Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
To je tam každý den!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Iliena
napsal(a):
to jsem nevěděla, mě kopl do oka ten inzerát na NO s fotkou bůhví čeho
Asi ani nevědí jak NO vypadá. Na to snad už nikdo nemůže reagovat. Nevím, jestli se takovým inzerátům dá nějak zabránit. To by na to asi musel být vyčleněn jeden zaměstnanec.
A další záplava podvodných zahraničních inzerátů bez telefonu - alvinbrooke23 - WEBMASTER VYMAZAT
Maltské štěňata šálek
Maltské štěňata šálek prodám
Maltské štěňata šálek,1 pes a 1 fena, registrována. Rodiče jsou rodinné mazlíčky; Máma a táta jsou 4 kg. Všechny jsou milující, přátelské a...
dnes v 05:02
alvinbrooke23
Královehradecký kraj
Počet zobrazení 15×
Sweet Welsh Pembroke Corgi štěňata k dispozici
Sweet Welsh Pembroke Corgi štěňata k dispozici prodám
Sweet Welsh Pembroke Corgi štěňata k dispozici Jsou 11 týdnů stará, tan & bílé a měl své první soubor snímků. Už začali dům školení a...
dnes v 04:54
alvinbrooke23
Středočeský kraj
Počet zobrazení 26×
Rozkošné dítě společníky... Mops štěňátka.
Rozkošné dítě společníky... Mops štěňátka. prodám
Rozkošné dítě společníky... Mops štěňátka. Mops štěňátka muž & žena... jedna černá a jedna hnědá. jsou to dům zlomené, nočník...
dnes v 04:45
alvinbrooke23
Jihočeský kraj
Počet zobrazení 18×
Vet kontrole německý ovčák štěňata
Vet kontrole německý ovčák štěňata prodám
Vet kontrole německý ovčák štěňata 12 týdnů. Dům vyškoleni a vědí už 3-4 příkazy. Pocházejí z vynikající rodokmen, a já vám poskytne 3...
dnes v 04:32
alvinbrooke23
Plzeňský kraj
Počet zobrazení 22×
Bígl štěňata s vynikající rodokmeny
Bígl štěňata s vynikající rodokmeny prodám
Bígl štěňata s vynikající rodokmeny jedna dívka a dva kluci. vše v jednom domě. velmi společenská a sebevědomá psi, používá pro všechny...
dnes v 04:18
alvinbrooke23
Liberecký kraj
Počet zobrazení 15×
Americký buldok štěňata pro přijetí
Americký buldok štěňata pro přijetí prodám
Americký buldok štěňata pro přijetí Ohromující samec a samice štěňata nyní připravena. Máma a táta dostal nejlepší rodokmen mláďat,...
dnes v 00:51
alvinbrooke23
Středočeský kraj
Počet zobrazení 21×.
bilusik
napsal(a):
A další záplava podvodných zahraničních inzerátů bez telefonu - alvinbrooke23 - WEBMASTER VYMAZAT
Maltské štěňata šálek
Maltské štěňata šálek prodám
Maltské štěňata šálek,1 pes a 1 fena, registrována. Rodiče jsou rodinné mazlíčky; Máma a táta jsou 4 kg. Všechny jsou milující, přátelské a...
dnes v 05:02
alvinbrooke23
Královehradecký kraj
Počet zobrazení 15×
Sweet Welsh Pembroke Corgi štěňata k dispozici
Sweet Welsh Pembroke Corgi štěňata k dispozici prodám
Sweet Welsh Pembroke Corgi štěňata k dispozici Jsou 11 týdnů stará, tan & bílé a měl své první soubor snímků. Už začali dům školení a...
dnes v 04:54
alvinbrooke23
Středočeský kraj
Počet zobrazení 26×
Rozkošné dítě společníky... Mops štěňátka.
Rozkošné dítě společníky... Mops štěňátka. prodám
Rozkošné dítě společníky... Mops štěňátka. Mops štěňátka muž & žena... jedna černá a jedna hnědá. jsou to dům zlomené, nočník...
dnes v 04:45
alvinbrooke23
Jihočeský kraj
Počet zobrazení 18×
Vet kontrole německý ovčák štěňata
Vet kontrole německý ovčák štěňata prodám
Vet kontrole německý ovčák štěňata 12 týdnů. Dům vyškoleni a vědí už 3-4 příkazy. Pocházejí z vynikající rodokmen, a já vám poskytne 3...
dnes v 04:32
alvinbrooke23
Plzeňský kraj
Počet zobrazení 22×
Bígl štěňata s vynikající rodokmeny
Bígl štěňata s vynikající rodokmeny prodám
Bígl štěňata s vynikající rodokmeny jedna dívka a dva kluci. vše v jednom domě. velmi společenská a sebevědomá psi, používá pro všechny...
dnes v 04:18
alvinbrooke23
Liberecký kraj
Počet zobrazení 15×
Americký buldok štěňata pro přijetí
Americký buldok štěňata pro přijetí prodám
Americký buldok štěňata pro přijetí Ohromující samec a samice štěňata nyní připravena. Máma a táta dostal nejlepší rodokmen mláďat,...
dnes v 00:51
alvinbrooke23
Středočeský kraj
Počet zobrazení 21×.
"...jsou to dům zlomené, nočník..."
"Dům vyškoleni a vědí už 3-4 příkazy..."
Je to spíše k pláči, přesto ty automatické překladače jsou síla!
Nenašla jsem to sice zde na fauně, ale nejde Vám ho neukázat...
... z tohoto inzerátu jsem šla do kolen...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/62190321/Mimoradna-nabidka.php.
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2766859/prodam-stenata/ čistokrevná? to bych chtěla vidět pravé rodiče
Http://zvirata.bazos.cz/inzerat/62040055/stenatka-bernskeho-salasnickeho.php
Opravdu štěňata za ty peníze prodá? Vím, že vše má svoji cenu a hlavně kupce, ale...
Nabízím krásná štěňátka 1 holky a 1 kluka odčervená i očkovaná. Štěňátka jsou k odběru začátkem letních prázdnin. Jejich matka – fena bernský salašnický pes je přátelská, hravá a hodná k dětem. Jejich otec – pes rasou německý ovčák hodný a poslušný. Štěňátka jsou zdravá a hravá, vhodná pro dům se zahradou a rodinou s dětmi. Prodám jen do dobrých rukou.
Cena 4000, -.

neluše
napsal(a):
Opravdu štěňata za ty peníze prodá? Vím, že vše má svoji cenu a hlavně kupce, ale...
Nabízím krásná štěňátka 1 holky a 1 kluka odčervená i očkovaná. Štěňátka jsou k odběru začátkem letních prázdnin. Jejich matka – fena bernský salašnický pes je přátelská, hravá a hodná k dětem. Jejich otec – pes rasou německý ovčák hodný a poslušný. Štěňátka jsou zdravá a hravá, vhodná pro dům se zahradou a rodinou s dětmi. Prodám jen do dobrých rukou.
Cena 4000, -.
Možná i jo. Dnes 4000, - nejsou zas tak hrozné peníze. Jsou to přiznaní kříženci, velké plemeno, po NO můžou být zdravější než čistí berňáci...dokonce můžou být povahově lepší ( než dnešní berňáci ).
neluše
napsal(a):
Cena 4000, -.
A proč by je za tu cenu neměla prodat ? Když si vemete, že s průkazem původu se u tohoto plermene prčodávají štěňata za 10 tisíc Kč a více, tak pro´č by štěňata bez PP neprodali za 4 tisíce Kč - to se vám zdá moc ? Vemte si to u německých ovčáků - s PP se prodávají běžně v rozmezí 6 až 10 tisíc Kč, bezpapíráci se prodávají běžně kolem 3 až 3,5 tisíce Kč, tak proč by to u berňáků mělo být jinak... ?
bilusik
napsal(a):
A proč by je za tu cenu neměla prodat ? Když si vemete, že s průkazem původu se u tohoto plermene prčodávají štěňata za 10 tisíc Kč a více, tak pro´č by štěňata bez PP neprodali za 4 tisíce Kč - to se vám zdá moc ? Vemte si to u německých ovčáků - s PP se prodávají běžně v rozmezí 6 až 10 tisíc Kč, bezpapíráci se prodávají běžně kolem 3 až 3,5 tisíce Kč, tak proč by to u berňáků mělo být jinak... ?
Protože jsou to kříženci.. mají rodiče PP, kdo ví. Je otec vůbec NO? Kdo ví..
Takže max. za 500

kobroor
napsal(a):
Takže max. za 500
Ale takhle většina lidí neuvažuje
kobroor
napsal(a):
Takže max. za 500
Klidně to za tu cenu asi prodají, protože berňáci bez PP stojí o něco více než 4 tisíc Kč, a NO bez PP jak už jsem psal běžně 3,5 tisíc Kč. Takže křížence berňáka a NO klidně za tuto cenu asi prodají, a když ne mohou s cenou za 14 dní slézt o něco dolů, třeba na 3,5 tisíc Kč - dokud je poptávka po těchto křížencích a rádoby plemen bez PP - bude i nabídka... Proč by to prodávali za 500, - Kč, když jsou asi schopní to prodat za víc, když se najdou hloupí kupci co tu cenu zaplatí...
Čau,
chci se zeptat, jestli je v tomto inzerátu opravdu NO, nebo jestli jsou to jiní ovčáci, protože podle barvy i to nějak na německého nesedí.
Díky
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2758243/stenatka-no/.
dídí_2
napsal(a):
Čau,
chci se zeptat, jestli je v tomto inzerátu opravdu NO, nebo jestli jsou to jiní ovčáci, protože podle barvy i to nějak na německého nesedí.
Díky
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2758243/stenatka-no/.
Nemá doklad o původu - není možné dokázat, že patří k danému plemeni - je to prostě kříženec.
" http://zvirata-rostliny.avizo.cz/stenata-brazilske-fily-12060248.html " Tak by mě zajímalo, kolik lidí si koupí tento paskvil na filu...

atamanka
napsal(a):
" http://zvirata-rostliny.avizo.cz/stenata-brazilske-fily-12060248.html " Tak by mě zajímalo, kolik lidí si koupí tento paskvil na filu...
No nekupte to...fila za 2000, -

Ne v akci, by muselo být 1999
O téhle ceně se ještě dá jednat

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2787067/stenatka-krizenci-bigla-a-foxteriera/
Tak takové torpédo si vezme snad jen masochista - nebo člověk neznalý. Pro Elenku z jiné diskuze jak dělané. Sice chce JRT, ale tahle štěnda jsou taky tak hezky flekatá.
Zlaté časy, kdy feně smělo zůstat 6 štěňat.
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2787067/stenatka-krizenci-bigla-a-foxteriera/
Tak takové torpédo si vezme snad jen masochista - nebo člověk neznalý. Pro Elenku z jiné diskuze jak dělané. Sice chce JRT, ale tahle štěnda jsou taky tak hezky flekatá.
Ale to bylo u fenek s PP, jestli se nemýlím?
Terezka.....

XXX.XXX.104.1
Http://www.ifauna.cz/profil/mivandy/inzeraty
K cemu ten clovek potrebuje tolik fen...?!?
Radsi ani nevedet...

Terezka.....
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/profil/mivandy/inzeraty
K cemu ten clovek potrebuje tolik fen...?!?
Radsi ani nevedet...
Samá módní plemena.
napsal(a):
Taky jsem si hned vzpomněla na Elenku, štěniska hezky flekatá, ale když jsem přečetla tu kombinaci..
Terezka.....

XXX.XXX.104.1
napsal(a):
Samá módní plemena.
A bez PP a pokud možno nepředražená...
atamanka
napsal(a):
MMě by spíše zajímalo ja přišli na filu, vypadá to všelijak jen ne jak fila.
To snad neni mozne, tady zamerne krizili jezevcika s labradorem- a jezevcik je fenka
Kříženec labradora s jezevčíkem
Přenechám do dobrých rukou výborné štěně-psa-křížence labradora s jezevčíkem, který nevyroste výše než 35cm a je podobný na dlouhosrstého jezevčíka, ale povahu mívá výbornou z labradora.Štěňata budou za cenu 500kč-v ceně je prohlídka, že jsou zdravá, bez defektů, odčervení a očkovací průkaz s 1.očkováním.K odběru budou štěňata koncem prázdnin.
Naše fenka je mírumilovná k lidem i psům, povel se naučí za chvilku, potápí se a nosí aport-je vhodná k dětem.
Pohlaví pejsek
Věk. kategorie štěně
Dohodou
15.07.2016 17:01 | Počet zobrazení23x
Nahlásit EditovatZvýhodnitSmazat
Prodávající - kontakt
Jihomoravský kraj.
Lexaurin
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/galerie/detail/7/2787387/05/5788ff66ce171.jpg/.
Tatínek není labrador, ale světlý kříženec o velikosti jezevčíka.
Nebo fotka nepatří k tomu inzerátu?

Dlouhosrstý labrouš? Mmch., máma není jezevčík

Lexaurin
napsal(a):
Ne, po sousedovi . Nicmene je tam plno podobnych inzeratu- bigl s foxterierem, ohar s tusim labradorem... Takhle prznit rasu
A klamat národ

Inzerát na Fauně:
Nabízím ke krytí pejska Biewera jorkšírského
Nabízím ke krytí pejska biewera jorkšírského teriéra s PP, ale nechodíme na výstavy tak možno fenky jorkšírú bez PP., i biro jorkšírky i hnědé Má německé rodiče, IBC rodokmen, je malý s váhou 2,8kg, kryl již fenky a má štěnátka Pejsek je krásně vybarvený moc mazlivý, neštěká, má rád děti
no a pak po fence bez PP, budou nabízet zaručeně čistokrevná štěňata Biewerů za super cenu...
napsal(a):
Požehnaný to vrh...
Lexaurin
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/galerie/detail/7/2787387/05/5788ff66ce171.jpg/.
To by mě zajímalo, kde vzali to jistojisté tvrzení velikosti psa v dospělosti!

fikovnice
napsal(a):
To by mě zajímalo, kde vzali to jistojisté tvrzení velikosti psa v dospělosti!
Mě příjde, že to není jejich první vrh, proto ta jistota velikosti a povahy v dospělosti.
napsal(a):
Mě příjde, že to není jejich první vrh, proto ta jistota velikosti a povahy v dospělosti.
Jo, pak mě to také napadlo. Ale i tak se přece vrhy mohou lišit. Náš vestaj měl být vysoký - viděla jsem na fotce jeho bráchu prý od stejných rodičů, a je nízký. Ale zlatý!

fikovnice
napsal(a):
Jo, pak mě to také napadlo. Ale i tak se přece vrhy mohou lišit. Náš vestaj měl být vysoký - viděla jsem na fotce jeho bráchu prý od stejných rodičů, a je nízký. Ale zlatý!
Tak třeba nemají tolik zkušeností.
Sestřenice si takhle kdysi pořídila křížence kokra - matka s PP, otec neznámý. Vyrostl z toho vysoký štíhlý labrador, černý s bíle kropenatou hrudí. Krásnej pes, ale s velikostí v dopělosti se majitel feny trochu spletl.
napsal(a):
Sestřenice si takhle kdysi pořídila křížence kokra - matka s PP, otec neznámý. Vyrostl z toho vysoký štíhlý labrador, černý s bíle kropenatou hrudí. Krásnej pes, ale s velikostí v dopělosti se majitel feny trochu spletl.
fikovnice
napsal(a):
Kdo je Elenka? Po dnech hrůz s vážnou nemocí kocourka bych si ráda přečetla něco komického. Teda jestli to je komické...
Elenka holčička se v jiné diskuzi ptá, zda zvládne jack russela
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3144725/jack-russell-terier#a3144783.
sisi58
napsal(a):
Elenka holčička se v jiné diskuzi ptá, zda zvládne jack russela
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3144725/jack-russell-terier#a3144783.
Aha, děkuji za odkaz. Zkusím pročíst, těžko dopředu říct, zda to bude komické nebo spíš tragické čtení. Radši bych teda to první...
Biewer a ještě modrooký - no nekup to za "vyšší cenu", když je to taková rarita!
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2789196/jorksirkove-v-atraktivnich-barvach-s-pp/.
balisek
napsal(a):
Biewer a ještě modrooký - no nekup to za "vyšší cenu", když je to taková rarita!
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2789196/jorksirkove-v-atraktivnich-barvach-s-pp/.
Tak ale to už je i na mě hodně. Toho inzerenta bych asi už vážně střískal. Ježiš, ten by dopadl.

napsal(a):
Kdysi jsem hledala malé černé chlupaté kouličce s pálením domov (dvě vyhozená štěňátka u silnice). Její sestra vypadal skoro stejně, jen o chlup menší - v dospělosti větší bolonka, ale z té mé byl menší NO. Pán, co si jí vzal, si ze mě ještě dlouho dělal srandu, že za každý centimetr navíc chce kilo. I vet původně odhadoval max. velikost typu kokr.

balisek
napsal(a):
To snad nemůže mít PP !?

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2790206/bolonsky-psik-po-rodicich-s-pp-bez-pp/
Co asi potřebuje boloňský psík dobrého původu k uchovnění ?
balisek
napsal(a):
Možnost dovozu
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2790206/bolonsky-psik-po-rodicich-s-pp-bez-pp/
Co asi potřebuje boloňský psík dobrého původu k uchovnění ?
Klíďo je možné, že matka je bílá a otec barevný a proto jsou štěňata i bílá i barevná (flekatá).
Nesmí se mezi sebou množit.
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2790543/prodam-stenatka-rhodeskeho-ridgebacka-psi-i-fenky/
A co toto? Jak se na to díváte? Protože dle mě, jsou čistokrevní. Takže se stalo co? Množka? No pochybuji. A nebo jen pokus něco utržit a nebo spárovat dva RR s průkazy původu? Nebo mají psa a fenu a nepovedlo je pohlídat.
A jsme přesně u toho. Kamarádka dala za RR 25 tis. Toto jsou evidentně také čistá štěňata. Takže budeme tu dámu nenávidět, že kazí kšeft? Či plemeno?
Nechci rýpat, jen prostě je to přesně to, o čem se tu mnohdy lidé dohadují.

Aliens_II
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2790543/prodam-stenatka-rhodeskeho-ridgebacka-psi-i-fenky/
A co toto? Jak se na to díváte? Protože dle mě, jsou čistokrevní. Takže se stalo co? Množka? No pochybuji. A nebo jen pokus něco utržit a nebo spárovat dva RR s průkazy původu? Nebo mají psa a fenu a nepovedlo je pohlídat.
A jsme přesně u toho. Kamarádka dala za RR 25 tis. Toto jsou evidentně také čistá štěňata. Takže budeme tu dámu nenávidět, že kazí kšeft? Či plemeno?
Jako obvykle se zeptám : Co obnáší uchovnění RR ? Většinou jsou finančně nejnáročnější zdravotní testy.
( Nevím jestli se nějaké u RR předepisují ). Ale jste vzdělaný člověk - kdyby bylo možné uchovnit a vydělat 250000, proč by neuchovnili a vydělali jen 95000 ?
Možná neuchovnili pro jeden chybějící zub ( opakuji, že podmínky pro chovnost RR neznám ), pak by to nebyla žádná tragedie. Ale...těch důvodů může být xy.
A nevím proč jste si jistý, že ta štěňata jsou čistokrevní RR.
napsal(a):
Jako obvykle se zeptám : Co obnáší uchovnění RR ? Většinou jsou finančně nejnáročnější zdravotní testy.
( Nevím jestli se nějaké u RR předepisují ). Ale jste vzdělaný člověk - kdyby bylo možné uchovnit a vydělat 250000, proč by neuchovnili a vydělali jen 95000 ?
Možná neuchovnili pro jeden chybějící zub ( opakuji, že podmínky pro chovnost RR neznám ), pak by to nebyla žádná tragedie. Ale...těch důvodů může být xy.
S jedním štěnětem, teď už je to obr, jsem "žil" od listopadu téměř denně a dle oka, takže zcela subjektivně, vidím, že mohou být opravdu nonkross.
napsal(a):
Ale rozumím přesně, jak to myslíte. Nu a je to logické.
Nejsem až tak vzdělaný, ale možná chápavý. To se těžko posuzuje.

Aliens_II
napsal(a):
A není to spíš takhle ?
Nabízím štěňátka rhodéského ridgebacka. matka s pp: Annie z Meruňkové zahrady, Plzeň
otec bez pp: Áron
Oba rodiče zdraví, přátelské povahy. Štěňátka odchována v domácím prostředí s celodenní péčí, kontakt s malými dětmi a ostaními psy. V případě vašeho zájmu nás kontaktujte. Odběr štěňátek ke konci července. Aujeská Anna 607023552 Nymburk Semice a ta cena bude stačit na všecky ty pohledávky co jsou zveřejněny ;-).
napsal(a):
A není to spíš takhle ?
Nabízím štěňátka rhodéského ridgebacka. matka s pp: Annie z Meruňkové zahrady, Plzeň
otec bez pp: Áron
Oba rodiče zdraví, přátelské povahy. Štěňátka odchována v domácím prostředí s celodenní péčí, kontakt s malými dětmi a ostaními psy. V případě vašeho zájmu nás kontaktujte. Odběr štěňátek ke konci července. Aujeská Anna 607023552 Nymburk Semice a ta cena bude stačit na všecky ty pohledávky co jsou zveřejněny ;-).
Ojoj. Ještě že nemám takový pud po všem pátrat. No ale i tak to jde. Paní Anna. Hmmm.
Vždy v tom něco bude.
balisek
napsal(a):
Nemluvě o tom, že fena Annie z Meruňkové zahrady je narozená 8.11.2008 - tj. buď to není její první vrh, nebo je majitel naprostý blázen, že nechal fenu poprvé rodit v 6 letech.
Do pytle, ale jak je možné, že někdo dá k dispozici psa ke krytí? To je potom ale taky hovado. Jako neberu si servítky.

Teda sorry nebo vlastně ani ne, ale kvůli novému mobilu se lidé proklikávají 1276487945 recenzemi a u psa, na kterém chceme být cca příštích 15 let závislí, nejde označit telefonní číslo a kliknout na vyhledat ? Zabralo mi to 2 vteřiny.
Téhle paní tak pár facek a psy rozdat a ne 9500. Takových "labilních" ridgebacků tu běhá...

balisek
napsal(a):
Nemluvě o tom, že fena Annie z Meruňkové zahrady je narozená 8.11.2008 - tj. buď to není její první vrh, nebo je majitel naprostý blázen, že nechal fenu poprvé rodit v 6 letech.
Nějak počítám počítám a vychází mi minimálně 7,5. Ale třeba je v tom ještě zádrhel, kterého jsem si nevšimla.

balisek
napsal(a):
Máte pravdu, ještě jsem nedopila první ranní kafe a tudíž mi počty příliš nejdou .
Kafe - skvělý nápad ! Jdu postavit vodu .

Vypadá podobně, jako ta bluemerle čivava ze včerejška
http://olx.pl/i2/oferta/wyjatkowy-miot-charickow-wloskich-w-hodowli-abigeus-fci-CID103-IDgFgkr.html#:b95a9d9fe8.
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2817871/joksirsky-terier-mini/
To je zas "super" - MINI jork a ještě ke všemu ve dvou letech půjde z domu!
Není to nějak brzy, pro odebrání štěňat?
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2818329/posledni-fenecka-no-bez-pp/.
Fiona.Praha
napsal(a):
IBC nebo UCI?
A proč ne? Rádobychovatel si ho vytvoří na PC, věnuje trochu pozornosti grafice, vytiskne barevně, zalaminuje a jak prima to pak vypadá! (Viděla jsem na vlastní oči u známé známé, jsem nepřítel č.1, protože jsem se upřímně zasmála, že za toto dala tolik peněz, třeba vůbec jí nedošlo, že do zalaminovaného PP nelze nic dopsat - změnu majitele, vyšetření, výstavy, chovnost ).

fikovnice
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2817871/joksirsky-terier-mini/
To je zas "super" - MINI jork a ještě ke všemu ve dvou letech půjde z domu!
Jde z domu celá farma ;-)
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=&telefon=739594046&jmeno=karla.
napsal(a):
Jůůů já chcu falabellu ! A dalmoše též
napsal(a):
Co to jako má být? To jsou všichni ti psi její/jeho?
Tohle je moc peknej barzoj.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/64620904/chrt.php
A hlavne, i kdyby to byl azavakh nebo jeho krizovatka, tak na fotkach je stene. Docela by me zajimalo, co zajemce najde v realu, az tam dojede.

Sam 90210
napsal(a):
Jůůů já chcu falabellu ! A dalmoše též
Neeeee toho koníka chci já ! Mám ale fenku bojovou. Snesou se ? Prosím, poraďte.
I když..ta pračka..dalmatín..by byl na 90 docela pěkný pes.
Tak já nevím. Nemůžu se rozhodnout.

To Wulfina: Barzoj je jméno inz.
Štěňata má barzojí a další fenu chrta zvlášť.
U westíka je také "barzoj".
No tak.. statek mohl shořet, rozvod, kdo ví. Aspoň, že je nedá to útulku.
napsal(a):
Neeeee toho koníka chci já ! Mám ale fenku bojovou. Snesou se ? Prosím, poraďte.
I když..ta pračka..dalmatín..by byl na 90 docela pěkný pes.
Tak já nevím. Nemůžu se rozhodnout.
Jsou tam dva tak se rozdělíme, nebo jestli chcete velkého tak ho můžeme pak rozpůlit, do uďaku se mi stejně celý nevleze
A myslím že bojová fenka nebude protestovat ba naopak, když tak ho tepelně upravíte a půjde to horem i dolem..Ale dalmatina beru rozhodně já, kožich se na zimu sejde.
Sam 90210
napsal(a):
Jsou tam dva tak se rozdělíme, nebo jestli chcete velkého tak ho můžeme pak rozpůlit, do uďaku se mi stejně celý nevleze
A myslím že bojová fenka nebude protestovat ba naopak, když tak ho tepelně upravíte a půjde to horem i dolem..Ale dalmatina beru rozhodně já, kožich se na zimu sejde.
Dalmatinem se rozhodně v zimě nezahřejete :D Nemají podsadu :D.

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2819544/jezevcik-dlouhosrsty/
To jsou fakt jezevčíci ?
napsal(a):
To jsou fakt jezevčíci ?
Pletu se, nebo to jsou double merle?

napsal(a):
To jsou fakt jezevčíci ?
Ne, to jsou nemocní hybridi, je mi z toho zle

napsal(a):
Ne, to jsou nemocní hybridi, je mi z toho zle
Ne, to je raritní zbarvení, dohoda 10000(?), no nekupte to za ty peníze !
Dělají to lidi, protože nutně musí mít to, co ještě nikdo nemá - hlavně sousedi ne!

napsal(a):
Ne, to je raritní zbarvení, dohoda 10000(?), no nekupte to za ty peníze !
Dělají to lidi, protože nutně musí mít to, co ještě nikdo nemá - hlavně sousedi ne!
Je to k zblití.
napsal(a):
Je to k zblití.
No jistě že je.
Začalo to, jako hříčka přírody, ano, to bych pochopil. Stane se. Ale toto už je cílené, naprogramované. A to je lidský hnus prostě. Hrabat, love, chechtáky. A vlastnit něco, co nemá každý. Nedobré, nedobré, ale bude to tady. Bohužel.

Aliens_II
napsal(a):
No jistě že je.
Začalo to, jako hříčka přírody, ano, to bych pochopil. Stane se. Ale toto už je cílené, naprogramované. A to je lidský hnus prostě. Hrabat, love, chechtáky. A vlastnit něco, co nemá každý. Nedobré, nedobré, ale bude to tady. Bohužel.
No vidíte, jak mi mluvíte z duše !
napsal(a):
To jsou fakt jezevčíci ?
Nejsou slepí? Mají ty oči nějaký divný (šejdrem)
Fiona.Praha
napsal(a):
Co je double merle? Oba rodiče merle?
To se pozná na štěněti na první pohled?
Co jsem četla, tak ano, double merle je po obou rodičích merle. Jsou to obvykle nemocní, často myslím i hluší či slepí psi. Myslím, že se ani nedožívají moc dlouho.
Hádala jsem to podle těch očí. Rozhodně nevypadají "zdravě".
jolyha

XXX.XXX.229.101
skaia
napsal(a):
Pletu se, nebo to jsou double merle?
Pravděpodobně nee, přišlo to sem jako móda z Ameriky, zbarvení (to s bílou) se tuším jmenuje piebald. "Normální" merle jsou povoleni i v PP chovu, akorát se jim neříká merle, ale tygr. A vyskytují se už hodně dlouho, takže nevím co na nich je divného. Piebaldi pokud vím zatím FCI uznaní nejsou, ale třeba v Německu na tom některé skupiny chovatelů dost pracují, aby k uznání došli. Pokud se chov merle jedinců prování se znalostí genetiky, není na něm vůbec nic špatného. Proč vám příjde divný u jezevčíků a třeba u kolií (borderek, klasických, krátkosrstek), šeltií, australáků, luisanských leopradích atd. nee? Vždyť to genetické založení je úplně stejné. Chce to jen o rizicích určitých spojení něco vědět, není to vhodné pro každého laika, ale jinak to zbarvení nenese o nic horší možnosti než u spousty plemen třeba modrá barva, bílá barva atd.
jolyha
napsal(a):
Pravděpodobně nee, přišlo to sem jako móda z Ameriky, zbarvení (to s bílou) se tuším jmenuje piebald. "Normální" merle jsou povoleni i v PP chovu, akorát se jim neříká merle, ale tygr. A vyskytují se už hodně dlouho, takže nevím co na nich je divného. Piebaldi pokud vím zatím FCI uznaní nejsou, ale třeba v Německu na tom některé skupiny chovatelů dost pracují, aby k uznání došli. Pokud se chov merle jedinců prování se znalostí genetiky, není na něm vůbec nic špatného. Proč vám příjde divný u jezevčíků a třeba u kolií (borderek, klasických, krátkosrstek), šeltií, australáků, luisanských leopradích atd. nee? Vždyť to genetické založení je úplně stejné. Chce to jen o rizicích určitých spojení něco vědět, není to vhodné pro každého laika, ale jinak to zbarvení nenese o nic horší možnosti než u spousty plemen třeba modrá barva, bílá barva atd.
Jelikož jste citoval mě, tak odpovím i když jsem nic takového nenapsala.
Nevím jak je to s chovem jezevčíků a už vůbec ne co se barev týče. Pro mě jsou to všechno mrzáčci, kvůli zkráceným nohám a dlouhému tělu, které je omezuje podobně, jako to samé omezuje kočky munchkin.
Barva merle jako taková mi nevadí u žádného plemene a dokonce se mi i líbí, to nehodlám popírat. Jenže momentálně je bohužel v módě a jak to bývá s věcmi co jsou v módě, mrskají se psy bez znalostí genetiky a dělá se z toho slušnej byznys. Chovatelé bez PP totiž nevědí, nebo je zdraví štěňat nezajímá (velmi často to jsou totiž množitelé, kterým jde jen o zisk z merle štěňat), že křížení dvou merle jedinců, myslím že i skrytých merle (?), je nebezpečné a vznikají double merle. Tzn. často hluchá, slepá štěňata a myslím, že s tím jsou spojené i úmrtí štěňat při porodu. Případně abnormality (?).
Přesně jak píšete, chce to o genetice něco vědět. Jenže množitelé prostě množí.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Tak to je jasné, člověk si prostě musí dát pozor od koho štěně kupuje. Ale tak by to mělo být i v případě non merle štěňátek jakéhokoliv plemene. Citovala jsem Vás, protože jsem odpovídala na to, že to pravděpodobně nebudou double merle, ale piebaldi. Double merle deformace vypadá přeci jen jinak.
jolyha
napsal(a):
Tak to je jasné, člověk si prostě musí dát pozor od koho štěně kupuje. Ale tak by to mělo být i v případě non merle štěňátek jakéhokoliv plemene. Citovala jsem Vás, protože jsem odpovídala na to, že to pravděpodobně nebudou double merle, ale piebaldi. Double merle deformace vypadá přeci jen jinak.
Tak to je jasné
Já se moc v double merlech nevyznám. Sice o nich mám něco načtené, ale jen základy. Hodnotila jsem je jako double merle kvůli těm očím, přišly mi stejné jako u slepých double merle borderek, kterých je pár na youtube.

skaia
napsal(a):
Tak to je jasné
Já se moc v double merlech nevyznám. Sice o nich mám něco načtené, ale jen základy. Hodnotila jsem je jako double merle kvůli těm očím, přišly mi stejné jako u slepých double merle borderek, kterých je pár na youtube.
Hezká diskuze o merle, genetice a double merle. Ale ta inzerovaná štěňátka "jezevčíků" jsou bez PP, takže "chovatelé" o jejich genetické výbavě neví zhola nic. V tom vidím to nebezpečí merle kříženců.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Hezká diskuze o merle, genetice a double merle. Ale ta inzerovaná štěňátka "jezevčíků" jsou bez PP, takže "chovatelé" o jejich genetické výbavě neví zhola nic. V tom vidím to nebezpečí merle kříženců.
Nemusí to tak být na 100%. Ne, že bych jakkoliv chtěla obhajovat bez PP chov. Ale třeba u čivav znám osobně tři chovatelky, které se merle čivinkám věnují - bez PP. Předtím chovaly s PP, ale vzhledem k tomu, že merle čivavy ted již pod FCI chovat nejde, odchovávají štěnata bez PP. A znalostí genetiky bych řekla že trumfnou minimálně půlku těch, co na sebe s PP dají dva jedince jen proto, že "tatínek je šamipon", což znamená, že se štěňata budou líp prodávat. Nejde házet lidi do jednoho pytle. A pokud by mne konkrétní štěňata jako zájemce zaujala, tak v podstatě pár dotazy zjistím zda má chovatel tucha o čem chov merle psíků jakéhokoliv plemene je. Pokud ne, rychle od něj pryč.

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2820040/vypadaji-jako-vlci-stenata-husky/
Hezká štěňata, divná čeština...
A vlka inzerent asi nikdy neviděl (ani na obrázku )
jolyha
napsal(a):
Nemusí to tak být na 100%. Ne, že bych jakkoliv chtěla obhajovat bez PP chov. Ale třeba u čivav znám osobně tři chovatelky, které se merle čivinkám věnují - bez PP. Předtím chovaly s PP, ale vzhledem k tomu, že merle čivavy ted již pod FCI chovat nejde, odchovávají štěnata bez PP. A znalostí genetiky bych řekla že trumfnou minimálně půlku těch, co na sebe s PP dají dva jedince jen proto, že "tatínek je šamipon", což znamená, že se štěňata budou líp prodávat. Nejde házet lidi do jednoho pytle. A pokud by mne konkrétní štěňata jako zájemce zaujala, tak v podstatě pár dotazy zjistím zda má chovatel tucha o čem chov merle psíků jakéhokoliv plemene je. Pokud ne, rychle od něj pryč.
Jak ty Vaše známé tři "chovatelky" zajistí, aby jejich namnožená merle štěňata neměla nemocná merle štěňata od dalších "chovatelek", co se tomu také "věnují"?
Merle se s merle nesmí křížit, ne?
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2820244/nemecky-spic-trpaslici-pomeranian-ke-kryti/
Oni vážně nabízejí ke krytí 11 týdenního psa?! Kterej už má za sebou krytí?!
jolyha

XXX.XXX.229.101
Fiona.Praha
napsal(a):
Jak ty Vaše známé tři "chovatelky" zajistí, aby jejich namnožená merle štěňata neměla nemocná merle štěňata od dalších "chovatelek", co se tomu také "věnují"?
Merle se s merle nesmí křížit, ne?
Jak vám chovatelé všech kolií, šeltií a dalších merle plemen zajistí aby na jimi odchovaných štěňatech neodchoval nikdo další žádné double merle? Asi taky jen osvětou a výběrem zájemců, že? Vše je jen o lidech a zrovna u tohoto zbarvení fakt nejde o PP a bez PP, ale o etiku daného člověka. Pokud se někdo rozhodne, že bude na PP zvířatech odchovávat samé bez PP blue merle šeltiečky, protože je to zbarvení přece tak "ňuňané", tak se chovatelé jeho "chovných" zvířat mohou v podstatě stavět na hlavu, ale nevymohou si nic. I se sebelépe sepsanou smlouvou. Protože se "svým majetkem" může každý naložit dle svého a i když bude ve smlouvě cokoliv o tom, že se nový majitel zavazuje nechovat bezpapíráky, právně je to v této zemi prostě nevymahatelné. Takže to lze ovlivnit tím, že se lidem do zblbnutí bude vysvětlovat že chov této barvy je poněkud složitější, stejně jako u některých plemen bílá či modrá. Ale opravdu ničemu nepomůže, když se bude hlásat "merle, fůůůůůj" a to zas jen u několika konkrétních plemen viz čivava, krysařík, jezevčík. Mmch jak u jezevčíků, tak u krysaříků jde o barvu standardní a FCI povolenou. A žádný z chovatelů krysek či tygrovaných jezevčíků Vám nezaručí, že na jeho odchovech někdo nenamrská double merláčky. Ovlivní to jen výběrem zájemců a osvětou, ničím jiným. Stejně jako u všech ostatních plemen, která se v tomto zbarvení vyskytují.
jolyha
napsal(a):
Jak vám chovatelé všech kolií, šeltií a dalších merle plemen zajistí aby na jimi odchovaných štěňatech neodchoval nikdo další žádné double merle? Asi taky jen osvětou a výběrem zájemců, že? Vše je jen o lidech a zrovna u tohoto zbarvení fakt nejde o PP a bez PP, ale o etiku daného člověka. Pokud se někdo rozhodne, že bude na PP zvířatech odchovávat samé bez PP blue merle šeltiečky, protože je to zbarvení přece tak "ňuňané", tak se chovatelé jeho "chovných" zvířat mohou v podstatě stavět na hlavu, ale nevymohou si nic. I se sebelépe sepsanou smlouvou. Protože se "svým majetkem" může každý naložit dle svého a i když bude ve smlouvě cokoliv o tom, že se nový majitel zavazuje nechovat bezpapíráky, právně je to v této zemi prostě nevymahatelné. Takže to lze ovlivnit tím, že se lidem do zblbnutí bude vysvětlovat že chov této barvy je poněkud složitější, stejně jako u některých plemen bílá či modrá. Ale opravdu ničemu nepomůže, když se bude hlásat "merle, fůůůůůj" a to zas jen u několika konkrétních plemen viz čivava, krysařík, jezevčík. Mmch jak u jezevčíků, tak u krysaříků jde o barvu standardní a FCI povolenou. A žádný z chovatelů krysek či tygrovaných jezevčíků Vám nezaručí, že na jeho odchovech někdo nenamrská double merláčky. Ovlivní to jen výběrem zájemců a osvětou, ničím jiným. Stejně jako u všech ostatních plemen, která se v tomto zbarvení vyskytují.
A jak teda "ty chovatelky" merle čivav zajistí, aby jejich namnožená merle štěňata neměla nemocná merle štěňata s merle pejskem od podobné "chovatelky"?
U plemen, kde se merle toleruje, se vyčte v PP, kdo měl v rodokmenu jakou barvu.
U psů od Vašich "chovatelek" se to vyčte kde? Nikde. Nějak nechápu, proč tady píšete o svých známých chovatelkách, které jsou množitelky a možná se trošku zajímají o genetiku, zřejmě aby se jim nerodila neprodejná štěňata. Jiný důvod mne totiž nenapadá, protože plemeni jako takovému je jejich množení (možná i promyšlené) tak nějak k prdu.
Dorazila mne úvaha v minulém příspěvku, že množí merle čivavy bez PP, protože nemůžou mít merle štěňata s PP - hezké neobhajování chovu bez PP
jolyha

XXX.XXX.229.101
Fiona.Praha
napsal(a):
A jak teda "ty chovatelky" merle čivav zajistí, aby jejich namnožená merle štěňata neměla nemocná merle štěňata s merle pejskem od podobné "chovatelky"?
U plemen, kde se merle toleruje, se vyčte v PP, kdo měl v rodokmenu jakou barvu.
U psů od Vašich "chovatelek" se to vyčte kde? Nikde. Nějak nechápu, proč tady píšete o svých známých chovatelkách, které jsou množitelky a možná se trošku zajímají o genetiku, zřejmě aby se jim nerodila neprodejná štěňata. Jiný důvod mne totiž nenapadá, protože plemeni jako takovému je jejich množení (možná i promyšlené) tak nějak k prdu.
Dorazila mne úvaha v minulém příspěvku, že množí merle čivavy bez PP, protože nemůžou mít merle štěňata s PP - hezké neobhajování chovu bez PP
Víte ony si zrovna tyto chovatelky - dle Vás množitelky -dovezly z Ameriky psy a fenky s PP ve zbarvení Merle. V jednu dobu tady všechny tyto psy a feny uchovnili a normálně je chovali s PP. Nebyl problém. Najednou se změnil standard a z chovných psů jsou ze dne na den nechovní. Což mi tedy až tak úplně v pořádku nepřipadá. Původ těchto psů se úplně jednoduše zjistí ve výpisu předků, který ke štěňatům dávají. Čipují, vystavují pet pas, takže registrace jejich odchovů jde za nimi, zájemcům o štěňata dávají podrobné výpisy původu štěňat. Ale protože nemají lejstro od fci, jsou to množitelky? Ačkoliv jinak chov bez PP fakt nepodporuju, tak zrovna k tomuhle vašemu názoru mi chybí blicí smajlík. Chovají štěňata bez PP na uchovněných jedincí a to z toho důvodu, že jim prostě není umožněno chovat je s PP a to ne proto, že by jakkoliv porušily chovatelký řád nebo cokoliv podobného.
Něco podobného bylo o kousek výš - někdo se podivoval nad boloňáčky v bílé barvě s barevnými fleky. Že takto přece standardní barevný bolon nevypadá... Ale vypadá. Ještě před pár lety platil standard, kde bílá zvířata s barevnými fleky byla normálně uchovňována, protože to zbarvení bylo plně standardní dle původního německého standardu pro Barevného bolonského psíka. Pak někomu hráblo a z ničeho nic už to nebyli barevní boloňáci podle německého standardu, ale Ruské barevné bolonky podle ruského standardu. Takže původní barevný boloňák v hnědošedé barvě dostal do rodokmenu přetisk nestandard, protože v té době prostě standard nebyl. O rok později už tento pes byl normálně uchovněn a plně standardní. Zato bílý s fleky, který se narodil jako standardní barevný boloňský psík a byl tak i uchovněn, je momentálně zcela nestandardní, protože neodpovídá standardu Ruské barevné bolonky svým zbarvením. Mně prostě nejde na rozum proč se zvíře narozené jako standardní a uchovněné může stát najednou nestandardem nepoužitelným v chovu, jen proto že si prostě někdo dupne "a ode dneška to budeme dělat jinak". Čivavy, barevní boloni a to zdaleka nejsou všechna plemena.
Pokud někdo začal chovat své vysněné plemeno s PP, vše dělal správně a legálně a najednou mu řeknou "tak sorry, stop, to co jsi do dneška dělal je od zítřka nestandardní, tak si dej ty zvířata vykastrovat a jdi s nima k šípku", ten to asi jako spravedlivé vidět nebude a já se mu vůbec nedivím. Takže ne, normálně chov bez PP nepodporuju. Ale vadí mi podrazy dělané na normální poctivé chovatele, kterým prostě ze dne na den řeknou " a teď se jděte se svýma šampionama vyfotit, už na nich neodchováte ani nohu". A vůbec se jim nedivím, že nejsou ochotni scvaknout podpatky a jen tak to přijmout.
Pokud by to ta slavná ČMKU udělala tak, že tedy změna standardu, uděláme to takto:. Merle zvířata, která jsou již chovná se u čivav v chovu mohou dále používat, ovšem vzhledem k tomu, že merle zbarvení je nově nestandardní, budou merle potomci mít v PP přetisk nestandard a na nich již dále nebude možné chovat. Pak bych to brala a nikdo by nebyl nucen chovat bez PP. Pokud nic takového umožněno nebylo, považuju to za házení klacků pod nohy poctivým chovatelům a nedivím se, že se zařídí jinak. ONi nemají možnost na uchovněných PP zvířatech chovat, ačkoliv se ničím neprovinili. Už mě chápete? Jestli v tomhle nevidíte rozdíl, tak máte ten svět asi opravdu krutě černobílej.
Ten text přede mnou. Debilita na n_tou. Už jen z důvodu, že ta slavná ČMKU nic neudělala a neudělá. Standardy psů určuje úplně někdo jiný.
A obhajovat množitele, kteří jsou údajně čistí, je další z nesmyslů. Ti tzv slušní chovatelé jen dřou špínu a módní trend a těží z toho prachy. Nic slušného a bohulibého to fakt není.
Chovat vysněné plemeno?
Jasně. Vysněné na zisk. To pak ano.
A svět černobílý fakt není, momentálně je modrý a merle. Aspoň ten psí.
Za deset let to bude třebas barva "nepraných zelených drštiček" a za příplatek 1000é i s vůní. Olééé.
jolyha
napsal(a):
Víte ony si zrovna tyto chovatelky - dle Vás množitelky -dovezly z Ameriky psy a fenky s PP ve zbarvení Merle. V jednu dobu tady všechny tyto psy a feny uchovnili a normálně je chovali s PP. Nebyl problém. Najednou se změnil standard a z chovných psů jsou ze dne na den nechovní. Což mi tedy až tak úplně v pořádku nepřipadá. Původ těchto psů se úplně jednoduše zjistí ve výpisu předků, který ke štěňatům dávají. Čipují, vystavují pet pas, takže registrace jejich odchovů jde za nimi, zájemcům o štěňata dávají podrobné výpisy původu štěňat. Ale protože nemají lejstro od fci, jsou to množitelky? Ačkoliv jinak chov bez PP fakt nepodporuju, tak zrovna k tomuhle vašemu názoru mi chybí blicí smajlík. Chovají štěňata bez PP na uchovněných jedincí a to z toho důvodu, že jim prostě není umožněno chovat je s PP a to ne proto, že by jakkoliv porušily chovatelký řád nebo cokoliv podobného.
Něco podobného bylo o kousek výš - někdo se podivoval nad boloňáčky v bílé barvě s barevnými fleky. Že takto přece standardní barevný bolon nevypadá... Ale vypadá. Ještě před pár lety platil standard, kde bílá zvířata s barevnými fleky byla normálně uchovňována, protože to zbarvení bylo plně standardní dle původního německého standardu pro Barevného bolonského psíka. Pak někomu hráblo a z ničeho nic už to nebyli barevní boloňáci podle německého standardu, ale Ruské barevné bolonky podle ruského standardu. Takže původní barevný boloňák v hnědošedé barvě dostal do rodokmenu přetisk nestandard, protože v té době prostě standard nebyl. O rok později už tento pes byl normálně uchovněn a plně standardní. Zato bílý s fleky, který se narodil jako standardní barevný boloňský psík a byl tak i uchovněn, je momentálně zcela nestandardní, protože neodpovídá standardu Ruské barevné bolonky svým zbarvením. Mně prostě nejde na rozum proč se zvíře narozené jako standardní a uchovněné může stát najednou nestandardem nepoužitelným v chovu, jen proto že si prostě někdo dupne "a ode dneška to budeme dělat jinak". Čivavy, barevní boloni a to zdaleka nejsou všechna plemena.
Pokud někdo začal chovat své vysněné plemeno s PP, vše dělal správně a legálně a najednou mu řeknou "tak sorry, stop, to co jsi do dneška dělal je od zítřka nestandardní, tak si dej ty zvířata vykastrovat a jdi s nima k šípku", ten to asi jako spravedlivé vidět nebude a já se mu vůbec nedivím. Takže ne, normálně chov bez PP nepodporuju. Ale vadí mi podrazy dělané na normální poctivé chovatele, kterým prostě ze dne na den řeknou " a teď se jděte se svýma šampionama vyfotit, už na nich neodchováte ani nohu". A vůbec se jim nedivím, že nejsou ochotni scvaknout podpatky a jen tak to přijmout.
Pokud by to ta slavná ČMKU udělala tak, že tedy změna standardu, uděláme to takto:. Merle zvířata, která jsou již chovná se u čivav v chovu mohou dále používat, ovšem vzhledem k tomu, že merle zbarvení je nově nestandardní, budou merle potomci mít v PP přetisk nestandard a na nich již dále nebude možné chovat. Pak bych to brala a nikdo by nebyl nucen chovat bez PP. Pokud nic takového umožněno nebylo, považuju to za házení klacků pod nohy poctivým chovatelům a nedivím se, že se zařídí jinak. ONi nemají možnost na uchovněných PP zvířatech chovat, ačkoliv se ničím neprovinili. Už mě chápete? Jestli v tomhle nevidíte rozdíl, tak máte ten svět asi opravdu krutě černobílej.
Pokud si myslíte, že Vaše kamarádky množitelky to dělají správně a jsou v právu, netvrďte, že jste proti chovu PP.
Jsou to množitelky, které pro plemeno (čivavy) jako takové nedělají nic, jen prostě množí merle štěňata a říkají tomu chov. Podle Vašeho příspěvku si přivezly drahá štěňata a nějak se ty prachy vrátit musí, co?
Sorry, ale polovina množitelů přidává ke štěněti kopie PP údajných rodičů, vždyť jsou to většinou štěňata bez PP po rodičích s PP.
O ČMKU diskutovat nebudu.
Chápu obýváková štěňata z blbosti, chápu nechtěná nakrytí. Ale odsuzuji množení.
A co mi vadí ze všeho nejvíc je záměrné množení u psů, kteří jsou momentálně modní, aby se na tom vytřískalo, co nejvíc.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Takže vám příjde úplně normální, že pes, který splnil všechny požadavky pro uchovnění, má potvrzenu chovnost v PP, jeho majitelé se ničím neprovinili, má najednou zničeho nic znemožněnou možnost chovu? Když by se stát rozhodl, že ode dneška nesmí na silnice vyjet žádný mercedes, který má řekněme černou barvu - ačkoliv jinak má technickou a všechny náležitosti splňuje, jeho majitel má platný řidičský průkaz... tak všechno bude ok? Řeknete si - no jo, blbec, neměl si pořizovat černého mercedesa, vždyť se na něj může chodit koukat do garáže, nikdo mu ho nebere, takže co jako, všechno je v pořádku...
Opravdu si nemyslím, že pes je věc, ale v tomhle případě je to srovnání odpovídající. Nechápu za co jsou trestáni chovatelé, kteří se ničím neprovinili, psy mají chovné a přesto je jim ofiko chov na jejich uchovněných psech znemožněn. Proto se nedivím, že se chovají jak se chovají, toť celé. A ano, běžně opravdu nejsem zastáncem chovu bez PP, ovšem v tomto případě tam vidím jen a pouze chybu systému, ne chovatelů. I přes to, že pro uchovnění svých zvířat udělali vše co měli, mají teď na výběr jen ze dvou možností - buď nechovat - i přes splnění všech podmínek - nebo chovat bez PP. Případně přejít pod jinou organizaci, ale zda bez PP nebo pod jinou org., to je vcelku prašť jako uhoď. A to tedy rozhodně nevidím jako správné a férové řešení.
jolyha
napsal(a):
Takže vám příjde úplně normální, že pes, který splnil všechny požadavky pro uchovnění, má potvrzenu chovnost v PP, jeho majitelé se ničím neprovinili, má najednou zničeho nic znemožněnou možnost chovu? Když by se stát rozhodl, že ode dneška nesmí na silnice vyjet žádný mercedes, který má řekněme černou barvu - ačkoliv jinak má technickou a všechny náležitosti splňuje, jeho majitel má platný řidičský průkaz... tak všechno bude ok? Řeknete si - no jo, blbec, neměl si pořizovat černého mercedesa, vždyť se na něj může chodit koukat do garáže, nikdo mu ho nebere, takže co jako, všechno je v pořádku...
Opravdu si nemyslím, že pes je věc, ale v tomhle případě je to srovnání odpovídající. Nechápu za co jsou trestáni chovatelé, kteří se ničím neprovinili, psy mají chovné a přesto je jim ofiko chov na jejich uchovněných psech znemožněn. Proto se nedivím, že se chovají jak se chovají, toť celé. A ano, běžně opravdu nejsem zastáncem chovu bez PP, ovšem v tomto případě tam vidím jen a pouze chybu systému, ne chovatelů. I přes to, že pro uchovnění svých zvířat udělali vše co měli, mají teď na výběr jen ze dvou možností - buď nechovat - i přes splnění všech podmínek - nebo chovat bez PP. Případně přejít pod jinou organizaci, ale zda bez PP nebo pod jinou org., to je vcelku prašť jako uhoď. A to tedy rozhodně nevidím jako správné a férové řešení.
No slušný chovatel by nemnožil, měl by je doma normálně ale nemnožil a ne na tom třískat štěnata, hlavně že to sype. Zodpovědnost nulová nejspíš se merle zakázalo z nějakého důvodu a to je problém těch "chovatelek" že si hned merle museli koupit, jo vlastně ono je to modní tak aby se vydělalo co nejvíc Melr jak někdo začne množit je o průser a těch fakt nemocných je asi hodně proto to zakázali a místo aby je nechali žít jako mazlíky tak raději se stanou množiteli Pokud budu mít auto a někdo mě řekne že má v sobě vadné součástky a nesmim s nim jezdit tak naštvaná budu ale přece dobrovolně nevyjedu na silnici . Množitelkám je fuk co se štěnatama bude dál hlavně že z toho jsou prachy teď hned ale lidi jsou blbci a koupí cokoliv, hlavně když je to modní a něco extra i když vzhledově je to příšernost
jolyha
napsal(a):
O ČMKU diskutovat nebudu.
O tom, že by se uchovňovaly merle čivavy pod FCI jsem neslyšela, ale hádat se o tom nebudu.
Že z ničeho nic najednou nejsou merle čivavy chovné, tvrdíte Vy. Nechovám čivavy a nebudu si zjišťovat, jak to bylo. Možná to osvětlí někdo, kdo čivavy chová.
Obhajujete tu množitelky merle čivav bez PP.
Upřímně bylo by pro mne přijatelnější, kdyby množily něco jiného než merle psy.
Za prvé merle není žádná sranda, proto je to u mnoha plemen nežádoucí zbarvení a za druhé to dělají jen pro prachy, takže klasické množitelky pro zisk. Nevidím mezi nimi rozdíl oproti všem těm ostatním.

jolyha
napsal(a):
No mě by skutečně zajímalo, proč barva, která byla povolená a pesani s touto barvou uchovněni, proč najednou byla prohlášena za "nestandardní"?...jen proto, že se někdo ráno vyspal a řekl si a dost bylo merle i když je to bezproblémová "barva", i když tato zbarvení chovu čivav prospívá...
já se tedy divím, že chovají, jak chovají, protože pokud barva již byla "prohlášena" za standardní a pak se to změnilo, tak si myslím, že to nebylo z rozmaru, bez důvodu...
Pokud by jim šlo opravdu o chov, tak by to nedělali, protože chovatel většinou sleduje své odchovy, je pyšný, že mají úspěchy jsou zdravý...je to i pro jeho CHS vizitka, ale ony produkují "luxusní mazlíky", jak se často uvádí v inzerátech, protože tato štěňata už nejsou s PP nemůžou mít chovnost a proto se o nějakém "chovu" nedá mluvit...
Chápu, že to nebylo fér, ale také v tom vidím spíše navrácení investic...
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
No mě by skutečně zajímalo, proč barva, která byla povolená a pesani s touto barvou uchovněni, proč najednou byla prohlášena za "nestandardní"?...jen proto, že se někdo ráno vyspal a řekl si a dost bylo merle i když je to bezproblémová "barva", i když tato zbarvení chovu čivav prospívá...
já se tedy divím, že chovají, jak chovají, protože pokud barva již byla "prohlášena" za standardní a pak se to změnilo, tak si myslím, že to nebylo z rozmaru, bez důvodu...
Pokud by jim šlo opravdu o chov, tak by to nedělali, protože chovatel většinou sleduje své odchovy, je pyšný, že mají úspěchy jsou zdravý...je to i pro jeho CHS vizitka, ale ony produkují "luxusní mazlíky", jak se často uvádí v inzerátech, protože tato štěňata už nejsou s PP nemůžou mít chovnost a proto se o nějakém "chovu" nedá mluvit...
Chápu, že to nebylo fér, ale také v tom vidím spíše navrácení investic...
Možná v tom posledním odstavci máte pravdu, nevím, až natolik jsem se nikoho na přesný motiv činnosti neptala. Nepsala jsem, že jde o mé kamarádky, ale že je znám. Což není to samé. Bavím se o situaci, která mi příjde krajně nespravedlivá a kde jsem schopna pochopit rozčarování chovatelů a jejich následné jednání.
Pochopila bych i to, že země původu změnila standard, tudíž se to tu musí změnit též. Beru. Ale přišlo by mi normální to udělat tak, že když jsou ti psi chovní, mohou dále do ukončení své chovnosti štěňata mít. Ta budou mít v PP přetisk nestandard. Je to tak i u jiných plemen, nechápu proč to tak nemůže fungovat zde. Takže v tomto ohledu se to opradu týká čmku a ne země původu, která se rozhodla změnit standard. Ten se měnil u více plemen. Ale copak když se změnil standard řekněme u rovíků, co se krácení ocasu týká, byli všichni kupíráci vyloučeni z možnosti dalšího chovu? Nebyli. Pokud teď chce nový páník okupírované štěně, má možnost ho od chovatele dostat. Chovatel vybere vysokou zálohu aby nehrozilo, že mu pes zůstane doma, nechá štěně ve třech dnech věku okupírovat a štěně má v PP přetisk nestandard. Není to JPP, je to informace od souseda -bylo mi divné, že tvrdí že jeho štěně má PP a přitom nemá ocas... U jiných plemen v případě nevhodného zbarvení štěněte se přetisk "nestandard" dává do PP běžně.
Předem vím kdo to zas bude brát, že tady reju a otravuju, ale mně prostě některé věci, které se v rámci čmku dějí, poněkud zavánějí. A chovala jsem dost dlouho na to, abych si byla jistá. Proto už nechovám, akorát rybky v akvárku se mi občas namnoží.

A co teprv tohle. Chudák pes.
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2822934/kacenka-hleda-milujici-domov/.

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2824001/daruji-stenatka/
Budu hnusná, ale proč nenechali jen ta dvě největší ?

Anebo tady, evidentně má matka skvělou povahu
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2823940/bernsky-salasnicky-pes/.

A ještě jeden, místo pita bullteriér a ještě z rodinných důvodů
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2821913/pitbul/.

napsal(a):
A ještě jeden, místo pita bullteriér a ještě z rodinných důvodů
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2821913/pitbul/.
Bulík tam není. Ani stafbulík. Pitbull klidně. Takový ten 16kg pravý APBT. Jenže nemá řetěz. Tak nevím. Ale ne. Jasně. Je to hubené s hranatou hlavou. APBT.
Ifauno, pitbulteriér

napsal(a):
Bulík tam není. Ani stafbulík. Pitbull klidně. Takový ten 16kg pravý APBT. Jenže nemá řetěz. Tak nevím. Ale ne. Jasně. Je to hubené s hranatou hlavou. APBT.
Ifauno, pitbulteriér
Meg, já s s Vámi dohadovat nebudu, ale to myslíte vážně, že to není kříženec anglického bulteriéra?

napsal(a):
Meg, já s s Vámi dohadovat nebudu, ale to myslíte vážně, že to není kříženec anglického bulteriéra?
Bullteriéra ? NE. Sorry. Bulík je takový ten kůň. Klabonos. Stafbulík menší s hranatější hlavičkou. Stafford tlustý s hranatou hlavičkou. Pitbull je všecko ostatní ;-)
Klidně to může být X vlčáka. Má papíry ? Může být X jezevčíka. Možná ty šikmé oči..thajec :D
Ale vyčíst křížence z fotky, zvlášť, když pitové jsou tu pěkně škaredí..

napsal(a):
Bullteriéra ? NE. Sorry. Bulík je takový ten kůň. Klabonos. Stafbulík menší s hranatější hlavičkou. Stafford tlustý s hranatou hlavičkou. Pitbull je všecko ostatní ;-)
Klidně to může být X vlčáka. Má papíry ? Může být X jezevčíka. Možná ty šikmé oči..thajec :D
No, Vaše pravda, vím, jak vypadá bullík

napsal(a):
Tak jako je UČP, tak tohle bude UBP - univerzální béžový pes. Ale asi si myslí, že bude jako pitbull lépe prodejný - umístitelný.

napsal(a):
Tak jako je UČP, tak tohle bude UBP - univerzální béžový pes. Ale asi si myslí, že bude jako pitbull lépe prodejný - umístitelný.
Však.
Hlavně pitbull bez papírů je nesmysl.
Automaticky kříženec.
Papíry jsou za pár peněz, dostává každý pit.
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2824001/daruji-stenatka/
Budu hnusná, ale proč nenechali jen ta dvě největší ?
Nechci se majitelů zastávat, ale třeba na to prostě psychicky nemají.
Taky bych to nedokázala - nezbavila bych je života sama, neodvezla bych je na injekci veterináři a nenechala bych je umřít hlady. Jsem měkká.
Ale... udělala bych vše pro to, aby se mi taková štěňata nenarodila.

No hlavně jestli budou mít psychicky na to, sledovat jejich životní dráhu a být připraveni jim v nouzi pomoci. Možná to dělá fotka, ale přijde mi, že proti těm dvěma jsou ty tři dlší takoví zakrslíci. Možná to vyřeší příroda sama.

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2824468/daruji-papillonka-bez-pp/
Takové zlatíčko, kolik času asi tak potřebuje ? A hned před ním roční argen.doga.

Útulky neprojíždím ani na netu natož ve skutečnosti. Jen tady, když dojedu na konec deiskuze, inzerce se objeví a pak bych si jich polovinu vzala. Ten papillonek !
napsal(a):
Útulky neprojíždím ani na netu natož ve skutečnosti. Jen tady, když dojedu na konec deiskuze, inzerce se objeví a pak bych si jich polovinu vzala. Ten papillonek !
Já pouze na netu útulky, i inzerce, l tady i na bazoši a těch pesanů mám už vybraných.

Andrýsek3
napsal(a):
Já pouze na netu útulky, i inzerce, l tady i na bazoši a těch pesanů mám už vybraných.
Jen si nezahrávejte, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se jede pro psa.
napsal(a):
Jen si nezahrávejte, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se jede pro psa.
Naštěstí mám přítele, který i když rad skáče do věcí po hlavě, tak v tomhle mě krotí, i když se nad nima taky rozplývá. Ja už bych jich měla jinak doma pět. Nee, vím, že musím vydržet, abychom byli všichni šťastní.
Moji favorité krásní a mám jich jinak plný mobil, posílám je do práce příteli. týrám sama sebe.

Andrýsek3
napsal(a):
Naštěstí mám přítele, který i když rad skáče do věcí po hlavě, tak v tomhle mě krotí, i když se nad nima taky rozplývá. Ja už bych jich měla jinak doma pět. Nee, vím, že musím vydržet, abychom byli všichni šťastní.
Moji favorité krásní a mám jich jinak plný mobil, posílám je do práce příteli. týrám sama sebe.
No já mám naštěstí momentálně plný stav a vím, že tři psi už by bylo moc...navíc už jsem jednou staršího psa měla a vím, že manžel ho snesl jen proto, že mě má rád a že věděl, že tomu chudákovi prostě musím pomoct a hlavně, že u nás zůstane jen dočasně, než ho dám dohromady...ale do útulku zásadně nechodím, jen přispívám, protože když si vzpomenu, jak se mají moji psi doma a jak jsou zahrnuti láskou, tak bych to přála každýmu z těch útulkových hafanů, útulky jsou totiž plné psího neštěstí a lidské zrady...a z toho mě bolí u srdce.
napsal(a):
No já mám naštěstí momentálně plný stav a vím, že tři psi už by bylo moc...navíc už jsem jednou staršího psa měla a vím, že manžel ho snesl jen proto, že mě má rád a že věděl, že tomu chudákovi prostě musím pomoct a hlavně, že u nás zůstane jen dočasně, než ho dám dohromady...ale do útulku zásadně nechodím, jen přispívám, protože když si vzpomenu, jak se mají moji psi doma a jak jsou zahrnuti láskou, tak bych to přála každýmu z těch útulkových hafanů, útulky jsou totiž plné psího neštěstí a lidské zrady...a z toho mě bolí u srdce.
Bohužel. přítel druhého psa chce moc, přesvědčila jsem ho, že buď bude s pp nebo útulku, inzerce. No a já jak na to koukám, tak to stejně asi bude utulkáč. Když jsem mu ukázala tu "labradorku", tak by jel hned.
rapotacka11
napsal(a):
Taky dobrej
http://www.cz-pes.cz/sos-detail-9084-q-Daruji-krizence-ridgebacka.
Ve 12ti letech dát pryč psa? Nesnáším lidi...

Andrýsek3
napsal(a):
Bohužel. přítel druhého psa chce moc, přesvědčila jsem ho, že buď bude s pp nebo útulku, inzerce. No a já jak na to koukám, tak to stejně asi bude utulkáč. Když jsem mu ukázala tu "labradorku", tak by jel hned.
No docela vám to závidim, taky bych ráda dala domov nějaké zklamané psí duši, ale nemůžu to lámat přes koleno, nebylo by to dobře ani pro psa...
napsal(a):
No docela vám to závidim, taky bych ráda dala domov nějaké zklamané psí duši, ale nemůžu to lámat přes koleno, nebylo by to dobře ani pro psa...
To je jasné, to by nebylo dobré pro nikoho. Stejně ten jeden je jen kapka v moři, bohužel. Můžeme být ještě rádi, že nám tu psy nelítají podvyživení ve smečkách po ulicích, jako jinde. To už bych ji vážně měla pět.

Iliena
napsal(a):
Ve 12ti letech dát pryč psa? Nesnáším lidi...
Chápu, že se lidi dostanou do různých situací, ale já si neumím představit, co by se muselo stát, abychom dali psy pryč...snad jen že bychom celá rodina vymřeli...
Včetně mých příbuzných, co mají baráky a zahrady...

napsal(a):
Chápu, že se lidi dostanou do různých situací, ale já si neumím představit, co by se muselo stát, abychom dali psy pryč...snad jen že bychom celá rodina vymřeli...
Včetně mých příbuzných, co mají baráky a zahrady...
U nás nejen příbuzní, ale i mraky přátel. No a v neposlední chovatelka a celý klub.
Na inzerát k neznámým lidem, to je hrůza.

napsal(a):
U nás nejen příbuzní, ale i mraky přátel. No a v neposlední chovatelka a celý klub.
Na inzerát k neznámým lidem, to je hrůza.
Je to hrozný, ale zas těžko soudit, když nevíme proč musí pes pryč. Já třeba také nemám nikoho, kdo by se o psy postaral kdyby se mi něco stalo. Ani z rodiny, ani z přátel.

napsal(a):
Je to hrozný, ale zas těžko soudit, když nevíme proč musí pes pryč. Já třeba také nemám nikoho, kdo by se o psy postaral kdyby se mi něco stalo. Ani z rodiny, ani z přátel.
To ano, někdy se nedá nic dělat, chápu to.
Bohužel se to často týká namnožených psů (ať už záměrně, nebo nehoda - vždycky ale odpovědnost majitelů), to jsem holt neodolala a nakousla to. U nás by se tohle nemohlo stát - pes, který z jakýchkoliv důvodů ztratí domov, téměř ihned frčí do nového, klidně do jiného státu.

Andrýsek3
napsal(a):
To je jasné, to by nebylo dobré pro nikoho. Stejně ten jeden je jen kapka v moři, bohužel. Můžeme být ještě rádi, že nám tu psy nelítají podvyživení ve smečkách po ulicích, jako jinde. To už bych ji vážně měla pět.
Podvyživení, na ulici... mi ani nepovídejte. Koleduju si o čtvrtého, zatím neúspěšně.
A to jsem ještě dneska místo na trh pro kuřata, aby měly psice baštu, jela na veterinu utratit tuhle fenečku. Ještě večer se pozdravila s mýma holkama, byla tma, já blíž nešla, takže mi uniklo v jak hrozným je stavu, a ráno už jen ležela v trávě, ledová, nereagující, jen chrčela a strašně naříkala.
Bývala tak milá, veselá.

napsal(a):
To ano, někdy se nedá nic dělat, chápu to.
Bohužel se to často týká namnožených psů (ať už záměrně, nebo nehoda - vždycky ale odpovědnost majitelů), to jsem holt neodolala a nakousla to. U nás by se tohle nemohlo stát - pes, který z jakýchkoliv důvodů ztratí domov, téměř ihned frčí do nového, klidně do jiného státu.
Tak samozřejmě, když má člověk psa s PP, tak je tam větší "zázemí" - chovatel, klub, atd.
Klidně to berte tak, že potrefená husa se ozvala - mám tři záměrně namnožené křížence a nikoho kdo by se jich ujal kdybych se o ně dlouhodobě nemohla postarat.
Spíš jsem tím chtěla říct, že i když je to hrozný, dávat pryč tak starýho psa, tak mi přijde méně pravděpodobné, že je to jen tak z rozmaru. Víc mě hnou žlučí ty inzeráty typu daruji 1/2/3-letého jedince módního plemene, protože nám přerostl přes hlavu, čekáme miminko, stěhujeme se, mám náročnou práci, nemám na něj čas.
napsal(a):
Podvyživení, na ulici... mi ani nepovídejte. Koleduju si o čtvrtého, zatím neúspěšně.
A to jsem ještě dneska místo na trh pro kuřata, aby měly psice baštu, jela na veterinu utratit tuhle fenečku. Ještě večer se pozdravila s mýma holkama, byla tma, já blíž nešla, takže mi uniklo v jak hrozným je stavu, a ráno už jen ležela v trávě, ledová, nereagující, jen chrčela a strašně naříkala.
Bývala tak milá, veselá.
Právě jsem si u toho příspěvku vzpomněla na vás, a ještě na moji opakovanou dovolenou do Řecka, kde jich je taky plno. Trhalo mi to, jako malé, srdce, a to i teď. Jen když se tu u nás objeví nějaký tulák a to, že jsem tu potkala tak jednoho, cítím jako poslání ho zachránit. Doufám, že malého dostanete k sobě, vypadá opravdu hrozně, aby nebylo pozdě.

Tady taky double merle https://zvirata.bazos.cz/inzerat/64786096/Stenata-Australsky-ovcak.php.
napsal(a):
Tady taky double merle https://zvirata.bazos.cz/inzerat/64786096/Stenata-Australsky-ovcak.php.
Tak jsem se neudržel a téhle krávě napsal! To je vrchol hnusu. A ještě si to tam napíše, oba rodiče merle... hnus fialovej!

Dasvo
napsal(a):
Tak jsem se neudržel a téhle krávě napsal! To je vrchol hnusu. A ještě si to tam napíše, oba rodiče merle... hnus fialovej!
Bude to spíše z neznalosti...

napsal(a):
A já jsem si říkala, jak to poznáte na těch štěňátkách. A oni to tam mají přímo napsané - asi jako přednost.

napsal(a):
Bohužel, neznalost zákona neomlouvá. Tady zákona přírody ( nebo genetiky ).
napsal(a):
To je jistě z neznalosti, o tom vůbec nepochybuju. Ale to tu množku pit.mou vůbec neomlouvá, naopak! Všude se o tom píše, je to jeden z nejzákladnějších principů, když už chce množit měla by aspoň takovéhle neprosté základy znát.

Dasvo
napsal(a):
To je jistě z neznalosti, o tom vůbec nepochybuju. Ale to tu množku pit.mou vůbec neomlouvá, naopak! Všude se o tom píše, je to jeden z nejzákladnějších principů, když už chce množit měla by aspoň takovéhle neprosté základy znát.
To by měla, snad se poučí...

napsal(a):
To by měla, snad se poučí...
Poučila by se jedině, kdyby jí ta double merle štěňátka zůstala doma. Když se s jejich případnými nemocemi budou potýkat noví majitelé...po ní potopa, jedině snad, kdyby jí aspoň přijeli dát na budku.

napsal(a):
Bývala tak milá, veselá.
No prostě všechny psy na světě nespasíme, ale vždycky je to smutný...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Fiona.Praha
napsal(a):
Co je double merle? Oba rodiče merle?
To se pozná na štěněti na první pohled?
Dobrý den,
aby vznikl jedinec double merle to jest genotyp MM musí se spářit dva jedinci merle (což by se fakt dělat nemělo, je to veliké zdravotní riziko). V takovém vrhnu jsou štěňata s jednoduchým merle Mm, to je povolené, potom jedinci jednobarevní - nemerle, to je genotyp mm a nakonec jedinci se dvěma alelami pro merle - tedy zmíněný double. Ano, ty jsou poznat na první pohled. Ve zmíněném inzerátu je to ten jezevčík na třetí fotce vodorovně. S velkou pravděpodobností je hluchý. Double merláci nejsou poznat pouze je-li základní barva žlutá. Je-li základní barva žlutá a ještě jsou double merle většinou kromě toho, že neslyší, tak mají deformace očí, případně oči vůbec nemají. Proto není rozumné míchat merle to žluté barvy, protože ve žluté není často poznat ani jednoduchá merle (jedině genetickým testem).
Jinak u jezevčíka je standartem FCI povolena barva merle. Double merle, samozřejmě, ne.
Jinak u těch biewrů zas ta modrá barva očí není nijak udivující. Při rozšířené bílé strakatosti se to stává i u jiných plemen. Například už jsem viděla berňáka s PP s modrýma očima - je to nestandart, ale stát se to může když se hodně rozšíří bílá strakatost, což je vlastně postupující albinismus, který může vzít i pigment v oku.
Proč - to myslím obecně, ne na Fionu Praha - ta agresivita?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
napsal(a):
A já jsem si říkala, jak to poznáte na těch štěňátkách. A oni to tam mají přímo napsané - asi jako přednost.
U těch australáků žádný double merle na fotce není! Ani to tam není napsáno! Já čtu blue merle a to je normální povolená barva.
napsal(a):
To je smutné.
Já rodinu mám a mám i pejska a dva koně.
Jeden je kobylka,20 let, dušná, muchařka a ostřejší na ošetřování.
Teď napíšu jednu škaredou věc: Ta kobylka má pouze jateční cenu. Pro ostatní. Pro mě je milionová.
Ale jde o to, že pokud by se se mnou něco stalo, mám domluvené uspání.
Držení takového koně je drahé a nechci, aby šla z ruky do ruky za pár kaček a skončila někde jako ti nešťastní koníci, co je ukazují v telce.
Ale doufám, že spolu ještě nějaký ten rok vydržíme křižovat okolní lesy.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U těch australáků žádný double merle na fotce není! Ani to tam není napsáno! Já čtu blue merle a to je normální povolená barva.
Čtete jiný inzerát. V tom původním bylo : "oba rodiče s ocásky merle". Asi ho po vyjádření "dasvo" vymazali.

Tak on i chovatel s PP může napsat pěkný blud.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/64586208/Australsky-ovcak-stenatka-s-PP.php
Jak je štěně australáka zvlášť vhodné jako domácí mazlíček. A za 3 měsíce tu máme zoufalé volání, že ten mazlíček kouše do krve a rve nohavice majiteli i všem návštěvám.A že ho sem tam plácne, aby si nemyslel, že bude alfa ( rada z parku ) a že je to ještě horší.
Australský ovčák je plemeno ovčácké, temperamentní stejně jako borderkolie, ale o něco ostřejší, takže i hlídací. Při dobré výchově je to bezva společník do přírody, na sporty, ale určitě ne jako domácí mazlík.
Zase mi může Aliens II napsat něco o katastrofických scénářích - bohužel ke čtění a vidění dnes a denně.
napsal(a):
Tak on i chovatel s PP může napsat pěkný blud.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/64586208/Australsky-ovcak-stenatka-s-PP.php
Jak je štěně australáka zvlášť vhodné jako domácí mazlíček. A za 3 měsíce tu máme zoufalé volání, že ten mazlíček kouše do krve a rve nohavice majiteli i všem návštěvám.A že ho sem tam plácne, aby si nemyslel, že bude alfa ( rada z parku ) a že je to ještě horší.
Australský ovčák je plemeno ovčácké, temperamentní stejně jako borderkolie, ale o něco ostřejší, takže i hlídací. Při dobré výchově je to bezva společník do přírody, na sporty, ale určitě ne jako domácí mazlík.
Zase mi může Aliens II napsat něco o katastrofických scénářích - bohužel ke čtění a vidění dnes a denně.
Já? Nenapíši nic. Nemám důvod.
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2825508/kavkazsky-strazny-pes/ - fakt může někdo chtít takové prachy za defacto voříška?

atamanka
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2825508/kavkazsky-strazny-pes/ - fakt může někdo chtít takové prachy za defacto voříška?
Voříšek ? To je pořádný vořech ( nic ve zlém, jen podle velikosti ). Ne může, musí. Není to moc, jednak ho 7 měsíců živil, ale hlavně - musí za něj chtít víc než za prase, jinak ho někdo vezme na sežrání.( Další katastrofický scénář, nějak si v nich libuju, deprese mi sedí za krkem, přijde brzy zima, normálně to na mmě sedá až tak v listopadu).
Dasvo
napsal(a):
Tak mi paní odepsala sprostým e-mailem, prohlásila mě za závistivého pitomce, který hledá informace na Googlu a potom machruje, protože bych jinak věděl, že ze dvou merle vyjdou pouze merle a ona tam má i nemerlatá štěňata, takže je jasné že žádné double merle mít nemůže. Štěňata australáků vidí až v jednom měsíci věku, proto ty oči vypadají divně, a navíc oba rodiče mají všechny testy a vyšetřené oči. Takže kdyby náhodou někdo nevěděl, množky znají genetiku líp než chovatelé s PP.

Dasvo
napsal(a):
Tak mi paní odepsala sprostým e-mailem, prohlásila mě za závistivého pitomce, který hledá informace na Googlu a potom machruje, protože bych jinak věděl, že ze dvou merle vyjdou pouze merle a ona tam má i nemerlatá štěňata, takže je jasné že žádné double merle mít nemůže. Štěňata australáků vidí až v jednom měsíci věku, proto ty oči vypadají divně, a navíc oba rodiče mají všechny testy a vyšetřené oči. Takže kdyby náhodou někdo nevěděl, množky znají genetiku líp než chovatelé s PP.
No a teď si to znovu přečtěte jako nějaký neznalý laik, který vůbec netuší, že "merle" není "jen barva" a je namasírován naprosto suverénní "chovatelkou", která je schopná vám na počkání vše zdůvodnit...no a až zjistíte, že to není pravda, tak si jí pak nahánějte

napsal(a):
No a teď si to znovu přečtěte jako nějaký neznalý laik, který vůbec netuší, že "merle" není "jen barva" a je namasírován naprosto suverénní "chovatelkou", která je schopná vám na počkání vše zdůvodnit...no a až zjistíte, že to není pravda, tak si jí pak nahánějte
Tak na mě to dělá dojem, že otec je neznámý vojín. Nejdřív tam měli oba rodiče merle, po zásahu dasvo to opravili na otec blacktri, dokonce s fotkou. Tak co si asi myslet ? No jasně, nevědí, kdo vlastně otec je.
napsal(a):
Tak na mě to dělá dojem, že otec je neznámý vojín. Nejdřív tam měli oba rodiče merle, po zásahu dasvo to opravili na otec blacktri, dokonce s fotkou. Tak co si asi myslet ? No jasně, nevědí, kdo vlastně otec je.
Je to tenhle inzerát:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/65021336/Australsky-ovcak.php
zajímavé je, že odstranila fotky těch merle štěňat, co měla zjevně nemocné oči, a nechala jen ty trikolory. Nehledě na to, že otec mi taky nepřipadá jako čistý australák.

Dasvo
napsal(a):
Je to tenhle inzerát:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/65021336/Australsky-ovcak.php
zajímavé je, že odstranila fotky těch merle štěňat, co měla zjevně nemocné oči, a nechala jen ty trikolory. Nehledě na to, že otec mi taky nepřipadá jako čistý australák.
Já si prvě myslím, že to otec není, protože půodně tam bylo : oba rodiče s ocásky merle.
Až pak někde splašila jiného otce. Ale co, někdy se takhle licituje o otci i u dětí.
Nebo naopak chtěla být tím "oba merle" zajímavější a prodejnější.

Andrýsek3
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2826875/bisonek-hleda-slecnu-ke-kryti/
...klasika...mám nejúžasnějšího psa na světě a chci po něm štěně..

Andrýsek3
napsal(a):
Právě, ještě jakej to je fešáček.
...taky jsem si říkala, ale bišonům nerozumím, tak jsem to raději nenapsala...jako mazlíček v rodině asi super, roztomilej kuliferda, ale jako ženich pro mojí vymazlenou fenu ať už s pépé nebo bez, v žádném případě

Dasvo
napsal(a):
Co chcete od "modelky", co má v zájmech uvedenou "kinologii". Evidentně moc rozumu nepobrala, ta nepochopí ani základy genetiky ve stylu primitivních počtů, natož aby jí mozeček pobral všechny typy merle a záludnosti dědičnosti.
Andrýsek3
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2826875/bisonek-hleda-slecnu-ke-kryti/
Ou!
Andrýsek3
napsal(a):
Ou! Ou! Oúúúú!
Jak nemám ve zvyku vyjadřovat takto emoce, dnes mi to nedalo
napsal(a):
...taky jsem si říkala, ale bišonům nerozumím, tak jsem to raději nenapsala...jako mazlíček v rodině asi super, roztomilej kuliferda, ale jako ženich pro mojí vymazlenou fenu ať už s pépé nebo bez, v žádném případě
Já jako teda také ne, ale myslím, že se v jiné diskuzi někdo ptal, co dělat s těmi černými fleky u očí, a prej strava, atd. Plus vybírat rodiče, kteří mají oči čisté. Tenhle to má pomalu přes celý obličej a k tomu ta srst se mi taky nezdá nijak hezká.

Andrýsek3
napsal(a):
Já jako teda také ne, ale myslím, že se v jiné diskuzi někdo ptal, co dělat s těmi černými fleky u očí, a prej strava, atd. Plus vybírat rodiče, kteří mají oči čisté. Tenhle to má pomalu přes celý obličej a k tomu ta srst se mi taky nezdá nijak hezká.
No holka hlavně, když nabízím někomu ženicha, tak na fotku jde vykoupaný a načesaný a nejlépe nafocený profíkem ...no ty oči mi i na bišona přišly taky moc...znám asi tři a i když to u očí úplně čistý nemaj, ale takhle brutálně...
napsal(a):
No holka hlavně, když nabízím někomu ženicha, tak na fotku jde vykoupaný a načesaný a nejlépe nafocený profíkem ...no ty oči mi i na bišona přišly taky moc...znám asi tři a i když to u očí úplně čistý nemaj, ale takhle brutálně...
Přesně jak říkáte, měl být aspoň trochu upravený, ale hlavně, co ten zub? To vypadá, že má i vadu chrupu...tak trochu mi to přijde jako špatný vtip...
napsal(a):
A další :
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2831168/cesky-strakaty-pes-s-pp/.
Za mě lepší inzerát, než psa přivázat u plotu útulku.
Nikdo nikdy neví, co se mu může stát, že musí dát pryč psa

2 týdenní štěňata daruje a matku si nechá, nebo jak?

napsal(a):
2 týdenní štěňata daruje a matku si nechá, nebo jak?
Taky mě to napadlo, asi to podávalo dítě, jehož rodiče chtějí štěňata zlikvidovat - bohužel.

atamanka
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2832074/americky-stafordsirsky-terier/.
...no alespoň zjišťuje dopředu, tak snad když zájem nebude, tak nebudou ani štěňata.
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2832991/krizenecek/
Nemám na ní čas ani místo.
simsala
napsal(a):
Https://zvierata.bazos.sk/inzerat/64722088/Darujem-steniatka.php.
Něco podobného - https://zvierata.bazos.sk/inzerat/65170956/Bernsky-salasnicky-pes-X-Zlaty-retriever.php.
Andrýsek3
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2832991/krizenecek/
Nemám na ní čas ani místo.
To je mi ale blbá výmluva

awake
napsal(a):
A další - https://zvierata.bazos.sk/inzerat/64927225/Podarujem-male-steniatka.php.
Odběr 4. až 5. týden? Kristova noho, co je to za ho*ada?!

sisi58
napsal(a):
Přesně, HOVADA
Už ho mám vč. bydliště - zmetek z OVB, co mohl člověk čekat.

sisi58
napsal(a):
Ne, je to hnus, velebnosti. Ale sám si na sebe plete bič.
Škrtit psa, týrat štěňata odstavem v měsíci, nechat fenu s plnými struky mléka. To je na KVS.
I když Bůh ví, jaké mají u nich zákony.
Plus štěňata v množárenské kleci

sisi58
napsal(a):
Ne, je to hnus, velebnosti. Ale sám si na sebe plete bič.
Škrtit psa, týrat štěňata odstavem v měsíci, nechat fenu s plnými struky mléka. To je na KVS.
I když Bůh ví, jaké mají u nich zákony.
Třeba mu někdo rozseká ciferník aspoň za to, že pro multi level podvodníky oškubává důvěřivé chudáky a další nešťastníky hrabe přes inzerci pod sebe.
Admaz

XXX.XXX.199.251
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2833737/stenata-nemeckeho-ovcaka/
NO za tuto cenu se už dá sehnat s PP.
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/65577759/Welsh-sheepdog-stenata-na-prodej.php Připadá mi to jako mix australák x borderka.

atamanka
napsal(a):
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/65577759/Welsh-sheepdog-stenata-na-prodej.php Připadá mi to jako mix australák x borderka.
Možná jsou to kříženci, ale AUO x bordera těžko. Štěňata jsou nohatější a ten pes má jinou stavbu, úhlení končetin i hlavu.

Welšský ovčák je normálně plemeno. Berou se ti nej z kolií. Sdružuje The Welsh Sheepdog Society.
Nechová se pro vzhled, ale pro práci, takže se bez papírů těžko určí, zda je welsh sheepdog či ne.
A je to jedno. Důležití jsou rodiče. Jak jsou schopní.

Tak a teď mi to někdo vysvětlete :
V přehledu diskuze je 229. příspěvek v 11,14 od megíí. Tak a když ho otevřu - je od neregistrovaného uživatele.
Tak psala ho megíí, nebo někdo jiný ? Není v tom trochu hokej ?
napsal(a):
Tak a teď mi to někdo vysvětlete :
V přehledu diskuze je 229. příspěvek v 11,14 od megíí. Tak a když ho otevřu - je od neregistrovaného uživatele.
Tak psala ho megíí, nebo někdo jiný ? Není v tom trochu hokej ?
Poslední dobou se neregistrovaný uživatele neukazují vůbec pod.jmenem, ale na stránce je to jméno vidět. Něco by s tím měl udělat. Jak to bylo předtím to bylo dobrý. Teď když je neregistrovaných víc, tak nikdo neví, který psal.

Andrýsek3
napsal(a):
Poslední dobou se neregistrovaný uživatele neukazují vůbec pod.jmenem, ale na stránce je to jméno vidět. Něco by s tím měl udělat. Jak to bylo předtím to bylo dobrý. Teď když je neregistrovaných víc, tak nikdo neví, který psal.
Ale megíí je dávno registrovaná (?).
atamanka
napsal(a):
Pochybuji, že by si někdo přivezl dva welsh ovčáky sem do ČR, prostě někdo potřebuje udat štěnata a welsh sheepdog zní lépe, než kříženec boc. Jinak co jsem četla o welsh sheepdog, tak je to vlastně kříženec, kterého si farmáři ve walesu chovají pro práci.
napsal(a):
Welšský ovčák je normálně plemeno. Berou se ti nej z kolií. Sdružuje The Welsh Sheepdog Society.
Nechová se pro vzhled, ale pro práci, takže se bez papírů těžko určí, zda je welsh sheepdog či ne.
A je to jedno. Důležití jsou rodiče. Jak jsou schopní.
To je Megi?

tapina
napsal(a):
To je Megi?
Ano a ještě nejsem registrovaná

tapina
napsal(a):
To je podvod ale?
Ano ?

tapina
napsal(a):
To vážně? Cítím se podvedená.
To bych Ti neudělala. To vážně

tapina
napsal(a):
A úplně největší podvod je editování příspěvků
O tom nic nevím
Ty ano ?

tapina
napsal(a):
Ne. Ano. Ne. Ano.
Edit. Ne vůbec.
A tak vůbec
https://www.ifauna.cz/exoticti-savci/inzerce/r/detail/2836954/vzacne-ultramalopocetne-plemeno/.

napsal(a):
A tak vůbec
https://www.ifauna.cz/exoticti-savci/inzerce/r/detail/2836954/vzacne-ultramalopocetne-plemeno/.
Kristova noho! Už se někdo ozval?

A když už jste tak v ráži, nechcete se zeptat zadavatele inzerátu, jaké mají velšští ovčáci PP? To by mě taky dost zajímalo.
napsal(a):
A tak vůbec
To je fakt nebo překlep?
Pečená krysa?