Nespokojenost s antiparazitickým obojkem Foresto

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

katie322

10.6.2016 23:55
katie322

XXX.XXX.149.2

Dobrý den. Zajímalo by mě, jestli se najde někdo další, kdo je nespokojený s tímto obojkem. Abych to objasnila. V minulém roce jsme obojek měli a fungoval skvěle, jednou za čas 1 klíště, které nebylo ani nasáté. Nyní po spokojenosti z minulého roku jsme pořídili opět a jsem naštvaná. U jezevčíka funguje, tam není žádný problém, ale u retrívra vůbec. Denně z feny vytahujeme minimálně 5 klíšťat a to většinou nasátých. Klidně i přímo u obojku. Myslíte, že má smysl psát stížnost firmě, popřípadě obojek reklamovat? Nebyl zrovna levný a má vydržet celou sezónu, nosí ho něco přes měsíc. A ještě by mě zajímalo, zda může fungovat u jednoho psa a u druhého vůbec? Pokud máte nějaké zkušenosti s tímto obojkem, prosím napište mi to. Ocením i případné rady na odpuzení klíšťat, co se vám kromě antiparazitik na psa osvědčili. Děkuji za odpovědi, Katka.

11.6.2016 01:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

My jsme to měli vloni stejné.
Foresto = pes stoprocentně čistý, letos horší, dnes 3 klíšťata.
Obojek víc utažen, jsem zvědavá...

11.6.2016 01:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

katie322 napsal(a):
Dobrý den. Zajímalo by mě, jestli se najde někdo další, kdo je nespokojený s tímto obojkem. Abych to objasnila. V minulém roce jsme obojek měli a fungoval skvěle, jednou za čas 1 klíště, které nebylo ani nasáté. Nyní po spokojenosti z minulého roku jsme pořídili opět a jsem naštvaná. U jezevčíka funguje, tam není žádný problém, ale u retrívra vůbec. Denně z feny vytahujeme minimálně 5 klíšťat a to většinou nasátých. Klidně i přímo u obojku. Myslíte, že má smysl psát stížnost firmě, popřípadě obojek reklamovat? Nebyl zrovna levný a má vydržet celou sezónu, nosí ho něco přes měsíc. A ještě by mě zajímalo, zda může fungovat u jednoho psa a u druhého vůbec? Pokud máte nějaké zkušenosti s tímto obojkem, prosím napište mi to. Ocením i případné rady na odpuzení klíšťat, co se vám kromě antiparazitik na psa osvědčili. Děkuji za odpovědi, Katka.

S tímto obojkem zkušenost nemám. Ale mám zkušenost s reklamací údajně antistresového obojku pro kocoura. Po jeho nasazení to vypadalo, že se mi kocour zbláznil. Začal pobíhat po bytě, nahoru na kočičí strom, dolů, tryskem, tam zpět, to vše v hrozném patrném stresu. Ihned jsem sundala, ihned se zklidnil. Reklamaci mi nechtěli uznat, ale nenechala jsem se odradit a nakonec mi peníze vrátili.

11.6.2016 05:32
mgtka

XXX.XXX.22.66

Pořádně bych pročetla výrobcův návod na použití, jestli chyba není v nějaké blbosti (třeba to utažení) a pak bych se kdyžtak obrátila s reklamací.

alenkapisalka

11.6.2016 08:28
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81

katie322 napsal(a):

Dobrý den,
no zkuste více utáhnout, a kontrolovat. My máme velkého chlupatého psa a občas se mu posune, a také jsme mysleli že máme dost utažený, až veterinář nás upozornil, že musí být opravdu až na kůži. Ale jinak jsme s ním spokojení, pro nás funguje zatím nejlíp ze všech.

nejakapaniconemaregi

11.6.2016 15:15
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.75.25

fikovnice napsal(a):
S tímto obojkem zkušenost nemám. Ale mám zkušenost s reklamací údajně antistresového obojku pro kocoura. Po jeho nasazení to vypadalo, že se mi kocour zbláznil. Začal pobíhat po bytě, nahoru na kočičí strom, dolů, tryskem, tam zpět, to vše v hrozném patrném stresu. Ihned jsem sundala, ihned se zklidnil. Reklamaci mi nechtěli uznat, ale nenechala jsem se odradit a nakonec mi peníze vrátili.

A jakykoliv jiný obojek kocour snásí? Taková okamžitá reakce vypadá spíš jakože nesnese obojek na krku a ne tu obsaženou látku.

Coortes

12.6.2016 09:55
Coortes

XXX.XXX.84.242

Dobrý den, používám Foresto uz druhy rok, minuly rok super, ted mam pocit ze se psi skrabou (mozna blesky)? Nic méně muze jit i o to ze byla mizerná zima a bohužel klíšťata a blechy nepromrzly a je jich ted moc (kor u nas, bydlíme u lesa). Zkuste obojek vis utáhnout, až na kůži. A pokud to ani tak nepomůže, můžete jej reklamovat. Jednou jsem se na to ze zvědavosti ptala a paní ve zverimexu mi rekla at vse nafotim (klíšťata popřípadě kousance od blech na psovi + at jde videt ze ma obojek) oni obojek pošlou na rozbor a uvidi se zda tam nějaká látka chybí a pod. - bohužel stát se muze. Každopádně bych nad forestem nelamala hůl, je to jediný obojek ktery mi v našem prostředí zabírá, vse ostatní pro nas byli vyhozené penize :(... Snad jsem vám nějak pomohla.

12.6.2016 20:46
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

My máme Foresto poprvé, klíště jsme měli jedno, a to na bříšku u nohy a zaschlé.

Neregistrovaný uživatel

14.6.2016 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Máme již 3tím rokem a naprostá spokojenost...
Má pes obojek dobře nasazen? Obojek, který na psovi jen tak visí úplně nefunguje. Je potřeba obojek utáhnout tak, aby mezi kůži a obojek se člověku vešel prst.

Další věc - nic nefunguje 100%, bohužel klíšťata jsou odolnější a odolnější, ale furt lepší pochytat 5 klíšťat, než 50...

Myslim, že s reklamací či nějakou stížností nepochodíte...

14.6.2016 11:51
Maju2

XXX.XXX.182.186

My máme obojek za 90 kč ze zverimexu a má tak 2 klíšťata týdně. A to je většinou odlovím ještě, když lezou nezakouslé. :) :) My jsme spokojení.

14.6.2016 18:22
marsnow

XXX.XXX.174.105

Stačí se podívat na heuréku, přibližně 80 lidí tam píše že jim vubec nefunguje
http://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/bayer-foresto-obojek-pro-psy-nad-8kg-70cm/recenze/?s=3#reviews.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2016 19:09

Mám rovnakú skúsenosť, vlani a predvlani paráda, tento rok o dosť slabšie.

14.6.2016 19:20
Arni

XXX.XXX.111.238

Mám oboje, jak obojek tak i klíštata. Mám jej asi něco přes měsíc a tahal jsem asi pět klíštat. Nicméně nám nevyhovuje, pes se jej pořád snaží sundat. Nelíbí se mu Ale účinnost nezpochybňuji, bez něj bych tahal větší množství klíštat.

14.6.2016 22:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zrovna včera mi kamarádka říkala, že ho koupila a bude reklamovat. To samé: vloni dobrý, letos prý má pocit, jestli ten plast náhodou nezapomněli vykoupat v účinné látce Jelikož prodává i potřeby pro zvířata jsem zvědavá, jak jí reklamace vyjde...

14.6.2016 22:42
kobylatko

XXX.XXX.45.44

S reklamací nevím nevím.Né jednou jsem v poslední době na FB i jiných diskuzích četla že letos pořádně nefunguje néjen Foresto ale i Kiltix, Scalibor... i ostatní, že co loni fungovalo tak letos nic moc a že klíšťata a podobná havěť jsou přemnožený, a taky že jsou.My máme od Beapharu obojek Diaz a celkem fajn, radši 5-10 klíšťat než víc a než aby byl pes ve stresu že ho žerou v tříslech a kolem pinďoura, teď je většinou najdu na hlavě a v náprsence na tříslech málokdy.

14.6.2016 22:49
krysak

XXX.XXX.118.52

Používáme Foresto třetí rok a pořád úplná spokojenost. Zrovna včera jsem si po procházce sundavala pět klíšťat z riflí a oba psi neměli ani jedno.

15.6.2016 00:19
PavelV

XXX.XXX.225.107

Vloni nespokojenost, klíště v uchu u italského chrtíka - pár cm od obojku. Vyndavání běs, ale uplatnil jsem dvacetinásobnou váhovou převahu.
U veterináře řekli, že obojek musí být hodně utažený, ale vnoučata ho za něj asi tahala a my jsme ho nedotáhli.
Letos spokojenost, klíšťata zatím jen u lidí, fenka čistá. Doufám, že jsem to nezakřikl.

15.6.2016 08:37
kobroor

XXX.XXX.41.2

A nekoupali jste nedávno psa v šamponu? Pokud psovi smyjete maz, nemají se jak účinné látky rozšířit po těle a obojek nemusí správně fungovat.. Já jsem psy od podzimu nekoupala právě kvůli účinnosti antiparazitik - sice jeden pes už je dost špinavý, ale vykoupu až v létě, až bude od klíšťat chvilku pauza.. doufám.
Jinak já letos zkouším bio band (kvůli chemii a játrům u jednoho psa) a zatím jsem velmi spokojená. Obojek může být volně nasazen na krku - ani jednomu mému psovi nevadí, narozdíl od chemických obojků - to se pořád drbali. Nesmrdí, voní jen decentně. Účinnost je taky výborná, zatím jsem za poslední asi 3 týdny, co obojky mají, tahala asi dvě, tři klíšťata. Navíc je to i odpozuje, takže po nich ani moc nelezou a myslím, že obojek odpozuje i různý hmyz - nicmoc kolem psů nepoletuje (ps: mám NO a SAO - takže hodně srsti) tak to jen takový tip..

15.6.2016 08:42
kobroor

XXX.XXX.41.2

PS: Ti kdo mají krátkosrsté psy - srst typu výmarského ohaře nebo i italský chrtík - čili pes skoro plešatý (bez urážky), nechápu, proč vůbec používáte tyhle chemický sr..., když psa prohlídnete coby dup a klíště na psovi musíte i vidět. Myslím, že je to naprosto zbytečné.. ale to je jen můj názor

15.6.2016 08:56
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

kobroor napsal(a):
PS: Ti kdo mají krátkosrsté psy - srst typu výmarského ohaře nebo i italský chrtík - čili pes skoro plešatý (bez urážky), nechápu, proč vůbec používáte tyhle chemický sr..., když psa prohlídnete coby dup a klíště na psovi musíte i vidět. Myslím, že je to naprosto zbytečné.. ale to je jen můj názor

? já teda nemám obojek proto, že jsem líná psa prohlížet a ty klíšťata mu vytahat, ale proto, aby se do něj vůbec nezakousla a nepřenesla na něj nemoci..tak ti co mají krátkosrstá plemena, nechat svého psa ohrožovat jen proto, že je uvidí dřív.. nenechala bych aby se mi do psa zakousavalo denně několik klíšťat, ale to je taky každého názor.. někdo nepoužívá obojky nikdy, a radši riskuje nemoc psa..

15.6.2016 09:00
PavelV

XXX.XXX.225.107

Andrýsek3 napsal(a):
? já teda nemám obojek proto, že jsem líná psa prohlížet a ty klíšťata mu vytahat, ale proto, aby se do něj vůbec nezakousla a nepřenesla na něj nemoci..tak ti co mají krátkosrstá plemena, nechat svého psa ohrožovat jen proto, že je uvidí dřív.. nenechala bych aby se mi do psa zakousavalo denně několik klíšťat, ale to je taky každého názor.. někdo nepoužívá obojky nikdy, a radši riskuje nemoc psa..

Naprostý souhlas.

15.6.2016 09:05
tiffany

XXX.XXX.96.13

My máme Foresto druhý rok a loni i letos funguje bez problémů. A to občas ( cca 1x za měsíc) pejska i vykoupeme - zrovna včera, slečna se nám vyválela v nějaké mršině

intensegt

15.6.2016 09:10
intensegt

XXX.XXX.39.243

kobroor napsal(a):
A nekoupali jste nedávno psa v šamponu? Pokud psovi smyjete maz, nemají se jak účinné látky rozšířit po těle a obojek nemusí správně fungovat.. Já jsem psy od podzimu nekoupala právě kvůli účinnosti antiparazitik - sice jeden pes už je dost špinavý, ale vykoupu až v létě, až bude od klíšťat chvilku pauza.. doufám.
Jinak já letos zkouším bio band (kvůli chemii a játrům u jednoho psa) a zatím jsem velmi spokojená. Obojek může být volně nasazen na krku - ani jednomu mému psovi nevadí, narozdíl od chemických obojků - to se pořád drbali. Nesmrdí, voní jen decentně. Účinnost je taky výborná, zatím jsem za poslední asi 3 týdny, co obojky mají, tahala asi dvě, tři klíšťata. Navíc je to i odpozuje, takže po nich ani moc nelezou a myslím, že obojek odpozuje i různý hmyz - nicmoc kolem psů nepoletuje (ps: mám NO a SAO - takže hodně srsti) tak to jen takový tip..

My taky teď zkoušíme bioband, ale u nas asi nefunguje, nedávno měl pes neuvěřitelně nacucané klíště hned pod tímto obojkem, kde ho teda po prochazce nekontrolujem.

15.6.2016 09:34
kobroor

XXX.XXX.41.2

Andrýsek3 napsal(a):

Myslím, že jste hysterická.
Nevidím rozdíl mezi tím, když se klíště přisaje na psa bez obojku a když se přisaje na psa s obojkem. To se totiž taky stává. Nic neučinkuje na 100%.
Já své psy i přes to prohlížím, takže nevidím problém přijít z vycházky a krátkosrstého psa prohlédnout - přejet rukou.

15.6.2016 09:36
kobroor

XXX.XXX.41.2

intensegt napsal(a):
My taky teď zkoušíme bioband, ale u nas asi nefunguje, nedávno měl pes neuvěřitelně nacucané klíště hned pod tímto obojkem, kde ho teda po prochazce nekontrolujem.

Já jsem ty klíšťata našla teda na zadních nohách. Zřejmě jak je ten pes velký, tak vzadu už ta ochrana není tak dobrá

15.6.2016 09:39
Arni

XXX.XXX.16.60

Já jej už raději přejedu furminatorem a prohlížím. Na bílém je to klíště dobře viditelné. Chodíme hodně po loukách v trávě.

15.6.2016 10:21
bilusik

XXX.XXX.168.4

Andrýsek3 napsal(a):

Žádný obojek nefunguje proti klíšťatům stoprocentně - takže klidně používej obojky, ale stejně budeš muset čas od času nějaké klíště psovi vyndat. Nejlépe je ho po každé procházce prohlídnout - naznám žádný obojek ani pipetu, která by na klíštata po aplikaci zabírala stoprocentně, ale to za pár let třeba taky zjistíš sama a přestaneš být hysterická...

15.6.2016 10:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

kobroor napsal(a):
Nevidím rozdíl mezi tím, když se klíště přisaje na psa bez obojku a když se přisaje na psa s obojkem. To se totiž taky stává. Nic neučinkuje na 100%.
Já své psy i přes to prohlížím, takže nevidím problém přijít z vycházky a krátkosrstého psa prohlédnout - přejet rukou.

Radši dvě za týden, než deset denně.

15.6.2016 10:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

bilusik napsal(a):
Žádný obojek nefunguje proti klíšťatům stoprocentně - takže klidně používej obojky, ale stejně budeš muset čas od času nějaké klíště psovi vyndat. Nejlépe je ho po každé procházce prohlídnout - naznám žádný obojek ani pipetu, která by na klíštata po aplikaci zabírala stoprocentně, ale to za pár let třeba taky zjistíš sama a přestaneš být hysterická...

Neříkám, že každý funguje 100%, ale osobně budu používat, některý, aby měl pes klíšťat minimálně, než nechat např. ohaře, aby se do něj zakouslo každé klíště, a tím bych mnohem více riskovala. Hysterická opravdu nejsem, jen mi záleží na mém psu.

15.6.2016 10:53
Tinaa

XXX.XXX.228.221

U nás fungoval na třech psech a jedné kočce - neměli žádné klíště. Bohužel naši dva psi na něj dostali alergii - jeden vylínal na kůži a druhý měl kolečko kolem krku. Kočka zase měsíc zvracela a nevědělo se z čeho + podle krve byl v tele zánět. Po sundání obojku zvracení zmizelo a krev byla v pořádku. Už bych ho nikdy zvířeti nedala :(. Měli je 2 roky a až tento rok se objevily problémy.

15.6.2016 11:44

bilusik napsal(a):

Nějak nechápu proč tady Andryskovi už druhá osoba píše že je hysterická? Jestli vy nejste nějak mimo. Jinak nevím co je hysterického na tom že chce aby její pes měl co nejmíň klíšťat a aby riziko onemocnění snížila na minimum.

Je mnohem větší pravděpodobnost že pes onemocní když bude bez ochrany a denně na něm najde 20 klíšťat než s obojkem nebo pipetou a najde třeba 1-5 týdně. Každé klíště není infikované.

15.6.2016 11:49

kobroor napsal(a):

A já si zase myslím že vy ani nevíte která plemena jsou krátkosrstá. Máte na mysli hladkosrstá a píšete krátkosrstá. Hlavně že poučujete ostatní.

Rozdíl je v tom že na psa s obojkem se přisají např.3 klíšťata za týden a na psa bez obojku i 20 klíšťat denně. Takže mnohem větší pravděpodobnost že některé bude infikované a pes onemocní - bez obojku nebo pipety = větší množství klíšťat.

A můžete mi říct jak mám po procházce prohlédnout a rukou přejet svého krátkosrstého černého labradora?

15.6.2016 12:37
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Arni napsal(a):
Já jej už raději přejedu furminatorem a prohlížím. Na bílém je to klíště dobře viditelné. Chodíme hodně po loukách v trávě.

Já přemýšlím nad pořízením tohoto kartáče na pročesání psa po prochajdě, mám sice plastový na koně ale tenhle si myslím že by byl lepší.

15.6.2016 12:46
Arni

XXX.XXX.16.60

kobylatko napsal(a):
Já přemýšlím nad pořízením tohoto kartáče na pročesání psa po prochajdě, mám sice plastový na koně ale tenhle si myslím že by byl lepší.

Nevim, ten furminator diky své konstrukci se mi jeví lepší. Pokud není ještě přisáté tak jej zachytí a vyčeše.Psa máme ostřihaného. Začal jsem to dělat když jsem zjistil klíšťata i po nošení foresta.

15.6.2016 14:27

A s "obojky" pro lidi nemáte někdo zkušenost ?
http://www.naramkynakomary.cz/?gclid=CKvCxLaDqs0CFcO4Gwod-G0Lbw.

15.6.2016 14:43
kobroor

XXX.XXX.41.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A já si zase myslím že vy ani nevíte která plemena jsou krátkosrstá. Máte na mysli hladkosrstá a píšete krátkosrstá. Hlavně že poučujete ostatní.

Rozdíl je v tom že na psa s obojkem se přisají např.3 klíšťata za týden a na psa bez obojku i 20 klíšťat denně. Takže mnohem větší pravděpodobnost že některé bude infikované a pes onemocní - bez obojku nebo pipety = větší množství klíšťat.

A můžete mi říct jak mám po procházce prohlédnout a rukou přejet svého krátkosrstého černého labradora?

Já myslím, že každý pochopil, co jsem měla na mysli. Krátkosrstý / hladkosrstý - to bysme mohli vést dlouhé debaty.
Reakce Andryska pro mě hysterická byla. A nejenom pro mě, jak je vidět.
Když nevíte, jak prohlédnout srst rukou, tak to asi moc zkušeností nemáte že? Normálně jedete proti srsti, dělíte na pěšinky = zachytíte lezoucí klíště, popř. kousek po kousku srst prošmatáte = tak najedete přisáté klíště. Popř. můžete vyčesat hustým kartáčem/hřebenem.

Prosím, řekněte mi, kolik psů nakažených nějakou nemocí z klíštěte jste viděla - ne nějaká bába povídala.

PS: sundaváte psovi obojek, když leze do rybníka?

intensegt

15.6.2016 14:46
intensegt

XXX.XXX.39.243

A s "obojky" pro lidi nemáte někdo zkušenost ?
http://www.naramkynakomary.cz/?gclid=CKvCxLaDqs0CFcO4Gwod-G0Lbw.

Dermatologicky testováno , koukám že bych s tím měl asi také začít podnikat, z číny jdou i s poštovným objednat za 4-5 korun, tady je prodat za dvojnasobek a jeste poradne vydělat na poštovnym :D prej za 95Kč... navíc to podle mě ani nebude fungovat moc fungovat (možná kdyby jste měla na každé ruce a noze jeden), je to jen navoněná látka, stejně udělate a ještě o dost levněji, když si uděláte domácí repelent a nastříkate si to na sebe nebo na oblečeni.

15.6.2016 14:57

kobroor napsal(a):
Já myslím, že každý pochopil, co jsem měla na mysli. Krátkosrstý / hladkosrstý - to bysme mohli vést dlouhé debaty.
Když nevíte, jak prohlédnout srst rukou, tak to asi moc zkušeností nemáte že? Normálně jedete proti srsti, dělíte na pěšinky = zachytíte lezoucí klíště, popř. kousek po kousku srst prošmatáte = tak najedete přisáté klíště. Popř. můžete vyčesat hustým kartáčem/hřebenem.

Prosím, řekněte mi, kolik psů nakažených nějakou nemocí z klíštěte jste viděla - ne nějaká bába povídala.

Neumíte rozlišit krátkosrsté a hladkosrsté plemeno a ani to nepřiznáte. Jen se vymlouváte. Takže si budeme všichni domýšlet teda, ok. Kdybyste nekritizovala vůbec bych vám to nevytkla, o to jde.

Velký rozdíl hladkosrstý např. ridgeback se svou barvou srsti a černý krátkosrstý pes s podsadou.

Vím jak prohlédnout srst rukou, nedělejte ze mě blbce, ale dokud klíště není přisáté tak prostě na černé srsti není vidět - lezoucí. Chápete? A vytahovat mu denně 20 přisátých klíšťat opravdu nechci. Spíš vy asi máte zkušenosti jen se světlými a hladkosrstými psy

PS: Obojek nepoužívám takže neřeším žádné sundávání a rybník.

15.6.2016 15:05
kapka

XXX.XXX.195.7

Jak je to s učiností při koupání? přírodní rybník, žádný šampon. snižuje to učinnost, nebo to obojkům nevadi?

Neregistrovaný uživatel

15.6.2016 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Neumíte rozlišit krátkosrsté a hladkosrsté plemeno a ani to nepřiznáte. Jen se vymlouváte. Takže si budeme všichni domýšlet teda, ok. Kdybyste nekritizovala vůbec bych vám to nevytkla, o to jde.

Velký rozdíl hladkosrstý např. ridgeback se svou barvou srsti a černý krátkosrstý pes s podsadou.

Vím jak prohlédnout srst rukou, nedělejte ze mě blbce, ale dokud klíště není přisáté tak prostě na černé srsti není vidět - lezoucí. Chápete? A vytahovat mu denně 20 přisátých klíšťat opravdu nechci. Spíš vy asi máte zkušenosti jen se světlými a hladkosrstými psy

No, já myslím, že zrovna na tom italákovi je obojek fakt zbytečný, když jsou s tím klíštětem pomalu stejná váhová kategorie

15.6.2016 15:10
kobroor

XXX.XXX.41.2

Tak když už tady děláte chytrou, ukažte mi (zkopírujte sem) část standardu výmarského ohaře (kteho jsem např. zmiňovala), kde se píše, že je to pes hladkosrstý.
Je to pes krátkosrstý bez podsady (popř. dlouhosrstý).

Blbce z vás dělat nemusím, to zastanete úplně sama.

15.6.2016 15:12
kobroor

XXX.XXX.41.2

kapka napsal(a):
Jak je to s učiností při koupání? přírodní rybník, žádný šampon. snižuje to učinnost, nebo to obojkům nevadi?

Účinnost by to snižovat nemělo, ale škodí to vodním organismům. Proto by se měly obojky sundavat, což asi málokdo dělá

15.6.2016 15:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

kobroor napsal(a):

Máte pravdu. Já to tedy neřeším obojkem, protože samojedu obojek na kůži prostě dát nelze a kvůli kočkám jsem koupila pipetu Fypryst. Místo 30klíšťat denně jsem tahala možná 20 a pravda, vypadala, že brzy stejně chcípnou a odpadnou sama, ale to se mi zdá tedy houby platné, když jsou minimálně půl dne na psu přicuclé...než je zase najdu.

15.6.2016 15:19
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak jako já psa nějak neprohlížím, přejedu ho hřebenem a nechám ho bejt.Stějně bych ty klíšťata nenašla, když ho najdu při mazlení tak vytáhnu.A v chupatým psovi se blbě hledaj.

15.6.2016 15:21
kobroor

XXX.XXX.41.2

lesnížínka napsal(a):
Máte pravdu. Já to tedy neřeším obojkem, protože samojedu obojek na kůži prostě dát nelze a kvůli kočkám jsem koupila pipetu Fypryst. Místo 30klíšťat denně jsem tahala možná 20 a pravda, vypadala, že brzy stejně chcípnou a odpadnou sama, ale to se mi zdá tedy houby platné, když jsou minimálně půl dne na psu přicuclé...než je zase najdu.

Já jsem dříve dávala Advantix a ten nám účinkoval výborně. Teď kvůli různým okolnostem už nechci dávat chemii a tak mám na psech bio band od beapharu a na to, že je to přírodní, tak jsem opravdu spokojená. Klíšťat po nich leze minimálně a zapitých jsem našla jen pár.
Navíc jako velkou výhodu vidím to, že tenhle obojek může být nasazen volně, nemusí se dotýkat kůže, což velmi oceňuju - oba mí psi mají hustou hřívu na krku. U chem. obojků jsme právě mívali s tímhle problém (plus různé vyrážky bohužel ).

15.6.2016 15:51
Andrýsek3

XXX.XXX.0.148

kobroor napsal(a):

Bohužel ani asi nevíte co hysterie je...

15.6.2016 16:33
bilusik

XXX.XXX.168.4

kobroor napsal(a):
Tak když už tady děláte chytrou, ukažte mi (zkopírujte sem) část standardu výmarského ohaře (kteho jsem např. zmiňovala), kde se píše, že je to pes hladkosrstý.

15.6.2016 16:37

kobroor napsal(a):

Chytrou děláte od začátku vy, začala jste tady psát jak je Andrýsek hysterická jenom proto že si nepřeje aby po jejím psovi denně lezly desítky klíšťat.

Nemám potřebu vám nic vysvětlovat ani se s váma hádat. Myslete si co chcete. Hezký den !

15.6.2016 18:49
kapka

XXX.XXX.195.7

kobroor napsal(a):
Účinnost by to snižovat nemělo, ale škodí to vodním organismům. Proto by se měly obojky sundavat, což asi málokdo dělá

Jde mi hlavně o to, že jedu na týden na vodu, tak jestli to mám nějak řešit, nepočítám, že by se nějak moc koupala, ale radši se ptám.

15.6.2016 22:15
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Chytrou děláte od začátku vy, začala jste tady psát jak je Andrýsek hysterická jenom proto že si nepřeje aby po jejím psovi denně lezly desítky klíšťat.

Nemám potřebu vám nic vysvětlovat ani se s váma hádat. Myslete si co chcete. Hezký den !

Máte sz.

16.6.2016 10:26
PavelV

XXX.XXX.186.252

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, já myslím, že zrovna na tom italákovi je obojek fakt zbytečný, když jsou s tím klíštětem pomalu stejná váhová kategorie

Když ona ta italka je takové myšové barvy, že na ní to klíště dokud leze není moc vidět. Blecha se na ní neudrží, sklouzne, spadne, klíště ne.
Je s námi na chatě, na zahradu si jde kdy chce, s námi do lesa na procházku...
Na "odhmyzení" stačí vnoučata. Klíšťat moc. Syn nedávno za sobotní odpoledne 6. Neteř měla encefalitidu, jeden vnuk má právě teď boryliozu. Tak holt má holka smůlu a obojek.

16.6.2016 16:35

Tady člověk musí obhájit proč nenechat svého psa nakazit sviňskou chorobou
Pes, přítel člověka - levnější než alarm a psychiatr, ale zase ocaď pocaď - na malé psy nepouštět malá klíšťata. to je nefér. to mu nic neudělá.

17.6.2016 06:04
fikovnice

XXX.XXX.30.49

nejakapaniconemaregi napsal(a):
A jakykoliv jiný obojek kocour snásí? Taková okamžitá reakce vypadá spíš jakože nesnese obojek na krku a ne tu obsaženou látku.

Ano, i tuto variantu jsem zvažovala. Já nejsem zastánkyně obojkování koček, toto byl jen pokus právě kvůli údajně účinné protistresové látce v něm obsažené. Evidentně se mu výrazně ulevilo a stres zmizel ihned, když jsem mu obojek sundala.

17.6.2016 23:18
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

fikovnice napsal(a):
Ano, i tuto variantu jsem zvažovala. Já nejsem zastánkyně obojkování koček, toto byl jen pokus právě kvůli údajně účinné protistresové látce v něm obsažené. Evidentně se mu výrazně ulevilo a stres zmizel ihned, když jsem mu obojek sundala.

Už jsem tu někde zmiňovala, jak jsme naší kočce nasadili obojek a ona okamžitě ztuhla, dá se říct, že "zcepeněla" smajlík, a pomalu, jako v transu, začala couvat, až spadla z gauče. No obojek šel dolů, já obvykle hned kapituluji, nedokážu zvíře "trápit".

18.6.2016 00:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

18.6.2016 00:49
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):

Píše se to fakt Fypryst? Po dlouhé době zvažuji vzít kocoury ven, tak budu muset přemýšlet, co jim koupit proti klíšťatů. Tak budu ráda za dobré tipy.

18.6.2016 00:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

Už jsem tu někde zmiňovala, jak jsme naší kočce nasadili obojek a ona okamžitě ztuhla, dá se říct, že "zcepeněla" smajlík, a pomalu, jako v transu, začala couvat, až spadla z gauče. No obojek šel dolů, já obvykle hned kapituluji, nedokážu zvíře "trápit".

Takže naše kočky "řekly" obojku: "NE!"
Akorát každá jinak - Tvoje v poklidu, můj naprostým amokem šílenství.

Přidejte reakci

Přidat smajlík