Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2016 13:11
Sydneybunnyhorse

XXX.XXX.154.97

Dobrý den,

budu se stěhovat do bytu 2+1 a chtěla bych si pořídit pejska. Zkušenosti mám s borderou, huskym, českým teriérem a pitbullem. Vím že borderka ani husky do bytu nepatří (a popravdě i když jsou nádherní nepořídila bych si je), a ohlížím se po pejskovi, který by byl vhodný do bytu. Chtěla bych psa zapojit do dlouhých procházek, bikejoringu, agility, dogdancingu a dogfrisbee. Přemýšlela jsem o Parson russel teriérovi, krátkosrsté kolii nebo psovi typu bull. Byla bych v týdnu pryč osm hodin, s volnými víkendy s tím, že bych docházela každou sobotu se psem na cvičák, a mám možnost u dědy využívat prostornou zahradu pro výcvik agility (překážky mi vyrobí). Jen jedno upozornění, pes by byl asi brzo zhýčkaný, protože peču domácí pamlsky, šiju obojky a vodítka, a byl by věčně se mnou :D.

1.5.2016 13:57
hunter

XXX.XXX.168.162

Téměř jakékoliv plemeno. Nejdřív bych se rozhodl jaké činnosti chci věnovat nejvíc času a jestli i na nějaké vyšší úrovni. Podle toho bych vybíral.
Jen vzhledem k zálibám, mi tam vůbec nesedí bull typy.

1.5.2016 14:04
Sapp

XXX.XXX.2.42

Ta zkušenost znamená tyto psy vychovala, vycvičila, pracovala s nimi? Nebo že byli v blízké rodině, u kamarádů, sousedů?
Jinak do bytu téměř cokoliv (já si tam nemůžu napasovat snad jen pastevce ), kam se chodí spát je jedno.

1.5.2016 14:39
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jinak si uvědomte, že jack russel s váma bude běhat tak možná z radosti ze společných chvilek, ale nepomůže vám v tahu ani omylem..ono ani borderku když zapřáhnete, tak to není žádnej zázrak..to chce podstatně většího a silnějšího psa, než je jack russel. I ta borderka je na hraně..jako oni s váma poběží, asi je to bude i bavit.. ale do kopce u canicrossu poznáte, že prostě nepomůže.. o bikejoringu a jrt ani nemluvím..

1.5.2016 14:43
Sydneybunnyhorse

XXX.XXX.154.97

Sapp napsal(a):
Ta zkušenost znamená tyto psy vychovala, vycvičila, pracovala s nimi? Nebo že byli v blízké rodině, u kamarádů, sousedů?
Jinak do bytu téměř cokoliv (já si tam nemůžu napasovat snad jen pastevce ), kam se chodí spát je jedno.

Borderku jsem pomáhala cvičit kamarádce (dělala dvanáctky, takže jsem jí chodila krmit i venčit), huskynu jsem dostala za úkol naučit základní povely, protože majitele nechtěla poslouchat, a pitbulla neznám z výcvikové části. Teta má zanedbaného pitbulla, a tak ho chtěla zvykat na cizí lidi (krmení, venčení a péče o něj). Jinak českého teriéra má děda, a přesvědčila jsem se že teriér je pěkně tvrdohlavý a když si postaví hlavu tak je prostě konečná :D Jeho výcvik tedy skončil velmi brzy, bohužel i kvůli jeho zdravotnímu stavu (DKK a epilepsie).

1.5.2016 14:53
Sapp

XXX.XXX.2.42

Sydneybunnyhorse napsal(a):
Borderku jsem pomáhala cvičit kamarádce (dělala dvanáctky, takže jsem jí chodila krmit i venčit), huskynu jsem dostala za úkol naučit základní povely, protože majitele nechtěla poslouchat, a pitbulla neznám z výcvikové části. Teta má zanedbaného pitbulla, a tak ho chtěla zvykat na cizí lidi (krmení, venčení a péče o něj). Jinak českého teriéra má děda, a přesvědčila jsem se že teriér je pěkně tvrdohlavý a když si postaví hlavu tak je prostě konečná :D Jeho výcvik tedy skončil velmi brzy, bohužel i kvůli jeho zdravotnímu stavu (DKK a epilepsie).

Díky za odpověď

1.5.2016 15:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Parson bude nejlepší.
(on vlastně ani není teriér, je víc parson).

2.5.2016 16:57
strnecka

XXX.XXX.0.146

A co pudl? Mnoha lidem se nelibi, ale stale jde o druhe nejchytrejsi plemeno a navic - NELINA. Coz je pro pobyt v byte docela prima. Krátká srst se ráda zapíchává do všeho, na to aby člověk pořad běhal s válečkem, vysavačem a pinzetou, obzvlášť bílé chlupy na černém oblečení jsou prima. Tak jestli nejste maniak na uklízení, pudl by byl vhodný. Velikost si vyberete a když má moderní střih, ani nevypadá tak pudlovsky.

2.5.2016 17:27
imattree

XXX.XXX.8.240

Jo a královský pudl by mohl i trochu potahat :).

2.5.2016 23:33
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak já radím jako první chlapa a pak psa. A se uvidí. Prostě na férovku.
Pak už čas na čubu a psa nebude. Agility. Pche. Móda. Dávám tomu tak pět, šest let a zmizne to. Ale jo. Dyť já vím. Ale tak. Dal jsem si zde můj názor. Poněkud se mi zdá, že je v tom ááágility přeplníno. Ale budiž.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2016 23:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
Tak já radím jako první chlapa a pak psa. A se uvidí. Prostě na férovku.
Pak už čas na čubu a psa nebude. Agility. Pche. Móda. Dávám tomu tak pět, šest let a zmizne to. Ale jo. Dyť já vím. Ale tak. Dal jsem si zde můj názor. Poněkud se mi zdá, že je v tom ááágility přeplníno. Ale budiž.

Agility. Pche. Móda. Dávám tomu tak pět, šest let a zmizne to.
Vážně...?! Já běhala agi už před 17 lety, a tahle "móda" se pořád drží! Dokonce v ní ČR patří ke špičce, a pravidelně vozíme medaile z MS. Myslím že Vaše křišťálová koule je zralá na přeinstalování

2.5.2016 23:52
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Agility. Pche. Móda. Dávám tomu tak pět, šest let a zmizne to.
Vážně...?! Já běhala agi už před 17 lety, a tahle "móda" se pořád drží! Dokonce v ní ČR patří ke špičce, a pravidelně vozíme medaile z MS. Myslím že Vaše křišťálová koule je zralá na přeinstalování

Jen tak dál. Fandím. Ale jak říkám. Umře to.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2016 23:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):

A datum nevíte...?

3.5.2016 00:04
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

A datum nevíte...?

Ale no ták. Jak říkám. Jde to vše do kopru. Uvidíme. Já mám ještě snad dost času, tak si povíme za pár.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2016 00:05

Aliens_II napsal(a):

Jak jste na to přišel? Je to nejoblíbenější psí sport, který se dá provozovat rekreačně i vrcholově, takřka kdekoliv, s jakýmkoliv psem (plemenem i voříškem ), stačí když se sejde pár lidí a jeden ví o co jde a psi se vyblbnou. Proto je přeagilitíííno - jak píšete.
( Jen tak mezi námi - myslím, že spíš upadají chrtí závody, je to hodně specifické a hodně nákladné. Ale možná se pletu ).

Neregistrovaný uživatel

3.5.2016 00:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
Ale no ták. Jak říkám. Jde to vše do kopru. Uvidíme. Já mám ještě snad dost času, tak si povíme za pár.

Proč si myslíte, že jde vše do kopru?

3.5.2016 00:07

Proč si myslíte, že jde vše do kopru?

Možná je v depresi. Občas se mi taky stává smajlík.

Neregistrovaný uživatel

3.5.2016 00:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možná je v depresi. Občas se mi taky stává smajlík.

Jakože v depresi věštíte budoucnost... ?

3.5.2016 00:17
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Jakože v depresi věštíte budoucnost... ?

Ale prdlajs depréze. Vnímám realitu. Společnost. Dobu. Vše se odcizuje, stojíme a díváme se na sebe a čumíme, jak z jara. Nikdo nikomu nerozumí a ani mluvit už spolu nedokážeme. Vidíme jen vše negativní a žijeme ve strachu. A teď. Kdo jako bude v budoucnu s těma psíkama běhat? A učit je. Dělat z nich cvičené opičky za pamlsek? Ti tři s tou kyselinou? Nebo jiní? Nebude na to čas. Nebude zájem. Upadne to. Krůček po krůčku. A jedno jest, chrt, nebo šeltinka, borderka. Závody, překážky. A deprézi fakt nemám. Jen přemyšlím. A to jsem optimista. Fakt.

3.5.2016 00:22
shavoid

XXX.XXX.251.181

Já jsem taky optimista a proto říkám - Až agility umře, tak vy (nebo dokonce já a to jsem dost mladá) už tu dávno nebudete..

3.5.2016 00:26
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

shavoid napsal(a):
Já jsem taky optimista a proto říkám - Až agility umře, tak vy (nebo dokonce já a to jsem dost mladá) už tu dávno nebudete..

Olééé. Tak snad.

Neregistrovaný uživatel

3.5.2016 05:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
Ale prdlajs depréze. Vnímám realitu. Společnost. Dobu. Vše se odcizuje, stojíme a díváme se na sebe a čumíme, jak z jara. Nikdo nikomu nerozumí a ani mluvit už spolu nedokážeme. Vidíme jen vše negativní a žijeme ve strachu. A teď. Kdo jako bude v budoucnu s těma psíkama běhat? A učit je. Dělat z nich cvičené opičky za pamlsek? Ti tři s tou kyselinou? Nebo jiní? Nebude na to čas. Nebude zájem. Upadne to. Krůček po krůčku. A jedno jest, chrt, nebo šeltinka, borderka. Závody, překážky. A deprézi fakt nemám. Jen přemyšlím. A to jsem optimista. Fakt.

Tak jestli takto vidí svět optimista, to nechci vidět ten pesimistův, a vůbec vám to na tom světě nezívidím !
Nebojte se, oni se najdou lidi i děti se vztahem ke psům, a ochotou s nimi běhat, jen je nepotkáte na ulici, nebo v parku na lavičce .
Možná se pohybujete ve špatné společnosti, a měl byste vyjít mezi ty, co nevidí svět jen negativně, nebojí se, nemají problém s komunikací s vlastním živočišným druhem, a nejsou zhnilí s těma psíkama běhat

3.5.2016 09:55
shavoid

XXX.XXX.251.181

Myslím, že "Aliens II" má takový názor, protože se mezi "agiliťáky" nepohybuje a nikdy nezažil(a) atmosféru opravdu prestižních závodů (tedy ne nějaké to hopsání v horní dolní) a nikdy psa na takovou událost nepřipravoval(a) :). Já pohybuji mezi lidmi, kteří se agility živí a vím, že něco takového hned tak neumře. Ale to už jsme se hodně odklonili od předešlého tématu

Neregistrovaný uživatel

3.5.2016 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

shavoid napsal(a):
Myslím, že "Aliens II" má takový názor, protože se mezi "agiliťáky" nepohybuje a nikdy nezažil(a) atmosféru opravdu prestižních závodů (tedy ne nějaké to hopsání v horní dolní) a nikdy psa na takovou událost nepřipravoval(a) :). Já pohybuji mezi lidmi, kteří se agility živí a vím, že něco takového hned tak neumře. Ale to už jsme se hodně odklonili od předešlého tématu

Takto je to asi u každého sportu, který se provozuje na nějaké vyšší úrovni, ale překvapilo mě že se někdo, kdo o tom nemá ani tušení, pouští do takových proroctví. To je jako, kdybych já tvrdila, že do pár let zanikne třeba florbal, i když o tomto sportu, a jeho hráčské základně vím kuloví

Přidejte reakci

Přidat smajlík