Jak správně zabezpečit pozemek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kudlička

13.5.2016 09:35
kudlička

XXX.XXX.18.16

Dobrý den, jistě toto téma již tady bylo několikrát zmiňováno ale i po přečtení několika článků a zkušeností jiných majitelů v tom pořád nemám jasno. Chtěl bych se tedy zeptat jak na to.?! Mnoho pejskařů tady i jinde píše o svých zkušenostech jak vnikly neoprávněné osoby na jejich pozemek a poté byli napadeni jejich domácími mazlíčky. Poté začali nepříjemnosti jako např. zaplacení soudů a odškodnění zloději za ujmu atd.. Já osobně vlastním 6.měsíčního Pitbullteriera pořídil jsem ho poněvač máme velký pozemek a již jsme měli několikrát pár nezvaných hostů a škoda se vyšplhala již na deseti tisíce. Policie samozřejmě případ odložila a to již po 2. Ale zpátky k tématu, již jsem podnikl kroky jako např. převážnou část pozemku jsem zabezpečil kari sitěma a udělal jsem takzvanou vracečku aby pes za žádných okolnosti nemohl přeskočit. Větší starosti my ale dělají informační cedule, jak jí mám správně formulovat abych potom nemohl být trestně stíhán kdyby pes nedej bože napadl nezvaného hosta..? podle toho co jsem četl tak je velký rozdíl v neoprávněném v stupu na pozemek a v omezování domovní svobody a ještě dokazovat pak dotyčnému za jakým účelem vlastně vnikl na pozemek či do domu. Dále jsem dostal doporučení psa proti tomu pojistit. Máte s tím někdo zkušenosti? za splnění určitých podmínek by pojišťovna měla zaplatit kompletní škodu poškozenému. Takže to shrnu jaké opatření musím udělat aby po napadení zloděje mým psem jsem já nebyl škodný a bylo všechno v souladu se zákonem.?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2016 09:52

Pit hlídá ? ten potřebuje sám ohlídat. a lidé mu moc nechutnají.

cedule "pozor pes" stačí.

pes nemá co kousat do lidí. není to zbraň. může se použít jako přiměřená obrana. ale to asi nebude případ "ježiš někdo mi krade kolo z kůlny", pite, sežer ho. musí jít "o život".
na hlídání jsou kamery, rámus z repráku, hodně světel...
doufám, že se nedočkáte dne, kdy zloděj přijde se železnou tyčí a piťánkovi přerazí záda. takový pes už moc nekouše, víme.

13.5.2016 09:58
Iliena

XXX.XXX.182.255

Chudák pes...

kudlička

13.5.2016 10:17
kudlička

XXX.XXX.18.16

Ale lidi mám toho psa stejně rád jako vy ty svoje s tím rozdílem že to není gaučoví psík..
Věnuji se mu stejně jako vy tomu svému. podstupuje výcvik atd..

Megíí : Tak jako pes nemá co kousat do lidí tak cizí lidé nemají co dělat u mě na zahradě.
Samozřejmě zabezpečení je moc pěkná věc ale vy asi nemáte přestavu kolik taková
stojí a co to vše obnáší. Samozřejmě bych byl rád aby se nikdy nic podobného nestalo
jen chci předvídat a být na situaci připraven. Dále pokud vím tak psi např. Ovčáci se
normálně používají k hlidání objektů a jsou pro to i cvičeni. Takže prosím kritiku si
nechte.

kudlička

13.5.2016 10:34
kudlička

XXX.XXX.18.16

Nejde mi o to když budu já doma. To je jesné že na něj nepošlu psa ale zavolám policii protože pejsek mě na něj stoprocentně upozorní. ale co potom když nebudu doma a něco se opravdu stane. Proto jsem tuhle diskuzi otevřel.

13.5.2016 10:40

kudlička napsal(a):
Ale lidi mám toho psa stejně rád jako vy ty svoje s tím rozdílem že to není gaučoví psík..
Věnuji se mu stejně jako vy tomu svému. podstupuje výcvik atd..

Megíí : Tak jako pes nemá co kousat do lidí tak cizí lidé nemají co dělat u mě na zahradě.
Samozřejmě zabezpečení je moc pěkná věc ale vy asi nemáte přestavu kolik taková
stojí a co to vše obnáší. Samozřejmě bych byl rád aby se nikdy nic podobného nestalo
jen chci předvídat a být na situaci připraven. Dále pokud vím tak psi např. Ovčáci se
normálně používají k hlidání objektů a jsou pro to i cvičeni. Takže prosím kritiku si
nechte.

Tak si kupte ovčáka. tohle není pes na hlídání a na gaučing také ne, to nikdo neříká, černobílé není nic. kamera s přisvícením, zapínáním jen při pohybu, wifi, slotem na sd kartu a milionem dalších věcí, u které můžete na netu koukat co se u vás děje, stojí 1300 sada.690 jeden kousek. jdu pro housky do lidlu, donesu kameru. už tak daleko jsme to dotáhli. kolik jste dal za pita ?

i kdyby mi piťánka nebylo líto, říkám vám, nic vám nepohlídá.

kudlička

13.5.2016 11:03
kudlička

XXX.XXX.18.16

Za pita jsem dal 3000kč táta je papírový a matka ne.

O hlídání mi ani tak nejde jako o dojem že tam je pejsek a že prostě si to každý rozmyslí než bude chtít vstoupit. Také mám rodinu a děti které chtěli domáciho mazlíčka. Pouze mám obavy aby se nic nestalo a chci být na to připraven kdyby se nedej bože něco opravdu stalo.

K tomu zabezpečení jak již jsem psal tak mám velký pozemek. s několika stavbami. Měl jsem tady na to přímo pána z bezpečnostní agentury která zabezpečuje objekty. Vybavení kamery pohybové čidla fotopasti, halokgeny, sloupy, kabeláž, pokrytí sítí atd.. by mě vyšli ze vším všudy na 45000kč

Pita vám opravdu nemusí být líto nevím z čeho usuzujete že mu je u nás špatně.

13.5.2016 11:21

Není to venkovní pes, není hlídací, nemá v sobě útok na lidi. bojový pes. to zní drsně, že. před zápasem psa vykoupali. a víte kdo ? majitel soupeřova psa. kdyby pit zaútočil na člověka, utratí ho. takový v chovu nemá co dělat.
myslím, že zprávy na nově se dají poskládat i z něčeho jiného, nevidím důvod proč živit tuhle trapnou fámu.
ale vy pita nemáte, tak nic. byl levnější než kamery. jasné. a když sní otrávený buřt, pořád další vychází levněji.

kudlička

13.5.2016 11:33
kudlička

XXX.XXX.18.16

Jak vidím tak nemá smysl dále debatovat toto nikam nevede.Děkuji za váš čas
s pozdravem Kudlička.

DG

13.5.2016 13:23
DG

XXX.XXX.173.14

Náhodou pit na zahradě je dobrý psychologický odpuzovač, kamarádka má pitbulku a na divné lidi upozorňuje a k rodině je ideální, což pán má a určitě i proto si jej vybral. A já osobně plánuju na zahradu-domů klidně podobného psa, kolikrát stačí střední respekt budící pes a zloděj nebude zkoušet jestli tenhle je zrovna vítací. Na plot bych dala ceduli "Objekt střežen psy" tak jak mívají na stavbách apod. Nejsem si jistá, ale někde v nějakém zákoně bude vypsán i rozestup informačních cedulí. A pak už jen doufat, že nikdo nezvaný už na pozemek nepoleze, případně z toho nebudou žádné další oplétačky. A ještě pořídím 2 lopaty, jedna na zakopání zloděje a druhá pro jistotu.

DG

13.5.2016 13:24
DG

XXX.XXX.173.14

A pán mi příjde jako zodpovědný a inteligentní, ne jak nějaká fetka s nevychovaným pitbulem na volno. Netuším z čeho tady kdo usuzuje, že je pes chudák. Nikdo ho neviděl a už na něm není nit suchá.

13.5.2016 13:33

Kudlička, pojištění určitě ano a ty podmínky prober s pojišťovákem (a pak dej vědět), A zeptej se v právní poradně, zda je při našem právním řádu vůbec možno bez postihu bránit vlastní majetek na vlastním zabezpečeném pozemku pomocí psa a v rámci tohoto i nelegálně vniknuvšímu způsobit nějakou tu újmu na zdraví, a pak dej rovněž vědět...tady se to asi nedovíš

13.5.2016 14:23

Http://www.vaspes.com/clanky/pes-jako-ochrance-vas-i-vaseho-majetku.html

pán si nekoupil pita.

když zloděj nese vaší televizi, není přiměřené aby ho pes dokousal. smůla.

13.5.2016 15:08

Zákony v naší zemi podivně chrání lumpy...já také nemám dva psy z plezíru, ale pro relativní pocit bezpečí...nerada bych se v noci vzbudila a našla v ložnici zloděje, ale zároveň se snažím chránit psy před tím, aby museli zasáhnout...psy na noc bereme do domu...jestli si někdo bude chtít vykrást kůlnu, tak ať si poslouží...nic óbr cennýho tam nemám a furt lepší, než aby mi např. zmrzačili nebo zabili psy nebo aby naopak pesani někomu ublžili, byť z mého hlediska oprávněně a já tomu kryplovi pak budu ještě platit...
Vím, že jsou moji psi schopní, ba co víc ochotni zasáhnout na ochranu rodiny a teritoria, ale bohužel je k tomu defakto nemůžu použít...takže slouží jako "strašák na poli" a jen jako pojistka, když už by šlo úplně do tuhýho...
No prostě právo na to bránit si svoje je v této republice poněkud pokroucené

13.5.2016 20:19
bhk

XXX.XXX.210.7

Tak já myslím, že tyto případy - zloděj pokousaný psem se vždy řeší poněkud individuálně..
Tady pán píše jak má pozemek zabezpečený, což má bezchybně -chybí jen ty upozornující á dva metry cedulky, takže případný zloděj by měl dost práce se na pozemek dostat - a myslím, že to už prvotně o něčem svědčí...Kdyby byl plot z planěk je to dle mého názoru zas něco jiného...
Dřív se všeobecně doporučovalo nemít na cedulce např. "pozor zlý pes" protože napadený tímto mohl argumentovat, že majitel věděl, že je pes zlý..Takže na cedulky bych dala popis i s obrázkem-pro negramoty- jen obecný - např. "na pozemku se pohybuje pes".
Taky se dřív dělávalo, že se pes nechával na zahradě s kouskem vodítka - čili byl zabezpečený, ale vyprovokovaný a utrhl se, žalujte výrobce vodítka apod..
Ovšem za sebe bych to nedoporučovala.
Že pitbul není hlídač je jasné a myslím, že je to jasné i zadavateli, jen prostě zmínil co za plemeno psa má..

13.5.2016 20:28
conie

XXX.XXX.206.202

kudlička napsal(a):
Dobrý den, jistě toto téma již tady bylo několikrát zmiňováno ale i po přečtení několika článků a zkušeností jiných majitelů v tom pořád nemám jasno. Chtěl bych se tedy zeptat jak na to.?! Mnoho pejskařů tady i jinde píše o svých zkušenostech jak vnikly neoprávněné osoby na jejich pozemek a poté byli napadeni jejich domácími mazlíčky. Poté začali nepříjemnosti jako např. zaplacení soudů a odškodnění zloději za ujmu atd.. Já osobně vlastním 6.měsíčního Pitbullteriera pořídil jsem ho poněvač máme velký pozemek a již jsme měli několikrát pár nezvaných hostů a škoda se vyšplhala již na deseti tisíce. Policie samozřejmě případ odložila a to již po 2. Ale zpátky k tématu, již jsem podnikl kroky jako např. převážnou část pozemku jsem zabezpečil kari sitěma a udělal jsem takzvanou vracečku aby pes za žádných okolnosti nemohl přeskočit. Větší starosti my ale dělají informační cedule, jak jí mám správně formulovat abych potom nemohl být trestně stíhán kdyby pes nedej bože napadl nezvaného hosta..? podle toho co jsem četl tak je velký rozdíl v neoprávněném v stupu na pozemek a v omezování domovní svobody a ještě dokazovat pak dotyčnému za jakým účelem vlastně vnikl na pozemek či do domu. Dále jsem dostal doporučení psa proti tomu pojistit. Máte s tím někdo zkušenosti? za splnění určitých podmínek by pojišťovna měla zaplatit kompletní škodu poškozenému. Takže to shrnu jaké opatření musím udělat aby po napadení zloděje mým psem jsem já nebyl škodný a bylo všechno v souladu se zákonem.?

Na cedulích se vyhněte formulacím: Pozor, zlý pes apod. Po poradě s dobrým právníkem (pozemek mi hlídají 2 pastevci + další psi) - cedule na plotě po 2 - 3 m, foto našich konkrétních psů (pro negramotné), umístěné v různé výšce od 1 m do 180 cm (aby na ně viděl každý), text: Objekt střežen psy. Prý je OK, udělali jsme vše, co je v našich silách.

13.5.2016 20:52
KiraDingova

XXX.XXX.75.25

Pes na hlídání je dle mého na jedno použití. Jak nastane situace, kdy pes bude dělat svou práci a hlídat, nakonec to odnese buď zraněním nebo dokonce utracením. Zahradu bych si zabezpečila jinak a psa na ní samotného nenechávala. Zvlášť plemeno, které se snadno může někomu vyšinutému znelíbit.

13.5.2016 21:01
bhk

XXX.XXX.210.7

KiraDingova napsal(a):
Pes na hlídání je dle mého na jedno použití. Jak nastane situace, kdy pes bude dělat svou práci a hlídat, nakonec to odnese buď zraněním nebo dokonce utracením. Zahradu bych si zabezpečila jinak a psa na ní samotného nenechávala. Zvlášť plemeno, které se snadno může někomu vyšinutému znelíbit.

No prominte a co jiného by pes "na hlídání" měl dělat jiného než hlídat?

A že je jen na jedno použití, jste vzale propána kde?

Skončí zraněním nebo utracením - to co je za blbost?

Vlastně nesouhlasím s celým Vašim příspěvkem a říkám si, že jste to snad jen nedomyslela nebo co..

13.5.2016 21:30
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pit hlídá ? ten potřebuje sám ohlídat. a lidé mu moc nechutnají.

cedule "pozor pes" stačí.

pes nemá co kousat do lidí. není to zbraň. může se použít jako přiměřená obrana. ale to asi nebude případ "ježiš někdo mi krade kolo z kůlny", pite, sežer ho. musí jít "o život".
na hlídání jsou kamery, rámus z repráku, hodně světel...
doufám, že se nedočkáte dne, kdy zloděj přijde se železnou tyčí a piťánkovi přerazí záda. takový pes už moc nekouše, víme.

A kde něco takového, co jste poněkud hystericky vymyslela, autor píše? On poslal svého psa někoho pokousat? Nebo tomu snad fandí? Nic takového z jeho příspěvku nedokážu vyčíst. Naopak má starost, jak zavčas upozornit darebáka, že je v soukromém prostoru volně se pohybující pes, a na to snad má právo.
Vy si snad svůj pozemek vnoci hlídáte rámusem z repráků? To vás tedy mají sousedi rádi. smajlík

13.5.2016 21:34
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

DG: A ještě pořídím 2 lopaty, jedna na zakopání zloděje a druhá pro jistotu.

Tak to je dobrý.

13.5.2016 22:17

RomčaJelča napsal(a):
A kde něco takového, co jste poněkud hystericky vymyslela, autor píše? On poslal svého psa někoho pokousat? Nebo tomu snad fandí? Nic takového z jeho příspěvku nedokážu vyčíst. Naopak má starost, jak zavčas upozornit darebáka, že je v soukromém prostoru volně se pohybující pes, a na to snad má právo.
Vy si snad svůj pozemek vnoci hlídáte rámusem z repráků? To vás tedy mají sousedi rádi. smajlík

...já nebyl škodný, v souladu se zákonem, mám pitbullteriera, pořídil jsem ho proto...
jediný dobrý nápad je cedule, přesně jak to má conie.
vás lidé nemají rádi, protože máte áčko v autě ? aha. mám alarm, nikomu neublíží, nejí buřty, chráním svého psa, svůj majetek jinými prostředky, sousedům vaši soustrast vyřídím.)
prostě je to tak, že tady nemáte právo svůj majetek bránit. nepřiměřeně.

13.5.2016 22:17
conie

XXX.XXX.206.202

bhk napsal(a):
No prominte a co jiného by pes "na hlídání" měl dělat jiného než hlídat?

A že je jen na jedno použití, jste vzale propána kde?

Skončí zraněním nebo utracením - to co je za blbost?

Vlastně nesouhlasím s celým Vašim příspěvkem a říkám si, že jste to snad jen nedomyslela nebo co..

Mám 2 pastevce na hlídání většího pozemku, který je perfektně opatřen varujícími cedulemi. Psi prostě hlídají a protože jsou to skuteční hlídači, v případě narušení prostě zasáhnou. Proto je máme. Zatím se za 8 let nenašel nikdo, kdo by si troufnul nám jen položit ruku na plot. Věřím, že to tak bude i nadále. Pokud ne, jsme připravena nést následky, ale rodina, další zvířátka a náš majetek je v bezpečí. Hlídací pes HLÍDÁ. My je milujeme, poskytujeme jim lásku i péči a za to nás hlídají - před kýmkoliv a čímkoliv.

13.5.2016 22:49
Iliena

XXX.XXX.37.7

Tady šlo v prvních reakcích o to, že pit není pes vhodný na hlídání. Pokud chce zadavatel psa na hlídání měl by si vybrat jiné plemeno. Bulíka, který by měl náplň jen "hlídaní" zahrady, je mi fakt líto, protože to pro ně prostě není...

Kudlička

15.5.2016 19:27
Kudlička

XXX.XXX.18.16

Dobrý den všem. Děkuji za vaše rady. Vše jsem projednal s mým právním zástupcem. Je mnoho zákonů a právních kliček a 100% všemu nerozumím a vysvětlování by bylo opravdu na velice dlouho. Proto jsem nechal vše vypracovat právním zástupcem.
1. Pojištění
Zašel jsem do pojišťovny, nechci dělat reklamu takže
nebu říkat kterou a psa jsem si pojistil. Pojistku jsme. sestavili podle mých požadavků. Pes ma pojistku na blbost kdyby něco vyvedl součásti pojištění je částečně hrazeni zdravotní péče v případě zdravotních komplikací např.: úrazu, nemocí.
2. Informační cedule respektive text jsem si nechal vypracovat právníkem a nechám si je poté smaltovat. Text v případě dotazu dodám až bude vypracován. Dále bude vypracovano dodatečné upozornění které bude potvrzeno na policii ČR. Pod informační cedule.
3. Žádná neoprávněná osoba nemá co dělat na cizím pozemku bez soudního příkazu. Výjimky jsou v krajních situací viz.: trestná činnost, ohrožení života. Vy jako majitelé hmotného majetku jej můžete bránit přiměřenou formou určitého druhu obrany který není definován. Přiměřenost obrany také neni přesně definována takže závažnost případného napadení určí až soud proto doporučuji psa pojistit jakékoliv soudy případně hrazení zdravotní péče či následků zaplatí pojišťovna. Tímto bych chtěl tuto diskusi ukončit. Omlouvám se za případné chyby v textu psal jsem jej na telefonu
Všem vám přeji pěkný den.

15.5.2016 20:09

Kudlička napsal(a):
Dobrý den všem. Děkuji za vaše rady. Vše jsem projednal s mým právním zástupcem. Je mnoho zákonů a právních kliček a 100% všemu nerozumím a vysvětlování by bylo opravdu na velice dlouho. Proto jsem nechal vše vypracovat právním zástupcem.
1. Pojištění
nebu říkat kterou a psa jsem si pojistil. Pojistku jsme. sestavili podle mých požadavků. Pes ma pojistku na blbost kdyby něco vyvedl součásti pojištění je částečně hrazeni zdravotní péče v případě zdravotních komplikací např.: úrazu, nemocí.
2. Informační cedule respektive text jsem si nechal vypracovat právníkem a nechám si je poté smaltovat. Text v případě dotazu dodám až bude vypracován. Dále bude vypracovano dodatečné upozornění které bude potvrzeno na policii ČR. Pod informační cedule.
3. Žádná neoprávněná osoba nemá co dělat na cizím pozemku bez soudního příkazu. Výjimky jsou v krajních situací viz.: trestná činnost, ohrožení života. Vy jako majitelé hmotného majetku jej můžete bránit přiměřenou formou určitého druhu obrany který není definován. Přiměřenost obrany také neni přesně definována takže závažnost případného napadení určí až soud proto doporučuji psa pojistit jakékoliv soudy případně hrazení zdravotní péče či následků zaplatí pojišťovna. Tímto bych chtěl tuto diskusi ukončit. Omlouvám se za případné chyby v textu psal jsem jej na telefonu

No tak asi konečně něco konkrétního...text na výstražné cedulce by mě fakt zajímal...a hlavně to dodatečné upozornění potvrzené policií..to jsem ještě neslyšela, tak to by mě taky zajímalo konkrétně...

16.5.2016 02:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kudlička napsal(a):
1. Pojištění

Hmm, po počátečních příspěvcích jsem měla celkem strach, že už se tu neobjevíte... Ještě že jste se nenechal odradit! To je to, čím je FAUNA proslulá. Na slušný dotaz hned kritika a nedejbože, když pes nemá papíry!

Kudlička

16.5.2016 07:07
Kudlička

XXX.XXX.18.16

Dobrý den, ano byl jsem některými příspěvky nemile překvapen. Ale každý má nějaký názor na věc a já ho respektuji. Bohužel pejsek není papírový ale pani od které jsem ho kupoval byla tak hodná že mi poskytla částečný rodokmen ze strany otce i matky. I když pejsek není papírový tak má v rodokmenu několik papírových pejku a dědeček psa má dokonce nějaké ocenění. Ze strany feny je papírový taktéž otec ale po dobu 3.generací což mi prodávající garantoval není žádné křížení s žádným jiným plemenem. Pani se zaručila jelikož psi vlastnila jejich rodina a přátelé.

16.5.2016 07:48
apbtbreeder

XXX.XXX.77.76

Kudličko, ukažte rodokmen, ověřím vám solidnost a hodnotu,.

Kudlička

16.5.2016 09:11
Kudlička

XXX.XXX.18.16

Dobrý den, rodokmen nemám na papíře byl mi nastiněn ústně při koupi psa. Nepovažoval jsem za důležité mít to na papíře nekupoval jsem pejska abych sním jezdil na výstavy. Ale jako domácího mazlíčka. Děkuji za vaši ochotu.

16.5.2016 21:49
apbtbreeder

XXX.XXX.77.76

Je smutné, že si lidé jako vy kupují voříška s nálepkou "apbt" s použitím na "hlídání". Bohužel ani netušíte, co máte doma.

16.5.2016 21:50
conie

XXX.XXX.206.202

apbtbreeder napsal(a):
Je smutné, že si lidé jako vy kupují voříška s nálepkou "apbt" s použitím na "hlídání". Bohužel ani netušíte, co máte doma.

Opět tady řešíte něco, co nebylo v dotazu.

16.5.2016 22:08

Hlavně ani netuší co tím působí. Pak tady řešíte, že apbt napadl bla bla...

16.5.2016 22:13
tapina

XXX.XXX.211.117

Hlavně ani netuší co tím působí. Pak tady řešíte, že apbt napadl bla bla...

Ne apbt - pes bojového plemene to byl. O tom se klidně budu hádat. Je to marný. Je to marný.

16.5.2016 22:27

tapina napsal(a):
Ne apbt - pes bojového plemene to byl. O tom se klidně budu hádat. Je to marný. Je to marný.

Je to marný ;-).

17.5.2016 22:49
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Iliena napsal(a):
Tady šlo v prvních reakcích o to, že pit není pes vhodný na hlídání. Pokud chce zadavatel psa na hlídání měl by si vybrat jiné plemeno. Bulíka, který by měl náplň jen "hlídaní" zahrady, je mi fakt líto, protože to pro ně prostě není...

A tak nevíme, zda je pořízen JEN na hlídání zahrady.

17.5.2016 22:51
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

...já nebyl škodný, v souladu se zákonem, mám pitbullteriera, pořídil jsem ho proto...
jediný dobrý nápad je cedule, přesně jak to má conie.
vás lidé nemají rádi, protože máte áčko v autě ? aha. mám alarm, nikomu neublíží, nejí buřty, chráním svého psa, svůj majetek jinými prostředky, sousedům vaši soustrast vyřídím.)
prostě je to tak, že tady nemáte právo svůj majetek bránit. nepřiměřeně.

Divný příspěvek.
Nerozumím.

18.5.2016 14:02
Ebra

XXX.XXX.191.130

Já své psy nechráním a je to jisté, oni chrání nás a celý náš majetek. Máme velmi vysoké ploty, plné, ty psy je velmi slyšet bo nejsou malí takže nějaké cedulky neřeším, kdo přeleze přes takovou zeď co má více než dva metry k obrovským psům štěkajícím, je jednak sám svého osudu strůjce a jednak blbec, určitě zloděj kdo by sem jinak lezl jinak než dveřma po pozvání majitelem. A jestli toho zlodějě sejmou mně je to šumák klidně si půjdu sednout a budu mít klid na čtení mnoho let tedy v mém případě zřejmě až do smrti. Pravda bydlíme trochu stranou takže dobrý strážní pes nad zlato, tady v naší oblasti je to oblíbený výběr zde žijehodně kavkazáků, středoasiatů apod. a lidi dobře vědí proč je doma mají. V zimě, v létě, za každé situacetvrdě brání majetek pána a dá se na ně naprosto spolehnout, běžně se tady vyskytují po okolí že stráží vždycky dva společně. Firmy mají cedulky a pletivové nebo kari-sítě ploty, my jsme bez cedulek a je nám to jedno, našim psům taky. Zloděj nechť to zkusí...

19.5.2016 10:55
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Ebro, právně byste to asi neuhrála, ale jinak jsem při vás.
Zloděj je prostě lidský zmetek, má být potrestán jakkoliv, klidně psím pokousáním...

19.5.2016 13:34
mishaad

XXX.XXX.52.153

Ebra napsal(a):
Já své psy nechráním a je to jisté, oni chrání nás a celý náš majetek. Máme velmi vysoké ploty, plné, ty psy je velmi slyšet bo nejsou malí takže nějaké cedulky neřeším, kdo přeleze přes takovou zeď co má více než dva metry k obrovským psům štěkajícím, je jednak sám svého osudu strůjce a jednak blbec, určitě zloděj kdo by sem jinak lezl jinak než dveřma po pozvání majitelem. A jestli toho zlodějě sejmou mně je to šumák klidně si půjdu sednout a budu mít klid na čtení mnoho let tedy v mém případě zřejmě až do smrti. Pravda bydlíme trochu stranou takže dobrý strážní pes nad zlato, tady v naší oblasti je to oblíbený výběr zde žijehodně kavkazáků, středoasiatů apod. a lidi dobře vědí proč je doma mají. V zimě, v létě, za každé situacetvrdě brání majetek pána a dá se na ně naprosto spolehnout, běžně se tady vyskytují po okolí že stráží vždycky dva společně. Firmy mají cedulky a pletivové nebo kari-sítě ploty, my jsme bez cedulek a je nám to jedno, našim psům taky. Zloděj nechť to zkusí...

Nedaleko nas hlidaji dva kavkazaci prasecak. Je tak plot cca 2,30m + ostny. I tak se nasli nejaci odvazlivci co plot prelezli. Meli jedine stesti, ze psi je pouze drzeli v rohu a neroztrhali je na kousky. V dnesni dobe je mozne vse.
Ja mam krizence labradora, vynikajíci hlídač. Nevitanou "návštěvu" drzi v rohu, pokud by se o neco pokusil tak uz bohuzel zadrzi blazny po svem.. I tak si nas soused dovoli vlezt na pozemek kdyz tam jeho deti hodi mic. Asi veri tomu, ze kdyz na nej nerve pres plot, tak tam muze jit.. Bohuzel stal natlaceny v rohu doufajic, ze nekdo z rodiny přijde a psa si odvola. :).

20.5.2016 01:55
Ebra

XXX.XXX.191.130

Odpověď na dotaz zadavatele. Pokud to chcete mít zabezpečené podle zákona, tak jak uvádíte aby jste nemohl být postižen vy kdyby váš pes pokousal zloděje.. Dostatečné ploty, všechny vchody napozemek na zámek zamčené a psa uvázaného i vevnitř vašeho vlastního pozemku, zahrady třeba, na plotě myslím co dva metry má být zřetelná cedulka že je tam pes, firmy používají v případě že tam maká strážní pes navolno typu kavkazák cedulky s označením Objekt je hlídán psem. Pokud soukromé osobě vnikne na pozemek zloděj ( zákon zhovadile rozlišuje člověk nebo zloděj to jest ten co už u vás něco zjevně ukradl a má to u sebe to je teprve zloděj, hnusák co jde krást a sejme ho můj SAOš je člověk s úmyslem jít loupit a to mu nikdo nedokáže, bude ten porvaný chlap vždycky tvrdit že tam vlezl náhodou...Pokud má někdo i dobré ploty i dobře zamčené branky a volně psa, který pokouše zloděje, půjde si tenmajitel sednout do chládku a ještě bude tomu chmatákovi platit za způsobená zranění. Jen pokud je pes vevnitř dobře zajištěného objektu ještě uvázaný a přesto pokouše, jste zcela z obliga, to je jediné správné zajištění. Jestli vám to vyhovuje běžte do toho. Vždycky se jako příklad k pochopení výkladu zákona uvádí POŠŤÁK který pokud vstoupí nezamčenou brankou a míří ke dveřím domu a napadne ho volně pobíhající pes, je to průšvih, pokud je tam ten uvázaný je to chyba pošťáka, plus chyba je nezamčená branka. Prostě náš zákon neumožňuje aby v mém vlastním domě na mé vlastní zahradě volně běhající můj vlastní pes zneškodnil zloděje, zákon je na straně zlodějůcož tak nějak není vůbec žádné překvapení v té naší rozkradené zemi. Ještě je situace, že pes je vevnitř domu, jezamčeno a lidi třeba v práci a pes je v chodbě domu. Tam je to OK když zloděje sejme, pokud zloděj vstoupil zničením zámku dveří, rozbitím okna apod., výcvik psů k tomuto samostatnému zásahu je svěží prima adrealinový mohu doporučit. Totéž je třeba když pes stráží vevnitř v zamčeném obchoďáku v noci.

20.5.2016 02:18
Ebra

XXX.XXX.191.130

Co je ještě dobré vědět...nikdy nesmíte poslat s povelem DRŽ psa záměrně na zloděje tedy pes bez náhubku a volně, dá se ale mít ho na vodítku, v náhubku a dojít k vetřelci a zeptat se ho jestli chce na DRŽku, dostatečně velký pes ho svalí a rozmlátí mu čuňu náhubkem a ten k vám už krást nepůjde. Toto vše se týká případu vniknutí nežádoucí osoby na soukromý pozemek střežený psem. Ještě je dobré vědět, že pokud máte v plotě díry, což už tak celkem často bývá, pletivo má oka třeba...a děcko tam dovnitř prostrčí ruku a kousne ho váš DOMA NA VLASTNÍ ZAHRADĚ běhající pes je to vaše vina. Toto se stalo už mockrát, že se to týkalo nějak děcka, pamatuju případ kdy klukovi spadl balon do zahrady on pro něj přes plot dovnitř vlezl a pes ho pokousal. Odskákal to majitel psa v plném rozsahu a bylo to v médiích.

20.5.2016 02:46
fikovnice

XXX.XXX.30.49

mishaad napsal(a):
Nedaleko nas hlidaji dva kavkazaci prasecak. Je tak plot cca 2,30m + ostny. I tak se nasli nejaci odvazlivci co plot prelezli. Meli jedine stesti, ze psi je pouze drzeli v rohu a neroztrhali je na kousky. V dnesni dobe je mozne vse.
Ja mam krizence labradora, vynikajíci hlídač. Nevitanou "návštěvu" drzi v rohu, pokud by se o neco pokusil tak uz bohuzel zadrzi blazny po svem.. I tak si nas soused dovoli vlezt na pozemek kdyz tam jeho deti hodi mic. Asi veri tomu, ze kdyz na nej nerve pres plot, tak tam muze jit.. Bohuzel stal natlaceny v rohu doufajic, ze nekdo z rodiny přijde a psa si odvola. :).

Jen bych podotkla, že žádný pes nezmůže sofistikovaného zloděje - hajzla (s prominutím). Tj. takového, který se vybaví např. paralyzérem, a vůbec dnes už takových všelijakých pomůcek je hafo (různé spreje typu pepřák atd.). Bohužel - dle mě ani majestátní pastevec proti vybavenému zloději nezmůže nic...

20.5.2016 07:36

fikovnice napsal(a):
Jen bych podotkla, že žádný pes nezmůže sofistikovaného zloděje - hajzla (s prominutím). Tj. takového, který se vybaví např. paralyzérem, a vůbec dnes už takových všelijakých pomůcek je hafo (různé spreje typu pepřák atd.). Bohužel - dle mě ani majestátní pastevec proti vybavenému zloději nezmůže nic...

No ono možná jde o moment překvapení...známý měl tibetskou dogu...jednou v noci lapla chlapa, dle jeho líčení byl pes úplně zticha a nakonec na něj hupsnul zezadu a držel ho přimáčknutýho k zemi...nevím jestli se takhle chová víc pastevců (i když tibeťanda asi není typický příklad)...já bych teda do objektu kde hlídaj dva kavkazáci nevlezla ani s bazukou...a nevím jestli by přes hustou srst paralyzér vůbec cítili...

20.5.2016 12:34
mishaad

XXX.XXX.52.153

No ono možná jde o moment překvapení...známý měl tibetskou dogu...jednou v noci lapla chlapa, dle jeho líčení byl pes úplně zticha a nakonec na něj hupsnul zezadu a držel ho přimáčknutýho k zemi...nevím jestli se takhle chová víc pastevců (i když tibeťanda asi není typický příklad)...já bych teda do objektu kde hlídaj dva kavkazáci nevlezla ani s bazukou...a nevím jestli by přes hustou srst paralyzér vůbec cítili...

Myslim si, ze citil :) dnesni zlodeji jsou vetsinou ozbrojeni něčím. To vam těch psu nepomuze ani 10.
A mate pravdu, ja bych si nedovolila ani s tankem. Mne staci, ze projizdim kolem a psi spokojene lezi a ani nejanci a budi respekt i kdyz spi. Je to pes ve velikosti medveda a jen sebevrah si muze myslet, ze je to mirumilovny medvidek. :) jen by me zajimalo co tam kradli u prasat...

20.5.2016 13:06

mishaad napsal(a):
Myslim si, ze citil :) dnesni zlodeji jsou vetsinou ozbrojeni něčím. To vam těch psu nepomuze ani 10.
A mate pravdu, ja bych si nedovolila ani s tankem. Mne staci, ze projizdim kolem a psi spokojene lezi a ani nejanci a budi respekt i kdyz spi. Je to pes ve velikosti medveda a jen sebevrah si muze myslet, ze je to mirumilovny medvidek. :) jen by me zajimalo co tam kradli u prasat...

No já to beru tak, že zloděj co vleze do takovýho rizika (a je na to vyzbrojen), tak musí mít sakra důvod a musí vědět, že z toho něco bude...jinak ten "obyčejný, příležitostný" si myslím raději vleze do domu bez psa než vedle se psem...takže na takový ty pobudy to stačí...určitě lepší než sousedi, co byli vykradení když spali...ono velkou škodu zloděj neudělal, ale ten pocit, že se vám v noci někdo špacíruje po baráku... nic moc...psa už od té doby mají taky.

20.5.2016 13:13
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

No já to beru tak, že zloděj co vleze do takovýho rizika (a je na to vyzbrojen), tak musí mít sakra důvod a musí vědět, že z toho něco bude...jinak ten "obyčejný, příležitostný" si myslím raději vleze do domu bez psa než vedle se psem...takže na takový ty pobudy to stačí...určitě lepší než sousedi, co byli vykradení když spali...ono velkou škodu zloděj neudělal, ale ten pocit, že se vám v noci někdo špacíruje po baráku... nic moc...psa už od té doby mají taky.

Taky si myslím.

23.7.2020 22:02

Neriskuji...koupila jsem si pastevce....odkaz jsem rozklikla a hned na mě vyskočilo moto:
Hlídáme a sledujeme

Tak to splňujeme na stopro...teda zatím jen jeden ze psů, ale všeho do času, až ta holka pastevecká doroste, tak zas budeme v plné palebné síle

Co mi teda vadí jsou reklamy, které se tváří jakože reklamou nejsou

23.7.2020 22:07

V rizikové oblasti.. v Čechách, no :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík