Pomoc! Chtěla bych štěně...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klárča

16.5.2016 07:01
Klárča

XXX.XXX.45.11

Zdravíčko..Chtěla bych mít štěně čivavy nebo Yorkshire teriéra co bude lepší..Jsem začátečník a bydlíme v bytě.Chodím do školy..A někdy jedu za mamkou a ona má cenu jedeme vlakem asi 5 h a za těch 5 hodin přestoupíme asi 3-4.Co bude lepší ? Děkuji za rady

16.5.2016 07:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Kolik je ti let?

Klárča

16.5.2016 07:15
Klárča

XXX.XXX.45.11

13..Ano já vím, ale psa si přeji už dlouho už jsme měli psa...Ale stejně asi mi to nevyjde :) ! Jen tak kdyby mi to vyšlo tak se ptám snad mně neukamenujete
.

16.5.2016 07:16
zelenoockaa

XXX.XXX.224.172

Obě zvířátka potřebují náležitou péči a musí se jim věnovat dost času. Zvažte jestli to se školou zvládnete.

Klárča

16.5.2016 07:20
Klárča

XXX.XXX.45.11

To právě zvažuji...Všichni psi potřebují pořádnou péči..Ale potom je těžké si vybrat.

Klárča

16.5.2016 07:32
Klárča

XXX.XXX.45.11

Ale chtěla bych si když už vzít štěně o prázdninách ať mám dost času na naučení čistotnosti a taky aby si pořádně zvyklo :)..

16.5.2016 07:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Jak dlouho by bylo samo v bytě ?
Rodiče v práci, ty ve škole ?
Co když bude samo doma naříkat-ječet ?

16.5.2016 07:41
zelenoockaa

XXX.XXX.224.172

Zvažte i další pokračování školy, kam se chystáte na střední školu, zda nebudete muset na internát:) pokud už víte že nehrozí internát tak by to neměl být problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2016 08:35

Kromě toho, že musíte s pejskem počítat i do budoucna (např. i to, jestli budete chtít v rámci studia odjet na delší dobu do zahraničí), pokud bude pejsek v první řadě váš, je dobré i pečlivě vybírat. Tahle plemena mohou mít všeobecně známá zdravotní postižení, jako chronicky známá luxace pately nebo paradentóza. Zvlášť ta kolena se můžou zatraceně prodražit i v řádu desetitisíců. A to už je částka, kterou ve svém věku nemusíte mít k dispozici. Jinak obě plemena jsou normální psi, pokud jsou zdraví, a zvládnou toho hodně. Záleží i na vás, jaké si to uděláte, takové to budete mít, tzn. výchova apod.

16.5.2016 09:44
koně

XXX.XXX.205.252

Klárča napsal(a):
Zdravíčko..Chtěla bych mít štěně čivavy nebo Yorkshire teriéra co bude lepší..Jsem začátečník a bydlíme v bytě.Chodím do školy..A někdy jedu za mamkou a ona má cenu jedeme vlakem asi 5 h a za těch 5 hodin přestoupíme asi 3-4.Co bude lepší ? Děkuji za rady

Nějak jsem nepochopila podrobnosti.Zadavatelka chce štěně.To ano.
Někdy jede za mamkou"ona má cenu" ?To znamená co?
A jízda vlakem 5hodin se 3-4 přestupy se koná jak často? Štěně by tedy ve vlaku trávilo většinu života?A jinak by bylo v bytě?
Chtělo by to nějak upřesnit zadání.Každopádně hlavní slovo budou mít rodiče.

16.5.2016 09:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Úvodní příspěvek je šílenej.
Dál už to jde...

Klárča

16.5.2016 13:25
Klárča

XXX.XXX.45.11

Pardon mělo tam být že mamka má fenu :D A né nebyla b v bytě chodili by jsme na dlouhé procházky a chtěla bych zkusit agility :D A doma by jsme cvičili různé triky atd.. :).

Klárča

16.5.2016 13:29
Klárča

XXX.XXX.45.11

A pro paní koněza mamkou jedu cca : 3-4 krát do roka.

16.5.2016 13:35
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

A rodiče ho schvalují? A koupí ho oni? Čivava i jork jsou drazí, bez PP nekupovat. A co nějaký menší voříšek z útůlku?

16.5.2016 13:36

Klárča napsal(a):

V tvém případě bude nejlepší plyšový.

16.5.2016 13:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Klárča napsal(a):
A pro paní koněza mamkou jedu cca : 3-4 krát do roka.

A s kým tedy žiješ? S tátou? Má táta čas a ochotu, se o psa starat, když ty nebudeš třeba moci? Týden na lyžáku např...Ne, nejsem za to, aby jsi si pořizovala psa, protože na to nemáš podmínky. Rodina je tak nějak neúplná(podle popisu) alespoń nějací sourozenci s tebou žijou? Pokud si psa pořizuje dítě(a to ještě jsi) pořizují si ho především rodiče, protože těm nakonec zůstane na krku. To, že ty chceš psa, není v tuto chvíli až tak směrodatné. Pokud opravdu chceš psa, pořiď si ho v době, kdy budeš osamostatněná, tedy dospělá a zajištěná, aby jsi to samé dokázala zajistit psu. Já si na psy například vydržela počkat do 35let, jelikož jsem nechtěla nikdy psy bytové a doufala jsem, že budu mít dům se zahradou, tedy podmínky, pro mne a psy vhodné. Dočkala jsem se.

16.5.2016 17:30
Beica

XXX.XXX.187.15

Když jsem byla ve tvém věku a neni to zas tak dlouho (je mi 23), taky jsem chtěla hrozně psa. Škemrala jsem a slibovala jak se budu vzorně starat a jak budu vhodit na cvičák a tak (tehdy jsem o tom byla skutečně přesvědčená :D)... Do dneška děkuju mamce, že nepolevila a psa prostě radikálně odmítla a to i za cenu, že jí můj smutek z odmítnutí rval srdce... V téhle chvíli ještě nevíš co sama se sebou. Nikdo v tomto věku neví. Půjdeš na školu, zamiluješbse, třeba budeš chtít cestovat ;) co pak s pesanem bude?

16.5.2016 17:53
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Klárča napsal(a):
To právě zvažuji...Všichni psi potřebují pořádnou péči..Ale potom je těžké si vybrat.

Napřed si spočti kolik času pejskovi můžeš věnovat, odečti dobu ve ve škole, spánek a uvidíš. každý pejsek potřebuje hodně času a pokud zjistíš že času máte v rodině dostatek a pokud rodiče s pejskem souhlasí tak na netu si najdi něco o plemenech a uvidíš které plemeno tě víc sedne

16.5.2016 18:19
tapina

XXX.XXX.211.117

Já nevím no... stejnak konečné slovo je na rodičovi. Ve 12 13 letech si těžko někdo sám pořídí psa. Moralizování na základě vlastních podmínek, zkušeností. Podle mě, ale, kdy jindy by toho psa měla mít? Když tu bude někdo pracující, zas bude sepsut, když důchodce, tak taky. Doma - sepsut. Na zahradě - sepsut. Všechno furt špatně. Proč musí ny všem být viděno jen to špatné?

Tady děcko, co chce malého psíka a než psík dospěje, má pro něho ze všech věkových skupin snad nejvíc volného času, lásky, zájmu, nadšení. Že pak třeba půjde na intr? Může a nemusí být - ale - když psa pořídí teď, přece k tomu byl ten dospělý a musel to vědět. Navíc, v rodině už jeden pes je, tak snad jeden navíc, "v nejhorším", by se taky snesl. Půjde na vejšku (možná). Dneska pes - žádný problém. Dneska spoustu dětí nemá cit k ničemu, a spoustu jich nemá o nic upřímný zájem... Myslím, že to, že jde hledat, i se poradit, je docela vyspělé.

Jinak já bych radila jestli byste se třeba ještě nechtěla podívat, kromě voříšků, na Kavalír King Charles Španěl a nebo Boloňský psík.

Klárča

16.5.2016 19:15
Klárča

XXX.XXX.45.11

Děkuji Vám za rady, ale asi bych chtěla nějakého staršího pejska z útulku..Když tak si počkm do dospělosti :D A ano můj taška by chtěl taky psa :) Už končím tuto diskuzi děkuji Vám za rady

16.5.2016 19:23
brebera

XXX.XXX.31.114

Pokud je podpora u rodičů, proč ne. Ve 13 jsem taky měla prvního psa, v 15 druhého, v 19 první vrh... Střední, výška, vše se dalo. A nejsem ojedinělý případ.

16.5.2016 23:33
lev

XXX.XXX.253.186

brebera napsal(a):
Pokud je podpora u rodičů, proč ne. Ve 13 jsem taky měla prvního psa, v 15 druhého, v 19 první vrh... Střední, výška, vše se dalo. A nejsem ojedinělý případ.

Ano, pokud je podpora rodičů, ta tady zjevně není, dívka dojíždí kamsi za matkou...zřejmě neúplná rodina, tím nechci říct, že je to špatné, ale zas chybí případný člověk na péči...jednou chce štěně, pak psa z útulku...ne tady opravdu ne. Počkat si, ušetřit si na kvalitní štěně.

16.5.2016 23:48
Clayton

XXX.XXX.104.9

Hlavně bychom měli slečně poděkovat, že nechce borderku...
Každá holka v jejím věku chce tancujícího nejlépe blue merláčka. Ona si alespoň zvolila taková plemena, která by bez větších problémů zvládla.
Nevím, proč by si ho nemohla pořídit. Pokud ví, co péče o takového psa znamená, a rodiče by jí s tím v případě nemoci, lyžáku...pomohli, nevidím v tom problém.Pejskovi u ní bude líp než u leckteré důchodkyně.

17.5.2016 07:20

Já sice nemám psa, ale mám kozla, holanďana.., s rodičema sem se hodně dlouho domlouvala jestli ho můžu mít, pořád se diskutovalo o tom kam se dá, že se bude sám nudit atd. A co teď? Mám ho už od konce pololetních prázdnin a zatím za ním chodím každý-každý druhý den, beru ho skoro jako psa chodím s ním na 8km do lesa na procházky ( nevím jestli by si chtěla chodit tak daleko...)na prázky se chystám pořídit kamarádku (kozlík je vykastrovanej), jinak jelikož sem si ho pořizovala za svý úspory, je prostě můj -takže sem mu zařizovala sama výběh (až na chlív), sama ho krmím, chodím s ním ven, a jenom na mě je hodnej (rodiče a kamaradi nedokažou pochopit že jeho rohy nejsou na hraní...) a když někam jedu, třeba na víc dní, rodiče ho krmí, máme hodně zvířat takže to není nic novýho.. tam de o to že se mu musíte co nejvíc věnovat aby měl hezkej život.

17.5.2016 07:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já sice nemám psa, ale mám kozla, holanďana.., s rodičema sem se hodně dlouho domlouvala jestli ho můžu mít, pořád se diskutovalo o tom kam se dá, že se bude sám nudit atd. A co teď? Mám ho už od konce pololetních prázdnin a zatím za ním chodím každý-každý druhý den, beru ho skoro jako psa chodím s ním na 8km do lesa na procházky ( nevím jestli by si chtěla chodit tak daleko...)na prázky se chystám pořídit kamarádku (kozlík je vykastrovanej), jinak jelikož sem si ho pořizovala za svý úspory, je prostě můj -takže sem mu zařizovala sama výběh (až na chlív), sama ho krmím, chodím s ním ven, a jenom na mě je hodnej (rodiče a kamaradi nedokažou pochopit že jeho rohy nejsou na hraní...) a když někam jedu, třeba na víc dní, rodiče ho krmí, máme hodně zvířat takže to není nic novýho.. tam de o to že se mu musíte co nejvíc věnovat aby měl hezkej život.

Napiště za dva roky, jestli váš denní režim pokračuje stejně...ráda si počtu

Klárča

17.5.2016 16:45
Klárča

XXX.XXX.45.11

Clayton napsal(a):
Každá holka v jejím věku chce tancujícího nejlépe blue merláčka. Ona si alespoň zvolila taková plemena, která by bez větších problémů zvládla.
Nevím, proč by si ho nemohla pořídit. Pokud ví, co péče o takového psa znamená, a rodiče by jí s tím v případě nemoci, lyžáku...pomohli, nevidím v tom problém.Pejskovi u ní bude líp než u leckteré důchodkyně.

Děkuji Vám..Čivavu bych zvládla snad..Uvidím.. taťka by chtěl psa, ale jezevčíka..Ano vím co tato péče znamená a že je to docela náročné :) Určitě by mi rodiče pomáhali a taťka má přítelkyni která je většinou doma asi do 9:00..Povolila by mi psa ASI..Ale chcou se přestěhovat do baráku se zahradou tak mi ho určitě dovolí, ale zatím to nevypadá nadějně...Buď si koupím psa nebo adoptuji z útulku...Ale když mi to rodiče dovolí :).

17.5.2016 17:16

Klárča napsal(a):
Děkuji Vám..Čivavu bych zvládla snad..Uvidím.. taťka by chtěl psa, ale jezevčíka..Ano vím co tato péče znamená a že je to docela náročné :) Určitě by mi rodiče pomáhali a taťka má přítelkyni která je většinou doma asi do 9:00..Povolila by mi psa ASI..Ale chcou se přestěhovat do baráku se zahradou tak mi ho určitě dovolí, ale zatím to nevypadá nadějně...Buď si koupím psa nebo adoptuji z útulku...Ale když mi to rodiče dovolí :).

Pokud s tím rodiče souhlasí nevidím žádný problém proč by 13 letá holka nemohla mít psa.Jen se s rodiči domluv a zvaž jakého. Voříšek z útulku může být dobrá i špatná volba, nevíš co má za sebou. Pokud chceš psa pro nějaký sport třeba pro to agility je lepší si ho vychovat odmala.Ovšem pro tohle se nehodí ani joršír, ani čivava a ani jezevčík po kterém touží tatka. Takže si to dobře rozmysli.Nemusíš mít zrovna tu borderku co tu někdo zmiňoval, ale vybírala bych si psa vhodného pro to co s ním chci dělat a na tom bych se i domluvila s tátou.

17.5.2016 17:24
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Beica napsal(a):
Když jsem byla ve tvém věku a neni to zas tak dlouho (je mi 23), taky jsem chtěla hrozně psa. Škemrala jsem a slibovala jak se budu vzorně starat a jak budu vhodit na cvičák a tak (tehdy jsem o tom byla skutečně přesvědčená :D)... Do dneška děkuju mamce, že nepolevila a psa prostě radikálně odmítla a to i za cenu, že jí můj smutek z odmítnutí rval srdce... V téhle chvíli ještě nevíš co sama se sebou. Nikdo v tomto věku neví. Půjdeš na školu, zamiluješbse, třeba budeš chtít cestovat ;) co pak s pesanem bude?

Já v tom nevidím takový problém, pokud se psem souhlasí rodiče.

Mě rodiče pořídili v 11ti letech zlatého retrívra a já jim jsem zase vděčná za to, že mi ho pořídili. Ten pes semnou vyrůstal a nikdy mě neomrzel. Na lyžák jsem prostě nejela, i když bych mohla, protože by se o něho postarali, nejela jsem. Veškerý volný čas jsem trávila se psem.

Klárča

17.5.2016 18:35
Klárča

XXX.XXX.45.11

Prosím jakého psa by jste mi doporučili ? :) A na lyžák nejezdíme...Příští rok budeme jezdit a to se vždy vrátíme domů...Prosím pomožte mi navrhnout nějaké plemena pátrám na internetu a furt nevím.

17.5.2016 18:42

Klárča napsal(a):
Prosím jakého psa by jste mi doporučili ? :) A na lyžák nejezdíme...Příští rok budeme jezdit a to se vždy vrátíme domů...Prosím pomožte mi navrhnout nějaké plemena pátrám na internetu a furt nevím.

Musíš si rozmyslet co s ním opravdu hodláš dělat, potom jestli bude pes bydlet vevnitř nebo na zahradě, dál jestli chceš malého, středního, jaké plemena se ti líbí, a podle toho vybírat.Na agility a přitom do bytu mě napadá třeba malý knírač, pudl, kavalír.

Klárča

17.5.2016 19:01
Klárča

XXX.XXX.45.11

Musíš si rozmyslet co s ním opravdu hodláš dělat, potom jestli bude pes bydlet vevnitř nebo na zahradě, dál jestli chceš malého, středního, jaké plemena se ti líbí, a podle toho vybírat.Na agility a přitom do bytu mě napadá třeba malý knírač, pudl, kavalír.

Kavalír se mi docela líbí...bude v bytě chceme malého pejska a líbí se mi např ta čivava, ale tu teda asi ne no..

17.5.2016 20:56

Co ten toy pudlík? Ovladatelní, akční, dá se s ním i sportovat.

17.5.2016 21:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Klárča napsal(a):
Kavalír se mi docela líbí...bude v bytě chceme malého pejska a líbí se mi např ta čivava, ale tu teda asi ne no..

S kavalirem zacinala ve dvanacti dcera me kamaradky, co ta s nim vsechno dokazala slozit za zkousky, super pes a devcica se tak ponorila do pejskariny, ze ji nikdy nelakaly diskosky, drogy a pod. Ted ma pitbulku a dalsi kavalirku a psi jsou jeji zivot.

17.5.2016 21:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Klárča napsal(a):

Nad čím dumáš?
Táta by chtěl jezevčíka a ty nevíš, jakého psa. Když ti táta dovolí psa, pořiď si jezevčíka
Táta udělá radost tobě, ty jemu. A když nemáš vysněné plemeno, proč ne jezevčík?

17.5.2016 23:04

Fiona.Praha napsal(a):
Nad čím dumáš?
Táta by chtěl jezevčíka a ty nevíš, jakého psa. Když ti táta dovolí psa, pořiď si jezevčíka
Táta udělá radost tobě, ty jemu. A když nemáš vysněné plemeno, proč ne jezevčík?

Ale jo, proč ne? Ve dvanácti jsem dostala právě jezevčíka a dobrý. Byl to sice trochu ostřejší machýrek na kluky a dost hlídal, ale jinak byl v pohodě. A já jsem byl jediná, s kým mohl chodit všude na volno. A dožil se 16,5 let.

18.5.2016 04:03

Fiona.Praha napsal(a):
Nad čím dumáš?

Jezevčík na agility ? Jezevčík je lovecký pes a jeho výchova není příliš snadná. Krom toho pokud bude pes s takovou stavbou těla skákat přes překážky, dlouhého života se nedožije.

Klárča

18.5.2016 07:12
Klárča

XXX.XXX.45.11

Jezevčík na agility ? Jezevčík je lovecký pes a jeho výchova není příliš snadná. Krom toho pokud bude pes s takovou stavbou těla skákat přes překážky, dlouhého života se nedožije.

No asi tak :) Celých 11 let se staral o jezevčíka můj taťka potom jsme se tam "zapletli" my, ale furt měl nejradši taťku...Mě si ani nevšímal :D A dožil se krásných 17 let :)...Takže protože jsou takový prej trvrdohlavější a ještě lovečtí tak to bude asi těžší.. :D Takže mám vysněného psa..Borderku jak tu psali.. A Le tu já nechci..Prostě se mi jen líbí..Border kolie je prý náročnější a já bych jí 100% nezvládla jak si myslím :D..Ta čivava se mi líbila, ale když jí nedoporučujete tak nevím no... :/ Pejska bych měla v bytě chtěla bych krátkosrstého taky pro začátečníka jezdili by jsme asi 3-4 do roka k mamce vlakem takže důvěřivějšího..Také bych chtěla někde na cvičáku se poradit s "trenérem" a zkusit agility...

18.5.2016 08:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

- čivava se mi líbila, ale když jí nedoporučujete tak nevím no... :/
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Já čivavu mám, je to malej zázrak
a můžu ho doporučit.
Ale je to vemi citlivý pes.
Na všechno.
Na hluk z rádia, z televize, na pokárání, je prostě takovej jemnej.
Je čilý, živý, šikovný, radostný pejsek.
Je lehce vychovatelný, proto nechápu, že ho někdo
vychová tak, že nesnese jejich vlastní mimino.
Jsem šťastná, že ho mám.

18.5.2016 10:53
jitule66

XXX.XXX.153.81

Chudák Klárča - z těch rad bych byla dopletená i já a to mám 50+,
do bytu bych brala malého a krátkosrstého pejska - potom už jenom záleží na tom jak se k sobě budou chovat - aby pejsek nebyl vystresovaný a bojácný - hodně záleží z jakého prostředí štěńátko berete.
zdravím.

Klárča

18.5.2016 11:16
Klárča

XXX.XXX.130.206

jitule66 napsal(a):
Chudák Klárča - z těch rad bych byla dopletená i já a to mám 50+,
do bytu bych brala malého a krátkosrstého pejska - potom už jenom záleží na tom jak se k sobě budou chovat - aby pejsek nebyl vystresovaný a bojácný - hodně záleží z jakého prostředí štěńátko berete.
zdravím.

No jsem dopletená :d.

Klárča

18.5.2016 11:18
Klárča

XXX.XXX.130.206

rapotacka11 napsal(a):
- čivava se mi líbila, ale když jí nedoporučujete tak nevím no... :/
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Já čivavu mám, je to malej zázrak
a můžu ho doporučit.
Ale je to vemi citlivý pes.
Na všechno.
Na hluk z rádia, z televize, na pokárání, je prostě takovej jemnej.
Je čilý, živý, šikovný, radostný pejsek.
Je lehce vychovatelný, proto nechápu, že ho někdo
vychová tak, že nesnese jejich vlastní mimino.
Jsem šťastná, že ho mám.

Televizi nesledujeme.. Rádio moc neposloucháme a to pokárání no.. :D Tak uvidím ještě chci pár rad.. potřebuji ještě nějaké doporučené psy ať jsem si jistáá :).

18.5.2016 11:20
balisek

XXX.XXX.131.211

Pořád se vracíš k té čivavě, tak proč si jí jednoduše nekoupíš? Není to sice můj šálek čaje, ale dobře vychovaná čiva je pes jako jakýkoliv jiný! A agility v mini kategorii také určitě zvládne.

18.5.2016 11:21

Klárča napsal(a):
Televizi nesledujeme.. Rádio moc neposloucháme a to pokárání no.. :D Tak uvidím ještě chci pár rad.. potřebuji ještě nějaké doporučené psy ať jsem si jistáá :).

Mimo pudla a kavalíra...jak už tady někdo uváděl mě ještě napadá papilon a šeltie...ale myslím, že tvoje požadavky zvládne i šikovný voříšek

18.5.2016 11:39
balisek

XXX.XXX.131.211

Kláro, co chceš vlastně slyšet? Existuje celkem přes 300 registrovaných psích plemen, nemůžeme je tady jedno po druhém probírat. Podívej se do nějakého přehledu - např. zde http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=plemena, udělej si nějaký užší výběr, co by se ti líbilo a pak se můžeme bavit konkrétně.

18.5.2016 11:54
kniga

XXX.XXX.128.66

Nejdriv si uvedom co se psem chces delat. To je zaklad, chces jen mazlicka, nebo i partak ana ven a na sport?
Ja muzu jen a jen doporucit male knirace, nebo treba trpaslici pinc. Ten pinc trpaslici je podobny civave, ale vtsi, takze odolnejsi a fakt uzasni hafani, ale tedy na sport a tak...

18.5.2016 12:03
manfredmany

XXX.XXX.130.11

Pořiď si pražského krysaříka. Je malý a skladný (vhodný do bytu i na cesty), hladkosrstý, velmi chytrý a dovede být stejně mazlivý jako aktivní, na agility je daleko vhodnější než čivava. Když pročítám tvé nároky na pejska, stejně jako podmínky, které bys pro něj měla, vhodnějšího psa nenajdeš. Já ho mám osm let a nevím o nějaké jeho špatné vlastnosti - když tedy nepočítám neochotu chodit v zimě ven smajlík

18.5.2016 14:51

Beica napsal(a):

No vidíte a já si ve 13 letech psa vyprosila a jsem za to neskutečně ráda. Dneska je mi 24 let a fence je 11 let. Když jsem ještě chodila do školy, první věc co jsem po návratu domů udělala bylo to, že jsem vzala vodítko a šla se psem na pořádnou procházku. S fenkou jsem jezdila na cvičák a v létě na tábory. Byla zvyklá na zahrádku u baráčku, když jsem se ale stěhovala s přítelem do bytu, ani na chvilku mě nenapadlo, že bych si ji nevzala sebou. Na gauč si fenka zvykla velmi rychle :). Na cvičák už teď nechodíme, ale každý den vyrážíme na minimálně 5km procházku. Fenka je ve svém věku ve skvělé kondici a já díky ní taky .

Musím ale říct, že ve svém okolí znám jen jednu holčinu, která to má se svým psem podobně, tzn. věnujeme se mu poctivě od svého, dětství".

19.5.2016 06:03
fikovnice

XXX.XXX.30.49

tapina napsal(a):
Já nevím no... stejnak konečné slovo je na rodičovi. Ve 12 13 letech si těžko někdo sám pořídí psa. Moralizování na základě vlastních podmínek, zkušeností. Podle mě, ale, kdy jindy by toho psa měla mít? Když tu bude někdo pracující, zas bude sepsut, když důchodce, tak taky. Doma - sepsut. Na zahradě - sepsut. Všechno furt špatně. Proč musí ny všem být viděno jen to špatné?

Tady děcko, co chce malého psíka a než psík dospěje, má pro něho ze všech věkových skupin snad nejvíc volného času, lásky, zájmu, nadšení. Že pak třeba půjde na intr? Může a nemusí být - ale - když psa pořídí teď, přece k tomu byl ten dospělý a musel to vědět. Navíc, v rodině už jeden pes je, tak snad jeden navíc, "v nejhorším", by se taky snesl. Půjde na vejšku (možná). Dneska pes - žádný problém. Dneska spoustu dětí nemá cit k ničemu, a spoustu jich nemá o nic upřímný zájem... Myslím, že to, že jde hledat, i se poradit, je docela vyspělé.

Jinak já bych radila jestli byste se třeba ještě nechtěla podívat, kromě voříšků, na Kavalír King Charles Španěl a nebo Boloňský psík.

19.5.2016 06:12
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Clayton napsal(a):

"Pejskovi u ní bude líp než u leckteré důchodkyně."

Hlavně by u zadavatelky pejskovi bylo líp než v jakémkoli útulku.

19.5.2016 08:53
Beica

XXX.XXX.252.54

No vidíte a já si ve 13 letech psa vyprosila a jsem za to neskutečně ráda. Dneska je mi 24 let a fence je 11 let. Když jsem ještě chodila do školy, první věc co jsem po návratu domů udělala bylo to, že jsem vzala vodítko a šla se psem na pořádnou procházku. S fenkou jsem jezdila na cvičák a v létě na tábory. Byla zvyklá na zahrádku u baráčku, když jsem se ale stěhovala s přítelem do bytu, ani na chvilku mě nenapadlo, že bych si ji nevzala sebou. Na gauč si fenka zvykla velmi rychle :). Na cvičák už teď nechodíme, ale každý den vyrážíme na minimálně 5km procházku. Fenka je ve svém věku ve skvělé kondici a já díky ní taky .

Musím ale říct, že ve svém okolí znám jen jednu holčinu, která to má se svým psem podobně, tzn. věnujeme se mu poctivě od svého, dětství".

Tak to máte můj obdiv, málo kdo se v tomto věku je ochotný vzdát svého pohodlí a zábavy a věnovat se psovi (vždyť "on to přeci ještě chvíli vydrží"...) :) Ale jak říkáte, sama znáte ve svém okolí jen jednu holčinu, která to má podobně. :)

Já jsem v té době tehdá ještě stále dělala časově dost náročný sport. Sotva jsem mezi školou a 5ti hodinovým tréninkem stíhala oběd, natož venčení a večer jsem byla tak zničená, že jsem byla ráda, že můžu zalíst rovnou do postele a spát. Nemluvě o soutěžích, kdy jsem byla á 14 dní celý víkend v háji... Tehdá mi vůbec nedocházelo jak je to časové náročná záležitost mít doma pesana. A že na svýho vysněnýho bych potřebovala fůůůru času :D

Hold člověk si musí velmi dobře sám sobě naprosto upřímně odpovědět, zda je skutečně ochotný tomu pejskovi obětovat veškerou péči, kterou bude potřebovat :) Ono je to s nima mnohdy jako s malýma dětma, kort v začátcích :).

19.5.2016 10:45
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Ale, ale.
Snad je pochopitelné, že chce holka v tomto věku psíka - je rozumná, že jí stačí taková malá veverka. ;-)
Uvažované plemeno vyvenčí i v obýváku ;-), naši sousedi tomu doma dávali plenky, protože jejich čiva byla agresivní a vůbec nemohla chodit ven.
Takové plemeno se klidně v nouzi může vymočit do domácího záchůdku (vždyť je de facto menší než kočka), a proč by nemohlo doma výjimečně vydržet i déle než půl dne?
Osobně než ztrácet čas s nějakým sportem bych měla radši právě to zvíře.
A že zvíře vyžaduje fůru času, no - to jinak než vlastní zkušeností nikdo nezjistí.

19.5.2016 10:50
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Mimo pudla a kavalíra...jak už tady někdo uváděl mě ještě napadá papilon a šeltie...ale myslím, že tvoje požadavky zvládne i šikovný voříšek

Nevím, jestli šeltie už není náročnější na úpravu srsti a...nevím, no, známe se s jedněmi a už je to náročnější i na výběh než ty malé veverky. smajlík

19.5.2016 10:53
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Klárča napsal(a):

Kavalíra jsme měli, je to vynikající pes. Ale denně jsem luxovala smajlík.
Jezevčíka bych nebrala, měli jsme dva a je to moc tvrdohlavý.

19.5.2016 11:22
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Beica napsal(a):
Tak to máte můj obdiv, málo kdo se v tomto věku je ochotný vzdát svého pohodlí a zábavy a věnovat se psovi (vždyť "on to přeci ještě chvíli vydrží"...) :) Ale jak říkáte, sama znáte ve svém okolí jen jednu holčinu, která to má podobně. :)

Já jsem v té době tehdá ještě stále dělala časově dost náročný sport. Sotva jsem mezi školou a 5ti hodinovým tréninkem stíhala oběd, natož venčení a večer jsem byla tak zničená, že jsem byla ráda, že můžu zalíst rovnou do postele a spát. Nemluvě o soutěžích, kdy jsem byla á 14 dní celý víkend v háji... Tehdá mi vůbec nedocházelo jak je to časové náročná záležitost mít doma pesana. A že na svýho vysněnýho bych potřebovala fůůůru času :D

Hold člověk si musí velmi dobře sám sobě naprosto upřímně odpovědět, zda je skutečně ochotný tomu pejskovi obětovat veškerou péči, kterou bude potřebovat :) Ono je to s nima mnohdy jako s malýma dětma, kort v začátcích :).

No, já to měla stejně, prvního psa jsem měla v 11ti letech. Ze školy jsem letěla rovnou na procházku s ním. O víkendech jsem s ním jezdila na cvičák a na výlety. Znám ze cvičáku více stejně starých holčin, které to tak měli.

Je ale fakt, že taky znám holky, které psa hroozně moc chtěli a nakonec se o něho starali rodiče.

19.5.2016 12:07
Beica

XXX.XXX.113.6

marcelaamax napsal(a):
No, já to měla stejně, prvního psa jsem měla v 11ti letech. Ze školy jsem letěla rovnou na procházku s ním. O víkendech jsem s ním jezdila na cvičák a na výlety. Znám ze cvičáku více stejně starých holčin, které to tak měli.

Je ale fakt, že taky znám holky, které psa hroozně moc chtěli a nakonec se o něho starali rodiče.

No shrnula bych to tak, na čemž se tedy řekla bych že všichni shodneme, že je to velmi individuální

Klárča

19.5.2016 14:15
Klárča

XXX.XXX.45.11

No to jste mi vážně pomohla...

19.5.2016 18:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Klárča napsal(a):
No to jste mi vážně pomohla...

Neměla by ses zeptat, jestli ti táta povolí psa, event. kdy a jakého?

Dokud nebudeš vydělávající, tak ponese veškerou finanční zátěž táta a jeho přítelkyně. A tak do toho asi budou chtít "trošku mluvit", ne?

Přidejte reakci

Přidat smajlík