Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

holly123

24.6.2016 11:46
holly123

XXX.XXX.104.172

Ahojky, prosím o radu, mám nově pejska a potřebovala bych ho naučit, aby byl o samotě v pohodě, nestresoval se, nebál se a hlavně nedemoloval věci. Na 10 minut jsem si odskočila do krámu, a on mezitím vysypal květináč, vyskočil (!) na linku, kde rozházel věci a trochu pečiva sežral, počůral se v chodbě. Nevím přesně jak nejefektivněji to pejska naučit, aby byl v klidu, třeba kousal když už, tak do svých hraček... Budu ráda za každou radu, nerada bych udělala chybu ve výchově, děkuji :).

24.6.2016 11:51
Granulka

XXX.XXX.115.30

Jak je pes starý a jak dlouho jej máte?

holly123

24.6.2016 12:00
holly123

XXX.XXX.104.172

Má 8 měsíců, mám ho jen od neděle, ale mám dojem že se na mě asi zafixoval.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2016 12:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

holly123 napsal(a):
Má 8 měsíců, mám ho jen od neděle, ale mám dojem že se na mě asi zafixoval.

Máte ho ani ne týden a co po něm chcete ? zvykl už si na vás, naučila jste ho něco ? slyší vůbec na jméno ? naučila jste ho že nemá dělat ty věci které udělal ?

holly123

24.6.2016 12:12
holly123

XXX.XXX.104.172

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máte ho ani ne týden a co po něm chcete ? zvykl už si na vás, naučila jste ho něco ? slyší vůbec na jméno ? naučila jste ho že nemá dělat ty věci které udělal ?

Všechno tak půl napůl... zázraky ani nečekám, všechno se teprve společně učíme, proto potřebuji radu do budoucna, jak předházet tomuto :).

24.6.2016 12:15
Granulka

XXX.XXX.115.30

Pes si musí zvyknout. Vše je pro něj nové, vše je pro něj jiné. Dejte mu čas. Učte ho, že tohle nemá dělat. Učte ho, že i když odejdete, že se zase vrátíte. Než odejdete, psa unavte, aby chtěl spát. Vyvenčete jej před odchodem a ihned po příchodu jej drapněte a jděte zase ven. Budete s ním muset pracovat jako s úplně malým štěnětem. Pokud nechcete, aby někde chodil, někde skákal a něco žral, zamezte mu tam přístup. Můj pes také trávil štěněcí období v chodbě a jednom pokoji. Věci, co nechcete aby okusoval, ukliďte. Musíte domácnost přizpůsobit psovi. Je to jako s dítětem.
Kde byl do jeho osmi měsíců? Kde vyrůstal? Byl u původních majitelů nebo je to pejsek z útulku?

holly123

24.6.2016 12:18
holly123

XXX.XXX.104.172

Granulka napsal(a):
Pes si musí zvyknout. Vše je pro něj nové, vše je pro něj jiné. Dejte mu čas. Učte ho, že tohle nemá dělat. Učte ho, že i když odejdete, že se zase vrátíte. Než odejdete, psa unavte, aby chtěl spát. Vyvenčete jej před odchodem a ihned po příchodu jej drapněte a jděte zase ven. Budete s ním muset pracovat jako s úplně malým štěnětem. Pokud nechcete, aby někde chodil, někde skákal a něco žral, zamezte mu tam přístup. Můj pes také trávil štěněcí období v chodbě a jednom pokoji. Věci, co nechcete aby okusoval, ukliďte. Musíte domácnost přizpůsobit psovi. Je to jako s dítětem.
Kde byl do jeho osmi měsíců? Kde vyrůstal? Byl u původních majitelů nebo je to pejsek z útulku?

Byl u původních majitelů, ale zavřený spolu se sourozenci, sem tam je jen pustili na zahradu, ale jen nakrátko, pod dohledem, protože přeskakovali plot nemohli tam být nonstop. CHovatelé byli hodní, jen neměli vůbec čas a štěnata nebyla plánovaná, takže je rozdali, a zatím nic neumí.

24.6.2016 12:21
fikovnice

XXX.XXX.30.49

holly123 napsal(a):
Byl u původních majitelů, ale zavřený spolu se sourozenci, sem tam je jen pustili na zahradu, ale jen nakrátko, pod dohledem, protože přeskakovali plot nemohli tam být nonstop. CHovatelé byli hodní, jen neměli vůbec čas a štěnata nebyla plánovaná, takže je rozdali, a zatím nic neumí.

Odpovídáte si sama na svoji otázku. Vše bude chtít hodně času a trpělivosti. A pokud "chovatelé" pouštěli psiska ven v 8 měsících jen nakrátko, tak to nejsou chovatelé.

24.6.2016 12:24
Maju2

XXX.XXX.182.186

holly123 napsal(a):
Všechno tak půl napůl... zázraky ani nečekám, všechno se teprve společně učíme, proto potřebuji radu do budoucna, jak předházet tomuto :).

Chce to čas. Já jsem byla naprosto mimo a zoufalá, když jsme měli štěně, ale psi jsou chytří, vše se naučí, když jim ukážete cestu. Ze začátku odcházet za dveře, pak ven s košem, atd, atd, jak tady bylo mnohokrát řečeno, prodlužovat. :) Náš prcek řval týden- ikdyž byl v druhém patře pořád někdo a pak se zklidnil. Měl období ničení, pak klid, pak ničení. Teď je mu 10 měsíců a doma je zlatý a spinká. Venku občas odkryje pískoviště nebo proběhne záhonem, nic víc. :D :D Ale je pravda, že si s ním hodně hrajeme a unavíme ho.

24.6.2016 12:27
Granulka

XXX.XXX.115.30

Takže jak jsem psala, chce to trpělivost. Prostě to bude s jako úplně malým štěnětem. Vše naučit. Naučit venčení venku, naučit, co se smí a co ne. Nezoufejte, naučí se to. Hlavně netrestejte, loužičky uklízejte. Před odchodem psa vždy unavte. Na režim si zvykne. Náš pes také vyváděl a teď je nejzlatější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík