Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2016 18:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Liják, hlásím liják Od soboty u nás sice až dnes(i to je neskutečné, že dvakrát do týdne) akorát můj brácha přijel za mužem, zahrát si tenis. Zatím se tuším ani nerozpinkali No a já tedy dopoledne umyla třetinu oken na baráku...

21.7.2016 18:19
Arni

XXX.XXX.111.238

lesnížínka napsal(a):
Liják, hlásím liják Od soboty u nás sice až dnes(i to je neskutečné, že dvakrát do týdne) akorát můj brácha přijel za mužem, zahrát si tenis. Zatím se tuším ani nerozpinkali No a já tedy dopoledne umyla třetinu oken na baráku...

Tak to jste poslala k nám, máme pořádně zalito.

21.7.2016 18:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Praha - dusno, ale pod mrakem.

21.7.2016 18:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):
Tak to jste poslala k nám, máme pořádně zalito.

Jo, koukám, přešlo to i přes vás U nás ještě kape

21.7.2016 18:47
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fiona.Praha napsal(a):
Praha - dusno, ale pod mrakem.

Nic, nic. Ani kapka. A to bylo černo. Jééé, pošlete sem vodu. To se už nedá vydržet.

21.7.2016 18:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens_II napsal(a):
Nic, nic. Ani kapka. A to bylo černo. Jééé, pošlete sem vodu. To se už nedá vydržet.

Dneska bylo hnusně vedro i u nás,31st, takže jsem tohle fakt s nadšením uvítala. Však se k vám ještě cosi šine. Že by v Praze jeden den nepršelo?!? To bych se až divila

21.7.2016 18:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):

Nemám, rozjasnilo se a ani kapka

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.7.2016 19:08

Fiona.Praha napsal(a):
Nemám, rozjasnilo se a ani kapka

Podještědí : prší, prší jen se leje...

21.7.2016 19:09
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

lesnížínka napsal(a):
Dneska bylo hnusně vedro i u nás,31st, takže jsem tohle fakt s nadšením uvítala. Však se k vám ještě cosi šine. Že by v Praze jeden den nepršelo?!? To bych se až divila

No jde spíše o vyčištení vzduchu. Je to fakt nutnost. Snad kápne.

21.7.2016 20:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podještědí : prší, prší jen se leje...

Tiše závidím, tady furt nic.

21.7.2016 20:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
No jde spíše o vyčištení vzduchu. Je to fakt nutnost. Snad kápne.

Aby z toho dřív nekáplo nám

21.7.2016 20:37
noemi

XXX.XXX.64.236

Fiona.Praha napsal(a):
Tiše závidím, tady furt nic.

Taky jen závist...a já bych tak chtěla zase pořádný slejvák .

21.7.2016 20:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):
Taky jen závist...a já bych tak chtěla zase pořádný slejvák .

A jak budeme nadávat, až bude celý víkend pršet

21.7.2016 21:36
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fiona.Praha napsal(a):

No nebude. To je to. Fiónko déšť! Nutně. Je to tady na padnutí. Pošlete něco sem na 11. Je tam něco? Jo a v parku je na padesát lidí a loví.

21.7.2016 21:37

Aliens_II napsal(a):
No nebude. To je to. Fiónko déšť! Nutně. Je to tady na padnutí. Pošlete něco sem na 11. Je tam něco? Jo a v parku je na padesát lidí a loví.

Péťo u nás se loví všude...

21.7.2016 21:52
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Svět se zbláznil.

21.7.2016 22:07

Aliens_II napsal(a):
Svět se zbláznil.

A nebo já nejdu s dobou

21.7.2016 22:12
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

A nebo já nejdu s dobou

Je nás víc. Rak byl a bude vždy zpátečník.
A co se týče počasí. Tak tady nekápne ani náhodou.
Ať tu neprudíme.

21.7.2016 22:20
nexxi

XXX.XXX.228.56

U nás kolem poledne bouřka a chvilku pršelo, ted jsme opět ve stavu "těsně před" už nějakou chvíli..

21.7.2016 22:24

Aliens_II napsal(a):

V parku loví ?

21.7.2016 22:25
noemi

XXX.XXX.64.236

Aliens_II napsal(a):

Asi jsem mimo...co loví?

21.7.2016 22:27

noemi napsal(a):
Asi jsem mimo...co loví?

Pokémony

21.7.2016 22:28

Aliens_II napsal(a):
Je nás víc. Rak byl a bude vždy zpátečník.
A co se týče počasí. Tak tady nekápne ani náhodou.
Ať tu neprudíme.

U nás pěkně sprchlo odpoledne, do teď jsem s pesany byla na zahradě a ani se jim nechtělo moc domů...vzdoušek úasný

21.7.2016 22:30
noemi

XXX.XXX.64.236

Pokémony

Aha - tak jsem mimo , ale tohle ustojím .

Jsem dnes zaslechla nějakou zmínku.

Chvála bohu, že jsem nikdy neměla potřebu dělat to, co je zrovinka in .

Smích - ano, rak byl vždycky zpátečník ;-).

21.7.2016 22:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):

Tady ani kapka, ale trošku se ochladilo.

Loví Pikachu?

To je děs, normální mor, lidi chodí s očima přilepenýma na display

21.7.2016 22:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

noemi napsal(a):

Od pondělí to jde nainstalovat do mobilu v češtině, prý konečně

Já nemám nainstalováno, nelovím, ale loví se kolem mne, všude, bez rozdílu věku

21.7.2016 22:41

Fiona.Praha napsal(a):

Já na ten můj "retro" telefon ani nemůžu, ale Chuck Norris prej chytil všechny na NOKII 3310... ...já mám doma dva živí psí pokémony, akorát je holt neschovávám do pokébalu

Na jednu stranu je pozitivní, že to alespoň donutí mládež se trochu hýbat a chodit ven, na druhé straně mít oči nalepené na displej není dvakrát bezpečný...

21.7.2016 22:44

Fiona.Praha napsal(a):
Tady ani kapka, ale trošku se ochladilo.

Loví Pikachu?

To je děs, normální mor, lidi chodí s očima přilepenýma na display

Pikachu je prý vzácnost, dnes mi manžel sděloval, že ho prý někdo chytil u nás v Kauflandu, tak to vypadá, že kromě hraní tanků z něj bude i trenér Pokémonů

21.7.2016 22:45
noemi

XXX.XXX.64.236

Já na ten můj "retro" telefon ani nemůžu, ale Chuck Norris prej chytil všechny na NOKII 3310... ...já mám doma dva živí psí pokémony, akorát je holt neschovávám do pokébalu

Na jednu stranu je pozitivní, že to alespoň donutí mládež se trochu hýbat a chodit ven, na druhé straně mít oči nalepené na displej není dvakrát bezpečný...

U toho se chodí?
Smích - já chodím ven bez pokémonů, a navíc zpravidla bez mobilu .

21.7.2016 22:46

Také mám Nokii, číslo žádné nemá, ale pro mě je nenahraditelná. Párkrát jsem ji viděla ve starých zahr. filmech smajlík. Vždycky se moc bavím, když mi operátoři nabízejí internet v mobilu za výhodnou cenu smajlík.

21.7.2016 22:48
noemi

XXX.XXX.64.236

Aha - už jsem si to našla.

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/409093-varovani-z-usa-tohle-vsechno-se-muze-stat-pri-loveni-pokemonu.html

Mám nejspíše i zpátečnickou dceru - zatím se o ničem podobném nezmínila .

21.7.2016 22:51
nexxi

XXX.XXX.228.56

Fiona.Praha napsal(a):

Ano ano.. v týdnu přišel kolega do práce a prej - v ředitelně je asi pokemon :D a občas jsou teda super hlášky.. druhej kolega prej - tak jsem včera odpoledne vylezl na strom a vypustil jsem smrad
ted by se hodil ten smajlík kterej se smíchy válel po zemi :D.

21.7.2016 22:54
Aliens_II

XXX.XXX.9.192

Už bylo šero. Ale jsou tam. A číhají a čekají. Na zjevení.

21.7.2016 23:00

Také mám Nokii, číslo žádné nemá, ale pro mě je nenahraditelná. Párkrát jsem ji viděla ve starých zahr. filmech smajlík. Vždycky se moc bavím, když mi operátoři nabízejí internet v mobilu za výhodnou cenu smajlík.

Tak cituju sama sebe, jupíííí našla jsem svou Nokii, je to 6310i - tím se asi pokémoni chytat nedají ( tedy nechytala bych ani kdyby to šlo - taky mi to přijde trochu na hlavu - a že už jsem dělala v životě blbostí - holt jsem stará ).

21.7.2016 23:00
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Také jsem šel domů a kolem dětského hřiště. Bylo tam asi sedm dospělých chlapů, na houpačče, v té houpací síti a na skluzavce a podobně. V ruce mobily. Tak povídám. Zdravím pánové. Víte, že na toto hřiště se může jen s doprovodem rodičů?

Také na kontrolu tam dnes přijelo auto MP Praha, hnůjdéééj a policista spolujezdec. Svítil mu obličej, v ruce mobil a jeď doprava. Ne, ne, je v levo.

Ano ano. Jeden večer, jedna procházka.

Jak říkám, svět zmagořil. Lidé dobří bděte.

21.7.2016 23:01

Aliens_II napsal(a):
Už bylo šero. Ale jsou tam. A číhají a čekají. Na zjevení.

A můžu se zeptat, proč čekají zrovna tam ? A kdo ty Pokémony vypouští ?

21.7.2016 23:03
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

A můžu se zeptat, proč čekají zrovna tam ? A kdo ty Pokémony vypouští ?

No jestli to dobře chápu, tak tam je místo, kde se může objevit. Háží se mu tam snad nějaké vábničky či já vím co? Většinou jsou to právě pomníky a nějaké monumenty. A kde je cíce lidí je i více Pokémonů. Takže se to hlavně vyplácí lovit v zástavbě a kde jsou mraky lidí, lovců. No dementů spíš. Jinak se objevují náhodně. Také. Aby lidi chodili. Nebo jezdili autem. A jsou taky tělocvičny a já nevím co ještě.

To jsem aspoň pochytil. Ale nemohu zaručit pravdivost informací.

21.7.2016 23:09

Aliens_II napsal(a):
No jestli to dobře chápu, tak tam je místo, kde se může objevit. Háží se mu tam snad nějaké vábničky či já vím co? Většinou jsou to právě pomníky a nějaké monumenty. A kde je cíce lidí je i více Pokémonů. Takže se to hlavně vyplácí lovit v zástavbě a kde jsou mraky lidí, lovců. No dementů spíš. Jinak se objevují náhodně. Také. Aby lidi chodili. Nebo jezdili autem. A jsou taky tělocvičny a já nevím co ještě.

Tak jsem si jistá, že kvůli tomu svou Nokii za chytrý telefon nevyměním. Ještě bych zblbla.

21.7.2016 23:20

Aliens_II napsal(a):

No něco jsem taky zaslechla o výskytu u "významných"staveb...jinak třeba se domluvili na sociálních sítích, že půjdou na lov společně...někdo holt chodí se psy a někdo... ...no je to novinka, celosvětový hit, tak uvidíme jak dlouho to vydrží...

21.7.2016 23:23

No něco jsem taky zaslechla o výskytu u "významných"staveb...jinak třeba se domluvili na sociálních sítích, že půjdou na lov společně...někdo holt chodí se psy a někdo... ...no je to novinka, celosvětový hit, tak uvidíme jak dlouho to vydrží...

Mně to přijde poněkud bezduché a za volantem ( třeba) docela nebezpečné.

21.7.2016 23:30
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Zastánci.
Lidé to dostane ven.
Lidé chodí.
Lidé se sdružují.
Lidé se seznamují.
Lidé komunikují.
A tak.

Já. Odpůrce.
Naprostý nesmysl a úplná zbytečnost
Tahá to z lidí prachy, potencionálně
Lidé neumí komunikovat a jen čumí
Lidé chodí jako zombie a čumí do mobilu a nevnímají

A vůbec. Je to nesmysl. Nějak mě to nesedí. Ale ono to odpadne. Žere jim to baterky na těch pádlech. Musí nosit powerbanky. Prostě časem odpadnou.

22.7.2016 00:01

Aliens_II napsal(a):
Zastánci.
Lidé to dostane ven.
Lidé chodí.
Lidé se sdružují.
Lidé se seznamují.
Lidé komunikují.
A tak.

Já. Odpůrce.
Naprostý nesmysl a úplná zbytečnost
Tahá to z lidí prachy, potencionálně
Lidé neumí komunikovat a jen čumí
Lidé chodí jako zombie a čumí do mobilu a nevnímají

A vůbec. Je to nesmysl. Nějak mě to nesedí. Ale ono to odpadne. Žere jim to baterky na těch pádlech. Musí nosit powerbanky. Prostě časem odpadnou.

Taky mě to přijde jako reklamní trik na mobilní telefony. On to asi ani každý modernější neumí. A tak nový, lepší, nový, lepší...A až budou mít všichni na tu základní verzi, tak udělají vyšší level a kolotoč pokračuje.
Však za vším je dnes byznys.

22.7.2016 06:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Je to nebezpečné i na ulici. Kolegyně v práci chytila pokemona uprostřed silnice, tzn. že šla a zírala u toho do mobilu (pokemon se sám nechytí, když je třeba mobil v kapse a pokemon poblíž).

22.7.2016 07:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):

Je po dešti, já to zaspala
Jak je na tom 11?

22.7.2016 07:02
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Kuk a dobré ráno. Citím čistý vzduch. Takže pršelo.

22.7.2016 08:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No vidíte Pražáci, vždyť jsem vám to říkala U nás pak také sprchlo ještě jednou. Konečně normální léto, kdy se střídá horko s deštěm. Zahrada je hezká(teda v rámci mých možností ) Já jsem: šťastná to žena
Pokémony nelovím, neb chytrý mobil nemám(neřkuli, že na kraviny nemám čas ) Je moc velký, neměla bych ho v zahradě pořád kde mít. A chytrý telefon od bláta...by dlouho chytrý asi nebyl Můj je jak prase, tedy ten průhledný obal hlavně, kolikrát se ho stydím někde vytáhnout, musím nejdřív z něho ofoukat otruby a otřít. Mám asi něco jako Orionka, to číslo je mi povědomé, ale fakt netuším. Já sháněla právě co nejmenší.

22.7.2016 13:34
nexxi

XXX.XXX.228.56

Aaa tak zas k počasí - teď nejsme ve stavu, že by bouřka byla těsně před, teď je těsně nad :D.

22.7.2016 13:35
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

nexxi napsal(a):
Aaa tak zas k počasí - teď nejsme ve stavu, že by bouřka byla těsně před, teď je těsně nad :D.

No PHa opět ve varu s vysokou vlhkostí vzduchu.

22.7.2016 13:45
nexxi

XXX.XXX.228.56

U nás.. a furt to k nám nedošlo.

22.7.2016 13:51

Proboha, jen sem nakoukla, nečetla jsem to celé.Jací pokemoni, co to je, co všichni mají s těma pokemonama?je vidět že pořád trénujeme, voda, pole, les a pokemoni jdou mimo nás. Ale dneska už sem na to narazila podruhé. To byla taková ta přihlouplá pohádka pro děti ne ? a co s tím ted jako ?

22.7.2016 13:55
nexxi

XXX.XXX.228.56

Proboha, jen sem nakoukla, nečetla jsem to celé.Jací pokemoni, co to je, co všichni mají s těma pokemonama?je vidět že pořád trénujeme, voda, pole, les a pokemoni jdou mimo nás. Ale dneska už sem na to narazila podruhé. To byla taková ta přihlouplá pohádka pro děti ne ? a co s tím ted jako ?

Neb tomu nerozumím, tak posílám odkaz na wikipedii
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_Go

prostě hra na chytrým telefonu, která má za účel to, aby mladí neseděli doma a nehráli doma v křesle, ale aby je aspon něco vytáhlo ven.

22.7.2016 13:59

nexxi napsal(a):
Neb tomu nerozumím, tak posílám odkaz na wikipedii
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_Go

prostě hra na chytrým telefonu, která má za účel to, aby mladí neseděli doma a nehráli doma v křesle, ale aby je aspon něco vytáhlo ven.

Smutný, tohle je baví. Sice mám chytrý telefon, mám v něm i internet, někdy je potřeba ale pokemony fakt lovit nebudu. ještě že nemám malý děti, bych jim to hodila do rybníka.

22.7.2016 14:04
nexxi

XXX.XXX.228.56

Smutný, tohle je baví. Sice mám chytrý telefon, mám v něm i internet, někdy je potřeba ale pokemony fakt lovit nebudu. ještě že nemám malý děti, bych jim to hodila do rybníka.

I v rybníku prej jsou pokemoni

22.7.2016 14:06
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

nexxi napsal(a):

A nejhorší ze všeho jsou v součastnosti Pokémoni. Ty potvory vám vlezou všude a strašně rychle se množí. A tady v Česku vyhladili trpaslíky.

22.7.2016 14:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
Pořád..ne jen jako štěnda. Tohle je focené přes okno, jak blbnuli na zamrzlém jezeře. taky jsem si říkala, že jestli to budou dělat až bude led tenší, budem je zachraňovat. A to má člověk sakra nahnáno, aby psa nenašel ráno pod ledem

Jo, nám každoročně taky lítají po zamrzlém jezírku, tak si vždy taky říkám, aby se to pod nimi neurvalo..ale ťuk ťuk zatím za ty roky nic.

22.7.2016 14:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):

No PHa opět ve varu s vysokou vlhkostí vzduchu.

O té vlhkosti bych polemizovalo o vedru nikoli
Ale je konec července, přece nemůžeme očekávat sníh

22.7.2016 14:54
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Fiona.Praha napsal(a):
O té vlhkosti bych polemizovalo o vedru nikoli
Ale je konec července, přece nemůžeme očekávat sníh

No jen co jsem vylezl ven, byl jsem tím vlhkým vzduchem úplně politý.

22.7.2016 14:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pokemoni jsou možná všude kolem vás, takže "jdou" mimo vás

22.7.2016 14:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

I velké děti loví

22.7.2016 14:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):

22.7.2016 15:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens_II napsal(a):

Já taky A ještě jsem si blbka vymyslela akci: eko vyhlazování plevele na chodníku před barákem. Zkoušela jsem na tu hnusnou travičku všechno...nic nepomáhá. Když to vemu Roundupem, stejně uschne vysemení a další rok je jí tam dvakrát tolik(ono to už ani nejde, máme vydlážděno z malých kostiček a ty spáry už jsou naprosto plné) Takže jsem pojala nápad, zkusit ho ubezdušit horkovzdušnou pistolí. Muž mi ji někdy v úterý koupil a až dneska jsem se k tomu dostala. Na tohle fakt super počasí Už to vypadalo, že zdechnu dřív já, ale dokončila jsem to, trvalo mi to tři hodiny Jak to dopadne s plevelem se ukáže až časem

22.7.2016 15:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No děvčata, vy jste tedy dílo. Jedna vedle druhé.
Se jen tak nevidí.

22.7.2016 15:46
nexxi

XXX.XXX.228.56

lesnížínka napsal(a):
Já taky A ještě jsem si blbka vymyslela akci: eko vyhlazování plevele na chodníku před barákem. Zkoušela jsem na tu hnusnou travičku všechno...nic nepomáhá. Když to vemu Roundupem, stejně uschne vysemení a další rok je jí tam dvakrát tolik(ono to už ani nejde, máme vydlážděno z malých kostiček a ty spáry už jsou naprosto plné) Takže jsem pojala nápad, zkusit ho ubezdušit horkovzdušnou pistolí. Muž mi ji někdy v úterý koupil a až dneska jsem se k tomu dostala. Na tohle fakt super počasí Už to vypadalo, že zdechnu dřív já, ale dokončila jsem to, trvalo mi to tři hodiny Jak to dopadne s plevelem se ukáže až časem

Víte co je na likvidaci trávy nejlepší? léty osvědčená metoda - fena jen ji nějak přimět čůrat tam, kde chcete aby tráva nerostla.ale jinak efekt storpocentní.

22.7.2016 15:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

nexxi napsal(a):
Víte co je na likvidaci trávy nejlepší? léty osvědčená metoda - fena jen ji nějak přimět čůrat tam, kde chcete aby tráva nerostla.ale jinak efekt storpocentní.

No k nám chodí dvě(nepravidelně) mamčina a jedna sousedka. Mamky nějak vehementně necvrká, sousedka pořád, předvádí" hárání aby si jí můj pes všímal, takže cvrká imrvére a všude, ale zatím jsem si žádného očividného fleku fakt nevšimnula a to přesto, že on to po ní ještě chodí přecvrkávat

22.7.2016 15:58
nexxi

XXX.XXX.228.56

lesnížínka napsal(a):
No k nám chodí dvě(nepravidelně) mamčina a jedna sousedka. Mamky nějak vehementně necvrká, sousedka pořád, předvádí" hárání aby si jí můj pes všímal, takže cvrká imrvére a všude, ale zatím jsem si žádného očividného fleku fakt nevšimnula a to přesto, že on to po ní ještě chodí přecvrkávat

To chce právě neznačkovací.. tu co vypustí na jendom místě plnou nádrž ;) tu mám doma.. a už jsem se koukala, že musím začít venčit kousek dál od baráku, než začnou sousedi brblat :D.

22.7.2016 16:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

nexxi napsal(a):
To chce právě neznačkovací.. tu co vypustí na jendom místě plnou nádrž ;) tu mám doma.. a už jsem se koukala, že musím začít venčit kousek dál od baráku, než začnou sousedi brblat :D.

Jo ták...to mi vlastně necvaklo, že jen značka bude málo. Holt fenky jsem nikdy neměla, tak moc zkušeností nemám

22.7.2016 16:06
nexxi

XXX.XXX.228.56

lesnížínka napsal(a):
Jo ták...to mi vlastně necvaklo, že jen značka bude málo. Holt fenky jsem nikdy neměla, tak moc zkušeností nemám

Zničí to i slimáky, neb je nebaví dřít si bříška po hlíně :D.

22.7.2016 20:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

nexxi napsal(a):

Asi máme jinej gang. Protože jsme měli za ty roky už 7 fen a ač žádná nebyla moc značkující až na jednu, která zvedala nožku jak pejsek. :D, tak žádná kola v trávníku nikdy nedělaly. Naopak tam, kde se vyčůrají, je vždy tráva zelenější.

22.7.2016 21:07

lavacca napsal(a):
Asi máme jinej gang. Protože jsme měli za ty roky už 7 fen a ač žádná nebyla moc značkující až na jednu, která zvedala nožku jak pejsek. :D, tak žádná kola v trávníku nikdy nedělaly. Naopak tam, kde se vyčůrají, je vždy tráva zelenější.

Tam, kde se vyčůrá moje fena, pak sto let tráva neroste...takže jednou za čas musím hodit trochu zeminy a dosít travní semeno, i tak to má tedy k anglickému trávníku daleko, ale zase na druhou stranu čert vem trávník, hlavně, že psy jsou šťastný a spokojený , přeci je kvůli tomu nebudu držet zavřený na dvoře...

22.7.2016 21:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.57

Nám to labradorka vypálila a chodili jsme s ní ven, ale trávu stejně ničila.

22.7.2016 21:19

rapotacka11 napsal(a):
Nám to labradorka vypálila a chodili jsme s ní ven, ale trávu stejně ničila.

Ono pomáhá "na zasažená místa" nalít vodu, ale lítejte po zahradě za fenou a prolévejte místa, kam se vyčůrá ...pes žádná kola v trávníku nevyrábí zato na jeho "oblíbených" stromcích je to vidět, to si člověk nevybere a tak mám dvojici, abych měla ničeno vše stejnoměrně

Takže tady snad akorát prosba k počasí, kdyby to šlo tak prosím každou noc slejvák a mám trávu, že mi jí můžou golfisti závidět

22.7.2016 22:36

Ám fenu, na zahradě čůrá minimálně 2x denně - ranní a večerní - a tráva je zelená, hustá a bohužel pořád vysoká. Posekám, zaprší a ráno můžu sekat znova.

23.7.2016 07:20

nexxi napsal(a):

23.7.2016 08:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

No nemám nějaký velký...písková filtrace, trochu čáry máry s bazénovou chemií a občas vysát dno...s tím utopeným dítětem je to trága, ale za prvé nechápu, jak může 14-měsíční dítě zůstat bez dozoru a za druhé, pokud mám malý dítě, tak mám kolem bazénu plůtek, aby tam dítě nebuchlo ani omylem...ale stalo se, teď už s tím nikdo nic neudělá...

Jo, byly plné diskuze - jestli teda rodiče jsou vinni...? Mohla to být sekunda, kdy nedávali pozor, pak už je nenašli - až za půl hodiny, a to ptž je prý nenapadlo jak by se batole dostalo pod PŘIPEVNĚNOU plachtu. Taky to nechápu a osobně bych ty rodiče rozhodně netrestala za nějaké zanedbání. Jsou nadosmrti potrestání takovouto tragédií, nevím zda se s tím dá vůbec žít...

23.7.2016 08:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Fiona.Praha napsal(a):

Přesně...

23.7.2016 08:20
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Ničemu nerozumim...

23.7.2016 08:21
fikovnice

XXX.XXX.30.49

noemi napsal(a):

Jsem též rak - konzervativec...
Jaké Pokémony, stále ničemu nerozumím...

23.7.2016 08:27
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Za volantem to nejde, hra pozná, že se pohybujete rychle a nad 17km/h se vypne.
Jinak appku v mobilu mám, nějaký jsem pochytala,.Ale opravdu na to nemám čas. Za mě je to trhák, pro lidi, kteří normálně sedí doma a nonstop hrají hry, je to fajn, že vytáhnou páty z domu, na druhou stranu, už se stalo, že někoho sejmulo auto. Je to zadarmo, má to téma a lidi to spojuje, nepřekvapuje mě, že je to hit. Uvidíme, jak dlouho to vydrží...hra je teprve v začátcích, a bude se zlepšovat, takže to možná potrvá
K počasí - vedro jako kráva.

23.7.2016 08:35
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

fikovnice napsal(a):
Jsem též rak - konzervativec...
Jaké Pokémony, stále ničemu nerozumím...

Fíkovnice aplikace pro chytré telefony Pokémon Go. Je to hra, která se stala za měsíc od vydání senzací po celém světě, a lidé lítají po venku s telefonem v ruce a chytají Pokémony. V Praze to asi letí pořádně, takže jich Aliens mnoho v parcích potkává (lidí ne Pokémonu) a podělil se.

23.7.2016 09:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Fíkovnice aplikace pro chytré telefony Pokémon Go. Je to hra, která se stala za měsíc od vydání senzací po celém světě, a lidé lítají po venku s telefonem v ruce a chytají Pokémony. V Praze to asi letí pořádně, takže jich Aliens mnoho v parcích potkává (lidí ne Pokémonu) a podělil se.

Aha, a já protože mám Nokii tuším 2610 (je vůbec něco takového? ), tak to nemohu znát... Možná škoda...

23.7.2016 09:07
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Za volantem to nejde, hra pozná, že se pohybujete rychle a nad 17km/h se vypne.
Jinak appku v mobilu mám, nějaký jsem pochytala,.Ale opravdu na to nemám čas. Za mě je to trhák, pro lidi, kteří normálně sedí doma a nonstop hrají hry, je to fajn, že vytáhnou páty z domu, na druhou stranu, už se stalo, že někoho sejmulo auto. Je to zadarmo, má to téma a lidi to spojuje, nepřekvapuje mě, že je to hit. Uvidíme, jak dlouho to vydrží...hra je teprve v začátcích, a bude se zlepšovat, takže to možná potrvá
K počasí - vedro jako kráva.

Jo a počasí - předevčírem v Brně dusno jak v prádelně - přišla minibouřka, ale ten prádelní vzduch snad ještě zhoršila. Teď nevím, jsem ještě zalezlá doma. Včera vedro k zalknutí...

23.7.2016 09:23
Arni

XXX.XXX.13.200

Dobré ráno, tak nám tady na východě hlásí že budou třicítky. Teď to ještě jde, pod ořechem přežijeme.

23.7.2016 09:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.51

fikovnice napsal(a):
Jo a počasí - předevčírem v Brně dusno jak v prádelně - přišla minibouřka, ale ten prádelní vzduch snad ještě zhoršila. Teď nevím, jsem ještě zalezlá doma. Včera vedro k zalknutí...

U nás za celé dny ani nekáplo .

23.7.2016 09:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
U nás za celé dny ani nekáplo .

No jo, ale to, co bylo předevčírem v Brně, to fakt bylo jen pár kapek a za blýsklo se a zahřmělo asi jen tak, aby se neřeklo. Žádné pořádné svlažení. Včera teda vlastně taky pár kapek tuším padlo.

23.7.2016 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Včera na zdechnutí, bouřka se udělala asi kilometr od nás, postála a zase se rozplynula, než z ní vůbec zahřmělo Večer jsme šli se psem až kolem 21h, v kraťasech a tričku a než jsem vyšlapala kopec, byla jsem mokrá jak myš. Dneska je sice pod mrakem, ale stejně 28st. a šílené dusno. Konečně začíná trochu pofukovat, tak snad se to zlepší. Jsou u nás folklorní slavnosti, jarmark, nějaké vystupování souborů, všechno venku, tak se celkem modlím, aby nevyšlo slunko a nemusela jsem tam jít v tom vedru

23.7.2016 11:06
Aliens_II

XXX.XXX.1.193

Mnichovice, kdo neví, tak sem z Hrusic chodil kocour v botách na pouť,
vedro, slunce pere.

23.7.2016 16:08
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak dneska nebouří ani před, ani nad, dneska bouří pod a u nás nic :D.

23.7.2016 18:14

U nás právě proběhla menší bouřka a sprchlo...

23.7.2016 22:32
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Jéé, já to teď napsala kamsi jinam, do jiného vlákna. Takže JM - Brněnsko - dusno - typ "prádelna" - kromě vedra šílená vlhkost vzduchu, ale z nebe ani nekáplo...

24.7.2016 15:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

U nás (kousek od Velkých Popovic - Velkopopovický kozel ;) ) včera šílené parno, vlhko... k večeru začalo poprchávat, evidentně pršelo i v noci, pak i dnes dopoledne a už kolem poledne se začalo dělat opět vedro...a samozřejmě hezky dusno, jak je vlhko...tak to raději pozoruj všechno z domova. :D.

24.7.2016 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

U nás spadlo pár kapek nad ránem, něco nás štrajchnulo, ale spočítal by na prstech jedné ruky, na srážkoměru se to nepodepsalo Včera u nás Slavnosti a na jarmarku takové vedro, že mi čůrky potu stékaly po zádech, i když jsem jen stála (ve stínu stánku) Šílené vedro. Dnes byla u nás kámoška s fotkama z výletu po USA (Grand kaňon, Nevada, Hollywood, Vegas...) a říkala, že přes to, že tam bylo v tu dobu 54st(má fotku z teploměru v autě, jako důkaz) tak tam takové vedro prostě pocitově nebylo. Čím to..neví.

26.7.2016 16:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Praha - cca 30 min buřina, kroupy, blesky, hromy.
Prásko mi nad hlavou, myslela jsem, že to snad práskne se mnou

26.7.2016 16:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):
Praha - cca 30 min buřina, kroupy, blesky, hromy.
Prásko mi nad hlavou, myslela jsem, že to snad práskne se mnou

Ještě vy mne s tím ser.e Teď mi odsud přišla od bráchy SMS: 45minut průtrž jak svině, teplota spadla z 34 na 19st...U nás 32st a bouřka v nedohlednu...

26.7.2016 17:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Ještě vy mne s tím ser.e Teď mi odsud přišla od bráchy SMS: 45minut průtrž jak svině, teplota spadla z 34 na 19st...U nás 32st a bouřka v nedohlednu...

Nese.ru, konstatuji.
Trvá to víc než hodinu a je to nepříjemné, zvlášť, když se musíte přesunout z práce domů. Přišlo to z nenadání.

Snad Praha není jediná, kde bude pršet.

26.7.2016 17:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):

Je po dešti

26.7.2016 18:22
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fiona.Praha napsal(a):
Je po dešti

Po dešti, ale bomba! Krutě jsme zmokli a je to božííí.
Slunce se už dere zase ven.

26.7.2016 18:39

U nás odpolko krátký déšť, ale stejně je jak v prádelně...potom chvíli sluníčko, chvíli pod mrakem, teď před chvílí docela brutálně hřmělo, ale řekla bych, že z toho nic nebude...

27.7.2016 13:33

U nás stále ani kapka, pes už ráno zvracel a měl průjem, je úplně přešlý, ach jo. Asi má úpal, bobinek. Uvidíme jak se to vyvine během dne anebo zítra, a když tak pojedeme na veterinu. Večer v 19h je u nás každý den ještě 30st, v noci 24st, není divu že už to nezvládá po tolika týdnech. Vaši pejsani jsou ok?

27.7.2016 13:37
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

U nás stále ani kapka, pes už ráno zvracel a měl průjem, je úplně přešlý, ach jo. Asi má úpal, bobinek. Uvidíme jak se to vyvine během dne anebo zítra, a když tak pojedeme na veterinu. Večer v 19h je u nás každý den ještě 30st, v noci 24st, není divu že už to nezvládá po tolika týdnech. Vaši pejsani jsou ok?

Chuděra, tak ať je brzy v pohodě. My tu taky máme vedro, asi ne tak velké a sem tam i prší, ale na dlouhé procházky chodíme jen dopoledne, pak furt spí. A o víkendu jsem měla úpal já. chodíme hodně do řeky.

27.7.2016 14:09
nexxi

XXX.XXX.228.56

Před městem bouřka, za městem bouřka, nad městem bouřka. u nás asi pět minut sprchlo, toť vše..sem tam zdáli zahřmí..

27.7.2016 14:12
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

nexxi napsal(a):
Před městem bouřka, za městem bouřka, nad městem bouřka. u nás asi pět minut sprchlo, toť vše..sem tam zdáli zahřmí..

Šmarjá, kde to vlastně bydlíte? Pečlivě sleduji Vaše infa a to je furt, před, za a po a nad a furt nic.

27.7.2016 14:22

Jste dobré téma stvořili. Pěkné české.

Přijdu si sem počíst v prosinci. "Počkejte do zimy, spadnou." ;-).

27.7.2016 14:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jste dobré téma stvořili. Pěkné české.

Přijdu si sem počíst v prosinci. "Počkejte do zimy, spadnou." ;-).

Ono to i v prosinci stálo za h...o Žádné srážky u nás ani v zimě, něco málo to zachránilo v brzkém jaru, ale hluboko, hluboko pod normál srážkových úhrnů...

27.7.2016 14:36
Arni

XXX.XXX.111.238

Třicítky, dusno a cosi se blíží. Klid před bouří. Tak teda počkám,
to samé bylo včera a nic. Ale sousedi našli hřiby. Babky a hodně bedlí.

27.7.2016 14:48

lesnížínka napsal(a):
Ono to i v prosinci stálo za h...o Žádné srážky u nás ani v zimě, něco málo to zachránilo v brzkém jaru, ale hluboko, hluboko pod normál srážkových úhrnů...

...a to kyselo je moc.. ;-).

27.7.2016 14:52
Arni

XXX.XXX.13.218

...a to kyselo je moc.. ;-).

To je fakt, měl jsem čočku na kyselo a to bylo fakt kyselé. Brrrr.

27.7.2016 14:54
nexxi

XXX.XXX.228.56

Aliens_II napsal(a):
Šmarjá, kde to vlastně bydlíte? Pečlivě sleduji Vaše infa a to je furt, před, za a po a nad a furt nic.

Opravdu, okres ZR, pršelo tu asi pět minut.. pokud to jde od severu, zarazí se to nad náma.. však přidám fotky, co jsem tu už dávala.. btw ten modrozelený okraj v místě, kde je křížek s polohou, který jsem teď fotila print screenem v praxi znamená, že svítí sluníčko..

27.7.2016 17:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A když se mrknete na mapu bouřek teď, tak tam kde na slovenské hranici úplně v rohu dole začínají - tam jsme my Bohužel, začínají..až od nás U nás z toho sice už dvakrát zapršelo, ale máme zatím 5mm. Ještě 40mm a máme to, co Praha jen za včerejšek. Pak budu někde poslouchat, jak Pražáci říkají: sucho, sice sem tam sprchne, ale je to málo, pořád sucho. Takže milá Megíííí...nevíte, co znamená sucho! Jo a ještě k tomu dodám: máma i muž, mi také pořád říkají: co se čertíš, vždyť před týdnem celkem hezky zapršelo. Jo, zem trochu namokla, jenže do té doby dva měsíce nepršelo, v potoce se to skoro ani nepoznalo. Dva dny jsem říkala, zaleju zahradu. Muž pořád: počkej, určitě zaprší, hlásí to(na tohle už jsem fest alergická) Každý den už týden přes třicet stupňů. No a tak jsem nezalévala, čekala a včera jsem mohla na kompost vyhodit jednu sazenici melounu i s dvouma už poměrně velkými plody a jednu dlouhou okurku. Už jim ani to dodatečné zalití nepomohlo. Člověk se s tím od jara piplá...

27.7.2016 17:20
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tady donečně lehoulince kape.

27.7.2016 17:49

U nás ráno pod mrakem zima deštík, pak zničehož nic neskutečné vedro, no a pak malá bořka, od té doby docela zima a střídavě mírný deštík...pofukuje, takže snad pro pesany ideální počáso

27.7.2016 18:13
Aliens_II

XXX.XXX.11.88

P11, chčije a chčije. Olééé.

27.7.2016 19:01
Arni

XXX.XXX.111.238

Takhle to vypadalo když jsem psal poslední příspěvek, hodinu bouřilo, černo a hov...hov...zlatá rybko. Možná deset kapek.

27.7.2016 19:11
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Arni napsal(a):
Takhle to vypadalo když jsem psal poslední příspěvek, hodinu bouřilo, černo a hov...hov...zlatá rybko. Možná deset kapek.

Chlape tou fotkou krutě zaboduješ. Ta zahrada je neskutečná. Co bouřka a mraky. Ženská není blbá, ta to očíhne. Boj se. Lesžínka Tě napadne.
Pšt. To je jen mezi námi. Dyť víš. Jsme jen dva, ty saně nás stejně ve výsledku sežerou.

27.7.2016 19:16
Arni

XXX.XXX.111.238

Aliens_II napsal(a):
Chlape tou fotkou krutě zaboduješ. Ta zahrada je neskutečná. Co bouřka a mraky. Ženská není blbá, ta to očíhne. Boj se. Lesžínka Tě napadne.
Pšt. To je jen mezi námi. Dyť víš. Jsme jen dva, ty saně nás stejně ve výsledku sežerou.

Ta určitě ne, máme jen udržovanou vesnickou zahradu. Lesnížínka to je jiný level, ta má zámecký park. A nádherný, jak se u nás říká, jsme jen příštipkáři.

27.7.2016 19:22
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Arni napsal(a):
Ta určitě ne, máme jen udržovanou vesnickou zahradu. Lesnížínka to je jiný level, ta má zámecký park. A nádherný, jak se u nás říká, jsme jen příštipkáři.

No pozor. Říká se. Jsem malej, ale šikovnej.

Obstarám sice jen malou zahrádku, ale za to pořádně.

Nemusí pršet, jen když kape.

Mám sice malou zahrádku, ale posekat ji umím jen to fikne.

Jak říkam, odevzdávaš se saním v šanc. Vím, o čem mluvím.

Ale neboj, to zvládnem.

27.7.2016 19:23
Arni

XXX.XXX.111.238

Aliens_II napsal(a):
No pozor. Říká se. Jsem malej, ale šikovnej.

Obstarám sice jen malou zahrádku, ale za to pořádně.

Nemusí pršet, jen když kape.

Mám sice malou zahrádku, ale posekat ji umím jen to fikne.

Jak říkam, odevzdávaš se saním v šanc. Vím, o čem mluvím.

Ale neboj, to zvládnem.

No vlastně jo.

27.7.2016 19:26

No pánové, vy jste se mi tady nějak odvážně rozjeli ...to vás člověk nechá chvíli bez dozoru...

27.7.2016 19:29
Arni

XXX.XXX.111.238

No pánové, vy jste se mi tady nějak odvážně rozjeli ...to vás člověk nechá chvíli bez dozoru...

Kdepak, špatně to chápete, mravnost nadevše.

27.7.2016 19:30
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Východní Krkonoše hlásí už dnešní druhý slejvák a bouřku

27.7.2016 19:33
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Jani. Zlatíku. Slušnější muže bys nenašla. Ve své podstatě.

27.7.2016 19:47

Aliens_II napsal(a):
Jani. Zlatíku. Slušnější muže bys nenašla. Ve své podstatě.

Já vim velebnosti...ani s lucernou

27.7.2016 19:49
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Já vim velebnosti...ani s lucernou

Klidně bych Tě tím močálem přenesl. Kněžno.

27.7.2016 19:57

Aliens_II napsal(a):
Klidně bych Tě tím močálem přenesl. Kněžno.

No tak to by ses pronesl ...ale předem děkuji

27.7.2016 20:01
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No tak to by ses pronesl ...ale předem děkuji

No když tak mi pak pochodíš po zádech a jsme si kvit. Ono to nějak lupne, křupne, ve výsledku.

27.7.2016 20:04

Aliens_II napsal(a):
No když tak mi pak pochodíš po zádech a jsme si kvit. Ono to nějak lupne, křupne, ve výsledku.

A ve výsledku ti zlomím páteř a pak tě budu muset nosit já

27.7.2016 20:06
bhk

XXX.XXX.210.122

Omlouvám se všem...ještě trochu mimo téma počasí...

No a ještě...Jana expert, přeci nebude koukat hned za Chomutovem na nějaký cedule...na Prahu je to rovně a fertig...ovšem za tu dobu, co jsem na Prahu nejela, tak za Chomutovem stihli postavit dálnici, takže Praha už není rovně, ale "doprava", jedu, jedu, koukám a říkám si, ale to nejedu dobře, tudy určitě ne, takže jsem se otáčela a jela zpět na odbočku na tu "novou dálnici"...

Pak, že se u nás stavěj nový silnice pomalu

To jste dobrá, to já bych dojela za týden s banánem v hubě... Já musím mít dopředu, když jedu někam kde to úplně neznám - ručně napsáno přes co jedu apod. Ani navigace by mě asi nezachránila.. Stejně, když jdu někam na výšlap do neznáma - to se mnou musí jít jeden z našich psů - kterýmu stačí říct "domů" a už přesně maže - už mě takhle párkrát vyvedl z lesa, kde jsem se zamotala... A nově našlé trasy pak můžu jít i s ostatníma..

Hra pokemon go - no to je fakt mazec - skutečně sestra kvůli tomu svvé dceři pořídila novej mobil, ale je fakt že neteř je lenoch a ted se chlubila, že za tři dny už nachodila 17km což je na ni fakt úspěch.. Já se jen děsím, že nějakého lovce najdu na své zahradě- SAOšek by proto asi pochopení neměl. Jinak video, které ukazuje, že to fakt může být problém
https://www.youtube.com/watch?v=go-UKdfStHg

Počasí JM po bouřce, zaplat za to, že se konečně trošku ochladilo...
Těším se na zimu.

27.7.2016 20:18

bhk napsal(a):
To jste dobrá, to já bych dojela za týden s banánem v hubě... Já musím mít dopředu, když jedu někam kde to úplně neznám - ručně napsáno přes co jedu apod. Ani navigace by mě asi nezachránila.. Stejně, když jdu někam na výšlap do neznáma - to se mnou musí jít jeden z našich psů - kterýmu stačí říct "domů" a už přesně maže - už mě takhle párkrát vyvedl z lesa, kde jsem se zamotala... A nově našlé trasy pak můžu jít i s ostatníma..

Hra pokemon go - no to je fakt mazec - skutečně sestra kvůli tomu svvé dceři pořídila novej mobil, ale je fakt že neteř je lenoch a ted se chlubila, že za tři dny už nachodila 17km což je na ni fakt úspěch.. Já se jen děsím, že nějakého lovce najdu na své zahradě- SAOšek by proto asi pochopení neměl. Jinak video, které ukazuje, že to fakt může být problém
https://www.youtube.com/watch?v=go-UKdfStHg

Počasí JM po bouřce, zaplat za to, že se konečně trošku ochladilo...
Těším se na zimu.

No nebojte...v navigaci mi nešli zaktualizovat mapy...teda šli ale ne zadarmo, takže přesně vypsáno na papíře...a to vlastně jedu furt rovně a pak jednou odbočím a zase furt rovně

Jinak v lese mám docela dobrou orientaci, ale třeba mojí mamku musim furt hlídat, ta jak se ohne pro houbu a narovná se, tak už neví odkud přišla

27.7.2016 20:28
nexxi

XXX.XXX.228.56

A zase leje.hurááá. jen doufám, že mi neopadají v lese borůvky. sice rodina mi tvrdí, že můj sběr už je tak na mužíčky se svěrací kazajkou, ale stejně to člověk sbírá pro ně

27.7.2016 20:37

Tak teď mimo téma počasí...v ulici právě ruplo vodovodní potrubí, ještěže mám nasysleno v bazénu, holt budem tahat v kyblíkách vodu alespoň na splachování WC a ještěže mám ve flaškách vodu na kytky, no holt holky nebudou zalitý...a spát se asi pude na prasáka jestli to nepřijedou opravit ...

27.7.2016 20:55
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak teď mimo téma počasí...v ulici právě ruplo vodovodní potrubí, ještěže mám nasysleno v bazénu, holt budem tahat v kyblíkách vodu alespoň na splachování WC a ještěže mám ve flaškách vodu na kytky, no holt holky nebudou zalitý...a spát se asi pude na prasáka jestli to nepřijedou opravit ...

No tak snad to daji do kupy. Vodovody a kanalizace.
No a bazén to jistí ne? Na přírodu. Prd každý vidí.

27.7.2016 21:18

Aliens_II napsal(a):
No tak snad to daji do kupy. Vodovody a kanalizace.
No a bazén to jistí ne? Na přírodu. Prd každý vidí.

Jo zima moc moc moc moc...do bazénu neé

27.7.2016 21:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):

Obstarám sice jen malou zahrádku, ale za to pořádně. - přesně tak, máte ji Arni krásnou, jako umalovanou. Naše je hezká z dálky, možná z fotek, ale jinak bor.el kam se podíváš, nedělejte si iluze. Musela bych mít rukou jako pavouk Hlásím změnu, ještě se jedna pidi bouřka utvořila někde kolem a štrajchla, takže máme 10mm Obávám se sice, že jako vždy bude pod stromama v kytkách sucho, ale díky alespoň za to málo...

27.7.2016 21:32

lesnížínka napsal(a):
Obstarám sice jen malou zahrádku, ale za to pořádně. - přesně tak, máte ji Arni krásnou, jako umalovanou. Naše je hezká z dálky, možná z fotek, ale jinak bor.el kam se podíváš, nedělejte si iluze. Musela bych mít rukou jako pavouk Hlásím změnu, ještě se jedna pidi bouřka utvořila někde kolem a štrajchla, takže máme 10mm Obávám se sice, že jako vždy bude pod stromama v kytkách sucho, ale díky alespoň za to málo...

No tak hurá konečně se alespoň trochu zadařilo

27.7.2016 21:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jo, jo, děkuju Toto je aktuální snímek, mraky jdou z jihu na sever - my máme tu díru, jak jinak http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/data_jsradview.html?lat=48.879&lon=17.521&nselect=10&rep=3&add=5&update=2&opa=3&resize=0.

27.7.2016 21:57
nexxi

XXX.XXX.228.56

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo, děkuju Toto je aktuální snímek, mraky jdou z jihu na sever - my máme tu díru, jak jinak http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/data_jsradview.html?lat=48.879&lon=17.521&nselect=10&rep=3&add=5&update=2&opa=3&resize=0.

Klasika.to je jak u nás. i když teda dneska se počasí umodřilo a trošku deště nadělilo..ale když vezmu, že jsem chtěla využít posledních x dní na choezení na borůvky, a celej den jsem seděla doma, koukala jsem se, jak se ženou ze všech směrů bouřky a nakonec jsem rezignovaně vždycky po pátý hodině do toho lesa šla, až se bouřky v okolí rozpadly a nedorazily..

28.7.2016 12:47

Tak po včerejším ochlazení dnes u nás opět prádelna, i když je pod mrakem...
fena mi polehává a tváří se smutně, jak nešťastný šafářův dvoreček, že by se nad ní člověk ustrnul, pes asi taky, ale leží ve sklepní prádelně, tak na něj není tak vidět, už tohoto nešťastného počasí má plný zuby...prostě už ty moje chlupatý bestie to počasí dočista zmohlo...

28.7.2016 15:14
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Včerav večer Brno - přívalák. Riskla jsem to bez deštníku a přišla domů jak zmoklá slepice! Jo, a taky bouřka, a pak byl hned vzdoušek lepší.

28.7.2016 19:07

Andrýsek3 napsal(a):
Chuděra, tak ať je brzy v pohodě. My tu taky máme vedro, asi ne tak velké a sem tam i prší, ale na dlouhé procházky chodíme jen dopoledne, pak furt spí. A o víkendu jsem měla úpal já. chodíme hodně do řeky.

Díky, už je to lepší. Snad už se to nebude opakovat, na víkend hlásí zase tropické teploty. Včera se u nás ochladilo, pršelo konečně, takže ráno jsme byli na příjemné procházce, ale dnes už je zase dusno a i teď večer 26st. takže ochlazení dlouho nevydrželo.

28.7.2016 21:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Hlásím, že někde nad/za Brnem mají čerti sraz - obloha je osvětlována blesky, občas to zaduní, ale epicentrum přímo v Brně není... Před chvílí ale blesk fakt osvítil místnost tak, že se jednomu mému kocourovi údivem úplně rozšířily zornice!

28.7.2016 21:56
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Včerav večer Brno - přívalák. Riskla jsem to bez deštníku a přišla domů jak zmoklá slepice! Jo, a taky bouřka, a pak byl hned vzdoušek lepší.

Btw, z toho včerejšího zmoknutí jsem si vlastní tupostí (že jsem si nevzala deštník) vyrobila ústřel páteře. Kdo jste to zažil, tak asi víte...

28.7.2016 22:11

K pokémonům - místní zemědělci mi tvrdili, že všechny ty "děcka" co se teď potulují na kopci hledají lysohlávky. A ono houby, pokémony loví. Mě to s těma lysohlávkama přišlo divný, protože jedna roste hned za bránou a žádnej jí nesbírá.

K počasí - u nás netypicky ocelově šedá obloha a leje. Ráno se mnou vyjde ven jen závislačka Tori. Po 10m si přede mě sedne a s výrazem trpícího neviňátka mi sdělí, že čůrat v tomhle počasí nebude a jestli prý můžem jít domu na snídani. Po snídani všechny tři předstírají hluboký spánek. Asi v deset Čert vytím a mručením oznamuje, že přestalo pršet. Dojdeme do parku, hodím míček. Čert i Anděl po mě hodí opovržlivý pohled: "Fuj! Do mokrý trávy?" Jen Tori vyrazí vpřed, odkopne míček přes silnici, uklouzne na štěrku a po hubě doklouže až k obrubníku, bradu celou od krve. Už jsem si začínala myslet, že z tohoto způsobu aportování vyrostla. Asi ne. Pak začne znovu pršet, Čert nahlásí ústup, ani nečeká jestli jí to schválím a běží domů. Vypadá to, že dneska budu mít "volno".

28.7.2016 22:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

K pokémonům - místní zemědělci mi tvrdili, že všechny ty "děcka" co se teď potulují na kopci hledají lysohlávky. A ono houby, pokémony loví. Mě to s těma lysohlávkama přišlo divný, protože jedna roste hned za bránou a žádnej jí nesbírá.

K počasí - u nás netypicky ocelově šedá obloha a leje. Ráno se mnou vyjde ven jen závislačka Tori. Po 10m si přede mě sedne a s výrazem trpícího neviňátka mi sdělí, že čůrat v tomhle počasí nebude a jestli prý můžem jít domu na snídani. Po snídani všechny tři předstírají hluboký spánek. Asi v deset Čert vytím a mručením oznamuje, že přestalo pršet. Dojdeme do parku, hodím míček. Čert i Anděl po mě hodí opovržlivý pohled: "Fuj! Do mokrý trávy?" Jen Tori vyrazí vpřed, odkopne míček přes silnici, uklouzne na štěrku a po hubě doklouže až k obrubníku, bradu celou od krve. Už jsem si začínala myslet, že z tohoto způsobu aportování vyrostla. Asi ne. Pak začne znovu pršet, Čert nahlásí ústup, ani nečeká jestli jí to schválím a běží domů. Vypadá to, že dneska budu mít "volno".

28.7.2016 22:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

...myslela jsem si to, že z Tori bude závislačka... Stejně - musela nějak tehdy vycítit, že jste její poslední šance, respektive, že zrovna u vás může najít tu svoji poslední šanci! Mnohokrát jsem si na ten příběh vzpomněla - jak za Vámi šla jako stín, vyzáblá s horečkou...a jak jste se jí ujali . A naprosto šíleně jsem si přála, aby u Vás zůstala... I když jste mi onehdá psala, že být to v ČR, tak už je asi u mě , tak si stejně myslím, že u Vás se má prostě nejlíp, jak to vůbec jde. Pro mě to asi nikdy nepřestane být dojemný příběh se šťastným koncem!

29.7.2016 01:25

fikovnice napsal(a):
...myslela jsem si to, že z Tori bude závislačka... Stejně - musela nějak tehdy vycítit, že jste její poslední šance, respektive, že zrovna u vás může najít tu svoji poslední šanci! Mnohokrát jsem si na ten příběh vzpomněla - jak za Vámi šla jako stín, vyzáblá s horečkou...a jak jste se jí ujali . A naprosto šíleně jsem si přála, aby u Vás zůstala... I když jste mi onehdá psala, že být to v ČR, tak už je asi u mě , tak si stejně myslím, že u Vás se má prostě nejlíp, jak to vůbec jde. Pro mě to asi nikdy nepřestane být dojemný příběh se šťastným koncem!

Já myslím. že ve mě tehdá viděla snadnou oběť jejího citového vydírání. Jestli se má u nás nejlíp, to nevím, ale chce to, má to mít.

29.7.2016 07:19
Arni

XXX.XXX.10.156

fikovnice napsal(a):
Btw, z toho včerejšího zmoknutí jsem si vlastní tupostí (že jsem si nevzala deštník) vyrobila ústřel páteře. Kdo jste to zažil, tak asi víte...

Tak ústřel, ischias to mám taky dobrou historku. Podzim, hrabání listí a ráno jsem nebyl schopen vstát. Manželka zákeřně zavolala rychlou, napřed injekce tramal a po čtvrt hodině že mně dají na sedátko a odvezou na neurologii. Jak na mně natáhli ruce tak jsem říkal ať na mně nesahají, šílena bolest. Doktor říká, to nepůjde, doneste pytel. Tak přinesli vak, podvlékli jej, zabalili a vak nafoukli.Byl jak v trubce, absolutně nehybný. Týden na kapačkách to vyřešil. Sousedi když viděli jak mně dávali do sanitky tak mysleli že jsem spadl ze stromu.

29.7.2016 13:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni - no páni, to jste tomu dal tak tohle jsem (alespoiň v takovém rozsahu) teda nikdy neměla Nemusím mít všechno, že jo?!?

29.7.2016 13:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dnešní počasí: už dva dny vyhlížím ten déšť, který se měl přesouvat z Čech na Moravu. Momentální snímek je tedy klasika: mraky jdou ze západu na východ, my křížek. Horní bouřka je moc nad, spodní moc...pod... Opět http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/data_jsradview.html?lat=48.879&lon=17.521&nselect=10&rep=3&add=5&update=2&opa=3&resize=0.
Ha, neumím zastavit a nahrát jen ten jeden poslední snímek...tak houby.

29.7.2016 14:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Praha - bez varování další sprška, úplně šedivá obloha .

29.7.2016 14:55
Arni

XXX.XXX.111.238

lesnížínka napsal(a):
Arni - no páni, to jste tomu dal tak tohle jsem (alespoiň v takovém rozsahu) teda nikdy neměla Nemusím mít všechno, že jo?!?

Já jsem to vždy rozchodil, stačil nějaký obstřik a týden klidu. Tohle tenkrát fakt už nešlo. Už jsem ovšem opatrnější. Rozhodně to nikomu nepřeji.

30.7.2016 10:00
Dája6

XXX.XXX.40.42

lesnížínka

Dobrý den,
prosím o radu jak víte máme zahradu a potřebuji před baráčkem vykopat uschlou Túji není moc velká nebude problém, ale chci si místo ní zasadit buď ovocný strom a nebo okrasný strom protože tu dma koukám s kuchyně když se umívá nádoby tak ať to ladí oku. No a teď moje otázka můžu něco zasadit s toho co jsem popsala? Já totiž slyšela, že kde rostou jehličnany tak ovocné neporostou a když ne ovocné tak jaké okrasné? Je tam jehličnanů dost kolem plotu a bylo by to i do díry po jehličnanu. Jediný ovocný strom je tam švestka, ale našla jsem tam včera jen jednu na celém stromě a nevšimla jsem si na švestce rakoviny.
Děkuji za radu a pokud další někdo zná tak budu ráda za každý poznatek.
Dája.

30.7.2016 11:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dája6 napsal(a):
lesnížínka

Dobrý den,
prosím o radu jak víte máme zahradu a potřebuji před baráčkem vykopat uschlou Túji není moc velká nebude problém, ale chci si místo ní zasadit buď ovocný strom a nebo okrasný strom protože tu dma koukám s kuchyně když se umívá nádoby tak ať to ladí oku. No a teď moje otázka můžu něco zasadit s toho co jsem popsala? Já totiž slyšela, že kde rostou jehličnany tak ovocné neporostou a když ne ovocné tak jaké okrasné? Je tam jehličnanů dost kolem plotu a bylo by to i do díry po jehličnanu. Jediný ovocný strom je tam švestka, ale našla jsem tam včera jen jednu na celém stromě a nevšimla jsem si na švestce rakoviny.
Dája.

Tak o tom s jehličnany jsem v životě neslyšela...to bude nějaká místní šeptanda u vás Klidně po tůji dejte ovocný, jestli nějaký chcete, jaký...to záleží na vás. Nevím, jakové podmínky(světlo, vlhkost, kvalita půdy) u vás jsou, tak těžko říct. Každopádně by jste ale museli část zeminy před výsadbou obměnit, nahradit kvalitním kompostem, nebo zahradnickým substrátem. Stejné by to bylo i u okrasných stromů - před výsadbou nového se vždycky musí půda připravit, vyhnojit, aby prospíval. U okrasných stromů jde také o to, jak velký si tam můžete dovolit. Hezké ale velké jsou katalpy, náročná na vymrznutí květů je pawlovnie, nenáročné jsou různé druhy okrasných třešní(sakur), nekvetoucí a spíše okrasné listem či habitusem jsou třeba gleditsia sunburst, různé javory..Nerozumím větě: nevšimla jsem si na švestce rakoviny...tím myslíte co?

30.7.2016 12:04
Dája6

XXX.XXX.40.42

lesnížínka

Děkuji za vyčerpávající odpověď.
Rakovina na švestce se tady říká onemocnění, že má takové nádory. No a asi o těch jehličnanech to bude blaf. Ovocný strom by chtěl můj Hrušeň stála by na slunném místě co slunce svítí opravdu celý den. Celá zahrada je po rekonstrukcí s půdou, staré stromy vykácené i s kořeny a navezena nová prohnojená hlína. Vlhkost nevím je to v Jeseníkách, zimy spíš asi tuší.
Vaše nápady ohledně okrasných jsem si zkopčila a uschovám.
Dája.

30.7.2016 12:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dája6 napsal(a):
lesnížínka

Děkuji za vyčerpávající odpověď.
Rakovina na švestce se tady říká onemocnění, že má takové nádory. No a asi o těch jehličnanech to bude blaf. Ovocný strom by chtěl můj Hrušeň stála by na slunném místě co slunce svítí opravdu celý den. Celá zahrada je po rekonstrukcí s půdou, staré stromy vykácené i s kořeny a navezena nová prohnojená hlína. Vlhkost nevím je to v Jeseníkách, zimy spíš asi tuší.
Vaše nápady ohledně okrasných jsem si zkopčila a uschovám.
Dája.

Nádory ve dřevě, nebo na plodech? Rakovina švestky jako nemoc neexistuje. Je pouze rakovina jabloní, jde o odumírání dřeva v důsledku určité houby - říká se tomu rakovina, ale nemá to s touto nemocí nic společného. Švestka může mít šarku, kdy odumírá postupně strom a na plodech jsou taková fialová zatvrdlá místa. Takové plody můžete klidně jíst, je to pro člověka vada jen estetická, když už je to moc, plody už pak nejsou moc chutné, to jo. Hrušeň bude problém z důvodu, jestli některý z těch jehličnanů kolem je jalovec, či jste v zástavbě a některý ze sousedů v okruhu 150m jalovec má. Stačí jen nějaký okrasný prcek ve skalce a máte na hrušni rez hrušňovou, která strom celkem dost decimuje. Stejně tak není pro člověka nijak závadná, ale může vám poničit i plody, časem strom a postřiky jsou zatím ne moc účinné. P.S. jaký ovocný strom: koukněte do zahrad sousedům, jakové ovocné stromy mají oni, jestli u nich jdou i třeba meruňky či broskve. My nejsme Jeseníky a třeba ve vesnici broskve i meruňky ano, u nás(jak my říkáme, ve vyhnalově") už bohužel ne.

30.7.2016 13:54
Dája6

XXX.XXX.40.42

lesnížínka

Děkuji za další povídaní. Ano ta Šárka je u nás nazývaná rakovina asi lidově potvrdil i mužíček.
K sousedům kouknu a v zástavbě až tak nejsme máme jen jednu sousedku po čem jsme pásly. Vše jsem už zkopírovala a uložila
Dája.

31.7.2016 09:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Já myslím. že ve mě tehdá viděla snadnou oběť jejího citového vydírání. Jestli se má u nás nejlíp, to nevím, ale chce to, má to mít.

31.7.2016 09:08
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):
Tak ústřel, ischias to mám taky dobrou historku. Podzim, hrabání listí a ráno jsem nebyl schopen vstát. Manželka zákeřně zavolala rychlou, napřed injekce tramal a po čtvrt hodině že mně dají na sedátko a odvezou na neurologii. Jak na mně natáhli ruce tak jsem říkal ať na mně nesahají, šílena bolest. Doktor říká, to nepůjde, doneste pytel. Tak přinesli vak, podvlékli jej, zabalili a vak nafoukli.Byl jak v trubce, absolutně nehybný. Týden na kapačkách to vyřešil. Sousedi když viděli jak mně dávali do sanitky tak mysleli že jsem spadl ze stromu.

Tak jak jsem došla k pasáži "...doneste pytel...", tak jsem tu dostala záchvat smíchu a to jsem na tom velmi podobně jako Vy tenkrát...

31.7.2016 09:10
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dája6 napsal(a):
lesnížínka

Dobrý den,
Dája.

Nevím, zda by to u Vás šlo. Ale u mě (a to jsem celkem vysoko n.m.) se relativně daří broskvoním. A je to celkem maličký strom - tedy ty moje, a i se mi líbí vzhledově. Tak to je takový můj tip...

31.7.2016 09:12
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):
Tak o tom s jehličnany jsem v životě neslyšela...to bude nějaká místní šeptanda u vás Klidně po tůji dejte ovocný, jestli nějaký chcete, jaký...to záleží na vás. Nevím, jakové podmínky(světlo, vlhkost, kvalita půdy) u vás jsou, tak těžko říct. Každopádně by jste ale museli část zeminy před výsadbou obměnit, nahradit kvalitním kompostem, nebo zahradnickým substrátem. Stejné by to bylo i u okrasných stromů - před výsadbou nového se vždycky musí půda připravit, vyhnojit, aby prospíval. U okrasných stromů jde také o to, jak velký si tam můžete dovolit. Hezké ale velké jsou katalpy, náročná na vymrznutí květů je pawlovnie, nenáročné jsou různé druhy okrasných třešní(sakur), nekvetoucí a spíše okrasné listem či habitusem jsou třeba gleditsia sunburst, různé javory..Nerozumím větě: nevšimla jsem si na švestce rakoviny...tím myslíte co?

U nás se "rakovina" říká i u jabloní - většinou se jí jako by rozpukne kmen, začne osychat až uschne úplně, někdy ten kmen začne být takový deformovaný. Ale věřím, že je to jen takové slovíčkaření, že o žádnou rakovinu nejde. Ale o co jde, to také nevím , stalo se mi to už u nejméně 5 jabloní. Ale ony jsou asi 25 let staré, takže třeba i proto...?

31.7.2016 10:12
Dája6

XXX.XXX.40.42

fikovnice

Dobrý den,
děkuji i Vám za rady. Každá rada fajná a už zapisují.
O té rakovině ano takhle to vypadá a ještě pokud je to v začátku tak je to obrovská boule která praskne a ano je to jen takové slovíčkaření.
Dája.

31.7.2016 10:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Praha - uáááááááááááááá, už zase bouří

31.7.2016 10:28
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Praha - uáááááááááááááá, už zase bouří

U nás zase nebouří...K nám to má přijít odpoledne.

31.7.2016 11:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):

Myslíte? Vzhledem k tomu, že od sebe nejsme až tak daleko, tak mám bouři také očekávat? Ani jsem se nedívala na počasí a předpověď srážek. Neboť mám ischias - v tom lepším případě, v tom horším...raději ani nemyslet...

31.7.2016 11:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dája6 napsal(a):
fikovnice

Dobrý den,
děkuji i Vám za rady. Každá rada fajná a už zapisují.
O té rakovině ano takhle to vypadá a ještě pokud je to v začátku tak je to obrovská boule která praskne a ano je to jen takové slovíčkaření.
Dája.

31.7.2016 11:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):

Já vůbec nedoufám a proto můžu být jen mile překvapená...

31.7.2016 13:32
nexxi

XXX.XXX.228.56

Ráno, kdy je naše standartní doba venčení, bouřka a obrovskej slejvák, až nebylo ani přes déšť vidět, naštěstí barometr byl zalezlej v koupelně, tak jsme ven nešly, šly jsme až někdy po sedmý.byly i kroupy. a tak před půl hodinkou odešla další bouřka.. a co se koukám na radar, je možný, že zas bude časem pršet..

31.7.2016 13:39
Arni

XXX.XXX.111.238

fikovnice napsal(a):
Myslíte? Vzhledem k tomu, že od sebe nejsme až tak daleko, tak mám bouři také očekávat? Ani jsem se nedívala na počasí a předpověď srážek. Neboť mám ischias - v tom lepším případě, v tom horším...raději ani nemyslet...

Dnes sprchne, říkala to rosnička a přeji brzké uzdravení. Hlavně klidový režim.

31.7.2016 16:42
Arni

XXX.XXX.111.238

lesnížínka napsal(a):
Já vůbec nedoufám a proto můžu být jen mile překvapená...

Tak jak u vás, tady už prší. A dost.

31.7.2016 16:43
Arni

XXX.XXX.111.238

fikovnice napsal(a):

Tak u nás už to je. A co u vás?

31.7.2016 16:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):

Praha - prší od rána, už se mi to zdá dlouhé

31.7.2016 16:47
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Praha - prší od rána, už se mi to zdá dlouhé

To věřím, ale tady jsou dlouho vedra a sucho, padají švestky, takže pokud nebude nějaká hrůza tak vodu berem

31.7.2016 18:38
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Arni napsal(a):

Já teď nejsem v Brně, ale 50km od Brna - severně. Bouří to tady výhružně, je úplná tma, za chvíli pojedu do Brna, tak mám "radost". A děkuji za přání úzdravy!

31.7.2016 19:26
noemi

XXX.XXX.64.236

Ostravsko, Frýdecko - dopoledne dusno k zalknutí.
Odpoledne černo, bouřky, slejvák (někde větší, jinde rozumný).

A konečně se příjemně ochladilo , tak honem větráme a chytáme do vyhřátého bytu trošku chladnějšího vzdoušku. .

31.7.2016 19:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Teď vidím první kapky padat do jezera...snad nezůstane jen u nich, jelikož pes zatím leží na terase a ani to s ním nehne.

31.7.2016 19:51

U nás bouří už asi hodinu, fouká, ochladilo se, je tma a čekáme na déšť Snad jenom pořádně sprchne a nebude to nic hrozného. Uherskobrodsko.

31.7.2016 19:58
Arni

XXX.XXX.111.238

Tady s přestávkami pořád prší.

31.7.2016 19:59
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Arni napsal(a):
Tady s přestávkami pořád prší.

Stejná situace už od rána i tady v Pze.

31.7.2016 20:07

U nás sprchlo odpoledne, teď už se oblačnost trhá...nemám teda teploměr, ale řekla bych, že je lehce pod dvacet stupňů a bezvětří.

31.7.2016 22:37
noemi

XXX.XXX.64.236

A u nás furt blesky, bouřka a prší .

31.7.2016 22:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Horní cíp jižní Moravy vpodvečer pořádnej ale fakt pořádnej slejvák. Chvílema to nechtěly ani stěrače brát...

1.8.2016 08:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

fikovnice napsal(a):
Horní cíp jižní Moravy vpodvečer pořádnej ale fakt pořádnej slejvák. Chvílema to nechtěly ani stěrače brát...

Takže: prohnala se jedna bouřka, cca 10minut slejvák,9mm. Pak ještě dvakrát nějaký deštík, celkem do rána skoro 15mm. Nevím, jestli mám být ráda nebo nadávat dál vzhledem ke srážkovým úhrnům ve zbytku republiky...Na momentální zalití to stačí, jako vyrovnání celoročního srážkového deficitu je to jak když flusne

1.8.2016 15:21
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):
Takže: prohnala se jedna bouřka, cca 10minut slejvák,9mm. Pak ještě dvakrát nějaký deštík, celkem do rána skoro 15mm. Nevím, jestli mám být ráda nebo nadávat dál vzhledem ke srážkovým úhrnům ve zbytku republiky...Na momentální zalití to stačí, jako vyrovnání celoročního srážkového deficitu je to jak když flusne

No, koukám, že Vy fakt žijete na jakési vysušené pahorkatině (bez urážky).

1.8.2016 16:59
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak takto bylo včera v Brně:

"Poslední zápas programu 1. kola fotbalové ligy se ve stanoveném termínu neodehraje. Po nedělních výhrách Boleslavi a Hradce se o body měli od 19 hodin utkat hráči Brna a Slavie, ale rozhodčí Pavel Královec musel zápas kvůli vytrvalému dešti odvolat."

Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/fotbalova-liga-1-kolo-brno-slavia-dax-/fotbal.aspx?c=A160731_155729_fotbal_dc.

1.8.2016 23:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

fikovnice napsal(a):
Tak takto bylo včera v Brně:

"Poslední zápas programu 1. kola fotbalové ligy se ve stanoveném termínu neodehraje. Po nedělních výhrách Boleslavi a Hradce se o body měli od 19 hodin utkat hráči Brna a Slavie, ale rozhodčí Pavel Královec musel zápas kvůli vytrvalému dešti odvolat."

Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/fotbalova-liga-1-kolo-brno-slavia-dax-/fotbal.aspx?c=A160731_155729_fotbal_dc.

Já vím radar mám v malíku Když čekáte týdny na déšť, jak na smilování boží, tak ten radar a blížící se mraky skoro hypnotizujete. Říkáte si: kurňa, tak to je něco, co se sem valí, tohle už nás snad nemůže minout! Přiblíží se tak, že je máte téměř nad hlavou, udělá to nějaký podivný výkrut kolem vesnice..a najednou už se vám blýská za zády, na Slovensku...

2.8.2016 10:28
lavacca

XXX.XXX.242.2

lesnížínka napsal(a):
Já vím radar mám v malíku Když čekáte týdny na déšť, jak na smilování boží, tak ten radar a blížící se mraky skoro hypnotizujete. Říkáte si: kurňa, tak to je něco, co se sem valí, tohle už nás snad nemůže minout! Přiblíží se tak, že je máte téměř nad hlavou, udělá to nějaký podivný výkrut kolem vesnice..a najednou už se vám blýská za zády, na Slovensku...

Tak takhle to pozorovat na radaru a zas to utéct, to by mě asi kleplo...

Nemusím chodit daleko, u nás to taky často bouří a pak to stáhne Sázava k sobě a u nás nekápne...

2.8.2016 14:12
fikovnice

XXX.XXX.131.20

lesnížínka napsal(a):

No jo, moc k smíchu to není, ale ten výkrut kolem vesnice mě dostal...

5.8.2016 21:13
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás prší a příjemně se ochladilo .

21.8.2016 12:43

U nás teď óbr slejvák, ale vypadá to, že až se přežene, tak bude svítit slunéčko...

21.8.2016 13:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

U nás teď óbr slejvák, ale vypadá to, že až se přežene, tak bude svítit slunéčko...

U nás zase konečně, po 3 týdnech déšť. Nemůžeme se rovnat s těma, co jim už pršelo celou noc, u nás začalo až skoro v 10h a už teď poslední kapky, ale máme alespoň zalito( s kytkama už to nevypadalo dobře a některé keře už visely tak, že jsem musela natáhnout hadice).

21.8.2016 17:13

lesnížínka napsal(a):
U nás zase konečně, po 3 týdnech déšť. Nemůžeme se rovnat s těma, co jim už pršelo celou noc, u nás začalo až skoro v 10h a už teď poslední kapky, ale máme alespoň zalito( s kytkama už to nevypadalo dobře a některé keře už visely tak, že jsem musela natáhnout hadice).

U nás asi pršelo i v noci, fena ráno přišla ze zahrady durch...furt prolejzá nějakým křovím...
teď fouká studenej vítr a je docela chladno...

21.8.2016 17:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Napršelo 22mm a je 20st. Šla jsem ven se psem, oblékla jsem se na to, velké ochlazení" - tepláky a triko s dlouhým rukávem a málem jsem se upekla

25.8.2016 17:54

Tak u nás dnes pěknej pařák, přemejšlím, že nakrmím pesany už teď a pak se půjdem kolem půl desátý lehce projít...

25.8.2016 21:12
noemi

XXX.XXX.64.236

Tak u nás dnes pěknej pařák, přemejšlím, že nakrmím pesany už teď a pak se půjdem kolem půl desátý lehce projít...

My jsme teď dorazili z hodinové příjemné procházky...dopoledne kolem pěti bylo ještě úmorné vedro .

10.9.2016 13:46

Tento způsob "září" zdá se mi poněkud nešťastný ...léto pryč, ale vedro a dusno neskutečný,
pesani to letos snášej nějak hůř, hlavně feňule, asi stárne, možná jí trochu omezim krmný dávky, aby malounko zhubla, jak jsou ty vedra, tak se moc nehýbe a zdá se mi, že lehce přibrala, zrušila jsem večerní procházky a už chodíme jen ráno na pátou, to je venku ještě příjemně...jak miluju léto, tak už se snad i těším na první mrazíky...

10.9.2016 18:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tento způsob "září" zdá se mi poněkud nešťastný ...léto pryč, ale vedro a dusno neskutečný,
pesani to letos snášej nějak hůř, hlavně feňule, asi stárne, možná jí trochu omezim krmný dávky, aby malounko zhubla, jak jsou ty vedra, tak se moc nehýbe a zdá se mi, že lehce přibrala, zrušila jsem večerní procházky a už chodíme jen ráno na pátou, to je venku ještě příjemně...jak miluju léto, tak už se snad i těším na první mrazíky...

Předělávám nějaké záhony, takže zatím co bych v parném létě zalezla za barák do stínu a kašlala na všechno, teď už se třetí den po sobě peču jako kráva. Celý den rýt, nakládat a vozit kompost a hnůj na kolečku a kopat motykou atd...je v tomto počasí faaaakt paráda Pes jen leží a sem tam přijde opruzovat, že je to nuda. Jindy si s ním lehnu a pomazlíme se, teď jsem tak vyšťavená, že včera jsem mu už, snažíce si z ksichtu setřít ten nepřetržitý čůrek potu jen říkala, ať probůh chvilinku neotravkuje, že to musím do večera vysadit(aby to nechcípnulo) a pak můžem vyběhnout na prochajdu. V půli cesty pak pochopil, že na nějaké lítání je vážně vedro a zbytek už jsem ho pomalu táhnula jako kozu, sotva se vlekl, trdlo. Dneska nevytáhnem paty, musím zpracovat a vysadit další úsek záhonu a taky chodíme ráno.

10.9.2016 22:06
Terven

XXX.XXX.110.147

No...neměla jsem si pochvalovat, jaký byly letos v létě fajn teploty a dost deště, je vidět, že léto ještě neřeklo poslední slovo.
Jediný bezvýznamný plus je, že noci a rána už jsou celkem k přežití - oproti loňským srpnovým tropům.

11.9.2016 07:38

lesnížínka napsal(a):
Předělávám nějaké záhony, takže zatím co bych v parném létě zalezla za barák do stínu a kašlala na všechno, teď už se třetí den po sobě peču jako kráva. Celý den rýt, nakládat a vozit kompost a hnůj na kolečku a kopat motykou atd...je v tomto počasí faaaakt paráda Pes jen leží a sem tam přijde opruzovat, že je to nuda. Jindy si s ním lehnu a pomazlíme se, teď jsem tak vyšťavená, že včera jsem mu už, snažíce si z ksichtu setřít ten nepřetržitý čůrek potu jen říkala, ať probůh chvilinku neotravkuje, že to musím do večera vysadit(aby to nechcípnulo) a pak můžem vyběhnout na prochajdu. V půli cesty pak pochopil, že na nějaké lítání je vážně vedro a zbytek už jsem ho pomalu táhnula jako kozu, sotva se vlekl, trdlo. Dneska nevytáhnem paty, musím zpracovat a vysadit další úsek záhonu a taky chodíme ráno.

No mám takovej nevyužitej záhon u baráku, na jaře jsem si vypěstovala sazeničky jiřinek a afrikánů, vysadila a slimáci i je komplet sežrali, tak přemejšlím, že koupím pár chryzantén, teď stojí pár kotun, aby to trochu vypadalo...teda, to že koupím kytky a vysadím si říkám ráno, když jsou teploty ještě fajn, odpoledne už si říkám, že se na to můžu krajcvajc

11.9.2016 07:43

Terven napsal(a):
No...neměla jsem si pochvalovat, jaký byly letos v létě fajn teploty a dost deště, je vidět, že léto ještě neřeklo poslední slovo.
Jediný bezvýznamný plus je, že noci a rána už jsou celkem k přežití - oproti loňským srpnovým tropům.

A to prý budeme s těmi vedry pokračovat ještě příští týden...jediné véééliké plus tohodle počasí je, že se člověk nemusí navlíkat, hodim na sebe sukni, tričko, nazuju žabky a jdu...

11.9.2016 08:46
noemi

XXX.XXX.64.236

A to prý budeme s těmi vedry pokračovat ještě příští týden...jediné véééliké plus tohodle počasí je, že se člověk nemusí navlíkat, hodim na sebe sukni, tričko, nazuju žabky a jdu...

Hm, klidně bych brala navlékání do bundy, galoší a pláštěnky (deštník)...když vidím mizící vodu v řekách, vyprahlou půdu, psy ploužící se již po ránu - a to schválně vyrážíme nejpozději kolem sedmi, kdy je ještě chladněji, ale sluníčko už praží do jejich černých kožíšků...tak plus nevidím žádné - bohužel .

11.9.2016 09:11

noemi napsal(a):
Hm, klidně bych brala navlékání do bundy, galoší a pláštěnky (deštník)...když vidím mizící vodu v řekách, vyprahlou půdu, psy ploužící se již po ránu - a to schválně vyrážíme nejpozději kolem sedmi, kdy je ještě chladněji, ale sluníčko už praží do jejich černých kožíšků...tak plus nevidím žádné - bohužel .

No taky bych zkousla to navlékání, my se už v půl sedmý vracíme z procházky...když po osmý odcházim do práce, tak feňule leží na dvoře, bez energie a taková posmutnělá ani se nejde rozloučit...tak doufám, že až se ochladí, tak ožije a zase uvidím ty šibalské jiskřičky v jejích očích...když si vzpomenu, jak v zimě řádila na sněhu popř. lítala bahnem...vyřehtaná jak lečo, tak po letošním létě jak kdyby jí někdo vyměnil...nějak ztratila elán ...

11.9.2016 09:29
noemi

XXX.XXX.64.236

No taky bych zkousla to navlékání, my se už v půl sedmý vracíme z procházky...když po osmý odcházim do práce, tak feňule leží na dvoře, bez energie a taková posmutnělá ani se nejde rozloučit...tak doufám, že až se ochladí, tak ožije a zase uvidím ty šibalské jiskřičky v jejích očích...když si vzpomenu, jak v zimě řádila na sněhu popř. lítala bahnem...vyřehtaná jak lečo, tak po letošním létě jak kdyby jí někdo vyměnil...nějak ztratila elán ...

Přesně - stále přemýšlím, jestli vzít psa na veterinu, sotva se plouží (samozřejmě v kombinaci s věkem to už žádná velká dováděčka nebude - s tím počítám), při venčení se projde kolem domu a postaví se ke dveřím. Na delší prochajdu ho musím táhnout doslova jako kozu na pastvu.
Naštěstí rád cestuje, takže slovíčko "pojedeme" způsobí krátkou radost, ovšem v autě bez klimy přijde další utrpení - ještě, že se umí před pražícím sluníčkem schovat pod sedadla.
,
Vážně se těším na zabláceného psa...a s nostalgií vzpomínáme na období před 8 lety, kdy jsme si chlupáče vzali z útulku a musel téměř denně do sprcháče .

11.9.2016 10:12

noemi napsal(a):
Přesně - stále přemýšlím, jestli vzít psa na veterinu, sotva se plouží (samozřejmě v kombinaci s věkem to už žádná velká dováděčka nebude - s tím počítám), při venčení se projde kolem domu a postaví se ke dveřím. Na delší prochajdu ho musím táhnout doslova jako kozu na pastvu.
Naštěstí rád cestuje, takže slovíčko "pojedeme" způsobí krátkou radost, ovšem v autě bez klimy přijde další utrpení - ještě, že se umí před pražícím sluníčkem schovat pod sedadla.
,
Vážně se těším na zabláceného psa...a s nostalgií vzpomínáme na období před 8 lety, kdy jsme si chlupáče vzali z útulku a musel téměř denně do sprcháče .

No, když už se mi moji psi plouží dobrovolně u nohy bez povelu...tak to je co říct...
Za celých sedm let se mi nestalo, aby mi fena řekla, že už chce jít domů, teď mi to dělá pravidelně...no my už taky na velkou lítačku nejsme, ale chybí tam i ten, jak to nazvat...nadšenej zájem a radost z toho, že jsme venku

11.9.2016 10:26
noemi

XXX.XXX.64.236

No, když už se mi moji psi plouží dobrovolně u nohy bez povelu...tak to je co říct...
Za celých sedm let se mi nestalo, aby mi fena řekla, že už chce jít domů, teď mi to dělá pravidelně...no my už taky na velkou lítačku nejsme, ale chybí tam i ten, jak to nazvat...nadšenej zájem a radost z toho, že jsme venku

Přesně...taky mám najednou poslušného psa, který jde u nohy nebo dokonce za mnou .

11.9.2016 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

noemi napsal(a):

To jsme na tom stejně. Není to taková hrůza jako loňský rok, ale špatné to je. Před mužem to nemůžu říkat, protože v únoru budu ječet, že už mám té zimy plné zuby(nelyžujem ) ale už se fakt těším na sychravý podzim...a kéž by fakt byl. U nás by jsme potřebovali, aby pršelo tak měsíc v kuse, aby se vymazal celoroční vodní deficit. Tam kde jsou letní úhrny každý měsíc 80-100mm, u nás to po rozpočítání na jednotlivé měsíce není ani 20mm. Pak vyjde tohle šílené slunce a je voda v mžiku pryč Sadím kytky a ryju úplně suchou půdu

11.9.2016 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No mám takovej nevyužitej záhon u baráku, na jaře jsem si vypěstovala sazeničky jiřinek a afrikánů, vysadila a slimáci i je komplet sežrali, tak přemejšlím, že koupím pár chryzantén, teď stojí pár kotun, aby to trochu vypadalo...teda, to že koupím kytky a vysadím si říkám ráno, když jsou teploty ještě fajn, odpoledne už si říkám, že se na to můžu krajcvajc

Jo jo, na to se teď vybodněte, to by jste jen lítala zalévat a v tom vedru to skoro ani nejde uzalívat. Já záhony předělávat musím, jak do toho zaprší(a to doufejme) stává se z naší zeminy(jíl) jednolitá mazlavá koule a do toho už se nedá vysadit nic, respective s tím se nedá už dělat vůbec nic. Teď, jak je to úplně vyschlé, se to dá zrýt a smíchat s hnojem, kompostem, posekanou trávou, pořádně promíchat a je z toho zem, ve které i něco poroste

13.9.2016 22:12

Tak máme ještě stále hic...pesani spí už třetí noc venku, domů chodí až kolem třetí-čtvrté ráno, je bez nich v baráku smutno a prázdno, ale nutit je nemůžu, už aby se ochladilo a moji chlupáči se mi vrátili domů

14.9.2016 07:19

"Přesně - stále přemýšlím, jestli vzít psa na veterinu, sotva se plouží (samozřejmě v kombinaci s věkem to už žádná velká dováděčka nebude - s tím počítám), při venčení se projde kolem domu a postaví se ke dveřím. Na delší prochajdu ho musím táhnout doslova jako kozu na pastvu. "
Noemi, bych ho na tu veterinu fakt vzala a jeho nechuť k procházkám bych respektovala, u nás tohle byl jeden z nenápadných projevů selhání srdce

14.9.2016 16:08
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Tak teda u nás nějaké zklidnění psa vlivem počasí fakt nehrozí. Ráno jsme byli na procházce, kde řádil jako normálně. Chvíli po poledni jsme vylezli ven a pes hned nadšeně letěl ke dvířkům, že se jde. Tak jsem ho vzala alespoň kousek k rybníku, celou cestu lítal jak šílenec a pak řádil ve vodě.

Starší pes co jsem měla snášel tepla špatně, ale tady fakt nepociťuju, že by mu teplo nějak vadilo. On celkově má teplo rád, v létě se i rád vyhřívá na sluníčku.

Edit: tím nechci říct, že ho nechám v těch největších teplech nějak řádit, musím ho trošku korigovat.

16.9.2016 18:51

Tak hlásím, že u nás zabouřilo a začíná pršet...takže už snad vlna veder skončila...

16.9.2016 18:53
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak hlásím, že u nás zabouřilo a začíná pršet...takže už snad vlna veder skončila...

Týjo kéž by, už mě to vedro začíná pěkně štvát.

Neregistrovaný uživatel

16.9.2016 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

kobylatko napsal(a):
Týjo kéž by, už mě to vedro začíná pěkně štvát.

To teda! Vedro odporný... a teď bude pršet a 15 stupňů a 10 stupňů...AAA pomalu začíná moje zima

16.9.2016 19:01
Arni

XXX.XXX.111.238

Na září fakt dost. Pes si své místo najde, má rozum.

16.9.2016 19:01
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To teda! Vedro odporný... a teď bude pršet a 15 stupňů a 10 stupňů...AAA pomalu začíná moje zima

Loni i když byli větší hice tak se aspoň občas ochladilo nebo zapršelo, letos ani kapka aspoň u nás teda když nebudu počítat těch pár kapek co z vrchu spadlo, to bylo jak když zalíváš zahradní hadicí.

Neregistrovaný uživatel

16.9.2016 19:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

kobylatko napsal(a):
Loni i když byli větší hice tak se aspoň občas ochladilo nebo zapršelo, letos ani kapka aspoň u nás teda když nebudu počítat těch pár kapek co z vrchu spadlo, to bylo jak když zalíváš zahradní hadicí.

mi povídej, u nás ani kapka a teda díky tomu jsme zahradu sekali jen 1x za celý rok! Prostě u nás sucho, šlápneš a zvedne se oblak prachu... pro mě naprostá paráda

16.9.2016 19:05

Áno, jde to od západu, do rána prší i u nás ( snad). Až budu muset příští týden zatopit, ještě budu na zářijová vedra s láskou vzpomínat.

16.9.2016 19:06
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Už se nemůžu dočkat až se ochladí a bude konečně podzim, klidně by mohl být slunečný, déšť úplně nemusím a pak milovaná zima. Tohle počasí je na zabití. Pes má energie pořád hodně, ale co s ním, když venku takový pařák, na pořádnou procházku chodíme až alespoň v pět. Ale už tomu je doufám konec.

Neregistrovaný uživatel

16.9.2016 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

Já déšť můžu, né slejvák, ale když jemně prší nebo mží, je to paráda, jdeš do lesa, nikde nikdo, slyšíš, jak padají kapky, jak příroda vstřebává každou kapku, sem tam potkáš kaluž ve které se dělají "dudlíky - bublinky", je ticho, jen ty kapky rytmicky bubnují, cítíš svěží vzduch, vůni lesa...

16.9.2016 19:15
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Já déšť můžu, né slejvák, ale když jemně prší nebo mží, je to paráda, jdeš do lesa, nikde nikdo, slyšíš, jak padají kapky, jak příroda vstřebává každou kapku, sem tam potkáš kaluž ve které se dělají "dudlíky - bublinky", je ticho, jen ty kapky rytmicky bubnují, cítíš svěží vzduch, vůni lesa...

Jó to je boží .Kolikrát se v takovým počasí i jen tak procházím po zahradě .

16.9.2016 19:17
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak tohle ještě ano, ale taky nic moc, slejvák nesnáším. Ale takový když se brodím listím a zapadá slunko. A pak slunečná zima na horách, to taky můžu, sníh, zima, pěkně venku vymrznout a domů zapálit svíčky. Akorát ve městě je spíš všude bláto.

Neregistrovaný uživatel

16.9.2016 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

Proto do města nechodim

16.9.2016 19:22
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Proto do města nechodim

Taktéž , a přes vesnici jdu jen když se mi chce .

16.9.2016 19:41
babča2

XXX.XXX.168.67

Písek- trochu zapršelo a hned se odpařilo, dusno, snad se to zchladí.

17.9.2016 07:32

Tak nám pánbůh pěkně zalejvá. Konečně. Co u lesnížínky?

17.9.2016 07:40

Praha také hlásí déšť, už od včerejšího večera.

17.9.2016 07:43

Prší prší jen se leje, vlčák v boudě, labrador se raduje - Rakovnicko.

17.9.2016 08:07

Tak dnes asi venčíme tak akorát kolem kolem bloku, a to ho ještě potáhnu za sebou. A prospí se celý den, vidím to na domeček v předsíni. Hlavně aby byl co nejvíc mimo dosah a mohl maximálně předejít hrozbě procházky.

17.9.2016 08:09
Andrýsek3

XXX.XXX.4.62

Hradec Králové, Trutnov, ještě nic, ale zataženo je pěkně, tak čekám kdy to chytne nás.

17.9.2016 09:03
Iliena

XXX.XXX.29.249

Jižní čechy, Strakonice, tady prší už včerejší páté hodiny, zataženo je tak, že je skoro tma. No ještě, že máme na dopoledne plánovanou návštěvu, protože na procházku jí nikdo nedostane:-D.

17.9.2016 10:43
babča2

XXX.XXX.168.67

Písek- leje jako z konve konečně se vyčistil vzduch.

17.9.2016 11:06
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Bouzov, nic, je tu jen zataženo ale aspoň něco nó.

17.9.2016 11:16
Arni

XXX.XXX.4.180

Zlin zataženo, zahradnický déšť asi hodinu. Vypadá to na delší dobu.

17.9.2016 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak nám pánbůh pěkně zalejvá. Konečně. Co u lesnížínky?

Děkuju za optání No u nás klasika, to znamená: když to jde ze západu, tak u nás už prd Včera jsem s vyplazeným jazykem hodila do země poslední vykopané kytky a letěla se psem už za tmy, alespoň projít vesnicí(ono je to 5km) V 19h bylo 21st, šla jsem v tričku a pochvalovala si, že konečně za 14dní vychládnu. Bylo fakt příjemně, tak akorát a kdybych nebyla nadřená tak, že jsem sotva táhla nohy, bylo by to super. Ráno jsem se vzbudila s vidinou deštíku...houby, jen bylo vidět, že se pomráká. Pršet začalo, když jsme byli se psem v půl zahrady. Nenapršel ani milimetr a od té doby jen sem tam kapka Nerada bych ty výsadby musela ještě zalévat, nemluvě o tom, že už skoro není čím

17.9.2016 11:39

lesnížínka napsal(a):
Děkuju za optání No u nás klasika, to znamená: když to jde ze západu, tak u nás už prd Včera jsem s vyplazeným jazykem hodila do země poslední vykopané kytky a letěla se psem už za tmy, alespoň projít vesnicí(ono je to 5km) V 19h bylo 21st, šla jsem v tričku a pochvalovala si, že konečně za 14dní vychládnu. Bylo fakt příjemně, tak akorát a kdybych nebyla nadřená tak, že jsem sotva táhla nohy, bylo by to super. Ráno jsem se vzbudila s vidinou deštíku...houby, jen bylo vidět, že se pomráká. Pršet začalo, když jsme byli se psem v půl zahrady. Nenapršel ani milimetr a od té doby jen sem tam kapka Nerada bych ty výsadby musela ještě zalévat, nemluvě o tom, že už skoro není čím

To je divné, u nás prší od půl 10 a jsme jen pár km od vás... A vypadá to že jen tak nepřestane.

17.9.2016 12:12
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak jó už tu padá jakýsi zahradnický deštík .

17.9.2016 13:00
noemi

XXX.XXX.64.236

kobylatko napsal(a):
Tak jó už tu padá jakýsi zahradnický deštík .

U nás taky - Ostrava.

17.9.2016 13:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jeseník v Jeseníkách - právě začalo pršet.

17.9.2016 16:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To je divné, u nás prší od půl 10 a jsme jen pár km od vás... A vypadá to že jen tak nepřestane.

No jo, vždyť jsem psala, že ono klidně prší i ve vedlejší vesnici(v Louce) a u nás nic Teď začalo, cca před 10minutama, je tam nad náma jeden nadějný mrak. Zatím máme 2mm, ale teď prší hodně, alespoň 5mm by to mohlo hodit...třeba(jen abych to nezakřiknula ) Nemáte srážkoměr? Celkem by mne zajímal rozdíl, na tak malém území(my-vy).

17.9.2016 17:15
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak jsem to chytla perfektně. Došla jsem domů a trochu kapalo, popadla jsem psa, vyšli jsm, už pršelo, tak normálně. Jen jsme došli do lesa, slejvák jako..., ani jedno místo nezůstalo suché. Ani to mýmu čvachtoj se to nelíbilo.

17.9.2016 17:38

lesnížínka napsal(a):
No jo, vždyť jsem psala, že ono klidně prší i ve vedlejší vesnici(v Louce) a u nás nic Teď začalo, cca před 10minutama, je tam nad náma jeden nadějný mrak. Zatím máme 2mm, ale teď prší hodně, alespoň 5mm by to mohlo hodit...třeba(jen abych to nezakřiknula ) Nemáte srážkoměr? Celkem by mne zajímal rozdíl, na tak malém území(my-vy).

Srážkoměr právě nemáme, přes léto u nás nepršelo skoro vůbec, ale asi prší o něco častěji než u vás. Dneska od cca půl 10 do půl 2 a teď pršelo asi 30min, z toho 10min pořádný leják. Ale už vysvitlo sluníčko

18.9.2016 00:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Takže se ještě objevili zázračně dva mráčky a celkem za sobotu je to 7,7mm. Oproti 50mm co bylo hlášeno už ráno z Prahy a 100 v západních Čechách...radši nemluvit Ale všechno nad 5mm už alespoň zalije nově vysazené kytky(tedy ne ty pod stromem).

18.9.2016 07:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):
Takže se ještě objevili zázračně dva mráčky a celkem za sobotu je to 7,7mm. Oproti 50mm co bylo hlášeno už ráno z Prahy a 100 v západních Čechách...radši nemluvit Ale všechno nad 5mm už alespoň zalije nově vysazené kytky(tedy ne ty pod stromem).

To mi řekněte, kdo vás nastěhoval na poušť?

18.9.2016 08:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ta u nás od včera odpoledne totálně leje, a když vyjdu ven, tak ještě víc, už se mi poštěstilo 3x Všechny boty durch. No a poprvé mě pes táhnul z procházky domů. Teď ráno, že půjdeme jen na čůrandu na takový plácek, vyšli jsme pes na mě podíval, že by spíš šel jen pod strom před barák, tak teda jo. Párkrát vočůral strom, tak se ho ptám, jestli ještě bude čurat,. podíval se na mě a honem domů. To je u nás ještě nestalo. A už jen zalezlý v posteli.

18.9.2016 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
To mi řekněte, kdo vás nastěhoval na poušť?

Já se tu narodila a fungovalo to tu úplně normálně, za těch 45let tu bylo větší sucho jen jednou, že teklo v potoce málo vody, ale taková katastrofa, co se tu projevuje od roku 2003, to nikdy nebyla. Za poslední 4 roky potok vyschnul 2x, ryby vychcípaly. Mě třetina rododendronů - nebylo čím(a byl zákaz) zalít. Kytky a stromy sice uschly, opadaly, ale další rok se zvetili. Trávníky byly na troud, ty se už moc nevzpamatovaly, trávu nahradily plevely. Letos potok nevyschnul, i když dvakrát to bylo už nahnuté. Prší alespoň malinko jedenkrát do měsíce(vloni ani nekapnulo tři měsíce).

18.9.2016 10:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):
Já se tu narodila a fungovalo to tu úplně normálně, za těch 45let tu bylo větší sucho jen jednou, že teklo v potoce málo vody, ale taková katastrofa, co se tu projevuje od roku 2003, to nikdy nebyla. Za poslední 4 roky potok vyschnul 2x, ryby vychcípaly. Mě třetina rododendronů - nebylo čím(a byl zákaz) zalít. Kytky a stromy sice uschly, opadaly, ale další rok se zvetili. Trávníky byly na troud, ty se už moc nevzpamatovaly, trávu nahradily plevely. Letos potok nevyschnul, i když dvakrát to bylo už nahnuté. Prší alespoň malinko jedenkrát do měsíce(vloni ani nekapnulo tři měsíce).

Díky Bohu za lesy okolo nás. Ty přitahují vodu častěji.
Ale loňské léto bylo mizerné na vodu i u nás.Nula nula prd. Letos je to fajne, tráva narostla už 3 x.
Tedy fajnové Valach kvůli dobré pastvě musí nosit náhubek.
Ale kobča je zato krásná.

18.9.2016 11:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 - Díky Bohu za lesy okolo nás. Ty přitahují vodu častěji - ano, jsme začátek Bílých Karpat...také jsme tu lesy kdysi měli. Teď, díky Lesům ČR, zlodějině státem požehnané, tu máme místo krásných bělokarpatských lesů, spíš školičky.50cm stromek žádnou vláhu nepřitáhne, ani nezadrží Takže ano, tuším, komu za to poděkovat

18.9.2016 11:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

No nemyslete, že si tu někdo stromů váží
Z města a okolí zmizely stovky stromů a nikdo v technických službách vám nevysvětlí proč.
Výmluva typu "padají větve, je to nebezpečné" slouží spíše k tomu, aby neznalým svoji destrukční činnost vysvětlili, než, že je to pravda.
Naposledy mi přímo před domem v areálu koupaliště, vykáceli 9 krásných lip. Prý byly špatné.
Nebyly, tedy 6 nebylo,3 jsou sporné.
U vás řádí LČR u nás "PETRA" z Prahy.

18.9.2016 11:58

Andrýsek3 napsal(a):
Ta u nás od včera odpoledne totálně leje, a když vyjdu ven, tak ještě víc, už se mi poštěstilo 3x Všechny boty durch. No a poprvé mě pes táhnul z procházky domů. Teď ráno, že půjdeme jen na čůrandu na takový plácek, vyšli jsme pes na mě podíval, že by spíš šel jen pod strom před barák, tak teda jo. Párkrát vočůral strom, tak se ho ptám, jestli ještě bude čurat,. podíval se na mě a honem domů. To je u nás ještě nestalo. A už jen zalezlý v posteli.

U nás ráno pěknej slejvák, dala jsem pesanům snídani s tím, že půjdou na čůrandu a pak si ještě zalezem do pelíšku, když je ta neděle...otevřela jsem dveře a pesani s výrazem "No to jsi se asi pos*ala" odmítli vystrčit čenich ze dveří...

18.9.2016 12:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

U nás ráno pěknej slejvák, dala jsem pesanům snídani s tím, že půjdou na čůrandu a pak si ještě zalezem do pelíšku, když je ta neděle...otevřela jsem dveře a pesani s výrazem "No to jsi se asi pos*ala" odmítli vystrčit čenich ze dveří...

A to samojed půjde. i kdyby se ženili všichni čerti. Já mu říkám: macíí, fakt chceš jít, když tak leje? Já si dám pláštěnku, ale ty budeš mokruša mokrá...Samozřejmě jdem, liják neliják, protože hárá myslivcova jezevčíková přes potok, na naší trase

18.9.2016 12:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
No nemyslete, že si tu někdo stromů váží
Z města a okolí zmizely stovky stromů a nikdo v technických službách vám nevysvětlí proč.
Výmluva typu "padají větve, je to nebezpečné" slouží spíše k tomu, aby neznalým svoji destrukční činnost vysvětlili, než, že je to pravda.
Naposledy mi přímo před domem v areálu koupaliště, vykáceli 9 krásných lip. Prý byly špatné.
Nebyly, tedy 6 nebylo,3 jsou sporné.
U vás řádí LČR u nás "PETRA" z Prahy.

To je mi líto Já tohle nikdy nepochopím, já sázela zahradu na poli, takže na vzrostlé (trochu vzrostlé) stromy jsem čekala 10let. Takový 50-100letý strom nikdo nenahradí a to, co se ve městech vysazuje, ta pometla, to je spíš k smíchu, samé zakrsloně. Pak si lidi budou stěžovat na alergie a astmata, když jim nic vzduch nezvlhčí, prach nepochytá...Já jsem tady ve při s polovinou sousedů...o každý strom. Když vidím americké a francouzské ulice, plné obrovských starých platanů, zmítá se mnou bledá závist Na vašem koupališti, asi budou pronajímat výhodně slunečníky Když jsme přijeli na tady jedno kolem, jsou tam asi tři stromy, jedna obrovská vrba a dva vysazené, ještě malé platany. Lidi kolem narvaní alespoň trochu stínu...

18.9.2016 16:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ano, slunečníky jsou k mání.
Na náměstí pokácely vzrostlé stromy, aby tam mohli zasázet malokorunní kultivary a celé náměstí vykachlíčkovali a aby to nebylo málo, když chcete projet přes náměstí, musíte kol dokola, nikoli nejkratší cestou.
Teď budou na sídlišti kácet stromy, protože budou dělat hřiště a parkoviště.
Kdo na tom hřišti bude, Bůh suď, vždyť všechna děcka sedí u PC.
Kocourkov na druhou, to je náš Jeseník!.

Přidejte reakci

Přidat smajlík