Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jejka

3.5.2016 09:41
Jejka

XXX.XXX.17.17

Ahoj, máme skoro roční huskouní holčičku. Na úvod, plně si uvědomuji, co to obnáší "mít doma huskyho", jednoho už mimo té malé doma máme a je to bez problému. Každopádně by mě zajímalo pár věcí, které jsou pro mě u tohohle plemena docela nový objev a ráda bych věděla, pokud je tu nějaký chovatel seveřanů, jestli je to normální. :)
Můj první dotaz, nebo téma do diskuze se týká poslušnosti. Už jsem se smířila s tím, že ta malá bez stopovačky na volno chodit nebude. Asi od 7 měsíců nemám šanci ji okamžitě přivolat, ale poslední dobou zjišťuji, že neposlouchá už ani na zahradě. Zavolám na ni jménem, ona se zastaví, hrozně dlouho se na mě upřeně dívá a potom pokračuje v předchozí činnosti. Nepomáhá ani když se v ten moment, co se na mě dívá někam rozběhnu, skáču, tleskám, mávám, pískám. Snažím se ji pochopitelně nepřivolávat, když hrozí, že nepřijde, ale někdy se to prostě jinak nedá. A navíc ještě velice dobře pozná, kdy je na stopovačce a kdy ne.
Takže bych se chtěla zeptat, jak se mám chovat v té situaci, kdy teda zavolám a ona civí a nepřijde. Je možné, že se to ještě časem zlepší, až ji přejde puberta?
Další věc je její divokost. To k tomu plemeni také patří, ale u ní je to fakt sebevražedné - třeba nedávno jsem s ní šla po chodníku a vedle jezdily auta. Ona si z ničeho nic všimla (asi) kočky na druhé straně silnice a bleskově, bez jakéhokoliv pudu sebezáchovy skočila do silnice pod jedoucí auto. Mít o něco delší vodítko tak je teď mrtvá. To samé mi dělá ale i na koloběžce a na běžkách, jenže v mnohem vyšší rychlosti. Vůbec nevím, jak ji to odnaučit. Samozřejmě že jí vždycky vynadám, ona se i někdy automaticky přikrčí s výrazem "sakra, teď bude zase průšvih" dřív než vůbec stihnu zareagovat, ale stejně mám pocit, že to, že je to špatně si uvědomí, až když vychladne ten její "instinkt". Co jsem tak slyšela, tak známým tohle huskouni moc nedělaj - teda že loví, to jo, ale že by úplně bez pudu záchovy, to se prý moc nestává. Může to být tím, že je furt tak trochu blbé štěně?
Vlastně tohohle se bojím i když nám uteče ze zahrady. Bydlíme u lesa, takže když uteče, běží tam. Většinou zběsile lítá velké kruhy, naráží do stromů, občas zakopne a hodí salto. Nevidí, neslyší, nevnímá, hlavně se ale nechce nechat chytit. A to prosím i po několika hodinách na koloběžce, kdy se sotva vleče domů, takže nedostatkem pohybu to není. Potom se zas uklidní a nechá se odvést domů. Jak se chová váš seveřan na útěku? Ten náš starší husky sice taky párkrát vzal roha, ale choval se spíš jako že je na výletě, nikam nespěchal, kochal se krajinou, většinou se nechal hned přivolat.
A poslední se týká spíš fyzické stránky. Mám pocit, že je hrozně malá a vyhublá - když ji pohladím po hřbetě, tak jsou cítit obratle. Přitom dostává víc granulí než by měla, spoustu pamlsků, masa, dokonce občas rozloží kompost, aby se dostala ke shnilé zelenině. Rodiče mají pocit, že je to tím jak je hyperaktivní. Neměla bych s ní radši dojít k veterináři?
Předem díky za vaše odpovědi :).

3.5.2016 10:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Pud sebezáchovy ?
Před autem ?

Mám pocit, že je hrozně malá a vyhublá.
Přitom dostává víc granulí než by měla...
dokonce občas rozloží kompost, aby se dostala ke shnilé zelenině.
Tak jí to prostě nestačí.
K čemu že to byli huskouni stvořeni ?
Nebude běhat zřejmě nikdy volně, jinak čekejte průšvih.
Vláčet psa celý život na špagátě, by mi tedy vadilo, ale s husky to jinak nebude.
Nebo bude, ale s rizikem a to dnes může přijít sakra draho.

Proč zrovna toto plemeno?

3.5.2016 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Sama mám samojeda, sousedé huskynu tříletou. Začnu od konce: ta jejich huskyna je bezpapírová, ale vypadá celkem standartně. Je stejně šíleně vychrtlá jako ta vaše nejspíš. Náš samojed je na tom podobně. V jídle jsou to celkem nimry, rozhodně se nepřecpávají. Sousedovic huskyna toho moc nenalítá, se starým pánem chodí na krátkém vodítku, nenechá ji pořádně ani si začichat Můj samík už má 8, takže rozum by měl mít. Dá se říct, že už je celkem poslušný, ale pokud něco zmerčí, zdrhne taky, párkrát se už tedy zastavil, když věděl, že je to k silnici, kam nesmí, ale jinak letí taktéž hlava nehlava. U té vaší je ta divokost daná prostě ještě i tím věkem, počítejte, že minimálně do 3 let to nebude lepší. Ta poslušnost - ta je stejná. Poslechne, ale není to hned, okamžitě, bez rozmýšlení. On se prostě došourá. Pokud je to dramatické(třeba se po cestě, po které si šmatlá na volno, blíží auto) tak asi pozná po mém hlase tu naléhavost, tak i přestane čichat a zrychlí Je jen pár míst, kde si dovolím pustit ho na volno a zvládá to, je to u něj takový rituál. Pustit ho někde jinde, tak on prostě vyrazí a nedělá nic jiného než, že se snaží nějaké zvíře vystopovat a prohnat To asi seveřana neodnaučíte. Nevím, jak váš starší husky, jestli je s PP, ale je také možné, že je šmrncnutý nějakým, poslušnějším" plemenem, nelovícím Asi jsem vás nepotěšila

3.5.2016 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

rapotacka11 napsal(a):
Pud sebezáchovy ?
Před autem ?

Mám pocit, že je hrozně malá a vyhublá.
Přitom dostává víc granulí než by měla...
dokonce občas rozloží kompost, aby se dostala ke shnilé zelenině.
Tak jí to prostě nestačí.
K čemu že to byli huskouni stvořeni ?
Nebude běhat zřejmě nikdy volně, jinak čekejte průšvih.
Vláčet psa celý život na špagátě, by mi tedy vadilo, ale s husky to jinak nebude.
Nebo bude, ale s rizikem a to dnes může přijít sakra draho.

Proč zrovna toto plemeno?

Pud sebezáchovy ?
Před autem ?
- jo, jo, jsou psi, kteří ho mají, vesničtí volně ložení vořeši všichni. Těm ale život nikdo nelajnuje, museli se to naučit a vychytat sami. Tak přežily(a množili se) jen silné a inteligentní kusy

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2016 10:31

To že fena málem vlítla pod auto když viděla kočku přece nemá co dělat s pudem sebezáchovy. Myslíte si že si jakýkoliv pes uvědomuje že ho může zabít auto ? Vždyt to je přece blbost, takhle oni nepřemýšlí.To že lítá v kruzích a bourá do stromů, je mě jí líto, chudinka. prostě je to pes, potřebuje volný pohyb. Když už jí ho nemůžete umožnit normálně, tak jí alespoň vezměte na nějakou ohrazenou plochu, kde může běhat se psím kámošem, upustit páru. Co má chudák dělat když je pořád na šnůře.S tím přivoláním jak popisujete, má vás prostě na háku. Seveřany nemám, nikdy sem neměla a nebudu mít, ale takhle se může chovat i jiný pes. Prostě jí musíte zaujmout, jak to msíte vědět vy, vy jí znáte. At už je to pamlsek, hračka nebo něco jiného, prostě jí na sebe namotivovat, aby přišla alespoň v tom ohraženém prostoru.

3.5.2016 11:18
marcelaamax

XXX.XXX.210.214

Nemám zkušenosti se seveřany, ale obecný problém bych viděla i v tomto:

Vlastně tohohle se bojím i když nám uteče ze zahrady. Bydlíme u lesa, takže když uteče, běží tam. Většinou zběsile lítá velké kruhy, naráží do stromů, občas zakopne a hodí salto. Nevidí, neslyší, nevnímá, hlavně se ale nechce nechat chytit.

Pokud se fenu snažíte chytat a honíte ji, tak to tím ještě zhoršujete. Je to pro ní zábava před vámi utíkat a má z toho srandu.

Jak to tedy nakonec uděláte, honíte ji dokud ji nechytnete, pak ji vynadáte, připnete na vodítko a jde se domů?

3.5.2016 11:25
kniga

XXX.XXX.238.115

Fyzicky tyhle zivejsi plemena asi neunavite... ja se o totez snazila s biglem... cim vic budujete fyzicku tim mq vetsi vydrz a neunavite ji... Zkuste ji nejak zamestnat hlavu, ne klasickou poslusnosti, ale treba nosework nebo nejake ty hlavolamy, stoparina atd... proste neco co ji hlavne zamestna hlavu a cenich... nauci se vic soustredit...

3.5.2016 11:25
kniga

XXX.XXX.238.115

Fyzicky tyhle zivejsi plemena asi neunavite... ja se o totez snazila s biglem... cim vic budujete fyzicku tim mq vetsi vydrz a neunavite ji... Zkuste ji nejak zamestnat hlavu, ne klasickou poslusnosti, ale treba nosework nebo nejake ty hlavolamy, stoparina atd... proste neco co ji hlavne zamestna hlavu a cenich... nauci se vic soustredit...

Sam 90210

3.5.2016 11:28
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

K tomu přivolání, co takhle pamlsek ? Zavoláte na ní, ukážete že máte v ruce sáček piškotů a když přijde dostane odměnu.

Sam 90210

3.5.2016 11:46
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

A k tomu že je vyhublá - jakou značkou granulí krmíte ? Máte rozhodně lepší jí z granulí převést jen na maso a dávat jí pořádnou porci, k tomu třeba i přílohu a přidávejte taky trochu syrové zeleniny, když jí vyhledává v kompostu. Jak je fenka stará ? Někdy v tomhle pubertálním věku jsou psi takoví vyhublí, nabírat začnou až později, můj pes v tomhle věku taky nevypadal zrovna nejlíp a k tomu ještě když začal línat

3.5.2016 11:47

"Snažím se ji pochopitelně nepřivolávat, když hrozí, že nepřijde, ale někdy se to prostě jinak nedá. A navíc ještě velice dobře pozná, kdy je na stopovačce a kdy ne."
přímo kontraproduktivní používání stopovačky - pokud začnu stopku používat, tak ji pes musí mít permanentně = pořád=neustále. A povel vyslovím pouze tehdy, když VÍM (ne že se snažím, tady se snaha nepočítá), pouze když VÍM, že psa k sobě dostanu (tedy v každém případě mám tu stopku v ruce a pokud pes nehodlá přijít dobrovolně, tak "je přijít" - vždy následuje odměna! a z povelu psa uvolňuji jiným povelem!

3.5.2016 12:41
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Máme fenku severského loveckého plemene. Letos už jí bude 7 let, nějak to uteklo. Dříve jsme měli zkušenosti s ohaři a jezevčíky.Její pořízení jsme pečlivě zvažovali a tohle plemeno nám přišlo univerzální. Zvlášť pokud se začíná honem na bažanty a naháňkou celý den končí. Má zkoušky, ale na výcvik to je úplně jiný pes. Potřebuje unavit nejen fyzicky, ale i psychicky. Ze začátku měla bouřlivou pubertu, ale nikdy nám neutekla. Od mala má opravdu dokonalý orientační smysl. Je pravda že naháňka s dohledávkou jí baví nejvíc. Dokáže zastavit na místě i vysokou zvěř. Je trochu dominantnější a většinou vede ostatní psy na naháňce. V tomhle věku je bezvadná jak pro myslivost, tak hlavně náš rodinný i velmi dobrý hlídací pes. Loni na podzim ji dokonce na jedné myslivecké přehlídce loveckých plemen předváděl i náš čtyřletý syn.
Husky je asi hlavně plemeno, které potřebuje unavit. Věřím tomu, že když s ním budete jezdit na kole i větší vzdálenosti, bude potom i lépe poslouchat. Je to pes, který se celý den na zahradě vyloženě nudí, pak s ním jdete ven a on si chce vybít energii a dělá si co chce.
Ta naše se mi zdála, v mládí taky hubenější. Na svou velikost toho sežere hodně málo. Teď po zimně má bohužel menší nadváhu, ale přes léto má váhu zase ideální.

3.5.2016 13:27
Clayton

XXX.XXX.104.9

Jestli zdrhne a lítá jak pominutá a do všeho naráží, je zcela jasné, že je nevybitá a má málo zaměstnání.Procházky se stopovačkou huskymu opravdu nestačí a na zahradě si moc nezařádí.Prostě se nudí!Začněte s ní více pracovat nejlépe v postroji.Unavený pes znamená šťastný pes.

3.5.2016 13:31

Clayton napsal(a):
Jestli zdrhne a lítá jak pominutá a do všeho naráží, je zcela jasné, že je nevybitá a má málo zaměstnání.Procházky se stopovačkou huskymu opravdu nestačí a na zahradě si moc nezařádí.Prostě se nudí!Začněte s ní více pracovat nejlépe v postroji.Unavený pes znamená šťastný pes.

No nevím, zadavatelka píše :

"A to prosím i po několika hodinách na koloběžce, kdy se sotva vleče domů, takže nedostatkem pohybu to není."

3.5.2016 13:39
Clayton

XXX.XXX.104.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevím, zadavatelka píše :

"A to prosím i po několika hodinách na koloběžce, kdy se sotva vleče domů, takže nedostatkem pohybu to není."

Evidentně to nestačí...

3.5.2016 14:25

Můj pes je nejvíc unaven, když musí hodinu dělat co já chci.

3.5.2016 15:14

Můj pes je nejvíc unaven, když musí hodinu dělat co já chci.

Přesně tak, mnohdy to může být jen pár minut práce a stačí to, unaví ho to mnohem víc než hodiny volného běhání.

3.5.2016 15:17

Přesně tak, mnohdy to může být jen pár minut práce a stačí to, unaví ho to mnohem víc než hodiny volného běhání.

Joo, ona jak musí půl hodiny poslouchat co jí nakazuju, tak pak usne kdekoli. běhá hodinu pro klacek do vody a pak se mi směje. my ko, ona ok :D.

Jejka

4.5.2016 07:57
Jejka

XXX.XXX.104.254

Jé, díky mockrát za odpovědi. Bohužel teď nestihnu na všechno reagovat, ale pokusím se aspoň v bodech zodpovědět na ty "hlavní" věci.
Proč zrovna husky? Moc jsem chtěla aktivního psa, se kterým budu moct jezdit na koloběžce, na běžkách a tak. Chtěla bych i závodit. Známe se s lidmi, kteří husky přímo chovají a hrozně tím žijí, mají smečku, a to se mi vždy hrozně líbilo - když jsem uvažovala o koupi psa, tak mě napadl hned ten husky. Bydlíme na horách, v přírodě, takže v zimě často můžu už od domu vyrazit na běžkách, tak jsem si myslela, že takové prostředí a aktivní život jsou pro husky dobré. Pořídili jsme si tedy prvního huskyho (oba jsou papíroví), jenže časem jsem zjistila, že je na huskyho opravdu dost netradiční. Zaprvé asi po roce a půl přestal tahat - sice teda na běžkách/kole běžel vedle mně, to ano, ale zrychlil vždy jen když zmerčil v lese zvěř. Pak jsem s ním dlouho chodila po lese na volno, protože je i docela netradičně poslušný. Jak jsem si zvykla na to, že je husky vlastně docela vpohodě, napadlo mě pořídit si dalšího. S tím, že by měl ten první velmi blízkého kamaráda a že by ho třeba motivoval k tomu tahat. :)
Oba huskouni bydlí na velké oplocené zahradě, kde celé dny blbnou a lítají :) Nejdřív mi všichni doporučovali, ať husky chovám v kotci, protože zdrhaj, ale já mám stejně pocit, že to riziko (ta malá uteče tak jednou za měsíc, když někdo přijde a nechá otevřená vrátka) za tu aspoň částečnou volnost stojí. Akorát tu právě nastává ten moment, kdy ji potřebuju přivolat, ale nemám na ni páku, protože stopovačku na zahradě pochopitelně nemá. Jinak od mala jsem ji učila přivolání na pamlsky - suším jim doma maso, jinak dostává šunku, párek, mrkev, jablko a tak :) granule mají Taste of the Wild.
Když uteče, tak ji domů buďto "přivede" ten starší, nebo když se trochu uklidní, dám jí povel "dej pac", chytnu ji za tu nastavenou tlapku a už nepustím :D. Ikdyž tohle už prokoukla, tak poslední možnost je, že ji volám, jdu směrem domů a házím za sebe kousky šunky, ona jde za mnou, drží se v bezpečné vzdálenosti abych ji nechytla, a takhle ji dostanu až na zahradu. Teda někdy se nechá i normálně přivolat, když si chce se mnou hrát, ale to je spíš málokdy.
No ale já nevím, jak ještě jinak bych ji měla unavit. I když vypadá sebevíc unavená, tak pak dostane "náhlou neomezenou svobodu" a zas se chová jak hyperaktivní šílenec. Jinak, třeba jak jsem ji chytla na útěku po těch hodinách na koloběžce, tak pak byla tak vyčerpaná, že spala do druhého dne. Zdá se mi, že by byla fakt schopná takhle lítat až do naprostého vyčerpání. Jak jinak bych ji mohla unavit? Zkoušela jsem ji unavit i "psychicky", ale taky to nemělo moc efekt. Třeba stopování, nebo hledání jídla ji ještě víc "nastartovalo" :-/ Jaký typ práce byste mi doporučili s ní zkusit? Díky moc :).

4.5.2016 09:57
sufle

XXX.XXX.49.81

Jejka napsal(a):
Jé, díky mockrát za odpovědi. Bohužel teď nestihnu na všechno reagovat, ale pokusím se aspoň v bodech zodpovědět na ty "hlavní" věci.
Proč zrovna husky? Moc jsem chtěla aktivního psa, se kterým budu moct jezdit na koloběžce, na běžkách a tak. Chtěla bych i závodit. Známe se s lidmi, kteří husky přímo chovají a hrozně tím žijí, mají smečku, a to se mi vždy hrozně líbilo - když jsem uvažovala o koupi psa, tak mě napadl hned ten husky. Bydlíme na horách, v přírodě, takže v zimě často můžu už od domu vyrazit na běžkách, tak jsem si myslela, že takové prostředí a aktivní život jsou pro husky dobré. Pořídili jsme si tedy prvního huskyho (oba jsou papíroví), jenže časem jsem zjistila, že je na huskyho opravdu dost netradiční. Zaprvé asi po roce a půl přestal tahat - sice teda na běžkách/kole běžel vedle mně, to ano, ale zrychlil vždy jen když zmerčil v lese zvěř. Pak jsem s ním dlouho chodila po lese na volno, protože je i docela netradičně poslušný. Jak jsem si zvykla na to, že je husky vlastně docela vpohodě, napadlo mě pořídit si dalšího. S tím, že by měl ten první velmi blízkého kamaráda a že by ho třeba motivoval k tomu tahat. :)
Oba huskouni bydlí na velké oplocené zahradě, kde celé dny blbnou a lítají :) Nejdřív mi všichni doporučovali, ať husky chovám v kotci, protože zdrhaj, ale já mám stejně pocit, že to riziko (ta malá uteče tak jednou za měsíc, když někdo přijde a nechá otevřená vrátka) za tu aspoň částečnou volnost stojí. Akorát tu právě nastává ten moment, kdy ji potřebuju přivolat, ale nemám na ni páku, protože stopovačku na zahradě pochopitelně nemá. Jinak od mala jsem ji učila přivolání na pamlsky - suším jim doma maso, jinak dostává šunku, párek, mrkev, jablko a tak :) granule mají Taste of the Wild.
Když uteče, tak ji domů buďto "přivede" ten starší, nebo když se trochu uklidní, dám jí povel "dej pac", chytnu ji za tu nastavenou tlapku a už nepustím :D. Ikdyž tohle už prokoukla, tak poslední možnost je, že ji volám, jdu směrem domů a házím za sebe kousky šunky, ona jde za mnou, drží se v bezpečné vzdálenosti abych ji nechytla, a takhle ji dostanu až na zahradu. Teda někdy se nechá i normálně přivolat, když si chce se mnou hrát, ale to je spíš málokdy.
No ale já nevím, jak ještě jinak bych ji měla unavit. I když vypadá sebevíc unavená, tak pak dostane "náhlou neomezenou svobodu" a zas se chová jak hyperaktivní šílenec. Jinak, třeba jak jsem ji chytla na útěku po těch hodinách na koloběžce, tak pak byla tak vyčerpaná, že spala do druhého dne. Zdá se mi, že by byla fakt schopná takhle lítat až do naprostého vyčerpání. Jak jinak bych ji mohla unavit? Zkoušela jsem ji unavit i "psychicky", ale taky to nemělo moc efekt. Třeba stopování, nebo hledání jídla ji ještě víc "nastartovalo" :-/ Jaký typ práce byste mi doporučili s ní zkusit? Díky moc :).

Já asi neporadím, se seveřany nemám žádné zkušenosti a ani bych si na ně netroufla.

Ale máme v rodině skoro 9ti letou fenku z útulku (asi nějaký mix dobrman, retrívr,...). Máme ji od štěňátka, ale je neuvěřitelně hyperaktivní. Po půldenním výletě spojeném s různými pachovými blbůstkami, plaváním atp., prostě doma pořád postává, pokňukává, jak se hneme, hned je nachystaná do další akce. V lepším případě si 15 min. zdřímne a je zase ready.
Jakákoliv hračka ji vydrží sotva 5 minut, na zahradě neustále lítá okolo plotu a štěká (jinak je v bytě), je to velký závislák a neuvěřitelně poslušná.
Pro mě je to na palici, ale občas ji hlídávám a tak jsem si na to pomalu zvykla. Teď na starší kolena se lehoulince zklidňuje

Chci tím říct, že někdy se s takovou povahou a temperamentem pes narodí a těžko se s tím něco udělá. Vaše fenka je mladá, prostě se jí snažte hodně věnovat, najít něco, čemu neodolá (syrové maso, ryby...) a na zahradě (bez přítomnosti druhé feny) trénovat to přivolání, snažit se ji fixovat na sebe.

4.5.2016 12:50
lolaa

XXX.XXX.189.82

Mám úplně ten stejný problém s NO. Taky už nevím co dělat nic nezabírá. Má 9 měsíců a už od mala na přivolání nechodí nepomáhají pamlsky ani hračky prostě když je na volno nic jiného jí nezajímá.

4.5.2016 14:21
kniga

XXX.XXX.239.238

A jak dlouhe stopy jste delali? jestli je do stopovani zhava tak by za to stalo to zkusit na zkouskach a zavodech smajlík at uz sportovni stopu nebo treba mantrailing smajlík Kdzy je zrava zkusila bzch tedy vycvik pres klikr, tedy tim ze si na vse musi prijit sama. Nemusite ppuzivat klikr, ale mit treba "klikaci" slovo.
Polud hledani zradla ji hecuje, hledejte jinej pach treba skorici (nosework) a zradlo ji date vy.

4.5.2016 14:24
kniga

XXX.XXX.239.238

A jonak vemte si pamlsky a bezte na zahradu, cekejte az sama prihde za vam, nijak ji nelakejte, pak ji odmente, nekdy pamlskem jindy pomazlenin (PoKud o to stoji) jindy hrackou, pak ji uase nechte at so dela co chce dokud zas nebude u tebe... tohle proste opakovat dokud se od vas na zahrade skoro ani nehne smajlík

4.5.2016 16:00

lolaa napsal(a):
Mám úplně ten stejný problém s NO. Taky už nevím co dělat nic nezabírá. Má 9 měsíců a už od mala na přivolání nechodí nepomáhají pamlsky ani hračky prostě když je na volno nic jiného jí nezajímá.

Německý ovčák a husky je nebe a dudy. Německý ovčák je na výcvik snad nejjednodušší ze všech psů. Musíte to dělat obvzlášt blbě. Zajděte na nejbližší cvičák at vám poradí. Jinak rada pro obě, když nemůžete přivolat psa, otočte se a utíkejte pryč od něj, i ten nejpitomější vořech v tomhle případě poběží za vámi.

4.5.2016 16:29

Německý ovčák a husky je nebe a dudy. Německý ovčák je na výcvik snad nejjednodušší ze všech psů. Musíte to dělat obvzlášt blbě. Zajděte na nejbližší cvičák at vám poradí. Jinak rada pro obě, když nemůžete přivolat psa, otočte se a utíkejte pryč od něj, i ten nejpitomější vořech v tomhle případě poběží za vámi.

S poslední větou nemáte pravdu.

4.5.2016 16:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Já to nechápu.
Psi bezďáků se jich drží.
Já jsem s tím neměla problém, od dětství.
Když si dcera vzala psa ven, bylo to stejně.
Prostě je to o vztahu, vnímat potřeby psa,
dopřát mu vyžití, jaké můj parťák potřebuje.(hry a řádění venku...třeba s partou děcek)
Když tu čtu: chci psa, budu chodit na dlouhé procházky... na to mladej pes
kašle.
Dostane li co potřebuje, drží se své smečky.
Jeho potřeby nejsou miska granulí a špacír.
Napadá mě vždy přirovnání : je to asi jako kdyby
babička, chtěla dopřát vyžití dvanáctiletýmu klukovi a tahala
ho např. na špacír na hřbitov.
Žádný sport, zábava atd.

Trish

4.5.2016 17:42
Trish

XXX.XXX.36.3

Přímo seveřena jsem neměla, ale se psy ze stejnou povahou mám zkušenosti

Zkus jí koupit psí batoh, naložit pár kilo (samozřejmě zvykej postupně a podle její hmotnosti) a choďte s ním po běhání (tahání) na bonusové procházky. Znám spousty lovců a útěkářů, co s 15ti kg na zádech v batohu vystartovali sice za zvěří, ale po pár skocích si uvědomili, že ji asi s takovou zátěží nechytí a nechali toho. Také při běhání bude pomalejší a třeba vybere lépe zatáčky. Rozhodně se tím díky setrvačnosti závaží naučí pracovat s vlastní tělesnou stavbou (s tím bude mít dle popisu velký problém). Další množnost je potahový postroj a za něj připnout řetěz, aby tahala nonstop při venčení. Lze ji s ním pustit na volno a stopovačku připnout až za řetěz - to bude pro ni novinka - nebude mít nic na obojku a stejně ji při vystartování zarazíš.

4.5.2016 19:17
Clayton

XXX.XXX.104.9

Trish napsal(a):
Přímo seveřena jsem neměla, ale se psy ze stejnou povahou mám zkušenosti

Zkus jí koupit psí batoh, naložit pár kilo (samozřejmě zvykej postupně a podle její hmotnosti) a choďte s ním po běhání (tahání) na bonusové procházky. Znám spousty lovců a útěkářů, co s 15ti kg na zádech v batohu vystartovali sice za zvěří, ale po pár skocích si uvědomili, že ji asi s takovou zátěží nechytí a nechali toho. Také při běhání bude pomalejší a třeba vybere lépe zatáčky. Rozhodně se tím díky setrvačnosti závaží naučí pracovat s vlastní tělesnou stavbou (s tím bude mít dle popisu velký problém). Další množnost je potahový postroj a za něj připnout řetěz, aby tahala nonstop při venčení. Lze ji s ním pustit na volno a stopovačku připnout až za řetěz - to bude pro ni novinka - nebude mít nic na obojku a stejně ji při vystartování zarazíš.

Divila byste se, kolik psů je schopno zdrhnout i s nějakým tím vláčeným kilem za srnkou...a bez větších problémů.Ale s nápadem táhnutí zátěže a batůžků souhlasím.

5.5.2016 08:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Rapotacka -
Já to nechápu.
Psi bezďáků se jich drží.
- víte, tam to ale asi bude jen o tom jídle. Ten pes ho dostane jen skromě, málokterý bezdomovec, věčně naložený v lihu si vzpomene, že psu byl měl dát i něco nažrat..a i pak je to jen suchý rohlík. Alespoň u nás pár takových týpků je a jejich psi opravdu vyžraní nejsou. Žravá huskyna mne celkem překvapuje, protože můj pes si venku pamlsků ani nevšimne. A psu utéct jak píše někdo jiný? Věřte, že toto plemeno není vůbec závislé, takže je mu jedno, že mu zdrháte, on má skvělé stopovací a orientační schopnosti a ví, že si vás stejně najde Všechno jsem si zažila a vyzkoušela...

5.5.2016 20:13
Majka14

XXX.XXX.20.20

Huskyho jsem měla 16 let, další už nikdy víc smajlík. Bohužel je to naprosto specifické plemeno, na které rady typu otočtě se a utíkejte, on za váma poběží, neplatí. Ani rada jako hodinu pes dělá co já chci a je unavený nefunguje.. on ten husky vás totiž začne mít po chvilce těžce na háku. Nemyslím si, že by zadavatelka dělala něco špatně. Evidentně se snaží peskytnout fence dostatek pohybu, jenže huskouna je opravdu těžké unavit. Obávám se, že nezbyde než se smířit se psem takovým jaký je. Časem pes trochu "zmoudří" a nebude tak divoký. Každopádně zamezte tomu, aby vám utíkal ze zahrady. Co se nenadálých výpadů do silnice týče, tak prostě musíte předvídat..
Píšete, že máte dva huskouny - zapřahejte je dohromady, bude je to víc bavit a když je spojíte krční spojkou, tak i zamezíte tomu, aby jeden uskočil do strany.
K tomu, že je fenka vychrtlá - roční pejsci tak trochu samá noha, samá "ruka" bývají. Do dvou let ještě bude mohutnět. U huskouna by určitě neměly být vidět žebra skrz srst. Pokud tomu tak je, tak zvyšte krmnou dávku nehledě na to, co říkají tabulky, nebo kupte nějaké zátěžové krmivo.

5.5.2016 20:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Majka14 napsal(a):
Huskyho jsem měla 16 let, další už nikdy víc smajlík. Bohužel je to naprosto specifické plemeno, na které rady typu otočtě se a utíkejte, on za váma poběží, neplatí. Ani rada jako hodinu pes dělá co já chci a je unavený nefunguje.. on ten husky vás totiž začne mít po chvilce těžce na háku. Nemyslím si, že by zadavatelka dělala něco špatně. Evidentně se snaží peskytnout fence dostatek pohybu, jenže huskouna je opravdu těžké unavit. Obávám se, že nezbyde než se smířit se psem takovým jaký je. Časem pes trochu "zmoudří" a nebude tak divoký. Každopádně zamezte tomu, aby vám utíkal ze zahrady. Co se nenadálých výpadů do silnice týče, tak prostě musíte předvídat..
Píšete, že máte dva huskouny - zapřahejte je dohromady, bude je to víc bavit a když je spojíte krční spojkou, tak i zamezíte tomu, aby jeden uskočil do strany.
K tomu, že je fenka vychrtlá - roční pejsci tak trochu samá noha, samá "ruka" bývají. Do dvou let ještě bude mohutnět. U huskouna by určitě neměly být vidět žebra skrz srst. Pokud tomu tak je, tak zvyšte krmnou dávku nehledě na to, co říkají tabulky, nebo kupte nějaké zátěžové krmivo.

Popsala jste to přesně jen...některým, co mají jen pracáky či třeba bordery, povahu těchto plemen prostě nevysvětlíte Já svého samojeda miluju takového, jaký je, ale zpočátku jsem z něho byla také těžce na nerva...když druhý, berňák, poslouchal 100%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík