Přechod z Ochrany zvířat a welfare

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maturantka 2016

10.5.2016 10:58
Maturantka 2016

XXX.XXX.112.71

Ahoj, od září nastupuju na VFHE na bakalářský obor Ochrana zvířat a welfare, ale není to přesně to, co bych jednou chtěla dělat. Nevíte někdo, zda se dá přejít na FVL, nebo zda musím po roce dělat přijímačky jako ostatní a příští rok brát jen jako přípravu? Chtěla bych pracovat jako samostatný veterinář. Nevíte zda existuje nějaká nadstavba po VFHE, která by mi tohle usnadnila?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2016 11:51

Maturantka 2016 napsal(a):
Ahoj, od září nastupuju na VFHE na bakalářský obor Ochrana zvířat a welfare, ale není to přesně to, co bych jednou chtěla dělat. Nevíte někdo, zda se dá přejít na FVL, nebo zda musím po roce dělat přijímačky jako ostatní a příští rok brát jen jako přípravu? Chtěla bych pracovat jako samostatný veterinář. Nevíte zda existuje nějaká nadstavba po VFHE, která by mi tohle usnadnila?

Nebylo by jednodušší zeptat se na studijním oddělení VFU ?

10.5.2016 11:54
bartrand

XXX.XXX.62.36

A co prostě po bakalářským studiu podat normálně přihlášku na vyšší stupeň oboru, co chceš studovat? Na samostatnou veterinářku stejně potřebuješ víc, než bakaláře..

10.5.2016 17:20
stacey

XXX.XXX.194.90

bartrand napsal(a):
A co prostě po bakalářským studiu podat normálně přihlášku na vyšší stupeň oboru, co chceš studovat? Na samostatnou veterinářku stejně potřebuješ víc, než bakaláře..

To se obávám, že toto veterina neumožňuje. Že se jede celých 5 nebo 6 let v kuse.

10.5.2016 17:32

Z bakaláře přejít nejde. veterina je magisterský obor od začátku až do konce.

10.5.2016 17:33

bartrand napsal(a):

To nejde. na fvhe je možné studovat bakaláře a pak asi i magistra, to jo, ale kdo chce titul mvdr., musí vystudovat šest let v kuse magisterské studium a nějaký bakalář se mu do toho nepočítá.

14.5.2016 20:05
bartrand

XXX.XXX.203.180

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To nejde. na fvhe je možné studovat bakaláře a pak asi i magistra, to jo, ale kdo chce titul mvdr., musí vystudovat šest let v kuse magisterské studium a nějaký bakalář se mu do toho nepočítá.

Můj obor, na jiné univerzitě, to má tak, že jsou tam 3 roky na bc,3 roky na mgr (přes další přihlášku) a pak dva roky na phdr, předpokádal jsem, že je to i jinak stejné, moje chyba.

14.5.2016 20:10

bartrand napsal(a):
Můj obor, na jiné univerzitě, to má tak, že jsou tam 3 roky na bc,3 roky na mgr (přes další přihlášku) a pak dva roky na phdr, předpokádal jsem, že je to i jinak stejné, moje chyba.

Veterina je jako medicína. nedovedu si představit, jak by se to dalo nakouskovat do bakaláře a magistra tak, aby takový bakalář po třech letech k nečemu byl. na veterině je celé studium postavené od začátku až do konce tak, aby na konci byl veterinární doktor. je tam minimum povinně volitelných předmětů, všechno to navazuje na sebe - v prvních ročnících se člověk učí anatomii a fyziologii a pak pokračuje k patologii, nakonec je chirurgie a interna a pak státnice. k čemu by byl bakalář, který se naučil jen anatomii a půlku patologie?

Přidejte reakci

Přidat smajlík