důslednost a zároveň jistý cit psovoda - nesnáší dril a opakování povelů pořád dokola. Jak mu činnost nepřijde smysluplná, je schopný se sebrat a odejít. Psovod pro něj musí být parťák a práce musí být společná zábava. Občas si vymyslí vlastní vylepšení už naučených povelů. Nemívají kořistnický pud, takže obrany obecně nic moc, a nemůžete po něm čekat, že se bude přátelit s cizími lidmi, k cizím je odtažitý.
A ja pridam svoje skusenosti :)
Vhodny len pre skuseneho majitela, alebo takeho co je hodny respektu prirodzene. Hlavne samci, inak prerastie cez hlavu a bude si robit co chce - vie velmi dobre vyuzit kazdu slabost a nedoslednost.
Rozhodne to neni mily psicek, rozhodne to neni pes prveho vyberu na sidliskove vencenie v hromade psov (niektori to zvladnu ale stoji to kopu prace skuseneho cloveka) a ked ma pocit ze sa mu deje nejaka nepravost, vie sa jej aj celkom skaredo branit.
jkjkjkjkjk
napsal(a):
Neplést s povahou a požadavky mírumilovného retrívra!
Už podle názvu je to hlídač na zahradu.Není to ale pastevec, který vetřelce zabije.Hovawart ho jen zadrží, ale neublíží mu.Není to žádný agresor.U nás je mají 2 na cvičáku a i klasická sportovka, krom obran, jim jde výborně.Potřebují sebevědomého, NE NAMACHROVANÉHO, člověka, na kterého se můžou spolehnout.Člověk je musí zaměstnat a věnovat se jim, ne jim po sídlišti házet míček.

L(phi)
napsal(a):
A ja pridam svoje skusenosti :)
Vhodny len pre skuseneho majitela, alebo takeho co je hodny respektu prirodzene. Hlavne samci, inak prerastie cez hlavu a bude si robit co chce - vie velmi dobre vyuzit kazdu slabost a nedoslednost.
Rozhodne to neni mily psicek, rozhodne to neni pes prveho vyberu na sidliskove vencenie v hromade psov (niektori to zvladnu ale stoji to kopu prace skuseneho cloveka) a ked ma pocit ze sa mu deje nejaka nepravost, vie sa jej aj celkom skaredo branit.
Ano, s tím bych také souhlasila. souvisí to imho zas s tou chytrostí. když má hovawart pocit, že vůdce stojí za starou belu, tak to holt musí převzít on. ale nerad nějakou tvrdost nebo bití. prostě potřebuje vůdce, kterého respektuje, ne měkkotu ani ne magora, co ho bude škubat na škrťáku. Protože to poslední je taky pravda.

Clayton
napsal(a):
Neplést s povahou a požadavky mírumilovného retrívra!
Už podle názvu je to hlídač na zahradu.Není to ale pastevec, který vetřelce zabije.Hovawart ho jen zadrží, ale neublíží mu.Není to žádný agresor.U nás je mají 2 na cvičáku a i klasická sportovka, krom obran, jim jde výborně.Potřebují sebevědomého, NE NAMACHROVANÉHO, člověka, na kterého se můžou spolehnout.Člověk je musí zaměstnat a věnovat se jim, ne jim po sídlišti házet míček.
Svetlého hovawarta by som nechcel. Každý by si ho podľa vzhľadu mýlil s priateľských GR a nechcelo by sa mi každému vysvetlovať, že je to iné plemeno.