Koupě štěňete s kýlou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2016 08:53
Masta

XXX.XXX.81.6

Dobrý den, mám dotaz. Jsem absolutně neinformovaný ohledně tohoto....zakoupil jsem štěně fenu s kýlou s pp chovnou. Již proběhla 2 operace na mé náklady.fenu jsem koupil za plnou cenu. Je to tak správně ? Někdo mi říkal že jsem měl dostat slevu a operace má hradit chovatel. Díky za informace Milda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2016 08:58

Jak jste se dohodli, tak to je...

10.6.2016 09:05

Masta napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Jsem absolutně neinformovaný ohledně tohoto....zakoupil jsem štěně fenu s kýlou s pp chovnou. Již proběhla 2 operace na mé náklady.fenu jsem koupil za plnou cenu. Je to tak správně ? Někdo mi říkal že jsem měl dostat slevu a operace má hradit chovatel. Díky za informace Milda.

Koupil jste štěně chovnou fenu ? A jak u štěněte víte že splní podmínky chovnosti ? i když je s pp tak chovná být vůbec nemusí, na štěněti se to nepozná. Kýla na tohle nemá vliv, ale bude potřeba operace a měli by vám dát slevu. Ale jak jste se dohodli tak to máte, naběhl jste si. co je to za plemeno ?

Neregistrovaný uživatel

10.6.2016 09:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Masta napsal(a):

Seriozní chovatel štěně s kýlou z domu nedá, popř. to probere s kupujícím (pokud má o štěně zájem a nechce čekat do operace), a prodá štěně se slevou.
Nicméně to, že jste koupil štěně - chovnou fenu, je nesmysl. Ne každý pes v dospělosti splní podmínky chovnosti (exterier, výška, zuby, povaha, zdravotní testy, zkoušky z výkonu apod.), a již chovné zvíře stojí klidně i destinásobek pořizovací ceny štěněte!

10.6.2016 09:13
Masta

XXX.XXX.81.6

Neapolský mastin. Jsem absolutní nováček v nepsaných pravidlech. A chovatel mi při přebírání štěněte řekl že už ji nestihl odoperovat. A potvrzení o zaplacení též nemám.

10.6.2016 09:16
Masta

XXX.XXX.81.6

Nu tak to je zajímavé. PP mi prý dodá ještě prý není vyřízeno.

Neregistrovaný uživatel

10.6.2016 09:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Masta napsal(a):
Neapolský mastin. Jsem absolutní nováček v nepsaných pravidlech. A chovatel mi při přebírání štěněte řekl že už ji nestihl odoperovat. A potvrzení o zaplacení též nemám.

Tohle mi trochu zavání podvodem - opravdu se jedná o chov s PP FCI?
Můžu se zeptat, kolik jste za štěně zaplatil? Při cenách neapolských mastinů s PP si neumím představit, že bych vysolila takovou pálku, a neměla ani kupní smlouvu

10.6.2016 09:17
Masta

XXX.XXX.81.6

A ta sleva se pohybuje cca kolik ? Když pejsek stojí 20 tis.?

10.6.2016 09:18
Masta

XXX.XXX.81.6

Ne mě je zle... sem blbec.

10.6.2016 09:18
Masta

XXX.XXX.81.6

Jedna se o dosti známou chovnou stanici tady v čr.

Neregistrovaný uživatel

10.6.2016 09:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Masta napsal(a):
A ta sleva se pohybuje cca kolik ? Když pejsek stojí 20 tis.?

Většinou tak na operaci a pooperační péči. Máte ověřené, že ta CHS je opravdu registrovaná, a nenalítl jste nějakýmu množiteli? Ta absence kupní smlouvy, a prodej štěněte s kýlou na chov, nepůsobí zrovna seriozně

10.6.2016 09:35
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Člověče nešťastná. No hlavně ať se pes dá dopořádku. Dvacet litrů a vzít si toto domů? To je zlé.
Kšeft je kšeft. S PP. Hnus v tomto státě, hnus.

10.6.2016 09:40
Masta

XXX.XXX.81.6

Aliens_II napsal(a):
Člověče nešťastná. No hlavně ať se pes dá dopořádku. Dvacet litrů a vzít si toto domů? To je zlé.
Kšeft je kšeft. S PP. Hnus v tomto státě, hnus.

Děkuji. Taky si myslím že je toto přesněji aby byla v pohodě.

10.6.2016 09:41
Masta

XXX.XXX.81.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Většinou tak na operaci a pooperační péči. Máte ověřené, že ta CHS je opravdu registrovaná, a nenalítl jste nějakýmu množiteli? Ta absence kupní smlouvy, a prodej štěněte s kýlou na chov, nepůsobí zrovna seriozně

Ano je anemou zde a ani nechci zveřejňovat.

10.6.2016 09:41
koňadra

XXX.XXX.235.5

Prosím vás nedelejte z toho drama. Sama jsem koupila stěně s kýlou, domluvila jsem se s chovatelem, dál mi sám od sebe slevu 1000 Kč, operace stala 500, stehy jsem vytáhla sama a vše je ok. Jinak průkaz původu majitel obdrží až po té, co jej vystaví plemenná kniha a zašle jej chovateli. "Dodací lhůta" je různá - podle plemene, podle aktuálního počtu vrhů apod., ale může být v řádu týdnů i měsíců. Jde-li o známou chovku, asi bych se nebála, že PP bych nedostala. Jen bych opravdu chtěla tu kupní smlouvu, přece jen zadavatel nekupoval psa za 100 Kč.

10.6.2016 09:42
Masta

XXX.XXX.81.6

Máte ode mne sz.

10.6.2016 09:45
Masta

XXX.XXX.81.6

koňadra napsal(a):
Prosím vás nedelejte z toho drama. Sama jsem koupila stěně s kýlou, domluvila jsem se s chovatelem, dál mi sám od sebe slevu 1000 Kč, operace stala 500, stehy jsem vytáhla sama a vše je ok. Jinak průkaz původu majitel obdrží až po té, co jej vystaví plemenná kniha a zašle jej chovateli. "Dodací lhůta" je různá - podle plemene, podle aktuálního počtu vrhů apod., ale může být v řádu týdnů i měsíců. Jde-li o známou chovku, asi bych se nebála, že PP bych nedostala. Jen bych opravdu chtěla tu kupní smlouvu, přece jen zadavatel nekupoval psa za 100 Kč.

Přesně tak. O papír se teke nebojím.. a kupní smlouvu sem ani nevěděl jestli ji mám požadovat kdZ mi nebyla ani nabídnuta... jestli je to cca litr samo nemá ani smysl řešit slevu.

10.6.2016 09:51
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

koňadra napsal(a):

Jasně, bla, bla. Fena už operace měla dvě. Nemá ani smlouvu, kdyby zařvala, tak co?

Není to rohlík dámo. Každý dělá machra, vytahuje stehy a pomalu sám operuje.

Už i to, že kupoval s kýlou, tak ten prodávající mu s tím měl pomoci. Například. Prostě zájem, odpovědnost. Kdyby tomu tak bylo, tak ten pán s tím sem nepřileze.

10.6.2016 09:56
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Masta napsal(a):
Přesně tak. O papír se teke nebojím.. a kupní smlouvu sem ani nevěděl jestli ji mám požadovat kdZ mi nebyla ani nabídnuta... jestli je to cca litr samo nemá ani smysl řešit slevu.

Kýla je celkem banální operace..dá li se to tak nazvat (v podstatě se jen šije popřípadě se vloži sítka a zašije ) u takto velkých a těžkých plemen si myslim že je to celkem běžné a je vhodnější ji řešit až bude štěndo větší.Též jsem si kupovala několik zvířat s kýlou a nikdy jsem neřešila slevu.

10.6.2016 10:01
bilusik

XXX.XXX.168.4

Masta napsal(a):

Jak psala koňadra, operace pupeční kýly by neměla stát více než 1000, - Kč ( záleží jak který vet si účtuje - ceny jsou různé podle veterinářů, jak si udělají cenu). A samozřejmě kupní smlouvu jste měl určitě požadovat při převzetí a zaplacení štěňete. A ještě před zaplacením jste mohl požadovat 1000, - Kč slevu na operaci pupeční kýly, nebo aby to chovatel nechal odoperovat u svého veta na svoje náklady a vzít si štěně až po operaci (tak to dělám já, operuji štěně na své náklady ještě před prodejem a štěně jde až po vyndání stehů - takže nový majitel s tím nemá žádné starosti ani případná rizika). A průkazy původu mi z plemenné knihy chodí také tak 6 neděl až 2 měsíce co už mám štěňata prodaná, takže ten by vám měl chovatel zdarma doporučeně poslat až ho dostane z plemenky. Takže na kýlu jste mohl chtít slevu, ale když jste si o ni neřekl, tak to teď budete muset vyřešit sám - ale nebude to snad žádná tragedie, není to zas tak drahé. A kupní smlouvu s cenou máte při koupi štěněte vyžadovat vždy.

10.6.2016 10:19
koňadra

XXX.XXX.235.5

Aliens_II napsal(a):
Jasně, bla, bla. Fena už operace měla dvě. Nemá ani smlouvu, kdyby zařvala, tak co?

Není to rohlík dámo. Každý dělá machra, vytahuje stehy a pomalu sám operuje.

Už i to, že kupoval s kýlou, tak ten prodávající mu s tím měl pomoci. Například. Prostě zájem, odpovědnost. Kdyby tomu tak bylo, tak ten pán s tím sem nepřileze.

Tak štěňat s kýlou jsem už viděla hodně, i u mých štěňat se občas o objeví. Já však prodávám štěňata už operovaná, nechci, aby s tím majitel měl starost. Někteří také nejsou zkušení, berou to moc dramaticky, nemají ani ověřeného veta, i když je to banalita, může ji veterinář spackat... prostě nechci žádné problémy ani pro mne, ani pro budoucí majitele mých štěňat. Ještě jsem ale nezažila, že bych nějaké stěně operovala 2x (stát se to může), nebo že by se nějaké stěně neprobudilo. Pokud by se to snad stalo, pak je věcí např. soudu, aby zhodnotil, zda např. doktor nepředávkoval narkózu, nebo zda-li stěně nemělo třeba nějakou vadu srdce. Pokud by to bylo vinou doktora, tak ať psa zaplatí (měl by mít pojistku), když je to skrytá vada, vrátila bych peníze.

10.6.2016 10:36
ivulka2

XXX.XXX.155.174

koňadra napsal(a):
Tak štěňat s kýlou jsem už viděla hodně, i u mých štěňat se občas o objeví. Já však prodávám štěňata už operovaná, nechci, aby s tím majitel měl starost. Někteří také nejsou zkušení, berou to moc dramaticky, nemají ani ověřeného veta, i když je to banalita, může ji veterinář spackat... prostě nechci žádné problémy ani pro mne, ani pro budoucí majitele mých štěňat. Ještě jsem ale nezažila, že bych nějaké stěně operovala 2x (stát se to může), nebo že by se nějaké stěně neprobudilo. Pokud by se to snad stalo, pak je věcí např. soudu, aby zhodnotil, zda např. doktor nepředávkoval narkózu, nebo zda-li stěně nemělo třeba nějakou vadu srdce. Pokud by to bylo vinou doktora, tak ať psa zaplatí (měl by mít pojistku), když je to skrytá vada, vrátila bych peníze.

Taky řeším kýlu ještě před odběrem ale myslím že u některých plemen a i v některých případech je lepši počkat až je štěně starší a větší a většinou to řeším tak že se to dělá u mého veterináře nebo u veterináře kterému věřím že to nezmrší...

10.6.2016 11:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Také jsem kupovala štěně s kýlou, BSP. Chovatelka mne na ni upozornila při naší návštěvě u štěňat s tím, že ho dá operovat. Když jsme si ho brali, byl odoperovaný, platili jsme plnou cenu s tím, že to bylo napsáno ve smlouvě - že má odoperovanou kýlu.

10.6.2016 11:28

No nevím já bych si teda za dvacet tisíc štěně z kýlou fakt nekoupila. A ještě k tomu druhá operace, jak druhá operace, vždyt na podle některých banální zákrok stačí jedna. Dvě narkozy za sebou, a kolik jich bude ještě. Jak to že PP dodá později, já sem ho dostala hned i se psem, a všichni co znám to takhle dávají. Proč ho nenechaal odoperovat chovatelka a zotavit se u nich a pak teprve prodat, ona má snad lepší zkušenosti v péči o maroda než majitel nováček. A ten název koupil sem chovnou fenu, jestli mu tohle řekli tak to už o něčem svědčí, jak můžou u štěnda říct že je chovná, vždyt nikdo neví co z ní vyroste.

10.6.2016 13:34
bilusik

XXX.XXX.168.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevím já bych si teda za dvacet tisíc štěně z kýlou fakt nekoupila. A ještě k tomu druhá operace, jak druhá operace, vždyt na podle některých banální zákrok stačí jedna. Dvě narkozy za sebou, a kolik jich bude ještě. Jak to že PP dodá později, já sem ho dostala hned i se psem, a všichni co znám to takhle dávají. Proč ho nenechaal odoperovat chovatelka a zotavit se u nich a pak teprve prodat, ona má snad lepší zkušenosti v péči o maroda než majitel nováček. A ten název koupil sem chovnou fenu, jestli mu tohle řekli tak to už o něčem svědčí, jak můžou u štěnda říct že je chovná, vždyt nikdo neví co z ní vyroste.

To se dost pletete, u moloss plemen ani u společenských plemen při odběru štěňat drtivá většina chovatelů ještě průkazy původu doma z plemenné knihy ještě nemá a posílají se až pouději až dorazí z plemenky.

10.6.2016 19:30
Ebi

XXX.XXX.104.1

Souhlas, dávali jsme štěňata majitelům ve dvou měsících a Pp nám přišel asi za měsíc potom - a někdy chodí klidně až ve čtyřech měsících štěnte.

10.6.2016 20:30
conie

XXX.XXX.206.202

Tedy nevím, s jakými plemeny máte zkušenost, ale já jako pečlivá chovatelka, která dodala vždy vše včas a správně, jsem nikdy nedostala z plemenné knihy PP dříve než ve věku štěňat 2,5 - 4 měsíce, když z domova štěnda odcházela ve věku 8 - 10 týdnů. Právě od toho je kupní smlouva, ve které je tato skutečnost ošetřena a kupující má písemnou záruku, že PP dostane ihned po vystavení plemennou knihou. O vystavení PP je možno zažádat po čipování a (v našem klubu) následné kontrole vrhu, čili nejdříve v 6 týdnech věku (to je minimum, spíše tak v 7 týd.).

10.6.2016 20:33
conie

XXX.XXX.206.202

Jako chovatelka jsem také řešila štěně s maličkou kýlou, po dohodě s vetem jsem nechala kýlu operovat a štěně bylo prodáno po úplném zhojení za plnou cenu, samozřejmě již probíhala plná socializace, výchova i základy výcviku. Noví majitelé naprosto spokojení, po více jak roce si nemohou vynachválit i pozdější odběr štěněte s tím, že "kdyby věděli, jak jim to usnadní práci, tak si klidně i připlatí".

Nora2196

11.6.2016 13:18
Nora2196

XXX.XXX.116.3

Dobrý den, kýlu jsem nikdy neřešila ale jestli budou ještě nějaké problémy ohledně toho určitě bych zašla za jiným veterinářem, hlavně pokud tohoto nemáte ozkoušeno. Myslím že se dá na internetu najít různá hodnocení které by mohlo pomoc.

11.6.2016 17:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

Osobní zkušenost s kýlou u štěněte nemám, ale...

1, nekoupila bych štěně za 20 tisíc bez kupní smlouvy. co kdyby mělo nějakou vrozenou vadu? tohle vše má být vyřešené ve smlouvě (sleva, jiné štěně náhradou, apod.)

2, nekoupila bych štěně do chovu s kýlou - pes ještě, ale čuba si bude břicho sakra namáhat pokud bude březí. Všude píšou, že je riziko, že se to zas vrátí při březosti... proč to riskovat a nekoupit si za 20 tisíc zdravé štěně? Navíc čtu, že má za sebou už 2 operace - tj. byla tam nějaká komplikace...já bych na takové feně nechovala.

3, štěně jako chovná fena - no, předpoklady může mít, ale nikdy nemáte jistotu (tj. můžete mít taky za 20 tisíc mazlíka)

4, když už koupit štěně s kýlou, tak slevu a zakomponovat do smlouvy

5, PP vždy chodí později. U lovečáků např. měl strejda PP doma až ve 4 měsících čuby.

11.6.2016 20:51
bhk

XXX.XXX.210.144

Tak hlavně se neví jak to vlastně bylo.
Nechci se nijak pána dotknout, ale sám v úvodním příspěvku píše, že je "nepolíben" info o chovu apod.. dále píše, že se jedná o poměrně známou chovku - počítám, že jich u nás zas tak moc není - Neapol je stále celkem vzácný a né moc rozšířený a vážně pochybuji, že by si taková chovka kazila dobré jméno tím, že kupujícího na vše neupozorní, prodá nemocné štěně, bez smlouvy atd...
Opravdu mám spíše dojem, že pán tak úplně vše co mu bylo ze strany ch.st. tzv. nepobral..
Úplně klidně pán mohl říct, že žádnou smlouvu nechce, kýla mu nevadí atd atd...
Zkrátka je to nejasné.

12.6.2016 09:16
Masta

XXX.XXX.87.2

bhk napsal(a):
Tak hlavně se neví jak to vlastně bylo.
Nechci se nijak pána dotknout, ale sám v úvodním příspěvku píše, že je "nepolíben" info o chovu apod.. dále píše, že se jedná o poměrně známou chovku - počítám, že jich u nás zas tak moc není - Neapol je stále celkem vzácný a né moc rozšířený a vážně pochybuji, že by si taková chovka kazila dobré jméno tím, že kupujícího na vše neupozorní, prodá nemocné štěně, bez smlouvy atd...
Opravdu mám spíše dojem, že pán tak úplně vše co mu bylo ze strany ch.st. tzv. nepobral..
Úplně klidně pán mohl říct, že žádnou smlouvu nechce, kýla mu nevadí atd atd...
Zkrátka je to nejasné.

Tak děkuji za váš názor. Kdyby mi byla smlouva nabídnuta tak ji rozhodně neodmítnu.s kLou mi bylo řečeno že si mám zajít k veterináři ať mi řekne. Ze si covatel misli že je ještě malá. Jinak se probíralo póze krmení a očkování. Víc ani tuk. Jelikož jsem kupoval psa s pp poprvé neměl jsem potuchy jak vše má probíhat. Chybama se člověk učí. Ale i kdyby byla fenecka nemocná nebo já nevím co nikd bych ji nevimenil nekoupil jsem auto ale živého tvora. A myslím že o papíry se bát nemusím. A tak blbej zase nejsem.

12.6.2016 09:18
Masta

XXX.XXX.87.2

Masta napsal(a):
Tak děkuji za váš názor. Kdyby mi byla smlouva nabídnuta tak ji rozhodně neodmítnu.s kLou mi bylo řečeno že si mám zajít k veterináři ať mi řekne. Ze si covatel misli že je ještě malá. Jinak se probíralo póze krmení a očkování. Víc ani tuk. Jelikož jsem kupoval psa s pp poprvé neměl jsem potuchy jak vše má probíhat. Chybama se člověk učí. Ale i kdyby byla fenecka nemocná nebo já nevím co nikd bych ji nevimenil nekoupil jsem auto ale živého tvora. A myslím že o papíry se bát nemusím. A tak blbej zase nejsem.

Klidně jsem to řekl že smlouvu nechci...no jasně.

12.6.2016 10:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Masta napsal(a):

Příběh se stává víc a víc nevěrohodný.

Pokud jste opravdu takový ignorant, kterému bylo jedno, že kupuje nemocného psa za takové prachy, který netušil, že je kýla problém, nechtěl rovnou slevu na operaci kýly, nechtěl ani smlouvu, ... tak se na mne nezlobte, ale dobře Vám tak.

Na TV za pár tisíc si účtenku nebo fakturu vezmete a schováte, že?
A u drahého nemocného psa Vám to nenapadlo?
Ani třeba proto, abyste měl "doklad", že jste za psa zaplatil a je Váš?

Pro mne smyšlená historka, důvod proč vznikla mne nenapadá.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2016 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Fiona.Praha napsal(a):

Pokud jste opravdu takový ignorant, kterému bylo jedno, že kupuje nemocného psa za takové prachy, který netušil, že je kýla problém, nechtěl rovnou slevu na operaci kýly, nechtěl ani smlouvu, ... tak se na mne nezlobte, ale dobře Vám tak.

Já si třeba nemyslím, že je to smyšlená historka - to, co vám příjde jako samozřejmost, nemusí vědět člověk, který kupuje psa prvně. Přecejenom je to pro prvomajitele něco jinýho a novýho, než si jít koupit televizi, kde navíc v obchodě dostanete účtenku automaticky (ale pokud ji kupujete na inzerát na netu, atk už to taková samozřejmost být nemusí ).
Jako já taky, když jsu s někým vybírat štěně, tak automaticky kontroluju zuby, kulky, pupek, ale kolik lidí, co si jde pro prvního psa něco takovýho udělá...? Poprvé skoro nikdo!

12.6.2016 10:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já si třeba nemyslím, že je to smyšlená historka - to, co vám příjde jako samozřejmost, nemusí vědět člověk, který kupuje psa prvně. Přecejenom je to pro prvomajitele něco jinýho a novýho, než si jít koupit televizi, kde navíc v obchodě dostanete účtenku automaticky (ale pokud ji kupujete na inzerát na netu, atk už to taková samozřejmost být nemusí ).
Jako já taky, když jsu s někým vybírat štěně, tak automaticky kontroluju zuby, kulky, pupek, ale kolik lidí, co si jde pro prvního psa něco takovýho udělá...? Poprvé skoro nikdo!

Stejně té historce nevěřím.

Zadavatele nenapadlo, že by na peníze za psa měl mít doklad?
U auta by ho to napadlo, u mobilu by ho to napadlo, u TV by ho to napadlo a u psa ne?
Psa má údajně ze známé CHS za plnou cenu, která mu nedala smlouvu? Nedala žádný doklad o koupi? Nedala mu PP (dobře, ty ještě nemusí být hotové)?

Jak teda zadavatel prokáže, že je pes jeho - když to bude třeba? To ho taky nenapadlo?

Fakt Vám to přijde věrohodné?
Mně teda ani trošku - ale hádat se kvůli tomu nebudu a názor si nechám.

12.6.2016 10:55
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Fiona.Praha napsal(a):

Kýla není nemoc... takže nejde o koupi nemocného psa a nesoudila bych to tak tvrdě.Ja možne že šlo opravdu o malou kýlu která ani nepotřebovala řešit a chovatel majitele upozornil.Druhá otázka je spíš co to bylo za veterináře kterej zpackal kýlu a musel jí dělat dvakrát.U malé kýli je dost často riziko spíš v tom že operace zpusobí větší jizvu, špatným šítím se muže poškodit břišní stěna ještě víc...

12.6.2016 11:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jako že si ze známé CHS objednal štěně z inzerátu na internetu na dobírku, štěně přivezla přepravní společnost, zadavatel zaplatil za "balíček" řidiči auta a u balíčku nebyla faktura (kupní smlouva), která nepřišla ani poté emailem?
Tak to je snad ještě pořád dost sci-fi, ne?

Možná jsem divná, ale k čemukoliv významnější kupní ceny chci doklad, že je to moje. A je jedno, jestli je to auto, lednice, mobil nebo štěně. Pro jistotu, abych byla schopná prokázat, že je to moje a nikomu nic nedlužím, neukradla jsem to a také abych mohla event. reklamovat.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2016 11:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Fiona.Praha napsal(a):

U auta by ho to napadlo, u mobilu by ho to napadlo, u TV by ho to napadlo a u psa ne?
Psa má údajně ze známé CHS za plnou cenu, která mu nedala smlouvu? Nedala žádný doklad o koupi? Nedala mu PP (dobře, ty ještě nemusí být hotové)?

Jak teda zadavatel prokáže, že je pes jeho - když to bude třeba? To ho taky nenapadlo?

Jo, příjde, protože už jsem se s tím dostkrát setkala (hlavně když příjdou lidi se štěňětem na cvičák). A tohle je ještě ta lepší varianta - už dvakrát jsem se setkala s tím, že si člověk koupil psa za plnou obvyklou cenu, a až se mu vrátila přihláška na výstavu, tak zjistil, že si koupil psa s "PP" UCI, se kterýma si může vytřít... :-O To je teprve haluz!

12.6.2016 21:36
brebera

XXX.XXX.31.114

lavacca napsal(a):
Osobní zkušenost s kýlou u štěněte nemám, ale...

1, nekoupila bych štěně za 20 tisíc bez kupní smlouvy. co kdyby mělo nějakou vrozenou vadu? tohle vše má být vyřešené ve smlouvě (sleva, jiné štěně náhradou, apod.)

2, nekoupila bych štěně do chovu s kýlou - pes ještě, ale čuba si bude břicho sakra namáhat pokud bude březí. Všude píšou, že je riziko, že se to zas vrátí při březosti... proč to riskovat a nekoupit si za 20 tisíc zdravé štěně? Navíc čtu, že má za sebou už 2 operace - tj. byla tam nějaká komplikace...já bych na takové feně nechovala.

3, štěně jako chovná fena - no, předpoklady může mít, ale nikdy nemáte jistotu (tj. můžete mít taky za 20 tisíc mazlíka)

4, když už koupit štěně s kýlou, tak slevu a zakomponovat do smlouvy

5, PP vždy chodí později. U lovečáků např. měl strejda PP doma až ve 4 měsících čuby.

Nesoudila bych tak přísně fenku s kýlou, ani pokud se musela řešit 2x.
Taky jsme měli fenku s kýlou, malinkou. Chtěli jsme řešit před odběrem, tak se operovala. Nakonec zůstala doma. Za pár týdnů se operovalo znovu, protože začaly vadit vnitřní stehy. Druhý veterinář při revizi zjistil, že dráždil nevstřebatelný materiál. To není žádná vada psa, ale úplně něčeho jiného.

13.6.2016 04:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Prostě nechápu, že to může někdo prodat.

13.6.2016 04:20
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Fiona.Praha napsal(a):

"U auta by ho to napadlo, u mobilu by ho to napadlo, u TV by ho to napadlo..."

Jak to víte? Třeba je takový důvěřivec ve všem. Nehádám se, jen zmiňuji jinou eventualitu.

13.6.2016 04:23
fikovnice

XXX.XXX.30.49

brebera napsal(a):
Nesoudila bych tak přísně fenku s kýlou, ani pokud se musela řešit 2x.
Taky jsme měli fenku s kýlou, malinkou. Chtěli jsme řešit před odběrem, tak se operovala. Nakonec zůstala doma. Za pár týdnů se operovalo znovu, protože začaly vadit vnitřní stehy. Druhý veterinář při revizi zjistil, že dráždil nevstřebatelný materiál. To není žádná vada psa, ale úplně něčeho jiného.

Hm, to tedy! Jak jste to řešili s původním vetem, smím-li se zeptat?

13.6.2016 07:52

rapotacka11 napsal(a):
Prostě nechápu, že to může někdo prodat.

A to má chovatel se štěnětem s kýlou praštit o stůl?

13.6.2016 10:53
amiš

XXX.XXX.11.60

Fiona.Praha napsal(a):
Jako že si ze známé CHS objednal štěně z inzerátu na internetu na dobírku, štěně přivezla přepravní společnost, zadavatel zaplatil za "balíček" řidiči auta a u balíčku nebyla faktura (kupní smlouva), která nepřišla ani poté emailem?
Tak to je snad ještě pořád dost sci-fi, ne?

Možná jsem divná, ale k čemukoliv významnější kupní ceny chci doklad, že je to moje. A je jedno, jestli je to auto, lednice, mobil nebo štěně. Pro jistotu, abych byla schopná prokázat, že je to moje a nikomu nic nedlužím, neukradla jsem to a také abych mohla event. reklamovat.

Já pracuji léta v obchodě, kde prodáváme od vybavení koupelen přes drobné spotřebiče i mrazáka, pračky atd. Divila byste se, kolik lidí měsíc od koupi již nemá doklady na i hodně drahé věci a to i na věci, které mají prodlouženou záruku, na což upozorňujeme. Přijdou za rok, že jim teče drahá baterie, při upozornění, proč si nezavolají zdarma servis, opáčí, že už neví, kde mají záruční listy. To samé i s velkými spotřebiči, na to konto si dovoluji upozornit, že prodejce není povinen dohledávat prodejky a vystavovat duplikáty.
Dále většina lidí přijde s tím, že potřebuje dejme tomu chladničku 170 s menším mrazákem. Výběr je na nás. Jen zlomek lidí má vyhledaného výrobce a typ. Ti stejně kupují na internetu, tam zas můžou být jiné problémy.
Omlouvám se za odbočení, já jen, vidím to ostatně i okolo sebe, že prostě člověk si vybere plemeno, které si myslí, že by mu vyhovovalo a pokud nemá zkušenosti, dál nic moc neřeší. Ano, lidé jsou důvěřivci, ale tak zas chyba není v nich, ale ve šmejdech, kteří toho zneužijí.

13.6.2016 11:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Že by ho nechal odoperovat ?

13.6.2016 11:34
ivulka2

XXX.XXX.155.174

rapotacka11 napsal(a):

NE VŽDY JE NUTNÉ KÝLU OPEROVAT, někdy je dobré počkat zda se sama nezatáhne, jelikož u menších kýl je dost často jizva větši než samotná kýla.

13.6.2016 11:53

rapotacka11 napsal(a):

Myslím si, že tohle je vždy na domluvě s budoucím majitelem. nevidím žádný problém s tím, když chovatel prodá štěně s kýlou, pokud ho nový majitel s kýlou koupí, tzn. ví o tom, co kupuje.

ono třeba u fen, které stejně půjdou vykastrovat, k čemu jedna narkóza ve dvou měsících kvůli kýle, když se to dá sfouknout společně s kastrací a hotovo. například.

13.6.2016 11:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Já jsem myslela tento konkrétní případ.

13.6.2016 11:59
domcaast

XXX.XXX.44.197

Masta napsal(a):
Ne mě je zle... sem blbec.

Máte kupní smlouvu? Neříkejte mi, že dnes někdo prodává nebo kupuje psy bez smlouvy. Pokud jste o kýle při přebírání štěněte věděl a i tak jste štěně koupil, co řešíte? Pokud jste chtěl slevu, měl jste ji chtít hned nebo do smlouvy zapsat dodatek o tom, že vám chovatel proplatí náklady na odstranění. PP dostanete. Vyřízení trvá většinou do měsíce od čipování štěňat. Ale může se zdržet.
Jinak moc nechápu, kdo člověku s vašimi znalostmi prodal neapolského mastina

Neregistrovaný uživatel

13.6.2016 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

domcaast napsal(a):
Máte kupní smlouvu? Neříkejte mi, že dnes někdo prodává nebo kupuje psy bez smlouvy. Pokud jste o kýle při přebírání štěněte věděl a i tak jste štěně koupil, co řešíte? Pokud jste chtěl slevu, měl jste ji chtít hned nebo do smlouvy zapsat dodatek o tom, že vám chovatel proplatí náklady na odstranění. PP dostanete. Vyřízení trvá většinou do měsíce od čipování štěňat. Ale může se zdržet.

no, já zase nechápu, jak si někdo kdo má znalosti může neapolskýho mastina pořídit - vždyť to plemeno je tak prolezlé nemocema, že musí být člověk hodně silná nátura, aby se na to dokázal koukat

13.6.2016 14:25
domcaast

XXX.XXX.44.197

no, já zase nechápu, jak si někdo kdo má znalosti může neapolskýho mastina pořídit - vždyť to plemeno je tak prolezlé nemocema, že musí být člověk hodně silná nátura, aby se na to dokázal koukat

To je druhá věc. Hodně jsem po neapolovi toužila. Ale asi moc dlouho. Než jsem se dostala do situce, kdy bych si ho mohla pořídit, s hrůzou jsem zjistila, že to plemeno už asi neexistuje. A pod stejným názvem se chová nevzhledné a nemocemi prolezlé kožnaté nepohyblivé monstrum Našla jsem jednu jedinou chovku, která se zuby nehty snaží o udržení původního vzhledu a zdraví. Ale také už to není ono.

13.6.2016 18:06
brebera

XXX.XXX.31.114

fikovnice napsal(a):
Hm, to tedy! Jak jste to řešili s původním vetem, smím-li se zeptat?

Myslím, že neřešili, je to už přes 10 let a druhá operace se řešila ve městě, kde jsem studovala.

Kdybych věděla, že fenka zůstává doma, tak bych neoperovala. A i teď kýlu radši řeším domluvou s novým majitelem jinak.

13.6.2016 18:15

Měl by ho nechat u sebe tak dlouho až bude v pořádku a nebo pokud ho prodává s kýlou tak by tomu měla odpovídat cena, tudíž ne jako za zdravé štěně.

13.6.2016 18:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

amiš napsal(a):
Já pracuji léta v obchodě, kde prodáváme od vybavení koupelen přes drobné spotřebiče i mrazáka, pračky atd. Divila byste se, kolik lidí měsíc od koupi již nemá doklady na i hodně drahé věci a to i na věci, které mají prodlouženou záruku, na což upozorňujeme. Přijdou za rok, že jim teče drahá baterie, při upozornění, proč si nezavolají zdarma servis, opáčí, že už neví, kde mají záruční listy. To samé i s velkými spotřebiči, na to konto si dovoluji upozornit, že prodejce není povinen dohledávat prodejky a vystavovat duplikáty.
Dále většina lidí přijde s tím, že potřebuje dejme tomu chladničku 170 s menším mrazákem. Výběr je na nás. Jen zlomek lidí má vyhledaného výrobce a typ. Ti stejně kupují na internetu, tam zas můžou být jiné problémy.
Omlouvám se za odbočení, já jen, vidím to ostatně i okolo sebe, že prostě člověk si vybere plemeno, které si myslí, že by mu vyhovovalo a pokud nemá zkušenosti, dál nic moc neřeší. Ano, lidé jsou důvěřivci, ale tak zas chyba není v nich, ale ve šmejdech, kteří toho zneužijí.

Možná jsem divná já, uznávám.
Stejně jako mám doklad na lednici, mám doklad i na zaplacené štěně s PP a na štěně z útulku.

13.6.2016 18:31
balisek

XXX.XXX.131.211

To Habe: "...pokud ho prodává s kýlou tak by tomu měla odpovídat cena, tudíž ne jako za zdravé štěně."

Nejsem odborník na neapolské mastiny, inzertní portály mi však vyhodily ceny štěňat mezi 20 a 27 tisíci korunami. Tudíž nemůžeme vědět, zda zadavatelem zaplacených 20.000 Kč ve skutečnosti nezahrnovalo nějakou slevu.

13.6.2016 19:26
bilusik

XXX.XXX.168.4

balisek napsal(a):
To Habe: "...pokud ho prodává s kýlou tak by tomu měla odpovídat cena, tudíž ne jako za zdravé štěně."

Nejsem odborník na neapolské mastiny, inzertní portály mi však vyhodily ceny štěňat mezi 20 a 27 tisíci korunami. Tudíž nemůžeme vědět, zda zadavatelem zaplacených 20.000 Kč ve skutečnosti nezahrnovalo nějakou slevu.

Souhlasím, také si myslím, že nelze dělat nějaké razantní závěry, a jak už jsem psal výše cena operace pupeční kýly se pohybuje průměrně v rozmezí 500 - 1000, - Kč v závislosti na velikosti štěňete a veterináři, jak si určí svojí cenu. Takže řešit jestli koupím štěně za 19 nebo za 20 tisíc Kč, je snad zbytečné. Sleva mohla být třeba 1000, - Kč nebo ostatní štěňata prodávali třeba za víc, těžko říct, když nemáme veškeré dostupné údaje a informace za kolik se prodávala ostatní štěňata. A o kupní smlouvu si měl kupující sám říct, když mu nebyla automaticky nabídnuta, jak by to mělo správně být. Kýlu nechá teď nový majitel odstranit a pořád třeba v dospělosti to může být nejlepší štěně z vrhu kýla nekýla. A pokud chováte, tak je jedno, jestli si koupíte štěně s kýlou nebo bez kýly - geneticky to může vyletět u štěňat i po fence, která kýlu neměla, stačí, že ji měli sourozenci z vrhu.

jarek2332

29.7.2016 23:07
jarek2332

XXX.XXX.225.244

conie napsal(a):
Jako chovatelka jsem také řešila štěně s maličkou kýlou, po dohodě s vetem jsem nechala kýlu operovat a štěně bylo prodáno po úplném zhojení za plnou cenu, samozřejmě již probíhala plná socializace, výchova i základy výcviku. Noví majitelé naprosto spokojení, po více jak roce si nemohou vynachválit i pozdější odběr štěněte s tím, že "kdyby věděli, jak jim to usnadní práci, tak si klidně i připlatí".

No, férová je sleva a nebo si štěně vzít jinde. To je jako když si jdu pro nové auto a prodejce ho před tím nabourá a já mu pak ochotně za to zaplatím plnou cenu auta a nebo mu dám ještě trochu více a budu ještě rád, že si ušetřím starosti s opravami.

30.7.2016 07:46
anonymx

XXX.XXX.135.153

Az na to, ze pupecni kyla v zadnem pripade nesnizuje "hodnotu"nebo nejak ohrozuje zdravi a "kvalitu" stenete. Je to jen a jen mala komplikace pokud je nutna operace.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2016 08:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

anonymx napsal(a):
Az na to, ze pupecni kyla v zadnem pripade nesnizuje "hodnotu"nebo nejak ohrozuje zdravi a "kvalitu" stenete. Je to jen a jen mala komplikace pokud je nutna operace.

Je to sice prkotina, pokud není kýla velká, ale pokud pokud si budu vybírat fenu s perspektivou pro chov, tak si určitě vezmu tu, která kýlu nemá.

30.7.2016 08:56
conie

XXX.XXX.206.202

jarek2332 napsal(a):
No, férová je sleva a nebo si štěně vzít jinde. To je jako když si jdu pro nové auto a prodejce ho před tím nabourá a já mu pak ochotně za to zaplatím plnou cenu auta a nebo mu dám ještě trochu více a budu ještě rád, že si ušetřím starosti s opravami.

Je vidět, že sám nevíte, o čem píšete. Odoperovaná a naprosto zhojená malá pupeční kýla pro štěně do dalšího života neznamená vůbec žádný handicap, žádný problém, nevyžaduje žádné ohledy ani zvýšenou péči. Štěně je tedy naprosto zdravé. A ano, vlastně nový majitel slevu dostal, neboť kupoval štěně s kompletním ukončeným očkováním, se základní výchovou a základy výcviku, socializované. A přesto platil stejnou cenu jako za 8 týdenní!

30.7.2016 09:01
anonymx

XXX.XXX.135.153

Je to sice prkotina, pokud není kýla velká, ale pokud pokud si budu vybírat fenu s perspektivou pro chov, tak si určitě vezmu tu, která kýlu nemá.

Ja ne, i tom jestli bude fena prinosem pro chov rozhoduje tisic jinych dulezitejsich aspektu a pupecni (ne triselna) kyla pro.mne nehraje vubec zadnou roli.

Clarruss

30.7.2016 19:17
Clarruss

XXX.XXX.210.165

Dobrý den,

mám doma štěně, fenečku s kýlou - koupené s PP v zahraničí, sleva byla poskytnutá, protože se jedná o nestandard (je to zapsáno v PP, tudíž nemožnost chovu - nebudu řešit porod atd.). Nicméně sleva byla právě kvůli nestandardu, ne kvůli kýle (o té jsme se právě vůbec nebavili).

Jedná se malinkou pupeční kýlu, velikost cca 1 - 1,5 cm, u štěněte velkého psa (aktuálně 4 měsíce a 18 kg, v dospělosti okolo 35-40 kg). Veterinářka u nás v ČR, ke které chodíme, při prohlídce a očkování vždy řekla, že se kýla nezvětšuje, takže by ji teď hned neoperovala, a počkala by, zda se sama ještě nezatáhne, příp. že malá kýla do budoucna ani tak nevadí.

Návštěva dalšího očkování je ale až v 1 roce života psa (doufejme, naivně, že nebudeme služby vet do té doby potřebovat), a mě tak po přečtení této diskuze napadá - co s tou kýlou? Máte někdo zkušenosti - tedy může se nechat bez operace? Nebo operovat např. až v tom 1 roce?

30.7.2016 20:03

Clarruss napsal(a):
Dobrý den,

mám doma štěně, fenečku s kýlou - koupené s PP v zahraničí, sleva byla poskytnutá, protože se jedná o nestandard (je to zapsáno v PP, tudíž nemožnost chovu - nebudu řešit porod atd.). Nicméně sleva byla právě kvůli nestandardu, ne kvůli kýle (o té jsme se právě vůbec nebavili).

Jedná se malinkou pupeční kýlu, velikost cca 1 - 1,5 cm, u štěněte velkého psa (aktuálně 4 měsíce a 18 kg, v dospělosti okolo 35-40 kg). Veterinářka u nás v ČR, ke které chodíme, při prohlídce a očkování vždy řekla, že se kýla nezvětšuje, takže by ji teď hned neoperovala, a počkala by, zda se sama ještě nezatáhne, příp. že malá kýla do budoucna ani tak nevadí.

Návštěva dalšího očkování je ale až v 1 roce života psa (doufejme, naivně, že nebudeme služby vet do té doby potřebovat), a mě tak po přečtení této diskuze napadá - co s tou kýlou? Máte někdo zkušenosti - tedy může se nechat bez operace? Nebo operovat např. až v tom 1 roce?

No jasný, můžete to nechat a operovat třeba společně s kastrací. nebo třeba taky vůbec, pokud je kýla malá a ta fena stejně nebude mít štěňata.

30.7.2016 21:59

Clarruss napsal(a):
Dobrý den,

Sledujte, pokud se nezvětší nebo neztvrdne, tak to nechte na pozdější rozhodování.

30.7.2016 22:05

anonymx napsal(a):
Ja ne, i tom jestli bude fena prinosem pro chov rozhoduje tisic jinych dulezitejsich aspektu a pupecni (ne triselna) kyla pro.mne nehraje vubec zadnou roli.

No já to tuhle řešila s vet a ta s chovem na psech třeba jen s pupeční kýlou kategoricky nesouhlasí. Jakmile má prý pes slabší vazivo, tak se to může projevit v dalších generacích kdekoliv a navíc i vnitřní formou, která je o to horší, že zvenku není rozpoznatelná. Pes trpí bolestmi, což ale nemusí dát viditelně najevo.

30.7.2016 23:37
atamanka

XXX.XXX.111.240

Přesně tak, zvíře s kýlou bych do chovu nezapojoval, byť mělo titulů mraky.Je to dáno geneticky, takže není nutno další takto postižené dál rozmnožovat.

31.7.2016 00:12

atamanka napsal(a):
Přesně tak, zvíře s kýlou bych do chovu nezapojoval, byť mělo titulů mraky.Je to dáno geneticky, takže není nutno další takto postižené dál rozmnožovat.

Kýla se sice moc nehrotí, ale teoreticky je to týrání chovem.

31.7.2016 07:56
conie

XXX.XXX.206.202

atamanka napsal(a):

Pokud je kýla dána geneticky, tak při narození štěněte s kýlou vyřadit z chovu matku, všechny sourozence z vrhu, všechna případná štěňata z minulého vrhu feny, všechny sourozence z minulého vrhu, dále pat otce štěňat (nevíme přece, po kom ta kýla je), jeho sourozence, jeho potomky? Chápete, že píšete nesmysly?

31.7.2016 09:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

conie napsal(a):
Pokud je kýla dána geneticky, tak při narození štěněte s kýlou vyřadit z chovu matku, všechny sourozence z vrhu, všechna případná štěňata z minulého vrhu feny, všechny sourozence z minulého vrhu, dále pat otce štěňat (nevíme přece, po kom ta kýla je), jeho sourozence, jeho potomky? Chápete, že píšete nesmysly?

31.7.2016 09:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

conie napsal(a):

Mám pocit, že drobná pupeční kýla je častá, i nás pes ji měl, a zůstalo to neřešeno, i když s vetem konzultováno. Psovi je 8 let a žádné problémy nemá. Navíc se domnívám, že malá pupeční kýla snad není nějaká genetická vada. Anebo se mýlím...? Nemůže k ní dojít třeba až při porodu...?

Neregistrovaný uživatel

31.7.2016 09:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
Mám pocit, že drobná pupeční kýla je častá, i nás pes ji měl, a zůstalo to neřešeno, i když s vetem konzultováno. Psovi je 8 let a žádné problémy nemá. Navíc se domnívám, že malá pupeční kýla snad není nějaká genetická vada. Anebo se mýlím...? Nemůže k ní dojít třeba až při porodu...?

Pes s tím žádný problém mít nebude, ale u feny v druhé půlce březosti, kdy má břicho jak balon už bych se bála, že to povolí

31.7.2016 09:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Pes s tím žádný problém mít nebude, ale u feny v druhé půlce březosti, kdy má břicho jak balon už bych se bála, že to povolí

Jo, to ano, s tím souhlasím.

31.7.2016 10:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pokud budeme vyřazovat z chovu všechna zvířata s kýlou, včetně jejich potomků, sourozenců, potomků jejich sourozenců..., tak na čem budeme chovat?

Já myslím, že problémy s kýlou se hodně přeceňují. Měla jsem v životě několik štěňat s kýlou, dokonce nedávno jsem štěně s kýlou i koupila, a nevidím v tom problém - pokud je samozřejmě kýla malá, a to je většina. Mám takovou teorii, že kýla mj. vzniká i tím, když je matka příliš pečlivá a stále štěňata tahá za zbytky pupeční šňůry.

Mnohé feny, které měly v "dětství" pupeční kýlu a ta se nechala zoperovat, se normálně zapojily do reprodukce a žádný problém s tím nikdy nebyl. Nemám poznatek, že by štěňata po těchto fenách nějak více trpěla na pupeční kýly. Vyskytují se úplně stejně jako od fen, které kýlu neměly. Já vím, že někteří řeknou, že to může být zase po otci, ale to jsme právě u toho - nikdo neví jak a kdy se kýla vyskytne a vyřazovat všechna zvířata včetně širokého příbuzenstva, je prostě hloupost.

31.7.2016 10:42
ivulka2

XXX.XXX.155.174

koňadra napsal(a):
Pokud budeme vyřazovat z chovu všechna zvířata s kýlou, včetně jejich potomků, sourozenců, potomků jejich sourozenců..., tak na čem budeme chovat?

Já myslím, že problémy s kýlou se hodně přeceňují. Měla jsem v životě několik štěňat s kýlou, dokonce nedávno jsem štěně s kýlou i koupila, a nevidím v tom problém - pokud je samozřejmě kýla malá, a to je většina. Mám takovou teorii, že kýla mj. vzniká i tím, když je matka příliš pečlivá a stále štěňata tahá za zbytky pupeční šňůry.

Mnohé feny, které měly v "dětství" pupeční kýlu a ta se nechala zoperovat, se normálně zapojily do reprodukce a žádný problém s tím nikdy nebyl. Nemám poznatek, že by štěňata po těchto fenách nějak více trpěla na pupeční kýly. Vyskytují se úplně stejně jako od fen, které kýlu neměly. Já vím, že někteří řeknou, že to může být zase po otci, ale to jsme právě u toho - nikdo neví jak a kdy se kýla vyskytne a vyřazovat všechna zvířata včetně širokého příbuzenstva, je prostě hloupost.

Pupeční kýla není genetická vada a ani to není mechanicky vytvořeno fenou.To o čem se mluví jako o pupeční kýle je v podstatě pupeční branka která zustane po odpadnutí pupeční šnury tato branka se rustem zacelí a zmizne, muže se stát u některých štěnat že rust jejich sádelka je rychlejší než zatahování pupeční branky a toto sádélko se do ní nacpe a vznikne to co nazvem pupeční kýla.
Operace která se dělá je v podstatě jen šití a popřípadě vyztužení sítkou,.

31.7.2016 11:18
fikovnice

XXX.XXX.30.49

ivulka2 napsal(a):
Pupeční kýla není genetická vada a ani to není mechanicky vytvořeno fenou.To o čem se mluví jako o pupeční kýle je v podstatě pupeční branka která zustane po odpadnutí pupeční šnury tato branka se rustem zacelí a zmizne, muže se stát u některých štěnat že rust jejich sádelka je rychlejší než zatahování pupeční branky a toto sádélko se do ní nacpe a vznikne to co nazvem pupeční kýla.
Operace která se dělá je v podstatě jen šití a popřípadě vyztužení sítkou,.

Právě o to mi šlo. Nebrát pupeční kýlu jako genetickou vadu!
Vždyť malé dítě si může kýlku třeba i vybrečet - neustálým tlakem na zeslabené místo v břišní stěně.

Loou

2.9.2021 11:09
Loou

XXX.XXX.230.33

Totální blbost ze strany kupujícího.Měl si to víc nastudovat,s někým se poradit.Amatér tak čemu se diví?koupí psa a pak stresuje,že je něco špatně.Tak snad se feně daří dobře.Páníček se snad stará dobře a nelítají furt na veterinu.Ano každý se učí,ale možná měl začít s nějakou menší rasou.Hodně štěstí přeji.:))

2.9.2021 11:22
impact

XXX.XXX.9.1

Loou napsal(a):
Totální blbost ze strany kupujícího.Měl si to víc nastudovat,s někým se poradit.Amatér tak čemu se diví?koupí psa a pak stresuje,že je něco špatně.Tak snad se feně daří dobře.Páníček se snad stará dobře a nelítají furt na veterinu.Ano každý se učí,ale možná měl začít s nějakou menší rasou.Hodně štěstí přeji.:))

To jste jim to po pěti letech natřel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík