Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Miroslav v70

29.6.2016 15:06
Miroslav v70

XXX.XXX.69.44

Dobry den, mam možnost koupit štěně otec středoasijsky matka německy ovčak a rotwailer muj prvni pes čuvač bohužel po 8 letech odešel, potřebuji neco na hlidani a k dětem, co doporučujete Dik.

29.6.2016 15:09
inusanka

XXX.XXX.98.58

Je to nádherná trojkombinace, co myslíte že převáží? Jeden z těch tří. Jestliže Vám vyhovoval čuvač, proč si nekoupíte zase čuvače?

Miroslav v70

29.6.2016 15:24
Miroslav v70

XXX.XXX.69.44

Čuvač byl hodny a spokojenost velka ale život je změna u těch štěnat převažuje asi otec.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2016 16:55

To, co nakonec převáží, hlavně v povaze, nepoznáte u malého štěněte.

29.6.2016 21:10
bhk

XXX.XXX.210.39

Miroslav v70 napsal(a):
Dobry den, mam možnost koupit štěně otec středoasijsky matka německy ovčak a rotwailer muj prvni pes čuvač bohužel po 8 letech odešel, potřebuji neco na hlidani a k dětem, co doporučujete Dik.

Na hlídání a k dětem jsou při dobrém vedení vhodná všechna vyjmenovaná plemena, které bude dominantní je ve hvězdách...

Chcete něco nového, proč ne.Zkušenost máte..
Jen za sebe - já bych za takovejto mix zaplatila max očkování a čip, protože nerozumím tomu proč to křížit...ale beru - mohla to být "nehoda" - pokud to bylo cílené- navrch bych nedala ani 1korunu...

30.6.2016 07:39

Do křížence bych klidně šla...z těchto plemen by mi nevadilo ani jedno, když by se jeho povaha dominantně projevila.
Sama mám křížence, ale musím říct, že povahou nemůžu říct, že by šli do konkrétního plemene, u feny je to úplně mimo mísu (a to jsou kříženci dvou čistokrevných psů)...ale jsem velmi spokojená.

Jinak my jsme za ně platili...cenu očkování, plus nějaká kompenzace za výdaje s odchovem štěňat velkého "plemene"...ale myslím, že kdyby "odchovatelka" štěňat chtěla, tak by je určitě prodala i dráž...

30.6.2016 11:25
lavacca

XXX.XXX.236.247

Miroslav v70 napsal(a):
Čuvač byl hodny a spokojenost velka ale život je změna u těch štěnat převažuje asi otec.

Co převáží těžko říci - nicméně není to špatný mix plemen povahově i vzhledově. Já bych se na ně dojela podívat osobně v jakém prostředí jsou odchovaná a uvidíte... předpokládám, že uvidíte i rodiče...

kolik za ně dotyčný chce? dala bych mu max. náklady cca do 1000, - (očkování, odčervení, příspěvek na krmení). Za víc bych voříška nebrala...

30.6.2016 11:27
lavacca

XXX.XXX.236.247

Jinak každý pes je obrazem svého pána - tj. většina je na vaší výchově. Výhodu vidím v tom RTW a NO, kdy by mělo být štěně ovladatelnější a více spolupracující s člověkem než čistokrevný SAO.

Miroslav v70

30.6.2016 15:21
Miroslav v70

XXX.XXX.69.44

Tak jsem se byl kouknout na ten mix štěnata pěkne jako každe chovani rodiču nic moc takže neberu jestli ma někdo štěne na prodej dejte vědět nemužu nic sehnat malich je dost ale pořadny pes neni.

30.6.2016 16:04

Miroslav v70 napsal(a):
Tak jsem se byl kouknout na ten mix štěnata pěkne jako každe chovani rodiču nic moc takže neberu jestli ma někdo štěne na prodej dejte vědět nemužu nic sehnat malich je dost ale pořadny pes neni.

Moja známa bude mať na predaj šteňatá appenzelského salašníckeho psa.

30.6.2016 17:15
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Miroslav v70 napsal(a):

Pokud Vám nevadí kříženec, nechcete určité plemeno tak co takhle se kouknout po útulcích? Tam je psů opravdu dost a potřebují domov

30.6.2016 21:10
bhk

XXX.XXX.210.41

Miroslav v70 napsal(a):

Neberte to jako rýpání, jen čistě ze zvědavosti - píšete chování rodičů nic moc, takže štěně neberu -
co konkrétně vám na chování rodičů nesedlo?

Miroslav v70

1.7.2016 14:52
Miroslav v70

XXX.XXX.69.44

Otec se podle majitele nebyl schopen naucit ani sedni, přez den spi a večer štěka když jsme tam přišli ani neštěknul pro zloděje idealni pes matku jsme moc neviděli.

1.7.2016 14:53
Sam 90210

XXX.XXX.148.112

"Otec se podle majitele nebyl schopen naucit ani sedni"
To asi nebylo psem ale majitelem

1.7.2016 14:54
marcelaamax

XXX.XXX.140.111

Miroslav v70 napsal(a):
Otec se podle majitele nebyl schopen naucit ani sedni, přez den spi a večer štěka když jsme tam přišli ani neštěknul pro zloděje idealni pes matku jsme moc neviděli.

Hmm PES neni schopny naucit se ani sedni - taey nebude chyba ve psovi :-D.

1.7.2016 15:03

Miroslav v70 napsal(a):

No tak si holt středoasijec nesedne na povel...přes den asi spí, ale určitě na jedno oko a večer štěká - spoustu psů má tzv. soumračnou aktivitu...otázka je co by s vámi provedl, když byste na pozemek vlezli bez přítomnosti majitele...to že pes neštěká není znak toho, že by neubránil svěřené teritorium...

Miroslav v70

1.7.2016 15:10
Miroslav v70

XXX.XXX.69.44

Tak mi něco doporučte třeba i čistokrevne bez papiru, v utulku maji všechno mužne ale na psa to moc nevypada, normalni člevěk solidniho psa do utulku neda.

1.7.2016 15:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Miroslav v70 napsal(a):
Tak mi něco doporučte třeba i čistokrevne bez papiru, v utulku maji všechno mužne ale na psa to moc nevypada, normalni člevěk solidniho psa do utulku neda.

Prošel jste fakt důkladně třeba i několik útulků? Jejich webovky, apod.? Tipla bych si, že tam např. bude hafo různých labradoidních pesanů. A víte jakou tomu psu uděláte radost? Dáte mu domov, navždy už bude mít nějaké to svoje "doma", svoje lidi, co může být pro psa víc?

1.7.2016 15:31

Miroslav v70 napsal(a):

Otázkou je, co od psa konkrétně chcete...ono k dětem a na hlídání může být téměř každý pes, při správné socializaci a výchově...otázkou je jestli se psem i nějakým způsobem pracujete nebo jestli s ním chodíte "jen na prochajdy"...pokud vám vyhovoval slovenský čuvač, tak bych asi nepřemýšlela a šla znovu do něj...pokud ne, tak co vám na něm nevyhovovalo?

...psa bez PP určitě ne...a to rozhodně ne proto, že bych byla nějaký fanatik na psy s PP, já osobně jsem měla jen jednou...od hodně dobrých známých a oba rodiče štěněte jsem znala osobně...dokonce i babičku...psi byli z uznávaného chovu, zdraví, pracovně vedení se zkouškami, ale u člověka, kterého neznáte, tak vám může defakto nakecat cokoliv...

Normální člověk psa do útulku nedá?...normální "pohodlnej člověk, co se nabaží roztomilého štěňátka a zjistí, co je s pejskem práce, kolik to spolyká času nebo následně nezvládne jeho výchovu, ho tam dá klidně...ale musíte počítat s tím, že pejsek má prostě minulost...

Miroslav v70

1.7.2016 15:35
Miroslav v70

XXX.XXX.69.44

Labradora určitě ne ani križenec s ni a musi to byt štěně kvuli me male aby si na sebe zvkly.

1.7.2016 17:59
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Miroslav v70 napsal(a):
Labradora určitě ne ani križenec s ni a musi to byt štěně kvuli me male aby si na sebe zvkly.

A co ten čuvač?

1.7.2016 18:31
Aliens_II

XXX.XXX.3.150

Ten belgický ovčák je perfektni!

http://www.sbazar.cz/sona.ondruskova/detail/17657959-daruji-temer-3-leteho-belgikeho-ovcaka

Z toho by byl dobrý hlídač. A sami to tam píšou. Vypadá moc dobře.

2.7.2016 09:46
samain

XXX.XXX.24.57

Miroslav v70 napsal(a):

Otec vám tam převáží vzhledem protože krátká srst je dominantní. S povahou to tak snadné není. Ale mně připadá, že zrovna na hlídání by tohle mohla být dobrá kombinace.

Neregistrovaný uživatel

2.7.2016 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
Ten belgický ovčák je perfektni!

http://www.sbazar.cz/sona.ondruskova/detail/17657959-daruji-temer-3-leteho-belgikeho-ovcaka

Z toho by byl dobrý hlídač. A sami to tam píšou. Vypadá moc dobře.

Pes je to nádhernej, ale okolo belgičáka měžel jen hodně velkou rychlostí
... tady si ale myslím, že by to byla spíš výhoda, protože BO se kvůli svému bouřlivému temperamentu, k malým dětem moc nehodí (není zlý, ale je divoký, a dětské hračky jsou pro něj naprosto neodolatelnou výzvou).

Neregistrovaný uživatel

2.7.2016 10:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pes je to nádhernej, ale okolo belgičáka měžel jen hodně velkou rychlostí
... tady si ale myslím, že by to byla spíš výhoda, protože BO se kvůli svému bouřlivému temperamentu, k malým dětem moc nehodí (není zlý, ale je divoký, a dětské hračky jsou pro něj naprosto neodolatelnou výzvou).

To bys taky mohla téměř na každého psa...

...k malým dětem moc nehodí (není zlý, ale je divoký, a dětské hračky jsou pro něj naprosto neodolatelnou výzvou).

I můj berňák je jak hrom, do police a mojí neteři kolikrát strčil tak, že upadla a co se týče hraček, stačilo, aby hračka pískla a stala se z ní kořist berňáka, která pro něj byla neodolatelnou zábavou...

Neregistrovaný uživatel

2.7.2016 10:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

To bys taky mohla téměř na každého psa...

...k malým dětem moc nehodí (není zlý, ale je divoký, a dětské hračky jsou pro něj naprosto neodolatelnou výzvou).

I můj berňák je jak hrom, do police a mojí neteři kolikrát strčil tak, že upadla a co se týče hraček, stačilo, aby hračka pískla a stala se z ní kořist berňáka, která pro něj byla neodolatelnou zábavou...

To jo, ale přecejen u BO už je to cíleným šlechtěním vyhnaný trochu do extrému, a navíc mají silný kořistnický pud, takže si hračky většinou brání, a to se malým dětem blbě vysvětluje - myslím si, že jako rodinný pes k dětem existují vhodnější, a méně náročná plemena.

Neregistrovaný uživatel

2.7.2016 10:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

To jo, ale přecejen u BO už je to cíleným šlechtěním vyhnaný trochu do extrému, a navíc mají silný kořistnický pud, takže si hračky většinou brání, a to se malým dětem blbě vysvětluje - myslím si, že jako rodinný pes k dětem existují vhodnější, a méně náročná plemena.

To bez pochyby...
Jen nemám ráda tohle škatulkování "je vhodný, není vhodný k dětem". Já sem toho názoru, že každej pes, je k dítěti vhodný, záleží jen na postoji majitele... Pokud sem majitelem BO a plemeno znám (lidi, co své plemeno neznaj, se zlou se potážou, o tom žádná) - tedy vím, jak je na tom s kořistnickým pudem atd, tak se podle toho zařídím, totéž platí u pastevce, totéž platí u jezevčíka, totéž platí třeba u akity...

Onehda mi kamarádka říkala, že Akita Inu není vhodná k dětem, že jde i proti své rodině a že by dítě zabil, protože ho vnímá, jako svého nepřítele... a pak z ní vylezlo, že má v dočasce vořecha, coby akita a plemeno Akita posuzuje podle totohle vořecha, to mi přišlo úplně mimo...

2.7.2016 16:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

Miroslav v70 napsal(a):

A můžu poprosit o odkaz na inzerát? Mně by třeba takový mix nevadil...

2.7.2016 22:00
jazzinka

XXX.XXX.206.91

To bez pochyby...
Jen nemám ráda tohle škatulkování "je vhodný, není vhodný k dětem". Já sem toho názoru, že každej pes, je k dítěti vhodný, záleží jen na postoji majitele... Pokud sem majitelem BO a plemeno znám (lidi, co své plemeno neznaj, se zlou se potážou, o tom žádná) - tedy vím, jak je na tom s kořistnickým pudem atd, tak se podle toho zařídím, totéž platí u pastevce, totéž platí u jezevčíka, totéž platí třeba u akity...

Onehda mi kamarádka říkala, že Akita Inu není vhodná k dětem, že jde i proti své rodině a že by dítě zabil, protože ho vnímá, jako svého nepřítele... a pak z ní vylezlo, že má v dočasce vořecha, coby akita a plemeno Akita posuzuje podle totohle vořecha, to mi přišlo úplně mimo...

Ono hlídat a soužití s dětmi zvládne snad každý pes, ale některý pro to má větší a jiný menší předpoklady. Takže když si beru psa od štěněte, v podstatě mi zjevně nezáleží na vzhledu, proč proboha vybírat mezi plemeny (nebo jejich tvrzenými kříženci), u nichž ta výchova k požadovanému účelu bude pravděpodobně komplikovanější a budu muset přirozenost toho psa nějak korigovat?

Navíc zrovna u tohoto tazatele (aniž bych se ho chtěla dotknout) to na mě nepůsobí, že se bude se psem nějak nadbytečně mazat...

3.7.2016 22:49
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak jsem je našla: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/62682258/Stenata-s-predpokladem-dobrych-hlidacu.php - ale nelíbí se mi, že je chtějí dávat už v 6 týdnech.. Nemají tam foto ani otce, ani matky, zmíňku o odčervení, apod...

Přidejte reakci

Přidat smajlík