AnyHo

XXX.XXX.165.59
Prosim o radu pomoc anebo o cokoliv jiného, co radu bude připomínat :D máme 2 měsíční stěně labradora, které v jednom kuse všechny a vsechno. To by ani tak nevadilo, ale co nas spis zarazi je fakt, ze se s námi nemazli. Nenechá se pomalu ani pohladit a ani vzít do rukou. Kdyz uz ho do rukou dostaneme, tak vrči nebo knuci. Okriknout ho, zatahat za krk nebo dat po zadku nepomáhá, takže uz začínáme pomalu silet. :D prosim o radu, dekuju moc.
Vy ho donutíte do fyzického kontaktu a když vám dá najevo, že se mu to nelíbí, tak ho okřikenete, plácnete, nbeo zatáhnete za kůži? Pro boha proč? Je to živé mládě, které si chce hrát - kouše, aktivně si hraje, a vy ho chcete jen mazlit? To by byl možná lepší plyšový...Takhle si pa nezískáte! Normálně si s ním hrajte, ukazujte mu svět, v zápalu hry ho podrbkejte, není to hračka ani mimino!
AnyHo
napsal(a):
Prosim o radu pomoc anebo o cokoliv jiného, co radu bude připomínat :D máme 2 měsíční stěně labradora, které v jednom kuse všechny a vsechno. To by ani tak nevadilo, ale co nas spis zarazi je fakt, ze se s námi nemazli. Nenechá se pomalu ani pohladit a ani vzít do rukou. Kdyz uz ho do rukou dostaneme, tak vrči nebo knuci. Okriknout ho, zatahat za krk nebo dat po zadku nepomáhá, takže uz začínáme pomalu silet. :D prosim o radu, dekuju moc.
Se ani nedivím když sním tak zacházíte.
Káťa....

XXX.XXX.216.7
Co tady takoví pitomci dělají? A kdo jim dal do rukou živého tvora? Styďte se.
Uživatel s deaktivovaným účtem

AnyHo
napsal(a):
Prosím jen se zamyslete...dvouměsíční psí miminko trestáte za to, že se s vámi nechce mazlit?...mazlení si tresty nevynutíte...
Pokud to není mazel a je "rozjívenější", tak si s ním prostě víc hrajte...
AnyHo
napsal(a):
Když ho taháte za krk (výhrůžka zabitím) a bijete, tak se divte, že se nemazlí. Vy byste se mazlila s někým, kdo vás bije? Bojí se vaší ruky a má k tomu důvod. Naučte, že ruka hladí a bude po problému.

V žiadnom prípade by ste ho trestať za to, že sa nechce s Vami mazliť. Čo chcete od malého šteňaťa? Ani moje dve fenky sa nechceli, keď som ich doniesol domov a teraz si stále vyžadujú pohladenie.
Kaja0003

XXX.XXX.165.59
Ja nevim, jak vy ale ja to pochopila tak, ze na zadek dostává jen kdyz kouše a ze majitelku mrzi ze se pejsek nechce pomazlit ne naopak.
Kaja0003

XXX.XXX.165.59
Tak ja to pochopila jinak. Ze po prcce dostane kdyz hodne kouše. Což mi prijde více logické, nez ze se nechce mazlit. Akorat je to napsané do blbe části textu. Poradila bych více si hrát a strčit mu hračku do pusy kdyz uz hodne kouše. A mazlenicko prijde časem ;).
Kaja0003
napsal(a):
Ja nevim, jak vy ale ja to pochopila tak, ze na zadek dostává jen kdyz kouše a ze majitelku mrzi ze se pejsek nechce pomazlit ne naopak.
Myslím, že všichni jsme to pochopili bohužel správně. Je smutné, že se tazatelé neobtěžovali si něco o štěňatech a jejich hrách prostudovat před tím, než si štěně "obstarali".
Už jenom tady na IFauně je o tom hafo vláken, kde se píše stále to samé.
Štěňata si prostě hrajou a při tom koušou a vrčí a štěkají a dorážejí. Tato hra mezi sourozenci není vlastně jenom pouhopouhá hra, ale velmi důležité období, kdy pes získává spoustu zásadních dovedností a návyků - když jsou u maminky, tak se takto učí mezi sebou navzájem, no a když potom chtějí totéž dělat i ve svém novém domově s tím, co mají k dispozici- tedy se svými novými páníčky- tak krutě narazí!
Protože páníčkové si přece koupili roztomilou plyšovou kuličku, se kterou se chtějí mazlit a pusinkovat a ňuchlat a jsou zděšeni, že si to štěně hraje jak chce, a při tom kouše a vrčí a štěká a doráží...
A protože si zklamaní, podrápaní a pokousaní páníčkové dopředu nic nenastudovali, tak za to štěně trestají- a úplně nejlépe zatřepáním za kůži nebo plácnutím po zadku.
Fakt super základ ke krásnému vztahu!

Ještě mě tak napadlo, že se štěnětem zatím nemáte vybudovaný vztah na základě důvěry(což tímhle způsobem ani nevybudujete, jak už bylo psáno, vlastně kdykoliv na něj sáhnete tak je potrestáno)...některá štěňata jsou nejistá, když je zvedáte...a když je štěndo akčnější, tak chce prostě "blbnout"...s rukou se prát, přetahovat atd atd...
Nevím, zda už takové bylo, když jste ho odebírali...jestli ne, jestli bylo mazlivé, tak jste někde udělali vééélkou chybu...jestli už takové bylo a povaha se vám nezdála...vrčelo a nenechalo se pohladit už při "odběru", pak nechápu, proč jste si ho brali, když chcete "mazlícího psa"...je spousta štěňat tohoto plemene, která by se přetrhla, aby se mohla s kýmkoliv pomazlit...
Náš taky není kdo ví jaká mazlivka, nikdy na nás nezavrčel, když jsme ho brali do náruče, ale není to takovy ten medvídek mazlící..od mala jsme si s ním hráli a do kontaktu ho nenutili, každý večer se ke mně nalepil v posteli, já ho hladila a on usnul.. někdy ho umazlim, když zlobí, ale tak že z toho vznikne rvačka (hra), které ho moc baví. Pak se po mě valí, svalí mě na zem a mazlí on mě . když je unaveny, lehne si ke mně a nechá se drbat..nikdy by mě nenapadlo ho nějak nutit..asi by mi to ani u něj nepřišlo normální..je to stále akční "štěně". Chápu, že chcete miláčka, kterého v klidu budete hladit, ale to přijde až bude starší, teď ruce znamenají - kousání a hra. Ale nesmíte ho trestat, jinak si ten vztah nevybudujete nikdy.

AnyHo
napsal(a):
Kdyby jste stáli vedle mě nakopnu vás do pr....Takhle se zachází se štěnětem ? kde jste to proboha slyšeli. Za co ho okřikujete, taháte za krk a bijete po zadku ? Za to že si hraje ? Oni štěnata koušou, je to normální, oni si totiž jinak hrát neumí. Než si pořídíte živého tvora měli by jste si o něm něco zjistit. Jste na něj zlí a divíte se že se s vámi nechce mazlit. prostě se s tím kousáním musíte smířit, když kouše strčit mu do tlamky hračku a zabavit ho jinak. Být na něj vlídní, hrát si s ním a zvykat ho aby vás měl rád. Labrador je velice citlivý pes na tvrdé zacházení po zlém s ním nesvedete vůbec nic. Ted šílíte z dvouměsíčního štěnátka, ale bude hůř za chvíli budete mít 40kilové tele které vám doma rozhryže na co přijde a začne vás testovat co si může a nemůže dovolit. A věřte že dobře vychovat labradora není vůbec tak jednoduché jak si někteří lidé myslí podle časopisů a filmů a podle toho co se říká.Je to pes s obrovským temperamentem, značnou dávkou tvrdohlavosti a velikou inteligencí a tahle kombinace je pro mnohé lidi katastrofa.Pokud nechcete mít potom doma nezvládnutelné problematické hov.do začněte rychle měnit svůj vztah ke psovi. Labík vyžaduje velké množství lásky, trpělivosti a důslednosti. Dobře vycvičený pes /samec/ labrador je radost na podívání, ale není jich mnoho. Z vaším přístupem k němu zvažte jestli by nebylo lepší ho vrátit chovateli.

napsal(a):
Kdyby jste stáli vedle mě nakopnu vás do pr....Takhle se zachází se štěnětem ? kde jste to proboha slyšeli. Za co ho okřikujete, taháte za krk a bijete po zadku ? Za to že si hraje ? Oni štěnata koušou, je to normální, oni si totiž jinak hrát neumí. Než si pořídíte živého tvora měli by jste si o něm něco zjistit. Jste na něj zlí a divíte se že se s vámi nechce mazlit. prostě se s tím kousáním musíte smířit, když kouše strčit mu do tlamky hračku a zabavit ho jinak. Být na něj vlídní, hrát si s ním a zvykat ho aby vás měl rád. Labrador je velice citlivý pes na tvrdé zacházení po zlém s ním nesvedete vůbec nic. Ted šílíte z dvouměsíčního štěnátka, ale bude hůř za chvíli budete mít 40kilové tele které vám doma rozhryže na co přijde a začne vás testovat co si může a nemůže dovolit. A věřte že dobře vychovat labradora není vůbec tak jednoduché jak si někteří lidé myslí podle časopisů a filmů a podle toho co se říká.Je to pes s obrovským temperamentem, značnou dávkou tvrdohlavosti a velikou inteligencí a tahle kombinace je pro mnohé lidi katastrofa.Pokud nechcete mít potom doma nezvládnutelné problematické hov.do začněte rychle měnit svůj vztah ke psovi. Labík vyžaduje velké množství lásky, trpělivosti a důslednosti. Dobře vycvičený pes /samec/ labrador je radost na podívání, ale není jich mnoho. Z vaším přístupem k němu zvažte jestli by nebylo lepší ho vrátit chovateli.
No s tím bych souhlasila, že vychovat labradora není legrace...a nezvládnutý labrador je takové velké "psí torpédo" ...viděla jsem u známých...svoje lidi teda miloval až na půdu, doma a na dvorku jakžtak poslechl, ale venku byl pánem situace on...

AnyHo
napsal(a):
Štěně vraťte a kupte si plyšáka. Nebude kousat a muchlovat ho můžete do sytosti. Proč štěně taháte, když to nechce ? (... Kdyz uz ho do rukou dostaneme...)
Když šílíte z dvouměsíčního štěněte, co budete dělat s osmiměsíčním puberťákem?

napsal(a):
Štěně vraťte a kupte si plyšáka. Nebude kousat a muchlovat ho můžete do sytosti. Proč štěně taháte, když to nechce ? (... Kdyz uz ho do rukou dostaneme...)
Když šílíte z dvouměsíčního štěněte, co budete dělat s osmiměsíčním puberťákem?
Já ani nechápu takový dotaz. To zůstává rozum stát. Nejlepší bude vrátit ho, a ten PLYŠÁK. CHudák pes.
Ben07

XXX.XXX.78.159
Jak tak sleduji diskusi, přemýšlím k čemu to tady vlastně je. Mám problém, který bych chtěl nějakým způsobem řešit a místo toho se do mě každý pouští. Co by si asi řekla slabší nátura majitele? Tak toho psa vrátím nebo pustím...? Moje rada: pokud to nezvládáte a už teď máte ze štěněte respekt nebo i strach, tak se obraťte na profíky z okolí. Choďte se psem so školky pro štěňata nebo na cvičák agility, prostě nechte si poradit přímo se psem. Věřte, že se vám ta investice vrátí v podobě spokojeného psa i rodiny. Hodně trpělivosti. Haf, skončil jsem. Váš Ben.

V případě zadavatelky bych řekla známé : Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. Ona nemá ve vztahu ke štěněti ani trochu empatie. Proč potřebuje štěně, které chce řádit, zvedat a tahat v náručí? To si měla pořídit opravdu plyšáka, nebo kočku ( ty se nechají od dětí oblékat, tahat a vozit v kočárku ), nebo aspoň jiné ( méně temperamentní ) plemeno. Nebo staršího pejska, který by byl za mazlení vděčný. Zadavatelka nemá problém se psem, ona má problém sama se sebou a nejlepší rada by asi byl psychiatr.
napsal(a):
V případě zadavatelky bych řekla známé : Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. Ona nemá ve vztahu ke štěněti ani trochu empatie. Proč potřebuje štěně, které chce řádit, zvedat a tahat v náručí? To si měla pořídit opravdu plyšáka, nebo kočku ( ty se nechají od dětí oblékat, tahat a vozit v kočárku ), nebo aspoň jiné ( méně temperamentní ) plemeno. Nebo staršího pejska, který by byl za mazlení vděčný. Zadavatelka nemá problém se psem, ona má problém sama se sebou a nejlepší rada by asi byl psychiatr.
Měla s pořídit kočku? Ale kočka je taky člověk. Ehm nekoukat mi můj kocour přes rameno napíšu zvíře. Ne každá kočka se nechá ráda tahat, a naopak, někteří psi to milují.

napsal(a):
Tady to ani tak není o tom co je to za zvíře ale o celkovém přístupu zadavatelky. Labrador zrovna patří k těm plemenům kteří se mazlí hodně rádi, můj pes by se mě nejraději omotal kolem krku, nacpal na klín nebo do náruče. Jde spíš o to že si lásku psa musí získat a zasloužit a s takovýmhle přístupem to tedy nedokáže.
Ben07
napsal(a):
Jak tak sleduji diskusi, přemýšlím k čemu to tady vlastně je. Mám problém, který bych chtěl nějakým způsobem řešit a místo toho se do mě každý pouští. Co by si asi řekla slabší nátura majitele? Tak toho psa vrátím nebo pustím...? Moje rada: pokud to nezvládáte a už teď máte ze štěněte respekt nebo i strach, tak se obraťte na profíky z okolí. Choďte se psem so školky pro štěňata nebo na cvičák agility, prostě nechte si poradit přímo se psem. Věřte, že se vám ta investice vrátí v podobě spokojeného psa i rodiny. Hodně trpělivosti. Haf, skončil jsem. Váš Ben.
Je to o tom, že zadavatel žádný problém se psem nemá, jen pes má problém s tím, že se k němu chová velice špatně. Kdyby ho vrátil nebo pustil, je to štěně, když ho někdo najde, má velkou naději na to, že si ho nechá někdo, kdo ho bude mít rád. Vůbec by to nebylo na škodu.

scylla
napsal(a):
Je to o tom, že zadavatel žádný problém se psem nemá, jen pes má problém s tím, že se k němu chová velice špatně. Kdyby ho vrátil nebo pustil, je to štěně, když ho někdo najde, má velkou naději na to, že si ho nechá někdo, kdo ho bude mít rád. Vůbec by to nebylo na škodu.
Možná má zadavatelka štěňátko ráda, ale bohužel má představu, že když štěně potrestá za to že se nechce mazlit, tak se příště mazlit bude...láska bohužel trestáním vynutit nejde, ale lze jí získat nesobeckou láskou k malému psímu tvorečkovi a trpělivostí...
napsal(a):
"To si měla pořídit opravdu plyšáka, nebo kočku ( ty se nechají od dětí oblékat, tahat a vozit v kočárku )..."
Pokud toto fakani dělají kočce, pochybuji, že si to kočka užívá. Považuji to za zhýralé chování až trápení zvířete.

fikovnice
napsal(a):
"To si měla pořídit opravdu plyšáka, nebo kočku ( ty se nechají od dětí oblékat, tahat a vozit v kočárku )..."
Pokud toto fakani dělají kočce, pochybuji, že si to kočka užívá. Považuji to za zhýralé chování až trápení zvířete.
Na vesnicích to tak bývalo docela časté, viděla jsem to u kamarádky a kočka si to docela užívala. Kočka se dovede tak bránit, že kdyby si to neužívala, "fakani" ( jak vy píšete ) by se se zlou potázali.
Optejte se veterináře. Radši ošetří deset psů., než jednu kočku. ( Nemám nic proti kočkám,
mám dvě a mají se stejně dobře jako pes.).
napsal(a):
Na vesnicích to tak bývalo docela časté, viděla jsem to u kamarádky a kočka si to docela užívala. Kočka se dovede tak bránit, že kdyby si to neužívala, "fakani" ( jak vy píšete ) by se se zlou potázali.
Optejte se veterináře. Radši ošetří deset psů., než jednu kočku. ( Nemám nic proti kočkám,
mám dvě a mají se stejně dobře jako pes.).
Mám děti ráda (byť mi je osud nenadělil). Tento výraz jsem použila ojediněle, protože prostě neuznávám takovéto chování ke zvířatům. A nejsem tak úplně městský typ - oba rodiče venkovani, takže já až doteď všechny víkendy, prázdniny, posléze dovolené také trávila na venkově. A kdybych viděla, že se děcka takto chovají ke kočce, přinejmenším bych se jim snažila vysvětlit, že dělají něco proti její přirozenosti.
Jinak vím, že máte kočky ráda , tuším jste se nedávno objevila i u "nás", na "Kočkách".
fikovnice
napsal(a):
Mám děti ráda (byť mi je osud nenadělil). Tento výraz jsem použila ojediněle, protože prostě neuznávám takovéto chování ke zvířatům. A nejsem tak úplně městský typ - oba rodiče venkovani, takže já až doteď všechny víkendy, prázdniny, posléze dovolené také trávila na venkově. A kdybych viděla, že se děcka takto chovají ke kočce, přinejmenším bych se jim snažila vysvětlit, že dělají něco proti její přirozenosti.
Jinak vím, že máte kočky ráda , tuším jste se nedávno objevila i u "nás", na "Kočkách".
Doplním: stejně jako neuznávám vožení různých "mini" plemen psů v kočárcích, s jedinou výjimkou - pokud to není ze zdravotních důvodů - ochrnuté zvíře apod.
fikovnice
napsal(a):
Doplním: stejně jako neuznávám vožení různých "mini" plemen psů v kočárcích, s jedinou výjimkou - pokud to není ze zdravotních důvodů - ochrnuté zvíře apod.
Já jsem některé psy vozila v kočáru(pro panenky) už před třiceti lety - ale jednalo se o zraněné nalezence za účelem přepravy na veterinu , nalezené kočky, které potřebovaly ošetřit jsem i jako dítě unesla v tašce - i když víte, že je i spešl kočárek pro kočky? (jako ten psí, jen se síťkou uzavíratelný). No tak ale když je i pivo pro psy...
Sapp
napsal(a):
Já jsem některé psy vozila v kočáru(pro panenky) už před třiceti lety - ale jednalo se o zraněné nalezence za účelem přepravy na veterinu , nalezené kočky, které potřebovaly ošetřit jsem i jako dítě unesla v tašce - i když víte, že je i spešl kočárek pro kočky? (jako ten psí, jen se síťkou uzavíratelný). No tak ale když je i pivo pro psy...
Ono je i pivo pro psy?
Problém velice častý u lidí, kteří si pořizují labradora. Mají dojem, že si pořizují to milé klidné zvíře, co vodí slepé lidi nebo dělá canisterapii, je vychované vlastně od přírody a touží jen po tom se tulit v náručí. Labrador je ale v první řadě lovecké plemeno a zvlášť mladí jedinci bývají neřízené střely. Pokud si tedy nevyberete obzvlášť klidné flegmatické štěně, musíte být připraveni na to, že první rok, dva, tři budete mít doma tryskopsa. Já sama si vybírám největší divochy z vrhu, takže u nás je to extrém, ale žádné štěně labradora nějak extra o mazlení nestálo, a už vůbec ne nošení vnáručí, to je totiž nuda a mohlo by jim něco utéct. Jediná chvíle, kdy se nechají podrbat v klidu je těch dvacet minut, co zrovna usnou. Se štěnětem si hrajte, využívejte jeho temperment, zvídavost, učte aportíky, hledání, jděte na cvičák, budujte si vztah, a když bude výjimečně chvilka klidu, tak si ji užijte.A věřte, že máte normální zdravé štěně labradora a buďte rádi

janaa
napsal(a):
Problém velice častý u lidí, kteří si pořizují labradora. Mají dojem, že si pořizují to milé klidné zvíře, co vodí slepé lidi nebo dělá canisterapii, je vychované vlastně od přírody a touží jen po tom se tulit v náručí. Labrador je ale v první řadě lovecké plemeno a zvlášť mladí jedinci bývají neřízené střely. Pokud si tedy nevyberete obzvlášť klidné flegmatické štěně, musíte být připraveni na to, že první rok, dva, tři budete mít doma tryskopsa. Já sama si vybírám největší divochy z vrhu, takže u nás je to extrém, ale žádné štěně labradora nějak extra o mazlení nestálo, a už vůbec ne nošení vnáručí, to je totiž nuda a mohlo by jim něco utéct. Jediná chvíle, kdy se nechají podrbat v klidu je těch dvacet minut, co zrovna usnou. Se štěnětem si hrajte, využívejte jeho temperment, zvídavost, učte aportíky, hledání, jděte na cvičák, budujte si vztah, a když bude výjimečně chvilka klidu, tak si ji užijte.A věřte, že máte normální zdravé štěně labradora a buďte rádi
přesný, tryskopes akorát že u nás to deznívá tak kolem deseti, dvanácti let ale milí opravdu jsou a tulení a mazlení opravdu vyžadují. I když je to mazlení po labradořím, štípání, kousání uší, štouchání čenichem k tomu síla a 40 kg váhy ale stojí to za to.
napsal(a):
přesný, tryskopes akorát že u nás to deznívá tak kolem deseti, dvanácti let ale milí opravdu jsou a tulení a mazlení opravdu vyžadují. I když je to mazlení po labradořím, štípání, kousání uší, štouchání čenichem k tomu síla a 40 kg váhy ale stojí to za to.
No, z mazlení našeho 3 měsíčního štěńátka vypadám jak po autohavárii a z mazlení naší 1 roční feny jak po střetu s nákladním vlakem to je jejich mazlení...pravdaje, že dospěláci už jsou opatrnější, třeba 13ti letej dědek už je docela v pohodě akorát při vítání chce z člověka svlíkat hadry pořád

janaa
napsal(a):
Ja som mal fenku labradora - najväčšiu divošku z vrhu a bola divoká ešte v 5. rokoch, bol problém ju unaviť. Veterinár mi povedal, že tak aktívneho psa ešte nevidel. Neviem prečo, ale vždy som mal hyperaktívnych psov.