Zablešení - jak na blechy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2016 10:48
kozlík2

XXX.XXX.187.128

Dobrý den, prosím o radu ohledně blech. Babička má 14-letou fenku westíka, jenomže už asi 2-3 měsíce bojuje s blechami.Fenka je spíše už psí babička a nikam už moc nechodí, spíše je to gaučák. Nosičem blech bude pravděpodobně jejich kočka, ta se ovšem nedrbe. Fenka i kočka měli obojek Foresto, bohužel ten svojí funkci nesplnil ani z části, tak se fence koupil jiný, ale podobně drahý. U druhého obojku jí však pod ním vypadali chlupy, oba obojky byli řádně utaženy. Babička jí mydlí Ortosanem, stříkala jí i Arpalitem. Jeden den vyndala pomalu 200 blech a za dva dny zasa okolo 150 blech. Už neví jak se jich zbavit, zdá se že jsou blechy proti všemu co na ní dala imuní. Mají koberce, takže vyhubení blech bude o dost težší. Neznáte nějaké dobré přípravky nebo babské rady jak se blech zbavit? Všem za jakékoliv rady budu moc vděčná

7.7.2016 11:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

kozlík2 napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu ohledně blech. Babička má 14-letou fenku westíka, jenomže už asi 2-3 měsíce bojuje s blechami.Fenka je spíše už psí babička a nikam už moc nechodí, spíše je to gaučák. Nosičem blech bude pravděpodobně jejich kočka, ta se ovšem nedrbe. Fenka i kočka měli obojek Foresto, bohužel ten svojí funkci nesplnil ani z části, tak se fence koupil jiný, ale podobně drahý. U druhého obojku jí však pod ním vypadali chlupy, oba obojky byli řádně utaženy. Babička jí mydlí Ortosanem, stříkala jí i Arpalitem. Jeden den vyndala pomalu 200 blech a za dva dny zasa okolo 150 blech. Už neví jak se jich zbavit, zdá se že jsou blechy proti všemu co na ní dala imuní. Mají koberce, takže vyhubení blech bude o dost težší. Neznáte nějaké dobré přípravky nebo babské rady jak se blech zbavit? Všem za jakékoliv rady budu moc vděčná

Spot on Advocate. Pro kočku i pro psa. Žádejte na veterině.

7.7.2016 11:14
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás pomohlo následující - nejprve vše vyprat - dávala jsem do posledního máchání dezinfekční Sanytol na prádlo, pak vše vystříkat BioKillem (několik balení - kupovala jsem velká náhradní), vysávat, vysávat a vysávat - x krát denně. Opakovat do úmoru, vajíčko blechy je schopno přežít hodně dlouho a jedna blecha naklade těch vajíček i 100 denně. Dávat bacha i na nějaké proluky mezi matracemi, škvíry kolem zdí apod.
Pes vykoupán v Ortosanu, nastříkán sprejem, dostal Fypryst a jelikož miluje vysávání jako masáž, tak jsem několikrát denně projela i jeho srst hadicí vysavače .

Nebylo to hned, ale zvítězili jsme - cca před 2 lety. Momentálně se jako čert kříži vyhýbáme ježkům - psi to měli od nich.

P.S. Pokud tipujete jako zdroj kocourka, musíte ošetřit i jeho...jinak je šance na vítězství nad blechami mizivá.

7.7.2016 11:16
bilusik

XXX.XXX.168.4

Zkuste psovi a kočce koupit na veterině nějakou pipetu proti blechám a jiným parazitům (klíšťatům apod), co se aplikuje přímo na kůži mezi lopatky - např Frontline, Stronghold, Advocate apod - dělají pipety pro pejsky i pro kočky. No a koberce by to asi chtělo vytepovat - pokud na to nemáte vysavač, tak si zavolat nějakou úklidovku, která to udělá nebo je vymáchat - vyprat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2016 12:02

" U nás pomohlo následující - nejprve vše vyprat - dávala jsem do posledního máchání dezinfekční Sanytol na prádlo, pak vše vystříkat BioKillem (několik balení - kupovala jsem velká náhradní), vysávat, vysávat a vysávat - x krát denně. Opakovat do úmoru, vajíčko blechy je schopno přežít hodně dlouho a jedna blecha naklade těch vajíček i 100 denně. Dávat bacha i na nějaké proluky mezi matracemi, škvíry kolem zdí apod"

Přesně, tohle je vlastně to nejdůležitější v boji proti blechám - důkladná a opakovaná očista obydlí. + do sáčku / nádoby vysavače dát kousek protiblešího obojku. A to ošetření zvěře se rovněž musí opakovat a zvěř ošetřit všechnu v domácnosti.

7.7.2016 12:16
kozlík2

XXX.XXX.187.128

Děkuju všem za rady :).

7.7.2016 14:50
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Měli jsme podobný problém, pes měl spoty, postřiky všechno možné, blechy nám nosila kočka, taky měla spoty atp. nic nepomáhalo. Koupila jsem na doporučení obojek Foresto, fungoval sotva měsíc, nakonec jsem koupila obyčejný levný obojek ze zvěrimexu za 80Kč, za tu cenu funguje perfektně zhruba 3 měsíce, dostala ho i kočka a je klid smajlík Je třeba odzkoušet co vám bude zabírat, řekla bych že u každého jedince zabírá něco jiné a pak samozřejmě uklízet a uklízet, všechno vyprat a vysávat. Hodně štěstí v boji

7.7.2016 15:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ano, někde byl článek, že až 95% blech je v prostředí, nikoli na zvířatech. Takže psovi a kočce spot on z veteriny (mívají k dostání účinnější) a vše doma vyprat, vysát a to opakovaně. Inkubační doba blechy je 3 týdny, takže čistit, čistit a čistit (já brala pokoj, kam jsem dala novou kočku - i s blechami, jak se brzy po příjezdu ukázalo, slabým roztokem sava. Všechny rohy, věci, atd. a pak jsem to setřela čistou vodou. A pak zase opáčko...až bylo vyhráno.

7.7.2016 16:13

Psovi tabletu Comfortis, na prostředí parní mop ( má i nástavec na koberce ). Na kočku nevím - nemám tolik zkušeností. My jsme letos dávali na kočky Frontline spot on pro kočky a zatím ( cca 6 týdnů ) v pohodě bez blech i klíšťat - kočky jsou venkovní myšilovky.

7.7.2016 23:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fakt nevím, jak hrozné je to s blechama, protože nám se ještě nestalo, že by byli psi a kočky nějak zablešení. Kočky jsou venkovní s tím, že se chodí domů vyspat přes den(v létě jen občas, spí většinou venku) a psi jsou venkovní s tím, že chodí do baráku třeba několikrát denně, ale spíš jen tak procházejí. Několikrát chytli psi blechy(máme takovou nestandartní psí kamarádku ) ale nikdy nebyl zablešený barák, ani boudy, ani kočky. Dáváme různě spoty hlavně kvůli klíšťatům, kočka zase dostává hlavně kvůli tasemnicím. Spot-ony řeší všechna stadia blech, nikdy jsem nemusela drhnout a dezinfikovat ani ty boudy.

8.7.2016 23:15
kozlík2

XXX.XXX.114.183

lesnížínka napsal(a):
Fakt nevím, jak hrozné je to s blechama, protože nám se ještě nestalo, že by byli psi a kočky nějak zablešení. Kočky jsou venkovní s tím, že se chodí domů vyspat přes den(v létě jen občas, spí většinou venku) a psi jsou venkovní s tím, že chodí do baráku třeba několikrát denně, ale spíš jen tak procházejí. Několikrát chytli psi blechy(máme takovou nestandartní psí kamarádku ) ale nikdy nebyl zablešený barák, ani boudy, ani kočky. Dáváme různě spoty hlavně kvůli klíšťatům, kočka zase dostává hlavně kvůli tasemnicím. Spot-ony řeší všechna stadia blech, nikdy jsem nemusela drhnout a dezinfikovat ani ty boudy.

Babičky fena taky nikdy zablešená nebyla, maximálně měla jednou ročně 1-2 blechy, ale ty byli hned pryč, ale až ted na její stará kolena toto

8.7.2016 23:43
nexxi

XXX.XXX.228.56

Pozor! biokill je pro kočky jedovatej !

8.7.2016 23:43
nexxi

XXX.XXX.228.56

nexxi napsal(a):
Pozor! biokill je pro kočky jedovatej !

Jsem tam dala těch vykřičníků mnohem víc, ale mají zde nějakou protivykřičníkovou ochranu.

8.7.2016 23:47
nexxi

XXX.XXX.228.56

Nedávno jsem objevila toto - ale předem říkám, nemám to vůbec ozkoušené, tak netuším, jenom mě to zaujalo https://www.zoocentrum.cz/immo-shield-spray-250ml/.

8.7.2016 23:53
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Fenku jsem dneska babičce celou ostříhala, momentálně vypadá jako foxteriér míchnutý s bulteriérem . Vykoupala jsem jí v Ortosanu a zbylých pár blech jsem vybrala a zabila, na konci už jsem neviděla žádnou ani po několikátém důkladném prohlídnutí, je mi ale ovšem jasné, že to na ní za chvíli naskáče znovu. Několikrát za den se vysávalo a babička ode mě dostala příkaz vyprat všechny deky a všechno na čem leží a vyprat se to dá. Sice babička místo koberce chce plovoučku, ale bylo prohlášeno, že to svojí fence nemůže udělat (smekají se jí po tom nohy), takže budeme muset bojovat s koberci.
Též jsem v hodně diskuzích četla, že zrovna ty nejlevnější zabírají na skoro všechny psy nejlíp, takže až to bude možné, pádíme do zverimexu pro ten nejlevnější obojek, jak pro kočku, tak pro psa, a ještě si k veterinářovi zajedeme pro pipety, kdyby obojek nezabral.
Všem moc děkuji za rady

20.4.2017 22:06
EvaSa

XXX.XXX.237.93

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s éterickými oleji? Náš pes dostal blechy a jelikož máme dvě malé děti, šla bych raději nějakou přírodnější cestou. Našla jsem článek https://www.originalatok.cz/klistata-a-blechy/, kde právě namíchání olejů doporučují, tak mě zajímá, zda to někdo zkoušel a za jak dlouho blechy zmizely. Děkuji moc za reakce!

20.4.2017 23:16
bhk

XXX.XXX.214.137

Babská funkční rada - ovšem týká se venkovních psů je ořechové listí.
Narvat na 24h boudu ořechovým listím a je po blechách. Na dlouho.
Jinak jak je psáno - v bytě vše x vyprat, desinfikovat + nandat nějaký ten spot-on také bych dala advocate.

20.4.2017 23:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

A ty spreje na lezoucí i jiný hmyz z drogerie ?

20.4.2017 23:35
Tedysek

XXX.XXX.49.14

2 měsíce na advantixu a je po blechách v celym baráku.

21.4.2017 11:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tedysek napsal(a):
2 měsíce na advantixu a je po blechách v celym baráku.

Souhlas, dala bych psu spot on.

21.4.2017 11:19
Terven

XXX.XXX.110.147

EvaSa napsal(a):
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s éterickými oleji? Náš pes dostal blechy a jelikož máme dvě malé děti, šla bych raději nějakou přírodnější cestou. Našla jsem článek https://www.originalatok.cz/klistata-a-blechy/, kde právě namíchání olejů doporučují, tak mě zajímá, zda to někdo zkoušel a za jak dlouho blechy zmizely. Děkuji moc za reakce!

Můj názor je, že přírodnější cestou parazity maximálně trochu omezíte a to ještě jen v lepším případě.
Na blechy a klíšťata bohužel funguje jedině chemie.
Dáte-li spot on, bude mít pes nějaký čas na zádech umaštěné chlupy - na mazlení s dětmi asi nic moc, stejně tak obojek.
Šla bych do tablety Bravecto, není to o nic větší dryjájk než pipety či obojky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík