Československý kastrační program

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2016 14:16
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Ahojte lidi, musím Vás poprosit, abyste se podívali na stránky Československého kastračního programu a šířili tuto organizaci - jedná se o super lidi, kteří objíždějí romské osady především zatím na Slovensku a odebírají psy a kočky, většinu ihned vykastrují, ale taky spoustu z nich musejí vracet. Je tam spousta fotek přímo z "akcí", mnohdy je to nechutné, je tam kruté týrání, ale je třeba, abychom se na to všichni dívali a pomohli. Ať už adopcí, dočaskou, zasláním krmiv či finančně - místa pro dodání krmiv a potřeb jsou i v ČR. Čím více lidí se o této záchranné organizaci dozví, tím více zubožených zvířat se zachrání. Já vím, je to nechutné, ale v příloze přikládám několik fotek, jak se cigáni chovají k těm, které my milujeme. Já už jsem finančně přispěla, i když poněkud miniaturní částkou, ale lepší něco než nic. Jsem nadšená, že vůbec taková organizace existuje a že už tuto problematiku někdo konečně řeší. Ano, ano, i u nás je spousta útulků, které potřebují pomoct, my sami chovatelé nemáme moc peněz, tohle všechno vím. Ale když shlédnete fotky na jejich fcb a vidíte mrtvá zvířata ještě stále uvázaná na řetězech...musí to s vámi přece něco udělat...

https://www.facebook.com/KastracnyProgram/timeline.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2016 14:55

Kočičí svět napsal(a):
Ahojte lidi, musím Vás poprosit, abyste se podívali na stránky Československého kastračního programu a šířili tuto organizaci - jedná se o super lidi, kteří objíždějí romské osady především zatím na Slovensku a odebírají psy a kočky, většinu ihned vykastrují, ale taky spoustu z nich musejí vracet. Je tam spousta fotek přímo z "akcí", mnohdy je to nechutné, je tam kruté týrání, ale je třeba, abychom se na to všichni dívali a pomohli. Ať už adopcí, dočaskou, zasláním krmiv či finančně - místa pro dodání krmiv a potřeb jsou i v ČR. Čím více lidí se o této záchranné organizaci dozví, tím více zubožených zvířat se zachrání. Já vím, je to nechutné, ale v příloze přikládám několik fotek, jak se cigáni chovají k těm, které my milujeme. Já už jsem finančně přispěla, i když poněkud miniaturní částkou, ale lepší něco než nic. Jsem nadšená, že vůbec taková organizace existuje a že už tuto problematiku někdo konečně řeší. Ano, ano, i u nás je spousta útulků, které potřebují pomoct, my sami chovatelé nemáme moc peněz, tohle všechno vím. Ale když shlédnete fotky na jejich fcb a vidíte mrtvá zvířata ještě stále uvázaná na řetězech...musí to s vámi přece něco udělat...

Tohle je začarovanej kruh...organizace jim odebere- zachrání zvířata a oni si pořídí jiná, za nějaký čas bude potřeba zachránit ta další...tam by pomohlo jedině jim chov těchto zvířat zakázat a pravidelně kontrolovat a případné znovupořízené zvíře okamžitě zabavit...
možná to zní necitelně, věřte, že žádný necita nejsem, sama jsem pár zvířat osobně zachránila vypiplala a našla nový domov, ale tohle mi připadá jako boj s větrnými mlýny.

13.5.2016 15:01
scylla

XXX.XXX.150.32

Kočičí svět napsal(a):

Nedám jim ani korunu. Byla doba, kdy ty psy 24 hodin po kastraci hodili zpět do osady, bez jakékoli pooperační péče, léků, čehokoli. Hodně těch psů uhynulo. Rozvážejí psy do dočasek bez karantény, nebo aspoň rozváželi, takže nějaká parva a psinka a tak dále jim nedělá žádný problém. Neudělají to, aby přijeli do osady, zjistili situaci, připravili se na ní a pak šli do akce, ale teprve když zjistí v praxi, o co jde, lze všude najít jejich výkřiky, že když se nevysbírají peníze nebo klece, budou ty psy muset vrátit do osady a tak dále. Děkuji, opravdu ne. Podpořím vždy raději seriozní práci než tohle.

13.5.2016 15:12
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

scylla napsal(a):
Nedám jim ani korunu. Byla doba, kdy ty psy 24 hodin po kastraci hodili zpět do osady, bez jakékoli pooperační péče, léků, čehokoli. Hodně těch psů uhynulo. Rozvážejí psy do dočasek bez karantény, nebo aspoň rozváželi, takže nějaká parva a psinka a tak dále jim nedělá žádný problém. Neudělají to, aby přijeli do osady, zjistili situaci, připravili se na ní a pak šli do akce, ale teprve když zjistí v praxi, o co jde, lze všude najít jejich výkřiky, že když se nevysbírají peníze nebo klece, budou ty psy muset vrátit do osady a tak dále. Děkuji, opravdu ne. Podpořím vždy raději seriozní práci než tohle.

A jak tohle všechno víte? byla jste u toho? no ano, zvířata, pro která nemají dočasku nebo umístění, musí vrátit bohužel nazpět.to je neskutečně smutné. Jsou tam veterináři, přece by zvířeti neublížili. Vědí nejlépe, kdy nejdříve po kastraci mohou zvíře vypustit. Co je na tom horšího než psi celoživotně uvázaní na řetězech s drátem již skoro vrostlým do masa? viděla jste ty fotky? jak vůbec můžete pochybovat o pomoci těchto lidí. Vždyť oni ta zvířata zachraňují!

13.5.2016 15:20
scylla

XXX.XXX.150.32

Kočičí svět napsal(a):
A jak tohle všechno víte? byla jste u toho? no ano, zvířata, pro která nemají dočasku nebo umístění, musí vrátit bohužel nazpět.to je neskutečně smutné. Jsou tam veterináři, přece by zvířeti neublížili. Vědí nejlépe, kdy nejdříve po kastraci mohou zvíře vypustit. Co je na tom horšího než psi celoživotně uvázaní na řetězech s drátem již skoro vrostlým do masa? viděla jste ty fotky? jak vůbec můžete pochybovat o pomoci těchto lidí. Vždyť oni ta zvířata zachraňují!

Byla u toho moje blízká kamarádka, slovenská novinářka, před asi dvěma lety, udělala fotky a je pravda, co jsem napsala. A netvrďte mi, že ti psi jsou v dobrém stavu - budou podvyživení, nemocní, bázliví, začervení - a tohle šup na stůl a pod nůž a jak jsem napsala, do 24 hodin v některých případech šup do osady zpátky. Sami to psali na svém FB, škoda, že jsem si neudělala screeny. Dále mi netvrďte, že "záchranáři" vědí, kdy psa po kastraci pustit, to bych se musela smát, podívejte se například na TT. Vím, co píšu, stojím si za tím a záchranu zvířat si představuji o dost jinak, už se v tom pár let angažuji, nežádám o příspěvky veřejnosti a snažím se, aby se těm zvířatům opravdu pomohlo. Takže opakuji - budu podporovat jen seriozní a znalé zařízení, určitě ne tuto organizaci.

Měla jsem psy s obojky vrostlými do krku, měla jsem psy, kteří byli na 1/3 své váhy, psy zraněné a nemocné. A když je hodíte zpět do osady, skončí opět na řetězu s drátem kolem krku. Takže argumentace, že kastrace není horší než toto je argument - koukni, oni jsou ještě horší... to není argument v záchraně zvířat, i když je oblíbený.

13.5.2016 15:23
fram

XXX.XXX.70.158

Dokud nebude zákon, který zamezí tomu, aby si každý, komu je zvíře odebráno, pořídil jiné- tak jsou tyhle akce jen kapičkou v moři. Jsou různé případy, kdy je odebrané velké množství psů z množíren - shánějí se dočasky pro stará a nemocná zvířata a množitelka si o dvě vsi dál mne ruce, protože jí akorát ubyla práce zbavit se "nevýdělečných psů". Tohle je to samé v bledězeleném

13.5.2016 15:29
scylla

XXX.XXX.150.32

fram napsal(a):
Dokud nebude zákon, který zamezí tomu, aby si každý, komu je zvíře odebráno, pořídil jiné- tak jsou tyhle akce jen kapičkou v moři. Jsou různé případy, kdy je odebrané velké množství psů z množíren - shánějí se dočasky pro stará a nemocná zvířata a množitelka si o dvě vsi dál mne ruce, protože jí akorát ubyla práce zbavit se "nevýdělečných psů". Tohle je to samé v bledězeleném

Je to ještě horší. Ti psi bývají opravdu týraní, bojí se, utíkají, koušou, jsou ve velkém stresu. "Záchranáři" je nabízejí s citovým vydíráním - on byl chudinka týraný, dejte mu ten nejlepší domov a tak dále..., hodní lidé, většinou neznalí a nezkušení (zkušený člověk si takového psa vezme málokdy, protože ví, do čeho jde) si ho vezmou, nevědí, jak se k takovému pejskovi chovat, někdy to jde, někdy ne a pes i člověk jsou ve stresu a nevědí, co jeden s druhým. Nemůže nikdo spasit svět, tady je psů, co hledají domov dost. Kdyby se každý dobře postaral o to, co má v možnostech, bylo by to lepší než takovéhle akce. Protože bez legislativy a její vymahatelnosti se s tím stejně nic nezmění.

13.5.2016 19:11

S adopcemi nesouhlasím. Útulky v ČR praskají ve švech a spousta útulkáčů tímto přišla o šanci dostat se ven. Situace v osadách je šílená, ale já radši podpořím psy, z nichž většina je produktem našich množitelů. Ať už tupců, co svůj krok nedomyslí, nebo zmetků, co množí cíleně kvůli výdělku.

13.5.2016 19:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
S adopcemi nesouhlasím. Útulky v ČR praskají ve švech a spousta útulkáčů tímto přišla o šanci dostat se ven. Situace v osadách je šílená, ale já radši podpořím psy, z nichž většina je produktem našich množitelů. Ať už tupců, co svůj krok nedomyslí, nebo zmetků, co množí cíleně kvůli výdělku.

Budu tady za hnusnou, ale pro mnoho těch psů by byla milosrdná injekce lepší než kastrace a vrácení zpět. Nebo převezení zuboženého ublíženého psa k adopci do Čech. Komu ?

13.5.2016 19:30

Ono je to těžký...myslím, že každý z nás pokud by to bylo v jeho moci, tak zachrání všechny zvířata na světě...srdce mi krvácí jen když si uvědomím kolik týraných chudáků na světě je , ale prostě není v mé moci je všechny zachránit...i kdybych této organizaci poslala milion, tak to prostě problém neřeší...

13.5.2016 19:49

Podle mě kastrace taky zrovna nic moc neřeší. natahají si další. dokonce se občas objeví osada nová. je to tam pravěk. snad si ta organizace nemyslí, že je nebudou týrat dál. ale tu jsme chytří, kdo má nějaké řešení ? já mám, ale nemůžu to publikovat. zákony pro ně neplatí, naše útulky jsou plné, proč pomáhat těm co vlastně pomoc nechtějí.

13.5.2016 22:29
Barbora2

XXX.XXX.241.203

Radeji davam penize tam, kde vidim co se s nimi deje - tzn. rozhodne bliz. Tech zvirat mi je lito, ale prave proto v jakych jsou podminkach mi prijde otresne prijit a kastrovat. Kastraci vnimam jako brutalni zasah do tela zvirete a pokud jsou v takovem stavu, tak je opravdu milosrdnejsi je zabit. Nez vykuchat a tim zabit. Je to ale jen muj pocit.

14.5.2016 06:31

Barbora2 napsal(a):
Radeji davam penize tam, kde vidim co se s nimi deje - tzn. rozhodne bliz. Tech zvirat mi je lito, ale prave proto v jakych jsou podminkach mi prijde otresne prijit a kastrovat. Kastraci vnimam jako brutalni zasah do tela zvirete a pokud jsou v takovem stavu, tak je opravdu milosrdnejsi je zabit. Nez vykuchat a tim zabit. Je to ale jen muj pocit.

Měla jsem fenu kastrovanou ze zdrav. důvodů. Když si představím jakou jsem jí věnovala pooperační péči, nedovedu si představit, že jí jen tak, když se probere z narkozy, hodí zpátky do osady. To jí opravdu můžou rovnou uspat. Zajímalo by mě, jestli někdo dělá statistiku, kolik fen žije ještě rok po kastraci a v jakém jsou stavu.
Jestli se o ty feny někdo dál zajímá.
To by snad bylo užitečnější vyvážet odtamtud děti na pobyty, kde by se učily i zacházet se psy.

14.5.2016 08:16
scylla

XXX.XXX.150.32

Měla jsem fenu kastrovanou ze zdrav. důvodů. Když si představím jakou jsem jí věnovala pooperační péči, nedovedu si představit, že jí jen tak, když se probere z narkozy, hodí zpátky do osady. To jí opravdu můžou rovnou uspat. Zajímalo by mě, jestli někdo dělá statistiku, kolik fen žije ještě rok po kastraci a v jakém jsou stavu.
Jestli se o ty feny někdo dál zajímá.
To by snad bylo užitečnější vyvážet odtamtud děti na pobyty, kde by se učily i zacházet se psy.

Ta zmíněná slovenská novinářka tu statistiku před několika lety udělala a zjistila, že 30% těch "zachraňovaných" psů tu záchranu nepřežilo. Oni se trošku zlepšili, ale ne o moc.

Před časem řešili postoj jednoho ze starostů obcí, které mají na území osadu, jim zakázal vstup do osady s tím, že je lepší ty psy uspat než je jimi nechat "zachraňovat". Udělali z toho velkou aféru. Možná by to bylo dohledatelné na jejich FB stránkách.

14.5.2016 09:02
ivulka2

XXX.XXX.155.174

scylla napsal(a):
Ta zmíněná slovenská novinářka tu statistiku před několika lety udělala a zjistila, že 30% těch "zachraňovaných" psů tu záchranu nepřežilo. Oni se trošku zlepšili, ale ne o moc.

Před časem řešili postoj jednoho ze starostů obcí, které mají na území osadu, jim zakázal vstup do osady s tím, že je lepší ty psy uspat než je jimi nechat "zachraňovat". Udělali z toho velkou aféru. Možná by to bylo dohledatelné na jejich FB stránkách.

Ten starosta měl pravdu... co to muže se psem které je krmen kdoví čím, je začerven, zablešen a je napul divokej udělat to že ho někdo odchytne, vykastruje a vrátí zpět mezi odpadky, špínu. Vystresovaného psa s živou ranou vrátí do smečky která oslabeného jedince ještě zvalchuje...a když ne smečka tak lidi z osady kteří psa s bolákem...asi chovat nebudou.

14.5.2016 09:04
scylla

XXX.XXX.150.32

ivulka2 napsal(a):
Ten starosta měl pravdu... co to muže se psem které je krmen kdoví čím, je začerven, zablešen a je napul divokej udělat to že ho někdo odchytne, vykastruje a vrátí zpět mezi odpadky, špínu. Vystresovaného psa s živou ranou vrátí do smečky která oslabeného jedince ještě zvalchuje...a když ne smečka tak lidi z osady kteří psa s bolákem...asi chovat nebudou.

Kdyby smečka, ale ty stehy jsou výborná hračka pro místní děti....

14.5.2016 09:07
ivulka2

XXX.XXX.155.174

scylla napsal(a):

...to taky a nebudem si dělat iluze jak bude vypadat rána která se bude povalovat ve špíně u psa oslabeného a špatně krmeného.Zhnisané a vyhnisané stehy, infekce.prostě je to prasárna a spíš je pro ně lepši utracení a tvrdej zákaz chovu psu.

14.5.2016 09:09

scylla napsal(a):

I kdyby nebyly stehy hračka pro děti, tak si je fena bez dozoru
( sem tam i pod pečlivým dozorem ) vylíže. A co asi udělají s fenou, které do toho prostředí vyhřeznou vnitřnosti ?

14.5.2016 09:12

Hodně zvažuji kam poslat své peníze. Rozhodně to nejsou ty největší organizace s největší reklamou. Člověkem v tísni počínaje a TT konče. A už vůbec ne na plošné kastrace.

14.5.2016 09:14
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Hodně zvažuji kam poslat své peníze. Rozhodně to nejsou ty největší organizace s největší reklamou. Člověkem v tísni počínaje a TT konče. A už vůbec ne na plošné kastrace.

Pokud chcete dát peníze na něco takového tak asi nejlepši je si vzít nějakeho chudáka z utulku a postarat se o něj, to jsou dobře a cíleně vložené peníze...organizacím a ani těm maličkatým prostě nevěřim.možna tak ještě dobře městem či obcí zpravovanej utulek ale jinak fakt ne

14.5.2016 09:16

Kastrované prý vracejí do osad proto, že by si jinak hajzlíci přivedli jiné psy. jedno mi ale pořád není jasné.
cizího psa chytí a vykastrují.
cizího psa dají do dočasky.
cizího psa dají do adopce.
cizího psa, který tam šíleně trpí ale nemůžou uspat ?

14.5.2016 09:17
scylla

XXX.XXX.150.32

ivulka2 napsal(a):
Pokud chcete dát peníze na něco takového tak asi nejlepši je si vzít nějakeho chudáka z utulku a postarat se o něj, to jsou dobře a cíleně vložené peníze...organizacím a ani těm maličkatým prostě nevěřim.možna tak ještě dobře městem či obcí zpravovanej utulek ale jinak fakt ne

Já už také ne.

14.5.2016 12:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

scylla napsal(a):
Byla u toho moje blízká kamarádka, slovenská novinářka, před asi dvěma lety, udělala fotky a je pravda, co jsem napsala. A netvrďte mi, že ti psi jsou v dobrém stavu - budou podvyživení, nemocní, bázliví, začervení - a tohle šup na stůl a pod nůž a jak jsem napsala, do 24 hodin v některých případech šup do osady zpátky. Sami to psali na svém FB, škoda, že jsem si neudělala screeny. Dále mi netvrďte, že "záchranáři" vědí, kdy psa po kastraci pustit, to bych se musela smát, podívejte se například na TT. Vím, co píšu, stojím si za tím a záchranu zvířat si představuji o dost jinak, už se v tom pár let angažuji, nežádám o příspěvky veřejnosti a snažím se, aby se těm zvířatům opravdu pomohlo. Takže opakuji - budu podporovat jen seriozní a znalé zařízení, určitě ne tuto organizaci.

Měla jsem psy s obojky vrostlými do krku, měla jsem psy, kteří byli na 1/3 své váhy, psy zraněné a nemocné. A když je hodíte zpět do osady, skončí opět na řetězu s drátem kolem krku. Takže argumentace, že kastrace není horší než toto je argument - koukni, oni jsou ještě horší... to není argument v záchraně zvířat, i když je oblíbený.

Hmm, koukám, že píšete podobné věci, které jsem "Kočičímu svět" napsala na "Kočkách". Také se mi ta organizace nelíbí...

14.5.2016 12:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Souhlas!

14.5.2016 12:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Budu tady za hnusnou, ale pro mnoho těch psů by byla milosrdná injekce lepší než kastrace a vrácení zpět. Nebo převezení zuboženého ublíženého psa k adopci do Čech. Komu ?

Ne to není z Vaší strany žádná hnusota. Sice já bych to nezvládla, ale máte plnou pravdu. Zubožená zvířata, navíc oslabená kastrací, dát zpět k trýznitelům?! Injekce z milosti je pro ně to nej, co normální člověk udělá, když člověk - monstrum takto ty nebohé psy a kočky zbědoval!

14.5.2016 12:37
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Podle mě kastrace taky zrovna nic moc neřeší. natahají si další. dokonce se občas objeví osada nová. je to tam pravěk. snad si ta organizace nemyslí, že je nebudou týrat dál. ale tu jsme chytří, kdo má nějaké řešení ? já mám, ale nemůžu to publikovat. zákony pro ně neplatí, naše útulky jsou plné, proč pomáhat těm co vlastně pomoc nechtějí.

Navíc, kdo z vás byl v takové cikánské osadě na východě Slovenska? Já jako mladá holka s dvěma stejně mladými kamarádkami ano. Dodnes nechápu, že jsme to tehdy přežily bez újmy na zdraví. Byly jsme prostě jen dychtivé dobrodružství, takže jsme vždy o prázdninách vlakem vyjely na nějakou neznámou destinaci a také jsme skončily, navíc v době záplav, v romské osadě na východě Slovenska. Jedna z těch mých kámošek - později gynekoložka - mi říkala, že rodila i ženy z tamních slumů - vlastní děti ta romská ženština neuměla spočítat a prý ji dorazila věta:"Paní dochtor, děcek mám moc, a nejaké aj pri tých povodňách uplavalo!" Tam je prostě středověk! Když se neumí chovat k vlastním dětem, co pak ke zvířatům!

14.5.2016 12:44

fikovnice napsal(a):
Navíc, kdo z vás byl v takové cikánské osadě na východě Slovenska? Já jako mladá holka s dvěma stejně mladými kamarádkami ano. Dodnes nechápu, že jsme to tehdy přežily bez újmy na zdraví. Byly jsme prostě jen dychtivé dobrodružství, takže jsme vždy o prázdninách vlakem vyjely na nějakou neznámou destinaci a také jsme skončily, navíc v době záplav, v romské osadě na východě Slovenska. Jedna z těch mých kámošek - později gynekoložka - mi říkala, že rodila i ženy z tamních slumů - vlastní děti ta romská ženština neuměla spočítat a prý ji dorazila věta:"Paní dochtor, děcek mám moc, a nejaké aj pri tých povodňách uplavalo!" Tam je prostě středověk! Když se neumí chovat k vlastním dětem, co pak ke zvířatům!

No hlavně, že si naši romové furt stěžujou jaký jsme tady rasisti (často nás za to kritizuje i svět) a jak se maj blbě...neříkám, že si žijou v palácích, ale co já vím, tak takové osady u nás nejsou.

14.5.2016 12:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

No hlavně, že si naši romové furt stěžujou jaký jsme tady rasisti (často nás za to kritizuje i svět) a jak se maj blbě...neříkám, že si žijou v palácích, ale co já vím, tak takové osady u nás nejsou.

Také myslím... Od mé návštěvy v té úděsné osadě už nějaký čas uběhl...ale nedělám si iluzi, že lidi zvyklí žít staletí takto se s nadšením přestěhovali někam do paneláků. A když náhodou ano, tak všichni víme jak to dopadlo - viz nechvalně proslulé sídliště na východě Slovenska, tuším Sputnik či jak se jmenuje...?

14.5.2016 12:58
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):

A také byly prý dobré dotazy na jméno právě narozeného romského novorozence:"A ja neviem, doma už mame Vinnetúa, Ribannu, Laco? - toho už myslim tiež mame...ako sa volá Váš primár? Rudolf, tak jo budem mať Rudka!" Vždyť to je děs, nezájem, nejvíc mě na tom všem vždy zaujme ta jejich plodnost - a přitom nezájem. Co by mnohé ženy daly za to mít jedno jediné zdravé dítě!

14.5.2016 13:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Také myslím... Od mé návštěvy v té úděsné osadě už nějaký čas uběhl...ale nedělám si iluzi, že lidi zvyklí žít staletí takto se s nadšením přestěhovali někam do paneláků. A když náhodou ano, tak všichni víme jak to dopadlo - viz nechvalně proslulé sídliště na východě Slovenska, tuším Sputnik či jak se jmenuje...?

Anebo spíš jde o sídliště Lunik, omluva za omyl, nevím, co se děje, přestaly mi fungovat všechny vyhledávače - nejede mi Google, tak tady ty různá infa tahám z paměti, ale Sputnik nebo Lunik - prašť jako uhoď!

14.5.2016 13:10
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Nečetla jsem tuto diskuzi důkladně. Ale na ještě jednu věc bych chtěla upozornit, byť se to tu občas objevuje. Adopcemi psů (nebo i koček) z těchto totálně zaostalých krajů (napadá mě třeba i Rumunsko, resp. některé jeho oblasti) vystavujeme naši zemi riziku toho, že sem nataháme nemoci, které jsme úspěšně eradikovali (např. vzteklinu).

14.5.2016 13:12
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Nečetla jsem tuto diskuzi důkladně. Ale na ještě jednu věc bych chtěla upozornit, byť se to tu občas objevuje. Adopcemi psů (nebo i koček) z těchto totálně zaostalých krajů (napadá mě třeba i Rumunsko, resp. některé jeho oblasti) vystavujeme naši zemi riziku toho, že sem nataháme nemoci, které jsme úspěšně eradikovali (např. vzteklinu).

Btw, na "Trubce" je volně dostupný český film "Jehla" - asi před dvěma týdny jsem se na něj podívala po mnoha a mnoha letech. Hrají tam mí oblíbenci - Jana Brejchová a Radek Brzobohatý, ale o to nejde. Je tam dost drsně znázorněno, jak to bylo, když u nás byla vzteklina rozšířena - dost psycho film!

14.5.2016 13:29

fikovnice napsal(a):

Prostě nemůžeme zachránit všechny psy na světě...psy ze romskch osad, rumunské psy, čínské psy určené "na maso", psy ze zemí...navíc v Čechách je i tak dost psích nebožáků, co potřebují pomoc...
A jak tady už někdo psal...než vrátit psa do takových podmínek tak to raději utratit hned na místě...co to má za smysl, nechat psa dál trpět...

14.5.2016 22:08

Nechci se dotknout veterinářů, kteří na tom spolupracují, ale vidím jen jeden důvod proč.

14.5.2016 23:07
tapina

XXX.XXX.227.8

Nechci se dotknout veterinářů, kteří na tom spolupracují, ale vidím jen jeden důvod proč.

Prosím o objasnění.

15.5.2016 06:00
scylla

XXX.XXX.150.32

Bohužel jsou veterináři, kteří žijí v podstatě z toho, že kastrují jak na běžícím páse pro růzmá sdružení za peníze, protože jinak nemají klientelu. Udělají si na těch chudákách praxi a pak nabízejí kastrace ve slevách a tak dál. Je jich dost. Znám jich pár, zatím sem jména psát nebudu, ale bohužel jich není až tak málo. Nemají problém kastrovat štěňata, staré, nemocné psy, psy ve špatné kondici. Zadavatelka prvního příspvěku napsala, že veterinář by zvířeti neublížil. Bohužel, někteří pro prachy cokoli - aplikovat chemické kastrace, injekce na oddálení hárání, alizin a podobné přípravky jim problém nedělá. Dobrých veterinářů je málo.

15.5.2016 06:28
ivulka2

XXX.XXX.155.174

tapina napsal(a):
Prosím o objasnění.

Prachy prachy prachy a opět prachy... veterinářu je moc a tak uchytit se v takovém spolku je výborné korýtko.

15.5.2016 06:34
ivulka2

XXX.XXX.155.174

scylla napsal(a):
Bohužel jsou veterináři, kteří žijí v podstatě z toho, že kastrují jak na běžícím páse pro růzmá sdružení za peníze, protože jinak nemají klientelu. Udělají si na těch chudákách praxi a pak nabízejí kastrace ve slevách a tak dál. Je jich dost. Znám jich pár, zatím sem jména psát nebudu, ale bohužel jich není až tak málo. Nemají problém kastrovat štěňata, staré, nemocné psy, psy ve špatné kondici. Zadavatelka prvního příspvěku napsala, že veterinář by zvířeti neublížil. Bohužel, někteří pro prachy cokoli - aplikovat chemické kastrace, injekce na oddálení hárání, alizin a podobné přípravky jim problém nedělá. Dobrých veterinářů je málo.

Přesně a tak když vidím jak nějaký spolek nabízí k adopci za adopční poplatek 4 měsíční štěně s vyhojenou a jizvou po kastraci...nedávno jsem se setkala s tím že veterinář kastroval háravou fenu hned druhý den po nechtěném nakrytí...A to že se docela začíná rozmáhat kastrace 2-3 měsíčních kotat a štěnat...

15.5.2016 06:48
scylla

XXX.XXX.150.32

ivulka2 napsal(a):
Přesně a tak když vidím jak nějaký spolek nabízí k adopci za adopční poplatek 4 měsíční štěně s vyhojenou a jizvou po kastraci...nedávno jsem se setkala s tím že veterinář kastroval háravou fenu hned druhý den po nechtěném nakrytí...A to že se docela začíná rozmáhat kastrace 2-3 měsíčních kotat a štěnat...

Ano, bohužel je to tak. Veterinářů dbalých etiky a prospěchu zvířat ubývá.

Sledujte ale, kolik lidí se nechává s prominutím oblbovat takovými spolky rádobyzáchranářů, posílá jim peníze a ještě jim tleská. A když zjistí, který vet se toho účastní, leze mu málem někam. Rozumný člověk se takovému veterináři obloukem vyhne.

15.5.2016 07:25
ivulka2

XXX.XXX.155.174

scylla napsal(a):
Ano, bohužel je to tak. Veterinářů dbalých etiky a prospěchu zvířat ubývá.

Sledujte ale, kolik lidí se nechává s prominutím oblbovat takovými spolky rádobyzáchranářů, posílá jim peníze a ještě jim tleská. A když zjistí, který vet se toho účastní, leze mu málem někam. Rozumný člověk se takovému veterináři obloukem vyhne.

Jo stačí na FC jak některé spolky nabízí svoje svěřence... nedávno tam byla zubožená buldočka prostě hnus zvíře které mělo být okamžitě utraceno jen ze slušnosti k němu.Zubožené, staré, vychrtlé zvíře které bylo slepé a v takovém stavu že ani nevstalo.tak ten spolek to samozřejmě zveřejnil, vybral od dárcu prachy a do ubohé fenky pak celé týden řezaly, píchaly... po týdnu uhynula..místo aby toto utrpení zkrátily tak jí ho ještě o týden prodloužil.V poslední době mám pocit že těmto spolkum nejde o záchranu zvířat ale spíš o zviditelnění a o vydělaní peněz, pomoc zvířatum je až na posledním místě.

15.5.2016 08:50
scylla

XXX.XXX.150.32

ivulka2 napsal(a):
Jo stačí na FC jak některé spolky nabízí svoje svěřence... nedávno tam byla zubožená buldočka prostě hnus zvíře které mělo být okamžitě utraceno jen ze slušnosti k němu.Zubožené, staré, vychrtlé zvíře které bylo slepé a v takovém stavu že ani nevstalo.tak ten spolek to samozřejmě zveřejnil, vybral od dárcu prachy a do ubohé fenky pak celé týden řezaly, píchaly... po týdnu uhynula..místo aby toto utrpení zkrátily tak jí ho ještě o týden prodloužil.V poslední době mám pocit že těmto spolkum nejde o záchranu zvířat ale spíš o zviditelnění a o vydělaní peněz, pomoc zvířatum je až na posledním místě.

Mám stejný názor. Někde vezmou psa, vystaví jeho fotky okamžitě s číslem svého účtu a žádají o příspěvky. Pak psa, když to dobře dopadne, kastrovaného prodají za adopční poplatek. A často se setkávám s tím, že nemají vůbec žádné znalosti, jak se starat o nemocného psa nebo psa po operaci, případně o psa týraného.

Nedávno jsem koukala na to, jak žádají peníze pro psa, který se údajně ani neudržel na nohou, že prý potřebuje specielní konservy od veteriáře. U toho fotka psa, totálně vychrtlého, ležíciho na holém betonuv kotci. Když jsem k tomu napsala, co ten pes potřebuje a je to v podstatě zadarmo - deky pod sebe a na sebe, zavodňovat a polohovat - dostala jsem vynadáno, že oni potřebují peníze na ty konservy. Pes po několika dnech umřel.

15.5.2016 08:58
ivulka2

XXX.XXX.155.174

scylla napsal(a):
Mám stejný názor. Někde vezmou psa, vystaví jeho fotky okamžitě s číslem svého účtu a žádají o příspěvky. Pak psa, když to dobře dopadne, kastrovaného prodají za adopční poplatek. A často se setkávám s tím, že nemají vůbec žádné znalosti, jak se starat o nemocného psa nebo psa po operaci, případně o psa týraného.

Nedávno jsem koukala na to, jak žádají peníze pro psa, který se údajně ani neudržel na nohou, že prý potřebuje specielní konservy od veteriáře. U toho fotka psa, totálně vychrtlého, ležíciho na holém betonuv kotci. Když jsem k tomu napsala, co ten pes potřebuje a je to v podstatě zadarmo - deky pod sebe a na sebe, zavodňovat a polohovat - dostala jsem vynadáno, že oni potřebují peníze na ty konservy. Pes po několika dnech umřel.

Jo a jsou i takové které dostanou zdravého očkovaného, odčerveného a dokonce kastrovaného psa a toho obratem nafotí a dodají k němu srdcervoucí příběh o množírně a týrání apak za adopční poplatek 4-5tis ho nabízí...prostě praktiky, vzdělanost a celková korektnost u těchto spolku mizí, neštítí se ničeho je to spíš opravdu jen druhá strana a možná ještě horší než samotní množitelé.

15.5.2016 09:03
davidka

XXX.XXX.14.251

Bohužel mnoho "zachraňovačů" nemá soudnost. Místo aby trochu přemýšleli a týraná zvířata v příšerném stavu nechali bezbolestně utratit, peníze a energii dali tam, kde to má opravdu smysl, vytahují peníze na beznadějné případy. Často ta zvířata jsou pak doživotně na lécích, nikdo si je nevezme domů, takže jsou roky v útulku a ta péče stejně není taková, jaká by měla být. Hlavně že jim zachránili život. Jaká je ale kvalita toho života, o tom už nepřemýšlejí.
S romskými osadami si neporadí ani místní politici, kteří situaci dobře znají, je to boj s větrnými mlýny. Tam by možná pomohla kastrace, ale ne psů a koček.

15.5.2016 09:17

Co se divíte? Vždyť byznys s utrpením vždycky dost vynášel. Ať už jsou to srdceryvné příběhy psů, koček, koní, nebo dětí. Vždycky se najdou lidé, kterým jich bude líto, přispějí na domnělou léčbu či zlepšení životních podmínek, či na činnost spolků, které tyto příběhy vymýšlejí a zveřejňují.

15.5.2016 09:23
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Co se divíte? Vždyť byznys s utrpením vždycky dost vynášel. Ať už jsou to srdceryvné příběhy psů, koček, koní, nebo dětí. Vždycky se najdou lidé, kterým jich bude líto, přispějí na domnělou léčbu či zlepšení životních podmínek, či na činnost spolků, které tyto příběhy vymýšlejí a zveřejňují.

Jo byznys to je jen mi to stále připadá neuvěřitelné že jsou lidi schopni obchodovat s bolestí a že jim to spousta lidí žere a financuje.Zajímalo by mě jak tyto neziskovky hospodaří a jak učtují tyto finance a jak je na tom jejich vedení...a zda je vubec nad nima nějaká kontrola která to hlídá a prověřuje...

15.5.2016 09:38
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Jak to tak čtu, tak to je šílené, ráda bych někomu přispěla, ale opravdu nevím komu, a když to tak čtu, tak asi není sranda najít někoho seriózního. Nebo bych si v budoucnu chtěla vzít nějakého pejska k tomu mému lumpovi, a jak koukám na inzerce, kde furt inzeruje azyl, tak vše taky do roka věku musí jít na kastraci apod,.. Takže je nejlepší vzít si pejska z nějakého prověřeného útulku?

Sam 90210

15.5.2016 10:13
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Páni co se tady člověk nedozví Já znám akorát praktiky TT, nedávno tam měli morčata z množírny či co a hned psali pošlete penízky na účet, pro ty zubožená týraná zvířatka, bude to stát moc penízek, zajímalo by mě jestli je taky nechávali kastrovat Zvířata z osad nezmizí dokud nezmizí osady, to je běh na hoodně dlouhou trať, nejlepší řešení by byla kastrace, ale jak napsala davidka ne psů a koček S kastracemi toulavých zvířat souhlasím, ale ne těch zbídačených, ti tu pooperační péči nepřežijí, smysl to má u těch v jakš takš dobrém stavu, ale kam pak s nima ? Nikdo si je nevezme tak šup zpátky do osady. Má taková "pomoc" vůbec cenu ? Chodí je tam pak kontrolovat jak se rány hojí ? I kdyby si ti lidi v osadách nepořídili zvířata další, tak jim je tam hodí někdo jiný, majitelé se svých zvířat takhle normálně zbavují a je to kolotoč furt dokola. Kam tedy přispívat ? Zařekla jsem se že každý měsíc když v rozpočtu něco zbude, obětuji tisícovku někomu na pomoc, postiženým dětem kterým stát nepřidá ani vindru, útulkům, poslední dobou jsou to hlavně koňské útulky, tam ta péče stojí docela víc než péče o psy, vím o čem mluvím, kamarádka má neofiko takový azyl s 5 týranými koňmi, ale jak tak koukám už můžu čekat že se dozvím i nějakou tu špínu na ně, nebo jak internetem hýbala ta kauza přejeté feny, lidi jim posílali peníze na nového psa a nakonec se ukázalo že ta baba je nějaká podvodnica a psi ji záhadně mizí, člověk už nemůže věřit ničemu.

15.5.2016 10:18
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Andrýsek3 napsal(a):
Jak to tak čtu, tak to je šílené, ráda bych někomu přispěla, ale opravdu nevím komu, a když to tak čtu, tak asi není sranda najít někoho seriózního. Nebo bych si v budoucnu chtěla vzít nějakého pejska k tomu mému lumpovi, a jak koukám na inzerce, kde furt inzeruje azyl, tak vše taky do roka věku musí jít na kastraci apod,.. Takže je nejlepší vzít si pejska z nějakého prověřeného útulku?

Myslím že utulek a hlavně takový který je zpravovaný městem nebo vesnici nikoliv soukromý je dobrá volba.Určitě bych nešla do ruzných spolku které nabízejí na fc a už vubec ne do spolku které chtěji adopční poplatky.

15.5.2016 10:21

Andrýsek3 napsal(a):

Já jsem dřív posílala našemu městskýmu útulku měsíčně menší částku...teď spíš vezmeme nějaký piškoty, deky, kostičky, hračky a jedeme to tam odevzdat...a pak ještě občas vozím jídlo pro kočky jedné staré paní...postupně se ujmula asi pěti handicapovaných kočiček...není žádnej útulek a nedostává žádný dotace, tak se o ně stará jen z důchodu...

Sam 90210

15.5.2016 10:21
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Od koho si vzít tedy zvíře ? Koukejte, ta zvířata z to nemohou, oni neví jestli je "zachránili" TT nebo kastrační program a je jim to fuk.Tady jde především o to zvíře a každá záchrana v podobě nového domova se počítá, akorát bych za to nedávala tisícové sumy za kastraci.tento byznys nechci podporovat.Můj pes už má ty mladické roky za sebou, tak jsem už uvažovala že se po nějakém pracantovi kouknu, ať pak nejsme bez psa, tak se asi zajedu prostě kouknout do nejbližšího útulku smajlík Psů je všude hafo.

15.5.2016 10:24
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Sam 90210 napsal(a):
Páni co se tady člověk nedozví Já znám akorát praktiky TT, nedávno tam měli morčata z množírny či co a hned psali pošlete penízky na účet, pro ty zubožená týraná zvířatka, bude to stát moc penízek, zajímalo by mě jestli je taky nechávali kastrovat Zvířata z osad nezmizí dokud nezmizí osady, to je běh na hoodně dlouhou trať, nejlepší řešení by byla kastrace, ale jak napsala davidka ne psů a koček S kastracemi toulavých zvířat souhlasím, ale ne těch zbídačených, ti tu pooperační péči nepřežijí, smysl to má u těch v jakš takš dobrém stavu, ale kam pak s nima ? Nikdo si je nevezme tak šup zpátky do osady. Má taková "pomoc" vůbec cenu ? Chodí je tam pak kontrolovat jak se rány hojí ? I kdyby si ti lidi v osadách nepořídili zvířata další, tak jim je tam hodí někdo jiný, majitelé se svých zvířat takhle normálně zbavují a je to kolotoč furt dokola. Kam tedy přispívat ? Zařekla jsem se že každý měsíc když v rozpočtu něco zbude, obětuji tisícovku někomu na pomoc, postiženým dětem kterým stát nepřidá ani vindru, útulkům, poslední dobou jsou to hlavně koňské útulky, tam ta péče stojí docela víc než péče o psy, vím o čem mluvím, kamarádka má neofiko takový azyl s 5 týranými koňmi, ale jak tak koukám už můžu čekat že se dozvím i nějakou tu špínu na ně, nebo jak internetem hýbala ta kauza přejeté feny, lidi jim posílali peníze na nového psa a nakonec se ukázalo že ta baba je nějaká podvodnica a psi ji záhadně mizí, člověk už nemůže věřit ničemu.

Smutné je to hlavně proto že lidi tímto otupí a ztratí duvěru a muj nazor je že ti co opravdu pomoc potřebují si o ni nikdy neřeknou, maji hrdost a nebo prostě nemaji jak si o ni říct a ti co se nejvíc ukazují a žádají pomoc nepotřebují a ani si ji nazaslouži.

15.5.2016 10:29
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Já jsem dřív posílala našemu městskýmu útulku měsíčně menší částku...teď spíš vezmeme nějaký piškoty, deky, kostičky, hračky a jedeme to tam odevzdat...a pak ještě občas vozím jídlo pro kočky jedné staré paní...postupně se ujmula asi pěti handicapovaných kočiček...není žádnej útulek a nedostává žádný dotace, tak se o ně stará jen z důchodu...

Jo u nás máme útulek spravovaný městem, teď tam chceme jít i venčit, je to malý útulek, mají pár psů. Tak asi tam přispěji. Díky. Teď jsem koukala na video o těch romských osadách na slovensku, a byly tam nějaký holky z tohoto programu. "jeden den je odvezeme na místo kastrace, druhý den je vykastrujeme, a třetí den je dovezeme zpět" No fuj. Nejsem nijak striktně proti kastracím, ale v tomhle případě, teda ano, ty zvířata jsou v hrozném stavu. Člověk by je nejradši vzal všechny domu, chuděrky.

15.5.2016 10:40
Kočičí svět

XXX.XXX.245.218

Vidím, že už jste to tady všichni odsoudili. Ptala jsem se na to přímo organizace a kopíruju některé věty: "Ano je pravda, že fenky vracíme 24 hodin po operaci zpět. Naši doktoři kastrují formou miniřezu, kdy má rána velikost do 2 cm... touto metodou se kastruje po celém světě v problémových lokalitách, bohužel v tomto je Česko strašně pozadu" "Psi po operaci samozřejmě dostanou ATB, na akci býváme nejméně 4 dny, takže kdyby byl nějaký problém po operaci, tak o něm víme. Do osad jde vždy nějaké sdružení co je poblíž na kontrolu a do ted nemáme potvrzený jediný úhyn psa kterého jsme kastrovali"

A jak píše organizace, pokud nechcete přispět, tak nepřispívejte. Jenže s každou březostí stoupá počet týraných zvířat. Ti cigánští hlupáci se nezmění a bude to jen horší, a budou na to doplácet pouze a jen zvířata, ale my to můžeme změnit. Ovšem pokud budeme chtít. Kdo máte doma jen jednoho psa nebo kočku? Kdo máte domek? Můžete si určitě dovolit ještě jedno zvířátko. Ale jelikož máte pohodlí, máte plný zadek, proč byste se starali, že? Věty typu, že nemůžeme zachránit celý svět, je jen výmluva. Než abychom se tady hádali, prosím alespoň šiřte tuto organizaci at najde domov co nejvíce psů a zvířat. Kdyby se jich mělo odebrat jen 20 z 50, je to úspěch.

Sam 90210

15.5.2016 10:49
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Je fakt že já doma se skoro 200 hlavým stádem ovcí,16ks krav, skoro 100 ks drůbeže a 30 králíků, málem bych zapomněla na užovku a krajtu a potkany a myši, s tím jedním psem a kočkou docela zaostávám a to mám ještě čas vysedávat na ifauně bye bye.

15.5.2016 10:58
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Kočičí svět napsal(a):
Vidím, že už jste to tady všichni odsoudili. Ptala jsem se na to přímo organizace a kopíruju některé věty: "Ano je pravda, že fenky vracíme 24 hodin po operaci zpět. Naši doktoři kastrují formou miniřezu, kdy má rána velikost do 2 cm... touto metodou se kastruje po celém světě v problémových lokalitách, bohužel v tomto je Česko strašně pozadu" "Psi po operaci samozřejmě dostanou ATB, na akci býváme nejméně 4 dny, takže kdyby byl nějaký problém po operaci, tak o něm víme. Do osad jde vždy nějaké sdružení co je poblíž na kontrolu a do ted nemáme potvrzený jediný úhyn psa kterého jsme kastrovali"

A jak píše organizace, pokud nechcete přispět, tak nepřispívejte. Jenže s každou březostí stoupá počet týraných zvířat. Ti cigánští hlupáci se nezmění a bude to jen horší, a budou na to doplácet pouze a jen zvířata, ale my to můžeme změnit. Ovšem pokud budeme chtít. Kdo máte doma jen jednoho psa nebo kočku? Kdo máte domek? Můžete si určitě dovolit ještě jedno zvířátko. Ale jelikož máte pohodlí, máte plný zadek, proč byste se starali, že? Věty typu, že nemůžeme zachránit celý svět, je jen výmluva. Než abychom se tady hádali, prosím alespoň šiřte tuto organizaci at najde domov co nejvíce psů a zvířat. Kdyby se jich mělo odebrat jen 20 z 50, je to úspěch.

Psi v osadách zmiznou pouze až zmiznou tyto osady samé, takto prostě je a nezachrání to an pokud se z tama vezne většina psu.
Jako veterinární technik vím jak vypadá kastrace a vím jaké jsou techniky a taktéž mam představu jak to vypadá, po kastraci.A budme rádi že v tomto je česko pozadu o prvenství v něčem takovém snad nestojíme.

15.5.2016 11:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Kočičí svět napsal(a):

Mluví z vás naprostá nezkušenost a naprostá naivita. Organizace vám může nakecat naprosto cokoli a oni seriozní opravdu nejsou. Viděla jsem na vlastní oči fotky fenek s rozšklebenou ranou a s vnitřnostmi venku. Fakt si myslíte, že to přežily?

Vaše útočení je ubohost a hodně vypovídá o vás a vašem IQ, nezlobte se. Až vrazíte do pomoci psům a kočkám tolik času a soukromých peněz jako já, pak si na mě otvírejte pusu, ale do té doby to fakt neberu.

15.5.2016 11:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kočičí svět napsal(a):

Musím reagovat .

Upřímně, co je Vám a Vám podobným do toho, kolik má kdo doma zvířat, jestli má domek, jestli si může dovolit další zvíře, jestli má pohodlí a plný zadek?
Abych mluvila za sebe - já mám převzít zodpovědnost za někoho jiného? Notabene za nepřizpůsobivé z jiného státu?
Kde to jsme?

Až do teď mi byl Československý kastrační program jedno, nesouhlasím s metodami, ale je to každého věc, peníze jsem neposlala.
Teď jste se Vy postaral/a/i/y o to, že budu šířit, ale to, co jste nám tady sdělil/a/i/y Vy osobně.

" Kdo máte doma jen jednoho psa nebo kočku? Kdo máte domek? Můžete si určitě dovolit ještě jedno zvířátko. Ale jelikož máte pohodlí, máte plný zadek, proč byste se starali, že? Věty typu, že nemůžeme zachránit celý svět, je jen výmluva."

Za mne - to jste jim fakt "pomohl/a/i/y"

15.5.2016 11:10

Kočičí svět napsal(a):

I když to považujete za výmluvy, je to prostě fakt - nemůžeme zachránit celý svět. Každý, kdo má nějakou kačku nazbyt a chce pomoci trpícím, si vybírá. Já přispěju jen tam, kde za prvé věřím, že to má smysl, a za druhé věřím, že se mnou darované finanční prostředky dostanou opravdu na místo určení. A když už přispívám, tak je to v mé vlasti, a tou je ČR. Neřeším problémy ve světě. Pokud bych si brala psa z útulku, nebude to pes ze Slovenska, a už vůbec za něj nevydám někde uvedených 4- 5 tisíc adopčního poplatku. Každá pomoc má své meze.

Snaha tohoto programu a spousty dalších je stejná, jako zachraňování dětí v Africe. Po staletí se dožívali dospělosti jen zlomky narozených. Díky pomoci vyspělých zemí se dožívá dospělosti mnohem více jedinců, kteří plodí další potomky, kterých se opět dožívá dospělosti více jak v minulosti, Afrika je přelidněná, nestačí uživit všechny a nastává hlad. A místo přirozené redukce populace nastupuje opět pomoc z vyspělých zemí a tak to jde dokola, až se masy Afričanů pohnuly a vyrazily do Evropy...

15.5.2016 11:12
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Kočičí svět napsal(a):

Ještě dodatek kastrace formou miniřezu...musím se zasmát ano provádí se ale v ordinaci s vybavením a musí ´být kvalitní a zkušený veterinář a takové vám nebude v kastračním programu lítat v polních ordinacích v cikánských osadách takové to nemá zapotřebí.

15.5.2016 11:40

ivulka2 napsal(a):
Ještě dodatek kastrace formou miniřezu...musím se zasmát ano provádí se ale v ordinaci s vybavením a musí ´být kvalitní a zkušený veterinář a takové vám nebude v kastračním programu lítat v polních ordinacích v cikánských osadách takové to nemá zapotřebí.

Laparoskopická kastrace? http://www.veterinarnicentrum.cz/index.php?nid=10909&lid=cs&oid=2589701.

15.5.2016 11:49
scylla

XXX.XXX.150.32

Fiona.Praha napsal(a):
Musím reagovat .

Upřímně, co je Vám a Vám podobným do toho, kolik má kdo doma zvířat, jestli má domek, jestli si může dovolit další zvíře, jestli má pohodlí a plný zadek?
Abych mluvila za sebe - já mám převzít zodpovědnost za někoho jiného? Notabene za nepřizpůsobivé z jiného státu?
Kde to jsme?

Až do teď mi byl Československý kastrační program jedno, nesouhlasím s metodami, ale je to každého věc, peníze jsem neposlala.
Teď jste se Vy postaral/a/i/y o to, že budu šířit, ale to, co jste nám tady sdělil/a/i/y Vy osobně.

" Kdo máte doma jen jednoho psa nebo kočku? Kdo máte domek? Můžete si určitě dovolit ještě jedno zvířátko. Ale jelikož máte pohodlí, máte plný zadek, proč byste se starali, že? Věty typu, že nemůžeme zachránit celý svět, je jen výmluva."

Za mne - to jste jim fakt "pomohl/a/i/y"

Všechny tyto organizace jednají skoro stejně: o zvířata jde až za egem a za penězmi. Jakmile je neobdivujete a nesolíte prachy, máte tlustý zadek a nic pro zvířata neděláte. Je to jak ze stránek Lásky ke zvířatům, Toulavých tlapek a dalších podobných. Jak není po jejich, je to špatně a kdo nejde s nimi, jde proti nim. Jak za komoušů.

15.5.2016 11:54
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Laparoskopická kastrace? http://www.veterinarnicentrum.cz/index.php?nid=10909&lid=cs&oid=2589701.

Ano jedna se o tuto metodu ale na tu je potřeba vybavení a taky zkušeneho doktora a pochybuji že s tímto vybavením bude nějaký dobrý a zkušený vet běhat v cikanských osadách..

15.5.2016 11:56
scylla

XXX.XXX.150.32

ivulka2 napsal(a):
Ano jedna se o tuto metodu ale na tu je potřeba vybavení a taky zkušeneho doktora a pochybuji že s tímto vybavením bude nějaký dobrý a zkušený vet běhat v cikanských osadách..

Tohle nebyl kastrační program, ale jedno sdružení před asi rokem nabízelo kastrace útulkáčů a vesnických psů s pojízdnou ordinací jako praxi studentům veteriny. Doufám, že k tomu nedošlo.

15.5.2016 12:00
ivulka2

XXX.XXX.155.174

scylla napsal(a):
Tohle nebyl kastrační program, ale jedno sdružení před asi rokem nabízelo kastrace útulkáčů a vesnických psů s pojízdnou ordinací jako praxi studentům veteriny. Doufám, že k tomu nedošlo.

Vubec bych se nedivila pokud by právě tento ČS kastrační program byl postaven právě na těchto studentech veteriny jelikož jsou nejlevnější...a pokud ne přímo na studentech tak na čerstvě vylíhnutých s ještě mokrým diplomem.

15.5.2016 12:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Jen pro srovnání - ceny (třeba kastrace)

JIHLAVA
http://www.veterinarnicentrum.cz/index.php?nid=10909&lid=cs&oid=2606475

MB
http://www.bonavet.cz/images/stories/cenik_ukonu-leden_2015.pdf
- za kolik vykastrují asi tady ? Nezapomeňte vše započítat !
Snad to s vámi nesekne...

Sam 90210

15.5.2016 12:16
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

"Můžete si určitě dovolit ještě jedno zvířátko. Ale jelikož máte pohodlí, máte plný zadek, proč byste se starali, že?"
Hele a není na tom taky trochu něco ? Lidi jsou strašně fixovaní na své pohodlí a strašně shnili. Přijdou z práce, sednout na gauč a celý zbytek dne čumí na bednu. Není to trochu nuda ? Proč si místo přehrávání seriálů pořád dokola a dokola neadoptují raději psa, nezačnou ho cvičit, chodit s ním a toulky a trochu ten život prožiji? A když už si pořídí psa tak to musí být malé modní plemeno co nepotřebuje moc péče a má ho soused ale já ještě ne, proč to nemůže být první malý vořech z útulku ? Venčí se doma na psí WC aby páníček nemusel hnout zadkem a jít s ním ven, nakonec se stejně páničkovi nechce po něm uklízet a aby měl doma byteček jako ze škatulky bez jediného chlupu psa daruje z "nedostatku času". Jasně proč by se měl člověk namáhat ještě se psem když bez něj bude mít víc času hnít na gauči.. -_-.

15.5.2016 12:40

Také nejsem proti kastracím...je mi líto těch psů, co se sice vykastrují (což beru jako plus), ale vrátí do prostředí, kde teda rozhodně nemaj na rúžích ustláno.
Ano asi bych klíďo uživila jednoho až dva psy navíc, ale vím sama jaké mám limity a že dva psi jsou max...zase pokud najdu bezprizorní zvíře tak rozhodně nepředávám útulku (zatím tedy dva psi, ke kterým se podařilo najít páníky-prostě jen utekli a kočičky co nám někdo naházel do zahrady...ty tedy vypiplám a najdu jim domov, jednou to byl irský setr, trvale zavřený v kotci, kde jsem přemluvila majitele aby mi ho dal...dávala jsem ho dohromady přes tři měsíce a pak mu taky našla nový domov...ale nemůžu suplovat nezodpovědnost všech lidí na svět...

kočičísvět:
Ti cigánští hlupáci se nezmění a bude to jen horší, a budou na to doplácet pouze a jen zvířata, ale my to můžeme změnit.

Přesně jak píšete "ti hlupáci se nezmění" zachráníte jedno zvíře a oni si místo něho pořídí dva další...jsem na zvířata velká cíťa, ale ani kdybych si domu vzala 50 psů, tak to tam nespasím...dalších např 70 je nahradí...
Prosím tak nás neberte jako necity, ale tam to opravdu nějaké kastrace nezachrání...myslíte si snad, že k jejich "už kastrovaným" zvířatům, žádná nekastrovaná nepřibudou? Já tedy ne...

15.5.2016 12:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Sam +
Chceš psa z útulku ?
Nikdo ti nebrání !
Neraď druhým, jak mají žít !

Sam 90210

15.5.2016 12:47
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

rapotacka11 napsal(a):

Sam +
Chceš psa z útulku ?
Nikdo ti nebrání !
Neraď druhým, jak mají žít !

Mám psa z ulice a uvažuji nad pořízením dalšího z útulku, neradím druhým jak mají žít to je jen taková úvaha

Sam 90210

15.5.2016 12:53
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Ale myslím že když je člověku jednou darován život, měl by ho prožít lépe než prosedět a k tomu pomoci utrápené dušičce taky není na škodu.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2016 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

No se zveri zaostavam. S 11 hroznysi v terarkach v byte 1+1, jezkem, sebou a ditetem si sem nacpu jeste psa kocku a idealne i papouska smajlík 20dnu v mesici jsem 12h v praci. To by se to chlupate zviratko melo skvele smajlík
Hlodavci zachraneni z mnoziren... Kdyz budete o necem vedet sem s tim. Miminka jsou pri chuti porad a nestacim shanet smajlík
Zviratum pomaham ve vlastni rezii a peci. Zanedbanych a tyranych hadu jsem tu mela nekolik, ted uz jen jednoho. Holt nezachranuju chlupace kterym ppmaha s prominutim kazdy ale zamerim se spis tam kde to lidi ani netrkne hned ze to zvire tyrane je a ze u tech plazu je toho taky hafo. Jen se tolik nemluvi o tom neb nebehaj po ulici smajlík takze ne neprispeju na prapodivny organizace radsi zas poridim domu nejakeho takovehleho chudacka. Vypiplam z nejhorsiho a poslu dal uz v solidnim stavu.

15.5.2016 13:09

Sam 90210 napsal(a):
"Můžete si určitě dovolit ještě jedno zvířátko. Ale jelikož máte pohodlí, máte plný zadek, proč byste se starali, že?"
Hele a není na tom taky trochu něco ? Lidi jsou strašně fixovaní na své pohodlí a strašně shnili. Přijdou z práce, sednout na gauč a celý zbytek dne čumí na bednu. Není to trochu nuda ? Proč si místo přehrávání seriálů pořád dokola a dokola neadoptují raději psa, nezačnou ho cvičit, chodit s ním a toulky a trochu ten život prožiji? A když už si pořídí psa tak to musí být malé modní plemeno co nepotřebuje moc péče a má ho soused ale já ještě ne, proč to nemůže být první malý vořech z útulku ? Venčí se doma na psí WC aby páníček nemusel hnout zadkem a jít s ním ven, nakonec se stejně páničkovi nechce po něm uklízet a aby měl doma byteček jako ze škatulky bez jediného chlupu psa daruje z "nedostatku času". Jasně proč by se měl člověk namáhat ještě se psem když bez něj bude mít víc času hnít na gauči.. -_-.

Ano a taky mám jeden prázdný byt, nechápu proč si tam nevezmu 2,3 bezdomovce, nebo snad migranty ?
Nemáte aspoň volný pokoj? Proč si tam nevezmete aspoň jednoho mlaďocha, kterého v 18 ti vykopli z děcáku a on neví, co se životem?
Nezlobte se, ale z cikánských osad bych vybrala trpící, zubožené psy a ty uspala. Ti. co to zvládají, ať tam zůstanou.
Bídy je na světě opravdu moc a celý svět nespasíme.

15.5.2016 13:12
Kočičí svět

XXX.XXX.245.218

Sam 90210 napsal(a):
Ale myslím že když je člověku jednou darován život, měl by ho prožít lépe než prosedět a k tomu pomoci utrápené dušičce taky není na škodu.

Konečně někdo, kdo uvažuje jako já. Hned je člověku lépe, když na to není sám!

15.5.2016 13:13

Kočičí svět napsal(a):
Konečně někdo, kdo uvažuje jako já. Hned je člověku lépe, když na to není sám!

A nezletilého migranta už doma máte ? Ne ? Tak aspoň děcko z té cikánské osady ? nebo ti netrpí ?

15.5.2016 13:14
Kočičí svět

XXX.XXX.245.218

Ano a taky mám jeden prázdný byt, nechápu proč si tam nevezmu 2,3 bezdomovce, nebo snad migranty ?
Nemáte aspoň volný pokoj? Proč si tam nevezmete aspoň jednoho mlaďocha, kterého v 18 ti vykopli z děcáku a on neví, co se životem?
Nezlobte se, ale z cikánských osad bych vybrala trpící, zubožené psy a ty uspala. Ti. co to zvládají, ať tam zůstanou.
Bídy je na světě opravdu moc a celý svět nespasíme.

Ano, nespasíme, když se touto větou bude každý vymlouvat...

15.5.2016 13:16
Kočičí svět

XXX.XXX.245.218

A nezletilého migranta už doma máte ? Ne ? Tak aspoň děcko z té cikánské osady ? nebo ti netrpí ?

Ne, ti netrpí. Ti jediné, co pociťují, je zlo a nenávist.

15.5.2016 13:21
Andrýsek3

XXX.XXX.4.230

Kočičí svět napsal(a):
Ne, ti netrpí. Ti jediné, co pociťují, je zlo a nenávist.

Aha..a malýho černouška hladovyho taky? Víte kolik lidí a zvířat na svete trpi? A vy podporujete ty, co do tech zvirat jeste říznou...Radši si vemte domu 10 psu z utulku..nebo jste snad moc pohodlna?

15.5.2016 13:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

ivulka2 napsal(a):

Vím o kom mluvíte, sama od nich mám doma 2 psy brané jako štěnda a sdílím jejich nabídky.

Souhlasím, že ne u všech jejich záchran s tím souhlasím, že to zvíře radši rovnou neuspí (viz tahle buldočka, kde bylo od prvního pohledu jasné, že by byla nejlepší poslední injekce; začátkem tohoto roku to Bristol - HW, který měl nádor žaludku a nechali ho týden zvracet i přes silné léky, aby pak sám odešel v okamžiku, kdy už zvracel i krev... taky to dle mého měli ukončit dříve). Nicméně sleduji je už přes 5 let a tohle byly 2 nejhorší případy, které jim prošly rukama...na druhou stranu si vzali na dočasnou péči např.3 psy z útulku v Olomouci, kde o ně nebyl zájem a do pár měsíců byli všichni umístění.

Právě dík tomu, že jsou hodně známí jim hodně lidí přispívá, takže já svou pomoc směřuji do menších útulků, kde o nich moc slyšet není. Nicméně dál jim fandím a pokud v budoucnu budou mít v nabídce pejska, jež nás zaujme, velice ráda se na ně zase obrátím. :)

PS: Třeba takové Toulavé tlapky, Home4pets, apod. "profláknuté" organizace jsem nikdy nepodpořila a nepodpořím, právě pro jejich chování..

15.5.2016 13:22
scylla

XXX.XXX.150.32

Kočičí svět napsal(a):
Ano, nespasíme, když se touto větou bude každý vymlouvat...

Nejste náhodou z TT?

Sam 90210

15.5.2016 13:25
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

To je zas o něčem jiném Lidi si můžou pomoci sami, většina z nich má ruce, nohy, sil na přechod Evropy očividně dost, mohou pracovat proč bych jim měla pomáhat když to nepotřebují ? Zvířata si sama nepomohou, do jejich situace je dostal povětšinou člověk, nemocná zbídačená zvířata uspat, pro ně je to méně utrpení ale proč nepomoci těm životaschopným ? Raději než koupím psa od množitele nějakého adoptuji, nespasím tím svět ale jeho ano, profituji z toho jak já tak to zvíře a navíc má dušička pokoj.

15.5.2016 13:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

Andrýsek3 napsal(a):

Osobně nejradši přispívám přímo krmivem, dekami, apod. kde víte, že to opravdu dostanou psi a kočky, kterým je to určeno. :) Plus osobní přispění peněz na umisťovacích výstavách, kdy mi daný človíček z útulku/depozita prostě sedne.

Já radši podporuji soukromá depozita, útulky, apod. které mají transparentní účet (! to mi přijde dneska jako samozřejmost) a které to vše táhnou ze svého - tj. z darů. Státní/obecní útulky dotuje stát, takže tam nouzi o krmení, apod. nemají. I když samozřejmě pokud byste měla nejblíž ten, tak tam klidně můžete zajet a něco jim přinést. Za mě hodně dělá i komunikace se lidmii tam - tam, kde jsou rádi, že pomůžete a chvilku se s vámi zapovídají než někde, kde přeberou jen dar a nazdar. Jasný, práce tam mají hodně, ale ono stačí prohodit pár vět a omluvit se, že toho mají hodně a ne dělat "mrtvýho brouka".

Pokud Vás nějaký pejsek zaujme, doporučuju se na něj dojet podívat, vzít si ho na zkušební procházku a uvidíte. Co se týče kastrací nedivím se tomu, ač u fenek jsem na vážkách dík většímu zásahu do organismu... fenu máme z depozita ještě se smlouvou, kde měla jen zákaz reprodukce. Pejska jsme si brali už s povinností kastrovat do věku 18 měsíců (a dali to tam dík tomu, že si někdo od nich adoptoval čubinu a pak ji nechal nakrýt a divil se, že nejsou nadšení, když jim poslal foto štěňat. ). A jak to jinak ohlídat než u štěňat povinná kastrace do určitého věku či kastrace u dospělých?

15.5.2016 13:38
scylla

XXX.XXX.150.32

lavacca napsal(a):
Osobně nejradši přispívám přímo krmivem, dekami, apod. kde víte, že to opravdu dostanou psi a kočky, kterým je to určeno. :) Plus osobní přispění peněz na umisťovacích výstavách, kdy mi daný človíček z útulku/depozita prostě sedne.

Já radši podporuji soukromá depozita, útulky, apod. které mají transparentní účet (! to mi přijde dneska jako samozřejmost) a které to vše táhnou ze svého - tj. z darů. Státní/obecní útulky dotuje stát, takže tam nouzi o krmení, apod. nemají. I když samozřejmě pokud byste měla nejblíž ten, tak tam klidně můžete zajet a něco jim přinést. Za mě hodně dělá i komunikace se lidmii tam - tam, kde jsou rádi, že pomůžete a chvilku se s vámi zapovídají než někde, kde přeberou jen dar a nazdar. Jasný, práce tam mají hodně, ale ono stačí prohodit pár vět a omluvit se, že toho mají hodně a ne dělat "mrtvýho brouka".

Pokud Vás nějaký pejsek zaujme, doporučuju se na něj dojet podívat, vzít si ho na zkušební procházku a uvidíte. Co se týče kastrací nedivím se tomu, ač u fenek jsem na vážkách dík většímu zásahu do organismu... fenu máme z depozita ještě se smlouvou, kde měla jen zákaz reprodukce. Pejska jsme si brali už s povinností kastrovat do věku 18 měsíců (a dali to tam dík tomu, že si někdo od nich adoptoval čubinu a pak ji nechal nakrýt a divil se, že nejsou nadšení, když jim poslal foto štěňat. ). A jak to jinak ohlídat než u štěňat povinná kastrace do určitého věku či kastrace u dospělých?

Naštěstí jsou tyhle smlouvy a podmínky nevymahatelné. Hodně lidí si psa kvůli této podmínce nevezme a já jim to schvaluji.

15.5.2016 13:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

scylla napsal(a):
Naštěstí jsou tyhle smlouvy a podmínky nevymahatelné. Hodně lidí si psa kvůli této podmínce nevezme a já jim to schvaluji.

No, i to je možnost, samozřejmě... ale zas těch psů je tolika, že klidně můžou jít pro psa ze státního útulku, kde je většina nekastrovaných a ani tu kastraci nemají jako podmínku...

Je teda fakt, že já bych u feny taky hodně přemýšlela, zda jít do podmínky kastrace... u psa ne, tam jsem měla jasno hnedka, že kastrovat budeme a bylo mi jedno, zda to má i jako podmínku adopce či ne. Ale u psů -kluků je to prostě menší operac, u feny zvlášť větší je to zátěž větší a hlavně riziko inkontinence... nevím, nevím no...

15.5.2016 13:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):

Měl by ho prožít tak, jak to cítí sám.
Většina lidí má zodpovědnost nejen za sebe, ale i za svá zvířata a proto si jich pořídí jen tolik, kolik chce a zvládá. A pokud chce, někde pomáhá.

Možná Vám nedochází, že za peníze, které jsem si vydělala (nikdo mi je nedal a nedá), jsem si pořídila bydlení a proto teď rozhoduji o tom, jestli se na tom svém gauči budu válet sama bez chlupů, nebo se zvířaty a jakými.
A peníze, které bych darovala, jsou mé peníze, které jsem se rozhodla nespotřebovat sama a tak je chci darovat tam, kde si myslím, že jsou platné - což u udržování nemocných zvířat na životě za každou cenu, není.

15.5.2016 14:33
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

scylla napsal(a):

Takže, když toho psa nakonec nevykastruji, tak na mě nemůžou? Ale to jsou zase tahanice ne? A v útulcích, taky jsou podmínkou kastrace, nebo záleží jak který..?

Sam 90210

15.5.2016 14:45
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Já když si za své těžce vydělané peníze pořizovala gauč, koupila jsem i vysavač s tím že při běžném úklidu ten gauč taky vysaji, nebo prostě a jednoduše jsem psa naučila chodit do pelechu a ne na gauč;) A kdybych se měla vybrat mezi pár minutami času které strávím vysáváním nebo svým čtyř nohým přítelem, vyberu si psa, však mi ruka neupadne. Máte pravdu každý si volí jaký život prožije, nevím jsem asi divně vychovaná ale mě by život na gauči prostě nestačil..

15.5.2016 14:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

lavacca napsal(a):

Děkuji za odpověď, s pořízením dalšího psa, to je fakt do budoucna, nejprve musím pořádně vychovat tu potvoru, co teď mám. Jinak ještě jsme říkala, že bych se ujala, nějakého darovaného "z rodinných důvodů", často sjíždím inzerce, a je jich tam hafo, nebo štěně křížence zadarmo, aspoň jedna dušička, která neskončí v útulku. Když už jsem svou nevzdělaností podpořila "chov" bez PP (ne teda množku), tak chci alespoň dát nějaký psí dušičce možnost prožít hezký život. Jinak samozřejmě už poučená čistokrevného s PP, ale další adept bude asi nějaký takový psisko.
Je mi z toho tématu úplně smutno, ještě jak jsem se podívala na to video, člověk by je nejraději zachránil všechny.

15.5.2016 15:01
balisek

XXX.XXX.131.211

"Kdo máte doma jen jednoho psa nebo kočku? Kdo máte domek? Můžete si určitě dovolit ještě jedno zvířátko. Ale jelikož máte pohodlí, máte plný zadek, proč byste se starali, že? Věty typu, že nemůžeme zachránit celý svět, je jen výmluva."

Mám a budu mít jen takový počet zvířat, o jaký se umím kvalitně postarat z hlediska času, peněz i prostoru. Nepotřebuji se na nic vymlouvat, jelikož na rozdíl od Vás nevidím žádné hrdinství v tom, že si natahám domů hafo bezprizorních psů nebo koček!

Sam 90210

15.5.2016 15:07
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuji za odpověď, s pořízením dalšího psa, to je fakt do budoucna, nejprve musím pořádně vychovat tu potvoru, co teď mám. Jinak ještě jsme říkala, že bych se ujala, nějakého darovaného "z rodinných důvodů", často sjíždím inzerce, a je jich tam hafo, nebo štěně křížence zadarmo, aspoň jedna dušička, která neskončí v útulku. Když už jsem svou nevzdělaností podpořila "chov" bez PP (ne teda množku), tak chci alespoň dát nějaký psí dušičce možnost prožít hezký život. Jinak samozřejmě už poučená čistokrevného s PP, ale další adept bude asi nějaký takový psisko.
Je mi z toho tématu úplně smutno, ještě jak jsem se podívala na to video, člověk by je nejraději zachránil všechny.

Taky uvažuji pořízení dalšího hafana, mám křížence, jako mladý byl dost hyperaktivní takže všechno v klidu stíhal, naháněl a pod.Měl dost energie. Dnes už pomalu stárne a tolik nestíhá, takže také koukám po útulcích i depozitech kde z adopci nechtějí 4-5 tisíc, myslím že když si pořídíte psa z darování je to skoro to samé jako z útulku, mnohdy na tom ti psi taky nejsou nějak extra dobře psychicky/fyzicky :/.

15.5.2016 15:27
ainu

XXX.XXX.200.132

scylla napsal(a):

Dobrý den Scyllo, nemáte někde link na ten průzkum slovenské novinářky?

15.5.2016 15:58
scylla

XXX.XXX.150.32

ainu napsal(a):
Dobrý den Scyllo, nemáte někde link na ten průzkum slovenské novinářky?

Psala o tom v novinách a mluvilo se o tom ve slovenském rozhlase tehdy, o linku nevím.

15.5.2016 16:22
ainu

XXX.XXX.200.132

scylla napsal(a):
Psala o tom v novinách a mluvilo se o tom ve slovenském rozhlase tehdy, o linku nevím.

Tak alespoň název novin, článku, nebo jméno novinářky. Mne by ten článek dost zajímal...

15.5.2016 16:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

Sam 90210 napsal(a):
Taky uvažuji pořízení dalšího hafana, mám křížence, jako mladý byl dost hyperaktivní takže všechno v klidu stíhal, naháněl a pod.Měl dost energie. Dnes už pomalu stárne a tolik nestíhá, takže také koukám po útulcích i depozitech kde z adopci nechtějí 4-5 tisíc, myslím že když si pořídíte psa z darování je to skoro to samé jako z útulku, mnohdy na tom ti psi taky nejsou nějak extra dobře psychicky/fyzicky :/.

Těch soukrom. útulků/ nezisk.organizací, co chtějí za adopci psa 4-5 tisíc tolika není ("vyhlášený" je tím home4pets).

Státní útulky většinou chtějí 300-600, -. Soukromé 500-1500, - (a za 1500, - máte již komplet očkování, odčervení, kastraci, odblešení, čip). Takže suma sumárum pokud byste si to nechali dělat sami, tak jste tam za víc než těch 1500, -, takže s touto výši poplatku problém nemám. ;).

Sam 90210

15.5.2016 16:35
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

lavacca napsal(a):
Těch soukrom. útulků/ nezisk.organizací, co chtějí za adopci psa 4-5 tisíc tolika není ("vyhlášený" je tím home4pets).

Státní útulky většinou chtějí 300-600, -. Soukromé 500-1500, - (a za 1500, - máte již komplet očkování, odčervení, kastraci, odblešení, čip). Takže suma sumárum pokud byste si to nechali dělat sami, tak jste tam za víc než těch 1500, -, takže s touto výši poplatku problém nemám. ;).

Taky ne, těch 1500 je v pohodě, u nás v nejbližším útulku chtějí myslím jen 500, ale všimla jsem si právě inzerátů home4pets.

15.5.2016 17:59

balisek napsal(a):
"Kdo máte doma jen jednoho psa nebo kočku? Kdo máte domek? Můžete si určitě dovolit ještě jedno zvířátko. Ale jelikož máte pohodlí, máte plný zadek, proč byste se starali, že? Věty typu, že nemůžeme zachránit celý svět, je jen výmluva."

Mám a budu mít jen takový počet zvířat, o jaký se umím kvalitně postarat z hlediska času, peněz i prostoru. Nepotřebuji se na nic vymlouvat, jelikož na rozdíl od Vás nevidím žádné hrdinství v tom, že si natahám domů hafo bezprizorních psů nebo koček!

Máte úplně pravdu. Pak člověk potkává po městě soucitné ženské, se kterými vláčí na vodítku 4,5 psů a ony jsou přesvědčené, jak jsou šlechetné a cítí se ublíženě, že mají problémy se sousedy, okolojdoucími...atd. A ony jen podlehly vyděračským způsobům podobných organizací.
A někdy jedí s těmi psy suché rohlíky, protože jim nezbývá na kvalitní stravu ani pro psy ani pro sebe.
Mám jednoho psa, mám dost síly na péči o něj, dost peněz na kvalitní péči o něj. Dost lásky pro něj a dost starostí s ním. A opravdu nechci dalšího psa jen proto, že ho někdo vytáhl z cikánské osady, nechal si za to zaplatit a teď citově vydírá.

15.5.2016 20:01

Kdo máte doma jen jednoho psa nebo kočku? Kdo máte domek? Můžete si určitě dovolit ještě jedno zvířátko. Ale jelikož máte pohodlí, máte plný zadek, proč byste se starali, že? Věty typu, že nemůžeme zachránit celý svět, je jen výmluva. {/i

tak to je tady na PSÍ DISKUZI docela mimo mísu...většina lidí, zde má i více než jednoho psa, často i jiná zvířata...spousta lidí má křížence nebo si vzala psa z útulku...takže o tom pohodlí a líným zadku by to chtělo vykládat někde, kde psi nemají...třeba na diskuzním fóru maminek..každé správné dítě by přeci mělo vyrůstat se psem...
Jak už zde mnozí psali..mám dva psy..velký..nejsem žádnej milionář a pokud nechci krmit marketovkama, tak si prostě víc psů nepořídím...taky musím mít rezervu na veta, kdyby se něco stalo nebo pes potřeboval dlouhodobou léčbu...taky musím počítat s tím, že já nebo manžel můžem přijít o práci...nebo na nás může padnout invalidita...prostě mám tolik zvířat, kolik vím, že jsem schopná obstarat kdyby se stalo cokoliv...a nemusím pak dávat inzeráty typu "z rodinných důvodů...z důvodu stěhování...daruji psa...to bych svým věrným duším nemohla udělat...a co potom, když budu mít 5,6,7...psů tak s nima pak udělám co?
Vím, že to tady vypadá jako, že jsme necitelní...ale není to tak...opravdu ne...jen už více přemýšlíme nad tím, kde má nějaká pomoc smysl...

15.5.2016 20:56
balisek

XXX.XXX.131.211

Ad Sardullah: "Takže o tom pohodlí a líným zadku by to chtělo vykládat někde, kde psi nemají...třeba na diskuzním fóru maminek..každé správné dítě by přeci mělo vyrůstat se psem..."

...

Proč psa vnucovat někomu, kdo ho nechce? V ČR je stejně víc psích domácností než je zdrávo. A dítě spokojeně vyroste i bez psa...

15.5.2016 21:09

balisek napsal(a):
Ad Sardullah: "Takže o tom pohodlí a líným zadku by to chtělo vykládat někde, kde psi nemají...třeba na diskuzním fóru maminek..každé správné dítě by přeci mělo vyrůstat se psem..."

...

Proč psa vnucovat někomu, kdo ho nechce? V ČR je stejně víc psích domácností než je zdrávo. A dítě spokojeně vyroste i bez psa...

No myslela jsem to ironicky...

15.5.2016 21:20
balisek

XXX.XXX.131.211

Tak to se omlouvám, dnes jsem nějaká méně chápavá. smajlík

16.5.2016 01:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Přes všechny příspěvky zde uvedené, včetně několika mých - tady i na "Kočkách" - chci ale stejně napsat něco, nad čím teď už nějakou chvíli přemýšlím: a to zastat se paní s nickem "Kočičí svět". Vím, že to myslí dobře. A tak, i když já osobně zmiňované společnosti přispívat nebudu, tak stejně kvituji to, když chce dělat něco užitečného pro zvířata. A veskrze špatná snad ta neziskovka (nebo co to je) nebude. Teda alespoň v to chci doufat...

16.5.2016 08:48
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Jsem zadavatelka tohoto tématu. Vidím, že skoro nikdo mě absolutně nepochopil. Ozývají se tady jen samí mým názorem "ublížení", kteří již mají 2 nebo více zvířat. Však jsem psala o těch, co mají jedno zvíře nebo žádné. I zde se projevil český národ, viz příspěvek "s gaučem". Materialismus, pohoda, přepych. Jak je možné, že člověk, který je sám, má 4 zvířata, plat 15 tisíc, platí hypotéku, bydlí sám a přežije? a rodiny, kde jsou členové 2, jsou podnikatelé, nebo mají přinejmenším dohromady nějakých 30-40 tisíc, všude se staví samé domy s velkými zahradami, jedna rodina má 4 auta a nemohou si dovolit 2 zvířata? To jsou jen samé kecy. Na cigarety, zbytečné oblečení a dovolené u moře, to ano. Na to je peněz dost. Ale to, že je tam v osadě celoživotně uvázaný pes, v létě v zimě, bez vody, hladový, nemocný, umírající bolestí, kdy mu drát postupně uřezává hlavu od zbytku těla, tomu nikdo nepomůže. A nebo zvířata z útulku, to je jedno, jestli by si vzal z osady nebo z útulku. Český národ je fakt hnusný. Nikdo z vás se prostě neumí vžít do té bolesti a utrpení těch zvířat, protože ty příspěvky, co tu píšete, to jsou prostě jen výmluvy. Místo, aby se chovatelé zvířat semkli a společně pomohli, tak je tady opak, každý se jen naštve.Když si nemůžete další zvíře dovolit, tak to tady nemusíte oznamovat. Pak se přidávají další a vznikne z toho to, co vzniklo. Na začátku prosba o záchranu týraných zvířat a 90% příspěvků je, že pomáhat nebudou a ještě mi vynadáte, co to po vás chci. To snad není možné. Chovatel a milovník zvířat má vypadat úplně jinak. Pomáhat nejen svému zvířeti ale i ostatním, když tu možnost má. A pokud nemá, tak ať šíří dál problém zvířat v romských lokalitách a třeba se najde někdo, kdo zvířátko odtamtud vezme.

16.5.2016 09:04
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Kočičí svět napsal(a):
Jsem zadavatelka tohoto tématu. Vidím, že skoro nikdo mě absolutně nepochopil. Ozývají se tady jen samí mým názorem "ublížení", kteří již mají 2 nebo více zvířat. Však jsem psala o těch, co mají jedno zvíře nebo žádné. I zde se projevil český národ, viz příspěvek "s gaučem". Materialismus, pohoda, přepych. Jak je možné, že člověk, který je sám, má 4 zvířata, plat 15 tisíc, platí hypotéku, bydlí sám a přežije? a rodiny, kde jsou členové 2, jsou podnikatelé, nebo mají přinejmenším dohromady nějakých 30-40 tisíc, všude se staví samé domy s velkými zahradami, jedna rodina má 4 auta a nemohou si dovolit 2 zvířata? To jsou jen samé kecy. Na cigarety, zbytečné oblečení a dovolené u moře, to ano. Na to je peněz dost. Ale to, že je tam v osadě celoživotně uvázaný pes, v létě v zimě, bez vody, hladový, nemocný, umírající bolestí, kdy mu drát postupně uřezává hlavu od zbytku těla, tomu nikdo nepomůže. A nebo zvířata z útulku, to je jedno, jestli by si vzal z osady nebo z útulku. Český národ je fakt hnusný. Nikdo z vás se prostě neumí vžít do té bolesti a utrpení těch zvířat, protože ty příspěvky, co tu píšete, to jsou prostě jen výmluvy. Místo, aby se chovatelé zvířat semkli a společně pomohli, tak je tady opak, každý se jen naštve.Když si nemůžete další zvíře dovolit, tak to tady nemusíte oznamovat. Pak se přidávají další a vznikne z toho to, co vzniklo. Na začátku prosba o záchranu týraných zvířat a 90% příspěvků je, že pomáhat nebudou a ještě mi vynadáte, co to po vás chci. To snad není možné. Chovatel a milovník zvířat má vypadat úplně jinak. Pomáhat nejen svému zvířeti ale i ostatním, když tu možnost má. A pokud nemá, tak ať šíří dál problém zvířat v romských lokalitách a třeba se najde někdo, kdo zvířátko odtamtud vezme.

Jste mi zvedla tlak osobo...
Co to máte za oblibu někoho nutit, měnit vlastní život? Děláte tý společnosti akorát špatné jméno, za takový řeči, bych ty organizaci nedala ani halíř, když pominu, co těm chudákům dělají. To vám přijde normální, že podnikatelé a lidé, co jezdí na dovolenou MUSÍ mít psa, nebo kočku nebo pět? Bohužel je mnoho lidí, kteří si psa nakonec z rozmaru pořídí a nestarají se..ten pes je taky chudák a vy by jste ho nacpala všem ať se staraj, jako by to byla naše povinnost zachraňovat slovenský psy. Taky mi je těch psů líto, mám jednoho psa, plánuji v budoucnu druhýho, ale budu se rozhodovat podle sebe, podle toho jaké mám finanční možnosti, časové možnosti, není to o tom si natahat 10 psů do baráku a dobrý zachránila jsem svět. Pohodlí? Je to snad každého věc. Vy máte 3 kočky, tak si vemte ještě dvě, nebo jste snad moc pohodlná? Mají barák,4 auta, velkou zahradu...a to musí mít 2 psy? Ne každý má ke psům vztah, to je dáte každýmu, i když se o ně nebude starat? Co když se mému psu něco stane a já budu muset vyláznout 30 tisíc na operaci, to je jedno, že? Hlavně že budu mít další 3 psy doma..nebudeme mít na jídlo, ale vezmu si je z osady, kde zatím přibyli další čtyři. VRAŤTE SE NOHAMA NA ZEM. Četla jsem diskuzi na kočkách, nutit někoho dávat 20 korun, protože každý na to má...bože, naopak tuto organizaci NIKDY nedoporučím.

16.5.2016 09:16
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Andrýsek3 napsal(a):
Co to máte za oblibu někoho nutit, měnit vlastní život? Děláte tý společnosti akorát špatné jméno, za takový řeči, bych ty organizaci nedala ani halíř, když pominu, co těm chudákům dělají. To vám přijde normální, že podnikatelé a lidé, co jezdí na dovolenou MUSÍ mít psa, nebo kočku nebo pět? Bohužel je mnoho lidí, kteří si psa nakonec z rozmaru pořídí a nestarají se..ten pes je taky chudák a vy by jste ho nacpala všem ať se staraj, jako by to byla naše povinnost zachraňovat slovenský psy. Taky mi je těch psů líto, mám jednoho psa, plánuji v budoucnu druhýho, ale budu se rozhodovat podle sebe, podle toho jaké mám finanční možnosti, časové možnosti, není to o tom si natahat 10 psů do baráku a dobrý zachránila jsem svět. Pohodlí? Je to snad každého věc. Vy máte 3 kočky, tak si vemte ještě dvě, nebo jste snad moc pohodlná? Mají barák,4 auta, velkou zahradu...a to musí mít 2 psy? Ne každý má ke psům vztah, to je dáte každýmu, i když se o ně nebude starat? Co když se mému psu něco stane a já budu muset vyláznout 30 tisíc na operaci, to je jedno, že? Hlavně že budu mít další 3 psy doma..nebudeme mít na jídlo, ale vezmu si je z osady, kde zatím přibyli další čtyři. VRAŤTE SE NOHAMA NA ZEM. Četla jsem diskuzi na kočkách, nutit někoho dávat 20 korun, protože každý na to má...bože, naopak tuto organizaci NIKDY nedoporučím.

To je jen na vás, zda a komu budete přispívat. Závisí to na výchově, povaze a finančních možnostech jedince. Jde tady spíše o zamýšlení a pomoc. Vše jen překrucujete. Nikdo nemluvil o 10 psech. Máte jednoho, co takhle třeba uvažovat ještě o jednom? Odkud ho vzít, abych nějakému chudáčkovi pomohla? Co takhle z romské osady? Ale pokud nemůžete, tak stačí jen sdílet. Věřím, že posílat někam peníze je nedůvěryhodné, nikoho zde jsem nenutila, jen jsem existenci této organizace oznámila, můžete se podívat na fotky z kastračních akcí a buď pomoct (dočaska, adopce, finance, krmivo) nebo jen sdílet. A nebo prostě nekomentovat. Ničíte mi můj záměr, který bohužel nechápete.

16.5.2016 09:20

Uvědomte si koho tu oslovujete. My promlouvat do duše nepotřebujeme. Buďme rádi za názory, které lidé napsali - každý má tolik, kolik zvládne. Snad nechceme Český kastrační program. Kdo má rád Romy ? To je také důvod a já si to přiznám. Proč brát psa odtamtud, když máme dost problémů sami se sebou. Bohužel. Kdybychom byli svatí, budeme si brát ze Slovenska. Dokud budou osady, budou tam tito psi. Že uvolním místo dalšímu, tím se opravdu nic nevyřeší. Vracet je po kastraci zpět, zachraňovat ty co jistě nepřežijí den...jenom se to utrpení prodlužuje. Každá snaha je fajn, jen nám to zrovna říkat nemusíte, směřujte to slovenské vládě a vlastníkům bagrů, buldozerů. Tímhle akorát odradíte ty co přispět chtěli. Obdivuji Váš elán. Vložím ho osobně ale sem, ne tam.
Stejně jako nemám osm dětí, ale jen jedno, které uživím, snad dobře vychovám, tak nemám 3 psy. Nemohla bych říkat s čistým svědomím: mám 3 psy, zachránila jsem je z romské osady, vycházky jim dělám 1348978km denně a jedí kvalitně, to jsem king, lidi, nebuďte svině, zachraňte taky. Zachraňte ? A ty další co přijdou po nich také ?

16.5.2016 09:21
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Kočičí svět napsal(a):
To je jen na vás, zda a komu budete přispívat. Závisí to na výchově, povaze a finančních možnostech jedince. Jde tady spíše o zamýšlení a pomoc. Vše jen překrucujete. Nikdo nemluvil o 10 psech. Máte jednoho, co takhle třeba uvažovat ještě o jednom? Odkud ho vzít, abych nějakému chudáčkovi pomohla? Co takhle z romské osady? Ale pokud nemůžete, tak stačí jen sdílet. Věřím, že posílat někam peníze je nedůvěryhodné, nikoho zde jsem nenutila, jen jsem existenci této organizace oznámila, můžete se podívat na fotky z kastračních akcí a buď pomoct (dočaska, adopce, finance, krmivo) nebo jen sdílet. A nebo prostě nekomentovat. Ničíte mi můj záměr, který bohužel nechápete.

Mám jednoho psa, bydlíme s přítelem v malém bytě (pronájmu) a mám si pořídit dalšího, protože to milion psů na světě potřebuje? Ano další můj pes bude pravděpodobně z útulku (českého!), ale třeba taky další nebude, prootže prostě nebudou podmínky. Nebudu já ani můj pes jíst rohlíky, proto abych si pořídila dalšího. Tak jsem možná moc pohodlná. Nebojte koukala jsem..a NEDOPORUČÍM, NEPŘISPĚJU. To udělám pro někoho jiného. Co vám ničím? Ničíte si to sama, když máte takový názor na tu situaci.

16.5.2016 09:34
Šarina

XXX.XXX.231.146

Kočičí svět napsal(a):

Myslím, že proti vašemu záměru jde především vaše dikce a paušální napadání lidí, kteří mají oprávněné výhrady k plánu tahat k nám týrané psy ze slovenských, rumunských atd. cikánských osad! Nevím, jestli si lidi jako vy plně uvědomují, že ujmout se takového zvířete není jenom "sluníčkový počin", ale fest závazek, který vyžaduje jak zkušenosti (především), tak obvykle i zásadní změnu životního stylu celé rodiny, a často i nejbližšího okolí. Nehledě na to, že každého takto zachráněného psíka či kočku okamžitě nahradí pět dalších, takže to žádné řešení problému není a jenom tady přibývá nekontrolované množství různě socializovaných a bohužel i různě nemocných zvířat.

Pokud má někdo chuť pomoct nechtěnému psovi, je dost možností, jak pomoct našim útulkům, proč si přivážet problémy ze zahraničí? Máme jich tu málo? Je český pes z útulku snad méně hodnotný než ten ze slovenské cikánské osady?

A že to tu lidi komentujou? Jo, milá zlatá, je to tady diskuze, tak se diskutuje...

16.5.2016 09:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Kočičí svět napsal(a):

Zkuste prosím pochopit, že většina lidí tady nebude podporovat tuto formu "záchrany", protože je na hranici týrání těch zvířat. Znovu opakuji - podle fotek a výkřiků této organizace jsou ta zvířata v opravdu katastrofálním stavu. Místo odebrání, odčervení, odblešení, zakrmení a léčby se jim dostane kastrace v tomto zdravotním stavu a vrácení k tyranům. Kde v tom vidíte pozitivum pro to konkrétní zvíře? Chcete nám namluvit, že do dočasek jsou ti psi po karanténě? Je to nesmysl.

Chápu pomoc, která tomu konkrétnímu psovi pomůže k lepšímu životu, ne tuto činnost.

16.5.2016 09:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Kočičí svět napsal(a):

Měla byste vyhledat zřejmě odbornou pomoc.

16.5.2016 10:05

Andrýsek3 napsal(a):

16.5.2016 10:13
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Andrýsek3 napsal(a):

Souhlas jen mě napadlo...pokud bych každe organizaci která si řekne dala 20 kč...tak v podstatě zachráním svět alle sama se svojema psama chcípnu hladem a někd pod mostem.pokud teda někdo nevytvoří další neziskovku pro moji záchranu

16.5.2016 10:14
conie

XXX.XXX.206.202

Kočičí svět napsal(a):

Mám přesně tolik psů i koček, kolik chci, zvládnu vychovat a poskytnout jim vše potřebné. Nenechám si nic nutit nějakým demagogem. Nebudu prostě řešit problémy za někoho jiného, kdo o to ani nestojí - každý je zodpovědný za každé zvíře, které si pořídí, proč tady lidem vnucujete jakousi kolektivní odpovědnost všech soucitných, inteligentních a odpovědných lidí za jednání té opačné části společnosti? Celá rodina máme rádi zvířata a dělá pro ně hodně. Nepotřebuji zde vypisovat co, kdy, kde a jak, to je naše věc. Ale nepomáhám a nebudu pomáhat nesmyslným akcím nezodpovědných organizací. Jděte se už navážet do někoho jiného na jiné fórum, tady už jste svou organizaci znemožnila dostatečně.

16.5.2016 10:15

Kočičí svět napsal(a):

Proč si nevezmete všechna ta zubožená zvířata, z cikánských osad, bez základních návyků, nemocná, sama? Proč nevyděláváte dost na to, abyste je uživila?
Jak si dovolujete odsuzovat lidi, kteří si nechtějí tato zvířata vzít a pečovat o ně? Kdo si myslíte, že jste?
Divím se, že se před vámi zde lidé v podstatě omlouvají, a uvádějí kolik mají zvířat a odkud, protože vám do toho nic není. Je to každého věc jak si chce svůj život prožít a s kým.

16.5.2016 10:36

Kočičí svět napsal(a):

A co je vaším záměrem? Donutit lidi, aby adoptovali výhradně z romských osad? Podpořila jste někdy nějaký český útulek? Byla jste vůbec někdy v nějakém? Myslíte, že u nás jsou útulkáči vysmátí a vlastně se mají dobře, takže nepotřebují, aby si je někdo vzal domů? Jestli se někdy stane zázrak a legislativa vyřeší množství nechtěných psů a útulky budou prázdné, potažmo nebudou, budiž, můžeme pomáhat jinde.
Místo bezohledného a útočného prosazování názoru, že prioritní nárok na záchranu mají psi z romských osad ze zahraničí, radši zvedněte pozadí a udělejte si výlet po našich útulcích. A když už se o psy v nich nepostaráte, tak je nějakou formou podpořte. A v nejlepším případě se zabývejte řešením příčin, ne následků, to je totiž bez konce.

16.5.2016 10:45
Šarina

XXX.XXX.231.146

Český národ je fakt hnusný.

Hlavně tady vykřikujte, jací jsou Češi hnusný národ! ¨
Ona ta zvířata totiž ve velkém zachraňují Slováci, Poláci, Maďaři, Rusové, Němci... Italové... Francouzi... taky Argentinci, Kanaďané, Japonci, Číňani, Indové... jenom ti hnusní Češi, za které se vy tak stydíte, furt nic...
Člověk, který si neváží svého národa, neváží si sebe.

Osobo, je mi z vás zle. Pokud jste chtěla lidi odradit, tak tady se vám to fakt povedlo.

16.5.2016 10:58

Šarina napsal(a):
Český národ je fakt hnusný.

Hlavně tady vykřikujte, jací jsou Češi hnusný národ! ¨
Ona ta zvířata totiž ve velkém zachraňují Slováci, Poláci, Maďaři, Rusové, Němci... Italové... Francouzi... taky Argentinci, Kanaďané, Japonci, Číňani, Indové... jenom ti hnusní Češi, za které se vy tak stydíte, furt nic...
Člověk, který si neváží svého národa, neváží si sebe.

Osobo, je mi z vás zle. Pokud jste chtěla lidi odradit, tak tady se vám to fakt povedlo.

16.5.2016 11:04
scylla

XXX.XXX.112.64

Kočičí svět napsal(a):

Ale chápeme: chcete vytáhnout z lidí co nejvíc peněz a další podpory pro nedůvěryhodnou organizaci. Nezapomeňte pak ty zachráněné psy prodat za adopční poplatek.,.

16.5.2016 11:17
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Abych to uvedla na pravou míru, já nejsem členem té organizace. Jen už o ní dlouho vím a chci ji šířit za účelem hledání nového domova týraným zvířatům z romských osad. Tak tady ze mě nedělejte zrůdu, která se chce snad nad touto situací obohatit, když s organizací nemám nic společného. A pokud bych Vás tady prosila, abyste přispěli na český útulek, reakce by byly naprosto totožné. Ti, kteří nemocným zvířatům pomohou novým domovem nebo sdílením nový domov zajistí, těm děkuji a na ostatní kašlu. Nemá to cenu, na shledanou necitové.

16.5.2016 11:37
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

ivulka2 napsal(a):
Souhlas jen mě napadlo...pokud bych každe organizaci která si řekne dala 20 kč...tak v podstatě zachráním svět alle sama se svojema psama chcípnu hladem a někd pod mostem.pokud teda někdo nevytvoří další neziskovku pro moji záchranu

Ano, je toho hodně co bych dodala např..Si asi kočičí svět neuvědomuje, že postarat se o normálního, zdravého psa, které máme doma od štěněte není úplně pro každého, natož si vzít psa z takových podmínek, s pochroumaným psychickým i fyzickým zdraví. Pro jednoho zachráněného si připravit tisíce na veterinu a proč si vlastně nevzít alespoň tři takové psy. Jaký jsme to necitové, ti co nemají ke zvířatům vztah a mají 4 auta a velkou zahradu a prostě si nevezmou dva zubožené psy ze slovenska. Kolik vám je kočičí světe? Takový naivní člověk, snad ani nemlže být dospělý..

16.5.2016 11:40
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Kočičí světe máte psa? Asi ne, že? Umíte si představit, že pes potřebuje zaměstnání, výcvik, vybudovat důvěru a ne, že si ho vezmu domů a konec? Lidi, jsou rádi, když dají i tomu jednomu vše co potřebuje..Ono s kočkama se to mluví jinak, že? Ono s nima nemusíte běhat minimálně 3krát denně ven, kde se musí umět chovat, a pak když to zvládnete s jedním, tak si vzít druhého? Ale vy by jste je nacpala všem, vždyt o nic nejde, jen budete mít doma 2 nemocný asociály.. jak jednoduché.

16.5.2016 11:43
scylla

XXX.XXX.150.32

Kočičí svět napsal(a):
Abych to uvedla na pravou míru, já nejsem členem té organizace. Jen už o ní dlouho vím a chci ji šířit za účelem hledání nového domova týraným zvířatům z romských osad. Tak tady ze mě nedělejte zrůdu, která se chce snad nad touto situací obohatit, když s organizací nemám nic společného. A pokud bych Vás tady prosila, abyste přispěli na český útulek, reakce by byly naprosto totožné. Ti, kteří nemocným zvířatům pomohou novým domovem nebo sdílením nový domov zajistí, těm děkuji a na ostatní kašlu. Nemá to cenu, na shledanou necitové.

Tak nejen, že jste agresivní a naivní, ale ještě předpovídáte budoucnost? Já například přispívám podle možností českému i slovenskému útulku, ale takovému, který je seriozní, opravdu pomáhá a s prostředky nakládá racionálně. Což se o té vaší organizaci říct při nejlepší vůli nedá.

16.5.2016 11:45

Kočičí svět napsal(a):

Máte dost pokřivený a negativistický pohled na svět. Na podzim byla někde zveřejněna žádost o podporu malého útulku, jehož provozovatelka nedělá žádné promo a jen se pečlivě stará o zvířata. Příznivci prosili o staré deky apod. na zimu s poznámkou, že v útulku budou vděčni vlastně na cokoliv vč. venčení pejsků. Bez žádných vyděračských fotek a příběhů, jen se stručným popisem reality. Naopak se pak komentovalo v pozitivním duchu, co se podařilo a jak je príma třeba jen vyvenčit psa, nebo pomazlit čičinu. Nikdo nepípnull nic proti, spousta lidí se naopak vrhla prohrabat skříně, jestli doma něco najdou a matně si pamatuji, že dost lidí se chystalo na osobní návštěvu.

16.5.2016 12:32
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Máte dost pokřivený a negativistický pohled na svět. Na podzim byla někde zveřejněna žádost o podporu malého útulku, jehož provozovatelka nedělá žádné promo a jen se pečlivě stará o zvířata. Příznivci prosili o staré deky apod. na zimu s poznámkou, že v útulku budou vděčni vlastně na cokoliv vč. venčení pejsků. Bez žádných vyděračských fotek a příběhů, jen se stručným popisem reality. Naopak se pak komentovalo v pozitivním duchu, co se podařilo a jak je príma třeba jen vyvenčit psa, nebo pomazlit čičinu. Nikdo nepípnull nic proti, spousta lidí se naopak vrhla prohrabat skříně, jestli doma něco najdou a matně si pamatuji, že dost lidí se chystalo na osobní návštěvu.

Myslíte, že ty fotky z odebíracích akci na Slovensku jsou podvrh? Už jste se tam dívala? Oni zveřejňují také fotky krmiv, které dostanou od dárců. To je zpětná vazba pro dárce, aby věděli, že krmivo opravdu došlo tam, kam mělo. Tohle by měly dělat všechny útulky, buď napsat na webovky, co dostali nebo formou fotky. Taky jsem si všimla, že pokud se zveřejňují jména dárců, připspívá kdekdo, jen aby byl obdivován. Fotky nejsou vyděračské. Je to způsob, jak dutým lidem ukázat, že je třeba pomoci. Nic vám nebrání v osobní návštěvě romských lokalit a v poslání dek, dezinfekčních prostředků nebo krmiv. Lidé nemusejí pomáhat jen finančně. Já bych taky nezaslala více než 50 Kč. Zato bych neměla problém poslat jednou za rok krmivo za 200 Kč - zde máte jistotu, že váš dar zužitkuje zvíře. Taky jsem byla v útulku. Psi jsou sice zavření v kotcích, žadoní o společnost, skáčou, kvičí, vyjou, ale mají co jíst, zdravotně jsou fyzicky v dobrém stavu a v dobu, kdy jsem tam byla já, bylo tam i dalších nejméně deset lidí, kteří přišli psy vyvenčit. Takže zase tak hrozné jako v romských lokalitách to fakt nebylo.

16.5.2016 12:34
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

scylla napsal(a):
Tak nejen, že jste agresivní a naivní, ale ještě předpovídáte budoucnost? Já například přispívám podle možností českému i slovenskému útulku, ale takovému, který je seriozní, opravdu pomáhá a s prostředky nakládá racionálně. Což se o té vaší organizaci říct při nejlepší vůli nedá.

To je v pořádku, že přispíváte. To jste člověk s dobrou povahou. Nikdo už po vás nechce, abyste financovala další organizace. Nemusíte se hned naštvávat, jsou další lidé, kteří by mohli finančně, dočaskou nebo adopcí přispět. A opakuji, že to není "moje" organizace.

16.5.2016 12:39
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Kočičí svět napsal(a):
Myslíte, že ty fotky z odebíracích akci na Slovensku jsou podvrh? Už jste se tam dívala? Oni zveřejňují také fotky krmiv, které dostanou od dárců. To je zpětná vazba pro dárce, aby věděli, že krmivo opravdu došlo tam, kam mělo. Tohle by měly dělat všechny útulky, buď napsat na webovky, co dostali nebo formou fotky. Taky jsem si všimla, že pokud se zveřejňují jména dárců, připspívá kdekdo, jen aby byl obdivován. Fotky nejsou vyděračské. Je to způsob, jak dutým lidem ukázat, že je třeba pomoci. Nic vám nebrání v osobní návštěvě romských lokalit a v poslání dek, dezinfekčních prostředků nebo krmiv. Lidé nemusejí pomáhat jen finančně. Já bych taky nezaslala více než 50 Kč. Zato bych neměla problém poslat jednou za rok krmivo za 200 Kč - zde máte jistotu, že váš dar zužitkuje zvíře. Taky jsem byla v útulku. Psi jsou sice zavření v kotcích, žadoní o společnost, skáčou, kvičí, vyjou, ale mají co jíst, zdravotně jsou fyzicky v dobrém stavu a v dobu, kdy jsem tam byla já, bylo tam i dalších nejméně deset lidí, kteří přišli psy vyvenčit. Takže zase tak hrozné jako v romských lokalitách to fakt nebylo.

Tak teda nevím všechny napadáte že jsou pohodlní a nepřispívají a ted tu napíšete že nemáte problém jednou za rok poslat krmivo za 200 kč...to je hodně chudé dárek, to si těch pejsku moc neceníte.

16.5.2016 12:40

Kočičí svět napsal(a):

Jednou za rok krmivo za 200, -? To jste tedy pěkný škrt!

16.5.2016 12:42
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Jednou za rok krmivo za 200, -? To jste tedy pěkný škrt!

Tolik hukotu pro 200 kč za rok

16.5.2016 12:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Kočičí svět napsal(a):
To je v pořádku, že přispíváte. To jste člověk s dobrou povahou. Nikdo už po vás nechce, abyste financovala další organizace. Nemusíte se hned naštvávat, jsou další lidé, kteří by mohli finančně, dočaskou nebo adopcí přispět. A opakuji, že to není "moje" organizace.

Nečekám na vaše hodnocení. Kdo vám dal právo hodnotit ostatní lidi? Kde berete tu drzost? Tohle mě odrazuje od spolupráce s různými spolky, tahle nadřazenost, arogance a moralizování a pak se ukáže nepřipravenost, neznalost, neschopnost. Už na mě raději nereagujte, prosím vás. Je mi z vás a vám podobných špatně.

16.5.2016 12:43

ivulka2 napsal(a):
Tolik hukotu pro 200 kč za rok

Přesně

16.5.2016 12:55

Kočičí svět napsal(a):

Viděla jste včera na ČT1 v pořadu 168 hodin reportáž o množírnách...ČESKÝCH MNOŽÍRNÁCH, vidíte že i v čechách máme mega trpících psů...kdo bude zachraňovat tyhle chudáky...asi pro změnu slováci, když my si vezmeme psy ze slovenských romských osad...

Nenapadejte nás tady...psi trpí na celém světě...myslím, že mnohým z nás tady krvácí srdce, jen když na to pomyslí (mě alespoň ano )...ale jak už zde mnozí psali...vzít týranýho nemocnýho ubožáka...vykastrovat ho...a šoupnout ho druhý den zpátky...mi přijde prasárna na entou ...ono snaha se určitě cení, ale zamyslela jste se nad tím vy? Jak se cítí takový "zachráněný pes"...doprčic, proč, když už je pes z osady pryč, tak proč se tam vrací, proč se raději nedají peníze na zřízení útulku pro tyto psy...kde je daj dohromady a i kdyby se nenašel nový páník tak budou žít alespoň trochu slušně...a nebo proč tedy fenu opravdu raději neuspí...
Chápete co se vám snažíme říct my? Že to co dělá tato organizace (byť možná s dobrým úmyslem) těm psům VŮBEC nepomůže...prosím zamyslete se nad tím, vžijte se do kůže nemocné týrané feny, která projde kastrací a je hozena zpět do toho utrpení...na to chcete finančně přispívat, to mi netvrďte...argument, že se tato fena už nebude množit je lichý oni si pořídí jinou fenu, nekastrovanou...oni štěňata chtějí...jejich děti si s nimi potom hrají...a když odrostou, tak už nikoho nezajímaj...
Najděte seriózní organizaci, která bude tento problém OPRAVDU ŘEŠIT a já pak ráda přispěju, i když si myslím, že tyto apely by měly probíhat na Slovensku...tady v ČR je hodně trpících psů, kteří také potřebují pomoc...

16.5.2016 12:58

A ještě jedna věc...kastrační program tohoto typu mi přijde smysluplný u (jak to nazvat) společenství polodivokých koček...tam kde kočky v určité lokalitě tvoří komunitu...někdy i krmenou lidmi z okolí, tam jsem pro takové kastrace všema deseti...odchytit, vykastrovat a za pár dní vrátit do původního prostředí...to má smysl...alespoň podle mě.

16.5.2016 13:01
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Hm, nádherné reakce. Tak nejprve, že nemáte finance na pomoc jiných zvířat a pak se mi pro dar za 200Kč vysmějete? Dokázali jste jen to, že finančně na tom zase tak špatně nejste, když se Vám 200 Kč zdá málo. Všechny ty komentáře o vás chudých lidech byly tím pádem lež.

16.5.2016 13:03

Kočičí svět napsal(a):

Konkrétně oproti mě jste udělala pro psy v nouzi zatraceně málo na to, jak si dovolujete startovat. Dvakrát jsem měla psy v dočasce čistě na své náklady (a nebyly malé), kdy se hledal nový majitel. Jeden z nich byl špatně, potažmo rizikově umístitelný mladý dobrman, protože útulek zájemce nijak zvlášť nelustroval, vlastně ani nemohl. Dále přispívám materiálně a určitě ne marketovkami za 200 Kč jednou za rok. Nikdy na základě fotek a jakékoliv agresivní kampaně. Vždycky vím, kam a na co podpora konkrétně jde. Jo a do žádné osady nepojedu, starám se totiž o svého psa a těžko ho do takového prostředí vezmu s sebou.

Jen tak mimochodem, zeptejte se nějakého veterináře, jaký má na adopce psů z osad názor. Často tyhle hurá organizace kašlou na zdraví a tahají sem neléčené psy nakažené ne úplně prima nemocemi, které zde nejsou běžné.

16.5.2016 13:04
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Viděla jste včera na ČT1 v pořadu 168 hodin reportáž o množírnách...ČESKÝCH MNOŽÍRNÁCH, vidíte že i v čechách máme mega trpících psů...kdo bude zachraňovat tyhle chudáky...asi pro změnu slováci, když my si vezmeme psy ze slovenských romských osad...

Nenapadejte nás tady...psi trpí na celém světě...myslím, že mnohým z nás tady krvácí srdce, jen když na to pomyslí (mě alespoň ano )...ale jak už zde mnozí psali...vzít týranýho nemocnýho ubožáka...vykastrovat ho...a šoupnout ho druhý den zpátky...mi přijde prasárna na entou ...ono snaha se určitě cení, ale zamyslela jste se nad tím vy? Jak se cítí takový "zachráněný pes"...doprčic, proč, když už je pes z osady pryč, tak proč se tam vrací, proč se raději nedají peníze na zřízení útulku pro tyto psy...kde je daj dohromady a i kdyby se nenašel nový páník tak budou žít alespoň trochu slušně...a nebo proč tedy fenu opravdu raději neuspí...
Chápete co se vám snažíme říct my? Že to co dělá tato organizace (byť možná s dobrým úmyslem) těm psům VŮBEC nepomůže...prosím zamyslete se nad tím, vžijte se do kůže nemocné týrané feny, která projde kastrací a je hozena zpět do toho utrpení...na to chcete finančně přispívat, to mi netvrďte...argument, že se tato fena už nebude množit je lichý oni si pořídí jinou fenu, nekastrovanou...oni štěňata chtějí...jejich děti si s nimi potom hrají...a když odrostou, tak už nikoho nezajímaj...
Najděte seriózní organizaci, která bude tento problém OPRAVDU ŘEŠIT a já pak ráda přispěju, i když si myslím, že tyto apely by měly probíhat na Slovensku...tady v ČR je hodně trpících psů, kteří také potřebují pomoc...

Neviděla jsem ten pořad. Pokud víte o nějaké konkrétní stránce o zbídačených psech z množíren, kteří potřebují aktuálně pomoct, tak dejte odkaz. já se podívám. jinak je to jen chození kolem horké kaše, že někde něco je. nevím, kde, nevím podrobnost, nevím, komu, kam a jak pomoct. já jsem vám aspoň uvedla konkrétní organizaci i link. tak udělejte to samé, třeba je ta vaše organizace lepší.

16.5.2016 13:21
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Kočičí svět napsal(a):
Hm, nádherné reakce. Tak nejprve, že nemáte finance na pomoc jiných zvířat a pak se mi pro dar za 200Kč vysmějete? Dokázali jste jen to, že finančně na tom zase tak špatně nejste, když se Vám 200 Kč zdá málo. Všechny ty komentáře o vás chudých lidech byly tím pádem lež.

Malá arogantní holka co ještě neví co s životem...tolik výsměchu a arogance a napadání pro 200 kč... tolik zbytečného času prosezeného u pc.Respektuji a vážím si těch co opravdu za své a hlavně ve svém volném čase se starají a pomáhají a je jedno kolik dají ale jejich pomoc je smysluplná a bez nadřazenosti..ale tohle co tu předvádíte je spíš ukázka vaší hlouposti a neznalosti věcí ale i života.

16.5.2016 13:24

V aparátu těchto tzv. neziskových organizací se ztrácí nejvíc peněz. Na skutečnou pomoc jde pak jen zlomek darovaných částek... Takže když pomoc, tak přímou konkrétnímu útulku a nejraději v naturáliích.

16.5.2016 13:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Kočičí svět napsal(a):

Moje slovenská kamarádka má takové rčení: "není nad..., kým sa vyvedie a vy ste sa vydarili naozaj".

16.5.2016 13:54
Kočičí svět

XXX.XXX.32.8

Konkrétně oproti mě jste udělala pro psy v nouzi zatraceně málo na to, jak si dovolujete startovat. Dvakrát jsem měla psy v dočasce čistě na své náklady (a nebyly malé), kdy se hledal nový majitel. Jeden z nich byl špatně, potažmo rizikově umístitelný mladý dobrman, protože útulek zájemce nijak zvlášť nelustroval, vlastně ani nemohl. Dále přispívám materiálně a určitě ne marketovkami za 200 Kč jednou za rok. Nikdy na základě fotek a jakékoliv agresivní kampaně. Vždycky vím, kam a na co podpora konkrétně jde. Jo a do žádné osady nepojedu, starám se totiž o svého psa a těžko ho do takového prostředí vezmu s sebou.

Jen tak mimochodem, zeptejte se nějakého veterináře, jaký má na adopce psů z osad názor. Často tyhle hurá organizace kašlou na zdraví a tahají sem neléčené psy nakažené ne úplně prima nemocemi, které zde nejsou běžné.

Víte, já se totiž soustředím na jiný druh zvířat - na kočky. Do těch dávám ročně celkem několik tisíc. Pořídila jsem si 1 kočku, vzala jsem si postupně další 3 nemocné z ulice a ještě krmím několikrát týdně 4 kočky bezdomovce. Máte pravdu, pro psy jsem udělala málo, dělám totiž hodně pro kočky. Na psy sem tam přispěji 50 Kč. Ale i když mám raději kočky, není mi jedno, že někde trpí psi. Za 200 Kč pořídíte i kvalitní granule, i když jen malý balíček.
Další věc, ta organizace nenutí Čechy, aby si brali psy ze Slovenska. To já jsem vás požádala. Ne oni. Na svých fcb stránkách pouze zveřejňují fotky a informace z akcí. Bohužel ty fotky nejsou hezké. Ale musíme se na to dívat, abychom pochopili, že je to skutečné. Já ale věřím, že ten kdo tady nepřidal žádný zbytečný komentář, ten možná již pomohl. Nevěřím, že by na toto fórum chodilo jen těchto 10 lidí, co mě okomentovali. Třeba Vás 10 je proti, ale třeba dalších 20 je pro, jen o tom nevím, protože pomohli skromně, tiše, nenápadně. Stránky Československého kastračního programu mají skoro 16 tisíc příznivců, takže negativní názor nějakých 10 lidí mě fakt nerozhodí.

16.5.2016 14:53

Kočičí svět napsal(a):
Víte, já se totiž soustředím na jiný druh zvířat - na kočky. Do těch dávám ročně celkem několik tisíc. Pořídila jsem si 1 kočku, vzala jsem si postupně další 3 nemocné z ulice a ještě krmím několikrát týdně 4 kočky bezdomovce. Máte pravdu, pro psy jsem udělala málo, dělám totiž hodně pro kočky. Na psy sem tam přispěji 50 Kč. Ale i když mám raději kočky, není mi jedno, že někde trpí psi. Za 200 Kč pořídíte i kvalitní granule, i když jen malý balíček.
Další věc, ta organizace nenutí Čechy, aby si brali psy ze Slovenska. To já jsem vás požádala. Ne oni. Na svých fcb stránkách pouze zveřejňují fotky a informace z akcí. Bohužel ty fotky nejsou hezké. Ale musíme se na to dívat, abychom pochopili, že je to skutečné. Já ale věřím, že ten kdo tady nepřidal žádný zbytečný komentář, ten možná již pomohl. Nevěřím, že by na toto fórum chodilo jen těchto 10 lidí, co mě okomentovali. Třeba Vás 10 je proti, ale třeba dalších 20 je pro, jen o tom nevím, protože pomohli skromně, tiše, nenápadně. Stránky Československého kastračního programu mají skoro 16 tisíc příznivců, takže negativní názor nějakých 10 lidí mě fakt nerozhodí.

Tak si ale zjistěte okolnosti, za kterých je možné si vzít psa, než vypustíte hlášky typu 'proč by si lidé nemohli vzít pár psů nebo nějaké navíc, když jsou finančně zajištěni a mají zahradu'. Když pomineme zdraví, tak psům se musíte věnovat, to opravdu není kočka. Byla jsem i kočkař, tak vím, že není problém mít doma těch koček klidně deset - narozdíl od psa, to je úplně jiná a daleko větší odpovědnost. Nemluvě o adopťáčcích, kteří si s sebou zpravidla nesou mraky psych. problémů, jsou nesocializovaní apod. Jestli si představujete, že si člověk do domácí smečky přivede psa, řekne 'tohle je Punťa, bude tady s námi bydlet, tak se pěkně seznamte, hafani, a buďte na něj hodní, on doteď strašně trpěl', tak jste trochu mimo. To pak 'záchrana' podle vašich představ může být pro psa naopak ještě větší utrpení jako třeba kauza barzojů, které pseudozáchranářky dost pofidérním způsobem rozstrkali diletantům a někteří psi pak díky jejich nevědomosti přišli o život. Takže než se začnete navážet do lidí, něco si o dané problematice nastudujte.

16.5.2016 18:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kočičí svět napsal(a):

Čtu dobře? Vy jste napsala PROSILA?

Jsem nejenom necitelná, ale zřejmě i slepá - prosbu jsem teda nezaznamenala.
Jen urážky, výčitky, jak Vás, Kočičí světe, nikdo nechápe.

A máte recht, uražte se a už sem nechoďte a zkuste "prosit" někde jinde.

16.5.2016 18:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kočičí svět napsal(a):
Neviděla jsem ten pořad. Pokud víte o nějaké konkrétní stránce o zbídačených psech z množíren, kteří potřebují aktuálně pomoct, tak dejte odkaz. já se podívám. jinak je to jen chození kolem horké kaše, že někde něco je. nevím, kde, nevím podrobnost, nevím, komu, kam a jak pomoct. já jsem vám aspoň uvedla konkrétní organizaci i link. tak udělejte to samé, třeba je ta vaše organizace lepší.

Jako že byste v zájmu jiné organizace nastoupila tímhle stylem s žádostí o materiální nebo finanční pomoc na další lidi? Nebo že byste výjimečně poslala svých 200, - za rok jiné organizaci a tím ji spasila?

Šmárjá, snad Vám nikdo žádný odkaz nehodí.

16.5.2016 18:49
lavacca

XXX.XXX.164.49

Už jsem to psala na kočkách - za mě si máme nejdřív udělat pořádek doma a až pak dělat akce ala slovenské romské osady, apod.

Nicméně diskuze byla přínosná - do teď jsem se o ně nezajímala a netušila, že takhle vykastrují a druhý den to zvíře hodí zpět bez doléčení, atd. Tomu říkám "pomoc" za všechny prachy.

Takže za mě ani omylem tuto organizaci nepodpořím a bude-li se o nich někdo někdy bavit, doporučím mu se zaměřit jinam, kde ta pomoc bude mít smysl (protože vykastrovat za x tisíc čubu a pak ji hodit do špíny, kde chytne infekci a uhyne či se s tím bude trápit xx dní, to fakt pomoc není !). Pochopila bych, jak tu někdo zmínil výše, za ty vybrané peníze postavit útulek, psy dát do pořádku - vykrmit, odčervit, oočkovat, pak vykastrovat a zvířatům hledat nový domov. Ale toto ne. A je mi zle z těch veterinářů, kteří se toho účastní...

16.5.2016 18:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kočičí svět napsal(a):

To jsou kydy

Nevadí Vám, že jim děláte ostudu a odrazujete příznivce? Oni to asi ještě nevědí, co? Pak Vám určitě poděkují

16.5.2016 19:00
Barbora2

XXX.XXX.241.203

Mam civavi fenku, kterou jsem zachranila od osudu kotce a plodeni stenat, je povahove lehce labilni, ale makame na tom a vsem je nam fajn.

Ten kdo se na nas podiva, vidi dva hodne vydelavajici lidi, kteri maji 2 kusy modniho plemene.

Vse je o uhlu pohledu, kazdy ma to svoje a kazdy se rozhoduje jak uzna za vhodne. Treba rodina, ktera ma velky dum a jedno dite. To dite muze byt male, s astmatem a nezvladatelny predtim tyrany pes pro ne neni to nejlepsi.

Zdate se mi ponekud demagogicka.

16.5.2016 19:46

scylla napsal(a):
Měla byste vyhledat zřejmě odbornou pomoc.

Stručné a výstižné !

16.5.2016 19:51

Kočičí svět napsal(a):

To je asi jako kdybych vám napsala jak jste nemožná. Staráte se o pár koček a nejste schopná zakoupit si statek ( byť polorozpadlý) a postarat se o pár týraných koní.
Co je vám do toho, jaký kdo má dům, koníčky...atd. Nebo je podle vás povinnost být milovníkem psů. pokud možno pomalu utýraných, po několika operacích, po kastraci inkontinetních atd...Běžte se léčit !

16.5.2016 20:54
balisek

XXX.XXX.131.211

Ollie napsal(a): "Když pomineme zdraví, tak psům se musíte věnovat, to opravdu není kočka. Byla jsem i kočkař, tak vím, že není problém mít doma těch koček klidně deset - na rozdíl od psa, to je úplně jiná a daleko větší odpovědnost.... Jestli si představujete, že si člověk do domácí smečky přivede psa, řekne 'tohle je Punťa, bude tady s námi bydlet, tak se pěkně seznamte, hafani, a buďte na něj hodní, on doteď strašně trpěl', tak jste trochu mimo."

Ollie, jsem současně psí i kočičí. Věřte, že ani koček nemůžete mít doma deset, pokud jim chcete poskytnout odpovídající podmínky. Pominu-li finanční nároky na krmení a veterinární péči (kočky jsou náchylnější k různým onemocněním než psi), hlavním důvodem je kočičí psychika. Zatímco psi jsou smečková zvířata s rozvinutým sociálním chováním, kočka je ze své podstaty solitér a velmi špatně se smiřuje s novými dospělými jedinci ve svém teritoriu.

Z vlastní zkušenosti vím, že se nováček snáze začlení do psí než kočičí smečky. Nemluvě o tom, že v překočkované domácnosti kočky trpí těžkým stresem, co má za následek oslabení imunity a zvýšené riziko nemocí.

16.5.2016 21:14

balisek napsal(a):
Ollie napsal(a): "Když pomineme zdraví, tak psům se musíte věnovat, to opravdu není kočka. Byla jsem i kočkař, tak vím, že není problém mít doma těch koček klidně deset - na rozdíl od psa, to je úplně jiná a daleko větší odpovědnost.... Jestli si představujete, že si člověk do domácí smečky přivede psa, řekne 'tohle je Punťa, bude tady s námi bydlet, tak se pěkně seznamte, hafani, a buďte na něj hodní, on doteď strašně trpěl', tak jste trochu mimo."

Ollie, jsem současně psí i kočičí. Věřte, že ani koček nemůžete mít doma deset, pokud jim chcete poskytnout odpovídající podmínky. Pominu-li finanční nároky na krmení a veterinární péči (kočky jsou náchylnější k různým onemocněním než psi), hlavním důvodem je kočičí psychika. Zatímco psi jsou smečková zvířata s rozvinutým sociálním chováním, kočka je ze své podstaty solitér a velmi špatně se smiřuje s novými dospělými jedinci ve svém teritoriu.

Z vlastní zkušenosti vím, že se nováček snáze začlení do psí než kočičí smečky. Nemluvě o tom, že v překočkované domácnosti kočky trpí těžkým stresem, co má za následek oslabení imunity a zvýšené riziko nemocí.

S tou desítkou jsem trochu přestřelila, bylo to myšleno spíš obrazně. Když jsem se starala o kočičí nalezence, tak se ta starost nějak prodlužovala, až to bylo napořád. Při dočaskách se psy to bohužel nešlo, těm se člověk musí věnovat v podstatě nonstop, pes je v potřebách téměř jako dítě a při mé tehdejší časové vytíženosti mě z toho málem kleplo a ještě mi to přineslo problémy. Jen jsem chtěla zadavatelce vysvětlit, že pes je na komplexní péči nesrovnatelně náročnější a není to pro každého. Tím nechci podceňovat čičiny.

16.5.2016 21:22

S tou desítkou jsem trochu přestřelila, bylo to myšleno spíš obrazně. Když jsem se starala o kočičí nalezence, tak se ta starost nějak prodlužovala, až to bylo napořád. Při dočaskách se psy to bohužel nešlo, těm se člověk musí věnovat v podstatě nonstop, pes je v potřebách téměř jako dítě a při mé tehdejší časové vytíženosti mě z toho málem kleplo a ještě mi to přineslo problémy. Jen jsem chtěla zadavatelce vysvětlit, že pes je na komplexní péči nesrovnatelně náročnější a není to pro každého. Tím nechci podceňovat čičiny.

Ještě vás malinko opravím. Pes je v jistém slova smyslu na péči náročnější než dítě. Desetileté dítě už dojde samo do školy, ze školy, dojde se samo proběhnout i kus chleba si namaže. Desetiletý pes je plně odkázán na vaši péči.
( Je to trochu nadsázka, ale když se zamyslíte, je to tak. A takový 15ti letý puberťák - ten už je nejradši, když vás nevidí smajlík ).

16.5.2016 21:41
tapina

XXX.XXX.211.117

Celkem chápu, že tam někdo přispěje i psa si vezme. Velká část z hodnot, které reálně my pracující vytvoŕíme, je přerozdělena a dána těm co ne a co něco chtějí, potřebují. Pak na nějaké společné věci. Kdyby to tak nebylo, kdybychom si mohli volit, kam naše hodnoty půjdou, možná by dost z nás tu u netu neseděla. Možná bychom na děravých silnicích míjeli střídavě strhané herky a moderní džípy. Nebyl by problém osad a hromad psů tam. Osady by byly normální jev a psi snězeni či zabiti. Ale jsme jinde. Společnost s tím nakládá jak umí. Svobodnà volba. Tak celkem i chápu, že někdo nechce pomáhat víc v čr, protože tam už nechal dost.

PsíMatka

17.5.2016 08:49
PsíMatka

XXX.XXX.115.30

Pardon, ale nevidím důvod přispívat na organizaci, co zachraňuje zvířata na Slovensku. Prvně si snad uděláme pořádek tady v ČR. Máme tu přeplněné útulky, pejsky není kam dávat. No a co, že třeba nejsou tak brutálně týraní, také hledají domov. Nepředpokládám, že by někdo byl úplně happy ze zachraňování nějakého psa z cigánské osady na Slovensku, aby do něj nacpal X tisíc, páč pes bude totálně v háji a existencím z osady se tak uvolní další místo na dalšího psa. Takže nekonečný kolotoč pořád dokola.
Jo, je mi psů líto, ale máme tady dost svých opuštěných a zbídačených zvířat.

17.5.2016 12:10
kniga

XXX.XXX.128.66

Kočičí svět napsal(a):

Mela jsme jednoho pa, chtela jsem druhejo. A ejhle chtela jsem maleho knirace, idealne bileho nebo pepraka a v zadne cikanske osade takoveho nemeli! Takova skoda!
Tak jsem podporila jednu pani, taky chudera, ma pet hafanu a koupila si stenatko od ni, ta mela takovou radost a porad ma! To je takove fajn delat lidem radost, kdyz napisete chovatelce, jak jste dopadli na zavode, jakou mate zkousku novou a tak! TAKZE nezapominat na to a delat i radost lidem nejen psum...
A resenim psu vo osadach by imho bylo nejlepsi za soucassne situace z nich drtivou vetsinu uspat... ono o zni drsne, ale jinak reseni nevidim!

17.5.2016 14:04
Maju2

XXX.XXX.182.186

Ahoj vše, já zde přidám taky svoji zkušenost. Našeho psíka máme od československého kastračního program, podotýkám, že jsme jej nevezli ze SK, ale už byl tady v ČR. Je to můj první pes, a pocit že jsme zachránili nějaké zvíře, které bylo týrané nám udělalo radost- i našem ďáblíkovi. Ze začátku jsem taky litovala nad tím, jak to tam mají těžké a jak jsou lidi od nich úžasní (a to oni jsou a nejspíš to myslí dobře), ale podle mě to dělají špatně nebo by to mohli dělat jinak. Ale to mi došlo až po čase, takže tvrdím, že nikdo není neomylný. Lituji feny, které tam hází zpět hned po prvním dni, ať je kastrace nejšetrnější ze všech nejšetrnějších. Vystavují je jen dalšímu týrání a fena tam beztak zemře. Taky, že psy občas vykupují- co to je za kravinu, to jim dávají akorát další důvod psy množit... Takže já jsem sice za našeho malého nejvíc na světě šťastná, i přes to, že jsme odstraňovali následky strachu z dětí a strach o jídlo, tak si příštího psa vezmu z nějakého našeho českého útulku. Ještě poznamenám, že mě opakující se inzeráty, které útočí na naše soucítící srdíčka občas hodně naštvou...

19.5.2016 17:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Https://www.facebook.com/groups/437155349659171/permalink/1105303546177678/

Na tomto odkazu se můžete dočíst, že jim prošlo rukama 106 psů a 72 bylo vykastrováno, aby se v lokalitě dále nemnožilo. Takže z toho vyplývá, že je hodili zpátky k tyranům. Jsou to jejich vlastní slova a počty, Kočičí světe.

19.5.2016 18:20
tapina

XXX.XXX.11.136

PsíMatka napsal(a):
Pardon, ale nevidím důvod přispívat na organizaci, co zachraňuje zvířata na Slovensku. Prvně si snad uděláme pořádek tady v ČR. Máme tu přeplněné útulky, pejsky není kam dávat. No a co, že třeba nejsou tak brutálně týraní, také hledají domov. Nepředpokládám, že by někdo byl úplně happy ze zachraňování nějakého psa z cigánské osady na Slovensku, aby do něj nacpal X tisíc, páč pes bude totálně v háji a existencím z osady se tak uvolní další místo na dalšího psa. Takže nekonečný kolotoč pořád dokola.
Jo, je mi psů líto, ale máme tady dost svých opuštěných a zbídačených zvířat.

Ano, v ČR jsou taky přeplněné útulky, jenomže i kdyby si každý milovník psů vzal psy tři co rok, nevyřeší se to. Zdroje nevysychají. Uvolnění místa pro dalšího, nekonečný příběh, rozšiřující se spirála - úplně stejně můžete nahlížet na adopci z útulku v ČR. Nehledě na to, že některé útulky ani nechtějí, aby psi byli adoptováni, to je zas druhá věc.

Jediné řešení je nahlížet na psa jako na luxus: povinné čipování, evidence, kontroly a kontroly. Vysoké poplatky a pokuty. Dobře, např. od roku XY, aby ti, co už psi mají, si mohli vklidu dochovat stávajícího a nepořídit dalšího, nebo pro narozené od r. XY. Tím i ubyde nevychovaných psů, obtížných majitelů. Postupně.

19.5.2016 18:35

Jediné řešení je nahlížet na psa jako na luxus: povinné čipování, evidence, kontroly a kontroly. Vysoké poplatky a pokuty. Dobře, např. od roku XY, aby ti, co už psi mají, si mohli vklidu dochovat stávajícího a nepořídit dalšího, nebo pro narozené od r. XY. Tím i ubyde nevychovaných psů, obtížných majitelů. Postupně.

No tak to se obávám, že by na tom byli byti zase jen ti slušní a zodpovědní majitelé...co budou mít psy slušně vychovaný, očipovaný a zaplacený poplatky...pes by měl být luxus? pro mě tedy pes není luxus, mít psa je prostě pro mě normální součást mého života...takže pak by třeba od roku xy byly poplatky tak vysoké, že by to pro mě luxus měl být?

chápu, že to myslíte dobře, ale přesně takový dopad to bude mít na nás slušné a zodpovědné majitele...čipování a evidence není problém, ale vysoké poplatky?

19.5.2016 19:55

U nás se platí 150kč ročně za každého psa
jo a 28 lidí loni nezaplatilo.).

19.5.2016 20:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

U nás se platí 150kč ročně za každého psa
jo a 28 lidí loni nezaplatilo.).

Praha - 1500, - za rok za 1.psa, každý další 2250, -.

19.5.2016 20:36

Z toho plyne, že kontroly nejsou a kdyby byly, tak výhodnější je mít hromadu psů na vsi. chudáci množky v praze, to tady, tady mají ráj, na venkově

19.5.2016 20:47

U nás platím v baráku 1250, - za dva psy ročně...v bytech to je 1500, - za psa a myslím, že za každého dalšího je to víc...já mám taky za prvního psa 500, - za druhého 750, -, když byl ještě naživu děda a bydlel s náma, tak byl pes samozřejmě přihlášen na něj 200, - platí důchodci a je jedno jestli v bytě nebo v domě...

19.5.2016 20:59

Tak je těch 150 ubohých a luxusnější částka s kontrolou by asi nebyla zlá.).

19.5.2016 21:07
fram

XXX.XXX.70.158

tapina napsal(a):
Ano, v ČR jsou taky přeplněné útulky, jenomže i kdyby si každý milovník psů vzal psy tři co rok, nevyřeší se to. Zdroje nevysychají. Uvolnění místa pro dalšího, nekonečný příběh, rozšiřující se spirála - úplně stejně můžete nahlížet na adopci z útulku v ČR. Nehledě na to, že některé útulky ani nechtějí, aby psi byli adoptováni, to je zas druhá věc.

Hajzlíci psa prostě nepřihlašují a zřejmě se to nezmění, protože při nejbližší příležitosti se ho "zbaví". Ono stačilo, když bylo veřejné očkování proti vzteklině - u stolku seděla paní z magistrátu a hned dávala složenky - to pak běhalo bezprizorných psíků, kteří najednou nikomu nepatřili. No, co, když se situace "uklidnila" někteří si ho vzali nazpět, když se pes nevrátil, tak se děckám pořídil jiný...

19.5.2016 21:36
tapina

XXX.XXX.211.209

fram napsal(a):
Hajzlíci psa prostě nepřihlašují a zřejmě se to nezmění, protože při nejbližší příležitosti se ho "zbaví". Ono stačilo, když bylo veřejné očkování proti vzteklině - u stolku seděla paní z magistrátu a hned dávala složenky - to pak běhalo bezprizorných psíků, kteří najednou nikomu nepatřili. No, co, když se situace "uklidnila" někteří si ho vzali nazpět, když se pes nevrátil, tak se děckám pořídil jiný...

Já nevím. Když stát může vyžadovat a kontrolovat tolik zbytečností, naprosto vytrženejch z reality, osobama naprosto vytrženejma z reality, meziročně počet kontrolorů zdesetinásobovat, pokuty v řádech statisíců; a trvat si na tom; proč by nemohl kontrolovat něco jednoduchého, jednoznačně prokazatelného a smysluplného?

19.5.2016 21:38

tapina napsal(a):
Já nevím. Když stát může vyžadovat a kontrolovat tolik zbytečností, naprosto vytrženejch z reality, osobama naprosto vytrženejma z reality, meziročně počet kontrolorů zdesetinásobovat, pokuty v řádech statisíců; a trvat si na tom; proč by nemohl kontrolovat něco jednoduchého, jednoznačně prokazatelného a smysluplného?

Protože:
to nepůjde
potrestá to jen ty slušné
nemá to cenu
my za to nemůžem

19.5.2016 21:48
tapina

XXX.XXX.211.209

Protože:
to nepůjde
potrestá to jen ty slušné
nemá to cenu
my za to nemůžem

Dík za shrnutí.

No a jak to, že ty jiné věci kontrolovat jdou?

19.5.2016 22:07

tapina napsal(a):
Dík za shrnutí.

No a jak to, že ty jiné věci kontrolovat jdou?

Koho se na to zeptat ?

19.5.2016 22:12
tapina

XXX.XXX.211.209

Koho se na to zeptat ?

Hmmm

Nejvyšší kontrolní úřad - to nebude.

19.5.2016 22:34

tapina napsal(a):
Hmmm

Nejvyšší kontrolní úřad - to nebude.

Petice žádá centrální registr psů, chystá se jejich čipování...připojilo se 16 tis. lidí.
Je to rok staré, stále se nic neděje.

19.5.2016 22:38
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Petice žádá centrální registr psů, chystá se jejich čipování...připojilo se 16 tis. lidí.

Jestli to je o zákonu a nelze to řešit místními vyhláškami, tak to musí projít přes sněmovní, tam kde je 200 korýtek. A to by musela být sakra síla. Ale psala jste, že Brusel nařídil. Tak nevím. Neb co Brusel nařizuje, tak se tady svíra prdýlka a nasazuje. Sice pozdě, ale vždy nějak. Tak asi se bude muset čekat.

19.5.2016 22:56

Aliens_II napsal(a):
Jestli to je o zákonu a nelze to řešit místními vyhláškami, tak to musí projít přes sněmovní, tam kde je 200 korýtek. A to by musela být sakra síla. Ale psala jste, že Brusel nařídil. Tak nevím. Neb co Brusel nařizuje, tak se tady svíra prdýlka a nasazuje. Sice pozdě, ale vždy nějak. Tak asi se bude muset čekat.

Ale proč čekat. kdo má zájem na nějakém čekání. kdyby to bylo jako obvykle, že v platnost vstoupí od 1.1. následujícího roku. ale to né. dáme někomu ještě čas na.. na co ?

19.5.2016 23:01
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Ale proč čekat. kdo má zájem na nějakém čekání. kdyby to bylo jako obvykle, že v platnost vstoupí od 1.1. následujícího roku. ale to né. dáme někomu ještě čas na.. na co ?

Nemažete, klepeto. Není Dalík, nebo, jiný lobbista, není co projednávat. Myslivci, ač nechtějí, mají změn, že už se v tom sami nevyznají. Zakazovat kouření je jednodušší, než chránit psy. Nekape z toho nic, proč to řešit. Ruka, ruku myje. Ale tady ani pes neštěkne. Pokud teda na sněmovní balkon nepřijde tolik psů, že jim to dojde. Uffff.

19.5.2016 23:03

Ale děje, expertní skupina už má návrh na změny dávno hotový, bohužel se to seklo u našich zákonodárců, kteří si to musí přelouskat a vyjádřit se k tomu.

19.5.2016 23:08

Ale děje, expertní skupina už má návrh na změny dávno hotový, bohužel se to seklo u našich zákonodárců, kteří si to musí přelouskat a vyjádřit se k tomu.

To je pro mne synonymum nicnedělání ;-) pardon. po špičkách se chodí zbytečně dlouho. asi fakt ty pesany na balkon

20.5.2016 02:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

balisek napsal(a):

20.5.2016 02:52
Ebra

XXX.XXX.191.130

20.5.2016 06:15
conie

XXX.XXX.206.202

Tak je těch 150 ubohých a luxusnější částka s kontrolou by asi nebyla zlá.).

Taky platíme podobnou částku a nesouhlasím se zvyšováním - jsme na vesnici, psi běhají po našem pozemku, na procházky do přírody, případnou výjimečnou nehodu ve vsi po sobě uklidíme. Odmítám tedy platit víc za nic, při zvýšení poplatků prostě přihlásím 1-2 psy a hotovo. Takto máme přihlášené a platíme za všechny.

20.5.2016 07:43

conie napsal(a):
Taky platíme podobnou částku a nesouhlasím se zvyšováním - jsme na vesnici, psi běhají po našem pozemku, na procházky do přírody, případnou výjimečnou nehodu ve vsi po sobě uklidíme. Odmítám tedy platit víc za nic, při zvýšení poplatků prostě přihlásím 1-2 psy a hotovo. Takto máme přihlášené a platíme za všechny.

No přesně...pes je na mém pozemku na prochajdy chodíme za město (máme to asi 50 metrů)...ani to by mi nevadilo, ale využití poplatků...kdyby to šlo třeba na útulek, tak neřeknu ani popel, ale na úklid psích exkrementů ve městě? To je povinnost každýho si to uklidit...tady na to klidně ať napálej pořádný pokuty a měšťáci by se místo neustálého dávání botiček na auta mohli občas pěšmo procházet po městě a trochu to pohlídat...

20.5.2016 09:41
davidka

XXX.XXX.14.251

tapina napsal(a):

Ono by úplně stačilo, kdyby lidi přestali kupovat psy bez PP. To byste viděli, jak by do 10 let byly útulky poloprázdné.
A k tomu povinné čipování.
Vysoké poplatky by byl jen trest pro chudší slušné lidi, kteří by sice byli schopni se o psa dobře postarat, ale na poplatky by už nemuseli mít. Už tak není částka za psa ve městech zanedbatelná, ze těch obvyklých 1500, - někdo krmí malého psa několik měsíců, místo toho to strčí městu za nic.

DoktorkaQ

23.8.2016 13:58
DoktorkaQ

XXX.XXX.220.6

A víte, kromě Pozor kočka o nějakém kastračním programu? V ČR?

23.8.2016 18:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

DoktorkaQ napsal(a):
A víte, kromě Pozor kočka o nějakém kastračním programu? V ČR?

Co Pozor kočka?

Přidejte reakci

Přidat smajlík