Nossfe

XXX.XXX.103.59
Zdravím mám otázku mám 9 měsíčního Amstaffa (kluka) chodím sním na cvičák, ale ted v poslední době přestal poslouchat a ignoruje když mu řeknu sedni tak stojí předemnou a radeji otočí hlavu vedle a dělá že neslyší až když na něj po páté zařvu tak si laskavě sedne ale je to pro něj problém.Dříve jsem ho pouštěl proběhnout na volno ale ted je to bez šance neni schopny přiběhnout na zavolání.Tak by mě zajímalo čím to je jestli je to pubertou a pes zkouší co si všechno muže dovolit nebo dělám něco špatně. Budu rád za veškeré rady děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Už se přestává držet "máminy sukně"a dostal se do telecích let...puberta, zkouší, co si může dovolit...pokud si nejste jistý, že povel bude splněn, tak ho raději nedávejte...řvaním si to "nevydupete", pracujte se psem dál, nevzdávejte to, uvidíte, že časem se vám práce zúročí...
Nossfe

XXX.XXX.103.59
Napsal jsem to špatně ne že bych na něj řval ale dám mu vždy klidným hlasem povel když ho neudělá tak to zopakuji ráznějším hlasem.
Nossfe

XXX.XXX.103.59
Takže dejme tomu že mu dám povel a on se zabejčí a prostě ho nesplní jak mám pokračovat dál ?

V tomto věku naprosto normální, kdo nevydrží, píše pak "daruji ročního amstafa, z rodinných důvodů". A to není naposled. Počkejte v roce a půl, ve dvou, třech. Hotový pes je tak v těch 3 a někdy ani to ne. Jsou to takoví překvapiví tvorové. Ráno rozumný pes, v poledne "fracek", odpoledne klaun. Kdo se tomu nezasměje, není to pes pro něj. Ta povaha musí člověku sednout. Vztekání, řvaní apod. na pit bulls nefunguje. Tým ano.

Nossfe
napsal(a):
Takže dejme tomu že mu dám povel a on se zabejčí a prostě ho nesplní jak mám pokračovat dál ?
Jděte dělat něco jiného. Běhat. Plavat. Co ho baví a unaví. Pak, možná po 3 hodinách, když na něj budete hodný - budete parťák, splní povel i zašeptaný.
Nossfe

XXX.XXX.103.59
Díky za odpoved, my jsme si právě pesana vzali v jeho 5 měsících na inzerát právě kde bylo psáno daruji 5 měsíčního amstafa, z rodinných důvodů... hned jakmile jsem si ho přivedli začli jsme chodit na cvičák a byla to parádá pes poslouchal bavilo ho to ale práve až ted poslední měsíc začal trucovat :).
Ze trucuje nebo puberta je nesmysl. Proste delate to spatne. Nedavejte povel kdyz psa nemate pid kontrolou. Vratte se o krok zpatky a zacnete cvicit. Pamlsek, hracka a voditko. Vratte se k tomu jak jste ho povely ucil na zacatku. Dejte ho jednou a trvejte na provedeni. Obrovska pochvala je samozrejmost. Vic ho zamestnejte a hrajte si.

Nossfe
napsal(a):
Jak psala megííí...nejdřív alespoň trochu "upustit psovi páru" nějakou fyzickou činností a pak nějaké povely...povely upevňovat v klidném prostředí a motivací, která na vašeho psa platí, za těch pár měsíců už asi víte co...
Já tedy nejsem zastáncem fyzických korekcí, ale pokud bych chtěla, aby si pes sedl a viděla, že jsem po vydání povelu bez šance, tak bych mu klíďo mírně rukou zatlačila za záď, abych ho upozornila na to, co od něj chci...nebo než bych povel dala, tak bych si stoupla před něj, klidně s hračkou nebo pamlskem...pes má tendenci třeba míček sledovat a zadek mu pak jde automaticky dolů a pak mu třeba za odměnu můžete míček hodit...prostě pokud to nejde takhle, tak hledám jiný způsob, jak na to...
Ale nevím, jak cvičíte nebo jste cvičil vy, co vám fungovalo a co ne, ale musíte prostě hledat způsob...pesani v pubertě jsou někdy na "zabití"
Nossfe
napsal(a):
Doporučuji namotivovat psa tak, aby povel splnil napoprve. Ja to vzdy dělám tak, aby ti pes chtel udelat, ne aby musel. Mam krizence AST,11 měsíců. Vždycky cvičení delam tak, aby ho bavilo a nakonrc si pohrajem, takze vlastne on sam zamnou chodi a chce cvičit, protoze vi, ze je to sranda a ze pak prijde hra.
Nossfe

XXX.XXX.103.59
Dobrá děkuji všem za rady :).
anonymx
napsal(a):
Ze trucuje nebo puberta je nesmysl. Proste delate to spatne. Nedavejte povel kdyz psa nemate pid kontrolou. Vratte se o krok zpatky a zacnete cvicit. Pamlsek, hracka a voditko. Vratte se k tomu jak jste ho povely ucil na zacatku. Dejte ho jednou a trvejte na provedeni. Obrovska pochvala je samozrejmost. Vic ho zamestnejte a hrajte si.
Puberta existuje. Proč by to byl nesmysl?

Puberta existuje, to je bezesporu, nicméně to není důvod k omlouvání, zejména psovoda...anonymx to píše velmi dobře

napsal(a):
Puberta existuje, to je bezesporu, nicméně to není důvod k omlouvání, zejména psovoda...anonymx to píše velmi dobře
No tak já teda u všech psů měla takový to "telecí období"...u některých víc u některých méně, ale myslela jsem si, že to je přirozená etapa v dospívání psa a že se dá počítat s tím, že pesan nebude fungovat jako předtím a že člověk musí "trochu přitlačit na pilu" a nebo naopak povolit a brát to víc formou hry...udivuje mě, že tedy nikdo z vás neměl psa, který jako štěně poslouchal a v určitém věku, prostě zkoušel neposlechnout, zajímalo ho milion jinejch věcí než nějaký "sedni"
No člověk se furt učí...

Sardullah, a co asi píše anonymx:
"Nedavejte povel kdyz psa nemate pid kontrolou. Vratte se o krok zpatky a zacnete cvicit. Pamlsek, hracka a voditko. Vratte se k tomu jak jste ho povely ucil na zacatku. Dejte ho jednou a trvejte na provedeni. Obrovska pochvala je samozrejmost. Vic ho zamestnejte a hrajte si."

napsal(a):
Sardullah, a co asi píše anonymx:
"Nedavejte povel kdyz psa nemate pid kontrolou. Vratte se o krok zpatky a zacnete cvicit. Pamlsek, hracka a voditko. Vratte se k tomu jak jste ho povely ucil na zacatku. Dejte ho jednou a trvejte na provedeni. Obrovska pochvala je samozrejmost. Vic ho zamestnejte a hrajte si."
Nemám problém zvládnout psa v pubertě...ale zase se teda nehroutím z toho, když občas pes v tomto období ""přeslechne"" povel...

Sardullah, musím se teda přiznat, že tvoje reakce nějak nechápu - já poukazuji na to, že píšete v mnohém totéž, pouze jinými slovy...co to má společného s tím, jestli zvládáš psa v pubertě a co tohle má společného s úvodním dotazem zadavatele? To, co napsala anonymx, je zcela jasná rada a funkční návod jak postupovat a odpověď na dotaz zadavatele.

napsal(a):
Sardullah, musím se teda přiznat, že tvoje reakce nějak nechápu - já poukazuji na to, že píšete v mnohém totéž, pouze jinými slovy...co to má společného s tím, jestli zvládáš psa v pubertě a co tohle má společného s úvodním dotazem zadavatele? To, co napsala anonymx, je zcela jasná rada a funkční návod jak postupovat a odpověď na dotaz zadavatele.
Tak to se omlouvám, občas mám dlouhé vedení a občas něco nepochopím, prostě jsem si to přebrala jinak... ...no nikdo není dokonalý...
napsal(a):
Jděte dělat něco jiného. Běhat. Plavat. Co ho baví a unaví. Pak, možná po 3 hodinách, když na něj budete hodný - budete parťák, splní povel i zašeptaný.
Jděte běhat s 9 měsíčním stafordem s nedodělanou kostrou a klouby... dobrý... Taková rada by měla být trestná.

domcaast
napsal(a):
Jděte běhat s 9 měsíčním stafordem s nedodělanou kostrou a klouby... dobrý... Taková rada by měla být trestná.
Tak ho dáme na gauč, chodit a běhat po venku až od 3 let. Normální proběhnutí po louce nebo plavání snad zvládne, ne. Nebo se bude válet a budeme čekat, že energii vybije přepínáním programů ?
Jediná rada je tyhle psy si nepořizovat. Kdo do té povahy nevidí, každá rada zbytečná.
napsal(a):
Tak ho dáme na gauč, chodit a běhat po venku až od 3 let. Normální proběhnutí po louce nebo plavání snad zvládne, ne. Nebo se bude válet a budeme čekat, že energii vybije přepínáním programů ?
Jediná rada je tyhle psy si nepořizovat. Kdo do té povahy nevidí, každá rada zbytečná.
Jo pardon, máte pravdu. Já je jen 10 let vlastním a 3 roky chovám. Netuším nic o jejich potřebách a rozhodně nemám pravdu s tím, jak se má zacházet s jejich nedodělanou kostrou. Jen strašně doufám, že vaše rady o třech hodinách aktivního pohybu v kuse ve věku 9 měsíců nečtou majitele mých odchovů. A jestli čtou, tak se jen děsí, jestli vás někdo neposlechne. A nebudou to taky zkoušet.

domcaast
napsal(a):
Jo pardon, máte pravdu. Já je jen 10 let vlastním a 3 roky chovám. Netuším nic o jejich potřebách a rozhodně nemám pravdu s tím, jak se má zacházet s jejich nedodělanou kostrou. Jen strašně doufám, že vaše rady o třech hodinách aktivního pohybu v kuse ve věku 9 měsíců nečtou majitele mých odchovů. A jestli čtou, tak se jen děsí, jestli vás někdo neposlechne. A nebudou to taky zkoušet.
Tak si tolik nedomýšlejte. Nebudete je strkat do tašky jako jorky snad. Taky se musí stavět svaly, šlachy. Jinak na těch vašich kostech nebude nic moc držet. A to ležením neklapne.) Nevidím, že bych psala "v kuse" apod. Dejte si své stafy na gauč, můj se normálně proběhne po louce jako pes. Nechodí do posilovny. Stačí normální psí chování.
Ale teda jestli máte nějaké choulostivé pejsky, nepouštět, ať si neopotřebují kostičky, to máte pravdu.
Snad ne. Má tu někdo ještě psa.

Tak na to slunce nechoďte. Člověk řekne pohyb a hned je z toho tragédie.
napsal(a):
Tak si tolik nedomýšlejte. Nebudete je strkat do tašky jako jorky snad. Taky se musí stavět svaly, šlachy. Jinak na těch vašich kostech nebude nic moc držet. A to ležením neklapne.) Nevidím, že bych psala "v kuse" apod. Dejte si své stafy na gauč, můj se normálně proběhne po louce jako pes. Nechodí do posilovny. Stačí normální psí chování.
Ale teda jestli máte nějaké choulostivé pejsky, nepouštět, ať si neopotřebují kostičky, to máte pravdu.
Snad ne. Má tu někdo ještě psa.
Moc pěkné Snad se vaší radou v původním znění nebude nikdo s nedospělým psem řídit. A co se týká domýšlení, já jen čtu a na to reaguju. Ale co vy si umíte domyslet z toho, že nemám ráda, když si někdo ničí štěně, to zírám

domcaast
napsal(a):
Moc pěkné Snad se vaší radou v původním znění nebude nikdo s nedospělým psem řídit. A co se týká domýšlení, já jen čtu a na to reaguju. Ale co vy si umíte domyslet z toho, že nemám ráda, když si někdo ničí štěně, to zírám
Prosím, napište jak se má hýbat nedospělý pes. A ještě jak Ast, NO, jezevčík. A jak je u toho krmit. Zase aby nám to nenakynulo. Pak bolí klouby a tak.
Pořád si myslím, že 3 hodiny neležení jsou ok, hlavně je to obrazně řečeno, ale to by nebyla ifauna, aby se nechytlo za slovo.
Unavený, zabavený a vedený pes = šťastný pes. Nebo ne ?
Dnes se nechce chodit, jen plave v bazénu a je jí rok, tak já ji jdu vytáhnout. Ještě se jí něco stane.
Dělám si z toho legraci, protože píšete tragicky. Je to příklad, ne že má 3 hodiny sprintovat
Ten vpravo je pěkný dog.

domcaast
napsal(a):
Ale megí přece neradí at psisku nasadí postroj a jde s ním tahat pneu, ani neradí co já vím - zátěžový obojek, ani běh na 3hodiny u kola...apod. To by v 9ti měsících fakt vhodné nebylo.
Nicméně přiměřená aktivita na 3hodiny - nevím plácnu hodku lítání, běhání, hodku plavání, hodku cvičení... na škodu ničemu není, ba právě naopak... A myslím si, že tak nějak to bylo myšleno...

No, tak nějak. Ani ne tolik co píšete. Ale třeba jít 5km lesem, kopci, zastávka u rybníka, aport, no když sám nosí klacky, tak přece nezakážu. To taky může zabrat i víc než 3h, že. Zkrátka, obrazně řečeno. Žádný tlak.
Vždyť i první ranní venčení zabere 40 minut, fakt jen kolečko na vyvenčení. Před brankou si lehne nebo začne dělat sedni lehni placák - hlavně nejít domů.
A když ven nechce, nejde. Na náměstí se rozhodne - zatočí vlevo, louka. Vpravo - kašlu ti na to, jdu se válet. No a co.
Takové hlouposti, detaily, ale pak nemusíme končit u EO, ostnáčů apod.
SBT

XXX.XXX.183.250
Děláte to špatně, podle mě to pubertou určitě není ale spíš tím že pes musí povel jakýkoliv co jste ho naučila umět na 100 procent a když ho neudělá na poprvé je třeba doučit jelikož pes by prostě měl na první přivolání na jméno či povel "ke mně" přiběhnou či přijít.
Trenér

XXX.XXX.242.250
napsal(a):
No, tak nějak. Ani ne tolik co píšete. Ale třeba jít 5km lesem, kopci, zastávka u rybníka, aport, no když sám nosí klacky, tak přece nezakážu. To taky může zabrat i víc než 3h, že. Zkrátka, obrazně řečeno. Žádný tlak.
Vždyť i první ranní venčení zabere 40 minut, fakt jen kolečko na vyvenčení. Před brankou si lehne nebo začne dělat sedni lehni placák - hlavně nejít domů.
A když ven nechce, nejde. Na náměstí se rozhodne - zatočí vlevo, louka. Vpravo - kašlu ti na to, jdu se válet. No a co.
Takové hlouposti, detaily, ale pak nemusíme končit u EO, ostnáčů apod.
Dnes vámi musím souhlasit.
Trenér

XXX.XXX.242.250
Trenér
napsal(a):
Dnes vámi musím souhlasit.
Oprava. S vámi...