Může být kuna nebezpečná psovi? Stalo se vám někdy, že by kuna kousla psa?
Asi dva týdny jsme slyšeli šustění zpod dříví co máme vyskládané za stodolou. Každou chvíli nám po zahradě cupitá ježek, tak jsme tomu nevěnovali pozornost. K našemu překvapení jsme tam o víkendu zahlédli 2 kuny . Žádnou škodu nedělali a i když "bydlí" metr a půl od slepic tak si jich taky nevšímají, tak jsme si řekli, že to zatím necháme být (zbavit se jich je prý těžké). Jenže včera po desáté večer jsem šla s fenou na zahradu, aby se ještě vyvenčila než půjdeme spát. Okamžitě to vzala tryskem přes zahradu ke stodole, slyšela jsem náraz do dřeva a řev. Tak jsem hned běžela zjistit co se děje. Fena obíhala a skákala na dříví, tak jsem ji sundala a posadila, to bylo v pohodě, ale ty kuny? Lítaly jak šílený, lezly nám snad i nad hlavou, ječely, vrčely, prskaly . Trochu mě to polekalo, máme ještě dědu jezevčíka tak mám trochu strach jestli si kuna může troufnout na psa. Rozhodně mi nepřišly jako plachá zvířátka. Samozřejmě se jich musíme zbavit, ale pochybuju že se zadaří hned.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že pre psa by kuna nemala byť nebezpečná. Susedom zadrhla včera sliepky, ale psa by sa bála. Len neviem či by sa zľakla aj čivavi alebo yorkšhíra.
hunter
napsal(a):
Samozřejmě, že kuna může kousnout, ale pro psa to není nijak nebezpečné. Jako u každého zvířete platí, když nemůže utéct musí útočit, tzn jen jste je zahnali do úzkých a bránili se, ale rozhodně kuny cíleně nebudou útočit na vaše psy.
Chápu, že jen tak po psech nepůjdou, ale v úzkých asi budou. Ač máme psa, který ježkovi ani ptáčeti neublíží (jen ohlásí, že tam je) tak kočky a evidentně i kuny na svém území nesnese. No, evidentně nás každý večer čeká zábava dokud je nevyženeme

Kuny nám běžně žijí ve stodole.Tam kde kuna žije, neloví.Pokud se má kam vyhnout, vyhne se psům i kočkám.V této době mívají mladé a tak si je hlídá.Naši psi občas nějakou uloví, prašivinu chytli jen 2x, ale na to stačí zakapat Stronghold nebo Advocate.

Setkání kuny a jezevčíka by správně mělo dopadnout blbě pro kunu . Ovšem pokud je pes fakt starý a je to gaučák zbavený původních vlastností, je možné že si odnese kousanec. Malý pes jako jokšír nebo čivava by mohl dopadnout i hůř. Normální pes si z kunou poradí.
Myslím, že kuna by se vyhnula i té čivavě, dobrovolně do konfliktu nejde. Léta nám chodí zahradou a to máme psy i kočky. Jen jednou jsme našli její zbytky a psa celého od krve. Musel to být děsný masakr. Muž mi na mobil poslal fotku zkrvaveného psa, jak ho našel o půlnoci, když jim nesl večeři. Poslal mi ji na třídní sraz. Já to otevřu a vidím bílého psa celého zkrvaveného - málem mne ranila mrtvice Pak mi to vysvětlil. Bylo to asi mládě, které bohužel nepoučeno, vlezlo psům do cesty
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!