Zdravím, mam takovy problem s feňuli,2roky.nedavno jsme potkali dvě štěnata RR, byli navolno, my prochazeli, moje fena na voditku, štendo se přiblížilo a fena se ohnala, lekla jsem se a feně placla přes zadek, omluvila jsem se a rudá šla pryč.další kdy nepříčetně vrčela na šteně za plotem a dnes to dovrsilo tim kdy jsme předběhli mlady pár, slečna štěně v ruce, ušli jsme par metrů a štěně nas dohnalo, tak 3mesicni chlupata krasna koule, pockala jsem s fenou na voditku az si pro nej prijdou, štěndo skocilo na fenku oblizlo a fena se agresivne ohnala az štene zapištelo.. Hluboce jsem se omluvila a pomalu s brekem odesla..na jine psi je zlata, hraje si, vrti ocasem.co s ni?proste ji k štenatum a mladsim psum nepoustet?jinak je hodna, na vsechny psi spis dorazi a chce si hrat.pritom jsme si pred 3/4 rokem privezli 4mes pesana z utulku a to je nerozlucna dvojka, parťaci na život a na smrt.nebylo jedinkrat ze by se po nem ohnala !
Nevím, jestli to tak je i u Vás. Mně se párkrát stalo, že k nám přiběhlo štěně a naše fena udělala takovou tu svou výzvu ke hře - drcnutí a mety pryč - a štěně vykviklo úlekem, aniž by mu co udělala.
Babičky pes ve štěněcím věku na to byl expert - chodil otravovat mou fenu do pelechu - stačilo jen, že se zvedla a už pištěl. Venku na něho cizí pes jen cvakl ve vzduchu a to samé. Vypadalo to hrozně. Já jsem se styděla za to štěně, druhý člověk se omlouval za psa.
Chápu, že se Vám moc nechce prověřovat, jak to je doopravdy. Moje fenka je na psy dost vybíravá. Po některým i cvakla - těď by cvakla, necvakne, protože odcházíme a psa zaženu případně. Sympatie poznáte. Nesympatie - nepředěláte.
Ohradí se, ale nechce vyloženě štěně nahánět, ne?
wejka
napsal(a):
Zdravím, mam takovy problem s feňuli,2roky.nedavno jsme potkali dvě štěnata RR, byli navolno, my prochazeli, moje fena na voditku, štendo se přiblížilo a fena se ohnala, lekla jsem se a feně placla přes zadek, omluvila jsem se a rudá šla pryč.další kdy nepříčetně vrčela na šteně za plotem a dnes to dovrsilo tim kdy jsme předběhli mlady pár, slečna štěně v ruce, ušli jsme par metrů a štěně nas dohnalo, tak 3mesicni chlupata krasna koule, pockala jsem s fenou na voditku az si pro nej prijdou, štěndo skocilo na fenku oblizlo a fena se agresivne ohnala az štene zapištelo.. Hluboce jsem se omluvila a pomalu s brekem odesla..na jine psi je zlata, hraje si, vrti ocasem.co s ni?proste ji k štenatum a mladsim psum nepoustet?jinak je hodna, na vsechny psi spis dorazi a chce si hrat.pritom jsme si pred 3/4 rokem privezli 4mes pesana z utulku a to je nerozlucna dvojka, parťaci na život a na smrt.nebylo jedinkrat ze by se po nem ohnala !
Ja nevim, ale myslim si, ze to je tim, ze je fenka na voditku a stene se nekontrolovane pririti do jejiho teritoria. Muze to vyhodnotit jako nebezpeci a chrani vas. Mela vubec cas zaregistrovat ze se jedna o stene?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není pravidlo, že každá fena=milovnice všech štěňat na planetě.
anonymx
napsal(a):
Proboha a proc z toho mate trauma? A proc se vy omlouvate? Fenu si hlidejte, cizi stenata k ni nemaji co lézt a kdyz bude sama napadat tak ji misto placnuti pres zadek utrhnete hlavu, ale ne az napadne, jen co pojme myslenku.
Take si myslim, ze wejka spis mela chranit svoji fenku aby ji neobtezovali cizi stenata. Takze pozorovat fenku a kdyz vidim, ze z toho odvazana neni, zakrocit drive nez fenka. Takto uz ta stenata bude nenavidet do smrti.
Ja kdyz vstoupim mezi svoji fenku a dotěru, fenka se vzdy cela rozvlni a vlepi mi pusu, jako:" diky mamko, zes to vyresila za me" Pritom normalne miluje hru se psy kdyz je navolno. Normalni je, ze voditko psu brani v uteku ze situace, ktera mu neni prijemna, proto se casto psi chovaji navolno jinak nez na voditku.
Wejko, rozhodně se za nic nestyďte, naše fenka taky ke štěňatům chová jinak. Taky je postrkuje, chce si hrát, a jakmile štěně začne kvičet, vypadá to, jako by ji to rozzlobilo a k tomu začne štěkat .
Nic si z toho nedělejte, i když to nevypadá vůči majiteli štěňátka moc dobře , ale tak to prostě je.
Já snad ani neznám fenu, co by cizí štěňata milovala. Moje současná fenka se nikdy neprala, ani se psy, ani s fenami, jen když k nám přiběhne cizí štěně, začne, bublat,. A předchozí fenka to samé. Měla svoje, pomáhala vychovávat štěnda kamarádky fenky, ze kterou se znala od mala, ale cizí ráda neměla. A co jsem se tak poptávala, tak většina lidí má se svojí fenkou stejnou zkušenost. Přitom třeba můj první pes, bijec psů všech velikostí, k fenkám byl galantní a štěnda do určitého věku toleroval bez rozdílu pohlaví.
Mezi námi, já taky ale nemusím, když ke mně přijde cizí dítě a začne mi sahat na psa, nebo se ode mně něčeho domáhat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

amiš
napsal(a):
Já snad ani neznám fenu, co by cizí štěňata milovala. Moje současná fenka se nikdy neprala, ani se psy, ani s fenami, jen když k nám přiběhne cizí štěně, začne, bublat,. A předchozí fenka to samé. Měla svoje, pomáhala vychovávat štěnda kamarádky fenky, ze kterou se znala od mala, ale cizí ráda neměla. A co jsem se tak poptávala, tak většina lidí má se svojí fenkou stejnou zkušenost. Přitom třeba můj první pes, bijec psů všech velikostí, k fenkám byl galantní a štěnda do určitého věku toleroval bez rozdílu pohlaví.
Mezi námi, já taky ale nemusím, když ke mně přijde cizí dítě a začne mi sahat na psa, nebo se ode mně něčeho domáhat.
No ono sposta psů (kluků)...z mojí zkušenosti obzvlášť velkých plemen jsou ze štěňat celý hin, auf a nakonec dočista paf...s fenami mám podobné zkušenosti...kupodivu bez problémů bylo, když nám například známí přivezli ukázat svoje štěně k nám na zahradu...venku bych si vůbec netroufla fenu k cizímu štěněti pusti...zato pesana úplně s klidem.