Snad ne "již brzy u nás"
V Kanadě v Montrealu nově zakáží tzv."bojové psy" - krom chudáka pitbula není jasné jaká další plemena toto postihne.
Pojdmě pro změnu debatovat o něčem vážně důležitém.
Co si vzpomínám tak v posledních letech totéž prosazoval pan Tejc (za čssd) po něm - dnes tolik chválená paní Samková (nevím, kde je dnes - tehdy to bylo za kdu)...a mnozí další, naštěstí širokou veřejností odmítnuto...
Váš názor?
http://zpravy.idnes.cz/montreal-zakaze-pitbuly-08z-/zahranicni.aspx?c=A160619_110358_zahranicni_kha.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsou jen plemena, kterých se někteří lidé bojí...s obecně utkvělou představou "bojového" plemene...snad u nás zvítězí zdravý rozum...ono by se to taky nemuselo týkat jen "bull" plemen, RTW a podobně...dále to minimálně odnesou pastevci...

bhk
napsal(a):
To je jasné, ale když Vámi volený politik toto navrhne? Budete pro?
No snad jsme pořád národ pejskařů...i když člověk nikdy neví...

sisi58
napsal(a):
Není něco jako "bojové plemeno" a jeho příslušníci.
Jsou jen vychovaní a nevychovaní psi.
Jenom ta výchova - primárně vůbec nutnost něco psa učit a míra nutného úsilí se bude dle plemene (a samozřejmě jedince) patrně dost lišit, že...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
Ať někdo z těch hlav definuje pojem "bojové plemeno" !
Bohužel za zákazy si můžu majitelé těhle psů samy... V mém okolí znám plno lidí, kteří tomuto plemenu spíše škodí, než cokoliv jiného - maj ho pro svou image nebo pro doplnění ega...
Tedy "hoperský" vohoz, jointa u huby a pita na řetězu... No jo, strašně drsný no...

Za mě žádné zákazy, ale plná odpovědnost za psa ze strany majitele. Kontrola a za cokoliv (počínaje nedodržením povinnosti registrace zvířete) vysoké sankce, pro některé povinný základní výcvik - pro někoho "buzerace", pro mě v pořádku, neměla bych s tím problém a ti nezodpovědní by si možná sakra rozmysleli, jaké plemeno a zda si vůbec psa pořídí. Uvědomuji si, že to všechno moc reálné není, ale brala bych to víc než plošný zákaz chovu určitých plemen.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ať někdo z těch hlav definuje pojem "bojové plemeno" !
Bohužel za zákazy si můžu majitelé těhle psů samy... V mém okolí znám plno lidí, kteří tomuto plemenu spíše škodí, než cokoliv jiného - maj ho pro svou image nebo pro doplnění ega...
Tedy "hoperský" vohoz, jointa u huby a pita na řetězu... No jo, strašně drsný no...
Jde i o "chov", nejen o majitele. Třeba AST s vrozenou mírnou povahou není problém zvládnout, ale když někdo nezodpovědně sprskne dva přirozeně ostré psy, tak to už hned tak někdo nedá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
napsal(a):
Jde i o "chov", nejen o majitele. Třeba AST s vrozenou mírnou povahou není problém zvládnout, ale když někdo nezodpovědně sprskne dva přirozeně ostré psy, tak to už hned tak někdo nedá.
To platí ale u většiny plemen...
Pokud na sebe prsknu 2 přirozeně ostré pastevce, tak už to hned tak někdo nedá...
(u pastevců je výhoda, že si ho jen tak někdo nevezme pro svou image - nevypadaj tak drsně, jako pit)...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To platí ale u většiny plemen...
Pokud na sebe prsknu 2 přirozeně ostré pastevce, tak už to hned tak někdo nedá...
(u pastevců je výhoda, že si ho jen tak někdo nevezme pro svou image - nevypadaj tak drsně, jako pit)...
A hlavně majitelé pastevců si s nima nechoděj honit triko...a přesně, třeba takovej kavkazan vypadá jako hodnej méďa a ne jako drsnej pitbull...zaplať pánbůh.
Tím, že si majitelé pastevců s nimi nehoní triko, bych si nebyla tak jistá. Stačí se podívat do diskuzí o těchto plemenech. Kde kdo se předhání, čí pes je ostřejší a agresivnější. To, že svého psa neumí zvládnout třeba na výstavě či u veterináře, považují za přednost. Ale to je vedlejší...
Osobně mám s bull psi a jejich majiteli jen dobré zkušenosti. Naštěstí se psí zápasy tady nikdy masově nerozšířili a móda "pleš + kérka + pitt na řetězu" už taky snad míjí.
Stále více je potkávám s naprosto normálními lidmi - na vodítku nebo i na volno, ovladatelné a bez známek bezdůvodné agrese ke kolemjdoucím psům.
Plošný zákaz je vždy kontraproduktivní, jelikož "zakázané ovoce" okamžitě získává punc něčeho extra, co je potřeba mít. Dokonce ani není potřeba vymýšlet pro tyto psy nějaké speciální zákony a vyhlášky - stačí jen důsledně kontrolovat dodržování těch stávajících.
No u nás bohužel móda pleš + kérka + pitt pořád jede. Navíc si v poslední době všímám i hovadiny v podobě značkově oblečených nanynek, které si musely pořídit bull plemeno, jen aby byly in nebo co... Radost něco takového potkat a ještě lepší je vidět jak s těmi psy zachází.
Naštěstí se u nás ve městě najdou i světlé vyjímky a máme pár bull kamarádů na které nedáme dopustit, pravda že jejich páníci jsou normální a něco o psech vědí.

balisek
napsal(a):
Tím, že si majitelé pastevců s nimi nehoní triko, bych si nebyla tak jistá. Stačí se podívat do diskuzí o těchto plemenech. Kde kdo se předhání, čí pes je ostřejší a agresivnější. To, že svého psa neumí zvládnout třeba na výstavě či u veterináře, považují za přednost. Ale to je vedlejší...
Osobně mám s bull psi a jejich majiteli jen dobré zkušenosti. Naštěstí se psí zápasy tady nikdy masově nerozšířili a móda "pleš + kérka + pitt na řetězu" už taky snad míjí.
Stále více je potkávám s naprosto normálními lidmi - na vodítku nebo i na volno, ovladatelné a bez známek bezdůvodné agrese ke kolemjdoucím psům.
Plošný zákaz je vždy kontraproduktivní, jelikož "zakázané ovoce" okamžitě získává punc něčeho extra, co je potřeba mít. Dokonce ani není potřeba vymýšlet pro tyto psy nějaké speciální zákony a vyhlášky - stačí jen důsledně kontrolovat dodržování těch stávajících.
No ono to tedy možná není tak znatelné, protože v bytě se lépe chová piťák, staf a pod, než velký chlupatý pastevec...takže jich ve městech není tolik, já jsem třeba taky ráda, že mám ostré psy, ale v životě by mě nenapadlo s nima někde machrovat a předvádět, co je to za "bestie"...spíš naopak, když už je beru "mezi lidi", tak je napomínám, aby se chovali slušně...
Já mám naštěstí s "bull" plemeny, vlastněnými plešatými hlavami, dobré zkušenosti, kluci je maj slušně vychovaný a pesy korigujou, aby nikoho neobtěžovali...ne tak moje známá na sídlišti, když na ní vyrazil "bojový pes" asi ani ne s úmyslem jí napadnout, ale když se na vás vyřítí takovýhle štěkající telátko s takovou vizáží, tak to asi nezkoumáte, tak byla centrem posměchu, právě party takových týpků...prostě děsná prča, že se paní lekla...
pleš + kérka + pitt na řetězu...chtěla bych doplnit ještě kapuca
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
No ono to tedy možná není tak znatelné, protože v bytě se lépe chová piťák, staf a pod, než velký chlupatý pastevec...takže jich ve městech není tolik, já jsem třeba taky ráda, že mám ostré psy, ale v životě by mě nenapadlo s nima někde machrovat a předvádět, co je to za "bestie"...spíš naopak, když už je beru "mezi lidi", tak je napomínám, aby se chovali slušně...
Já mám naštěstí s "bull" plemeny, vlastněnými plešatými hlavami, dobré zkušenosti, kluci je maj slušně vychovaný a pesy korigujou, aby nikoho neobtěžovali...ne tak moje známá na sídlišti, když na ní vyrazil "bojový pes" asi ani ne s úmyslem jí napadnout, ale když se na vás vyřítí takovýhle štěkající telátko s takovou vizáží, tak to asi nezkoumáte, tak byla centrem posměchu, právě party takových týpků...prostě děsná prča, že se paní lekla...
... a vyfetovanej mozek

lavacca
napsal(a):
Tyhle zákazy jsou na prd - je to vždy o majiteli, ne o rase. Navíc dle statistik pokousání vedou jezevčíci, apod. - ty taky zakážeme? A tyhle pokousání nejvíc dělají kříženci "bojových plemen", ne čistokrevní představitelé plemen.
Zase by to dopadlo na slušný lidi, co by měla psa zaregistrovaného, přihlášeného, vychovaného a dodržující pravidla...vlastně jako je to teď...

KiraDingova
napsal(a):
Jak tedy má být správně oblečen majitel pitbula?
Správně oblečen? ...no nevim...nevěděla jsem, že k určitému plemeni má být konkrétní oblečení ...
tady asi nejde o oblečení, ale o sortu lidí, která si tyto pesany pořizuje právě proto, že se to hodí k jejich image a kdo nemá bull psa, tak není tvrďák...tím tedy netvrdím, že by tito lidé neměli svoje pesany rádi...
To si pište, že k určitému plemeni musíte mít konkrétní ohoz! Nečtete módní magazíny nebo co?!
Třeba tady máte návod, co na sebe k chrtům (zvlášť doporučuji do pozornosti Aliens):
http://www.moda.sk/magazin/chrti-sa-vratili-do-mody-kupte-si-toto-noblesne-zviera-a-k-nemu-novy-modnz-outfit
Než jsem si pořídila naháče, měla jsem whippety a vlkodavy - a teď zjišťuji, že jsem na procházky oblékala úplně OUT Hlavně jsem je měla venčit zvlášť, jelikož zatímco k whippetům jde jedině kostým, klobouk a kramfleky, k vlkodavům zas pohodlný britský trenčkot v kostce nebo káru.
Takže vážení, pokud máte vícero psů různých plemen, nikdy s nimi nevyrážejte ven najednou! Nebudou vám ladit hadry a uděláte si ostudu! ).

balisek
napsal(a):
To si pište, že k určitému plemeni musíte mít konkrétní ohoz! Nečtete módní magazíny nebo co?!
Třeba tady máte návod, co na sebe k chrtům (zvlášť doporučuji do pozornosti Aliens):
http://www.moda.sk/magazin/chrti-sa-vratili-do-mody-kupte-si-toto-noblesne-zviera-a-k-nemu-novy-modnz-outfit
Než jsem si pořídila naháče, měla jsem whippety a vlkodavy - a teď zjišťuji, že jsem na procházky oblékala úplně OUT Hlavně jsem je měla venčit zvlášť, jelikož zatímco k whippetům jde jedině kostým, klobouk a kramfleky, k vlkodavům zas pohodlný britský trenčkot v kostce nebo káru.
Takže vážení, pokud máte vícero psů různých plemen, nikdy s nimi nevyrážejte ven najednou! Nebudou vám ladit hadry a uděláte si ostudu! ).
... to snad není možné , afgána jsem měla a světe div se já s ním lítala po venku v teplákách ...ani když jsme šli "do města" tak jsem v šatníku nic takového neměla...bože taková ostuda, ještě, že mě neviděla nějaká módní policie...určitě by pak mojí fotku použili jako odstrašující příklad toho, co se k afgánovi nosit nemá
balisek
napsal(a):
Tak mě chybí k dokonalému outfitu jen ty vysoké kozačky. Jak tam radí. Čím vyšší tím více sexy.
No potěž. Kam pro ně skočit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
balisek
napsal(a):
Když jsem viděla, v čem jsem měla správně venčit barzoje, tak jsem vyprskla smíchy, a šla si dát za trest 5x otčenáš a 3x zdrávas maria!
balisek
napsal(a):
Naprostý souhlas. S bull plemeny ani jejich majiteli nemám žádné špatné zkušenosti. Naopak znám mnoho slušných a zodpovědných.
Poslední větu příspěvku podepisuju.

napsal(a):
... to snad není možné , afgána jsem měla a světe div se já s ním lítala po venku v teplákách ...ani když jsme šli "do města" tak jsem v šatníku nic takového neměla...bože taková ostuda, ještě, že mě neviděla nějaká módní policie...určitě by pak mojí fotku použili jako odstrašující příklad toho, co se k afgánovi nosit nemá
No teď už taky chápu, proč afgán, když už přišel na zavolání, tak si stoupnul kus ode mne a dělal, že ke mě nepatří...myslela jsem, že to dělá, aby si nezadal, že přišel na povel a přitom on se za mě normálně styděl, protože jsem neměla ten správnej ohoz. ...chudák, taková blamáž
napsal(a):
No teď už taky chápu, proč afgán, když už přišel na zavolání, tak si stoupnul kus ode mne a dělal, že ke mě nepatří...myslela jsem, že to dělá, aby si nezadal, že přišel na povel a přitom on se za mě normálně styděl, protože jsem neměla ten správnej ohoz. ...chudák, taková blamáž
Tak ale o chrtech se ví, že mají hrdost a důstojnost a... a vůbec, víte, co jste si pořídila za plemeno? Připravila jste se na to dopředu? Přečetla jste něco? Navštívila jste chovatele? Jakto, že Vám něco tak podstatného mohlo uniknout ;-) Dress code se to jmenuje ;-).
napsal(a):
Safra to nepište. Ta moje ke mě taky nechodí, když jsme mezi lidma. Jen když jsme sami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
To sice předhání, ale zůstává většinou u slov - mnohdy jen u diskuze co by kdyby a to že svého psa nezvládnou, no, to ani "rádoby majitelé" pita ne...
Nikdy sem neviděla pokérovanou zhulenou tašku, kterak v ruce má řetěz a na něm pastevce... (pastevce vídám na výstavách a občas za plotem, ale fakt nikdy sem neviděla, že by s ním někdo seděl v parku s bandičkou divných individuí).
Ale stačí se projít větším městem a takových hoperů s pitem či pokérované zkulence s pitem na řetězu či s velkým ostnatým koženým obojkem docela dost!
A pleš + kérka + pitt na řetězu... je stále v kurzu

Aliens_II
napsal(a):
Safra to nepište. Ta moje ke mě taky nechodí, když jsme mezi lidma. Jen když jsme sami.
No když nemáte ty kozačky, tak se nedivte
Divnotvor

XXX.XXX.77.46
Kazdy spravny makitel pitaby mel byt prumerne oblecen, ostriham na Kim Cong Ila, pes by mel mit ruzovy obojek se swarovski krystaly...co je na tom, ze jejich majitele maji casto svůj styl? Muj byvaly je plesoun, protoze mu na cele vlasy vypadaly, na sveho pita pouziva retizkove voditko, jine voditko by mu prekousal, a uz tedy spada do kategorie "nacek s pitem"?
Divnotvor
napsal(a):
Kazdy spravny makitel pitaby mel byt prumerne oblecen, ostriham na Kim Cong Ila, pes by mel mit ruzovy obojek se swarovski krystaly...co je na tom, ze jejich majitele maji casto svůj styl? Muj byvaly je plesoun, protoze mu na cele vlasy vypadaly, na sveho pita pouziva retizkove voditko, jine voditko by mu prekousal, a uz tedy spada do kategorie "nacek s pitem"?
Samozřejmě že tam spadá. Stejně jako můj dobře kámoš nebyl dostatečně rasta, protože měl 2x po sobě kavkazáka. Měl sice rasta čepici, ale podle mě to byl zbloudilej zakavkazák kterej tu čepici dostal z vděku darem od nějakýho českýho vyhulence.
Ale škatulky musej bejt, to každopádně.

napsal(a):
Stačí, když dělá repre jen jeden, já to nechávám na té svojí nádheře. Postroj vždy dokonale ladí s pamlskovníkem, v dešti i s pláštěnkou. On se vrací domů vždy jako ze škatulky (je samočistící, případné bahno opadá do 5 min), já jako dobytek - v turistickém oblečení. Chodím tak od té doby, co ho mám, a je mi úplně šumák, když takto proplouvám mezi všemi těmi Gucci, Pradou a fashion bary, stejně na mě nikdo nečumí, všichni se hroutí ze psa.
napsal(a):
Stačí, když dělá repre jen jeden, já to nechávám na té svojí nádheře. Postroj vždy dokonale ladí s pamlskovníkem, v dešti i s pláštěnkou. On se vrací domů vždy jako ze škatulky (je samočistící, případné bahno opadá do 5 min), já jako dobytek - v turistickém oblečení. Chodím tak od té doby, co ho mám, a je mi úplně šumák, když takto proplouvám mezi všemi těmi Gucci, Pradou a fashion bary, stejně na mě nikdo nečumí, všichni se hroutí ze psa.
Nějakou fotku sem hodíte cooo? Nikdy jsem Basenji neviděla, jak jste s ním a jeho povahou spokojená? Další psík by byl také toto plemeno?

napsal(a):
A tak to má být

Andrýsek3
napsal(a):
Nějakou fotku sem hodíte cooo? Nikdy jsem Basenji neviděla, jak jste s ním a jeho povahou spokojená? Další psík by byl také toto plemeno?
Už jedině basenji. Spokojená jsem naprosto. Je to extrémní mazel, takový kočičák. Co mám zkušenosti se psy, tak on je něco úplně jiného. Vzhledem k povaze jsem nepodcenila "výchovu" a je úžasný - doma nic neničí, sám nevyje (ani nonstop kvílející kolegyně naproti za dveřmi s ním nehne), můžu ho vzít kamkoliv, je to zlato. Není to sice žádné k noze nebo aport, ale pokud máte správný, empatický a nenásilný přístup, tak i přes samostatnou povahu se s ním žije bezvadně.
Foto mě napadlo v souvislosti s tématem "kříženci" - s kamarádem sloughi x NO, taky fešák.
Já mám psa z osmdesátek . Asi hodím melír a sáčko s vycpávkami jak na americký fotbal, budeme pak ladit.

balisek
napsal(a):
Já mám psa z osmdesátek . Asi hodím melír a sáčko s vycpávkami jak na americký fotbal, budeme pak ladit.
Jak ti chlapi byli takoví androgynní.
napsal(a):
Už jedině basenji. Spokojená jsem naprosto. Je to extrémní mazel, takový kočičák. Co mám zkušenosti se psy, tak on je něco úplně jiného. Vzhledem k povaze jsem nepodcenila "výchovu" a je úžasný - doma nic neničí, sám nevyje (ani nonstop kvílející kolegyně naproti za dveřmi s ním nehne), můžu ho vzít kamkoliv, je to zlato. Není to sice žádné k noze nebo aport, ale pokud máte správný, empatický a nenásilný přístup, tak i přes samostatnou povahu se s ním žije bezvadně.
Foto mě napadlo v souvislosti s tématem "kříženci" - s kamarádem sloughi x NO, taky fešák.
Díky za odpověď.no jsou krásný oba..