Pes "ojíždí" psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2016 10:57
Maju2

XXX.XXX.182.186

Dobrý den,

ráda bych se zeptala jaký má význam to, že z ničeho nic po 10 měsících pohodového soužití dvou psů, na jedné zahradě, začal větší, starší, NO ojíždět menšího, mladého voříška po kastraci. Je možné, že třeba přestal smrdět jako pes? Nebo kvůli nadřazenosti? Do teď byli naprosto v pohodě, občas si hráli, ale spíš si každý sám chodil po svých. A teď sotva vypustím prcka ven, tak NO jako ocásek běhá za ním a snaží se na něj naskočit. Díky za názory.

13.7.2016 11:04
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Maju2 napsal(a):
Dobrý den,

ráda bych se zeptala jaký má význam to, že z ničeho nic po 10 měsících pohodového soužití dvou psů, na jedné zahradě, začal větší, starší, NO ojíždět menšího, mladého voříška po kastraci. Je možné, že třeba přestal smrdět jako pes? Nebo kvůli nadřazenosti? Do teď byli naprosto v pohodě, občas si hráli, ale spíš si každý sám chodil po svých. A teď sotva vypustím prcka ven, tak NO jako ocásek běhá za ním a snaží se na něj naskočit. Díky za názory.

Ano kastráti někdy ostatním psům voní.

13.7.2016 11:28
manbea

XXX.XXX.70.116

Ano, osobní zkušenost. Můj ohař byl ve 12 letech ze zdravotních důvodů vykastrován a během 2 měsíců začal psům v parku vonět jako háravá fena, utíkali za ním, obtěžovali ho, naskakovali na něj. Procházky se postupně staly naší noční můrou a byla jsem ráda, že jsme se shodou okolností odstěhovali na venkov, kde pes v klidu dožil.
Nevím proč jste kastrovali, ale určitě pejska chraňte před NO (jemu toto chování netrpte), nebo se po právu začne bránit a můžete mít mezi psy zbytečné nepřátelství.

13.7.2016 11:31
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Ne úplně k tématu, ale zeptám se. Mám 11ti měsíčního psa, křížence, takže nikdy nebude krýt. A včera mi bylo řečeno, že bych ho měla dát vykastrovat, protože prý nekastrovaný pes, který nemůže krýt má hrozné frustrace a z toho psychické problémy, které se projeví třeba kolem 5ti let a pak už s tím nejde nic dělat. Co si o tomto myslíte? Já kastrovat nechci, znám spousta nekastrovaných psů, kteří nekryjí a jsou v pohodě.

13.7.2016 11:40
Šarina

XXX.XXX.231.146

marcelaamax napsal(a):
Ne úplně k tématu, ale zeptám se. Mám 11ti měsíčního psa, křížence, takže nikdy nebude krýt. A včera mi bylo řečeno, že bych ho měla dát vykastrovat, protože prý nekastrovaný pes, který nemůže krýt má hrozné frustrace a z toho psychické problémy, které se projeví třeba kolem 5ti let a pak už s tím nejde nic dělat. Co si o tomto myslíte? Já kastrovat nechci, znám spousta nekastrovaných psů, kteří nekryjí a jsou v pohodě.

Opravdu mě ty "hrozné frustrace a psychické problémy" rozesmály...
A co teprve taková chudák fenka, co nebude mít nikdy štěňátka, jak ta musí trpět a slzet, když vidí ostatní fenky-maminky!

A to vám řekl nějaký zkušený pejskař, nebo je to moudro "parkové univerzity" ?

13.7.2016 11:41
manbea

XXX.XXX.70.116

Měla jsem za život několik nekastrovaných psů a nikdy žádné problémy nebyly. Naopak má jediná zkušenost s kastrací psa (viz výše) je negativní. I nyní máme křížence z útulku, kteří nikdy krýt nebudou a o kastraci v žádném případě neuvažuji.

13.7.2016 11:43
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Šarina napsal(a):
Opravdu mě ty "hrozné frustrace a psychické problémy" rozesmály...
A co teprve taková chudák fenka, co nebude mít nikdy štěňátka, jak ta musí trpět a slzet, když vidí ostatní fenky-maminky!

A to vám řekl nějaký zkušený pejskař, nebo je to moudro "parkové univerzity" ?

Taky mi to přišlo divné... No řekl mi to člověk, který má svojí velkou smečku a zabývá se převýchovou psů :-D Pokud chcete konkrétně, tak napíši do zpráv

13.7.2016 11:43
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

manbea napsal(a):
Měla jsem za život několik nekastrovaných psů a nikdy žádné problémy nebyly. Naopak má jediná zkušenost s kastrací psa (viz výše) je negativní. I nyní máme křížence z útulku, kteří nikdy krýt nebudou a o kastraci v žádném případě neuvažuji.

Díky za odpověď, taky do té kastrace nepůjdu.

13.7.2016 11:47
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):

Nemám kastrované psy - s výjimkou mého prvního hafana, který musel být kvůli nádoru na varleti vykastrován už na hodně starý kolínka. A žádný z nich neměl a nemá hrozné frustrace. Vždy psy - protože bydlím na sídlišti (a je to v podstatě i výhoda, protože mám tím pádem dostatek "cvičného materiálu " ) učím co nejlepší ovladatelnosti u háravé fenky. Předchozímu ohaři jsem domů dovedla fenku, sice starou, ale hárala. Zvládlo se to - bez hrozných frustrací. Krom velmi krátké doby, mohli být pod dozorem i pohromadě (jinak se pochopitelně oddělovalo). Mlaďas, dvouletý, po sídlišti -kde pořád něco hárá - se pohybuje taktéž bez psychických problémů a frustrací. Ani jeden z nich nekryl/nekryje. Na táborech zvládáme cvičit i vedle háravek... takže já nevidím problém.

13.7.2016 11:49
manbea

XXX.XXX.70.116

marcelaamax napsal(a):
Díky za odpověď, taky do té kastrace nepůjdu.

Tak ono jsou psi, jejichž rozmnožovací pud je velmi silný a nakrývání čehokoliv a kohokoliv je jediným smyslem jejich života. V tomto případě je asi kastrace v zájmu např. bezpečí psa dobrá volba, ale pokud je váš pesan normální, tak bych nekastrovala.Samozřejmě je nutné ohlídat, aby se nestal otcem a neplodil někde nechtěná štěňata, ale to asi ve vašem případě a zodpovědném přístupu k pejskovi nehrozí

13.7.2016 11:53
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

manbea napsal(a):
Tak ono jsou psi, jejichž rozmnožovací pud je velmi silný a nakrývání čehokoliv a kohokoliv je jediným smyslem jejich života. V tomto případě je asi kastrace v zájmu např. bezpečí psa dobrá volba, ale pokud je váš pesan normální, tak bych nekastrovala.Samozřejmě je nutné ohlídat, aby se nestal otcem a neplodil někde nechtěná štěňata, ale to asi ve vašem případě a zodpovědném přístupu k pejskovi nehrozí

Nene tenhle problém nemáme, pes je normální. Psa mám doma v baráku, takže to, že by utekl a někde plodit štěňata nehrozí, je téměř pořád semnou smajlík

13.7.2016 11:53
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):
Taky mi to přišlo divné... No řekl mi to člověk, který má svojí velkou smečku a zabývá se převýchovou psů :-D Pokud chcete konkrétně, tak napíši do zpráv

Aha... no to je dosti výmluvné.

13.7.2016 11:55
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Zrzavci napsal(a):
Nemám kastrované psy - s výjimkou mého prvního hafana, který musel být kvůli nádoru na varleti vykastrován už na hodně starý kolínka. A žádný z nich neměl a nemá hrozné frustrace. Vždy psy - protože bydlím na sídlišti (a je to v podstatě i výhoda, protože mám tím pádem dostatek "cvičného materiálu " ) učím co nejlepší ovladatelnosti u háravé fenky. Předchozímu ohaři jsem domů dovedla fenku, sice starou, ale hárala. Zvládlo se to - bez hrozných frustrací. Krom velmi krátké doby, mohli být pod dozorem i pohromadě (jinak se pochopitelně oddělovalo). Mlaďas, dvouletý, po sídlišti -kde pořád něco hárá - se pohybuje taktéž bez psychických problémů a frustrací. Ani jeden z nich nekryl/nekryje. Na táborech zvládáme cvičit i vedle háravek... takže já nevidím problém.

My bydlíme na vesnici, kde venku psy skoro nepotkáváme. Ale jezdím s ním hodně na výlety, do měst cvičit a tak. S háravkou jsme se setkali na cvičáku, poprvé to bylo hrozné, ale podruhé už to bylo lepší. Pak mámě hárala jorkšírka, byli spolu v jednom baráku a tu vůbec neřešil. Ale zatím je mladý, třeba se to zhorší

13.7.2016 11:56
manbea

XXX.XXX.70.116

Zrzavci napsal(a):

Ano, ještě před pár lety jsme měli smíšenou smečku (dnes už máme jen psí kluky) a psi vedle hárající feny fungovali normálně. Pouze v krycí dny zvýšili aktivitu a zájem, ale ne zase natolik, aby třeba při oddělení ničili dveře apod. A po hárání byli úplně normální a žádné frustrace z toho, že "zase nic nebylo" jsem na nich nepozorovala .

13.7.2016 11:56
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Zrzavci napsal(a):
Aha... no to je dosti výmluvné.

I ostatní rady které jsem tam dostala mi přišly "divné", takže řídit se tím nebudu.

13.7.2016 12:02
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):
My bydlíme na vesnici, kde venku psy skoro nepotkáváme. Ale jezdím s ním hodně na výlety, do měst cvičit a tak. S háravkou jsme se setkali na cvičáku, poprvé to bylo hrozné, ale podruhé už to bylo lepší. Pak mámě hárala jorkšírka, byli spolu v jednom baráku a tu vůbec neřešil. Ale zatím je mladý, třeba se to zhorší

Ale nemusí. Myslím i tím, že s ním budete pracovat (já fakt využívám a vítám každou příležitost potkat háravku, netrvám na nějaké přesnosti, dokonalosti, protože chápu, ale chci, aby pes ten mozek nahodil a vnímal)
Jako jasně jsou jedinci, jak psala manbea, kdy to se psem řeže, ale není takový každý pes.
kastrace je vždy nevrtný zákrok a člověk by měl mít opravdu důvod pro to, aby ji pes musel podstoupit. Protože s sebou nese rizika pro obě pohlaví.

13.7.2016 12:03
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):
I ostatní rady které jsem tam dostala mi přišly "divné", takže řídit se tím nebudu.

On možná pán soudí podle sebe?
už mlčím, mlčím, je to škodolibý.

13.7.2016 12:05
manbea

XXX.XXX.70.116

Zrzavci napsal(a):

13.7.2016 12:06
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Zrzavci napsal(a):

Je to paní

13.7.2016 12:09
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):
Je to paní

Se to nevylučuje, myslím . Paní nic, tak jí z toho hrabe a pak to zevšeobecňuje. Mlčim.

13.7.2016 12:54
Maju2

XXX.XXX.182.186

My jsme kastrovali jednak, protože jsme to měli v adopční smlouvě a taky hlavně proto, že máme vedle na pozemku dvě feny, které jsou jako šílené a pomohly našemu ještě štěněti prorazit plot, když jsme nebyli doma a údajně jednu nakryl.. Po domluvě s vetem nám taky doporučil kastrovat, jinak by mohl utíkat. Sousedi nám to ani neoznámili, že jejich feny hárají, prej měli za to, že je jejich plot dost pevný. Takže jsme zaplatili kastraci a potrat jejich feny, protože ani omylem nechci mít na svědomí nějaké psí voříšky. Nechci se tady hádat o kastraci, jestli je to dobré nebo ne, my jsme to prostě udělali. Před NO ho samozřejmě chráním a budu doufat, že to přejde, protože je mi líto ho nechávat v malém prostoru, když může být na 1000m2 velké zahradě, když já jsem v práci. Díky všem za komentáře. :).

13.7.2016 12:59
manbea

XXX.XXX.70.116

Maju2 napsal(a):
My jsme kastrovali jednak, protože jsme to měli v adopční smlouvě a taky hlavně proto, že máme vedle na pozemku dvě feny, které jsou jako šílené a pomohly našemu ještě štěněti prorazit plot, když jsme nebyli doma a údajně jednu nakryl.. Po domluvě s vetem nám taky doporučil kastrovat, jinak by mohl utíkat. Sousedi nám to ani neoznámili, že jejich feny hárají, prej měli za to, že je jejich plot dost pevný. Takže jsme zaplatili kastraci a potrat jejich feny, protože ani omylem nechci mít na svědomí nějaké psí voříšky. Nechci se tady hádat o kastraci, jestli je to dobré nebo ne, my jsme to prostě udělali. Před NO ho samozřejmě chráním a budu doufat, že to přejde, protože je mi líto ho nechávat v malém prostoru, když může být na 1000m2 velké zahradě, když já jsem v práci. Díky všem za komentáře. :).

A NO je tedy také kastrovaný?

13.7.2016 12:59
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Maju2 napsal(a):

Jen ze zvědavosti, proč vám veterinář doporučil kastrovat?

13.7.2016 13:04
Maju2

XXX.XXX.182.186

manbea napsal(a):
A NO je tedy také kastrovaný?

NO není kastrovaný. :).

13.7.2016 13:07
Maju2

XXX.XXX.182.186

marcelaamax napsal(a):
Jen ze zvědavosti, proč vám veterinář doporučil kastrovat?

Řekl, že když nám utekl, mohl by si lehce zvyknout za hárajícími fenami utíkat pořád. Ale to byl vedlejší názor, kastrovali jsme, protože jsme s tím souhlasili při adopci.

13.7.2016 13:11
manbea

XXX.XXX.70.116

Tak vykastrujte i NO, feny za plotem nebudou vadit už ani jednomu a NO přejdou i ty choutky na malého. A vy budete mít klid.

13.7.2016 13:13
Maju2

XXX.XXX.182.186

manbea napsal(a):
Tak vykastrujte i NO, feny za plotem nebudou vadit už ani jednomu a NO přejdou i ty choutky na malého. A vy budete mít klid.

NO má už 8 let a hlavně není náš. Je to pes našich domácích. :).

13.7.2016 13:21
manbea

XXX.XXX.70.116

No tak doufejte, že váš pejsek třeba přestane vonět (ten můj ohař tedy ani po 2 letech nepřestal, ale každý pes je jiný), také je možné, že má NO nabuzené hormony, když měl dvě háravky za plotem, zklidní se do normálu a malému dá pokoj. To ukáže jen čas.

13.7.2016 17:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):

Aha, předpokládám, že pán je také kastrovaný, aby nebyl zbytečně frustrovaný, neboť ten si nejspíš také nevrzne
Potkávali jsme léta JRT, byl to takový rozmazlený hajz..ík. Nakonec se majitelé rozešli a když paničce začal zdrhat za fenama, šmahem ho nechala vykastrovat. Byla to nejspíš i pomsta páníčkovi (toho by ráda, ale nemohla, že?!? ) Když jsme je asi měsíc po kastraci potkali, můj pes jak divý na něj začal naskakovat(já ho strhla) ale v první chvíli mne to strašně překvapilo. Od té doby jsme ho potkali až za několik měsíců a už si ho nevšímal. Myslím, že ta vůně není napořád. Na ostatní kastráty také nenaskakuje.

13.7.2016 17:52
scylla

XXX.XXX.150.32

Maju2 napsal(a):

Tak se obraťte pro radu do toho útulku, který si dal podmínku kastrace nebo k tomu vetovi, který to doporučil. Určitě převezmou za své rady a podmínky plnou odpovědnost a účinně vám poradí. (ani se na vás v reálu nevykašlou a pes bude mít zkažený život).

13.7.2016 17:53
scylla

XXX.XXX.150.32

manbea napsal(a):

Dobrá rada - ublížili jsme jednomu psovi, tak ještě druhému...

14.7.2016 08:17
Maju2

XXX.XXX.182.186

scylla napsal(a):
Tak se obraťte pro radu do toho útulku, který si dal podmínku kastrace nebo k tomu vetovi, který to doporučil. Určitě převezmou za své rady a podmínky plnou odpovědnost a účinně vám poradí. (ani se na vás v reálu nevykašlou a pes bude mít zkažený život).

Proč by měl mít proboha zkažený celý život? A že jsme psovi ublížili? To snad nemůžete myslet vážně. Každý má na tohle jiný názor, my jsme se rozhodli takto. Váš komentář v ničem nepřispěl, nechápu, proč máte potřebu to komentovat.

14.7.2016 08:31
scylla

XXX.XXX.150.32

Maju2 napsal(a):
Proč by měl mít proboha zkažený celý život? A že jsme psovi ublížili? To snad nemůžete myslet vážně. Každý má na tohle jiný názor, my jsme se rozhodli takto. Váš komentář v ničem nepřispěl, nechápu, proč máte potřebu to komentovat.

Ono dělat do smrti jiným psům děvku je pro něj vlastně přínosné. To jsem nevěděla.

14.7.2016 08:40
Maju2

XXX.XXX.182.186

scylla napsal(a):
Ono dělat do smrti jiným psům děvku je pro něj vlastně přínosné. To jsem nevěděla.

Do smrti? Co to melete? Kdybyste četla pořádně, když jsem psala, že onen pes je našich domácích (-> bydlíme v podnájmu). Do dvou let se plánujeme stěhovat do vlastního domu, navíc jsem si jistá, že Čmoudíka to přejde, už včera to bylo mnohem lepší. :) Díky za vaše velmi přínosné komentáře a přeji hezký den!

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2016 08:40

scylla napsal(a):

To je k zblití

14.7.2016 11:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Scylo, vaše komentáře k tomuto jsou fakt dost příšerné a nevím, jestli z vás mluví jen zapšklost. Uvědomte si, že tady může být také některá z holek po hysteroktomii a tohle téma pro ni nemusí být příjemné, ovšem vaše komentáře k tomu až zraňující. Ne, mne se to opravdu netýká, děti nemám dobrovolně, ale mám několik známých, co si kvůli rakovině tímhle procházejí a dovedu se vžít do jejich situace...A opravdu z nich nejsou kvůli ztrátě pohlavních orgánů dě.ky..

14.7.2016 11:26
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

lesnížínka napsal(a):
Scylo, vaše komentáře k tomuto jsou fakt dost příšerné a nevím, jestli z vás mluví jen zapšklost. Uvědomte si, že tady může být také některá z holek po hysteroktomii a tohle téma pro ni nemusí být příjemné, ovšem vaše komentáře k tomu až zraňující. Ne, mne se to opravdu netýká, děti nemám dobrovolně, ale mám několik známých, co si kvůli rakovině tímhle procházejí a dovedu se vžít do jejich situace...A opravdu z nich nejsou kvůli ztrátě pohlavních orgánů dě.ky..

No... jak to co psala scylla souvisí s tím, jak by se mohl cítit někdo, kdo je po podobném zákroku v lidské formě?
Ten pes-přesně jak scylla napsala, může - či bude- vonět ostatním psům doživotně. Tak to někdy prostě bývá. A jak na něj pak ti psi reagují? Mají tendence naskakovat, vnímat ho jako háravou fenu. a je bohužel dost majitelů psů-myšleno těch co jej obtěžují, kteří toto neřeší, takže ten pes pak celý svůj další život trpí tím, že je sexuálně otravován. Psy-samci. Což mu je pochopitelně jako psovi- taky samci - víc než nepříjemné. O tomhle psala scylla.

14.7.2016 11:41

Já to trochu odlehčím...
můj soused důchodce mi hlásí..."sousedko, asi budete mít štěňátka, viděl jsem vaše psy, jak to spolu dělaj "...
.mám psa-nekastrovaného a kastrovanou fenu, ten "krycí pes" nahoře byla právě fena, která se asi zrovna snažila psovi osvěžit paměť a sdělit mu, že ona je vedoucí

neregistrovaný 2

14.7.2016 11:57
neregistrovaný 2

XXX.XXX.32.15

Já teda nevím, ale nám naskakuje kastrovaný pes na nekastrovaného a ano, jsme pro kastraci, protože pes ani fena kastrací nijak netrpí, naopak je klid, že nevzniknou nechtěná štěňata. Útulky jsou plné nechtěných psů, proč přidělávat další.

14.7.2016 13:25
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

neregistrovaný 2 napsal(a):
Já teda nevím, ale nám naskakuje kastrovaný pes na nekastrovaného a ano, jsme pro kastraci, protože pes ani fena kastrací nijak netrpí, naopak je klid, že nevzniknou nechtěná štěňata. Útulky jsou plné nechtěných psů, proč přidělávat další.

Pokud ma někdo doma psa i fenu, tak to ještě chapu. Pokud je to pes z utulku a je to v adopcni smlouvě, nebo pokud je to ze zdravotních duvodu tak taky. Ale pokud je to bezproblemovy pes a neni ani jeden z techto důvodu tak si myslím ze to jde uhlídat i bez kastrace a nemusíte pridelavat další nechtene psy.

14.7.2016 16:55
Maju2

XXX.XXX.48.5

Tak lidi skvělé zprávy-prozatím. Našeho Lumpíka jsem vypustila na zahradu a Čmoudík ho jen očuchal a šel si po svých. Koukám na ně z okna a nevšímají si sebe, jako dřív. Tak si držím palce, ať to tak zůstane. :) Ahoj!

14.7.2016 17:02
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Maju2 napsal(a):
Tak lidi skvělé zprávy-prozatím. Našeho Lumpíka jsem vypustila na zahradu a Čmoudík ho jen očuchal a šel si po svých. Koukám na ně z okna a nevšímají si sebe, jako dřív. Tak si držím palce, ať to tak zůstane. :) Ahoj!

Tak to je super! smajlík

14.7.2016 17:44
manbea

XXX.XXX.18.54

Asi byl poblázněný těma háravkama ze sousedství a bral zavděk vším, co bylo poblíž

15.7.2016 10:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vždyť jsem to říkala

23.7.2016 23:41

Naskakovani psu na jine (psy, feny - klidne i stenata) je mimochodem i dokazovani dominance psa.

Pokud je pes vykastrovan a nekastrovany pes (do te doby kamos...) na nej naskakuuje, je to bohuzel zapricineno "vuni".
Nekastrovanemu se zda "slabsi" a snazi se ho do slabsi pozice "dostat".

Myslim, ze psum staci nechat prostor (s dozorem), aby si vec vyjasnili.
Vetsinou se "nakryvany ozve", kdyz je mu to neprijemne a psi si jasne povi co a jak dal se smi a nesmi...

V pripade vetsi "bitky" je ovsem treba zakrocit a dat jasne najevo, ze ten co nakryva si to nemuze dovolit.

26.7.2016 09:00
Maju2

XXX.XXX.182.186

Tak hlásím, že to opravdu přešlo a Čmoudík si už na Lokise nenaskakuje, ale dál jsou kámoši, jako dřív. :).

26.7.2016 09:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.20

Kdo by to "řek" ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík