Uživatel s deaktivovaným účtem

VercaB
napsal(a):
Ještě jednu otázku mám :D
Jak je to s očkováním a chozením ven se štěnětem? Naše štěně bude očkované v 6. týdnu. Domu si ho přivezeme v 7.týdnu. Četla jsem, že se s ním může ven až po všech očkováních. Zároveň ale, že se má co nejdříve začít se socializací. Jak to tedy je?
Děkuji.
Já podstupuju to riziko a se štěndem chodíme okamžitě ven...jen se vyhýbám takovým těm vysloveně psím pláckům...ale je to na každém, jak se rozhodne...riziko tady nějaké bude...
nikdo vám nemůže říct.."choďte...štěně bude OK"...u sta štěňat to tak být může a stoprvní vám onemocní
Lhůtu jsme dodržovali u naší první ovčandy a stejně mi nakonec onemocněla na parvo...

VercaB
napsal(a):
Ještě jednu otázku mám :D
Jak je to s očkováním a chozením ven se štěnětem? Naše štěně bude očkované v 6. týdnu. Domu si ho přivezeme v 7.týdnu. Četla jsem, že se s ním může ven až po všech očkováních. Zároveň ale, že se má co nejdříve začít se socializací. Jak to tedy je?
Děkuji.
Je to tak že štěně má být u matky a sourozenců minimálně do osmého týdně = ukončených 7 týdnů, to znamená že odběr nejdříve 50.den. Nejspíše si neberete štěňátko s PP, že?
No každopádně si ho vemte v 8.týdnu a se socializací - zvykání na lidi, známé a pohodové psy, zvířata, děti, auta a dopravní ruch, zvuky v domácnosti apod hned po tom co si ho přivezete domů. Ven potřebuje štěňátko taky chodit od začátku. Bude bydlet na zahradě nebo s váma v domě / bytě?
Já jsem na očkování nečekala, chodili jsme ven hned. Když budete čekat prošvihnete důležité období, akorát na něj dávejte pozor, nechoďte na místa kde se venčí hodně psů atd. Nechte ho si hrát se psy které znáte a víte že jsou přátelští a zdraví.
Dekuji za reakce. Pejsek neni s PP. Jedna se o krizenecky. Majitele jsou nasi znami, takze vime, ze vyrustaji v dobrem prostredi a je o ne postarano. Proste se jim zabehla fenka. Odber v 7.tydnu je ten, ze majitelum 8 psu proste uz prerusta pres hlavu. Navic jsme cetli ze odber mezi 7.a8. tydnem je v poradku.
VercaB
napsal(a):
Dekuji za reakce. Pejsek neni s PP. Jedna se o krizenecky. Majitele jsou nasi znami, takze vime, ze vyrustaji v dobrem prostredi a je o ne postarano. Proste se jim zabehla fenka. Odber v 7.tydnu je ten, ze majitelum 8 psu proste uz prerusta pres hlavu. Navic jsme cetli ze odber mezi 7.a8. tydnem je v poradku.
Prostě když ještě nejméně týden s odběrem počkáte, tak majitele to nezhuntuje a pro štěně má velký význam každý další den strávený s matkou a se sourozenci.

VercaB
napsal(a):
Jo mezi 7-8. týdnem je odběr v pořádku, ale mezi 6-7.týdnem to v pořádku není. V 7.týdnu znamená že má štěňátko teprve 6 týdnů = ukončených 6 týdnů a načatý 7.týden. Vám to možná připadá že je to jedno ten týden, ale není. Pro vývoj těch prcků to znamená moc.
Tipuji že se nejedná o nějaké obříky jako je irský vlkodav, německá doga, mastif,... to si představte že někteří chovatelé mají doma i 12 takových malých divokých rarášků a mají je do 8 týdnů i déle. A štěňátka o váze 10-15kg při odběru. Takže když fenku neuhlídali měli by teď nést zodpovědnost a ne že je pošlou z domu co nejdříve aby měli klid.

VercaB, normálně chodit od prvního dne ven, vyhýbat se hromadným venčovištím, a vybírat si, koho ke štěněti/ke komu štěně pustíš si hrát.