Najděte si vyhovující vrh a zkontaktujte chovatele zda má či emá volná štěňaat k doběru... nikdy není pozdě ani brzy... například já jsem měla vybraný vrh, jehož štěňata měla být k odběru koncem srpna (v kontaktu jsem s chovatelkou již od prosince 2015), nicméně vrh se neuskutečnil, tudíž čekáme na další příležitost v zimně (odběr by mohl být v únoru)... také to plánuji celé více jak půl roku předem.
Jde mi o to, že mi chovatelka řekla, že určitě nejsou vrhy v takovém období, abych si mohla štěndo odvést v srpnu, ať s tím nepočítám. Že jsou k odběru jen nyní - takhle je to prý u všech chovatelů, že nyní již feny nerodí. Přišlo mi to divné, protože vím, že známým se zrovna fena dohárala, což by pak cca vycházelo na srpen/září.
lenka v
napsal(a):
Jde mi o to, že mi chovatelka řekla, že určitě nejsou vrhy v takovém období, abych si mohla štěndo odvést v srpnu, ať s tím nepočítám. Že jsou k odběru jen nyní - takhle je to prý u všech chovatelů, že nyní již feny nerodí. Přišlo mi to divné, protože vím, že známým se zrovna fena dohárala, což by pak cca vycházelo na srpen/září.
Tak každá fena to má jinak, ta jejich hárá tak, ze to vyjde na jaro
...ale feny rodi i v lete nebo v zime, tedka je to vsude sama haravka. No a pokud má chovatelka takovy ubohy prehled, tak tam bych asi nevybirala.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je pravda, že nejvíce vrhů je jarních.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
lenka v
napsal(a):
To je kravina, a paní se z vás snyží udělat blbce . Nám třeba hárají feny vždycky tak, že odběr štěňat vychází na přelom červenec/srpen (z čehož vůbec nemám radost).
TAk já mám fenku březí tři týdny a odběr štěňat tím pádem bude koncem srpna. Chovatelka vám nablafala do hlavy nesmysly. Jedním z rysů domestikace psa je i říje vcelku kdykoli během roku ( a také dvě říje do roka).
Feny nehárají vždy přesně po šesti měsících, někdy je to i po osmi, nebo devíti a tím pádem mohou být štěňata k odběru prakticky kdykoli.
Samosebou pokud chovatelka hovořila o SVÉM chovu, tak to možné je. Ale paušálně je to nesmysl.
samain
napsal(a):
TAk já mám fenku březí tři týdny a odběr štěňat tím pádem bude koncem srpna. Chovatelka vám nablafala do hlavy nesmysly. Jedním z rysů domestikace psa je i říje vcelku kdykoli během roku ( a také dvě říje do roka).
Feny nehárají vždy přesně po šesti měsících, někdy je to i po osmi, nebo devíti a tím pádem mohou být štěňata k odběru prakticky kdykoli.
Samosebou pokud chovatelka hovořila o SVÉM chovu, tak to možné je. Ale paušálně je to nesmysl.
Nebo potřebovala prodat teď hned.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
koňadra
napsal(a):
Nebo potřebovala prodat teď hned.
Takhle to na mě taky působí, a já bych si štěně od takovýho chovatele nevzala - pokud z člověka dělá debila hned od začátku, tak čím to bude pokračovat... ?
Pokud teda, jak píše Samain nemluvila pouze o hárání svých vlastních fen.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lenka v
napsal(a):
Dobrý den. Ráda bych v srpnu koupila štěně labradorského retrívra. Myslíte si, že je možné v srpnu štěně (8 týdenní) koupit či je to pozdě/brzo (s ohledem na jarní/podzimní vrhy). Děkuji.
Každá fena přece hárá jinak, štěnata se rodí celý rok, feny přece nehárají všechny stejně.