Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2016 14:36
AlexandraH

XXX.XXX.33.102

Dobry den ja mam 6 mesicniho nemeckeho ovcaka a on furt na vsechno steka. Kdyz ho pustim na balkon a nekoho vidi nebo slysi tak hned zacne stekat obcas dokonce steka i kdyz venku nikdo neni a to sami se deje na zahrade. Chapu to treba kdyz tam nekdo jde nebo slysi stekat psi ale on se nekdy rozsteka i kdyz tam nikdo neni a zacne behat jak silenec a nejde ho vubec zastavit. A potom jeste prochazky. To kdyz jde na prochazku tak u silnice steka a snazi se honit auta nebo kdyz potkame nejakyho cloveka tak to taky rve jak na lesy a jeste ho k tomu sotva udrzim jak taha. On kdyz byl mladsi tak byl porad nemocnej tak na prochazky nebo na vycvyk chodit nemohl a ted tam zas nemuzem chodit protoze porad steka, ale nevim jak ho to mam odnaucit a i to tahani, protoze vubec neposloucha a jinak kdyz tam sme jen mi dva nebo jeste rodina tak poslechne, jenze mamka uz ho chce prodat pokud ho neodnaucim stekat.

9.6.2016 14:42
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

AlexandraH napsal(a):
Dobry den ja mam 6 mesicniho nemeckeho ovcaka a on furt na vsechno steka. Kdyz ho pustim na balkon a nekoho vidi nebo slysi tak hned zacne stekat obcas dokonce steka i kdyz venku nikdo neni a to sami se deje na zahrade. Chapu to treba kdyz tam nekdo jde nebo slysi stekat psi ale on se nekdy rozsteka i kdyz tam nikdo neni a zacne behat jak silenec a nejde ho vubec zastavit. A potom jeste prochazky. To kdyz jde na prochazku tak u silnice steka a snazi se honit auta nebo kdyz potkame nejakyho cloveka tak to taky rve jak na lesy a jeste ho k tomu sotva udrzim jak taha. On kdyz byl mladsi tak byl porad nemocnej tak na prochazky nebo na vycvyk chodit nemohl a ted tam zas nemuzem chodit protoze porad steka, ale nevim jak ho to mam odnaucit a i to tahani, protoze vubec neposloucha a jinak kdyz tam sme jen mi dva nebo jeste rodina tak poslechne, jenze mamka uz ho chce prodat pokud ho neodnaucim stekat.

No trochu se bojím, že není v tvých silách - kolik je Ti? - abys tohle, jako dítě /soudím podle psaného/ pořešila. Chce to právě ten cvičák a najít někoho zkušeného, chápavého, kdo vám - lidem - správně ukáže, jak se psem pracovat. Pokud se neblížíš trochu věku dospělého člověka, tak tě pesan asi nebude brát jako autoritu. Hodně by to záleželo na Tobě a tvých schopnostech. Spíš to vidím, že by tohle musel řešit někdo u vás z dospělých. Chování samo o sobě nezmizí.

9.6.2016 14:43
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

AlexandraH napsal(a):

Jednoznačně má strach.

To se musí "vychovat". Já do toho kecat nebudu, nejsem hoden, ale cvičák nepomůže, spíš někdo na "hlavu".

Dá to práci a půjde to pomalu, krůček po krůčku. A ještě to je štěně, pořád se dá tvarovat.

A dát ho pryč? No to je dílo, teda. Ják prodat? A do inzerátu napíšeš?

Prodávám psa, protože neustále štěká?

9.6.2016 14:51
AlexandraH

XXX.XXX.33.102

Ja nerikam ze ho chci prodat, ale ze mamka chce protoze uz to nemuze vydrzet a taky ze je to muj pes tak at si ho vychovam sama, takze rodice nepomuzou. A ja bych potrebovala poradit jak ho vychovat a ne ze ho mam vychovat to vim taky, jenze on posloucha jen kdyz tam je jen rodina ale kdyz je tam nekdo cizi tak je nezvladatelnej.

9.6.2016 14:55
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

AlexandraH napsal(a):
Ja nerikam ze ho chci prodat, ale ze mamka chce protoze uz to nemuze vydrzet a taky ze je to muj pes tak at si ho vychovam sama, takze rodice nepomuzou. A ja bych potrebovala poradit jak ho vychovat a ne ze ho mam vychovat to vim taky, jenze on posloucha jen kdyz tam je jen rodina ale kdyz je tam nekdo cizi tak je nezvladatelnej.

Kolik Ti je?

9.6.2016 14:56
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Najděte v okolí někoho, kdo vám pomůže s výcvikem a výchovou.. nějaký cvičák v okolí. A se vším ho pomalu seznamovat, to se totiž mělo dělat, když byl malinký. Vše přes pamlsky, odměňovat, když je klid..a dál vám tu určitě někdo poradí co a jak.

9.6.2016 14:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Kolik ti je ?

Máš NO.
Chodíš na cvičák?

9.6.2016 15:30
AlexandraH

XXX.XXX.33.102

Je mi 18 let a na cvycak nechodi. Snazila jsem se, ale kvuli stekani ho tam nechteli. Ted se pujdu zeptat jeste jinam. Tam chovaj vlcaky tak mi snad poradi.

9.6.2016 15:49
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

AlexandraH napsal(a):
Je mi 18 let a na cvycak nechodi. Snazila jsem se, ale kvuli stekani ho tam nechteli. Ted se pujdu zeptat jeste jinam. Tam chovaj vlcaky tak mi snad poradi.

Dobrá, v osmnácti by to jít mělo (soudíla jsem z písemného na míň let, omlouvám se) Při výběru cvičáku si hodně zjistěte, jděte se podívat na úvodní hodinu, podívejte se, jak probíhá výcvik, jak se chová výcvikář-lektor k lidem (vysvětlí, proč co a jak?, věnuje se lidem i individuálně? Opraví chyby?) a jak se chová ke psům (nebrat cukání, řev a jiné drsné přístupy), jak se výcvikář chová, nastane-li nějaký problém? Tohle všechno si očíhněte. Rozhodně si nakupte nějakou tu literaturu a nastudujte si, o čem život se psy je. O čem je VÝCHOVA, učení, a pak následně výcvik. Doporučuju knížku Františka Šusty - trénink je rozhovor a např. tuhle knížku:

http://www.martinus.cz/?uItem=106333&gclid=CM_N5daHm80CFS8z0wodjCgEXw

https://www.alza.cz/media/jak-trenovat-nemozneho-psa-d470727.htm?kampan=adwme_dsa-media_elektronicke-knihy-naucne-a-odborne&gclid=CMGhqeWHm80CFckV0wodDxcKlA

je tam v postupných krocích /pro amíky, takže pochopit by měl každý / popsáno, jak psa učit, vychovávat - základní výchova.

Musíte si hodně načíst, nastudovat, abyste věděla jak se psem fungovat, jak funguje pes samotný, jeho chápání světa je značně rozdílné od toho našeho. Jeslti vám na vašem štěnětí záleží, položte se do toho. vYsvětlete i rodičům, že to budete řešit, že to není otázka krátké doby. Když uvidí váš zájem, myslím, že by na to mohli nahlížet jinak. Musíte zabojovat vy. Začněte se štěnětem pracovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2016 16:06

AlexandraH napsal(a):

Vyskúšaj, tak Ti určite poradia. Ja som tiež chodil na cvičák kde mali klub nemeckých ovčiakov a bol som spokojný čo sa nedá povedať o predchádzajúcom cvičáku.

9.6.2016 19:06

Mě se osvědčilo...pokud nefunguje např. zákazový povel "nesmíš" nebo "ticho" a pod...neříkat psovi, co nesmí, ale co má...teď jen na příklad.."sedni!..dívej se na mě!"...pochvala, odměna..
S tím taháním...prostě zastavit a nejít dál...dokud se neuklidní...dokud nepřijde na to, že taháním se nikam nedostane...a pak např. s povelem "jdeme" vyrazit...pokud začne tahat, tak zopakovat...je to hooodně o trpělivosti...ale začít něco dělat musíte...dospělý, uřvaný pes...vás za prvé odtáhne kam si vzpomene a za druhé vy s ním ani nebudete chtít někam chodit...jestli máte barák, tak to dopadne tak, že bude jen na zahradě...pak si jednou za měsíc dodáte odvahy a vyrazíte na procházku...což bude horor a tak s ním zase dlouho nikam nepůjdete...je to začarovaný kruh a takových psů pár znám...

Jinak lépe se vychovává...cvičí..."unavenější pes"...takže učit, třeba po vylítání na louce...ono když vyrazíte ven s natěšeným štěnětem tak se to hned u baráku těžko kočíruje
jeho nadšení...mě taky pomohlo třeba chození na procházku s někým, kdo má dospělýho slušně vychovanýho psa...

9.6.2016 19:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

AlexandraH napsal(a):

Jak snažila ?
Jak poradí ?
NO chce
a musí makat = cvičit. Miluje to totiž.
Měl chodit na cvičák od 3 měsíců. Lehce cvičit měl i doma,
Štěkat na povel, klííd už by mohl taky "umět".
To není pes - štěně, na balkon.
Naučí se všechno a rád.
Ale na to potřebuje učitele.
A vy jste ho potřebovali nač ?

9.6.2016 19:37
scylla

XXX.XXX.150.32

AlexandraH napsal(a):

Nejlepší knížka, co je tu v poslední době k mání, ta vám určitě pomůže

www.clovekpritelpsa.cz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík