Běhání se štěnětem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2016 11:38
nika_b

XXX.XXX.207.15

Dobrý den, mám pětiměsíční štěně šeltie a chtěla jsem se zeptat, jestli je možné s ním začít pozvolna běhat? Nebo mám ještě raději počkat? Nikde jsem se pořádně nedočetla v kolika měsících je vhodné začít a jak dlouhé tratě běhat. Nyní chodíme 2x denně na větší procházky. Bohužel bydlíme v bytě, takže štěně nemá možnost volně běhat na zahadě, proto bych chtěla aspoň tímto způsobem mu přinést do života trochu víc pohybové aktivity... Až projdeme výcvikem poslušnosti, chtěla bych se zaměřit na agility nebo na canicross, ale nejsem si jistá, zda se šeltie na canicross zcela hodí. Nemám v plánu sporty dělat na nějaké profesionální úrovni, jde mi spíše jen o zábavu a radost :) Přadem děkuji za rady a názory.

2.5.2016 12:53
L(phi)

XXX.XXX.125.67

Najhorsie co sa moze stenatu z hladiska vyvinu pohyboveho aparatu spravit je, ked je cely den zavrete a potom ho majitel v zachvate poskytnutia dostatku aktivity vytiahne na nejaku intenzivnu zataz.
Co samozrejme neznamena ze ho treba zavriet doma do skrine a vytiahnut az v roku, ale nerobit prilis velke rozdiely medzi beznym rezimom a prechadzkou - ked sa cely cas povaluje po byte tak zvladne behat po vonku jednorazovo menej, nez stena ktore je zvyknute na pobehovanie po zahrade.
A urcite je individualne aj to, v akom veku je vhodne zacat - ak je to stena ktore okolo vas celu prechadzku kruzi v pokluse/sprinte uz teraz a len by ste tomu pridali spravny smer tym ze pobehnete tiez, tak neni problem, ale nechodila by som behat so stenatom, ktore sa same od seba akurat pomalym tempom poflakuje.

2.5.2016 16:52
Clayton

XXX.XXX.140.254

Zatěžovat můžete začít nejdřív v 1 roce.Určitě se nemusíte bát teď nechat psa volně lítat, v žádném případě mu v pohybu nebraňte, ale nesmíte ho do ničeho nutit.S cíleným běháním bych počkala, se štěnětem si moc nezaběháte...není kam spěchat!

5.5.2016 13:25
lizbeth

XXX.XXX.230.65

Proč se nezeptáte svého chovatele na tyto otázky? On by měl odpovědět popř. zkusit poradit. Od toho my chovatelé tady jsme smajlík
jinak se sheltiemi mám velké zkušenosti, běhat ano ale na volno, nikoliv uvázaný a táhnoucí k sedáku nebo nedejbože táhnoucí na obojku a vodítku! na volno ano, ale vy se musíte přizpůsobit štěněti, ne ono vám...takže sledovat ho, jakmile bude mít dost, pauza a konec pro ten daný den.

já osobně bych běhala se štěnětem až od 3/4 roku, tahání až po vyzrálosti psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík