Zdravím :)
Zakládám toto téma na pomoc pejskům v dočasných péčích, kteří čekají na svůj opravdový domov. Jedná se povětšinou o pejsky odebrané z nevhodných podmínek a různé psí bezdomovce, které si my, dobrovolníci, bereme do dočasných péčí k sobě domů. Pejsky necháme odčervit, naočkovat, očipovat a kompletně prohlédnou veterinářem. Samozřejmě pejsky učíme základním návykům, socializujeme a milujeme, aby jste si poté domů odnesli toho nejlepšího parťáka. Bohužel opuštěných pejsků je čím dál více a naše kapacity jsou omezené. Proto jsme se rozhodli pejsky šířit i touto cestou. Ať se pejsci co nejdříve dostanou k novým majitelům a my můžeme pomáhat zase dalším smutným dušičkám :)
Konkrétně zde budu přidávat pejsky, které má pod křídly spolek PES NEJVĚRNĚJŠÍ PŘÍTEL (http://www.pesnejvernejsipritel.cz/ či FB Pes nejvěrnější přítel z.s.). Budeme rádi za každou pomoc, sdílení či adopci. Děkujeme.
Začnu pejskem, který se nachází v dočasné péči přímo u mě - jmenuje se Mikeš. Je to krásný, rok až dva starý pejsek střední velikosti. Moc milé a přátelské povahy. Miluje lidi, opravdu strašně moc miluje lidi. Není dne, kdy by mě nevítal, když přicházím domů. Ze všeho nejvíce miluje přítomnost lidí. Navíc má neuvěřitelnou schopnost - stačí jeden jediný pohled a zaručeně vám zlepší den a zajistí vám úsměv na rtech. Nedá se to popsat, to musí člověk zažít. Nicméně vám zaručuji, že s Mikešem už nikdy nebudete smutní. Je to správný rošťák, je pro každou legraci. Zároveň je ale velice chytrý a učenlivý, kdy se za pár dní naučil většinu základních povelů. K ostatním pejskům i fenečkám je nekonfliktní, pouze s dominantními pejsky si moc nerozumí. Ostatní zvířátka jako kočky, koně, kozy a podobně vůbec neřeší. Bylo by mu dobře na dvorku se zahrádkou, kde by měl zateplenou boudu nebo přístup do domu. Určitě by se ale klidně (a možná velmi rád) nechal zhýčkat na psíka gaučového.
Odkaz na Mikešovo album a aktuální fotky a informace: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.607237696110466&type=1
Základní údaje:
Jméno: Mikeš
Věk: 1 - 2 roky
Velikost: střední (15 - 20 kg)
Povaha: miluje všechno a všechny
Snášenlivost s ostatními psy: ANO
Snášenlivost s ostatními zvířaty: ANO
Zdravotní stav: zdravý
Pejsek je kompletně naočkovaný, odčervený, čistý, po kompletní prohlídce veterinářem, načipovaný. Adopční poplatek 1500 Kč. Nachází se v Přerově (Olomoucký kraj). Více informací na tel. čísle 774 576 976 - Mayerová Kateřina.
Další pejsek je ROCKY
Rocky je asi 3 letý kříženec rotvajlera. Za svůj život poznal jen mříže a nemilé zacházení. Naštěstí teď je už všechno jinak a Rocky poznává jaké to je, když ho má někdo rád. Miluje lidi, děti a hlavně házení balónu a procházky. Z minulosti si donesl jeden strach a to z opilých lidí, nemá je rád, bojí se. Rocky se hodí k aktivním lidem, kteří mu dají laskavou, ale důslednou výchovu. I když je to mazel, svoji rodinu si hlídá, je to prostě rozený hlídač. Do adopce bude svěřen lidem, kteří mají s tímto plemenem zkušenosti.
Odkaz na Rockyho album a aktuální informace:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.591908627643373&type=1
Základní údaje:
Jméno: Rocky
Věk: 3 roky
Velikost: velká
Povaha: hodný
Snášenlivost s ostatními psy: nezjištěno
Snášenlivost s ostatními zvířaty: nezjištěno
Do nového domova Rocky půjde očkovaný, odčernený, čipovaný na adopční smlouvu s poplatkem 1500, -
Rocky se nyní nachází u Mladé Boleslavi, kontakt: 603 725 621.
RAMBO
Rambo je cca 5letý kříženec a není to jen tak nějaký voříšek, ale pořádný vořech K nám do dočasky se dostal nevychovaný, ale během pár dnů se naučil mnoho nového, piluje odložení, umí sedni, umí chodit na vodítku, což také nikdy předtím nepoznal, prostě strašně moc chytrej "Pan Pes" Rambo miluje pohyb a domek se zahradou by pro něj by byl ideál. Ale nemyslete si, i on poznal kouzlo gauče a móóóóc se mu to líbilo
Odkaz na Rambovo album s aktuálními informacemi a fotkami:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.609852449182324&type=1
Základní údaje:
Jméno: Rambo
Věk: 5 let
Velikost: velká
Povaha: hodný
Snášenlivost s ostatními psy: neznámo - v případě zájmu prosím o dotaz přímo na dočasného páníčka
Snášenlivost s ostatními zvířaty: neznámo - v případě zájmu prosím o dotaz přímo na dočasného páníčka
Rambo se nachází v Krči u Protivína, kontakt: 607 994 760 nebo na FB Jana Trnkova
Do adopce půjde odčervený, očkovaný, čipovaný na adopční smlouvu za poplatek 1500,.
TULÍK
Tulík je trpasličí aprikot pudlíček, max.7 let. Pochází z nevhodných podmínek, ale někdy musel žít krásný život plný lásky, po kterém se mu moc stýská. Je to skutečný uzlíček lásky. Pořád by se jenom mazlil. Je to neskutečně kontaktní pejsek, má rád všechny lidi, děti, pejsky i kočičky. Je sice slepý a zřejmě je to neoperabilní onemocnění sítnice PRA (ověření přístrojem ERG ho teprve čeká), ale to mu vůbec nevadí v pohybu. Miluje procházky, orientuje se velmi dobře, je čilý a temperamentní. Má necelých 5 kg. Zvyklý v bytě, má hygienické návyky
Tulíkovo album: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.600236846810551&type=1
Základní údaje:
Jméno: Tulík
Věk: maximálně 7 let
Velikost: malá (do 5 kg)
Zdravotní stav: slepý, ale velice čilý pejsek
Tulík se nachází v dočasné péči v Brně. Do adopce půjde odčervený, očkovaný, čipovaný. Adopční poplatek 1500 Kč. Tel.724250199.
Marvin alá Faraón
Marvin je přibližně dvouletý, vitální a akční pes. Pravděpodobně kříženec kolie a maliňáka.
Zpočátku s ním byli v první dočasné péči trošku problémy s poslušností a jeho neočekávatelnými reakcemi, byl tedy přesunut do zkušenější dočasné péče na převýchovu. V nové dočasné péči se chová bez problémů.
Marvin - slyšící na jméno Faraón, je akční, dobře stavěný pes, je potřeba s ním velmi pracovat, naučit ho ještě dalších základních povelů. Jestliže se fyzicky dobře unaví, je jako beránek, klidný a poslouchá. Jinak je jako pytel blech, prostě pubertální chlapec, který potřebuje hodně vybití a jasné stanovení mezí, co smí a nesmí.
Marvin je naučen hygienickým návykům, v případě umístění do bytu tedy nebude mít problém, pokud mu jeho nový páníček poskytne svůj volný čas na vyběhání a vyblbnutí. Marvin je mazel, co má nádherný kukuč a jistě bude velmi vděčný a věrný parťák na výlety.
Marvinovo album: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.557544121079824&type=1
Základní údaje:
Jméno: Marvin (Faraón)
Věk: 2 roky
Velikost: větší, nicméně drobný pejsek
Zdravotní stav: dobrý
Marvin se nyní nachází v Chlumu u Hořic. Jestli vás zaujal volejte pro více informací na telefonní číslo 777 895 626, do adopce půjde očkovaný, odčervený, s podmínkou kastrace, na adopční smlouvu s adopčním poplatkem 1.500 Kč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Nebydlet v malém bytě jedu si pro Rockyho hned. Nádherný pesan, s rotvíky zkušenost mám jen ty podmínky nejsou zatím
jouda

XXX.XXX.124.12
Jen podotknu, že klobouk dolů před těmi, kteří se o takové psy fakt poctivě starají.
A chápu, že lidi se v životě stěhují, mění práci, rozcházejí se. Nepochopím ale nikdy, že někdo z těchto důvodů "daruje ( prodá atd.)" 10 a víceletého psa. To zvíře nemá v podstatě šanci na umístění, to zvíře bylo člen rodiny, pro to zvíře je to obrovské trauma.Je to stejné, jako byste nabídli svoji babičku, mamku, dědu, vytrhli je z domova na který byli zvyklí a poslali je do neznámých podmínek.
Májová miminka:
4 holčičky: Leontinka, Otilie, Afrodita a Kleopatra
2 kluci: Zeus a Ričí
A jejich mamka Andy by byla ráda kdyby už konečně našla ten správný domov (ta už kastrovaná bude)
Budou menšího vzrůstu.
Miminka půjdou do adopce: odčervená, očkovaná, čipovaná a s adopční smlouvou s podmínkou kastrace a adopčním poplatkem 1500, -kč
Nachází se v Hostíně u Liblic, okres Mělník
V případě zájmu volejte na telefoní číslo 603 988 044.
Chtěla bych se také zeptat, proč je podmínkou adopce kastrace. Pokud chci dát domov pejskovi, dá se předpokládat, že se o něj postarám. Tedy i že fenku ohlídám a pejska nenechám nikde lítat a otravovat cizí feny. Pro mne je to dost zvláštní, nikdy jsem psa nekastrovala a pokud by to nebylo nutné, kastrovat nehodlám. Takže jsem jako potenciální majitel k ničemu. Přitom jsou u nás psi opravdu členy domácnosti, fenku máme první, ale v době hárání má perfektní servis - je doma a dvě kamarádky ji chodí pomuchlat a pustit pod dohledem na zahrádku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Chtěla bych se také zeptat, proč je podmínkou adopce kastrace. Pokud chci dát domov pejskovi, dá se předpokládat, že se o něj postarám. Tedy i že fenku ohlídám a pejska nenechám nikde lítat a otravovat cizí feny. Pro mne je to dost zvláštní, nikdy jsem psa nekastrovala a pokud by to nebylo nutné, kastrovat nehodlám. Takže jsem jako potenciální majitel k ničemu. "
Tak nějak. Jenom se v klidu přiznám, že bych ty papíry i podepsala a na kastraci se z vysoka vy..., neb je to dle mého názoru v rozporu se zákonem na ochranu zvířat proti týrání. Pokud ke mne organizace nemá důvěru jako v solidního zájemce, proč by mi měla zvíře vůbec prodávat?
scylla
napsal(a):
Jděte někam s podmínkou kastrace, víte, co může kastrace udělat, Když prodáte štěně za adopční poplatek, nemáte právo kecat osvojiteli do toho, jestli bude psa kastrovat nebo ene.. Doufám, že jste maminu nechali vzpamatovat se po porodu a péči o potomstvo, než jste jí kastrovali.
Paní Bučková, nebuďte zase hysterická na všechny strany. Tak si od nich psa neberte, nikdo Vám ho nenutí. Běžte se radši podívat na svůj pozemek, kde si z peněz dárců vypaluje zobák Rudánek Desenský. Nevede ani transparentní účet, žádné průhledné účetnictví, nechodí do práce, nemá živnost, ale na cigárka má pořád, že? Kde na to asi bere? A Vy to ještě podporujete? Tam si zameťte prasárny na svým pozemku, než si budete dovolovat štěkat po někom jiném.

Umpa lumpa, a nějaká věcná podmínka k tématu by nebyla? Ona ta žumpa se z diskuze dělá přesně takovými příspěvky, jako jsou ty dva výše...
Také myslím, že podmínka kastrace je dost nešťastná. Sama mám 5 nekastrovaných psů, (někteří jsou chovní s PP) a podmínky by mi klidně umožňovaly adoptovat dalšího opuštěného psa, ovšem nevím, jak by tato fungující smečka na kastráta reagovala (a on na ni). Nikdy žádný můj pes nenakryl fenu bez mého vědomí (a to jsem měla feny a psy pohromadě), netoulají se mi po okolí atd. Rozumný člověk si psa ohlídá a zabezpečí, zamezit plození nechtěných štěňat je maximálně nutné a z vlastní, dvě desítky let staré zkušenosti vím, že to jde to i bez kastrací.
Líbilo se mi v poslední době několik voříšků, ale u všech je podmínka kastrace (anebo jsou již vykastrováni) a tak se spíše začínám poohlížet po dalším psovi s PP. Opravdu ne každý pejskař a zájemce o adopci psa je blbec, kvůli kterému je třeba zbytečně mrzačit zdravé zvíře.
napsal(a):
Umpa lumpa, a nějaká věcná podmínka k tématu by nebyla? Ona ta žumpa se z diskuze dělá přesně takovými příspěvky, jako jsou ty dva výše...
Žumpa se dělá tak, že se někdo stará o všechny okolo, místo aby si zametl před vlastním prahem. Běhat a kritizovat ostatní a zavírat oči před tím, co za hrůzy se děje na mém vlastním pozemku, který jsem k tomu dala k dispozici, to je hodně veliká frajeřina.

Já jsem nikomu pozemek k dispozici nedala a co to má společného s problematikou smlouvou vyžadovaných kastrací?

Myscha
napsal(a):
Májová miminka:
4 holčičky: Leontinka, Otilie, Afrodita a Kleopatra
2 kluci: Zeus a Ričí
A jejich mamka Andy by byla ráda kdyby už konečně našla ten správný domov (ta už kastrovaná bude)
Budou menšího vzrůstu.
Miminka půjdou do adopce: odčervená, očkovaná, čipovaná a s adopční smlouvou s podmínkou kastrace a adopčním poplatkem 1500, -kč
Nachází se v Hostíně u Liblic, okres Mělník
V případě zájmu volejte na telefoní číslo 603 988 044.
Tak tenhle inzerát mě fakt pobavil. Někdo si neohlídá fenu, potřebuje rozdat štěňata, stanoví si "adopční poplatek " (aspoň něco na své blbosti trhnu, že ?) a ještě si klade podmínku kastrace ? No za mě tedy "na hlavu".
umpa.lumpa
napsal(a):
Žumpa se dělá tak, že se někdo stará o všechny okolo, místo aby si zametl před vlastním prahem. Běhat a kritizovat ostatní a zavírat oči před tím, co za hrůzy se děje na mém vlastním pozemku, který jsem k tomu dala k dispozici, to je hodně veliká frajeřina.
Tak házet špínu na někoho, koho znáte a záměrně ho tady jmenujete a sám vystupujete anonymně, tak to je taky obrovská frajerina..
napsal(a):
Tak tenhle inzerát mě fakt pobavil. Někdo si neohlídá fenu, potřebuje rozdat štěňata, stanoví si "adopční poplatek " (aspoň něco na své blbosti trhnu, že ?) a ještě si klade podmínku kastrace ? No za mě tedy "na hlavu".
Já to teda pochopila tak, že i fenka (maminka štěňat) je k adopci...

hlozi
napsal(a):
Já to teda pochopila tak, že i fenka (maminka štěňat) je k adopci...
Aha, i to je možné. Asi to má být v inzerci a bylo by bez dohadů...
scylla
napsal(a):
No, ono jim nejde o ty psy, to je totiž na tom to nejhorší.
Dobrý den,
prosím o konkrétní případ, kdy pes kvůli tomu, že má podstoupit kastraci a je v útulku. Neznám totiž nějaký případ kdy v útulku je pes nekastrovaný.
Divila by jste se co spolek může, když je podepsaná adopční smlouva. A pokud něco podepíšete tak podmínky smlouvy by se měli dodržet. Z každého útulku jdou dnes psi kastrovaní. Protože jako spousta jiných lidí, kteří si myslí, že svou fenu ohlídají a pak když zjistí, že se tak nestalo tak neváhají a fenu (březí) vyhodí a nezajímá je jak to dopadne.
Ano, měla jsem napsat, že fena i štěňata jsou ve spolku Pes nevěrnější přítel z.s. ale přesvědčila jsem se, že je to úplně jedno a spousta lidí zůstane stejná.
Jinak děkuji za Vaše komentáře, ale nepřekvapila jste.
manbea
napsal(a):
Také myslím, že podmínka kastrace je dost nešťastná. Sama mám 5 nekastrovaných psů, (někteří jsou chovní s PP) a podmínky by mi klidně umožňovaly adoptovat dalšího opuštěného psa, ovšem nevím, jak by tato fungující smečka na kastráta reagovala (a on na ni). Nikdy žádný můj pes nenakryl fenu bez mého vědomí (a to jsem měla feny a psy pohromadě), netoulají se mi po okolí atd. Rozumný člověk si psa ohlídá a zabezpečí, zamezit plození nechtěných štěňat je maximálně nutné a z vlastní, dvě desítky let staré zkušenosti vím, že to jde to i bez kastrací.
Líbilo se mi v poslední době několik voříšků, ale u všech je podmínka kastrace (anebo jsou již vykastrováni) a tak se spíše začínám poohlížet po dalším psovi s PP. Opravdu ne každý pejskař a zájemce o adopci psa je blbec, kvůli kterému je třeba zbytečně mrzačit zdravé zvíře.
Zdravím,
podmínka kastrace je z nějakého důvodu, aby se zabránilo dalšímu množení, kdy se narodí nemocná štěňata a nebo nechtěná. Je spousta lidí, kteří svojí fenu prostě neuhlídají a pak to řeší, že jí prostě vyhodí. Kastrace není vůbec na škodu a pokud člověk si najde trochu času a přečte si nějaké názory odborníků, kteří se tím zabývají tak sám musí uznat, že je to jen to minimum které člověk může udělat a tím i vlastně pomoc.
Nepřihlíží se k tomu jako k mrzačení, ale takové prevenci. A psům to určitě neubližuje.
Kéž by bylo více rozumných lidí, kteří by se nad tím pozastavili a popřemýšleli. Za tu krátkou dobu co pracuju pro spolek tak jsem viděla spousty nehezkých obrázků čeho jsou lidé schopní a kvůli kterým se psi dostanou do útulku. Každému bych dala vstupenku do útulku, aby viděli jak to tam chodí. Protože právě kvůli těm lidem co polemizují, že kastrace ne tak mi se nenudíme a kolikrát si můžeme oči vyplakat.
Myscha
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o konkrétní případ, kdy pes kvůli tomu, že má podstoupit kastraci a je v útulku. Neznám totiž nějaký případ kdy v útulku je pes nekastrovaný.
Divila by jste se co spolek může, když je podepsaná adopční smlouva. A pokud něco podepíšete tak podmínky smlouvy by se měli dodržet. Z každého útulku jdou dnes psi kastrovaní. Protože jako spousta jiných lidí, kteří si myslí, že svou fenu ohlídají a pak když zjistí, že se tak nestalo tak neváhají a fenu (březí) vyhodí a nezajímá je jak to dopadne.
Ano, měla jsem napsat, že fena i štěňata jsou ve spolku Pes nevěrnější přítel z.s. ale přesvědčila jsem se, že je to úplně jedno a spousta lidí zůstane stejná.
To je dost nesmysl - že z každého útulku jdou dnes psi kastrovaní. Na to přišel kdo a kde? Mám útulkovou fenu a brala jsem si ji jako nekastrovanou. A nejsem jediná. Kamarádka takhle přišla k novému členu smečky- že si lidé vzali fenku z útulku a... ta jim doma porodila. Takže taky nekastrovaná... Útulky - zvláště ty hrazené městem, nemají začasto dostatek peněz na normální vet. ošetření, natož pak na kastraci. A i ty soukromé. Oba dva s kterými spolupracuji rozhodně nekastrují preventivně. Je-li to ze zdravotních důvodů potřeba ano, ale jinak ne.
umpa.lumpa
napsal(a):
To není špína, ale realita. Podívejte se na katastr nemovitostí. A pak se mrkněte na Růďovo IČO.
Nechci tady řešit nějakého pana Desenského. Jestli má někdo pochybnosti. Štěnda i fena jsou pod spolkem Pes nejvěrnější přítel a vše je ke zjištění na netu i u Fio banky kde mají transparentní účet.
Jinak děkuji Lumpe
Zrzavci
napsal(a):
To je dost nesmysl - že z každého útulku jdou dnes psi kastrovaní. Na to přišel kdo a kde? Mám útulkovou fenu a brala jsem si ji jako nekastrovanou. A nejsem jediná. Kamarádka takhle přišla k novému členu smečky- že si lidé vzali fenku z útulku a... ta jim doma porodila. Takže taky nekastrovaná... Útulky - zvláště ty hrazené městem, nemají začasto dostatek peněz na normální vet. ošetření, natož pak na kastraci. A i ty soukromé. Oba dva s kterými spolupracuji rozhodně nekastrují preventivně. Je-li to ze zdravotních důvodů potřeba ano, ale jinak ne.
Jenže to je právě ten problém, že nemají na kastrace peníze a přitom dostávají dotace i když né velké. Z naše spolku nejde pes nekastrovaný, tedy pokud to není štěně a tam je to právě podmíněno v adopční smlouvě.
Když jste si brala fenu z útulku (nekastrovanou) hradila jste nějaký poplatek? Co smlouva kterou ještě podepsala? To by bylo zajímavé si přečíst. Které zmiňované útulky se kterými spolupracujete nekastrují psi? Ráda se půjdu někam přiučit a rozšířit obzory.
Janae

XXX.XXX.154.25
Myscha
napsal(a):
Jenže to je právě ten problém, že nemají na kastrace peníze a přitom dostávají dotace i když né velké. Z naše spolku nejde pes nekastrovaný, tedy pokud to není štěně a tam je to právě podmíněno v adopční smlouvě.
Když jste si brala fenu z útulku (nekastrovanou) hradila jste nějaký poplatek? Co smlouva kterou ještě podepsala? To by bylo zajímavé si přečíst. Které zmiňované útulky se kterými spolupracujete nekastrují psi? Ráda se půjdu někam přiučit a rozšířit obzory.
A ještě jedna citace "Divila by jste se co spolek může, když je podepsaná adopční smlouva"
Celé to zní až strašidelně a fanaticky.
Kastrace a podivné podmínky smlouvy jsou důvod, proč si většina normálních lidí psa z útulku nevezme. Až na pár výjimek nechce nikdo množit vořechy, svoje zvíře si normální člověk uhlídá. Možná kdyby zmizely nesmyslné podmínky a výhrůžky, ubylo by psů z útulků, normální člověk se na to vykašle a pokud chce vořecha, vezme si štěně od sousedů.
Myscha
napsal(a):
Nechci tady řešit nějakého pana Desenského. Jestli má někdo pochybnosti. Štěnda i fena jsou pod spolkem Pes nejvěrnější přítel a vše je ke zjištění na netu i u Fio banky kde mají transparentní účet.
Jinak děkuji Lumpe
Já o vás vím a moc dobře znám Vaši práci z FB ještě z dob, kdy jste byli parta nadšenců a žádný PNP neexistoval. O to víc je mi líto, kam jste to strčili hlavu. Tady Vás opravdu budou jen hanit..
Janae
napsal(a):
A ještě jedna citace "Divila by jste se co spolek může, když je podepsaná adopční smlouva"
Kastrace a podivné podmínky smlouvy jsou důvod, proč si většina normálních lidí psa z útulku nevezme. Až na pár výjimek nechce nikdo množit vořechy, svoje zvíře si normální člověk uhlídá. Možná kdyby zmizely nesmyslné podmínky a výhrůžky, ubylo by psů z útulků, normální člověk se na to vykašle a pokud chce vořecha, vezme si štěně od sousedů.
Možná kdyby zmizely nesmyslné podmínky a výhrůžky, ubylo by psů z útulků.
Městské útulky jsou doslova narvané nekastrovanými psy, kteří tam ztvrdnou do konce života. A bez podmínky kastrace. Spolky, které svoje svěřence kastrují, mají o dost rozdílný obrat v udávání psů, a to starých, mladých, nemocných i zdravých.
Ono to totiž není o kastraci, ale o tom, jaký zájem na adopcích psů dané zařízení má.
Myscha
napsal(a):
V Troji, odkud jsem si fenu brala jsem peníze nechávala, jen se přiznám, že teda už nevím, jestli to byly peníze, které se hradí jako poplatek + naše peníze navíc, nebo prostě jen naše dobrovolná částka. "Své" dva útulky nikde zveřej'novat nebudu, nevím proč bych měla? Jen je nesmysl uvádět, že jak píšete: Z každého útulku jdou dnes psi kastrovaní. Ne nejdou. A z mého pohledu to je jen dobře. Psa by měl dostat jen člověk který je dostatečně zodpovědný. Obecně. A to by si tak trochu měl útulek proklepnout. Pokud si není jistý, že jedinec neuhlídá fenu při hárání, neměl by tedy psa vydávat vůbec, protože stejně tak ji nemusí uhlídat před tím, aby vběhla do silnice, což je mnohem pravděpodobnější. Já jsem ráda, že naše feňule nebyla kastrovaná, ač to pro mě je jakoby "starost" navíc. Ale pokud pro to není skutečně zdravotní důvod, tak ty orgány do toho těla patří, mají tam nějakou funkci.

"podmínka kastrace je z nějakého důvodu, aby se zabránilo dalšímu množení, kdy se narodí nemocná štěňata a nebo nechtěná"
takže jeden každý zájemce = h.a.j.z.l nezodpovědný či dokonce úmyslný množitel?! To je kapku troufalé východisko, ne?!
"Kastrace není vůbec na škodu a pokud člověk si najde trochu času a přečte si nějaké názory odborníků, kteří se tím zabývají tak sám musí uznat, že je to jen to minimum které člověk může udělat a tím i vlastně pomoc.
Nepřihlíží se k tomu jako k mrzačení, ale takové prevenci. A psům to určitě neubližuje."
tak tahle FAKTA bereš kde?! Možná to chce si něco přečíst...
"Za tu krátkou dobu co pracuju pro spolek tak jsem viděla spousty nehezkých obrázků čeho jsou lidé schopní a kvůli kterým se psi dostanou do útulku"
Značné procento pachatelů sexuálního násilí na dětech jsou jejich blízcí příbuzní...ergo, zavřeme všechny děti maximálně půl roku po jejich narození do děcáku...jako prevenci?!
Stupidní, což...
Zrzavci
napsal(a):
V Troji, odkud jsem si fenu brala jsem peníze nechávala, jen se přiznám, že teda už nevím, jestli to byly peníze, které se hradí jako poplatek + naše peníze navíc, nebo prostě jen naše dobrovolná částka. "Své" dva útulky nikde zveřej'novat nebudu, nevím proč bych měla? Jen je nesmysl uvádět, že jak píšete: Z každého útulku jdou dnes psi kastrovaní. Ne nejdou. A z mého pohledu to je jen dobře. Psa by měl dostat jen člověk který je dostatečně zodpovědný. Obecně. A to by si tak trochu měl útulek proklepnout. Pokud si není jistý, že jedinec neuhlídá fenu při hárání, neměl by tedy psa vydávat vůbec, protože stejně tak ji nemusí uhlídat před tím, aby vběhla do silnice, což je mnohem pravděpodobnější. Já jsem ráda, že naše feňule nebyla kastrovaná, ač to pro mě je jakoby "starost" navíc. Ale pokud pro to není skutečně zdravotní důvod, tak ty orgány do toho těla patří, mají tam nějakou funkci.
A za ten poplatek co jste platila v útulku v Troji jste platila za co? Jestli si vzpomenete...
Nevím jak chcete ověřit u lidí jestli jsou zodpovědný a ještě konkrétně píšete dostatečně zodpovědný...? Co to je? Jak se to pozná? Rozumím tomu, že vy jste dostatečně zodpovědná že uhlídáte psa nebo fenu před čímkoliv a hlavně před nechtěným nakrytím. Každému se může stát cokoliv a kdykoliv a budu Vám přát ať nepoznáte, že to tak není, protože pak Vám někdo řekne nebo napíše něco moc pěkného a vy neuděláte vůbec nic...
Slova, že by si měl útulek něco proklepnout mi nějak nedává smysl jak by to měl asi udělat, ale rádi si necháme poradit.
6kaca6
napsal(a):
Zdravím :)
Zakládám toto téma na pomoc pejskům v dočasných péčích, kteří čekají na svůj opravdový domov. Jedná se povětšinou o pejsky odebrané z nevhodných podmínek a různé psí bezdomovce, které si my, dobrovolníci, bereme do dočasných péčí k sobě domů. Pejsky necháme odčervit, naočkovat, očipovat a kompletně prohlédnou veterinářem. Samozřejmě pejsky učíme základním návykům, socializujeme a milujeme, aby jste si poté domů odnesli toho nejlepšího parťáka. Bohužel opuštěných pejsků je čím dál více a naše kapacity jsou omezené. Proto jsme se rozhodli pejsky šířit i touto cestou. Ať se pejsci co nejdříve dostanou k novým majitelům a my můžeme pomáhat zase dalším smutným dušičkám :)
Konkrétně zde budu přidávat pejsky, které má pod křídly spolek PES NEJVĚRNĚJŠÍ PŘÍTEL (http://www.pesnejvernejsipritel.cz/ či FB Pes nejvěrnější přítel z.s.). Budeme rádi za každou pomoc, sdílení či adopci. Děkujeme.
Tady je propřipomenutí...
Myscha
napsal(a):
A za ten poplatek co jste platila v útulku v Troji jste platila za co? Jestli si vzpomenete...
Nevím jak chcete ověřit u lidí jestli jsou zodpovědný a ještě konkrétně píšete dostatečně zodpovědný...? Co to je? Jak se to pozná? Rozumím tomu, že vy jste dostatečně zodpovědná že uhlídáte psa nebo fenu před čímkoliv a hlavně před nechtěným nakrytím. Každému se může stát cokoliv a kdykoliv a budu Vám přát ať nepoznáte, že to tak není, protože pak Vám někdo řekne nebo napíše něco moc pěkného a vy neuděláte vůbec nic...
Slova, že by si měl útulek něco proklepnout mi nějak nedává smysl jak by to měl asi udělat, ale rádi si necháme poradit.
Jak píšu - nepamatuju si to, peníze jsme nechávali stejně jako jindy, ale jestli to byl poplatek nějakjý - asi jo? fakt nevím a plus k tomu náš příspěvek, nebo čistě jen příspěvek a nic nechtěli tak to už si nepamatuju. nebylo to pro mě podstatné. Jak se to pozná? No těžko, každopádně pokud lidem nevěřím, že neuhlídají fenu při hárání - tak ji nemůžu logicky věřit ani to, že jí uhlídají, aby neutekla, nevběhla do silnice atd, při běžném provozu, ne? To je přeci logické. Když nezvládnu jedno, nezvládnu asi ani to druhé? Proto nechápu, proč nutně plošně kastrovat. Tam pak ten argument odpovědnosti, trochu pokulhává. O tom mluvím.
napsal(a):
"podmínka kastrace je z nějakého důvodu, aby se zabránilo dalšímu množení, kdy se narodí nemocná štěňata a nebo nechtěná"
takže jeden každý zájemce = h.a.j.z.l nezodpovědný či dokonce úmyslný množitel?! To je kapku troufalé východisko, ne?!
"Kastrace není vůbec na škodu a pokud člověk si najde trochu času a přečte si nějaké názory odborníků, kteří se tím zabývají tak sám musí uznat, že je to jen to minimum které člověk může udělat a tím i vlastně pomoc.
Nepřihlíží se k tomu jako k mrzačení, ale takové prevenci. A psům to určitě neubližuje."
tak tahle FAKTA bereš kde?! Možná to chce si něco přečíst...
"Za tu krátkou dobu co pracuju pro spolek tak jsem viděla spousty nehezkých obrázků čeho jsou lidé schopní a kvůli kterým se psi dostanou do útulku"
Značné procento pachatelů sexuálního násilí na dětech jsou jejich blízcí příbuzní...ergo, zavřeme všechny děti maximálně půl roku po jejich narození do děcáku...jako prevenci?!
Stupidní, což...
1. pokud se jedná o množení psů bez PP tak ano a h.a.j.z.l. je slabé slovo...
2.mám toho načteno o kastracích dost, ale ráda si přečtu i Váš příspěvek...
3.omlouvám se, ale nechápu jak s tímhle souvisejí děti...ale jak by se dalo předejít sexuálnímu násilí na dětech se nechám ráda poučit...ale v nějakém tématu které se toho týká...
Zrzavci
napsal(a):
Jak píšu - nepamatuju si to, peníze jsme nechávali stejně jako jindy, ale jestli to byl poplatek nějakjý - asi jo? fakt nevím a plus k tomu náš příspěvek, nebo čistě jen příspěvek a nic nechtěli tak to už si nepamatuju. nebylo to pro mě podstatné. Jak se to pozná? No těžko, každopádně pokud lidem nevěřím, že neuhlídají fenu při hárání - tak ji nemůžu logicky věřit ani to, že jí uhlídají, aby neutekla, nevběhla do silnice atd, při běžném provozu, ne? To je přeci logické. Když nezvládnu jedno, nezvládnu asi ani to druhé? Proto nechápu, proč nutně plošně kastrovat. Tam pak ten argument odpovědnosti, trochu pokulhává. O tom mluvím.
Jenže jak tedy řešit ten problém, že Vám někdo vyhodí březí fenu, která je zbídačená a snad do té doby se měla dobře a spokojeně jí její pán vyhodil, protože si najednou uvědomil, že už není dostatečně zodpovědný a zbavil se jí. Proto se to řeší tou kastrací, aby se předešlo, že už nebude někdo zodpovědný a neochrání ji. Zvířata mají větší pudy než mi lidé a ohlídat je někdy nadlidský výkon. Že to nedělají městské útulky a spolky neznamená, že je to něco špatného.
Janae

XXX.XXX.154.25
umpa.lumpa
napsal(a):
Možná kdyby zmizely nesmyslné podmínky a výhrůžky, ubylo by psů z útulků.
Městské útulky jsou doslova narvané nekastrovanými psy, kteří tam ztvrdnou do konce života. A bez podmínky kastrace. Spolky, které svoje svěřence kastrují, mají o dost rozdílný obrat v udávání psů, a to starých, mladých, nemocných i zdravých.
Ono to totiž není o kastraci, ale o tom, jaký zájem na adopcích psů dané zařízení má.
Já věřím, že větší šanci na udání psa mají útulky/spolky o kterých je slyšet.
To je to samé, jako když tv Nova zveřejní příběh psa, který je přestárlý, sotva se drží na nohou, zažil odporné týraní, normální by bylo zkrátit mu utrpení a stejně se najde zástup lidí co si to nebohé zvíře vezmou, zatímco v útulku čeká dost zdravých, mladých psů. To je pro mne nepochopitelné.
Já znám pouze pár lidí se psem z útulku a to většinu přes internet a všichni pomáhají zvířatům kde můžou.
Mám je ráda, ale nejsou běžný vzorek populace, běžný vzorek není zvědaví na povinnou kastraci a výhrůžky ve smlouvě.
Jak pomoci psům z útulku nevím, ale jsem si jistá, že kastrace a podivné smlouvy jim nepomůžou.
Já jsem laik, nejsem psí duše, ovšem mám celý život zažito, že psi se kastrují jen ze zdravotních důvodů, kastrace může mít negativní dopad. Docela zírám, co se teď děje, najednou se kastrují jak na běžícím páse. To už neplatí, že hlavně feny po kastraci mohou být inkontinentní?
Myscha
napsal(a):
Jenže jak tedy řešit ten problém, že Vám někdo vyhodí březí fenu, která je zbídačená a snad do té doby se měla dobře a spokojeně jí její pán vyhodil, protože si najednou uvědomil, že už není dostatečně zodpovědný a zbavil se jí. Proto se to řeší tou kastrací, aby se předešlo, že už nebude někdo zodpovědný a neochrání ji. Zvířata mají větší pudy než mi lidé a ohlídat je někdy nadlidský výkon. Že to nedělají městské útulky a spolky neznamená, že je to něco špatného.
Takový člověk, který vyhodil březí fenu, pak klidně tu fenu, co teda bude kastrovaná vyhodí až bude stará (třeba jako naši Bubinu), protože si najednou uvědomí že ho nebaví ty starosti spojené se stářím psa. Takže tímhle plošným přístupem nezabráníte všemu možnému. Naopak spoustě fenám a psům můžete způsobit problémy zdravotní. Vím, že ta nečiníte ve zlém. kastrace je vždy o něčem plus a o něčem mínus. Otázkou je, zda to mínus není větší. Ale každý na to kouká jinak. Já to za vás neřeším, ani nenavrhuju řešení. Já jen píšu, že je nesmysl psát, že všechny útulky psy kastrují. Zkrátka to tak není, nic jiného jsem nepsala.
Omlouvám se, že jsem rozpoutala diskuzi o nutnosti kastrace v útulku, ale přece jenom:
*jsem schopna pochopit, proč se kastrují feny. Nejsem sice schopná to akceptovat, ale pochopit ano
* proč se tedy kastrují psi samci? Protože mohou přivést nějakou fenu do jiného stavu? Já to naschvál píšu trochu úsměvně, neb mne docela mrazí. Něco jiného je to u koček, tam holt platí za svou svobodu, ale proč pes, který by měl být pod kontrolou svého člověka?
Janae
napsal(a):
Já věřím, že větší šanci na udání psa mají útulky/spolky o kterých je slyšet.
To je to samé, jako když tv Nova zveřejní příběh psa, který je přestárlý, sotva se drží na nohou, zažil odporné týraní, normální by bylo zkrátit mu utrpení a stejně se najde zástup lidí co si to nebohé zvíře vezmou, zatímco v útulku čeká dost zdravých, mladých psů. To je pro mne nepochopitelné.
Já znám pouze pár lidí se psem z útulku a to většinu přes internet a všichni pomáhají zvířatům kde můžou.
Mám je ráda, ale nejsou běžný vzorek populace, běžný vzorek není zvědaví na povinnou kastraci a výhrůžky ve smlouvě.
Jak pomoci psům z útulku nevím, ale jsem si jistá, že kastrace a podivné smlouvy jim nepomůžou.
Já jsem laik, nejsem psí duše, ovšem mám celý život zažito, že psi se kastrují jen ze zdravotních důvodů, kastrace může mít negativní dopad. Docela zírám, co se teď děje, najednou se kastrují jak na běžícím páse. To už neplatí, že hlavně feny po kastraci mohou být inkontinentní?
Mám za sebou nějakých 250 adoptovaných psů a fen a všichni jsou kastrovaní. Bez problémů. Mají skvělé rodiny, často žijí ve společnosti psa opačného pohlaví a všichni naši adopční rodiče jsou rádi, že jsou kastrovaní. Věk adopčňáků je od malých štěňat až po 12-13ti leté jedince.
Ani naši adopční rodiče nejsou běžným vzorkem populace. Jsou všichni tak trochu jiní po nás a proto, že máme společné zájmy a sympatie, jsme společně jiní. Nejste nic extra. To se prostě normálně stává. Že se sdružují lidi se stejnými či podobnými názory.
inusanka
napsal(a):
Omlouvám se, že jsem rozpoutala diskuzi o nutnosti kastrace v útulku, ale přece jenom:
*jsem schopna pochopit, proč se kastrují feny. Nejsem sice schopná to akceptovat, ale pochopit ano
* proč se tedy kastrují psi samci? Protože mohou přivést nějakou fenu do jiného stavu? Já to naschvál píšu trochu úsměvně, neb mne docela mrazí. Něco jiného je to u koček, tam holt platí za svou svobodu, ale proč pes, který by měl být pod kontrolou svého člověka?
Tak když s úsměvem tak s úsměvem...
Tak proč se to děje? Protože jestli si trochu zavzpomínáte tak je k tomu zapotřebí obou pohlaví...už? Ještě ne? Tak pokračujeme v humoru...prostě bez rozdílu! Nejde brát jen feny se budou kastrovat tak to prostě nejde, ani teoreticky a hlavně je právě daleko větší šance, že spousta nových civilních chorob kterými psy trpí. A jestě je tady jeden příklad...pokud se budou kastrovat jen feny tak bych si ani nechtěla představit co to udělá s hormonama psů, kteří nebudou moc. Zkuste se zeptat nějakého chlapa jestli si to dokáže představit, že by si nikdy nevrznul...ale pokud se provede kastrace tak se netvoří sperma a hormony a je spokojenější ´život (jednodušeji řečeno)...Stačí? Nebo další nějaký vtípek? Je pravda, že se tady začínám docela dobře bavit
Zrzavci
napsal(a):
Takový člověk, který vyhodil březí fenu, pak klidně tu fenu, co teda bude kastrovaná vyhodí až bude stará (třeba jako naši Bubinu), protože si najednou uvědomí že ho nebaví ty starosti spojené se stářím psa. Takže tímhle plošným přístupem nezabráníte všemu možnému. Naopak spoustě fenám a psům můžete způsobit problémy zdravotní. Vím, že ta nečiníte ve zlém. kastrace je vždy o něčem plus a o něčem mínus. Otázkou je, zda to mínus není větší. Ale každý na to kouká jinak. Já to za vás neřeším, ani nenavrhuju řešení. Já jen píšu, že je nesmysl psát, že všechny útulky psy kastrují. Zkrátka to tak není, nic jiného jsem nepsala.
Takový lidem nepatří do ruky ani plyšový pes!
A jaké zdravotní problémy můžeme způsobit? Zjistit si plusy a mínusy je otázky chvilky na internetu...zkuste to, ale ne proto, aby jste změnila názor, ale proto, aby jste viděla ty rozdíly a mohla posoudit, protože takhle bez informací se nemá cenu nad tím ani zabývat...
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
U nás v útulku dávají na občanku nekastrované psy, jen očkované odčervené za 500, většinou se udají, jen pár tam tvrdnou dlouhou dobu a to ten útulek není ani moc medializovaný. Nejsem zastáncem kastrací, příčí se mi zbytečně vystavovat zdravé a staré psy stresu, narkoze a pak je rozřezat a vybrat jim orgány z těla, pochopení pro to mám kvůli zdr. důvodům. Jak bylo psáno, každý kdo má psa by měl být za něj dostatečně zodpovědný a před nakrytím jej uhlídat, ale v tomto světě nejde věřit ničemu, ani na první pohled hodné zodpovědné rodince o si vybere v útulku fenečku a následně se ukáže že jejich Fifinka rodí co půl rok štěňata, v tomhle ty organizace a spolky zase chápu, je to začarovaný kruh.
Neznám osobně spolek PNP ani jeho praktiky, na nabídku psů je taky snad inzerce místo diskuze ne ? Takové reakce na anonymním foru, prostě musíte čekat, welcome to ifauna...
Nesmyslné adopční smlouvy na dvou A4 nechápu, stejně to není mnohdy možné ani vymáhat, mě by od adopce určitě odradily a že jich tolik spolků používá.Pak se nedivte že si lidi pořídí raději kdejakého bezpapiráká z inzerátu, kde nebudou muset podstoupit křížový výslech, upisovat se a platit tisícové adopční poplatky.
Pak se nedivte že si lidi pořídí raději kdejakého bezpapiráká z inzerátu, kde nebudou muset podstoupit křížový výslech, upisovat se a platit tisícové adopční poplatky.
Takže za to, že jsou lidi tupí a nezodpovědní a podporují množírny, za to vlastně mohou spolky, protože mají přísné smlouvy a podmínku kastrace? No to snad ne..
Myscha
napsal(a):
Zdravím,
podmínka kastrace je z nějakého důvodu, aby se zabránilo dalšímu množení, kdy se narodí nemocná štěňata a nebo nechtěná. Je spousta lidí, kteří svojí fenu prostě neuhlídají a pak to řeší, že jí prostě vyhodí. Kastrace není vůbec na škodu a pokud člověk si najde trochu času a přečte si nějaké názory odborníků, kteří se tím zabývají tak sám musí uznat, že je to jen to minimum které člověk může udělat a tím i vlastně pomoc.
Nepřihlíží se k tomu jako k mrzačení, ale takové prevenci. A psům to určitě neubližuje.
Kéž by bylo více rozumných lidí, kteří by se nad tím pozastavili a popřemýšleli. Za tu krátkou dobu co pracuju pro spolek tak jsem viděla spousty nehezkých obrázků čeho jsou lidé schopní a kvůli kterým se psi dostanou do útulku. Každému bych dala vstupenku do útulku, aby viděli jak to tam chodí. Protože právě kvůli těm lidem co polemizují, že kastrace ne tak mi se nenudíme a kolikrát si můžeme oči vyplakat.
Psům to ubližuje, a takovéhle výkřiky jim opravdu nepomůžou, to mi věřte. Když si načtete názory opravdových odborníků, zjistíte, že kastrace nedoporučují. Navíc tím žádnému množení nezabráníte, to už by vám mělo podle vývoje v posledních letech už snad dojít.
Mám maličký azyl, nežádám peníze od veřejnosti a pomáhám psům ze svých prostředků. Pohybuji se v záchraně psů dost dlouho a znalých OS, kterým jde opravdu o psy a nesledují jiné cíle, je opravdu dost málo. Přesto se dají najít a ta aktivně podporuji.
Musím říct, že když čtu vaše příspěvky, nezklamala jste.
manbea
napsal(a):
Ale není. Při tom množství psů, co dneska je, je to víc než potřebné.
Máme již léta smečku mix kastráti + nekastráti a nikdy - slovy nikdy - se ti nekastrovaní vůči kastrovaným nijak nevyhraňovali. Chrápou společně na jedné hromadě a kastraci neřeší. To jen lidi z toho dělají tak šílené fóbie... ano, škody napáchá kastrace u psychicky labilnějších jedinců z množíren, apod. v době, kdy ještě nejsou psychicky v pořádku. Ale jinak u zdravého psa to nic nenapáchá.
Mám i 2 psy brané ze soukromého útulku - čuba měla ve smlouvě jen zákaz chovu, po 4 letech jsme si od nich brali psa - taky štěně a ten už má ve smlouvě podmínku kastrace a už je po kastraci /kastrovala bych i bez té podmínky/. Ptala jsem se na to a říkali mi, že to zavedli poté, co jim hrdý majitel kříženky od nich poslal foto, jak má jeho fena ťuťuňuňu štěňátka. K čemu pak zachránit jednoho psa, kdy se na něm dál namnoží dalších 5 i více potencionálních adeptů na útulek?!? Koukněte se do inzerce, kolikrát jsou tam i plánovaní voříšci, apod. A několikrát jsem četla inzerát, kdy se chlubili, že mají fenu či psa z útulku a jaká krásná štěňata jim to přivedli na svět.
A jak jinak pak chcete - krom kastrací - tento trend zastavit? Ano, samozřejmě, je dost zodpovědných lidí, kteří své psy uhlídají, ale pak je taky velká sorta lidí, co neuhlídají a množí a množí...
Myscha
napsal(a):
A jaké zdravotní problémy můžeme způsobit? Zjistit si plusy a mínusy je otázky chvilky na internetu...zkuste to, ale ne proto, aby jste změnila názor, ale proto, aby jste viděla ty rozdíly a mohla posoudit, protože takhle bez informací se nemá cenu nad tím ani zabývat...
Zjistit plusy a mínusy není chvíle na internetu, to je naprostá číčovina. To chce sledovat, ptát se, číst spousty studií, mluvit s vety, kteří dodržují etiku vůči zvířatům a sledovat ta zvířata. Vidím, že jste fakt profí.
umpa.lumpa
napsal(a):
Pak se nedivte že si lidi pořídí raději kdejakého bezpapiráká z inzerátu, kde nebudou muset podstoupit křížový výslech, upisovat se a platit tisícové adopční poplatky.
Takže za to, že jsou lidi tupí a nezodpovědní a podporují množírny, za to vlastně mohou spolky, protože mají přísné smlouvy a podmínku kastrace? No to snad ne..
Dá-li se to říci takto a definovat, co zde probíhá, tak je to:
Neskutečný boj s armádou větrných mlýnů, kteří melou a melou pořad dokola to samé. Ale mouka z nich nikdy nevypadne.
Chudák ten Don Quijote, ať je to v tomto případě kdokoli.
Janae

XXX.XXX.154.25
umpa.lumpa
napsal(a):
Mám za sebou nějakých 250 adoptovaných psů a fen a všichni jsou kastrovaní. Bez problémů. Mají skvělé rodiny, často žijí ve společnosti psa opačného pohlaví a všichni naši adopční rodiče jsou rádi, že jsou kastrovaní. Věk adopčňáků je od malých štěňat až po 12-13ti leté jedince.
Ani naši adopční rodiče nejsou běžným vzorkem populace. Jsou všichni tak trochu jiní po nás a proto, že máme společné zájmy a sympatie, jsme společně jiní. Nejste nic extra. To se prostě normálně stává. Že se sdružují lidi se stejnými či podobnými názory.
Dobře, ale neodpověděla jste na ten konec.
Už neplatí, že hlavně feny mají po kastraci problémy?
V rodině nechávali kastrovat starší fenu obřího plemene. Fena špatně snášela narkózu, už to vypadalo, že umře, přežila, ale zbytek života byla inkontinentní. Je to sice jedna zkušenost, ale mám ji z první ruky, já bych fenu kastrovat nedala a u psa to vidím jako úplně zbytečné.
Myslím tím zdravé zvíře, zdravotní důvod je jasně pro kastraci.
Myscha
napsal(a):
Nezlobte se, nechci se dohadovat na téma kastrace, je to stejné, jako granule - buď ano, nebo ne. zbytečně bychom tu zabírali / y prostor. Jak říkám, já psala jen to, že je nesmysl tvrdit to, že VŠECHNY útulky kastrují. Zkrátka to tak není.
Janae
napsal(a):
Také si to myslím.
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
umpa.lumpa
napsal(a):
Co je pro ně výhodnější ? Pořídit si štěně z inzerátů za 2000, nemusí podepisovat žádnou smlouvu, psa kastrovat a jako bonus se to ještě trochu podobá určitému plemeni.
nebo si brát psa z organizace, vyrostlou křižovatku za mnohdy stejný nebo i vyšší poplatek a následně ho musí ještě kastrovat, aby na ně nevlítla psí sociálka. Věřte mi že jestli ten pes není přímo z hrozným množírenských podmínek, těm lidem to je jedno, hlavně že maj psa a "dají mu domov který stejně potřebuje".
Janae
napsal(a):
V rodině nechávali kastrovat starší fenu obřího plemene. Fena špatně snášela narkózu, už to vypadalo, že umře, přežila, ale zbytek života byla inkontinentní. Je to sice jedna zkušenost, ale mám ji z první ruky, já bych fenu kastrovat nedala a u psa to vidím jako úplně zbytečné.
Žádný z našich psů/fen není inkontinentní.
Na ostatní použijte google nebo se zeptejte veterináře. Ať máte relevantní informace.
Janae
napsal(a):
Ano, feny mohou trpět inkontinencí. Bohužel. Záleží pak na jedinci, jeho zdravotním stavu, krmení, atd. Ohroženější jsou feny velkých plemen.
Takže přiznávám, že bych sama taky zvažovala, zda jít do kastrované feny velkého plemene... ale na druhou stranu - zažila jsem i rakovinu mléčné žlázy u čuby a kastrace by ji bývala ochránila... u psů to samé s rakovinou prostaty...
Nicméně pokud bych se do daného psa zamilovala /a že věřím, že někdy je to vážně láska na první pohled/, tak by mě to, že je kastrovaná či to má jako podmínku adopce, neodradilo.
A kecy stylu, že někdo chtěl adoptovat psa, ale kastrace ho odradila a tak šel a koupil štěně bez PP úplně nesnáším. Těch útulků, kde nekastrují a ani to nemají podmínků /většina státních útulků/ je tolik, že by se vždy nějaký vhodný psík pro ně našel. Jen nebýt líný a hledat.
Sam 90210
napsal(a):
Co je pro ně výhodnější ? Pořídit si štěně z inzerátů za 2000, nemusí podepisovat žádnou smlouvu, psa kastrovat a jako bonus se to ještě trochu podobá určitému plemeni.
nebo si brát psa z organizace, vyrostlou křižovatku za mnohdy stejný nebo i vyšší poplatek a následně ho musí ještě kastrovat, aby na ně nevlítla psí sociálka. Věřte mi že jestli ten pes není přímo z hrozným množírenských podmínek, těm lidem to je jedno, hlavně že maj psa a "dají mu domov který stejně potřebuje".
Co je de*ilovi výhodnější je mi upřímně jedno. Protože de*il zůstane de*ilem i kdyby na to měl tisíc smluv.
Takoví "zájemci" mne prostě nezajímají. Buď si všechno nechají důkladně vysvětlit a pochopí to a nebo to nechápou a psa ode mě nedostanou. Člověk, který výběru psa nevěnuje více energie jak výběru ponožek - správná barva a obchod blízko domu - není vhodným adeptem na majitelství žádného psa. A pokud je tak tupej, že radši vyplázne x tisíc za napodobeninu plemene, tak si zaslouží být napálen a odulen u veterináře o poslední kačku.
scylla
napsal(a):
Zjistit plusy a mínusy není chvíle na internetu, to je naprostá číčovina. To chce sledovat, ptát se, číst spousty studií, mluvit s vety, kteří dodržují etiku vůči zvířatům a sledovat ta zvířata. Vidím, že jste fakt profí.
Je lepší věnovat tomu aspoň chvíli než bez rozmyslu tady něco komentovat...
Aliens_II
napsal(a):
Dá-li se to říci takto a definovat, co zde probíhá, tak je to:
Neskutečný boj s armádou větrných mlýnů, kteří melou a melou pořad dokola to samé. Ale mouka z nich nikdy nevypadne.
Chudák ten Don Quijote, ať je to v tomto případě kdokoli.
Já už jsem rezignovala...

Myscha
napsal(a):
Já už jsem rezignovala...
Dobře děláte. Jednak na mě dsěláte dojem velmi mladého děvčete, které někdo využívá ke své propagaci a druhak ( a klidně se uražte), místo poučování o zodpovědnosti a kastraci byste si mohla opakovat mluvnici, abyste neměla ve škole problém.

Jestlipak zájemce, kteří si v dobré víře odvedou kastrovanou fenu,
upozorníte na to, že za pár let může být Fifinka inkontinentní?
Znám případy v sídlišti, kdy by fena majitelce ze sedmého patra v paneláku nikdy neodběhla, paní ji ze strachu, aby se nezaběhla nikdy nepustí z vodítka ( a to ani když nehárá ), ale za to se několik let trápí s pročůraným bytem, protože si fenečku brala z útulku preventivně kastrovanou. Je natolik zodpovědná, že se fenky nezbaví, jen trpí !
napsal(a):
Dobře děláte. Jednak na mě dsěláte dojem velmi mladého děvčete, které někdo využívá ke své propagaci a druhak ( a klidně se uražte), místo poučování o zodpovědnosti a kastraci byste si mohla opakovat mluvnici, abyste neměla ve škole problém.
Ale no ták. To byla od Vás docela podpásovka.
napsal(a):
Jestlipak zájemce, kteří si v dobré víře odvedou kastrovanou fenu,
upozorníte na to, že za pár let může být Fifinka inkontinentní?
Znám případy v sídlišti, kdy by fena majitelce ze sedmého patra v paneláku nikdy neodběhla, paní ji ze strachu, aby se nezaběhla nikdy nepustí z vodítka ( a to ani když nehárá ), ale za to se několik let trápí s pročůraným bytem, protože si fenečku brala z útulku preventivně kastrovanou. Je natolik zodpovědná, že se fenky nezbaví, jen trpí !
Léky? Na feny velice úspěšně zabírají. A ta paní ze sedmého jako nevěděla, že fena je kastrát?
Takže ta paní nikdy neviděla hárající fenu? Že měla strach, jako že ji cizí pes bouchne? No světe, pak se nediv.
Paní ač tedy velice zodpovědná, je tedy velice zodpovědně hloupá, prominete-li.

Aliens_II
napsal(a):
Ale no ták. To byla od Vás docela podpásovka.
Ale no ták. Podpásovka, ale pravda. Nevadí mi, když někdo v rozčilení napíše s chybami, ale chci-li poučovat, tak si po sobě psané přečtu, nebo tím pověřím počítač.
Myscha napsal(a): "Pokud se budou kastrovat jen feny tak bych si ani nechtěla představit co to udělá s hormonama psů, kteří nebudou moc. Zkuste se zeptat nějakého chlapa jestli si to dokáže představit, že by si nikdy nevrznul."
Vaše přirovnání s mužským libidem je stejně naivní a antropomorfní jako tvrzení, že fena musí mít alespoň jednou za život štěňata, aby uspokojila svůj mateřský pud.
Po světě běhají miliony nekastrovaných psů, kteří se nikdy nespářili s fenou a s jejich hormony to NEDĚLÁ NIC. Měla jsem psy chovné i takové, jenž se z nějakého důvodu pro chov nehodili. V temperamentu a chování jedněch a druhých nebyl vůbec žádný rozdíl.
Když se podíváte např. na vlky nebo divoké africké psy, právo pářit se mají pouze vůdčí samec a samice. Řadovým členům smečky je sexuální život zapovězen a přesto spokojeně žijí - i bez kastrace.
S plošnou kastrací fen sice nemusím souhlasit, nemohu jí ale nepřiznat jisté praktické výhody a přínosy. Kastrace psů je však naprosto ZBYTEČNÝ ZÁSAH do endokrinního systému pro "lepší pocit" pár jednotlivců. A pokud jde prevenci rakoviny prostaty, kterou se často operuje, tak karcinom prostaty se vyskytuje ve stejném poměru u kastrovaných i nekastrovaných jedinců!
umpa.lumpa
napsal(a):
Je potřeba mladé lidi se zápalem pro věc pořádně zlynčovat.. Aby si náhodou nemysleli, že mohou poctivou prací něco změnit. Staré zahořklé ženské za počítačem jim dají za vyučenou..
Souhlasím, ale také je nutno v takto mladém člověku, pokud to ještě jde, vytvořit vlastní "světonázor" s akceptací druhé strany a že ne vše je jen jedna cesta. Pak ta holka bude schopna "setřít", nebo odřídit flame, jako je tento.
Je nebezpečné vychovávat extrémisty a jedno jestli zelené, faunové, či náboženské.

Aliens_II
napsal(a):
Léky? Na feny velice úspěšně zabírají. A ta paní ze sedmého jako nevěděla, že fena je kastrát?
Takže ta paní nikdy neviděla hárající fenu? Že měla strach, jako že ji cizí pes bouchne? No světe, pak se nediv.
Paní ač tedy velice zodpovědná, je tedy velice zodpovědně hloupá, prominete-li.
Ta paní věděla, že fena je kastrovaná, jen jí nikdo neupozornil na nebezpečí inkontinence. Však i tady čtete jen o samých výhodách kastrace.
A léky ? Zkuste je feně několik let kupovat z důchodu.
Špatně jste pochopil psané ( i když jsem to i špatně napsala ). Ta paní se nebála nechtěného nakrytí, ona se všeobecně bála, aby jí fenka neutekla, nevběhla pod auto...atd. Prostě ji vodila na vodítku.
Chtěla jsem tím říct, že nekastrovaná fena by u ní neměla šanci být nakrytá a nemusely se trápit s pomočováním.
Taky jsem přemýšlela nad dalším psem z nějakého azylu..(do budoucna), ale ty kastrace se mi nezamlouvaji...vyoperujeme všem psům orgány, které jsou vlastně k ničemu, vždyť o nic nejde..to se mi nelíbí..nejsem nějak zásadně proti kastraci, ale třeba u fenek ze zdravotních důvodů ano..ale takhle vyoperovat všechny psy...i kteří nejsou v dobré kondici nebo opravdu staré psy..to mě přijde hrozné (nevím.kdo tohle dělá - tak to Neberte na vás)
A ten výplod, že když necháme psy nekastrovane tak budou obzvlášť nadržení a srovnávat to s muži..to byla pěkná blbost.
napsal(a):
Ta paní věděla, že fena je kastrovaná, jen jí nikdo neupozornil na nebezpečí inkontinence. Však i tady čtete jen o samých výhodách kastrace.
A léky ? Zkuste je feně několik let kupovat z důchodu.
Špatně jste pochopil psané ( i když jsem to i špatně napsala ). Ta paní se nebála nechtěného nakrytí, ona se všeobecně bála, aby jí fenka neutekla, nevběhla pod auto...atd. Prostě ji vodila na vodítku.
Chtěla jsem tím říct, že nekastrovaná fena by u ní neměla šanci být nakrytá a nemusely se trápit s pomočováním.
Tak zase je to o lidech - nejen říci a), ale i to b) (tj. ta možnost inkontinence). Na to by Vám člověk mohl říci, že pokud si pořizovala psa, s náklady musela počítat..i když vím, jak to myslíte. ;)
Navíc nikdo paní nenutil si brát kastrovanou fenku, určitě by se našlo plno nekastrovaných, které by se u paní měly dobře.
U fen jsou ta rizika spojená s kastrací větší, stačí si přečíst pár studií - je to tam cca 60:40 pro a proti kastraci...ale pokud to má pomoci tomu, že se omezí produkce nechtěných psů a neskončíme jednou jako na Slovensku, kde se běžně psi utrácí, tak nějaké omezení bude nutné... a zná někdo lepší omezení než kastraci ? Já bohužel ne.
Myscha
napsal(a):
Dobrý den,
Nedám mi a musím se vložit do debaty.
Musím reagovat na větu - "divila by jste se co spolek může..."
Opravdu si myslíte, že nejlepší pro psa, kterého někdo vypiplá ze štěněte do prima dospělého psa, nebo si vezme staršího psa a dá mu prima domov, je to, že budete nového páníčka prudit nebo psa odeberete jenom proto, že páníček nesplnil podmínku kastrace?
Pokud jste to myslela vážně, tak to jste opravdu "milovnice psů"
Osobně jsem proti kastraci, u zdravé feny je to zbytečný velký zásah do těla.
Pokud budu chtít psa/fenu a již bude vykastrovaný/á, není to důvod, bych si ho/ji z útulku nevzala.
Ale nevezmu si psa/fenu, u kterého je ve smlouvě podmínka kastrace a požadavky, v jaké domácnosti bude žít, jak často budu podávat hlášení, atd.
Myslím, že takto bylo myšleno, že díky podmínce kastrace, zůstávají psi v útulcích, depozitech, azylech, z.s...
Myscha
napsal(a):
Otázka chvilky na internetu?
Všimla jste si, že na internetu většina věcí nemá žádnou váhu, protože si může kdokoli navymýšlet cokoli a hodit to na "net"? Nikdo nikde není podepsán, nikdo za nic nezodpovídá, takže to, co pár chvilkách na internetu najdu, je na pováženou.
Myslím, že takto bylo myšleno, že díky podmínce kastrace, zůstávají psi v útulcích, depozitech, azylech, z.s...
To by mne fakt zajímalo, ve kterých konkrétně. Nemůžete z "myslím si" přejít na konkrétní případy? V oblasti se pohybuju dobrých deset let a jediná zařízení, kde psi trčí opravdu dlouhodobě, jsou standardní městské útulky, které dají psa za tři stovky komukoliv.
U nás je třeba průměrná doba, kdy tu pes je, cca 6-8 týdnů. V tom je započítán i čas na rekonvalescenci, základní očkování, apod.
Myscha
napsal(a):
Tak když s úsměvem tak s úsměvem...
Tak proč se to děje? Protože jestli si trochu zavzpomínáte tak je k tomu zapotřebí obou pohlaví...už? Ještě ne? Tak pokračujeme v humoru...prostě bez rozdílu! Nejde brát jen feny se budou kastrovat tak to prostě nejde, ani teoreticky a hlavně je právě daleko větší šance, že spousta nových civilních chorob kterými psy trpí. A jestě je tady jeden příklad...pokud se budou kastrovat jen feny tak bych si ani nechtěla představit co to udělá s hormonama psů, kteří nebudou moc. Zkuste se zeptat nějakého chlapa jestli si to dokáže představit, že by si nikdy nevrznul...ale pokud se provede kastrace tak se netvoří sperma a hormony a je spokojenější ´život (jednodušeji řečeno)...Stačí? Nebo další nějaký vtípek? Je pravda, že se tady začínám docela dobře bavit
Svým "vtipným příspěvkem", který "sršel vtipem" do všech stran, jste pro mne zařadila další spolek mezi ty, kterým já osobně nedám nikdy ani korunu.
No a psa bych od nich neadoptovala ani omylem.
A to jsem o něm dozvěděla dnes.
umpa.lumpa
napsal(a):
To by mne fakt zajímalo, ve kterých konkrétně. Nemůžete z "myslím si" přejít na konkrétní případy? V oblasti se pohybuju dobrých deset let a jediná zařízení, kde psi trčí opravdu dlouhodobě, jsou standardní městské útulky, které dají psa za tři stovky komukoliv.
U nás je třeba průměrná doba, kdy tu pes je, cca 6-8 týdnů. V tom je započítán i čas na rekonvalescenci, základní očkování, apod.
Jak konkrétní případy? Mám začít obcházet útulky a studovat smlouvy, jestli je v podmínkách budoucí kastrace? Vybrat psa a napsat tady na fauně, že jsem si tohohle psa chtěla adoptovat, ale neudělám to, protože je podmínka kastrace?

umpa.lumpa
napsal(a):
Je potřeba mladé lidi se zápalem pro věc pořádně zlynčovat.. Aby si náhodou nemysleli, že mohou poctivou prací něco změnit. Staré zahořklé ženské za počítačem jim dají za vyučenou..
Možná Myschu znáte osobně. Já ne. A to co předvedla tady, to možná odpovídá o zápalu, ale rozhodně ne o poctivé práci. Jeden inzerát a příspěvky plné pravopisných chyb. Když chci s někým diskutovat a obhájit nějaký názor, tak si dám pozor, aby můj příspěvek za něco stál. Takhle udělala organizaci, za kterou mluví, medvědí službu.
A nikdo ji nelynčoval! Spíš ona už dopředu vyhrožovala potenciálním osvojitelům - docela trapné, ne ?

Myscha
napsal(a):
Děkuji všem zůčastněným, ale najděte si jiný chat.
Http://www.pravidla.cz/hledej/?wdskip=2&qr=z%F9%E8astn%ECn%FD - vidíš ten rozdíl ?
A neraď nám pilná včelko, kde máme diskutovat !
jolyha

XXX.XXX.229.101
Myscha
napsal(a):
Děkuji všem zůčastněným, ale najděte si jiný chat.
Tak doteď jsem nějak neměla důvod se zapojit, teď mi to nedá. Vážená Myscho - nevím zda jste si všimla - jmenuje se to tu diskuse v sekci "psi". Tak se nečilte nad tím, že se tu diskutuje. Pokud jste chtěla mít jen samé kladné ohlasy, ok, dejte si to na FB, skupinu si uzavřete a pouštějte si tam jen ty, co s Vámi souhlasí. Tady to funguje trochu jinak. Každý může mít svůj názor a může ho tu vyjádřit. Nevím co se vám na tom nelíbí.

"1. pokud se jedná o množení psů bez PP tak ano a h.a.j.z.l. je slabé slovo..."
ale já se neptám na množitele, ale o zájemce o psy z útulku! Tam je snad rovnítko?!
"2.mám toho načteno o kastracích dost, ale ráda si přečtu i Váš příspěvek..."
Proč bych měla dávat příspěvek o kastraci, na to nemám vzdělání ani patřičné znalosti. Vyzývám ke čtení, v době internetu to není až takový problém a evidentně toho nemáš načteno dost...
"3.omlouvám se, ale nechápu jak s tímhle souvisejí děti...ale jak by se dalo předejít sexuálnímu násilí na dětech se nechám ráda poučit...ale v nějakém tématu které se toho týká..."
patrně toho nechápeš víc...je to PŘÍKLAD zavedení presumpce viny, což je přesně to, co děláte (někdo?) ideou, že každý zájemce o psa = množitel. Příklad je záměrně expresivní, aby stupidita argumentu byla zřejmá.
Mimochodem, vzhledem k tomu, že takové plošné kastrace nepochybně probíhají již delší dobu, má někdo dojem či dokonce přesnou informaci, že se nám útulky vyprazdňují a tato strategie založená na nevratném zásahu do "třetí osoby" je tedy účinná a skutečně postihuje příčinu ?!
lavacca
napsal(a):
Ale není. Při tom množství psů, co dneska je, je to víc než potřebné.
Máme již léta smečku mix kastráti + nekastráti a nikdy - slovy nikdy - se ti nekastrovaní vůči kastrovaným nijak nevyhraňovali. Chrápou společně na jedné hromadě a kastraci neřeší. To jen lidi z toho dělají tak šílené fóbie... ano, škody napáchá kastrace u psychicky labilnějších jedinců z množíren, apod. v době, kdy ještě nejsou psychicky v pořádku. Ale jinak u zdravého psa to nic nenapáchá.
Mám i 2 psy brané ze soukromého útulku - čuba měla ve smlouvě jen zákaz chovu, po 4 letech jsme si od nich brali psa - taky štěně a ten už má ve smlouvě podmínku kastrace a už je po kastraci /kastrovala bych i bez té podmínky/. Ptala jsem se na to a říkali mi, že to zavedli poté, co jim hrdý majitel kříženky od nich poslal foto, jak má jeho fena ťuťuňuňu štěňátka. K čemu pak zachránit jednoho psa, kdy se na něm dál namnoží dalších 5 i více potencionálních adeptů na útulek?!? Koukněte se do inzerce, kolikrát jsou tam i plánovaní voříšci, apod. A několikrát jsem četla inzerát, kdy se chlubili, že mají fenu či psa z útulku a jaká krásná štěňata jim to přivedli na svět.
A jak jinak pak chcete - krom kastrací - tento trend zastavit? Ano, samozřejmě, je dost zodpovědných lidí, kteří své psy uhlídají, ale pak je taky velká sorta lidí, co neuhlídají a množí a množí...
Já mám právě s kastrovaným psem negativní zkušenost. V 11 letech jsme museli ze zdravotních důvodů nechat kastrovat mého ohaře (cysta na prostatě). Operaci i rekonvalescenci zvládl výborně, ale došlo u něj k psychické proměně (v podstatě se začal chovat jako fena s falešnou březostí, poponášel a kňučel na pískací hračky apod. což by zase až tak nevadilo i když byl na něj jako na bývalého hrdého a sebevědomého loveckého psa smutný pohled ), ale především začal postupem času v parku přitahovat psy jako hárající fena. Byl z toho nešťastný, já také, procházky se postupně zvrtly pro nás pro oba v nepříjemnou záležitost. Naštěstí jsme se za dva roky odstěhovali z Prahy na venkov, takže další a poslední rok života už dožil v klidu, ale představa, že mám doma u těch mých psů takového voňavého kastráta mě děsí. A proto, ač bych ráda dala domov nějakému opuštěnci kastrovaného psa prostě pro jistotu nechci. Pes pro mne není šatstvo, které se zase odloží pokud dobře nepadne a tak při jeho pořízení musím zvažovat všechna pro a proti.
Mimochodem, mám dva psy z českých útulků, ani u jednoho kastrace nebyla podmínkou adopce, takže kastrovaní nejsou, nikde se nemnoží a žijí si doufám spokojený život.

Nebudu už tady řešit, jestli kastrace ano nebo ne...myslím, že už jsme to na fauně probírali x-krát...
jen k té podmínce kastrace...myslím, že plno lidem se to nelíbí a psa si nevezme ne proto, že je bojovník za "nekastrování zdravých zvířat" ale prostě proto, že je to "náklad" navíc obzvláště u fen větších plemen nebo jejich kříženců...když už se chce někdo ujmout pejska a je tedy ochoten zaplatit adopční poplatek...proč by měl tedy ještě platit "zbytečnou kastraci"...někde už by se při sečtení adopčního poplatku a cenu za kastraci zájemce dostane na "levnější" štěně s PP
Pokud je pes už vykastrovaný, tak bych řekla, že z mého pohledu je to jedno, mě by teda záleželo spíš na tom, zda jsme si se psem "souzeni"...určitě, když bych si nějakýho pejska vybrala, protože jsme si padli do oka, tak potom neřeknu...jééé ten je kastrovaný, no tak toho si stopro nevezmu...
Hodně lidí tady psalo i o zodpovědnosti zájemců, že když si psa či fenu odeberou, je kastrace zbytečná protože jsou schopní psa uhlídat...to je si myslím najivní představa...neříkám, že jsou nezodpovědní všichni, ale i kdyby to byl z padesáti lidí jeden, tak zvládne nasekat dalších x voříšků, pro které se bude zase hledat domov...je to opravdu boj s větrnými mlýny...ale i kdyby byli všichni psi jdoucí do adopce a v útulcích vykastrováni, tak zbývá další hromada pejsků, která se šíří mezi lidmi...např. sousedovic fena má roztomilá štěňátka, tak si jedno vezmem, no a soused je rád, že štěňata udá, určitě po vás nebude chtít příslib kastrace a v tu ránu tady máte nekastrovaný zvíře, který zase může mít štěňata...pak ta pověra, že každá fena má mít alespoň jednou za život štěňata...sama jsem překvapená kolik lidí to kolem sebe šíří jako "svatý grál" a kolik lidí se kvůli tomu rozhodlo svou nepapírovou fenu nebo kříženku nechat cíleně nakrýt a prostě jim to nevymluvíte...myslím prostě, že "povinné" kastrace adoptovaných pejsků to nevyřeší a v útulcích budeme mít pořád plno...
jen k té podmínce kastrace...myslím, že plno lidem se to nelíbí a psa si nevezme ne proto, že je bojovník za "nekastrování zdravých zvířat" ale prostě proto, že je to "náklad" navíc obzvláště u fen větších plemen nebo jejich kříženců...když už se chce někdo ujmout pejska a je tedy ochoten zaplatit adopční poplatek...proč by měl tedy ještě platit "zbytečnou kastraci"...někde už by se při sečtení adopčního poplatku a cenu za kastraci zájemce dostane na "levnější" štěně s PP
Tak ono asi záleží na organizaci. My dáváme ve 2/3 psy kastrované. Pokud nejsou (štěňata, psi v delší rekonvalescenci...), tak je vše na individuální domluvě s majiteli. Někteří dobrovolně a ochotně zaplatí kastraci i adopční poplatek, v rámci podpory organizace, jiní třeba zaplatí kastraci a adopční poplatek pak hradit nemusí, nebo si zaplatí adopční poplatek a kastrace jde na naše náklady. U psů, kteří jdou do adopce nekastrovaní každého majitele seznámím s možnostmi a nechám rozhodnutí zcela na něm a jeho finančních možnostech.
Andrýsek3
napsal(a):
A mohu se zeptat od jaké jste organizace
?
Zeptat se můžete, nicméně neodpovím. Podívejte se, co anonymové na iFauně udělali s Pes - nejvěrnější přítel. Fakt nejsem zvědavá na to, aby po vyslovení jména naběhla místní smečka na naše webky, začala je lustrovat a hledat špínu, kterou by obratem rozmazávali tady.
umpa.lumpa
napsal(a):
Zeptat se můžete, nicméně neodpovím. Podívejte se, co anonymové na iFauně udělali s Pes - nejvěrnější přítel. Fakt nejsem zvědavá na to, aby po vyslovení jména naběhla místní smečka na naše webky, začala je lustrovat a hledat špínu, kterou by obratem rozmazávali tady.
Aha a to jste tak přesvědčený, že tam někdo tu špínu najde? To není asi dobrý...
No nic no, tak vám děkuji.

Když vy, co jste proti kastracím, to berete jen ze svého pohledu - ano, jste zodpovědní, psa uhlídáte, nezastáváte předpotopní názor, že pes musí jednou za život zplodit potomky, nechcete po něm štěně, protože bláhově nevěříte, že štěňata jsou klony svých rodičů, nehodláte na psech ani záměrně množit... Ale takoví nejsou všichni, co si chtějí vzít psa z útulku, kolikrát si říkám, že jste snad v menšině. V současnosti je kastrace pořád nejúčinnější nástroj, jak zabránit produkci dalších zoufalců bez domova. To je prostě realita, ať se vám to líbí nebo ne.
umpa.lumpa
napsal(a):
Jak typické - hlásáte: my to děláme, my to víme, my umíme, my...
Na otázku - kdo jste?, neodpovíte.
napsal(a):
Když vy, co jste proti kastracím, to berete jen ze svého pohledu - ano, jste zodpovědní, psa uhlídáte, nezastáváte předpotopní názor, že pes musí jednou za život zplodit potomky, nechcete po něm štěně, protože bláhově nevěříte, že štěňata jsou klony svých rodičů, nehodláte na psech ani záměrně množit... Ale takoví nejsou všichni, co si chtějí vzít psa z útulku, kolikrát si říkám, že jste snad v menšině. V současnosti je kastrace pořád nejúčinnější nástroj, jak zabránit produkci dalších zoufalců bez domova. To je prostě realita, ať se vám to líbí nebo ne.
Přikládám svůj podpis!

Myscha :..." Divila by jste se co spolek může, když je podepsaná adopční smlouva"...
Ano, takový spolek mi může...Nejsem masochista, abych se nechala ovládat a sekýrovat takovými...( hledám ještě poněkud slušný výraz )...nabubřelými, vlastní důležitostí zaslepenými...
Proč ? Protože si od nich koupím něco, čeho je všude dost až příliš? Jak už jsem psala Myscha nedělá spolku a hlavně psům dobrou službu. Možná o tom spolek ani neví.
Adopce psa je smluvní vztah, obyčejný obchod, já zaplatím cenu (i když je nazývána adopčním poplatkem) za určité zboží (v tomto případě psa/fenu). Nevidím důvod, proč by mi někdo měl ještě klást podmínky, jak se k tomu zboží, které jsem si zaplatila, chovat a domáhal se splnění.
Když se oprostíme od toho, že je to živý tvor, tak je to stejné, jako když si koupím lednici. Copak mám na faktuře podmínky, za jakých podmínek si budu moc lednici po roce nechat na pořád? Nebo tam mám napsané, že mne může přijít kdykoli přijít zkontrolovat výrobce nebo prodejce, jestli se k lednici dobře chovám a je u mne spokojená? Mám snad na faktuře napsáno, že když se nebude můj přístup k lednici líbit výrobci nebo prodejci, lednici si odveze a bude ji nabízet dál? Nebo tam mám napsáno, že i když jsem si ji zaplatila, bude pořád majetkem výrobce nebo prodejce a až on uzná za vhodné, stanu se třeba po roce majitelem já a budu si ji moci nechat?
Fiona.Praha
napsal(a):
Adopce psa je smluvní vztah, obyčejný obchod, já zaplatím cenu (i když je nazývána adopčním poplatkem) za určité zboží (v tomto případě psa/fenu). Nevidím důvod, proč by mi někdo měl ještě klást podmínky, jak se k tomu zboží, které jsem si zaplatila, chovat a domáhal se splnění.
Když se oprostíme od toho, že je to živý tvor, tak je to stejné, jako když si koupím lednici. Copak mám na faktuře podmínky, za jakých podmínek si budu moc lednici po roce nechat na pořád? Nebo tam mám napsané, že mne může přijít kdykoli přijít zkontrolovat výrobce nebo prodejce, jestli se k lednici dobře chovám a je u mne spokojená? Mám snad na faktuře napsáno, že když se nebude můj přístup k lednici líbit výrobci nebo prodejci, lednici si odveze a bude ji nabízet dál? Nebo tam mám napsáno, že i když jsem si ji zaplatila, bude pořád majetkem výrobce nebo prodejce a až on uzná za vhodné, stanu se třeba po roce majitelem já a budu si ji moci nechat?
V kupní smlouvě psa z chovky taky mohou být nějaké podmínky. A porovnávat koupi živého tvora s koupí spotřebního zboží je dost mimo. Každopádně netušim, co tady furt řešíte, komu se podmínky nelíbí, může jít jinam, jak už bylo řečeno, některé útulky dávají psy k adopci bez podmínky kastrace atd. A taky je potřeba si uvědomit, že to co je ve smlouvě, je jen pojistka pro závažné případy, aby bylo možné zvíře odebrat. Já jsem rodičum vzala kočku z jednoho spolku, ve smlouvě bylo, že naše bude až po 4 měsících, úmrtí do roka po adopci je nutné hlásit, taky k nám může někdo přijít na kontrolu atd. Vše proběhlo tak, že občas pošlu fotku (ani to po mě nikdo nechtěl), paní ze spolku mají radost, že se má čiči dobře a to je tak všechno. To stejné je teď s mojí kočkou, kterou jsme adoptovali 2 měsíce zpět. A říkejte si co chcete, já těm podmínkám v adopční smlouvě rozumím, když vytáhnu zvíře ze sraček, dám ho do kupy, najdu mu majitele, tak chci vědět, že se bude mít dobře. Např jedna opuštěná fenka se dostala do spolku, našel se majitel, který se jevil uplně ok, všechno super, po čase se přišlo na to, že fenka je nonstop uvázaná na řetězu. Díky té adopční smlouvě bylo možné psa odebrat, protože podle kvs bylo vše v pořádku jak jinak.
loraena
napsal(a):
V kupní smlouvě psa z chovky taky mohou být nějaké podmínky. A porovnávat koupi živého tvora s koupí spotřebního zboží je dost mimo. Každopádně netušim, co tady furt řešíte, komu se podmínky nelíbí, může jít jinam, jak už bylo řečeno, některé útulky dávají psy k adopci bez podmínky kastrace atd. A taky je potřeba si uvědomit, že to co je ve smlouvě, je jen pojistka pro závažné případy, aby bylo možné zvíře odebrat. Já jsem rodičum vzala kočku z jednoho spolku, ve smlouvě bylo, že naše bude až po 4 měsících, úmrtí do roka po adopci je nutné hlásit, taky k nám může někdo přijít na kontrolu atd. Vše proběhlo tak, že občas pošlu fotku (ani to po mě nikdo nechtěl), paní ze spolku mají radost, že se má čiči dobře a to je tak všechno. To stejné je teď s mojí kočkou, kterou jsme adoptovali 2 měsíce zpět. A říkejte si co chcete, já těm podmínkám v adopční smlouvě rozumím, když vytáhnu zvíře ze sraček, dám ho do kupy, najdu mu majitele, tak chci vědět, že se bude mít dobře. Např jedna opuštěná fenka se dostala do spolku, našel se majitel, který se jevil uplně ok, všechno super, po čase se přišlo na to, že fenka je nonstop uvázaná na řetězu. Díky té adopční smlouvě bylo možné psa odebrat, protože podle kvs bylo vše v pořádku jak jinak.
Za prvé - tím, že platím kupní cenu za psa/fenku z útulku, stává se zvíře stejnou spotřební věcí jako lednice, ať se Vám to líbí nebo ne. Proč by to bylo mimo? Jsem málo sluníčková?
Za druhé - přesně to mi vadí, někdo se rozhodl, že fenka je nonstop uvázaná a tak ji odebral. Co to udělalo s fenkou je nezajímalo.
Vážně si myslíte, že všichni v útulcích jsou "vytažení ze sraček"?
Fiona.Praha
napsal(a):
Za prvé - tím, že platím kupní cenu za psa/fenku z útulku, stává se zvíře stejnou spotřební věcí jako lednice, ať se Vám to líbí nebo ne. Proč by to bylo mimo? Jsem málo sluníčková?
Za druhé - přesně to mi vadí, někdo se rozhodl, že fenka je nonstop uvázaná a tak ji odebral. Co to udělalo s fenkou je nezajímalo.
Vážně si myslíte, že všichni v útulcích jsou "vytažení ze sraček"?
Holt na to každý má jiný názor. A z čeho jste prosím vyčetla, že každý útulkový pes je vytažený ze sraček? Mají se snad dělat smlouvy pro každého individuálně podle toho, jakou má minulost?
Kde jste získala informaci, že nikoho nezajímalo, co to udělá s fenkou? Mě trošku přijde, že jste naprosto zásadně až fanaticky (vyvozujete závěry bez informací) proti jakýmkoliv spolkům na pomoc zvířat.

Bohužel, z mnoha spolků na pomoc komukoliv a čemukoliv, zvířata a psy nevyjímaje, se u nás stal dobrý byznys. Já si ani nemyslím, že by to měl někdo dělat zadarmo, ale nemusel by to být dobrý byznys a mělo by tam jít především o psy ( zvířata, děti, lidi, postižené...atd, dosaď si dle svého uvážení ), jenže ono jde o peníze až v první řadě - pro někoho. A pak lapají naivní důvěřivé Myschy a soucitné babičky... - všem těm slušným se omlouvám.

Ještě dodám - nesouhlasím s dočasnou péčí - kromě případů zřejmého týrání. Psu nikdo nevysvětlí, že ten suprový domov je dočasný. A pak putuje dál ( i když do srovnatelných podmínek, někdy bohužel horších, protože srovnatelné nejsou) a zanechává
to v něm zmatek a strach. To je lepší na čas útulek a pak trvalé umístění.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Ještě dodám - nesouhlasím s dočasnou péčí - kromě případů zřejmého týrání. Psu nikdo nevysvětlí, že ten suprový domov je dočasný. A pak putuje dál ( i když do srovnatelných podmínek, někdy bohužel horších, protože srovnatelné nejsou) a zanechává
to v něm zmatek a strach. To je lepší na čas útulek a pak trvalé umístění.
On je občas problém v tom, že nesocilalizované, plaché, či jen mírně zanedbané zvíře si lidi nepořídí. Stačí kouknout do inzerátů. Když shánějí, musí to být psík hodný na děti a jiná zvířata, vychovaný, naučený hygieně, musí umět chodit na vodítku, fungovat ve městě... to spousta psů třeba z venkova neumí a čistě jen z útulku, kde je to nikdo nenaučí, pak mají o dost menší šanci na umístění. Dočasky jsou dobré k tomu, že se tam pes dokáže spoustu věcí naučit. Nebo pak také pro psy, které do útulku vzít nechtějí. Takových je dost. Útulky psy přímo od majitelů berou málokdy, často lidé psa zdědí apod. a neví co s ním. Psi se v dnešní době vyhazují z aut, nechávají uvázaní v lese a ne každá obec se k tomu staví tak, že je ochotna platit za psa pobyt v útulku. Docela často jsem se potkala s tím, že přivázaný psík je prostě osvobozen ať si běží kam chce, hlavně do katastru jiné obce... Pak dočasky smysl určitě mají, protože často suplují právě tu možnost umístění v útulku..
loraena
napsal(a):
Hlavně si neuvědomují jednu podstatnou věc.. U nás třeba podepsáním smlouvy a zaplacením adopčního poplatku vztah s novým majitelem nekončí. S drtivou většinou z nich se pravidelně reálně i virtuálně stýkáme, jsme kamarádi, obracejí se na nás s prosbou o radu, když něco neví nebo potřebují pomoci, posílají fotky a videa. Spolupracujeme na tom, aby se organizace rozvíjela, pomáhají nám s aktivitami..
To není, že se zavřou dveře jako v obchodě s lednicí a šmytec.
Nechápu to. Kdyby toto udělal chovatel psů - podepsat stvrzenku o přijetí platby za psa a zabouchnout dveře, tak ho tady rozmáznou a udělají z něj množitelskou zrůdu, co se nestará o svoje odchovy. Ale když se k tomu nějaký spolek staví zodpovědně, tak hned hůůůůůš, já si zaplatím adopční poplatek, smlouvu hodím do koše a víc mě nezajímají...?
Je tady pěkně vidět, kdo má s pomáháním psům (kočkám) v nouzi osobní a letité zkušenosti a chápe to. A lidi, kteří tak strašně brojí proti spolkům, jsou noční můrou každého, kdo psům v nouzi pomáhá..
Navíc takovej typ člověka stejně nikdy nepůjde do toho útulku a nepomůže.
PS: Je jasný, že jsou spolky a spolky. Je jasný, že jsou útulky a útulky. Stejně jako je jasný, že jsou chovatelé a chovatelé. Všude je to o lidech. Jako bych všude hlásala, že si psa s PP už nikdy nepořídím, protože všichni chovatelé jsou špatní. A to jen proto, že u mého prvního mě "chovatelka" ošklivě zklamala.
loraena
napsal(a):
Holt na to každý má jiný názor. A z čeho jste prosím vyčetla, že každý útulkový pes je vytažený ze sraček? Mají se snad dělat smlouvy pro každého individuálně podle toho, jakou má minulost?
Kde jste získala informaci, že nikoho nezajímalo, co to udělá s fenkou? Mě trošku přijde, že jste naprosto zásadně až fanaticky (vyvozujete závěry bez informací) proti jakýmkoliv spolkům na pomoc zvířat.
Přečtěte si, prosím, svůj původní příspěvek. Třeba se přestanete tak divit.
Jo, fanatik, to já jsem - odhalila jste mne.
Stejný fanatik jako každý, kdo má mozek v hlavě, své peníze i vydělal a ušetřil (tj.nespotřeboval na vlastní potřeby), má názor na útulky a spolky a rozhoduje si o svých penězích sám.
Nevidím důvod proč přispívat na domy, pozemky, vlastní psy, živobytí, podporovat prodlužování utrpení starých, nemocných a vyděšených psů atd... Jsou to moje peníze a budu je, s dovolením, investovat kam budu chtít já, ať se to Vám a Vám podobným líbí nebo ne.
Doufám, že jste pochopila a nepřijde reakce - Kde jste prosím...? Jak jste prosím...? Z čeho jste prosím...?
Fiona.Praha
napsal(a):
Přečtěte si, prosím, svůj původní příspěvek. Třeba se přestanete tak divit.
Jo, fanatik, to já jsem - odhalila jste mne.
Stejný fanatik jako každý, kdo má mozek v hlavě, své peníze i vydělal a ušetřil (tj.nespotřeboval na vlastní potřeby), má názor na útulky a spolky a rozhoduje si o svých penězích sám.
Nevidím důvod proč přispívat na domy, pozemky, vlastní psy, živobytí, podporovat prodlužování utrpení starých, nemocných a vyděšených psů atd... Jsou to moje peníze a budu je, s dovolením, investovat kam budu chtít já, ať se to Vám a Vám podobným líbí nebo ne.
Doufám, že jste pochopila a nepřijde reakce - Kde jste prosím...? Jak jste prosím...? Z čeho jste prosím...?
V mém původním příspěvku jsem psala, že mi přijde mimo porovnávat koupi živého tvora s lednicí, dále že i v CHS si do kupní smlouvy dávají podmínky. A taky jsem psala, že i když jsou ve smlouvě podmínky, tak slouží spíš jako pojistka pro závažné případy. Nevím tedy přesně, o čem mluvíte, asi jsem natvrdlá.
Jinak člověk samozřejmě nemusí finančně přispívat, ani si psa adoptovat, to je jasné a nikdo to tady ani netvrdil. Jen říkám, že jste proti už z principu, to je vše. Já taky nedávám peníze na útulky ani spolky, jelikož můj studentský rozpočet je už tak dost malý. Takže opravdu moc nerozumím vaší reakci, to se bráníte proti nečemu, co tady nikdo neřekl.
Poslední odstavec nechápu ani trošku, pardon, jsem asi tupec.

Každá další odpověď k ničemu dobrému neposlouží. Tyhle diskuze tu zůstávají i déle než 10 let. Tak začněte myslet na ty psy.
umpa.lumpa
napsal(a):
Hlavně si neuvědomují jednu podstatnou věc.. U nás třeba podepsáním smlouvy a zaplacením adopčního poplatku vztah s novým majitelem nekončí. S drtivou většinou z nich se pravidelně reálně i virtuálně stýkáme, jsme kamarádi, obracejí se na nás s prosbou o radu, když něco neví nebo potřebují pomoci, posílají fotky a videa. Spolupracujeme na tom, aby se organizace rozvíjela, pomáhají nám s aktivitami..
To není, že se zavřou dveře jako v obchodě s lednicí a šmytec.
Nechápu to. Kdyby toto udělal chovatel psů - podepsat stvrzenku o přijetí platby za psa a zabouchnout dveře, tak ho tady rozmáznou a udělají z něj množitelskou zrůdu, co se nestará o svoje odchovy. Ale když se k tomu nějaký spolek staví zodpovědně, tak hned hůůůůůš, já si zaplatím adopční poplatek, smlouvu hodím do koše a víc mě nezajímají...?
Je tady pěkně vidět, kdo má s pomáháním psům (kočkám) v nouzi osobní a letité zkušenosti a chápe to. A lidi, kteří tak strašně brojí proti spolkům, jsou noční můrou každého, kdo psům v nouzi pomáhá..
Navíc takovej typ člověka stejně nikdy nepůjde do toho útulku a nepomůže.
PS: Je jasný, že jsou spolky a spolky. Je jasný, že jsou útulky a útulky. Stejně jako je jasný, že jsou chovatelé a chovatelé. Všude je to o lidech. Jako bych všude hlásala, že si psa s PP už nikdy nepořídím, protože všichni chovatelé jsou špatní. A to jen proto, že u mého prvního mě "chovatelka" ošklivě zklamala.
Mohla byste sem vložit vzor adopční smlouvy na vaše psy? Jak jsem již psala, mám psy s PP od tuzemských i zahraničních chovatelů a ráda bych si jejich kupní smlouvy porovnala s tou vaší. To proto, abych tedy konkrétně viděla, v čem je rozdíl a nakolik adopce psa např. od vaší organizace nového majitele reálně omezuje.
Neberte to ve zlém, se spolky zkušenost nemám, útulkové smlouvy na mé psy byly v podstatě pouze o případném vrácení původnímu majiteli v určité době po osvojení.
Děkuji.
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2
scylla
napsal(a):
Jděte někam s podmínkou kastrace, víte, co může kastrace udělat, Když prodáte štěně za adopční poplatek, nemáte právo kecat osvojiteli do toho, jestli bude psa kastrovat nebo ene.. Doufám, že jste maminu nechali vzpamatovat se po porodu a péči o potomstvo, než jste jí kastrovali.
S kastrací souhlasím, jaká nedůvěra k novému majiteli, myslíte, že nového majitele prokouknete na tolik, že máte 100% jistotu, že někde nebude množit dál, nemusí to být vůbec kvůli penězům, znám hodně negramotných lidí, kteří si řekli, že mají přece táááák krásného voříška tak proč by od něj neměli mladé a tohle prostě bez podmínky kastrace ani nedohadnete ani neohlídáte, jasně, že to má své proti, ale daleko mín se ty proti dají snést, než kdyby ta podmínka nebyla bůh ví kolik by zase přibylo "rozotmilých" kříženečků a neni to o důvěře k adoptujícímu, v tom počtu v jakém organizace pracují se nedá uhlídat nebo zajistit pravidelné návštevy a dohled, všichnit o dělají spíše ze solidarity, neříkám že se nenajdou vyjímky, ale snad většina to dělají z lásky ke psům a tak je těžké v tomhle našem prostředí na všechno dohlednout tak, aby těchto smluv a podmínek nebylo třeba, na to u nás v ČR nejsou finanční prostředky, které by těmto organizacím pomáhaly a dalo se z toho udělat opravdu kvalitní systém, proto bohužel tyhle omzeneí, byť někomu do práv zasahující, musí být...