Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2016 20:30
Marika.K

XXX.XXX.73.180

Dobrý den,

chtěla bych poprosit o radu. Můj osmiletý pes má momentálně problém s močením. Pije normálně, celkově se projevuje úplně normálně, nevyžaduje častější venčení, ale když jdeme ven, dlouho mu trvá, než se vymočí. Nejprve odkapává, po nějaké době jde teprve proud, kolikrát to trvá i tři minuty a déle, kdy čůrá na všech čtyřech jako fenka. Jindy zase močí bez problémů. Na veterině jsem byla několikrát, opakovaná kontrola prostaty i ultrazvuk, rozbor moči, na nic veterinář nepřišel. Dvakrát bral i antibiotika na možný zánět močáku. Momentálně užívá pastu na rozpuštění kamínků. Nepomáhá nic. Byla bych ráda, kdyby mně někdo s podobnou zkušeností sdělil své poznatky. Děkuji :).

4.5.2016 20:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Marika.K napsal(a):
Dobrý den,

chtěla bych poprosit o radu. Můj osmiletý pes má momentálně problém s močením. Pije normálně, celkově se projevuje úplně normálně, nevyžaduje častější venčení, ale když jdeme ven, dlouho mu trvá, než se vymočí. Nejprve odkapává, po nějaké době jde teprve proud, kolikrát to trvá i tři minuty a déle, kdy čůrá na všech čtyřech jako fenka. Jindy zase močí bez problémů. Na veterině jsem byla několikrát, opakovaná kontrola prostaty i ultrazvuk, rozbor moči, na nic veterinář nepřišel. Dvakrát bral i antibiotika na možný zánět močáku. Momentálně užívá pastu na rozpuštění kamínků. Nepomáhá nic. Byla bych ráda, kdyby mně někdo s podobnou zkušeností sdělil své poznatky. Děkuji :).

Taky to můj pes občas tak má, někdy čůrá normálně, pak to z něj chvíli kape, pak slabým proudem čůrá a já tam stojím jak trubka taky snad 5 minut. nikdy jsem to nijak neřešila..Většinou ale čůrá normálně.

4.5.2016 20:53
tapina

XXX.XXX.211.168

Dobrý den, rada to nebude, jen zkušenost. Babičky fenka v 10 letech, pŕesně co popisujete - čůrání až po nějaké době ve dřepu. Nezdála se jinak bolestivá, pila, jedla, hrála si. Na vet bez jakéhokoli nálezu - krev, moč, sono, rtg. Po měsíci známky bolestivosti, resp. nutnosti vyvinout tlak k vymočení - opakované vyšetření bez nálezu. Přeléčena atb + antiflogistika, zlepšení na měsíc, pak totéž. Nechutenství. Antiflogistika - zlepšení. Pak lehla a už nevstala. Na vete byl i nějaký cizí dr. Nic nevymysleli - návrh - otevřít - co hledat neměli představu. Babička nechala fenku uspat.

Moje zkušenost s kocourem - zřejmě z nevhodné stravy - zánět moč. měchýře, během 1 roku několikrát atb, katetrizace v narkóze. Změna stravy,10 let už klid.

5.5.2016 15:11
Clayton

XXX.XXX.104.9

Tohle dělá sousedky pes, když je dlouho nevyvenčený.Přikrčí se jako fena a vypouští se bazén...jinak tedy klasicky zvedá nohu a značkuje.Napadlo mě, že už ho vždycky asi tak bolí břicho, že je mu příjemnější se zkrčit.
To mě jen tak napadlo, to asi nebude Váš případ...

5.5.2016 15:21
lev

XXX.XXX.253.186

Vcelku normální u starších psů.

5.5.2016 15:26
sufle

XXX.XXX.49.81

My jsme měli něco podobného se starším RR, ale měl vážnější problém i se stolicí.
Byla to dost zvětšená prostata. Po kastraci vše v poho.
Ale na tohle by vám asi veti přišli.

21.5.2016 22:35
Marika.K

XXX.XXX.73.180

Moc děkuji všem, je to zvětšená prostata.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2016 10:35

Mariko, a to jsi byla u jiného veterináře? Protože v úvodu píšeš, že prostatu vet kontroloval a je v pořádku...

22.5.2016 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mariko, a to jsi byla u jiného veterináře? Protože v úvodu píšeš, že prostatu vet kontroloval a je v pořádku...

Taky mne to celkem zarazilo, protože ty příznaky ukazovaly k prostatě a bylo mi divné, že je u 10letého psa v pořádku.

22.5.2016 14:50
Marika.K

XXX.XXX.73.180

Ano, byla jsem na jiné veterině, kde mu udělali rentgen i sono, komplet vyšetření. Sono dělal i předchozí veterinář, ale nic neobjevil. Nově nám nasadili léčbu, ale po vysazení léků se prostata opět zhoršila. Prodloužili tedy užívání léků ještě na pár dní. Tak doufám, že pak bude vše zase v normálu :-/.

22.5.2016 15:23
jazzinka

XXX.XXX.206.91

Zvětšenou prostatu měl můj pes taky (příznaky shodné) a podle veta bylo jediné řešení klasická nebo chemická kastrace. Dali jsme jednu dávku chemické, aby se prostata srovnala a pak jsem nechala psa vykastrovat. U staršího psa bych asi moc neváhala a kastrovala, lékama to třeba o půl roku oddálíte, ale čím starší pes bude, tím větší riziko ta kastrace bude a stejně se k ní asi jednou dopracujete (pokud pes nemá jiné závažnější choroby)
.

22.5.2016 17:27

Můj pes bere co půl roku ypozane, prostata se mu stáhla a "vyhladila", a zatím snad dobrý (v červnu by se měla kontrolovat).

Přidejte reakci

Přidat smajlík