Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2016 12:43

Davate nekdo svemu pejskovi lososa, ktery ma kosti? Ted jsem ho uvarila, ale bojim se tech jehlicek, aby se memu pejskovi(NO) nezapichly v krku. Poradite?

3.7.2016 12:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Davate nekdo svemu pejskovi lososa, ktery ma kosti? Ted jsem ho uvarila, ale bojim se tech jehlicek, aby se memu pejskovi(NO) nezapichly v krku. Poradite?

Ryby se krmí většinou syrové, lososa krmím vždy vcelku za syrova. Když už jste ho uvařila, kosti vyndejte.

3.7.2016 12:55

Ryby se krmí většinou syrové, lososa krmím vždy vcelku za syrova. Když už jste ho uvařila, kosti vyndejte.

Děkuji.

3.7.2016 14:02

Děkuji.

Za málo smajlík

3.7.2016 19:58
conie

XXX.XXX.206.202

Syrové kosti nevadí, vařené VADÍ - obecné pravidlo.

4.7.2016 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Každý lepší kuchař vám řekne, že ryby mají uvařené kosti tak měkké, že se normálně jí. Tedy jsou schopni je sníst i lidi, natož tak psi Pokud máte strach, klidně vytáhnětě páteř, to jde dobře a zbytek neřešte. Všichni naši psi dostávali o Vánocích zbytky z kaprů. To, co zbylo na talířích(většinou jen hromádka vytahaných kostí se strouhankou) se jim shrnulo do misky a pes to snědl. Žádný neměl sebemenší problém a to je nijak zvlášť jíst neuměli - když to bylo jednou do roka...

4.7.2016 11:33

lesnížínka napsal(a):
Každý lepší kuchař vám řekne, že ryby mají uvařené kosti tak měkké, že se normálně jí. Tedy jsou schopni je sníst i lidi, natož tak psi Pokud máte strach, klidně vytáhnětě páteř, to jde dobře a zbytek neřešte. Všichni naši psi dostávali o Vánocích zbytky z kaprů. To, co zbylo na talířích(většinou jen hromádka vytahaných kostí se strouhankou) se jim shrnulo do misky a pes to snědl. Žádný neměl sebemenší problém a to je nijak zvlášť jíst neuměli - když to bylo jednou do roka...

Aneb, ne všechno, co se dříve dělávalo, bylo správné

4.7.2016 11:37
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Jo.
Tchánovci taky dávali psu kosti z vařený slepice... no jo, dávali.

4.7.2016 11:46
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

lesnížínka napsal(a):

Už jste někdy zkoušela žvejkat ty opravdu velké a dlouhé kosti z lososa? Na to bych se i podívala. Nehledě na to, že jde primárně o spolknutí kosti. Syrová kost je nalepená na mase, pes to prostě spolkne. Uvařená se sloupne a jako jehla se v krku někde zapíchne. To je rada teda..

4.7.2016 12:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

umpa.lumpa napsal(a):
Už jste někdy zkoušela žvejkat ty opravdu velké a dlouhé kosti z lososa? Na to bych se i podívala. Nehledě na to, že jde primárně o spolknutí kosti. Syrová kost je nalepená na mase, pes to prostě spolkne. Uvařená se sloupne a jako jehla se v krku někde zapíchne. To je rada teda..

Ty opravdu velké kosti jsou od páteře - a ta se vytahuje z každé ryby - jak jsem psala.

4.7.2016 12:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ne, to netvrdím. Jen s tím žrádlem u psů se řeší opravdu kraviny a unikají podstatné věci. Třeba ty, z čeho je teď tolik psů nemocných? A není pravda, jak někdo rád píše, že tehdy se nemoci psů neřešily. Měli jsme několik psů a ani jeden neumřel na následky nějaké hnusné nemoci, žádný netrpěl na elergie a nevím co ještě. Byli to normálně zdraví psi, kteří umírali kolem 15let stářím.

4.7.2016 12:21
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

lesnížínka napsal(a):
Ne, to netvrdím. Jen s tím žrádlem u psů se řeší opravdu kraviny a unikají podstatné věci. Třeba ty, z čeho je teď tolik psů nemocných? A není pravda, jak někdo rád píše, že tehdy se nemoci psů neřešily. Měli jsme několik psů a ani jeden neumřel na následky nějaké hnusné nemoci, žádný netrpěl na elergie a nevím co ještě. Byli to normálně zdraví psi, kteří umírali kolem 15let stářím.

No, tak já si nemyslím, že to, že se uvádí že vařené kosti nedávat, je kravina. A rozhodně bych si to nelajsla, i pokud bych to já sama praktikovala, to šířit mezi lidi. Něco jiného je syrová masitá kost - tedy kost obalená masem a něco jiného je vařená kost.

alenkapisalka

4.7.2016 12:38
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81

No já tedy mám zkušenost letitou s podáváním ryb jak syrových tak vařených psům a je taková:
když dávám syrové - neřeším, jen jednou jsem řešila v mase od Amose, byla polovina kosti a polovina maso, dodržuji poměr max.30 % kostí, zbytek maso
na vánoce dostávají zbytek z kapra, ploutve, vnitřnosti, hlavu, ale rozvařené v papiňáku cca hodinu, tzn. na s, čku. a zalívám s tím trošku rýže.

Kosti ze smažené ryby či normálně uvařené jsem nikdy nedávala ani s masem ani samotné neb dle zkoušky se nedali ohnout ani rozdrtit, což si myslím když neudělám já tak ani pes. A také si myslím že dávat psovi samotné kosti z ryby je naprosto zbytečné, akorát to zavání problémem.

4.7.2016 13:00
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Kosti jsou v pohodě a svému psu dávám dopřát hlavně syrové, ale i vařené, dle mého výběru.
A není žádný problém a nebude. Prostě jde to.

5.7.2016 02:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Aliens_II napsal(a):
Kosti jsou v pohodě a svému psu dávám dopřát hlavně syrové, ale i vařené, dle mého výběru.
A není žádný problém a nebude. Prostě jde to.

Váš optimismus je záviděníhodný!

5.7.2016 02:07
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):

"Všichni naši psi dostávali o Vánocích zbytky z kaprů. To, co zbylo na talířích(většinou jen hromádka vytahaných kostí se strouhankou) se jim shrnulo do misky a pes to snědl."

Ano, dřív se to dělávalo. Ale zrovna tady těch kapřích kostí bych se bála téměř nejvíc...

Přidejte reakci

Přidat smajlík